Pozdrav svima!
Imam veliki problem koji me sprecava da normalno zivim. Hvata me panika, vrtoglavica, napetost... cim se nadjem u drustvu nepoznatih osoba. Sve je pocelo pre 6 godina panicnim napadom. Od tad je menjalo oblike tj objekte koji izazivaju tu napetost kao i intenzitet. Sad se stanje pogorsalo pa gotovo da ne izlazim iz kuce jer kad izadjem izgledam ovako i imam potrebu da bezim gde god se nadjem. Neznam da li je za ovo moje stanje kriv Mesec u XII sa Hironom na sebi ili povratak Saturna koji pravi kvadrate sa Neptunom iz VII i Marsem iz I polja, i opoziciju sa Uranom. Neznam ni zasto mi se ovo desava ni kako da se borim protiv toga. Da li da prihvatim izolaciju ili da ulecem u situacije koje dovode do tih napetosti pa kud puklo? Sve ovo me sprecava da nadjem posao, momka... da zivim normalno. Pa je svaki vas predlog dobro dosao. Hvala unapred!
Draga,
ja ne znam da li bih se upustala u tumacenje tvoje natalne karte, jer nisam neki strucnjak za takve analize, ali ti savetujem da pogledas sait www.anksioznost.net, jer sam ja imala jednu prijateljicu sa istim simptomima. Kaze da je na tom sajtu pronasla odlicne informacije, koje su joj donekle pomogle da se izbori sa tim problemom.
a tumacenje natalne karte ostavljam nekom iskusnijem
pozdrav!
Odličan sajt..
Ako bi uspela da se pridržavaš ovih preporuka,život bi ti se mnogo poboljšao
Položaj MO u dvanaest,sa lošim aspektima,može da naglasi introspektivnost,a samim tim i depresiju i anksioznost
Tebi je bitno da se nekako,polako vremenom,privikavaš i sistematski radiš na otklanjanju straha
Mislim da je neka akcija ili hobi koji te zaokuplja dobra stvar
Pogledaj peto polje kako ti je aspektovano
pored mesecka tu je i Uran u 6 kuci - zdravlja/opsteg zdravstvenog stanja - on daje nemire, nervnu napetost, sve sto je vezano za nervni sistem - jos ti je uRan u opoziciji sa Meseckom..ovaj pluton u 6 moze doprineti celoj prici ali ti i daje mogucnost (snagu) revitalizacije. na vrhu 8 ti je neptun u strelcu sto ce reci hronicne bolesti (8 kuca) resavas lekovima (neptun) iz inostranstva (strelac)- ovo takodje moze biti signal vere ili pricesti pri lecenju jer je neptun u strelcu upravo duhovni mudrac..
Mesec ti je u napetom aspektu sa Merkurom u 4 (tvoj dom, kuca) i meni se bash cini da te medju dejstvo meseca i urana na ovog merkura blokiraju njegovu energiju i sprecavaju te da ides vani (merkur/komunikacija, jupiter/veliko drustvo, otvorenost u 4)... e sad gledamo kako se ovo lose dejtvo moze kanalisati ---merkur konj jupiter su u trigonu sa neptuncicem u 8 (znaci VERA, voda-more, lekovi - gore objasnjena simbolika), dalje sekstil sa Marsom u 1 / moras izbaciti svu tu energiju (Mars) bavljenjem raznovrsnim aktivnostim ( u blizancima) ili citanjem...
Draga Verder,potrebno je da radis vezbe disanja,uvece i ujutro kad ustanes.Vazno je da te niko ne ometa i da sedis ili lezis za to vreme.
Udah kroz nos i brojis do 5 ,izdah na usta i brojis do deset i tako oko 5minuta,(zmuris za to vreme).
Zatim,za pocetak idi napolje sa nekim sestrom,mamom,bratom,drugaricom u setnju svaki dan bar pola sata.Posle par dana kreni sama,makar do prodavnice i vise puta u toku dana..
Mogu ti reci i neku terapiju ,lekove koji su meni pomogli..isti sam problem imala..flunirin kapsule-jedna ujutru i zaxan ili ksalol tablete-jedna ujutru i jedna uvece....ali je najbolje da odes kod nekog neuropsihijatra ,psihologa i popricas sa njim
Draga Verder,
opet ja....moja preporuka od srca ti je da se posvetis nekoj akciji, odnosno da, ukoliko je moguce, preokupiras svoj um necim...ne znam da li to ima neke veze sa mojom natalnom kartom, ali ja cvrsto verujem da je svaka akcija neprijatelj losih misli i da ce ti mnogo biti lakse da se boris sa tim problemom ako preusmeris paznju na neki rad...ne kazu valjda ljudi dzabe da je rad stvorio coveka
ja se ne bih igrala sa ekseprimetisanjem sa lekovima na svoju ruku, ali razgovor sa psihologom bi svakako mogo biti od velike pomoci.
drz se, puno mladih ljudi se danas, nazalost, susrece sa takvim problemom.
i baci pogled na sajt, mislim da ce ti dosta znaciti
pozz
Pozdrav svima!
Imam veliki problem koji me sprecava da normalno zivim. Hvata me panika, vrtoglavica, napetost... cim se nadjem u drustvu nepoznatih osoba. Sve je pocelo pre 6 godina panicnim napadom. Od tad je menjalo oblike tj objekte koji izazivaju tu napetost kao i intenzitet. Sad se stanje pogorsalo pa gotovo da ne izlazim iz kuce jer kad izadjem izgledam ovako i imam potrebu da bezim gde god se nadjem. Neznam da li je za ovo moje stanje kriv Mesec u XII sa Hironom na sebi ili povratak Saturna koji pravi kvadrate sa Neptunom iz VII i Marsem iz I polja, i opoziciju sa Uranom. Neznam ni zasto mi se ovo desava ni kako da se borim protiv toga. Da li da prihvatim izolaciju ili da ulecem u situacije koje dovode do tih napetosti pa kud puklo? Sve ovo me sprecava da nadjem posao, momka... da zivim normalno. Pa je svaki vas predlog dobro dosao. Hvala unapred!
Meni ovo sto ti opisujes deluje vrlo ozbiljno, i ovde astrologija moze da bude samo "kozmetika." Mislim da ti je potreban neko strucan, neki dobar psihoterapeut, jer je u pitanju nesto sto potpuno moze izmeniti neciji zivot i trajati godinama.
Mlada si, neko mora da zaviri u tvoju dusu i da otkrije odakle potice taj strah, tj. fobija.
Hvala vam svima
Pogledala sam sajt, dobar je i dao mi je nadu da ce mi ti saveti pomoci. Psiholozima sam se obracala u nekoliko navrata i svaki je bez zavirivanja u moju dusu, pa i bez dijagnoze, konstatovao kako to nije nista i kako ja sama mogu da se izborim sa tim. Pokusavala sam i sa ksalolom i drugim tabletama ali nekako i polovina najmanje doze deluje prejako na mene pa mi ni one nisu od pomoci. Bas delujem kao izgubljen slucaj Ali hobija imam bar 5, u nauci i istrazivanju, botanici, umetnosti... Tu sam bar na pravom putu.
Znam da astrologija ne nudi resenje ali ako po njoj postoje predispozicije da mi se ovako nesto desava, pretpostavljam da ona nudi i moguci izlaz iz svega ovoga. Kad bi mi poslo za rukom da ne dozivljavam sve toliko emotivno, da kontrolisem emocije ili da ih bar ignorisem, verujem da bi mi bilo lakse.
No, u svakom slucaju HVALA vam svima i pozelite mi srecu.
Pozdrav
Ocigledno si se obracala pogresnima.Mnogi ljudi boluju od ovoga o cemu ti pricas i godinama ne izlaze iz kuce, nisi ti jedini slucaj na svetu, u pitanju je nesto sto je dijagnostifikovano i poznato u psihoterapiji.
Izvini, ali to da bi neki psihoterapeut nesto ovako ozbiljno mogao ignorisati, deluje mi prosto neverovatno.
Mozda se ti plasis suocavanja sa ovim problemom, koji nije nimalo bezazlen, i gde ne vrede price uz kafu, astrologija, itd.
Znaci, obrati se nekom bliskom, i nadjite najboljeg moguceg terapeuta, dok ne bude kasno.
Pozdrav svima!
Imam dobrog drugara koji je imao tvoju simptomatologiju.
Bio je kod psihijatra, lečio se psiho-terapijom i radnom terapijom i danas je, hvala Bogu, super.
To ti je moj savet- pravac kod stručnog lica.
verder,nemoj olako shvatati ovu fobiju--obrati se stručnim licima.-
neuropsihijatru,i....isključi prvo, možda, neku organsku bolest-tipa poremećaja rada tireoidne žlezde,ili nešto drugo...
ovo ti pišem, zato što poznajem mladića..sad mu je već preko četrdeset godina,koji se nije pravilno lečio i evo ga živi zatvoren u kući ,bez sopstvenog života..majka se brine o njemu,a on živi kao biljka,mada je potpuno mentalno u redu ,čak i vrlo inteligentan, ali ..ta agarofobija ga sprečava da živi punim životom..
neću da te plašim,ali, moraš ozbiljno da se lečiš..
želim ti puno sreće.
ja sam imala slican problem i strucna lica su mi pomogla samo na kratko. ne znam koji je njihov problem, ali ono sto sam nasla na vec pomenutom sajtu niko mi od njih nije rekao. sajt mi je pomogao i te kako... prati upustva i veruj mi procice...ja sam dve godine konstantno bila pod strahovima i mislila sam da nikada nece proci, svasta mi je prolazilo kroz glavu, a najvise to da ne zelim tako da zivim. hvala bogu, pa je to iza mene...strashna je to stvar i strashno je ako te niko ne razume, a ko to nije proshao ne zna kako je. uputi svoje bliske ljude u to, daj i njima da prochitaju kako se ti osecash. moja greshka je bila shto nikome sem porodice nisam rekla za to, i mnogi prijatelji su se promenili prema meni, jer su smatrali bezobrazlukom to sto izbegavam da izlazim sa njima, a izmishljala sam razne izgovore, samo nisam htela da kazem da se uzasno plasim da izadjem napolje...zvuci ludo, zar ne? polako radi na tome i budi strpljiva, nece proci za dan, ali procice! kiss
jedina istina jeste da svatko mora svoj problem sam rješiti!!!!
liječnici ti mogu dati normabel,seroxat,sonaliu ili ko meni helex i reći da je sve to napad panike ..da trebamovo i ono...i osim ovisnosti o tabletama nisam puno s njima rješila...
jedino kad se u mojoj glavi dogodio klik ja sam počela da malo pomalo se dižem...pojma nemate koliko mi je snage i volje trebalo da se ponovno počnem šminkati,odlazak frizeru na farbanje ...itd mi je bilo noćna mora,a sad hodam i kod manikerke...
i unatrag mjesec dana hodam na akupunkturu i smanjujem dozu helexa...
iako moram napomenuti DA MI JE OVAJ FORUM I SVI DIVNI LJUDI KOJI GA SAČINJAVJU VIŠE POMOGAO NEGO LIJEČNIK!!!!!!
a ti sama mila odluči i počni rješavati sve čim prije!!!
p.s. nemoj ono gore zamjeriti ali ni to nije loša metoda....