ASTROLOGIJA ZA POCETNIKE

Nazad   Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners > Tradicionalna astrologija > Osnove, horarna astrologija

Odgovor

Opcije Teme Način Prikaza

Old 05-10-2008, 15:16   #46
Uliana
Junior Member

Uliana je offline
Registrovan: Oct 2008
Standardno

Mene zanima kad postaviš horarno pitanje koliko dugo takva karta tog pitanja vrijedi za tumačenje?

znači, sad napraviš horar koji ti govori kakva je situacija sada, a nakon par mjeseci imaš isto pitanje - e, da li sad teba raditi novi horar ili gledati onaj stari?
Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us   Reply With Quote
Naši sponzori

FilmoFilia

Old 05-10-2008, 16:49   #47
Skorpija
Moderator

Skorpija's Avatar

Skorpija je offline
Registrovan: Aug 2006
Standardno

Quote:
Mene zanima kad postaviš horarno pitanje koliko dugo takva karta tog pitanja vrijedi za tumačenje
Dobro pitanje,prva karta je uvek validna,moze se postavljati jos 10x isto pitanje,ali ce odgovor uvek biti isti.Mada bih ja ipak sacekala Shmisu da nam odgovori.

Old 05-10-2008, 17:00   #48
vilenija
Veštac

vilenija's Avatar

vilenija je offline
Registrovan: Oct 2007
Standardno

Quote:
Originally Posted by Uliana VIdi Poruku
Mene zanima kad postaviš horarno pitanje koliko dugo takva karta tog pitanja vrijedi za tumačenje?

znači, sad napraviš horar koji ti govori kakva je situacija sada, a nakon par mjeseci imaš isto pitanje - e, da li sad teba raditi novi horar ili gledati onaj stari?
pokusacu da dam odgovor na ovo pitanje...

horarna karta ukazuje na konkretnu situaciju i prilike u kojima se nesto moze desiti...
ali i pitanja mogu imati razlicit karakter...
evo dacu primere:
~ na pitanje "da li cemo uci u vezu?"... recepcija signifikatora ukazuje na postojanje odredjenih uzajamnih emocija, ali medju njima nema aplikacija koje bi potvrdile priliku da se nesto konkretno i desi, pa samim tim ne moze se tacno tvrditi da ce veza i kad da se ostvari... medjutim, nakon izvesnog vremena pitac se nadje u situaciji kada je izvesnost te veze veca, moze da ponovi pitanje...
~ ili ako neko pita "da li cu prodati kucu?" i odgovor bude negativan, ali nakon par meseci da ponovo oglas za prodaju, onda moze ponoviti pitanje, jer pitac pokrece novu akciju koja ovog puta moze biti sa pozitivnim ishodom...
~ na pitanja koja se ne mogu ostvariti u nekom skorijem vremenskom periodu, nezavisno da li je odgovor pozitivan ili negativan (npr "da li cu i kada zavrsiti fakultet?", a pitac je upisao tek I godinu), besmisleno je da ponovi pitanje za par meseci...

i na kraju bih dodala da postoje cesto i pitanja koje ne mozemo bas sa sigurnoscu tumaciti, ali nakon izvesnog vremena desi se neka situacija koja "rasvetljuje sliku", i tada se moze ponoviti pitanje...
danas se uglavnom odbacuju pravilo koja je koristio Lilly, a vezano za prva tri i poslednja tri stepena nekog znaka u kojim se nadje ASC, ali iz nekog mog skromnog iskustva tumacenje tih karti obicno daje nekakve nejasne odgovore...
a ako se negativni odgovor ponovi, tesko da ce od nekog pitanja biti nesto...

ovo je neko moje stanoviste, a volela bih da i drugi kazu sta misle...

Quote:
Originally Posted by Skorpija VIdi Poruku
Dobro pitanje,prva karta je uvek validna,moze se postavljati jos 10x isto pitanje,ali ce odgovor uvek biti isti.Mada bih ja ipak sacekala Shmisu da nam odgovori.
i ovo je tacno, ako se pitanja ponavljaju u kratkom vremenskom roku... pa cak i da "navucemo" pozitivan odgovor iz 10. puta, onaj prvi je najverovatniji... ali vec sam prokomentarisala situacije kada su se okolnosti vezane za neko pitanje u medjuvremenu izmenile... i kada je u pitanju duzi vremenski period...

Last edited by vilenija : 05-10-2008 at 20:41.
Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us   Reply With Quote

Old 05-10-2008, 20:38   #49
Skorpija
Moderator

Skorpija's Avatar

Skorpija je offline
Standardno

Quote:
a volela bih da i drugi kazu sta misle...
Pa sta da se kaze? Sve si lepo objasnila. :2:

superiška!
Old 06-10-2008, 01:15   #50
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Registrovan: Oct 2006
Thumbs up superiška!

Vilenija ♥ svaka čast na objašnjenju ♪ bravo ♫
cmokac

Old 08-10-2008, 20:50   #51
Skorpija
Moderator

Skorpija's Avatar

Skorpija je offline
Standardno

Ukoliko je algol na asc kako se onda posmatra karta? Da li se uopste posmatra zbog algola ili jednostavno oznacava mozda neki strah?

Old 08-10-2008, 23:50   #52
vilenija
Veštac

vilenija's Avatar

vilenija je offline
Registrovan: Oct 2007
Standardno

Quote:
Originally Posted by Skorpija VIdi Poruku
Ukoliko je algol na asc kako se onda posmatra karta? Da li se uopste posmatra zbog algola ili jednostavno oznacava mozda neki strah?
algol je jako maleficna fiksna zvezda... moguce je da pitac "izgubi glavu" zbog teznji koje zeli ostvariti...
prema Froliju, svaka karta se moze tumaciti, pa tako ni ovo nije izuzetak, ali bih ja uvek bila oprezna sa odgovorom...

Old 09-10-2008, 15:41   #53
Skorpija
Moderator

Skorpija's Avatar

Skorpija je offline
Standardno

Hvala Vilenija.

Old 11-10-2008, 03:39   #54
Uliana
Junior Member

Uliana je offline
Standardno

vilenija je super objasnila ono moje pitanje tako da mi je malo jasnije ali imam još jedno..

danas mi je palo na pamet jedno pitanje koje mi se prvi put javilo skoro točno prije godinu dana i skoro svako malo me to pitanje zaokuplja- kako onda da ja znam koji datum da stavim u horarni kad mi se to pitanje više puta pojavilo počevši od 3. 10. 2007. - tad mi se dogodio događaj koji je pokrenuo to pitanje.

da li netko zna što se radi u tom slučaju?

da se dodam...
Old 11-10-2008, 11:10   #55
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Post da se dodam...

Horarac se radi za trenutnak kada ti je pitanjce prvi put palo napamet... po toj logici mi bi stalno trebali da imamo olovku i papir kod sebe To ti je kao i kad radiš natalni čart ~ tada se osoba rodila, u TO vreme i to je to. Ali, ako u slučaju da nismo zapisali vreme kada nam je pitanjce prvi put palo namapet e ondak sledeći put ~ kad krene da "pada" odmah papir u ruke i gledanje u sat

Old 18-10-2008, 02:17   #56
Uliana
Junior Member

Uliana je offline
Standardno

Znači, Shmishonja da je meni 1. put pitanje palo na pamet kad sam se vratila kući i nisam našla mačka u sobi i odmah sam se upitala: `pa gdje je!!`

znači to je bilo baš naj 1. put. na 24.7. ??

onda sam ja dala krive podatke jer sam mjesec dana kasnije saznala za horarnu astrologiju i pitala se isto pitanje - 24.8.

onda ono 1. vriejdi iako ja nisam onda baš bila upoznata sa horarnom granom astrologije ??

znači, čim ti neka stvar nestane, a ti se (taj čas) kad vidiš da je nema pitaš `gdje je` - to se uzima kao 1. put

re:
Old 20-10-2008, 09:40   #57
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Arrow re:

Quote:
Originally Posted by Uliana VIdi Poruku
Znači, Shmishonja da je meni 1. put pitanje palo na pamet kad sam se vratila kući i nisam našla mačka u sobi i odmah sam se upitala: `pa gdje je!!`

znači to je bilo baš naj 1. put. na 24.7. ??

onda sam ja dala krive podatke jer sam mjesec dana kasnije saznala za horarnu astrologiju i pitala se isto pitanje - 24.8.

onda ono 1. vriejdi iako ja nisam onda baš bila upoznata sa horarnom granom astrologije ??

znači, čim ti neka stvar nestane, a ti se (taj čas) kad vidiš da je nema pitaš `gdje je` - to se uzima kao 1. put
Tačno tako Čim nam se definiše pitanjce u glavi ~ odmah pogled na sat, papir i olovku u ruke i zapisuju se podaci

da se malo dodam...
Old 20-10-2008, 13:02   #58
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Cool da se malo dodam...

Vidim da fixne zvezde malo prave problem oko tumačenja horarnog čarta...

Fixne zvezde su samo "dodatak" samom tumačenju, kao na primer bilo koja planeta ili Asc' ili neki vrh polja koji nam je bitan se nalazi u O° sa Algolom ~ to nam pokazuje da je pitač u vezi tog polja & planete "izgubio glavu" i ne razmišlja racionalno, brzoplet je i verovatno će napraviti grešku u zaključivanju. Pa na primer, ako je u pitanju Regulus ~ situacija deluje savršeno, svi su srećni i zadovoljni, ali ipak posle izvesnog vremena dolazi do "pada" i rušenja svega toga što je na prvi pogled delovalo idealno. Ili pak, Plejade, ako su one aktivirane, one nam donose "razlog za plakanje" ali isto tako [valjda zbog simbolike puno suza u očima ] pitač ne vidi situaciju kako treba i ustvari postavlja pogrešno pitanje, tj. dobija pogrešan odgovor...

E, to je poenta fixnih zvezda i naravno, koriste se SAMO neke od njih [ne svih sto i nešto komada ]

Old 04-12-2008, 20:35   #59
marijana511
Veštac

marijana511's Avatar

marijana511 je offline
Registrovan: Sep 2007
Standardno

Pre nekih nedelju dana postavila sam pitanje Da li mogu da se nadam ozbiljnoj vezi sa njim (Analiza horarnih pitanja str 27 #401)?
Kako su svi aspekti izmedju glavnih planeta bili aplikacioni ja sam logicno pomislila da je odgovor pozitivan al gle cuda ispade da nije
Zato sam ponovo uzela da razmatram kartu i pomislila da sam mozda pogresila kod odredjivanja kuca...kako je veza bila tek u pocetku ja sam kao signifikato