Citajuci dzumle knjiga, primetila sam da svi koriste isti metod, tj. ovo sto smo ti navele. Evo primera: ja imam Saturna na samom kraju 7.kuce, tj. pocetku 8. I mogu ti reci da radi, bar sto se braka tice(kasno). A sto se tice tudjeg novca, radim sa njim u prenosnom znacenju. Videcu da li ce mi buduci ostaviti nesto u nasledstvu..
Ako je planet na kraju jedne kuće, on toj kući pripada, ali kako ne možemo postaviti oštre granice i u svemu postoji prijelazna faza, pomalo utječe i na slijedeću kuću. Ako je u orbisu 5 stupnjeva prema vrhu slijedeće kuće onda je s njom u konjunkciji i zato se uzima u obzir i to tumačenje. Ako je planet na 1 stupanj od vrha slijedeće kuće, onda se više odnosi na nju, a na prethodnu kuću ima smanjeni utjecaj. Dakle Mary, tvoj Mars se odnosi na prvu kuću, ali i druga je lagano nijansirana njegovim utjecajem.
Slazem se sa svime gore navedenim,meni je Saturn u konjukciji sa ASC i u 12-toj je kuci,a svi ga tumacise kao da je u 1....i zaista se tako i ponasa...gomila poteskoca od neprijateljski nastrojenih osoba,i velika nervoza jer je u Ovnu 1 kuca...
Ako je planet na kraju jedne kuće, on toj kući pripada, ali kako ne možemo postaviti oštre granice i u svemu postoji prijelazna faza, pomalo utječe i na slijedeću kuću. Ako je u orbisu 5 stupnjeva prema vrhu slijedeće kuće onda je s njom u konjunkciji i zato se uzima u obzir i to tumačenje. Ako je planet na 1 stupanj od vrha slijedeće kuće, onda se više odnosi na nju, a na prethodnu kuću ima smanjeni utjecaj. Dakle Mary, tvoj Mars se odnosi na prvu kuću, ali i druga je lagano nijansirana njegovim utjecajem.
Na ovo bih dodala i da se mora obratiti paznja da li je doticna planeta u direktnom ili retrogradnom kretanju i da li je mozda u fazi zaokreta, odnosno u fazi prelaska iz jednog u drugo kretanje...Ako se na primer retro Mars nalazi na jednom stepenu rastojanja od trece kuce, zbog retro kretanja ce se vise uzimati u obzir druga kuca, a manje treca..Takodje se treba obratiti paznja na to da li je Mars oznacen kao da je u direktnom kretanju, a zapravo je u zaokretu, prelasku ka retrogradnom..U tom slucaju moze se desiti da on krene u retrogradno kretanje, a uopste ne napusti kucu u kojoj se nalazi...I obrnuto....iz retro u direktno kretanje..
Slazem se sa svime gore navedenim,meni je Saturn u konjukciji sa ASC i u 12-toj je kuci,a svi ga tumacise kao da je u 1....i zaista se tako i ponasa...gomila poteskoca od neprijateljski nastrojenih osoba,i velika nervoza jer je u Ovnu 1 kuca...
bas naprotiv poteskoce od neprijatelja su odlika upravo dvanaeste kuce
Ja napisah primer.
Quote:
Ako izadjes iz vode i hodas prema obali jos uvek si mokar, ali i na sam korak od obale jos uvek si u vodi
Ali blize objasnjenje...
:,, ako je jedna planeta pri kraju znaka(to sam slikovito objasnio ,,u vodi")
ona se kretala kroz sazvezdje odredjeno vreme i primila energiju tog sazvezdja samim tim to prenosi u naredno sazvezdje(hodas po suvom ali si jos uvek mokar posto izlazis iz vode jel?) dok se potpuno ne oslobodi energije koju je akumulirala treba malo vremena i tek posle prestaje dejstvo prvog sazvezdja.....
U pravu si ima razlike kad izadjes iz kuce na ulicu i krenes kod komsinice na kafu prolaznici sa jakom culom mirisa ce znati sta si kuvala jer ces mirisati na zaprsku
Ja imam Mesec-Saturn konjunkciju tako da mrzim da kuvam a vladar III polja mi je u egzaktnom kvadratu sa Saturnom tako da ne kafenišem s komšinicama
Slikovit prikaz mog mišljenja o tom pravilu
Pogrešno si procenio, i to vrlo čudno za nekoga ko je izjavio da "astrogija nije stvar ličnog ukusa". Ako se pozivam na nešto daleko od toga da nemam svoje mišljenje, a još dalje od toga da sam tvoje mišljenje ikad potcenila iako očigledno imaš takav utisak pa tako i reaguješ. Ako kažem nešto što je suprotno od tebe ne znači automatski da imam nešto protiv tebe, niti da sam 100% u pravu.
Bilo kako bilo, pričala sam o iskustvima a ne o mišljenju.