ASTROLOGIJA ZA POCETNIKE

Nazad   Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners > Tradicionalna astrologija > Osnove, horarna astrologija

Odgovor

Opcije Teme Način Prikaza

Analiza horarnih pitanja
Old 14-08-2008, 09:18   #1
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Registrovan: Oct 2006
Lightbulb Analiza horarnih pitanja

Zajedno sa djacima prvacima od 01.09. počinjemo da postujemo naša pitanja i odgovore ovde da bi tamo na Horarnim II ostavili mesta [preglednosti radi]

Dodatno ~ dobila sjajan predlog i tako će od sad i da se radi ~ svako ko postavi pitanje imaće i mali domaći zadatak ~ da sam makar odredi Asc' i da odredi signifikatore svog pitanja. To će biti najbolji način da SVI budemo u toku i da svi zajedno učimo i ispravljamo jedni druge ako za to, naravno, bude bilo potrebe

Znači, horarno pitanje će biti preskočeno ako nema osnovne podatake ~ datum + vreme + mesto postavljanja pitanja, koji sistem kuća se koristi, gde se nalazi Asc' i koji su signifikatori vezani za pitanje ~ toliko svi znaju da urade ~ a ko zna više SLOBODNO nek proba i sa samostalnim tumačenjem i da ga SLUČAJNO NIJE SRAMOTA pa da to ne uradi ~ zaista nema potrebe za tim ~ ovde smo da učimo jedni od drugih i greškice se podrazumevaju i treba da ih bude

Last edited by Shmishonja : 01-09-2008 at 09:16.
Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us   Reply With Quote
Naši sponzori

FilmoFilia

Old 31-08-2008, 00:55   #2
mala_mici
Obično gatalo

mala_mici's Avatar

mala_mici je offline
Registrovan: Dec 2007
Standardno

imam jedan ispit 2.09(fizicki ispit) i 19.09(mozganje) ...treba mi savet ,,,,,sta da ocekujem?( desava mi se da sve sto polazem u poslednje vreme polozim iz 2 puta ... )

30.08.2008 u 23:55h NS

Asc' 24° Blizanaca, sa Merkurom na 02° Vage umetnutim u V polju [eto "dualnosti"]
Mesec na 08° Device u praznom hodu u IV polju [eto opcije "ponavljanja"]
Ispit[i] ~ X polje ~ 25° Vodolije, sa Saturnom na 11° Device u IV polju.

Last edited by Shmishonja : 01-09-2008 at 10:40.
Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us   Reply With Quote

Old 31-08-2008, 14:09   #3
Limoneta986
Obično gatalo

Limoneta986's Avatar

Limoneta986 je offline
Registrovan: Dec 2007
Standardno

Shmisho imam dilemu oooogromnu... za uslov moram da odabrerem jedan ispit od dva... E sada, oba ispita su dupla Ako biram prvi, to su onda datumi 9.9. i 25.9. , u vezi biologije... Hemije... Taj predmet mi je inace uzas, a ako biram drugi datumi su 11.9. i 19.9. Ovaj je u vezi povrca i ratarskih kultura... Nisam pametna, mada mozda deo mene kaze da je bolji ovaj drugi Sve u svemu ne smem da rizikujem pa da pokusavam oba (tj sva 4 dela)
Sta mi ti savetujes?

31.8.2008. 13:02 Novi Sad

Asc' 26° Škorpiona, sa Marsom na 07° Vage u X polju.
Mesec 16° Device u O° sa vrhom X polja.
Ispit ~ X polje ~ u Devici sa Merkurom na 03° Vage u X polju.

Last edited by Shmishonja : 01-09-2008 at 09:30.

Old 31-08-2008, 14:44   #4
vigga
Obično gatalo

vigga's Avatar

vigga je offline
Registrovan: Jun 2008
Standardno

zanima me da li ce se javit zgb 13:43...30.8.2008.
Asc' 00° Strelca, Jupiter retro na 12° Jarca umetnut u II polju.
Mesec na 03° Device u IX polju.
Desc' u Blizancima, sa Merkurom na 01° Vage u X polju.

Last edited by Shmishonja : 01-09-2008 at 09:29.

Old 31-08-2008, 17:28   #5
verder
Junior Member

verder's Avatar

verder je offline
Registrovan: May 2008
Standardno

Quote:
Originally Posted by verder VIdi Poruku
Hocu li se udati za ovog momka?
Pardon
30.08. 19:23h Vrsac

Asc' na 13° Riba, sa retro Jupiterom na 12° Jarca u XI polju.
Mesec na 06° Device u VI polju.
Desc' u Devici sa Merkurom na 02° Vage umetnutim u VII polju.

Last edited by Shmishonja : 01-09-2008 at 09:32.

Old 01-09-2008, 09:11   #6
VIDANA
Veštac

VIDANA's Avatar

VIDANA je offline
Registrovan: Jul 2007
Standardno

danas sam posla u 5.razred ....
hoce li se moja cerka uspesno mislim odlicno snaci u tom pocetku,
-Bgd., 1.09.2008., 8.10h

Asc' 02° Vage, sa Venerom na 02° Vage na samom Asc'
Mesec na 26° Device u XII polju
Andjela ~ V polje u Vodoliji sa Saturnom na 10° Device na samom vrhu XII horarnog polja, njeno VIII polje.

Last edited by Shmishonja : 01-09-2008 at 09:34.

koga nisam prebacila
Old 01-09-2008, 09:20   #7
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Exclamation koga nisam prebacila

Verovatno nisam sve one koji su postovali pitanjca prebacila ovde, pa nek mi se jave na "pm" ili nek postuju svoje pitanjce ovde ponovo naravno ~ sa "dodatnim" podacima [malo mora da se vežba]

Old 01-09-2008, 09:51   #8
Miky
Čarobnjak

Miky's Avatar

Miky je offline
Registrovan: Oct 2007
Standardno

Cao Shmile, dobro mi se vratila!!! Pretpostavljam da bebce samo napreduje! ) Poljubi je od mene!

Moje pitanje: Da li je moj sadasnji partner ljubomoran na mog bivseg muza (ja bih rekla da ..) i da li je za njega to sto i dalje zivim s njim u istom stanu prepreka ili opasnost za nasu vezu te ne zeli da se previse eksponira sa mnom i da ista planira za buducnost? 1. septembar, 8.40, Sant'Ilario d'Enza (Italy)

Signifikatori
Ja: ASC 0° Vage, predstavljena Venerom u Vagi, znaci u svom sedistu u prvom polju...
Partner: 0° Ovna, predstavljen Marsom u Vagi u prvom polju ... reklo bih se da je trenutno zainteresovan za mene ili pitanjima vezanim za mene .. jel tako..? Dalje... da pustim Shmishu nasu.. jer ne znam kojim poljem je predstavljen bivsi ako se to uopste gleda...
Mesec u Devici u 12. polju ..... verovatno mu predstavlja problem sve to ali ..opet ne znam bas .. tumacenje ovog meseca ... rekla bih..

Last edited by Miky : 01-09-2008 at 10:02.

re:
Old 01-09-2008, 10:34   #9
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Arrow re:

Tako je ~ ti si vladar Asc' ~ Vaga sa Venerom u Vagi na 02° na samom Asc. Okrenuta si sebi i svojim životom. Mesec je u praznom hodu u XII polju na 27° Device ~ osećaš da stagniraš, da situacija nije dovoljno razjašnjena, pomalo si uplašena zbog toga. On je Desc' sa Marsom na 08° Vage na Asc' ~ on je itekako orijentisan na tebe i samim tim i ljubomoran. Planovi za budućnost ~ aplikacije Marsa ~ u ovom slučaju ~ 90° sa retro Jupiterom ~ s obzirom da retro Jupiter vlada njegovim XII poljem ~ on želi da se reši nekih "tajnih pitanja" ~ želi da bude otvoren i da kaže šta misli i oseća i prema tebi i prema tvom načinu života. Bivši se gleda kao separacioni aspekt koji Venera ima ~ u ovom slučaju to je O° sa Merkurom...

da vidimo za ispit :
Old 01-09-2008, 10:45   #10
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Smile da vidimo za ispit :

Quote:
Originally Posted by mala_mici VIdi Poruku
imam jedan ispit 2.09(fizicki ispit) i 19.09(mozganje) ...treba mi savet ,,,,,sta da ocekujem?( desava mi se da sve sto polazem u poslednje vreme polozim iz 2 puta ... )

30.08.2008 u 23:55h NS

Asc' 24° Blizanaca, sa Merkurom na 02° Vage umetnutim u V polju [eto "dualnosti"]
Mesec na 08° Device u IV polju.
Ispit[i] ~ X polje ~ 25° Vodolije, sa Saturnom na 11° Device u IV polju.

Odgovor ~ Mesec ima aplikaciju ka Saturnu i to O° ~ biće sve OK, ali samo dobro se skoncentriši i nemoj da te uhvate strah i panika i sve će biti oki doki

Old 01-09-2008, 10:59   #11
damsel
Obično gatalo

damsel's Avatar

damsel je offline
Registrovan: Mar 2008
Standardno

Evo...zanima me kakav je njegov stav prema našoj vezi, koliko mu znači?

Osijek - Hr
1.9.2008.
9:54

E sad ovaj teži dio
Ja bih trebala biti predstavljena retrogradnim JU (12* Jarca)
On je Me (3* Vage)
Nije mi baš jasno kako se gleda Asc???
Da li vladar mog Asc iz natalne ( So ) ili drugačije?
Ja se izvinjavam ali evo čitala sam malo i na ranijim postovima...nije mi baš jasno pa ako može malo objašnjenje i odgovor na moje horarno pitanje?

re: za sad samo objašnjenje
Old 01-09-2008, 11:42   #12
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Wink re: za sad samo objašnjenje

U horarnom čartu osoba koja pita predstavljena je Asc' i planetom koja vlada tim Asc'

Ta planeta nam govori šta "zdrav razum" pitača misli o pitanju. Takodje, Mesec je drugi signifikator pitača, a on nam govori šta "srce misli" u vezi postavljenog pitanja

U tvom slučaju Desc' je predmet/osoba za koju pitaš pa gledamo koja planeta vlada Desc' i ona će nam "reći" kroz Ptolomejevu tabelu dostojanstava šta ta osoba i misli i oseća prema tebi

Uskoro stiže i tumačenje

Old 01-09-2008, 11:54   #13
damsel
Obično gatalo

damsel's Avatar

damsel je offline
Registrovan: Mar 2008
Standardno

Znači krivo sam počela.
Ja bih onda trebala biti predstavljena So na 8* Djevice a on Sa na 11* Djevice?

???
Old 01-09-2008, 12:03   #14
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Question ???

Zašto Sunce ti ? To nije vladar Asc'
Asc' je u vagi ako dobro vidim na karti
Submit to Clesto