Pa da, po njima je moj Mesec na 21.stepenu Lava, pa meni sade sati pocinje ulaskom Saturna u znak Raka, ali naravno,po njihovom(sideralnom) racunanju!!!
Ovo se ne razlikuje bas mnogo od gledanja na zapadni nacin(tj. kad je Saturn ulazio u Lava i kad ce uci u Vagu, slicni periodi, mozda razlika od mesecak dana).
da li je to tabela iz knige velicanstveni saturn-kezele ili svoboda? za nas na ovom prostoru valjda ne gledamo po tom. evo probajte da pogodite nesto meni npr;udata ili ne,deca ili ne,roditelji...drugi sade-sati takodje traju te i ja cekam 2010god
Da, iz te knjige je. I koliko ja znam-po tome se i gleda...
Navodno, treba da znas u kom znaku ti je Mesec u sideralnom zodijaku-obicno je dvadesetak stepeni pomeren unazad...
I, onda, tabela, prosta stvar(sade sati pocinje kad Saturn udje u prethodni znak, a zavrsava se kad izadje iz sledeceg...)
Cekaj, mila, kako gledati sideralni? I jeste sve pomereno za 20-tak stepeni, meni je sada Mesec na 5 Vage.. Kako sada da se ophodim prema ovome? I nista mi se tek sada ne svidja, Ma i Ve na Algolu, majko mila, samo mi jos ovo treba i naravno i dalje u 8-mici.. Nemo, molim teeeeeee!!
Za one koji nisu culi za "sade sate"mogu u knjizari kupiti knjigu Velicanstveni Saturn,napisao Robert Svoboda. Prica o tom je tu lepo ispricana. Kako ce nekom proteci sade sati ili 7,5 godina tuge zavisi od Saturnove pozicije u znaku,kuci,aspekata koje pravi i naravno karmickog gledista na ukupan horoskop.Meni licno jos traju,a po tropskom gledistu kako racunaju kod nas prestaju 2010 kad saturn prelazi u vagu sto ce donositi vagama-prelazak preko njihovog sunca,podznaku vaga prelazak preko ascedenta,a mesecu u vagi prelazak preko njihovog meseca ili otprilike njihovu sredinu sade sati.Posto mesec predstavlja najkrace receno emocije,nesvesno,majku i mnogo drugih stvari,te koje aspekte sa kojem planetama u kojim kucama i znacima pravi,procenjujemo situaciju.
Odvedose me sade sati da resavam emotivna pitanja.
Pa to je period koji pocinje kad Saturn bude u znaku pre Mesecevog, a zavrsava se kada izadje iz sledeceg znaka(sve po sideralnom, a ne tropskom zodijaku).
Ukratko, to je period kada resavamo svoju karmu, kad ucimo kroz strpljenje i muku. Mesec je nasa dusa i zato ovaj tranzit i ima karmicko znacenje.
Cesto moze biti ugrozen i zivot natusa, ali sve to zavisi od mnogo faktora, jer "smrt" koja se ovde desava je simbolicna i moze biti smrt starih pogleda na svet i starih predrasuda.
U ovom periodu treba biti darezljiv, pomagati ljude u Saturnovoj simbolici-stare, siromasne, bolesne, hendikepirane...
Osnovno cemu nas uci ovaj period je -odgovornost.
Ne smemo kriviti nikoga za svoje nevolje, i moramo se nauciti prastanju i samilosti prema svim zivim bicima.
Meni nema gore postavljene planete u natalu, a dispozicija na Algolu.Divota.
I Hindusi smatraju da je Saturn u Vagi-najbolji moguci Saturn, pa se ja treceg dela svojih sade sati ne plasim mnogo, iako kazu da ovaj treci deo moze ugroziti zivot.
Ali, po drugima, to je vreme kada primamo nagradu za sve sto smo istrpeli u prethodnom periodu.
meni licno je pocelo otprilike pre 5 godina po tropskom a prestaje 2010 godine.Po sidr.on ulazi u vagu tek 2012.god,pa sad cega se tu drzati?Posto se u natalnom nalazi u 6 kuci u biku on pravi opoziciju na jupitera u 12 u skorpiji te bi ja na svom primeru to rekla ovako;pricu iz proslog zivota-domoci se novca na neposten nacin na sta se nisam upecala a mzda bi bolje bilo da jesam,ko zna?Od ucenja mozda ucenje astrologije!?Pravi konjukciju sa marsom u istom znaku biku sto bi se odnosilo na vrat ili zube no srecom jos uvek se nije nista desilo tom slicno a ja se drzim teorije dva malefika u maleficnoj kuci se ponistavaju. Pravi kvadrat na lilit te je seksualno nezadovoljstvo isplivalo. I naravno pravi kvadrat na mesec u lavu po natalu a tranzitom konjukciju te su moje emocije uzburkane u smislu da ne znam ni sta hocu ni sto hocu,majci mi je doneo jos bolesti a meni nekakvo stanje kao da sam "u sahu".Tupost emotivnu.Inace mislim da mi ipak nije mnogo tesko pao (za sad),a bilo mi je teze dok je prelazio preko sunca tj bio u ribama 1995.godine.