12-02-2008, 00:20
|
|
|
Čarobnjak
fenix7 je offline
Registrovan: Nov 2007
|
Može li sad objašnjenje pod 2. i objašnjenje za ogledala koja nisu dobra nasuprot vratima, nasuprot prozora, nasuprot wc-a, a pazi mali stan uvečava?? etc...malo je sukob u pisanju..
Ah da papir svašta podnosi 
Naime rekli su da kad se sanja puno gov... da je to lova, a di ćeš više nego u školjci! 
A u wc-u negativna energija! 
|
|
|
 |
|
 |
12-02-2008, 13:41
|
|
|
Moderator
TrilianSi je offline
Registrovan: Aug 2006
|
Quote:
Originally Posted by fenix7
Može li sad objašnjenje pod 2. i objašnjenje za ogledala koja nisu dobra nasuprot vratima, nasuprot prozora, nasuprot wc-a, a pazi mali stan uvečava?? etc...malo je sukob u pisanju..
Ah da papir svašta podnosi 
Naime rekli su da kad se sanja puno gov... da je to lova, a di ćeš više nego u školjci! 
A u wc-u negativna energija! 
|
Da, ogledala imaju jako važnu ulogu u Feng Shuiu - pogotovu kod malih stanova i kuća, ali postoje i izvesna ograničenja u njihovoj upotrebi 
Ako ogledalo stoji naspram glavnih ulaznih vrataonda vraća ČI nazad.Trokrilna ogledala stvaraju nekoliko odraza i ometaju normalno kretanje ČI. Ako se koristi, treba ga držati tako da boćna krila budu okrenuta jedno prema drugom, uzajamno će da se odraze i neutralizovaće se. I naravno treba izbegavati ogledala koja su postavljena tako da, kada se stane ispred, odsecaju glavu, tj ne vidi se lice.
Što se toaleta tiče, izuzetno nepovoljan položaj je kada se nalazi u centru stana ili kuće. Jer kada su ostale prostorije oko njega, umesto ČI dobijaju nepovoljan uticaj "duhovnog centra".
Rešenje je da se uvek zatvaraju vrata od toaleta i poklopac od WC šolje, i naravno, da se redovno pere i osvežava vazduh u njemu. Ili može uz pomoć ogledala da se pokuša da se simbolično "uništi" toalet, tako što će se okačiti na vrata ili zid sa spoljne strane ili u paru na zidove ( može i na sva četiri) iznutra. Ali ogledala moraju da budu dovoljno velika, najbolje u veličini osobe. I nikako se ne postavljaju na vrata toaleta ako je on direktno naspram glavnog ulaza.
|
|
 |
 |
Boje u prostorijama |
 |
13-02-2008, 03:26
|
|
|
Moderator
TrilianSi je offline
|
Boje u prostorijama
Jake nijansežute boje i boje zemlje su povoljne za kuhinju, ali se ne preporučuju u spavaćoj sobi, dnevnoj sobi i kupatilu.
Svetle zelene boje su hladne umirujuće boje. Opuštaju i odmaraju oči. Preporučuju se u spavaćoj sobi, kupatilu, dnevnoj sobi.
Jake nijanse plavog dela spektra se smatraju nepovoljnim za unutrašnje bojenje prostorija. Naročito tamno plava boja koja je boja "duboke vode". Svetlo plava boja se može upotrebljavati ali se mora biti oprezan sa njom, jer može ukućane učiniti povučenim i introspektivnim.
Tamno - zeleni tonovi su veoma teški i nepovoljni su za unutrašnje bojenje.
Jake nijanse crvene i narandžaste boje su takođe teške i nepovoljne za unutrašnje bojenje prostora.
|
|
 |
Simboli |
 |
13-02-2008, 03:48
|
|
|
Moderator
TrilianSi je offline
|
Simboli
Zmaj - simbol kosmosa, plodnosti, označava kreativnost, bogatstvo, mudrost;
Ždral - dugovečnost, odanost;
Jelen - dugovečnost, bogatstvo;
Bor - dugovečnost, zdravlje, postojanost;
Breskva - brak, dugovečnost, prijateljstvo;
Bambus - životna snaga, dugovečnost, brz rast, sreća i uspeh, zaštita i pokroviteljstvo;
Šljiva - mladost, materijalna i duhovna sreća;
Šljivin cvet - lepota, snaga, nesalomiv duh, dug život;
Paprat - bogatstvo;
Voće - blagostanje i obilje;
Lotos - plodnost;
Božur - plemenitost, sreća i bogatstvo, ljubav, dug život;
Hrizantema (žuta) - sreća i radost;
Orhideja - plodnost, ljubav, lepota, snaga;
Suncokret - ravnoteža, postojanost u ljubavi;
Lala - ljubav, vernost, predanost;
Crvena ruža - ljubav;
Žuta ruža - mudrost;
Geranijum-čvrstina, izdržljivost, strpljenje;
Crveni geranijum - bogatstvo;
Slez - plodnost;
Ogledalo - dug i srećan brak;
Slon - mudrost, snaga i dobra sreća;
Riba (japanski šaran), zlatna - novac i obilje, bogatstvo;
Paun sa široko otvorenim repom - velika sreća i prosperitet;
Majmun - inteligencija, zdravlje i zaštita od zla;
Pas - zaštita i prosperitet;
Golub - dug život;
Patka, dve patke - sreća, snažna ljubav;
Dve ptice - romantična ljubav;
Divlja guska - bračna vernost;
Fazan - kraljevski simbol, dobra sreća i lepota;
Orlovi (sokolovi) - smelost, dalekovidost;
Leptir - ljubav, radost;
Konj - zaštita, istrajnost, čast, priznanje, čvrst temelj;
Žaba - bogatstvo;
Kornjača - dugovečnost, zaštita;
Školjka - prosperitet;
Cveće - bogatstvo;
Jasmin - prijateljstvo, ljubav;
Narcis - dobra sreća, podmlađivanje;
Jabuka - prosperitet, smirenost, mir;
Narandža - sreća, prosperitet;
Kruška - dug život, čistota;
Nar - brojne mogućnosti i velike šanse za prosperitet;
Hrast - muška snaga i vrlina.
|
|
 |
 |
|
 |
13-02-2008, 22:53
|
|
|
Čarobnjak
fenix7 je offline
Registrovan: Nov 2007
|
Quote:
Originally Posted by TrilianSi
Da, ogledala imaju jako važnu ulogu u Feng Shuiu - pogotovu kod malih stanova i kuća, ali postoje i izvesna ograničenja u njihovoj upotrebi 
Ako ogledalo stoji naspram glavnih ulaznih vrataonda vraća ČI nazad.Trokrilna ogledala stvaraju nekoliko odraza i ometaju normalno kretanje ČI. Ako se koristi, treba ga držati tako da boćna krila budu okrenuta jedno prema drugom, uzajamno će da se odraze i neutralizovaće se. I naravno treba izbegavati ogledala koja su postavljena tako da, kada se stane ispred, odsecaju glavu, tj ne vidi se lice.
Što se toaleta tiče, izuzetno nepovoljan položaj je kada se nalazi u centru stana ili kuće. Jer kada su ostale prostorije oko njega, umesto ČI dobijaju nepovoljan uticaj "duhovnog centra".
Rešenje je da se uvek zatvaraju vrata od toaleta i poklopac od WC šolje, i naravno, da se redovno pere i osvežava vazduh u njemu. Ili može uz pomoć ogledala da se pokuša da se simbolično "uništi" toalet, tako što će se okačiti na vrata ili zid sa spoljne strane ili u paru na zidove ( može i na sva četiri) iznutra. Ali ogledala moraju da budu dovoljno velika, najbolje u veličini osobe. I nikako se ne postavljaju na vrata toaleta ako je on direktno naspram glavnog ulaza.
|
Dakle volim baš tako direktno!
Ako imaš mali stan i wc u sredini tog malog stana i nemaš love za platiti majstora za feng shui nemreš živjeti u ljubavi i blagostanju nego živiš u negativnosti i bijedi! 
Pitam se samo da li je netko od vas koji propagirate feng shui bili u nekom stanu u Japanu i pogledali malo zemlju odakle je došao feng shui?
Da li ste bili (osim što ste čitali lijepo napisane knjige sa lijepim sličicama) u nekom stanu od 30m2 gdje živi 5-ero članova obitelji gdje je wc u sredini tog stančića i gdje radi samo najstariji član!
najviše od svega u tom stanu ima ogledala da "proširi" taj mali stančić uz gomilu ljubavi između te obitelji i nikad nije otišao iz tog mmalog stana da nije bio počašćen!
Dakle mislim da je važan život i poštovanje među ljudima a manje feng koji ne koriste ni u zemlji odakle je proistekao!
Eto pozdrav od mene i ne ne ljutim se svatko ima pravo da radi onako kako misli da je najbolje za njega!
|
|
|
 |
 |
|
 |
14-02-2008, 04:53
|
|
|
Moderator
TrilianSi je offline
|
Quote:
Dakle volim baš tako direktno!
|
Nisam baš najbolje razumela...
Quote:
Može li sad objašnjenje pod 2. i objašnjenje za ogledala koja nisu dobra nasuprot vratima, nasuprot prozora, nasuprot wc-a, a pazi mali stan uvečava?? etc...
|
Mislila sam da tražiš objašnjenja za ogledala i kupatilo...
Quote:
Pitam se samo da li je netko od vas koji propagirate feng shui bili u nekom stanu u Japanu i pogledali malo zemlju odakle je došao feng shui?
Da li ste bili (osim što ste čitali lijepo napisane knjige sa lijepim sličicama) u nekom stanu od 30m2 gdje živi 5-ero članova obitelji gdje je wc u sredini tog stančića i gdje radi samo najstariji član!
|
Nisam bila nikada u Japanu, samo sam čitala, kako ti reče, lepo napisane knjige sa lepim sličicama.
A ovo je očigledan primer "WC-a u sredini stana"u Feng Shuiu.... Nisam baš najbolje razumela u čemu je štos 
Quote:
Dakle mislim da je važan život i poštovanje među ljudima a manje feng koji ne koriste ni u zemlji odakle je proistekao!
|
A što se poštovanja među ljudima tiče, naravno da je najbitnije, nisam videla da je to neko osporavao. Ali je ovo ipak tema o Feng Shuiu, zato ovde i pišemo o istom (uglavnom ), a ja zaista nemam ništa protiv da se na pričaonici otvori i tema "Poštovanje među ljudima" 
Quote:
Eto pozdrav od mene i ne ne ljutim se svatko ima pravo da radi onako kako misli da je najbolje za njega!
|
Sva sreća pa kod nas, a i nigde drugo, primena Feng Shuia nije obavezna a naravno ni ova tema na forumu Koga interesuje on će čitati, ko misli da je to s.... on će je zaobići, tako bi barem trebalo da bude... I nema razloga za ljutnju...
|
|
 |
 |
|
 |
14-02-2008, 15:06
|
|
|
Junior Member
rea52 je offline
Registrovan: Feb 2008
|
Evo objasnjenja kako izracunati koji ste element po feng sui-u:
Za muskarce: uzmite svoju lunarnu godinu rodjenje, saberite njene dve poslednje cifre, dobijeni br oduzmite od 10. Npr 1945, 4+5=9, 10-9=1
Za zene: saberite dve poslednje cifre svoje lunarne godine i dodajte br 5. Npr 1973, 7+3=10, 1+0=1, 1+5=6
Ako ste rodjeni u januaru ili pre 4. februara kao lunarnu god uzmite prethodnu.
Dobijeni broj i elementi:
1-voda, 2-zemlja, 3-drvo, 4-drvo, 5-muskarci ciji je dobiveni br izracunavanjem 5 menjaju ga u 2 a zene u 8, 6-metal, 7-metal, 8-zemlja, 9-vatra.
4 dobra pravca za broj:
1 - JI-novac, I-zdravlje, J-ljubav, S-Rast
2 - SI Z SZ JZ
3 - J S JI I
4 - S J I JI
6- Z SI JZ SZ
7 - SZ JZ SI Z
8 - JZ SZ Z SI
9 - I JI S J
U zavisnosti od toga koje sfere zivota zelite da poboljsate, na pozitivnoj strani forsirajte boje koje pripadaju vasem elementu. Tako je npr zid u mojom sobi okrenut ka zapadu okrecen u zlatnu boju jer sam element- metal. Na severozapadu mi je komp, radni sto i sve vezano za posao i ucenje.....i tako.....ima tu jos mnogo toga.....................  
|
|
|
 |
09-07-2008, 18:55
|
|
|
Obično gatalo
mesecarka je offline
Registrovan: Jul 2008
|
Problem!
Imam ogromnu jelku u dvoristu sa leve strane ulaznih vrata (gledajuci iz unutro ka spolja). Kako nam situacija u kuci nije za pohvalu, mnogi smatraju da je problem bas u tom nerodnom drvetu. Dosta smo vezani za tu jelku, ali ako je ona izvor problema, uklonili bismo je.
Ako neko ima savet...
|
|
|
|
Posetioci koji trenutno gledaju ovu temu: 1 (0 član/članova i 1 gosti/gostiju)
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|