da se ne bih previse ponavljala, jer ovo sam rekla vec i na topicima, ali evo, jos jedared, zamolila bih moderatore da kad preslazu teme, spajaju i brisu to pokusaju da odrade sistematicnije da ne bi dolazilo do zabuna, nestajanja postova, odnosno, gubljenja smisla i "ispadanja" iz konteksta odredjenih postova... kao i ono drugo, ako je vec neko otvorio topic sa odredjenom temom, pustite ga da isprica prvo sta on ima, pa onda dodajte i quotujte ostale tekstove, odakle god... ja ipak polazim od toga da taj neko ima bar minimum predznanja i osmislio je kako ce da "vodi svoje predavanje". da ne bi dolazilo do zabuna i gubljenja... konacno, da je neko drugi znao vise, sam bi zapoceo... jer nije dovoljno samo prepisati nesto od nekud, nego znati to i objasniti.
.....
da kad preslazu teme, spajaju i brisu to pokusaju da odrade sistematicnije da ne bi dolazilo do zabuna, nestajanja postova, odnosno, gubljenja smisla i "ispadanja" iz konteksta odredjenih postova... kao i ono drugo, ako je vec neko otvorio topic sa odredjenom temom, pustite ga da isprica prvo sta on ima, pa onda dodajte i quotujte ostale tekstove, odakle god...
3. ovo je forum za pocetnike i za ucenje astrologije, sto podrazumeva i "medjusobnu" vezbu na kartama clanova, stoga mislim da je neumesno traziti da se tumace karte prijatelja, rodbine, komsija i ostalih koje poznajemo, vec izvolite drage "kolege" pa ucite, naucite - a pomoc nesebicnu ovde imate, pa vezbajte dalje na svom licnom okruzenju... naravno da cete odgovore na svoje nedomice dobiti, ali ne treba bas da ocekujete kompletno tumecenje tih karata...
Moram da kazem da se sa ovim delom ne slazem iz jednog jedinog prostog razloga: ja se suvise emotivno vezujem za moje prijatelje i NE MOGU da im pogledam horoskop. Zasto? Ne znam. Jednostavno imam blokadu, kao i kada gledam svoj horoskop i tripujem kako sam potpuni kreten. Postavila sam jedanput, naglasavam samo jedan put kartu moje drugarice, koja ima tako odvratan emotivni period (baja je ostavio sa dvoje male dece), a ona me je pitala da li ce sa njim biti sve ok? E tada sam postavila njenu kartu, samo iz jednog prostog razloga: ne zelim da u ovako odvratnoj situaciji napravim gresku. I ako je to bezveze, ja onda stvarno nemam komentar.
Smart.majo,moram da kazem da se u potpunosti slazem sa tobom.Jedino bih dodala i to da stvarno vise smorise jedne iste osobe,sa jednim istim pitanjima,posebno za sedmu kucu(kao sto sam vec napisala u toj temi pa ocekujem kamenovanje ).Protumaci im ovaj,onaj,pa cak i ja vezbala,ma nas petnaest i nista...Opet sve u krug.
Kao sto se po mojim postovima vidi,astrologiju dozivljavam na neki drugaciji nacin-manje opterecujuci,ne gledam zasto sam udarila koleno danas i koji je aspekat za to kriv.Mozda mi je zato sve to cudno.Nekad sticem utisak da su mnogi na ovom forumu ne da bi ucili,nego da bi im se tumacila karta.
Moram da kazem da se sa ovim delom ne slazem iz jednog jedinog prostog razloga: ja se suvise emotivno vezujem za moje prijatelje i NE MOGU da im pogledam horoskop. .
da ne postujem sve...
naravno, viksi, sve je to ok...ali ja napisah:
... naravno da cete odgovore na svoje nedomice dobiti, ali ne treba bas da ocekujete kompletno tumecenje tih karata...
uzgred, ako zaista zelis da se bavis astrologijom ozbiljno, onda je neophodno da naucis da se emotivno distanciras.
u protivnom, bolje da ti ostane hobi, jer, verovatno, nije uvek lako nositi teret... a prijatelji isto tako mogu da ti pomognu, budu odlicni "zamorcici", ako su iskreni, to i neje lose za vezbu...
u protivnom, bolje da ti ostane hobi, jer, verovatno, nije uvek lako nositi teret... a prijatelji isto tako mogu da ti pomognu, budu odlicni "zamorcici", ako su iskreni, to i neje lose za vezbu...
I ostace mi hobi, imam dovoljno posla i ovako. Naglasila sam da je pitanje bilo poprilicno pipavo i skakljivo da bih tek tako donela svoj sud. Zato mislim da neko ko je sa strane i nije upucen u to koliko neko pati, moze mnogo hladnije glave dati odgovor na tako nesto. I mislim da to uopste nije pogresno, cak je po meni VEOMA preporucljivo.
4. da se ne bih previse ponavljala, jer ovo sam rekla vec i na topicima, ali evo, jos jedared, zamolila bih moderatore da kad preslazu teme, spajaju i brisu to pokusaju da odrade sistematicnije da ne bi dolazilo do zabuna, nestajanja postova, odnosno, gubljenja smisla i "ispadanja" iz konteksta odredjenih postova... kao i ono drugo, ako je vec neko otvorio topic sa odredjenom temom, pustite ga da isprica prvo sta on ima, pa onda dodajte i quotujte ostale tekstove, odakle god... ja ipak polazim od toga da taj neko ima bar minimum predznanja i osmislio je kako ce da "vodi svoje predavanje". da ne bi dolazilo do zabuna i gubljenja... konacno, da je neko drugi znao vise, sam bi zapoceo... jer nije dovoljno samo prepisati nesto od nekud, nego znati to i objasniti.
Ovde cu napraviti malo pojasnjenje....
Moderatori prilicno dobro rade svoj posao.
Brisu se svi postovi koji su tipa:
- "e bash sam to mislio-la"
- "a ja sam ubedjena bila da je to u 7. kuci"
- " FALAAAA"
- /gomila smajlija/
i tako dalje....
Postoji mesto za pohvale i primedbe a teme su za konstruktivno postavljanje pitanja i davanje odgovora kao i za konstruktivnu komunikaciju...Ovo gore sto sam naveo se zove "šum", "zachatavanje" itd...Kad neko cita temu nece valjda da cita 50% šuma po temama....
Skretanje sa teme i prepirka se takodje brisu.
Moderatori nisu duzni clanovima da polazu racune. Imaju pravila kojih se pridrzavaju i tu je Admin da koriguje nesto sto ne rade dobro....
Sve je naravno u prijateljskom duhu.
Kada se spajaju teme, prebacuju postovi itd naravno da dolazi i odredjenih preplitanja postova, jedini razlog tome je to sto se postovi redjaju po vremenu postovanja. Nikako to nije niciji hir itd.
Ako neko otvori topic koji vec postoji - bice obrisan cim to moderator vidi. Postoji search opcija koja treba i da se koristi.
Postoji dole na dnu spisak slicnih tema u odnosu na onu koja se trenutno cita....dakle preduslovi za kvalitetnu upotrebu su tu.
FAQ je na nasem jeziku...
Izvolite iskoristite to.
Greske su moguce i tolerisu se ali ne u nedogled.
Moderator nije sluga foruma vec to sto radi radi iz ljubavi prvenstveno prema astrologiji.
Moderator nikoga ne mrzi, reaguje prema uputstvima koja se clanu nece svaki put svideti. Takodje ne polaze racune clanovima foruma. Svaki clan moze da prijavi los rad moderatora administratoru a ovaj je tu da proveri navode u prijavi.
P.S.
napravio sam samo quote na smart.majin post zato sto je prvi u nizu ali vazi za sve nize postavljene postove.
izgleda da se ovde svak cese gde ga svrbi, a da sam ja nekom stvarno stavila prst u oko sa svojom primedbom i istinoljubivoscu.
obzirom da je opet izvuceno iz konteksta, a obrisan je ostatak (bese 4 tacke, na koje u odgovoru ima osvrta, ali u izmenjenoj konotaciji), svaka dalja prica zaista gubi smisao.
hvala admine na iscrpnom odgovoru, ali se ne osecam prozvanom, jer znam sta sam sve napisala i sta ovde sad nedostaje. (takodje znam sta i kada postujem, da li sam i kada sam u "off-u" i sto se toga tice, ovde i nije bilo zbora... ali je bilo smislenog teksta koji se odnosi na druge clanove, a on nedostaje...)
ipak, jedno moram da naglasim: prici o ljubavi i mrznji ovde nema mesta.
sve je stvar samo organizacije, znanja i postovanja.
znam, i ociti je, da me retko ko ovde odmah ukapira sta ja zapravo govorim, za to imam beskrajno strpljenja i tolerancije. samo sto nikako ne volim "cupanje" i izvrtanje reci, reagovanje na nagovestaj, a ne na ono sto je stvarno napisano...
ali, naravno, ti si admin, imas sva dalja prava.
ps. ja nisam "taster" ni lasica, na javnom "casu" govorim javno, ili apsolutno cutim.
Kao sto rekoh greske se desavaju...jesu bile 4 tacke ali sam u zurbi pisao pa umesto quote pritisnuo taster EDIT....
Nisam tebe naveo da bih te izdvajao od ostalih po bilo kom osnovu...tvoja pitanja su i pitanja drugih i potrebno je pojasniti kao sta funkcionise. Ono sto si postovala gore u vrhu je ok i na pravom mestu.
Jos jednom izvinjavam se na greskom obrisanom delu tvog uvodnog posta.