|
|
 |
30-09-2008, 18:53
|
|
|
Čarobnjak
Angliana75 is online now
Registrovan: Dec 2007
|
Quote:
Originally Posted by jupiter u raku
e sad, ispiti se posmatraju, kao dobit od znanja,pa se oni gledaju iz 10 kuće,koja je druga od 9 kuće ,koja predstavlja tvoje znanje
znači kad pitaš za ispit-da li ćeš položiti,onda gledaš 9 kuću i njenog vladara, da proceniš kakvo ti je znanje,a, 10 kuću i njenog vladara,i njegov odnos sa vladarom ascedenta i mesecom,da dobiješ odgovor
|
posto je dadiska postavila slicno pitanje koje i mene zanima,ustvari isto....evo sad nakon tvog draga @jupiter u raku objasnjenja ..ja sam sinoc sebi postavila pitanje da li cu poloziti ispit...
i evo mog odgovora
gledala sam 10.polje ,ono je u Ribama,vladar je NE koji je u 8 .polju i gradi sa vladarom ASC u Raku=Mesec znaci,NE120MO...ali pore MO koji se smestio u 4.polje por4ed njega su jos i ME i MA i to sve u vagi i MO je u vagi svi rade trigone sa NE
NE120ME
NE120MA
a i 9 polje pocinje ito u Ribama....  e sad taj MO pravi siru konjukciju sa ME =ispit.....jedino sto MO90JU a i ME 90JU a JU se smestio u 6.polje...
znaci li to da se nadam d cu poloziti ispit? 
|
|
|
 |
|
 |
30-09-2008, 22:10
|
|
|
Čarobnjak
jupiter u raku je offline
|
Quote:
Originally Posted by Angliana75
posto je dadiska postavila slicno pitanje koje i mene zanima,ustvari isto....evo sad nakon tvog draga @jupiter u raku objasnjenja ..ja sam sinoc sebi postavila pitanje da li cu poloziti ispit...
i evo mog odgovora
gledala sam 10.polje ,ono je u Ribama,vladar je NE koji je u 8 .polju i gradi sa vladarom ASC u Raku=Mesec znaci,NE120MO...ali pore MO koji se smestio u 4.polje por4ed njega su jos i ME i MA i to sve u vagi i MO je u vagi svi rade trigone sa NE
NE120ME
NE120MA
a i 9 polje pocinje ito u Ribama....  e sad taj MO pravi siru konjukciju sa ME =ispit.....jedino sto MO90JU a i ME 90JU a JU se smestio u 6.polje...
znaci li to da se nadam d cu poloziti ispit? 
|
draga Angliana,u TA i horarnoj se -spoljašnje planete-uran,neptun i pluton-ne uzimaju u razmatranje ,kao vladari znaka...nego, ribama vlada-jupiter,skorpijom-mars,i vodolijom-saturn..
pa ti ,onda ponovo analiziraj horarac..uzimajući ovo u obzir..
Quote:
Originally Posted by Skorpija
Imam opet neka pitanjca:
Posto se mesec nadje na spaljenom putu od 15*vage do 15* sco,da li se tada uopste uzima horar u razmatranje? I da li to vazi i za ostale planete,jer su sada i merkur i venera i mars na tom putu ili to vazi samo za mesec?
|
draga Sko,prolazak kroz spaljeni put, važi i za ostale planete,ne samo za mesec....a, horarac se analizira i tada..
kada je mesec na tom putu, to opisuje duševno i emotivno stanje, samog pitača ...da je uznemiren,neraspoložen,zabrinut..itd.a, može i da opiše predmet pitanja ,ako mu je mesec signifikator..isto u tom smislu..
za merkura,veneru i marsa,koji su sada ,isto na tom putu,gleda se šta oni predstavljaju-neki predmet pitanja ,ili osobu....i to onda opisuje te događaje, ili ,osobe kao nestabilne,u sukobu između razuma i emocija-za merkur,---a,za veneru i marsa,loša,sumorna i protivurečna osećanja, -osećaj zgnječenosti,spaljenosti,-u konkretnom horarcu...
a, inače ,tranziti ovih planeta, kroz taj loš-spaljeni put,deluje i na opštem nivou, za sve ljude-u smislu poremećenih emotivnih odnosa i donošenja pogrešnih odluka--mada zavisi i od ličnog horoskopa-u kojoj kući se te planete nalaze-njihovi aspekti itd...
|
|
|
 |
30-09-2008, 22:12
|
|
|
Moderator
Skorpija je offline
Registrovan: Aug 2006
|
Draga Jupiter,vrlo detaljno i jasno.Hvala  Bas mi je ovo bilo nejasno,jer se u Frolijevoj knjizi spominje samo mesec.
|
|
|
30-09-2008, 22:16
|
|
|
Čarobnjak
Angliana75 is online now
|
Quote:
Originally Posted by jupiter u raku
draga Angliana,u TA i horarnoj se -spoljašnje planete-uran,neptun i pluton-ne uzimaju u razmatranje ,kao vladari znaka...nego, ribama vlada-jupiter,skorpijom-mars,i vodolijom-saturn..
pa ti ,onda ponovo analiziraj horarac..uzimajući ovo u obzir..
|
a ha...nisam znala ...sorry
dobro...evo ovako: JU posto je vladar sad te 10.kuce...smestio se u 6.polje u Jarcu...naravno...onda je uzas...uzas...padam ispit definitivno...jer JU radi kvadrate sa SO,ME i MOkao vladarem ASC u Raku!!!!!!!!  jedini pozitivan aspekt je JU120SA 
|
|
|
30-09-2008, 22:17
|
|
|
Moderator
Skorpija je offline
|
Nije to jedini pokazatelj,da bi se dobio odgovor,moraju se pogledati dostojanstva,tripliciteti,termini,da li je mesec u praznom hodu itd.Dakle sami aspekti uopste nisu dovoljni.
|
|
|
30-09-2008, 22:21
|
|
|
Čarobnjak
Angliana75 is online now
|
Quote:
Nije to jedini pokazatelj,da bi se dobio odgovor,moraju se pogledati dostojanstva,tripliciteti,termini,da li je mesec u praznom hodu itd.Dakle sami aspekti uopste nisu dovoljni.
|
verovatno si mislila na moj post  ....hmm...ne znam...ali mi uopste ne izgleda ni ovo dobro... 
|
|
|
30-09-2008, 22:24
|
|
|
Moderator
Skorpija je offline
|
Da,mislila sam na tvoj post.To je vrlo povrsno da bi se dobio odgovor,posmatranje horarne se razlikuje od natalne.Gledas prvo vladara asc,pa vladara 9 i 10 kuce,pa mesec (ukoliko ne vlada nijednom od ovih kuca),a zatim ono ostalo sto sam nabrojala.Ja jos uvek ucim horarnu,tako da znam da neces moci to sama sada.
Ah,da zaboravila sam i antiscije.(jako su bitne)
Shmisa je sve to lepo objasnila na ovom podforumu,ima puno textova,tako da mozes da pogledas.
|
|
|
30-09-2008, 22:30
|
|
|
Čarobnjak
Angliana75 is online now
|
Quote:
Da,mislila sam na tvoj post.To je vrlo povrsno da bi se dobio odgovor,posmatranje horarne se razlikuje od natalne.Gledas prvo vladara asc,pa vladara 9 i 10 kuce,pa mesec (ukoliko ne vlada nijednom od ovih kuca),a zatim ono ostalo sto sam nabrojala.Ja jos uvek ucim horarnu,tako da znam da neces moci to sama sada.
Ah,da zaboravila sam i antiscije.(jako su bitne)
Shmisa je sve to lepo objasnila na ovom podforumu,ima puno textova,tako da mozes da pogledas.
|
znam da je Shmisha pisala o tome...i probala sam da iscitam...ali ne znam....zaista mi je to komplikovano da sama protumacim...doduse ni nemam vremena sad da se u to upustam zbog ispita na fakultetu...ali u svakom slucaju hvala ti na objasnjenju ....inace ASC je u Raku pa je i MO kao vladar upleten vec,a 9.i 10. kucom vlada JU 
|
|
|
30-09-2008, 22:32
|
|
|
Moderator
Skorpija je offline
|
Pogledas onda u kakvom su aspketu mo i ju,posto imaju kvadrat,onda gledas da li je apl.ili sep. nema veze sto je kvadrat,odgovor i dalje moze biti pozitivan,ali verovatno uz vise truda.
|
|
|
30-09-2008, 23:15
|
|
|
Obično gatalo
bilja je offline
Registrovan: Jul 2008
|
oooo sto volim hoooorarnu astrologiju,ali niko nije pokusao da resi moju dilemu.
|
|
|
30-09-2008, 23:32
|
|
|
Čarobnjak
Angliana75 is online now
|
Quote:
Pogledas onda u kakvom su aspketu mo i ju,posto imaju kvadrat,onda gledas da li je apl.ili sep. nema veze sto je kvadrat,odgovor i dalje moze biti pozitivan,ali verovatno uz vise truda.
|
aplikacioni je kvadrat MO i JU  ...pa sad...ostaje mi da se nadam ...sutra mi je ispit...ubrzo vam javljam rezultate
Quote:
Originally Posted by bilja
oooo sto volim hoooorarnu astrologiju,ali niko nije pokusao da resi moju dilemu.
|
pa vidis da i mi biljo sami pokusavamo razresiti svoje dileme oko horarca...pa probaj i ti.... 
|
|
|
 |
malo off topic, a opet vezano za topic ... |
 |
01-10-2008, 20:36
|
|
|
Moderator
Skorpija je offline
|
Quote:
Originally Posted by Shmishonja
Da se zahvalim {i pohvalim} Škorpiju i Jupiter u Raku na izvrsnim objašnjenima 
|
Hvala puno Shmile  ,meni su dosta pomogli tvoji textovi,pa primeri,knjiga,nisam se jos usudila da radim neku kartu,dok skroz ne savladam,ali je horarna svakako zanimljiva.Taman da kazem da su mi antiscije do skoro bile totalno zamrsene,a sada napamet mogu da ih preracunam 
|
|
|
01-10-2008, 21:19
|
|
|
Čarobnjak
jupiter u raku je offline
| |