ASTROLOGIJA ZA POCETNIKE

Nazad   Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners > Moderna astrologija > Osnove natalne astrologija

Osnove natalne astrologija Znak, podznak, kuće, planete, aspekti...

Odgovor

Opcije Teme Način Prikaza

planete na kraju kuće/znaka
Old 02-09-2007, 01:23   #1
opushteno
Junior Member

opushteno's Avatar

opushteno je offline
Registrovan: Jun 2007
Standardno planete na kraju kuće/znaka

Ako se planeta nalazi na kraj neke kuce , dal se to racuna kao da je u sledecu ili pak ostaje dje je pa i ako je na samom kraju
Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us   Reply With Quote
Naši sponzori

Old 02-09-2007, 01:30   #2
smart.maja
Veštac

smart.maja's Avatar

smart.maja je offline
Registrovan: Jul 2007
Standardno

Quote:
Originally Posted by opushteno VIdi Poruku
Ako se planeta nalazi na kraj neke kuce , dal se to racuna kao da je u sledecu ili pak ostaje dje je pa i ako je na samom kraju
ako se radi o 2*-3* onda se racuna da je na vrhu sledece kuce...

Old 02-09-2007, 01:38   #3
viksi72
Moderator

viksi72's Avatar

viksi72 je offline
Registrovan: May 2007
Standardno

Ustvari, vrsi uticaj i na jednu i na drugu kucu.

Citajuci dzumle knjiga, primetila sam da svi koriste isti metod, tj. ovo sto smo ti navele. Evo primera: ja imam Saturna na samom kraju 7.kuce, tj. pocetku 8. I mogu ti reci da radi, bar sto se braka tice(kasno). A sto se tice tudjeg novca, radim sa njim u prenosnom znacenju. Videcu da li ce mi buduci ostaviti nesto u nasledstvu..

Last edited by uspavana : 03-09-2007 at 17:01.
Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us   Reply With Quote

Old 02-09-2007, 01:38   #4
opushteno
Junior Member

opushteno's Avatar

opushteno je offline
Registrovan: Jun 2007
Standardno

jel to sigurno il varira od astrologa do astrologa ?

Old 02-09-2007, 03:51   #5
smart.maja
Veštac

smart.maja's Avatar

smart.maja je offline
Standardno

Quote:
Originally Posted by viksi72 VIdi Poruku
Ustvari, vrsi uticaj i na jednu i na drugu kucu.
u svakom slucaju podrzavam ovo sto kaze viksi.
treba pogledati obe kuce

Old 03-09-2007, 00:22   #6
mary
Obično gatalo

mary's Avatar

mary je offline
Registrovan: Jan 2007
Standardno

Meni je Mars na 1st vage,a II kuca pocinje na 4 st vage,a on je u prvoj.znaci da ima uticaja na obje kuce?

Old 03-09-2007, 00:40   #7
starlight
Obično gatalo

starlight's Avatar

starlight je offline
Standardno

Ako je planet na kraju jedne kuće, on toj kući pripada, ali kako ne možemo postaviti oštre granice i u svemu postoji prijelazna faza, pomalo utječe i na slijedeću kuću. Ako je u orbisu 5 stupnjeva prema vrhu slijedeće kuće onda je s njom u konjunkciji i zato se uzima u obzir i to tumačenje. Ako je planet na 1 stupanj od vrha slijedeće kuće, onda se više odnosi na nju, a na prethodnu kuću ima smanjeni utjecaj. Dakle Mary, tvoj Mars se odnosi na prvu kuću, ali i druga je lagano nijansirana njegovim utjecajem.

Old 03-09-2007, 01:05   #8
sahadow452
Čarobnjak

sahadow452's Avatar

sahadow452 je offline
Registrovan: May 2007
Standardno

Slazem se sa svime gore navedenim,meni je Saturn u konjukciji sa ASC i u 12-toj je kuci,a svi ga tumacise kao da je u 1....i zaista se tako i ponasa...gomila poteskoca od neprijateljski nastrojenih osoba,i velika nervoza jer je u Ovnu 1 kuca...

Old 03-09-2007, 20:15   #9
Nenita
Moderator

Nenita's Avatar

Nenita je offline
Registrovan: Aug 2006
Standardno

Quote:
Originally Posted by starlight VIdi Poruku
Ako je planet na kraju jedne kuće, on toj kući pripada, ali kako ne možemo postaviti oštre granice i u svemu postoji prijelazna faza, pomalo utječe i na slijedeću kuću. Ako je u orbisu 5 stupnjeva prema vrhu slijedeće kuće onda je s njom u konjunkciji i zato se uzima u obzir i to tumačenje. Ako je planet na 1 stupanj od vrha slijedeće kuće, onda se više odnosi na nju, a na prethodnu kuću ima smanjeni utjecaj. Dakle Mary, tvoj Mars se odnosi na prvu kuću, ali i druga je lagano nijansirana njegovim utjecajem.
Na ovo bih dodala i da se mora obratiti paznja da li je doticna planeta u direktnom ili retrogradnom kretanju i da li je mozda u fazi zaokreta, odnosno u fazi prelaska iz jednog u drugo kretanje...Ako se na primer retro Mars nalazi na jednom stepenu rastojanja od trece kuce, zbog retro kretanja ce se vise uzimati u obzir druga kuca, a manje treca..Takodje se treba obratiti paznja na to da li je Mars oznacen kao da je u direktnom kretanju, a zapravo je u zaokretu, prelasku ka retrogradnom..U tom slucaju moze se desiti da on krene u retrogradno kretanje, a uopste ne napusti kucu u kojoj se nalazi...I obrnuto....iz retro u direktno kretanje..

Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena

Old 03-09-2007, 20:44   #10
mandrak-21
Čarobnjak

mandrak-21's Avatar

mandrak-21 je offline
Registrovan: Dec 2006
Standardno

Quote:
Originally Posted by sahadow452 VIdi Poruku
Slazem se sa svime gore navedenim,meni je Saturn u konjukciji sa ASC i u 12-toj je kuci,a svi ga tumacise kao da je u 1....i zaista se tako i ponasa...gomila poteskoca od neprijateljski nastrojenih osoba,i velika nervoza jer je u Ovnu 1 kuca...
bas naprotiv poteskoce od neprijatelja su odlika upravo dvanaeste kuce

Ja napisah primer.
Quote:
Ako izadjes iz vode i hodas prema obali jos uvek si mokar, ali i na sam korak od obale jos uvek si u vodi
Ali blize objasnjenje...
:,, ako je jedna planeta pri kraju znaka(to sam slikovito objasnio ,,u vodi")
ona se kretala kroz sazvezdje odredjeno vreme i primila energiju tog sazvezdja samim tim to prenosi u naredno sazvezdje(hodas po suvom ali si jos uvek mokar posto izlazis iz vode jel?) dok se potpuno ne oslobodi energije koju je akumulirala treba malo vremena i tek posle prestaje dejstvo prvog sazvezdja.....

Last edited by uspavana : 01-01-2008 at 20:50.

Old 16-09-2007, 02:30   #11
Scarlet
Čarobnjak

Scarlet's Avatar

Scarlet je offline
Registrovan: Apr 2007
Standardno

Da, dragi, ali mi pričamo o uticaju planeta na granici kuća a ne znakova ... Tu ima razlike ...

Old 16-09-2007, 02:32   #12
mandrak-21
Čarobnjak

mandrak-21's Avatar

mandrak-21 je offline
Standardno

U pravu si ima razlike kad izadjes iz kuce na ulicu i krenes kod komsinice na kafu prolaznici sa jakom culom mirisa ce znati sta si kuvala jer ces mirisati na zaprsku

Old 16-09-2007, 02:37   #13
Scarlet
Čarobnjak

Scarlet's Avatar

Scarlet je offline
Standardno

Ja imam Mesec-Saturn konjunkciju tako da mrzim da kuvam a vladar III polja mi je u egzaktnom kvadratu sa Saturnom tako da ne kafenišem s komšinicama
Slikovit prikaz mog mišljenja o tom pravilu

Old 16-09-2007, 02:40   #14
mandrak-21
Čarobnjak

mandrak-21's Avatar

mandrak-21 je offline
Standardno

U svakom slucaju mene tvoje misljenje i ne zanima jer ti i nemas svoje misljenje ti iznosis samo tudja misljenja

Old 16-09-2007, 02:47   #15
Scarlet
Čarobnjak

Scarlet's Avatar

Scarlet je offline
Standardno

Pogrešno si procenio, i to vrlo čudno za nekoga ko je izjavio da "astrogija nije stvar ličnog ukusa". Ako se pozivam na nešto daleko od toga da nemam svoje mišljenje, a još dalje od toga da sam tvoje mišljenje ikad potcenila iako očigledno imaš takav utisak pa tako i reaguješ. Ako kažem nešto što je suprotno od tebe ne znači automatski da imam nešto protiv tebe, niti da sam 100% u pravu.
Bilo kako bilo, pričala sam o iskustvima a ne o mišljenju.
Odgovor

Posetioci koji trenutno gledaju ovu temu: 1 (0 član/članova i 1 gosti/gostiju)

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules