Ovako pojedini članovi foruma komuniciraju sa neistomišljenicima:
Očekujem od moderatora adekvatnu reakciju za ovakvu vrstu uznemiravanja.
Ja sam došla na ovaj forum da učim s drugima, od drugih, da repliciram na zadate teme i da revidiram svoje stvove zahvaljujući logičnim objašnjenjima drugih članova.
Smatram da je ovakvo pisanje, koje jasno pokazuje nedostatak samokritičnosti i objektivnosti nedopustivo i da se zahvaljujući takvima teme skreću sa svojih putanja.
Što se mene tiče, katarina je još uvek dete i to poprilično nesvesno dete sa očito kompleskom više vrednosti.
Da je samo to u pitanju, ne bih se obazirala na ovakve komentare, ili još bolje privatne poruke.
Ali cinizam i zlobu ne praštam.
Samim ovim sto kazes vidi se ko je iskompleksiran.... Lepo je iskazati svoje misljenje,svako ima pravo na to,ali osudjivati tudje....to ti radis katarini....nije ni cudo sto si dobila takvu poruku...I zaista ne znam kakav si cilj zelela da postignes objavljivanjem ovoga...izigravaje zrtve...ako kazes da je dete sto se obazires na ovako nesto...smesno...a koliko vidim ima dosta onih koji hvale njen rad...i ja sam medju njima...ako ti se ne svidja jednostavno iskuliras....
A nije ni cudo za sve ovo kakve su ti 4. 8. i 12. kuce nesvesnog i KOMPLEKSA,i toliko retro planeta tu...a venera u vodoliji...
a oni koji se zaista bave astrologijom znaju sta to znaci...
otjerali smo puno ljudi koji znaku astrologiju i iz prijateljskog sajta postali poprište svađa...otišao nam Enemy jer je bio grub...,otišao nam Fenix7-opet i on nešto sagrešio i morao otići ,katarinu isto treba čim prije otjerati ...pa da ostanu samo izabrani!!!!i mandrak nam je sve rjerđe na sajtu i još mnogi drugi....
kamo to vodi???
Necu se udubljivati u ovu raspravu iz prostog razloga jer je pocetak sasvim neodgovarajuci...Nemojte ovde da kopirate privatne poruke i trazite javnu osudu bilo koga...to je neprihvatljivo i nije fer.
Ona osoba koja vam ne odgovara se stavlja u listu nepozeljnih ili se ignorisu njeni postovi.
Ako se trazi neka osuda - onda je to svakako za pustanje PP u javni deo foruma. Takve se poruke eventualno salju moderatorima ili adminu ako je nesto ozbiljno. Onda mi odlucujemo sta dalje ako je poruka verodostojna.
Ako nije, onda je podnosioc prijave u ozbiljnom problemu.
Evo krenula je sad neka prepirka i ko je na cijoj strani...
Hajd nemojte da se prepirete.... stvarno! Obe malo smirite strasti, i manje ostrih i uvredljivih reci u komunikaciji. Necu nista tamo po forumima brisati a ako bude potrebe, sa brisanjem poruka ici ce i opomene...ako se zainatite umesto da "spustite loptu" brzo cete doci do 10 poena...ako ih zasluzite - znacete sta to znaci.
Rezime...nema nevinih u ovoj polemici, slucaj zavrsen.
Evo prijavljujem se za poene. Mislim stvarno. Izgleda da je ovde dozvoljeno vredjati sagovornike. Katarina to nije ucinila jednom javno, nego mnogo puta. Ja sam ovde nova, pa ako ja to vidim moze svako.
otjerali smo puno ljudi koji znaku astrologiju i iz prijateljskog sajta postali poprište svađa...otišao nam Enemy jer je bio grub...,otišao nam Fenix7-opet i on nešto sagrešio i morao otići ,katarinu isto treba čim prije otjerati ...pa da ostanu samo izabrani!!!!i mandrak nam je sve rjerđe na sajtu i još mnogi drugi....
kamo to vodi???
Tu sam ne brini ,jedno vreme nisam bio tu,na putu sam bio,sada je ok,megara i katarina mogu zrelo da spuste loptu i da nastave ,sa postovima obe cenim i bilo bi mi zao da zbog sitnica i malo teskih reci(bar one misle tako) zacute,za svadju je potrebno dvoje koliko sam shvatio obe su napravile gresku na njima je da to prevazidju(ko je bio prvi ne traba da bude kamen spoticanja...)......ne primajte svako neslaganje u misljenu kao napad na integritet,vec kao nacin da napredujete.
Molim sve koji pozivaju mene na pomirenje da to ne čine.
Ja se nisam ni sa kim svađala, ja sam samo iznosula svoje mišljenje koje je bilo različito i u to ime dobila onu, malo je reći nekulturnu, privatnu poruku.
Da li vi, ljudi vidite kako je ta poruka napisana?
O čemu se ovde radi?
Jel' to neko hoće da me ubedi da se to zove normalnom i civilizovanom komunikacijom i da u to ime treba da ne obelodanim takvo pisanije?
Ili možda u cilju ne podizanja prašine da samo prosledim nekom nadležnom?
Izvinjavam se, ali to nije moj stil.
Ja se glasno borim za svoja prava.
Srećem razne, ali ovoliko prostakluka i nekulture, retko imadoh prilike da vidim.
I ne vidim razlog da neko bude branjen samo zato što nešto piše po forumu.
Moje viđenje foruma podrazumeva i kulturu komunikacije.
Enamy je bio diskvalifikovan zbog, u osnovi, sličnog ponašanja - i poredim i navodim kao puki primer.
@popac,
iznenađuje me tvoje brzopleto zaključivanje.
Mogu da ti forwardujem sve poruke, od katarinine, zaključno sa svim prepiskama s jednim od moderetora kojeg sam konsultovala šta se u ovakvim slučajevima radi i kojeg sam takođe pitala sme li ovako nešto da se objavi javno. Dobila sam potvrdan odgovor!!
Ne spadam u kategoriju brzopletih, ali spadam u kategoriju onih koji udeljuju svakom po zasluzi.
Moj metod je uvek brutalan, ali oni koji sebi dozvole toliki nivo nedostatka svesti i zaslužuju brutalnost u cilju osvešćivanja.
Što se mene tiče, rekla sam šta sam imala.
I svaka sledeća poruka ovog tipa,budem li je dobila, završiće ovako.
Možda, kad se pojedinac takvog kalibra, koji put i osramoti, izvuče neku pouku iz svog bahatog i nekritičnog ponašanja.
Bravo Megara
Potpuno te podrzavam. I slazem se , da nije vazno samo znanje, cak ono nije ni nuzno za ucestvovanje u radu foruma, a pristojna komunikacija svakako jeste.
I bez obzira, kako ko dalje bude reagovao, a moram da priznam da su me reakcije nekih u najmanju ruku zbunile , ne dozvoli da te iko provocira pogotovo ko ti ni po cemu nije dorastao
Mislite li proshirivat ovaj kapacitet inboxa, da bi se mogli rahatnije 'sa osobama koje simpatishemo..meni zhao p.poruke da brishem, jer sam se na neke slatko ismijala ka' da sam macine trave jela', a na druge se odushevila iz raznoraznih razloga...Drugo, zashto nema opcija da mi kao obichni smrtnici - useri izbrishemo post koji je duplikat, nepotreban, vishak, zashto tu opciju imaju samo moderatori..Trece, najbitnije..zashto forum opet 'shteka' - 'kashlje' totalno se raspomami? Koja je frka?
Mislite li proshirivat ovaj kapacitet inboxa, da bi se mogli rahatnije 'sa osobama koje simpatishemo..meni zhao p.poruke da brishem, jer sam se na neke slatko ismijala ka' da sam macine trave jela',Drugo, zashto nema opcija da mi kao obichni smrtnici - useri izbrishemo post koji je duplikat, nepotreban, vishak, zashto tu opciju imaju samo moderatori..Trece, najbitnije..zashto forum opet 'shteka' - 'kashlje' totalno se raspomami? Koja je frka?
Opet ti
Salim se,evo ja cu ti reci da opcija za brisanje postoji (ali niste gledali ),tamo gde pise edit,postoji i opcija delete. Sto se tice "kasljanja" foruma,mogu ti samo reci da ce biti tako privremeno i da je opravdano,a za prosirivanje inboxa cemo ipak sacekati gosn.Popca da nam odgovori
Opet ja, zamisli !..Ja to 'delete' u 'edit' ne vidim, a imam oko sokolovo..meni toga nema, pa se potrudite da mi ochi otvorite ..a kad dolazi direktor s' godishnjeg?
evo da i ja kazem par rijeci. Isto nevidim delete,ali kad sam htjela nesto obrisat,umjesto da mi pomognu oni me kaznili.Mislim nije uredu.To ide trillian. Dalje poslala sam popacu pp molila ju nesto ali ona se nije udostojila cak ni da odgovori na poruku. Ja sam na hrpu foruma i znam kak to ide i znam da se nestigne sve,ali kako se samo moze odma kaznjavat,tu su svi jako brzi.Svi jako vole biti glavni i sefovat,dobro cast izuzecima koji potvrduju pravilo.
Kad se klikne opcija "edit" otvara se nov prozor i tu nam stoji naš post koji želimo ili da promenimo ili da izbrišemo. To je jedna mali prozor uokviren sivim [barem je tako kod mene] Dole u uglu piše :
"snimi" ~ "više opcija" ~ "izbriši" ~ "otkaži" : pa vi ondak kliknete na ono što vam je volja
opcija "snimi" je kad u textu promenite ili ispravite ono što vam je smetalo pa kliknete na to i text je izmednjen...
opcija "više opcija" vas vodi u novi prozor i tu možete da dodajete još textova, neki link ili fotku...
opcija "izbriši" je da izbrišete svoj post ako vam se ne svidja
opcija "otkaži" je ako ste se predomislili u želji za editovanjem svog posta
Nadam se da sam pomogla, tj. da sam napisala odgovor zbog kog se i povukla ova polemika... i dodatno Vigga ~ POPAC je dečak ne devojčica i predpostavljam da će do svog rodjendana da se vrati sa godišnjeg [tj. do 07.09.]
da to radi par dana taj edit ,vec je bilo rijec o tome. A sto ako moram nesto obrisat a nema edita,mos se fuckat!Posaljes pp i naravno nist il te kazne.Ok hvala mjesam tebe i popaca ,mislila sam da ste obje musko ,pa zensko ,ajd dobro sad znam nadam se i ja a malo je cudnoo za djevice one su o0dgovorne i pedantne ()