Da li se to ovde i otvaraju karte?WOW
Moze li neko meni da pogleda sta Tarot kaze za neki naredni period?
Da li ce se smrknuti ili svanuti?Ne vidim od roze naocara......ah
pa mogu ti i ja postaviti tumačenje tarota koje dobiješ uz skoro svaki špil tarota buuu
To je bas lepo od tebe, nadam se da su iste karte u pitanju.
mogu pokušati ovako, pa ako vam se svidi !. karta šibam dalje
1. MAĐIONIČAR ( NEUTALNA KARTA )
MAĐIONIČAR + ZALJUBLJENI= Dvije mogućnosti, izbor na materijalnom planu
- obje mogućnosti sretne i naklonjene
MAĐIONIČAR + KOLA = Neophodnost promjene mjesta boravka ili radnog mjesta
MAĐIONIČAR + LUDA = Izvor pozitivnog, originalnog nadahnuća MAĐIONIČAR -1. MJESTO ( KARAKTER, FIZIČKA SVOJSTVA )
Okretnost, spretnost, mlad duhom, uvijek se dočeka na noge, ne brine o zdravlju, jako izra<ena <elja za <ivotom, inteligentan ? Voli akciju, prijeti rastresenost, aktivan na više strana, rasipanje snaga, u svakom slučaju veliki optimista, hrabar za sve pothvate, <elja za novim saznanjima. PRINCIP:
Jaka, slobodna volja, kreiranje svoje budućnosti. Mo<e biti varalica, donositi krive odluke zbog ambicioznosti, prvo radi pa onda razmišlja. Brzoplet, nemirna neodlučna priroda ? Osoba koja trči za <ivotom.
2.( PORODIČNA SREDINA, VRIJEME DOLASKA NA SVIJET, PREDNOSTI I PREPREKE SREDINE, DJETINJSTVO, MLADOST )
Jako izra<ena volja u ranoj mladosti za učenjem i studijima. Veliki kvocijent inteligencije i sposobnost snala<enja i vrlo rano otkrivanje svojih ambicija. Radoznalost, napredovanje. Osoba koja je uvijek morala dobiti ono što je <eljela. Konstruktivnost u mladosti, stalna napetost koja donosi rezultate, pobjedu i javna priznanja u najranijoj dobi. Teško sazrijevanje, duga adolescencija, <elja da prije što prije i više nauči. MAĐIONIČAR -2. MJESTO - (MLADOST I DJETINJSTVO)
Izuzetno lijepo djetinjstvo i mladost, mnogo mogućnosti za uspjeh kako na intelektualnom, tako i na materijalnom polju. Izuzetna fizička, vitalna i duhovna snaga. Čovjek koji ima sve mogućnosti da uspije u <ivotu. Osoba koja je malo rasijana, veliki optimist, puno hrabrosti i neuta<iva <elja za znanjem. Mladost dosta nemirna, trošenje snage, brzopletost, trčanje za <ivotom, velika radoznalost u mladosti. U svakom slučaju označava čovjeka koji se u mladosti mnogo trošio da bi dosigao u <ivotu neke svoje ciljeve. MAĐIONIČAR -3. MJESTO - ( BRAK, VEZE, ZDRAVLJE )
Osoba koja s dosta neozbiljnosti i razigranosti shvaća obveze u braku, osoba koja ima stalnu potrebu za promjenama i stalnim saznanjima, nestalnost i stalna zaljubljenost u nekog novog ili nešto novo. Teško prihvaćanje obveza pod bilo koju cijenu, neodlučnost u izboru partnera i stalna potraga za novim vezama. Osoba se obično kasnije smoruje u nekoj vezi, ali ostaje do kraja <ivota na tom području avanturista. Izvanredni ljubavnik/ljubavnica. Što se zdravlja tiče treba obratiti posebnu pa<nju na neke unutarnje organe (<eludac, jetra bubrezi, mokračni mjehur). MAĐIONIČAR -4. MJESTO - ( KARIJERA, POSLOVI )
Česta potreba za promjenom poslova i radnog mjesta, velike mogućnosti izbora na profesionalnom polju, mogućnost odličnih zarada bez obzira na nestalnost, mo<e se reći da te osobe jednostavno imaju sreće i na tom polju bez obzira na česte promjene i svoju nestalnost. Izvrsni zanatlije, sposobnost rada rukama ( što oči vide ruke naprave ). Ljudi velikih ideja koje s lakoćom ostvaruju, sposobni trgovci, rijetko kada gubitnik na tom polju. MAĐIONIČAR -5.MJESTO - ( ISHOD >IVOTA, STAROST )
Starost se provodi u pokretu okru<ena mnogim ljudima i obitelji ( djecom, unucima ), vitalnost u starosti, dobro zdravlje, u svakom slučaju ugodna i radosna starost i dug <ivot.
Cor Leonis nikako da postavi znacenje i tumacenje njenih karata!
Quote:
I ja sa nestrpljenjem iščekujem tumačenje za Simbolon špil Cor leonis brže malo
UH!!! Pocrvenela sam!!! Kriva sam priznajem!!! Zasluzila sam , ali svecano obecavam da sve to nadoknadim, samo da malo izadjem na kraj s poslovnim obavezama koje sam sama sebi natovarila na vrat (ziveli trudoholicari )!!!
Kao prvo da vam se svima zahvalim na strpljenju....
Što se samih karata tiče - Symbolon ima 78 karte, i po meni su izuzetno lepe, jednostavne i jako slikovite... Meni je trebalo godinu dana da pronadjem tumačenje za njih, ali dok sam tražila tumačenje pokušavala sam da ih svhvatim samo po slikama i znakovima, što uopšte nije teško...
Bilo da ih kupite, bilo da ih odštampate pa plascificirate, nemojte ih davati svakome, a ne bi valjalo da ih koriste više osoba...one su samo vaše...u slučaju da želite da neko od vaših prijatelja vama pogleda, bolje imati rezervne, jer sam primetila da posle takvog davanja one govore nepovezano i pogrešno (kao da su ljute što sam ih dala drugome). Dosta su tačne bar u mom se iskustvu pokazale, jedina je greška, što često mi promakne ponešto, ili neke stvari drugačije povežem... Tačno će odslikati vaše raspoloženje...ako sam ih uzela kada sam bila konfuzna, tako su se karte i redjale, zato vek se trudim da smirim i skoncentrišem misli na ono što me zanima pre nego što ih uzmem u ruke.... Uostalom, svako ima svoje energetsko polje, svako od nas je posebna priča...tako da je najbolje da nadjete neki svoj zajednički jezik sa Symbolonom!!!
Evo spiska karata:
1 - Warrior
2 - The Lover
3 - The Mediator
4 - The Mother
5 - The Ego
6 - The Servitor
7 - The Partner
8 - The Seducer
9 - The Preacher
10 - The Master
11 - The Jester
12 - The Angel
13 - Defiance
14 - The Two Faces of Eve
15 - Articulation
16 - Incompatibility
17 - Caring
18 - The Family
19 - Abortion
20 - Mnemosyne
21 - The Ice Queen
22 - Deliverance
23 - Sleeping Beauty-Slumber
24 - The Battle
25 - The Queen
26 - The Actor
27 - The Ailing King
28 - The Wedding
29 - The Magician
30 - Fortune
31 - The Burden
32 - The Fall
33 - Retreat
34 - Eros
35 - The Stocks
36 - Guilt
37 - Disagreement
38 - The Vampire
39 - The Crusador
40 - Prevention
41 - The Spiteful Troublemaker
42 - The Absolute Fool
43 - The Golden Girl
44 - Clinging
45 - The Gilded Cage
46 - The Marionette
47 - Matter and Spirit
48 - Responsibility for Creation
49 - The Farewell
50 - The Garden of Spirits
51 - The Strategist
52 - Vanity Fair
53 - The Pried Piper
54 - Master and Disciple
55 - Affliction
56 - Dreaming Johnny
57 - Silence
58 - Everyday Life in Relationship
59 - Castigation
60 - The Inquisition
61 - Fear
62 - Furies
63 - Deception
64 - Disaster
65 - Sadness
66 - The Symbolon
67 - Separation
68 - The King's Two Children
69 - Black Mass
70 - Depression
71 - The Phoenix
72 - The False Halo
73 - Confession
74 - The Quantum Leap
75 - Pythia
76 - Captivity
77 - The Question of Grail
78 - Moira
Što se tiče redjanja karata - postoji nekoli načina...ja najviše koristim "Keltski Krst", i evo objašnjenja:
U špilu karata izaberete kartu koja predstvlja vas (žene - kraljica, muščarce - kralj) i postavite je na sredinu, ostatak špila se izmeša i misli da ono što osobu zanima (trudite se da misli budu skoncentrisane na jednu temu koja vas zanjima), špil se preseče i pogledaju se karte koje ste presekli, te dve karte najčešće oslikavaju uopšteno stanje teme ili pitanja, karte redjate po sledećoj šemi (vidi sliku), praveći tako zvani "Keltski Krst". Na kartu koja predstavlja vas stavljate odmah 2 karte, a onda 1 kartu iznad vaše karte, 1 sa desne strane, sledeća je ispod vaše karte, naredna je sa leve strane vaše karte, tako ste napravili krst, sledeće karte stavljate sa desne strane tako napravljenog krsta, redjajući ih odozdo prema gore. (vidii sliku)
1 - je signifikator - pokazuje kakva je realna trenutna situacija
2 - prepreke - objektivni faktor, koji može pretstvaljati trenutnu prepreku
1 i 2 se tumače zajedno i oslikavaju trenutno dešavanje, medjusobno dopunjavaju značenje jedna druge
3 - unutrašnje tendencije - oslikava vaše misli, namere, težnje, kao i razloge psihičkih briga ili opterećenja
4 - ukazuje na dešavanje koje se već desilo i opisuje razloge karte 3 (odnosi se na dalju prošlost)
5 - oslikava skoriju prošlost, situaciju koju ste odbacili ili koja se nije ostvarila
6 - dešavanje u tekućem periodu, aktualna pitanja
7 - karta oslikava vas, odnosno vas odnos prema dešavanjima i prati kartu 6
8 - karta oslikava okolinu, odnosno ljude i dešavanja oko vas, takodje ukazuje na dejstva vaseg partnera ili bliskih ljudi
9 - strahovii i nade, prati sve karte poredjane i blize ih objašnjava
10 - karta rezultata - daje odgovor na trenutnu situaciju, opisuje dešavanje koje je aktuelno
Ovo je jedan krug redjanja, i otprilike jedan krug predstavlja jednu nedelju, ponekad se dogadjaji mogu izdešavati i brže ili sporije, ukoliko ste odlučniji ili ukoliko ste inertni, sve zavisi od vas
Karte iz špila redjate do kraja, i tako tumačine nedelju za nedeljom.
Posle poslednjeg kruga, u vašim rukama će ostati svega 4 karte, koje će oslikati odgovor na vaše pitanje, i ishod dogadjaja.
Iskreno se nadam da sam uspela da ovaj način redjanja što jednostavnije objasnim, a u toku tumačenja svake karte, ću se svakako još vraćati na tumačenja položaja karata.... Ukoliko neko ima neke predloge ili primedbe, iznesite ih!!!
Opšti pojam: agresija, sposobnost postizati, pridobijanje, podstrekač, vlast, energija novog početka, muški početak, impulsivnost, podsvesna agresija, aktivno samoutvrdjivanje, izazov, želja za postizanje rezultata, sateranost u ugao sa ogromnom željom da se izadje iz situaciju po svaku cenu. Agresija može biti izazvana strahom ili bezizlaznom situacijom. Nemogućnost pronalaženja rešenja mirnim ili standardnim putem. Direktno delvanje, u čelo, jer nazad ne postoji put. Izdržljivost, direktnost, maksimalizam. Gladijatorski mač – nije sposoban za složena delovanja, nije strateg, već je ratnik, deluje u stanju afekta, pokušaj da se iznenadnim delovanjem reši problem. Štit – zaštita od napada iste vrste, uzak spektar delovanja – agresija kao način zaštite. Zadnja reč je reč ratnika – mačo.Plašt koji se vije – nestalnost. Seksipilni mladi mušarac, može biti agresivan u seksu.
Stanje: kada smo puni energije, spremni smo da delujemo, važno nam je da damo o sebi drugima do znanja (pa maker lupili šakom o sto), ne plašimo se konflikta, težimo borbi.
Odnosi: intenzivni, mogu imati jarki seksualni karakter, u odnosima se provlači tema liderstva, pošto je muška karta važni akcenat u tumačenju se daje ulozi muškarca, ljubomora ili konkurencija, nestabilni odnosi, spremnost na promenu partnera.Optimizam, otvorenost, želja I težnja za dogodobštinama, negative – nestrpljenje, egoizam, krutost, neobaziranje na mišljenje drugih, teško priznaje neuspeh.
Tumacenje karte:
Problem: osnovni problem je gnev i agresija koju još niste osetili i priznali. Zašto skrivate osećanja? Moguće smatrate da osećanja nisu ostvarljiva, da ste previše čisti i da u svemu morate da se upravljate razlogom, ili ne želite da se suprotstavite sobstvenim problemima u životu.
Rešenje: Potrebno je da delujete onako kako vam se govori. Potrebno je da rešite problem, u suprotnom ne nadajte se napredku.
Rezultat: Imate mgućnost da obnovite svoje mogućnosti delovanja, imate snage da bi se regenerisali. Završetak procesa najavljuje potpuno novi početak, za koji ste skupljali snage, i ratnik u vama je spreman za nove životne runde, vi ste na putu pobednika!
Kao karta dana: stanje aktivnosti, porast unutrašnjih snaga, u najgorem smislu - donosi sitničavost i svadljivost, u najboljem – treba pravilno usmeriti energiju u cilju postizanja zamišljenog, ukoliko osoba ne uspeva u tome javlja se suprotna strana Marsa – autoagresija – prelomi, povrede, opekotine, lomljenje stvari itd.
Motiv: težnja da se za energiju pronadje izlaz, da se dodje na pjedistal, bude jedinstvenim, delovanja razad delovanja, akcija, spontanost u delovanjima (ja sve znam, ja sam samostalan, nemoj te me učiti životu, sklonite mi se s puta, sam ću sve rešiti).
Oprez: Pre nego što udjete u neku situaciju prvo razmislite kako ćete iz nje izaći.
Savet: delujte otvoreno, direktno, brzo, ne odlažite, ne odugovlačite
Proces: Biće buran ali ne dugotrajan
Rezultat: Karta daje mogućnost da se dodje do pobede, da se neko pretekne, ali pobeda je kratkotrajna
Primedba moje malenkosti:
Često ovu kartu srećem kada je u pitanju uniformisana lica, pogotovu ako je u kombinaciji sa nekom od karata koje označavaju državne ustanove. U okruženju povoljnih karata donosi pomoć osobe, podršku, otvorena vrata i lako i brzo postizanje zamišljenog.
Opšti pojam: Poštovanje, privlačnost, vladanje, komunikativnost, fizička privlačnost. Prelepa žena sedi u divnoj bašti, u kojoj je drveće prepuno zrelih plodova govore o plodnosti, fertilnosti ovog znaka, iza njenih ledja se vide ruže – simbol lepote, ženstvenosti, ona se naslanja na stočić na kome se nalazi kutija sa nakitom – simbol lepote (lep blilijant mora imati lepu obradu), žena sedi na mekim jastucima – voli komfort, udobnost, pored je lepa vazna sa odabranim voćem – Bik voli da oko sebe ima sve lepo i ukusno, ona se ogleda – njoj je bitno kako je vide drugi, kako je ocenjuje okolina, golub u letu - ptica Afrodite, takodje simbol ljubav i plodnosti. Ova karta donosi komfort, lepotu, toplotu, telesna zadovoljstva, praznik za telo.
Stanje: pažnja usmerena na sve materjalno, u bilo kom obliku, pažnja usmerena na samog sebe, na oblačenje, nakit, kako izgledamo u očima drugih, pažnja i na stvari oko nas.
Odnosi: poseban akcenat se daje osečajno-telesnim oblicima odnosa, ne tako jak kao Ratnik, ovde je sve spokojno, ali telesni momenti su takodje jako bitni, odnosi su jako konkretni, bez intriga, bez visokih materija, a koji donose plodove. Može postojati i materjalni interes, ne samo u smislu novca, već kao komfort ili atmosfera i uslove koje nam može pružiti partner...
Tumačenje karte:
Problem: zatočeni ste u sobstvenom osećaju beskorisnosti, koje je duboko podsvesno, ovo je pogrešna neposredna procena samog sebe („ja ne volim sebe“), treba dozvoliti da izbije na površinu. Ne treba koristiti veze drugih ljudi ili tražiti njihovu pađnju, njihovo prisutstvo, niti razmišljati da li su vam oni potrebni ili ne. Zavisite od mišljenja drugih i trudite se da im udovoljite.
Rešenje: Razmislite o svojoj lepoti, o sebi, o svojoj individualnosti, vaš put napred uključuje razmišljanje o Veneri, što znači da postajete njenim drugom. Trudite se da gledate na đivot kao na iskustvo osećaja i poštovati i vrednovati svoje telo kao mesto za boravak vaše duše, ne preuveličavajte njegovo značenje, ne trošite uzalud svoju energiju.
Rezultat: Vaš put vas je naučio da poštujete osećaj sobstvenog dostojanstva, naučili ste realno sagledavati stvari i videti im svrhu u onome u čemu ona postoji, materjalne stvari...
Karta dana: treba se baviti materjalnim poslovima, pa čak i novcem, sve u cilju sobstvenog blagostanja, odlazak na fitnes, kod frizera, kozmetičara, u najmanju ruku srediti stan, ali će raspolođenje biti usmereno na brigu o samom sebi.
Motiv: Težnja ka zadovoljstvima, komfortu, materjalno mora biti zadovoljeno.
Oprez: Prezasićenje, materjalni egoizam, inertna karta (kao i znak), oprez da se ne zarobiš u grubo materjalnom okviru, da spoljašnje ne naškodi unutrašnjem.
Savet: Posvetiti pažnju materjalnom, radost od običnih stvari, ceniti lepotu materjalnog mira, pružiti materjalnu pomoć drugima, pokloniti nekme nešto. Ukoliko se razmatra psihološki problem – savet karte je da se pozabavi sobom, svojim telom
Proces: Razvijaće se uspešno (u stilu Bikova)
Rezultat: Rezultat je konkretan, donosi dobre rezultate, plodove.
U zavisnosti gde se nadje ova karta, može ukazivati ili na poslovnu ženu iz okoline, ili na vas kao poslovnu osobu, koja je uspešno privela neki posao kraju u čijim plodovima može uživati...
The Mediator - Posrednik, Glasnik – Blizanci / Merkur
The Mediator - Posrednik, Glasnik – Blizanci/ Merkur
Opšti pojam: poslanik (Boga), intelekt, nepristrasnost. Mladić u krilatim sandalama i kapici, jako liči na Hermesa (antika Merkura), u njegovim rukama je svitak, iza njega je grad na kome stoje privredni sudovi, okružen rekom, po mostu se kreće povorka sa teretom – sve govori o burnoj trgovačkoj delatnosti. Glasnik trči po stazi oko koje po ivicama raste cveće Merkura – maslačak. Dva leptirića – simbol spajanja, komunikacije, duša. Jarka je slika Blizanačkog Merkura – kontakti, veze, komunikacija, razmena, interes za sve novo, i sve to sa neverovatnom lakoćom (krilate sandale). Krilata kapica se može uporediti sa vetrom u glavi, jer je mladić nestalan, površan, on preleće kao leptirić s jednog cveta na drugi. Njegov zadatak nije udubljenje u bilo šta, on je samo prenosnik informacije. Negov zadatak je da se ne upliće u napisano, a da svitak prenese iz jedne ruke u drugu, što mu jako dobro polazi za rukom, za njega je bitan pokret a ne rezultat. Trgovina, svi oblici informacija, kao i njeno prenošenje.
Stanje: Bezbrižnost, komnikacija sa širokim krugom ljudi, bez prevelike analize smisla svega o čemu se govori i diskutuje. Mogući su lagani tračevi, ali ništa lično. Informaciono polje u koje možemo lako ući, lako se orjentisati u njima, kao i dobro je remeštati i transportovati (internet)
Odnosi: verbalne prirode, u najboljem slučaju intelektualni interes, komunikacija, dosta reči. Odnos može biti i bez ikakvih obaveza, nestalan i promenljiv.
Tumačenje karte:
Problem: nesrećni ste i nezadovoljni svojim trenutnim životnim položajem, smatra te ga dosadnim, banalnim i površnim, ne želite da se solidarišete sa značenjem i potrebama Merkura, vi ste blokirali poslanika, izbbili ste njegova krila, njegov polet
Rešenje: Merkur nudi svoju pomoć na putu ka rešenju, on predlaže „Daj sebe neko vreme i odbaci ulogu posmatrača na postojeću situaciju, izgovori svoje intuitine osećaje i naćićeš se pred poslovima sa objektivnim odnosima“.
Rezultat: Bez obzira na težinu puta moćićete da iskoristite „krila Hermesa“ da bi se objedinlo podsvesno sa svesnim, a onda da možete posmatrati sebe na neutralnom položaju – u nepromišljenosti čak i sa zlobnim smeškom.
Karta dana: Masa kontakata, pokreta, razgovora, moguć rad s papirologijom ali po principu „uzmi i predaj drugome“, informacija je površna, dan je pun sujete.
Motiv: zadovoljenje informacione gladi, radoznalost. Sam proces je važan, pokret je u ovom veriodu od velikog značaja. (na pr. Odlazak na posao, komunikacija sa saradnjicima, sve u cilju dobre zarade
Savet: skupljati informaciju, komunicirati, proširivati krug kontakata, biti posrednikom bez uključivanja emocija, glavno je preneti informaciju i ne primati je lično.
Proces: teče brzo, pomalo haotično, uplitanje više različitih izvora informacija, ljudi
Rezultat: stiče se novo iskustvo, nova, važna informacija, na osnovu koje će uslediti odredjeni dogadjaji, novost koja vodi ka cilju
Ova karta mi skoro uvek donese glas, novost, ili dokument (potpisivanje ugovora), ukoliko je praćena pozitivnom kartom može se preciznije odrediti u kom smeru se treba kretati, odakle dolazi glas, a ukoliko su negativne karte okolo - zašto dolazi do odlaganja, šta se isprečilo kao i kako se situacija može rešiti...
Opšti pojam: ženstvenost, porodica, mladunče, osećanja, predanost, prihvatanje, duhovna prošlost. Za žene - materinstvo, aktivizacija materinskih osečanja, emocionalna sigurnost, tema dubokih podsvesnih osećanja, za muškarce – problem u odnosima sa ženama, nedostatak ljubavi, pažnje, problem separacije, ali i sposobnost adaptacije.
Vodana površina (more, okean) iznad koje se izdiže pun Mesec na noćnom zvazdanom nebu. Iz vode se pojavljuje figura žene – majke, koja u naručju drži dete Sunca. Voda – esencijalni sastojak svega živog, iz nje je izašao život. Zanesenost emocijama oduzima čvrsti oslonac. Mesec pokazuje odraz sunčane svetlosti dozvoljavajući detetu sunca da se rodi. Mesečev put – iskrivljena realnost, život u izmišljenom svetu. Arhetip majke – vidi se sličnost sa madonom, sa Devom Marijom, žena sa detetom u naručju – postoji u svim kulturama – simbol brige, života.
Stanje: aktivacija lunarnog, materinskog početka, mogućnost prilagodjavanje, ideja o začeću, intuitivnost, mekoća, osećajnost, otsutstvo ličnog interesa,
koristoljublja. Ova karta ukazuje predavanje sebe ili preuzimanje na sebe brige o nekome ili nečemu bez koristi i interesa.sposobnost primanja, saosećanja i pružanja zaštite.
Odnosi: su topli, nežni, brižni, jedna osoba ima ulogu deteta,a druga ulogu majke, poverenje, bežanje u svet iluzije, dečje maštarije, detinjasto ponašanje.
Ukoliko se razmatraju odnosi izmedju muškaca i žene može ukazati na osobu u vezi koja prejako ispoljava materinski insnstink, brigu, to nije odnos izmdju
ravnopravnih partnera, i nije uvek žena ta koja preuzima svu brigu na sebe. Partner postaje „dete“ što kao konačni rezultat može prourokovati probleme u
vezi, jer takva briga može doneti i ograničenja (prostor deteta je oganičen majčinskim naručjem).
Tumačenje karte:
Problem:vaša osećanja - emocije u vašoj duši – iscrpljuje dete unutar vas, koje neprestano govori „ne“ i time zatvara vaše unutrašnje biće. Vas plaše vaše untrašnje emocije, plašite se bespomoćnosti koju sve ovo može doneti. Problem postoji izmedjuvas i deteta u vama sa kojim morate naći zajednički jezik.
Rešenje: potrebno je da sledite svoja osećanja, slušate svoju intuiciju, ona as neće izneveriti, potražite u sebi dete i dozvolite mu da odraste, rešite
njegov problem
Rezultat: ukoliko nadjete harmonično rešenje sa svojim unurašnjim detetom, postićiće te opštu harmoniju, vaša sigurnost je samo unutar vas samih
Karta dana: može doneti dan briga i obeveza u kući, spremanje i čišćenje (Rak – jaka tematika doma), može predstavljati temu dece, supružnika o kojima treba brinuti, hraniti, negovati, voleti, ili roditelje kojima vraćamo njihov uloženi napor u nas kao brigu o njima.
Motiv: brinuti, životi život za druge, realizovati se kroz nekog ili nešto
Oprez: mogućnost izgubiti sebe, potpuno se prilagoditi i izgubiti individuelnost, preterati u brižnosti...
Savet: biti pažljivim, izdžati, prećutati, negovati, prilagoditi se, ne treba naglo donositi odluke, izčekivanje, prihvatiti situaciju onakvom kakva jeste
Proces: dosta miran i ne dugotrajan (Mesec), prirodan
Rezultat: dostizanje cilja, željenog, karta daje dobre rezultate
Karta često ukazuje i na plodne dane kod žena, kao mogućnost začeća. Ja je često srećem u tumačenju onoga što je za mene u datom trenutku u centru pažnje, često donosi povoljne okolnosti. U muško-ženskim odnosima je jako povoljna, i objašnjava šta je to šta će biti jako bitno u odnosima, u tom periodu ili u dešavanjima. Neutališe negativno značenje okolnih karata....