Dobrodošli na Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners forum.
Trenutno gledate forum AFB i kao gost imate ođredena ograničenja. Kada nam se pridružite - registrujete i postanete član besplatnog AFB foruma, moći ćete da objavljujete nove teme, učestvujete u diskusijama i glasanju, komunicirate sa ostalim članovima putem privatnih poruka (PM), uploadujete razne sadržaje, koristite chat ali i sve ostale pogodnosti našeg Foruma. Registracija je brza, jednostavna i potpuno besplatna, prema tome, priključite se sada!!
Ako imate problema u toku registracije ili logovanja, molimo Vas da nas kontaktirate.
Horoskop lunarnog povratka se zasniva na Mesečevom povratku u svoj natalni položaj ( kao što se solarni zasniva na Sunčevom povratku). To se dešava svakih 28 do 29 dana. On ukazuje na polje aktivnosti u narednih 28 dana. Uglavnom se radi kao dopunski horoskop za solarni, progresije, solarne lukove i sl.
Najvažnije je koja kuća iz natalnog horoskopa izlazi na Ascendent lunarnog povratka.Horoskop ima najveću snagu kada su u usponu isti znaci kao i u natalu. Važno je obratiti pažnju na kuću u kojoj se nalazi natalno Sunce.
Dakle, do sada ovo nisam radila...i uopste, jako malo sam citala i znam o ovom... Ako govorimo o Lunarnom Ascedentu, moj je u natalnoj III kuci...xe, i kako da je iznenadjujuce - Na natalnom Uranu...jako lepo, evo pokazatelja da se trenutno sva moja komunikacija svodi na astrologiju i astrologe ... sad, ko zna...mozda sednem i u neki avion pa oyputujem negde , madaaa...trece polje su ipak kratka putovanja - mozda zapalim za Cg da posetim jednu drugaricu (sta 'e to....dva"es minuta haha)...intetesantno je da je i Sunce tu ( a sve to lepo pravi trigon sa mojim natalnim suncem i venerom iz VII ....koja je i vladar Lunarnog ascedenta)...pa jos u vagi..."mirise to" na neke partnerske odnose...eh, da sam u Beogradu - rekla bih da sa ovim aspektima sigurno upisujem Astro skolicu ...
Ima li ovo ikakvog smisla,xm?....cekam da mi objasnite drage moje
mlogo ti bre sitna karta moon! A i mene ovo bas zanima, jer stvarno ne znam nista o tome. Cek' jel on pokazuje situaciju u narednih 28 dana, ili sta? Jel' sam dobro razumela?
__________________ Stvari nikad nisu loše, loš je samo način na koji mislite o njima.
Da magda...od trenutka kada tranzitni "dotakne natalini"....pa do sledeceg trenutka - za 28 do 30 dana
uh..jedva cekam komentare...posebno me zanima kako se gleda "kroz ceo mesec"... koliko ima veze sa natalnim aspektima...ma sve me zanima
( karta nije mala...sacekaj da se cela ucita, pa ce se pojaviti strelica da je uvecas )
Kuckamo se...
Lunarni čart je odličan , naročito kada se analizira ženski čart , jer naravno jer se Mesec vezuje za ženu . 85% osoba ( tj. žena ) će upravo reagovati kroz ovaj čart . Ja barem tako reagujem .
Ja volim da radim i mesečne solare ( isto kao i Lunar ~ pogleda se pozicija nat.Sunca i odradi se čart za "taj mesec" ~ primer : natal Sunce na 19° 59' Device , mesečni solar za perod od 12.11. do 12.12. 2006. će biti baš danas u 13h30 ... itd , tako za bilo koji mesec koji vas interesuje ) . mesečni solar uvek , naravno ide u kombinaciji sa godišnjim solarom i vrlo tačno ume da pokaže dan kada će se nešto desiti ( probala , videla ~ doživela )
Ovo sa lunarnim čartovima je SJAJNA ideja ... možda bi trebalo da dodatm i taj "mesečni solar" da bi mogli lakše da uporedjujemo i analiziramo godišnje solare ?
cek,cek...znaci meni ce astro.com sve sam da uradi samo da kliknem nalunar.OK to sam vec 1000 puta radila,ali kako da tumacim?jel se uporedjuje sa natalnim?Sta se prvo pogleda?asc ili mesec?
ako mene recimo interesuje da li cu ovog meseca da nadjem posao,da li se gleda i natalno 6 polje?bas mi nije skroz jasno.
Quote:
Smisonja: Ja volim da radim i mesečne solare ( isto kao i Lunar ~ pogleda se pozicija nat.Sunca i odradi se čart za "taj mesec" ~ primer : natal Sunce na 19° 59' Device , mesečni solar za perod od 12.11. do 12.12. 2006. će biti baš danas u 13h30 ... itd , tako za bilo koji mesec koji vas interesuje ) . mesečni solar uvek , naravno ide u kombinaciji sa godišnjim solarom i vrlo tačno ume da pokaže dan kada će se nešto desiti ( probala , videla ~ doživela )
Astro.com ti maltene skuva i poslužiti kafu uz keksiće
Taj čart gledaš u odnosu na natal i na godišnji solar .
Ako te interesuje posao ~ Mc' , pa tek ondak VI polje ( pošto je X polje baš posao kojim se baviš , ili ćeš se baviti , a VI polje je tvoje radno mesto i šta se tamo dešava , kakve su kolege , kakva je atmosfera , kakvi su uslovi za rad ... itd. )
Quote:
Originally Posted by Merkur
Smisonja, bilo bi divno kada bi nam to malo jos objasnila ili dala primer recimo sa tvojom natalnom i to slikovito.
Otvorila nov topik o tome i napisala "rat i mir" text tumačenja
Quote:
Originally Posted by tia*
A kako da tumačim kartu?
Uporedi lunarni čart sa solarnim i natalnim .
Gde ti je nat.Asc i u sol.čartu i u lunar.čartu , koji ti znak je Asc' u solaru i lunaru i kojim poljem on vlada u tvom natalu , gledaš planete , kombinuješ sa aspektima i eto ti priče
ala ovo zvuci interesantno.Samo jos da pitam,jel mora i solarni da se ukljucu u igru,ili moze samo natalni?
Pa trebalo bi da se krene od godišnjeg solara , jer je mesečni solar , tj. lunarni solar , samo delić tog "glavnog" solara , dok se natalna karta koristi kao glavni "začin u supi"