Ja ću malo brzinski da virnem
Vrh tvog V polja u Blizancima, Merkur, kaže da te hoće mlađi partneri, elokventni, ponekad emotivno nezreli, smješten je u ovnu u II kući, a pošto je i vladar VIII, govori da ćeš ljubavnu vezu ostvariti kroz neke finansijske dobiti, možda s nekim ko će steći neko nasljedstvo kroz brak, dakle ko ima brak iza sebe ili neko ko ti omogućava zaradu, poslodavac i sl.
Ovakav položaj merkura ti daje žustar i britak dar govora, pa nekad znaš da ubiješ riječima i uvrijediš a da ne misliš tako. Venera je egzaltirana u ribama, u opoziciji sa SA i kvadratu sa UR, govori o naglom prekidu ljubavnih veza i ukazuje na problem sa trajanjem istih. Položaj marsa je pokazatelj kakvi te muškarci privlače, pa mars u II kući u ribama govori da te ispunjavaju romantični, tajanstveni i zagonetni muškarci.
Eh sad, sedma kuća u raku nam govori kakvog ćemo partnera dobiti za brak, vladar mjesec u III kući znači da ćeš bračnog druga upoznati u bližem okruženju, možda posredstvom rodbine i sl., a sam on predstavljen mjesecom predstavlja emotivnu osobu vezanu za dom i porodicu. Takođe u VII kući imaš Jupiter koji uvećava i obogaćuje polje u kom se nalazi, pa samim tim znači sretan brak.Kada se udaš onda si mjesec a ne venera, tvoj mjesec u trigonu sa saturnom iz VII donijeće trajanje braka. Dječice

će biti jer ti je vrh pete kuće u dvotjelesnom znaku blizanaca koji sam po sebi simbolizira djecu.
Sad si trenutno u fazi saturnovog povratka koji nas hladi i uči strpljenju donosi rastanke i depresiju, pa ti savjetujem da se strpiš i naučiš lekciju koju ti donosi.