Quote:
Originally Posted by skorpija_strelac
orbis izmedju Mo i Ju ti je 6 stepeni!!!!!!
a Mo 180 Me ti nije separacioni....mislim da imas malo tog aspekta plus Me 0 Pl
to sam zakljucila na temi o Aspektima o Merkuru...sklon da izjavis nesto sto nije podrzano adekvatnim argumentima......
|
ja sam govorio o separaciji Mjeseca i Jupitera a ne Mjeseca i Merkura. Pa nisam zaboga takav idiot da ne znam u čemu je razlika između aplikacijskog i separacijskog aspekta.
Moraš znati da u horoskopu uvijek prvo gledaš jake aspekte. Oni su stalno tu i oni stalno obilježavaju našu ličnost, i prate nase kroz vrijeme. Kako vrijeme prolazi, kako jači aspekti slabe, onda do izražaja mogu doći i sporedni, i ovi velikog orbisa.
Za mene je 8,5 stupnjeva opozicija previše. Pogotovo zato što se radi o dvije brze planete.
Da bi taj moj Mjesec stigao do Merkura on mora prvo doći do opozicije sa Plutonom. A tek onda negdje možda eventualno bi moglo biti i sa Merkurom.
U mom horoskopu je najjače zapravo Neptun 0 AC, Pluton 0 MC, Merkur 0 Pluton, Sunce 60 Saturn, Mjesec 120 AC. I tu su mali orbisi , i oni govore o važnim stvarima u mom životu.
Ovo 7,8,9...to ja jako slabo gledam ako nije aplikacija. A ako je aplikacija ni tada preko 8.
Pogledaj malo. Prvi aspekt koji Mjesec radi je 120 Neptun i 0 Jupiter od kojeg odlazi (ako radi). Merkur je totalno pod utjecajem Plutona.
I sad ti zamisli koje se to okolnosti moraju poklopiti da se moj Mjesec i Merkur gledaju preko puta. Jako teško.