ASTROLOGIJA ZA POCETNIKE

Nazad   Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners > Tradicionalna astrologija > Osnove, horarna astrologija

Zatvori Temu

Opcije Teme Način Prikaza

Old 03-09-2008, 21:09   #106
vilenija
Veštac

vilenija's Avatar

vilenija je offline
Registrovan: Oct 2007
Standardno

Quote:
Originally Posted by Miky VIdi Poruku
Izvinjavam se na dosadi ... ali trenutno imam i neko drugo pitanje vezano za moju majku ... pa zelim jasnije da vidim tu situaciju sa njom ... da naglasim da ja nisam odrasla sa njom i da smo uvek bile daleko i ne tako bliske ... iz raznih okolnosti i razloga ...

Da li moja majka mene gleda kroz korist i kao priliku za pomoc kad joj zatreba? kakav stav/osecanja ima prema meni? Nesto ne osecam tu bezrezervnu ljubav prema meni vec je uvek spremna za neku kritiku prema meni cim nije po njenom ....

3. septembar, 11.08, sant'ilario d'enza, Italy

JA, ASC na 0° Skorpije, dakle Mars u 12. polju, na 9° stepenu Vage, takodje tu je i Mesec na 24°, to sve govori da se ja bas i ne osecam prijatno i dobro u ovom odnosu sa njom, nekako se osecam potisnutom ...

e sada majka, nisam jos skontala da li je to 4. ili 10. polje. Ako je cetvrto u Vodoliji, vladar Saturn u Devici u 11. polju ... Vidim da Saturn ima aplikaciju sa Marsom.. ali dalje ne znam, jos nisam savladala a i tesko mi je nekako za te aplikacije i aspekte..
Ali vidim da Saturn, tj. majka ima aplikaciju i to konjukciju sa So koji vlada 10. poljem i koji se nalazi u 10. polju, pa mi nekako zvuci da je nas odnos vise na "poslovnoj" bazi ..., mozda samo trenutno ... (jer me je pitala da joj dam neki novac za sestru iz drugog braka), onda ima aplikaciju u sa Mesecom i sa R Jupiterom u Jarcu i to trigon .. ali sad sve ovo vec petljam i ne znam da povezujem.. kada neko ima vremena ...
Ah da dodam .. ne znam kako ovo da protumacim.. ali za Mesec, sve vezano za Saturn, tj. majku je u egzaltaciji ... ne znam da li je pozitivno za mene ili za majku ..

da probam ja pomoci...
majci se tradicionalno dodeljuje 10. polje, znaci ona je predstavljena suncem koje se nalazi u devici i 10. polju...
sunce je u vladarstvu i exalataciji merkura, u triplicitetu, terminu, licu i padu venere, i u izgonu jupitera...
iz navedenog bih rekla da je ona prilicno zainteresovana za neku komunikaciju i da se potajno nada da ce uspeti da malo ucvrsti nekakav prijateljski odnos sa tobom...
sa druge strane sve sto je vezano za sunce u vagi (gde se nalaze mars i mesec) je u padu, pa bih tako rekla da ti odbijas svaku mogucnost da je posmatras kao nekog ko ti je naklonjen...polozaj oba tvoja signifikatora govori o tvojoj izolovanosti, ali moram da kazem i da si sama donekle doprinela takvoj situaciji...
asc na samom pocetku znaka, kao i prazan hod meseca ukazuje mi da se nece uskoro nista promeniti u vasem odnosu...
Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us  
Naši sponzori

FilmoFilia

re:
Old 03-09-2008, 22:20   #107
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Registrovan: Oct 2006
Arrow re:

Quote:
Originally Posted by nina4 VIdi Poruku
Pa dobro Shmisho ukoliko si odlucila da mi se smijete pokusacu da uradim "domaci zadatak"premda ni sama ne znam sta se podrazumijeva pod tim.Ja sam jos daleko od odgovora na horarn pitanja jer ovdje gdje zivim nema bas mnogo literature ,a pogotovo ne skola u kojima bih se naucila nesto vise o astrologiji.Moje znanje je uglavnom steceno po ovim Forumima i preko interneta malo tako da mi treba jos vremena za neka ozbiljnija tumacenja.Elem,sto se tice moje finansijske situacije znam da se tu gleda 2 polje i da ja tu imam Jupitera i Saturna.Saturn ja bas u posljednje vrijeme dosao do izrazaja i onako me pati.Zbog sjevernog mjesecevog cvora u 8 cini mi se da novac lakse dobijam preko drugih -mozda i ovaj kredit -nego svojim zalaganjem.Saturn mi je u kvadratu sa venerom u biku pa cu se vjerovatno morati potruditi oko svega.Cini mi se da ce mi tranzitni Jupiter uskoro posjetiti moju 2 kucu pa mozda donese i olaksanje.Ne bih vise da se sramotim-znam da sam los ucenik premda se trudim.Ukoliko je ovo dovoljno -u sta sumnjam-za "domaci zadatak"ja sam u svakom slucaju pokusala,a na vama je da mi se smijete ,ignorisete ili me prihvatite .Puno pozdrava.
Ko se bude smejao ima da dobije od mene batine Ovde smo da učimo, a ne da se smejemo jedni drugima...

Pa šta misliš kako sam ja naučila astrologiju? Ni ja nisam išla u školu, niti imam puno knjiga ~ sve što znam, znam iz to malo literature što imam i interneta ~ tj, raznih astro - foruma. Jedina razlika je što sam ja odabrala da mi to bude životni poziv pa sam posvetila svo vreme ovog sveta učenju

Beše to opširnija digresija...

Draga moja, pa mislila sam samo da napišeš datum, vreme, mesto, sistem kuća, gde je Asc' i planeta koja njima vlada, gde je Mesec i gde je signifikator tvog pitanja

Da vidimo šta kaže tvoj horarac :
  • Asc' na 06° Škopriona, sa Marsom na 09° Vage u XI polju. Orijetnisana si na "državni novac".
  • Mesec na 24° Vage u XII polju u praznom hodu.
  • vl.II polja je na 29° Škorpiona pa je vladar tvog novca isto Mars. Tvoja finansijska situacija nije baš najsjajnija.
  • pozajmica - kredit : ovde je VIII polje u Biku i to na Plejadama (razlog za brigu i plakanje)... sa Venerom na 04° Vage u XI polju [državni novac]
  • s obzirom da je već Mesec u praznom hodu daje nam na znanje čart da situacija jeste "klimava".
  • da li postoji spajanje Marsa i Venere ~ da, ali ih u tome sprečava Marsov aspekt sa retro Jupiterom.
  • da li postoji spajanje Meseca i Venere ~ ne.
  • po meni ~ odgovor bi bio ~ situacija je zaista neizvesna i ni malo povoljna za tebe u smislu da postoji par prepreka koje će odložiti dobijanje kredita.

Old 03-09-2008, 22:41   #108
nina4
Obično gatalo

nina4 je offline
Registrovan: Apr 2008
Standardno

E,draga moja Shmisho da samo znas koliko sam ja jos daleko od ovakvih odgovora.Zaista ti se zahvaljujem na ovako iscrpnom odgovoru tako da i sama mogu pomalo nesto nauciti.Stvarno respektujem tvoj pristup astrologiji i moram ti priznati da meni ne ide bas najbolje-ili su ove pozne godine ili sta li je ne znam,ali trenutno ja mogu samo da sanjam o ovakvom tumacenju.Ali isto tako ne predajem se i idem dalje.Hvala ti od srca.

Old 03-09-2008, 22:50   #109
s_ana_dra
Čarobnjak

s_ana_dra's Avatar

s_ana_dra je offline
Registrovan: Jul 2007
Standardno

evo ja sam malo odlucila da vezbam,
pa postavih jedno pitanjce: Da li poznajem muskarca za koga cu se udati??? ako se uopste udam, haha
03.09. u 21:02, bgd

e sad Ac je (ju boze karta je kao ona od juce) u biku na 5,04 stepeni, venra je u vagi na 5,08 stepeni, opet mi je dobro, haha
mesec je u vagi na 29,29 stepeni i menja znak, jel tako, jako brzo ce uci u skorpiju, sto mislim da je ovde jako bitno, ali kako to se gleda, ne znam bas. Mozda si bese nesto pisala, pa da to bi trebalo da znaci da je mesec u praznom hodu??? mozda sam sad lupila, ali taj prazan hod meseca me jako zbunjuje, alim polako.

e sad moguce d acu napraviti gresku, jer nisam sigurna da li s egleda 7, ili 5 polje. PO meni bi trebalo pre 7, ali moguce da gresim
7 polje pocinje u skorpiji na 5,04 stepeni, a mars je u vagi na 9,53 stepeni.
sad da li je bitan aspekt, ili ne ne znam, ali vidim d asu venera i mars u aplikacionom aspketu, u konjukciji. brza planeta je venera, mozda to i nije bitno.
e vidis mozda se ovde moze izvesti zakljucak da ga znam, a dolazim do zakljucka tog jer je mars u sedistu venere, a mesec samo sto nije usao u skorpiju, a vladar Dc odnosno kako bih rekla signifikator mog buduceg je mars, mislim mozda to i nije dobra teorija. ali moram da probam, hehe.
od dostojanstav venera je super, u sedistu pa u licu meseca, ma meni je ok, haha, ali opet vidimo da je u padu marsa, e sd sta to znaci pojma nemam, ali nije dobro.
mars: u sedistu venere, jer iz toga ja izvodim zakljucak da ga znam, ali je takodje u terminu venre, pa u licu meseca, ali i u svom padu.
mesec je naravno u sedistu venere, (iskreno odlucila sam da povedem racuna o svom fizickom izgledu), ali je mesec u terminu marsa, i sad opet sto sam skoro citala, naravno ono sto je shmile pisala, mesec je na 29,29 stepeni, ja bih rekla, mozda gresim da je on bas na stepenu, e sad kako s eizraziti, ali skoro je na 30 stepenu a 30 stepen je bas termin marsa, i to je bitno, ako ne gresim. ali je mesc i u padu marsa

moguce da sam se nalupala, ali eto malo da probam
pozzz

da bude na jednom mestu
Old 03-09-2008, 23:44   #110
landarina_sestra
Junior Member

landarina_sestra's Avatar

landarina_sestra je offline
Registrovan: Sep 2008
Standardno da bude na jednom mestu

Dobro vece majstori,
vidim da ovde svi nesto zapitkuju pa da priupitam i ja ako je moguce...Inace,pojma o pojmu nemam sto se tice stepeni,ali nekako uspevam da svoju natalnu kartu znam uvek napamet,rekose mi neki astrolozi da bih cak mogla time i da se bavim,hehe,sto i vidite(dodjoh i kod vas da ucim i citam)...no,na stranu to...
Hajde da postavim pitanjce,da ne zauzimam previse prostora u ovom sajber svetu...
Moje se pitanje odnosi samo i jedino na moju karijeru,do nje mi je jako stalo a i status mi je jos uvek neresen...sve vreme imam osecaj da radim puno za neku mizeriju pa me stvarno interesuje hoce li se tu ista promeniti,neko stalno zaposlenje mozda???
Pitanje postavljeno 3.9.2008 u 22,05h u Beogradu.
Ac je na 28 stepenu Bika.
Venera se nalazi u 5 kuci na 5 stepenu Vage,
Signifikator pitanja je Saturn koji se nalazi u 5 kuci na 11 stepenu device.
Ne znam da li sam izabrala pravog signifikatora i da li je bitno da napomenem,da je moj posao vezan za rad u medijima.

jao kako sam mogla to da zaboravim )) evo moje natalne,pretpostavljam da treba mada mi rekose da ne treba...za svaki slucaj evo je

zeljno ocekujem neki odgovor,sedim pored kompa i ne mrdam )))

Last edited by Shmishonja : 04-09-2008 at 00:25. Reason: da bude na jednom mestu

re: malo off topic
Old 03-09-2008, 23:47   #111
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Registrovan: Oct 2006
Wink re: malo off topic

Quote:
Originally Posted by nina4 VIdi Poruku
-ili su ove pozne godine-
Nemoj tako ~ moja mama je u 50~oj krenula da uči i astrologiju pored mene i kineski jezik ~ dupla Vodolija... šta reći ...
Sve se može ~ ako se hoće

Old 04-09-2008, 00:33   #112
Kora
Veštac

Kora is online now
Registrovan: Oct 2007
Standardno

Zanima me da li ce se javiti?
Pitanje postavljeno u 23:08, 03.09.2008 u Zvorniku, BiH

Asc' na 14* u Blizancu
Ju retro u 12* Jarcu, u umetnuntoj VIII kuci
Mesec u 0*34' u Skorpionu, u umetnutoj VI kuci
Desc' na 14* u Strijelcu
Merkur na 7* Vage, u V kuci

Ja uspeh da napisem ovo gore, a molila bih Smishu, a i ostale da pomognu dalje!!!

Hvala

Old 04-09-2008, 01:10   #113
mara555
Obično gatalo

mara555's Avatar

mara555 je offline
Registrovan: Jun 2007
Standardno

Zanima me sledeci horarac!Pitanje postavljeno3.sept. u Torontu u 18,10h Da li ce mi pronaci izgubljena 2 kofera u putu (avio)??BG-Bec-Tor

Quote:
Originally Posted by mara555 VIdi Poruku
Zanima me sledeci horarac!Pitanje postavljeno u Torontu u 18,10h Da li ce mi pronaci izgubljena 2 kofera u putu (avio)??BG-Bec-Tor

H V A L A

Last edited by mara555 : 04-09-2008 at 16:29. Reason: da bude na jednom mestu

Old 04-09-2008, 01:47   #114
Marsovka
Obično gatalo

Marsovka's Avatar

Marsovka je offline
Registrovan: Apr 2008
Quote:
Originally Posted by Kora VIdi Poruku
Zanima me da li ce se javiti?
Pitanje postavljeno u 23:08, 03.09.2008 u Zvorniku, BiH

Asc' na 14* u Blizancu
Ju retro u 12* Jarcu, u umetnuntoj VIII kuci
Mesec u 0*34' u Skorpionu, u umetnutoj VI kuci
Desc' na 14* u Strijelcu
Merkur na 7* Vage, u V kuci

Ja uspeh da napisem ovo gore, a molila bih Smishu, a i ostale da pomognu dalje!!!

Hvala

Merkur i Jupiter formiraju kvadrat koji sprecava Mars, a i Mesec ide ka Jupiteru, ali prvo stize do Saturna.
Nazalost, odgovor je negativan

Old 04-09-2008, 02:31   #115
Makili
Junior Member

Makili je offline
Registrovan: Jun 2008
Standardno

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi...AF-u1212302913

Da li cemo moj bivsi decko i ja biti ponovo zajedno? Molim vas da mi neko pomogne

i jos nesto... Ako neko zna da mi objasni sta je separacija i aplikacija u horaru, i preporucite mi neke knjige za horarnu astrologiju koje bih mogla da nabavim jer sam pocetnik... unapred zahvalna za sve...

Last edited by Shmishonja : 04-09-2008 at 15:27. Reason: da bude na jednom mestu

Old 04-09-2008, 11:42   #116
mashaa
Junior Member

mashaa's Avatar

mashaa je offline
Registrovan: Mar 2008
Standardno

Sta on uopste hoce od mene (da li se uopste vrijedi nadati necem vise)??? doboj 04.09.08 10 i 41
veliki pozdrav

Old 04-09-2008, 12:20   #117
dadiska
Čarobnjak

dadiska's Avatar

dadiska je offline
Registrovan: Sep 2007
Standardno

Evo mog pitanja HOCU LI POLOZITI ISPIT u subotu?
Shmisho nadam se da ce ovaj 3 put biti pozitivan posto prosla 2 nisu
Ovo mi je zadnja sansa jer po bolonji smes 3 puta izaci na ispit!

Evo karte

Evo da ja pocnem!

Asc mi je u Skorpiji, a MA u 11 kuci u Vagi, (mozda mi pomogne neka drugarica ili drug)
Mo mi je na samom Asc u Skorpiji, (previse mislim o ispitu,i previse brinem zar ne)
E sad za ispit mislim da se gleda 9 ali nisam sigurna pa cu vas sacekati!

p.s. Nadam se da se nisam izlupala. Vilenija nisam mogla da sklonim Ur,Ne i Pl. Ali nece ti smetati!

Old 04-09-2008, 14:19   #118
azur
Junior Member

azur's Avatar

azur je offline
Registrovan: Dec 2007
Standardno

Moj sin je konkurisao za posao u jednoj banci.Bio je na jednom testiranju I posle toga bi trebao da sledi razgovor ali jos uvek se nista ne desava. Dali ce dobiti posao -Skoplje 4sep 12:55pm
Moj sin je predstavljen vladaocem 5 kuce a to je mars na 10:18 vage u njegovoj 6 kuci ili u 10 kuci posla.Posao je predstavljen merkurom na 8:13 vage u njegovoj 6 kuci ili u 10 kuci posla….I tu sam stala I pocela da teram vodu na svoju vodenicu…Kao bice, ali….

Old 04-09-2008, 15:53   #119
selena
Čarobnjak

selena's Avatar