ASTROLOGIJA ZA POCETNIKE

Nazad   Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners > Tradicionalna astrologija > Osnove, horarna astrologija

Zatvori Temu

Opcije Teme Način Prikaza

Old 31-10-2008, 19:02   #346
dacked
Veštac

dacked's Avatar

dacked je offline
Registrovan: Jul 2007
Standardno

Da li me vara? Intuicija mi govori da nesto nije u redu, a i logika!
http://i37.tinypic.com/2n8d0qw.jpg

FilmoFilia

Old 31-10-2008, 19:22   #347
jupiter u raku
Čarobnjak

jupiter u raku's Avatar

jupiter u raku je offline
Registrovan: Dec 2007
Standardno

Quote:
Originally Posted by scorpiorising VIdi Poruku
da li ovaj prijatan susret ima sanse da se razvije u nesto vise,vezu?

Evo charta:

http://i131.photobucket.com/albums/p...r123322764.gif

Pa, da pocnem…AC na 25°54’ Lava, signifikator mene Sunce na 1ş55’ Skorpije, kosignifikator mene Mesec na 15ş14’ Device…e sad…ne znam da li mi je signifikator pitanja vladar vrha 5. ili 7. kuce…Mozda ipak vladar 5., posto sam , gledajuci ono sto je Shmisha postovala, ovo polje se gleda za ljubavne veze “u povoju”? Dakle, vrh 5. kuce u Strelcu, signifikator pitanja Jupiter na 15ş50’ Jarca…U slucaju da se ipak gleda 7. kuca, njen vrh je u Vodoliji, Saturn na 17ş56’ Device.
gleda se vladar 7 k. zato što pitaš za određenu osobu(5 kuća je ono što volimo da radimo sa voljenom osobom-da se zabavljamo ,da vodimo ljubav,da pravimo decu)

Ne znam da li uopste ima smisla tumaciti pitanje jer je Saturn u prvoj kuci(a cini mi se da u Shmishinim uputstvima stoji da se tada ne radi tumacenje za postavljeno pitanje), ali ipak cu probati, makar da bih malo provezbala...
ima smisla tumačiti pitanje,a to što je njegov signifikator u tvojoj kući, znači da si mu se dopala i da misli na tebe..
Prvo cu proci dostojanstva planeta…

signifikator pitaca Sunce na 1ş55’ Skorpije…koliko vidim, ono je peregrinirano na ovom stepenu…? Dakle, lose sam pocela

Dalje, kosignifikator Mesec na 15ş14’ Device…cini mi se da je on ovde u triplicitetu, posto je u pitanju nocno rodjenje(pitanja)?

U slucaju da gledamo 5. kucu, Jupiter na 15ş50’ Jarca, u svom terminu, ali i padu?

U slucaju da gledamo 7. kucu, Saturn na 17ş56’ Device-e, sad, posto termin Saturna pocinje od 18ş Device, da li ovde mogu da racunam da je Saturn u terminu?

Kako me je Jupiter u raku poducila, ovde treba jos pogledati stanje Venere za zensku osobu, tj. mene i Sunce za njega,…
uzimaš veneru za sebe,ali sunce,ne možeš uzeti za njega, jer je ono već tvoj signifikator..venera je pod vladavinom jupitera -5 k.

Venera na 7ş31’ Strelca, ona je ovde u svom terminu…

Sunce na 1ş55’ Skorpije, ono je ovde peregrinirano, kao sto sam vec utvrdila...

E sad aspekte…tu bi mi dobro doslo malo pomoci posto jos nisam nacisto sa kretanjima planeta…evo, pokusacu,a bila bih zahvalna da neko isproverava ova moja lupetanja

Sunce-od separacionih, najblizi je kvadrat Sunca(ja,on kao seksualni simbol muskarca) sa Jupiterom(5. kuca, on) a prvi aplikacioni je sekstil Sunca sa Saturnom(7. kuca)

Mesec gradi separacioni kvadrat sa Venerom( s obzirom da su u pitanju okolnosti koje su prethodile ‘vezi’, ja bih to ovde sa svoje starne protumacila kao nemogucnost da nadjem osobu koja me jednako privlaci fizicki i na emotivno-intelektualnom nivou, sto mi je zaista bio problem u proslosti, a mislim da me ovaj decko jednako privlaci na oba polja). Prvi aplikacioni aspekt Meseca je trigon sa Jupiterom(5.kuca), a u slucaju da gledamo 7. kucu, sledeci je aplikaciona konjukcija sa Saturnom…Ovo bi trebalo da bude dobro,i u slucaju da gledamo 5. i 7. kucu, zar ne?

Venera gradi aplikacioni kvadrat sa Saturnom, ovo i nije previse dobro…pretpostavljam?
za aspekte pogledaj onaj Shmishin topik -oktobar 2008..
tamo ćeš videti, da je prvi aplikacino aspekt mesec 120 jupiter.
to je vladar tvoje 5 kuće, ako se dobro sećam..i postavljen u 5 k.
moglo bi značiti ,da ćete imati susret u simbolici 5 kuće....znači lepa zabava--ništa ozbiljnije....iz ovog horarca--možda se vremenom stabilizujete i bolje povežete,jer je sledeća aplikacija mesec 0 saturn..

Ovde se moje znanje zavrsava…evo, odradila sam ‘fizikalisanje’, bila bih zahvalna ako bi neko bacio pogled na ova moja lupetanja i ispravio me ako treba i , sto je najbitnije, dao odgovor na postavljeno pitanje-Da li ce se lep i prijatan susret pretvoriti u nesto vise, ljubavnu vezu?

Hvala unapred!!!
pa,javi nam.....
Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us  

Old 31-10-2008, 22:22   #348
scorpiorising
Obično gatalo

scorpiorising's Avatar

scorpiorising je offline
Registrovan: Jan 2008
Standardno

jupiter u raku, hvala ti jos jednom na pomoci oko ucenja horarne astrologijeNadam se da ti nece smetati ako mi razjasnis jos par stvari koje su mi ostale nejasne...

prvo, s obzirom da je signifikator pitaca Sunce i ono je peregrinirano, koliko to utice na pozitivan/negativan ishod?

A sto se tice aspekata Sunca...da li je prvi aplikacioni aspekt Sunca sekstil sa Saturnom(nisam uspela da nadjem na topicu Oktobar 2008, jer se jos nije dogodio)? To je onda dobro, posto je Sunce moj signifikator, a Saturn njegov, zar ne?

S obzirom da ni jedan od signifikatora ovde ne zauzima ni jako losu(pad,izgon...osim Jupitera, koji je na
Jupiter na 15ş50’ Jarca, u svom terminu, ali i padu, jel to moguce?) a ni jako dobru(domicil, egzaltacija) poziciju, sta to onda znaci...da ni uzajamna osecanja nisu previse intenzivna?! S moje strane to definitivno nije istina, posto mi se decko bash svideo

Last edited by scorpiorising : 31-10-2008 at 22:35.

Old 02-11-2008, 21:54   #349
nolita
Švrća

nolita's Avatar

nolita je offline
Registrovan: Mar 2008
Standardno

Quote:
Originally Posted by Shmishonja VIdi Poruku
U horarnom čartu osoba koja pita predstavljena je Asc' i planetom koja vlada tim Asc'

Ta planeta nam govori šta "zdrav razum" pitača misli o pitanju. Takodje, Mesec je drugi signifikator pitača, a on nam govori šta "srce misli" u vezi postavljenog pitanja

U tvom slučaju Desc' je predmet/osoba za koju pitaš pa gledamo koja planeta vlada Desc' i ona će nam "reći" kroz Ptolomejevu tabelu dostojanstava šta ta osoba i misli i oseća prema tebi

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_2gw_04_pitanje.69738.12471.gif&res=100&va=&cid=u7pfileUaDaA0-u1219598348

evo ovako, ja nemam pojma o horarnoj, ali imam pitanje- da li će se poboljšati situacija na ljubavnom planu? Gore je karta (nadam se da je dobra J).

1) ASC prva kuća je u raku - vladar je mjesec u jarcu u 6 kući.
2)Mjesec- na 4 stupnju jarca, dakle nije oslabljen?! U licu je sunca jer je u jarcu pa je ipak oslabljen ili?
3) DESC- 7 kuća je u jarcu- vladar je saturn u djevici u 4. kući

e sad, ako je vladar ascedenta - mjesec znači li to da su mi i razum i srce na istoj strani?
oprostite ak sam nabubetala gluposti...i ja sad ne znam kam dalje

ps imam jos jedno pitanje- neki dan sam saznala za neku sudbinu u firmi, koja mi se bas i ne svida, ima li sanse da ju izbjegnem, nesto promijenim?
hvala

Old 02-11-2008, 22:12   #350
cancro
Obično gatalo

cancro's Avatar

cancro je offline
Registrovan: Mar 2008
Standardno

Quote:
Originally Posted by vilenija VIdi Poruku
U horarnoj astrologiji mogu da se gledaju transcedentalne planete, ali one nemaju vladarstva u znakovima, tako da ti ne mozes biti predstavljena plutonom…
Tvoji signifikatori su sledeci:
ASC u skorpiji ~ vladar mars na 16*8’ vage, XI polje;
Mesec 26*10’ vodolije, IV polje, u praznom hodu;
Signifikator tvoga (bivseg) decka:
DSC u biku ~ vladar venera na 16*52’ vage, XI polje;
I mozemo mu dodeliti sunce kao prirodnog vladara muskarca koje je na 20*57’ device, X polje.
Separacija izmedju marsa i venere govori o tome da je do razlaza doslo, i to bih rekla relativno skoro…
Na zalost ne postoji neka planeta koja bi mogla da vas poveze, a mesec u praznom hodu potvrdjuje da se sigurno u nekom duzem vremenskom periodu nece desiti nista sto bi moglo da nagovesti eventualno novo spajanje…
Prema dostojanstvima imamo da je mars u svom izgonu i u vladarstvu venere, a venera u svom vladarstvu i u izgonu marsa, sto je prilicno losa recepcija koja govori o neuzvracenim osecanjima…
Ono sto je jos vise zabrinjavajuce jeste cinjenica da merkur usporava svoje kretanje, pa tako venera pravi sa njim konjunkciju, i sve to u XI polju – njegovom V… sunce je u vladarstvu i exalataciji merkura, pa merkur moze biti neka druga zenska osoba, ali to je samo sumnja…
Ipak, na osnovu navedenog, slabe su sanse da se nesto ponovo desi medju vama… nadam se da gresim, i da ces me ti osporiti nekim feedbeck-om…

Draga Vilenija drago mi je što ti mogu reći da su ovaj put zvijezdice pogriješile ipak nas je nešto,ne nešto,nego sigurno Svemogući ponovo spojio,i što je najbitnije osjećaji su uzvraćeni

Old 03-11-2008, 11:53   #351
Aida
Obično gatalo

Aida's Avatar

Aida je offline
Registrovan: Jan 2008
Standardno

Da li ima nade za nas u buducnosti? Prekinuo je sa mnom jer je sitacija tako nalagala iako kaze da i dalje ima osecanja prema meni.
Attached Images
File Type: gif ima li nade za nas.gif (28.0 KB, 3 views)

Old 03-11-2008, 15:21   #352
tarojko
Obično gatalo

tarojko's Avatar

tarojko je offline
Registrovan: Dec 2007
Standardno

vec duze vreme (tri meseca) imam stagnaciju u poslu. od realizacije zavisi bukvaljno sve, i status, i finansije, i ostanak na poziciji. uopste mi nije jasno sta se desava jer zaista mnogo radim. ocito neke stvari ne zavise od mene. Kada mogu da ocekujem realizacije poslova sa inostranstvom. pitanje u 14.20h 02.11.2008. bgd

Old 03-11-2008, 15:38   #353
nena1
Obično gatalo

nena1's Avatar

nena1 je offline
Registrovan: Sep 2008
Standardno

Draga ,jupiter u raku da li moze jedan odgovor? Posto ja i moj muz zivimo sami u Americi, nemamo prijatelje jos, ja sam bas vezana za njega. Dodje mi kao drug i otac i muz i najbolja drugarica. Bas sam usamljena. E sad posto po mom i njegovom solaru se vidi da ce me prevariti sledece godine, ili ce nesto po ljubavnom planu izaci na videlo. Da li horar moze da pokaze ko ce biti ta osoba koja ce da se umesa? Da li je njegova koleginica sa posla ili neko drugi? 03.Novembar.2008 8:36 ujutru, jacksonville, florida. Hvala unapred puno.

Old 03-11-2008, 17:50   #354
Andreina
Čarobnjak

Andreina's Avatar

Andreina je offline
Registrovan: Jan 2007
Standardno

Dragi forumasi, molim vas za pomoc. Danas mi se desio neki kvar na automobilu (menjac nije funkcionisao kako treba) tako da je auto zavrsio kod automehanicara. Kako sam uzela kredit da ga kupim (i jos ga isplacujem) jako se brinem. Znaci moje pitanje bi bilo: Da li ce sve biti u redu sa mojim automobilom?
Ohrid, 03.11.2008, 16:50h

Last edited by Andreina : 03-11-2008 at 22:03.

Old 04-11-2008, 00:04   #355
skorpija_strelac
Čarobnjak

skorpija_strelac's Avatar

skorpija_strelac is online now
Registrovan: Sep 2008
Standardno

Quote:
Originally Posted by nena1 VIdi Poruku
Draga ,jupiter u raku da li moze jedan odgovor? Posto ja i moj muz zivimo sami u Americi, nemamo prijatelje jos, ja sam bas vezana za njega. Dodje mi kao drug i otac i muz i najbolja drugarica. Bas sam usamljena. E sad posto po mom i njegovom solaru se vidi da ce me prevariti sledece godine, ili ce nesto po ljubavnom planu izaci na videlo. Da li horar moze da pokaze ko ce biti ta osoba koja ce da se umesa? Da li je njegova koleginica sa posla ili neko drugi? 03.Novembar.2008 8:36 ujutru, jacksonville, florida. Hvala unapred puno.
a sta ako te ne prevari ...moze li se to ipak sa sigurnoscu prognozirati....?

Old 04-11-2008, 00:41   #356
Megara
Čarobnjak

Megara's Avatar

Megara je offline
Registrovan: Jun 2007
Standardno

Quote:
Originally Posted by nena1 VIdi Poruku
Nemoj da se ljutiš, ali pitanje ti nije na mestu.
Ne može samo solar to da ti pokaže...evo, ja imam Neptina na Veneri mesecima, pa nisam prevarila dragog...kao što je i njemu trenutno Venera u 12. polju, na Neptunu, pa nekako baš i ne bihrekla da me vara.

Ne opterećuj se predispozicijama.
Ako se desi konkretna situacija, tad misli, ovako, uzmi zanimaj se nečim, ali nemoj toliko njime...smorićeš ga.

Pozdrav i sve najbolje.

Old 04-11-2008, 00:46   #357
Megara
Čarobnjak

Megara's Avatar

Megara je offline
Registrovan: Jun 2007
Standardno

Jedno pitanje: danas sam pročitala da se horarno pitanje analizira za vreme kad astrolog pročita pitanje, jer bez pročitanog pitanja nema interakcije, samim tim , značilo bi da naše navođenje vremena nije potrebno.
Znači, astrolog pravi kartu za trenutak u kom je pročitao pitanje.

Možda grešim, ali meni ovo ima logike.

Je l' može neko da mi objasni o čemu se radi ? Zbunila sam se.

Old 04-11-2008, 08:22   #358
Vindex777
Švrća

Vindex777 je offline
Registrovan: Oct 2008
Standardno

e to je poseban par rukavica. svatko tu radi po svojim pravilima.

neki čak drugu osobu gledaju kroz 1 a ne 7. mnoge su varijacije.