ASTROLOGIJA ZA POCETNIKE

Nazad   Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners > Mitologija, snovi, simboli > Nadmudrivanje zvezda i druga ezoterija

Odgovor

Opcije Teme Način Prikaza

Zamene Energija & Nadmudrivanje zvezda
Old 25-08-2006, 21:32   #1
magdalena
Moderator

magdalena's Avatar

magdalena je offline
Registrovan: Aug 2006
Standardno Zamene Energija & Nadmudrivanje zvezda

„To nije pitanje verovanja. Jedini naučni stav koji čovek može da zauzme o bilo čemu, jeste da se upita da li je to istinito. Zakon gravitacije je delovao i pre Njutna, baš kao što deluje i posle njega. U svemiru bi vladao priličan haos kad njegovi zakoni ne bi mogli da deluju dok ih ne odobri ljudsko verovanje..
Šarlatani su krivi što je nauka o zvezdama izašla na loš glas. Astrologija je i suviše obuhvatan, i matematički i filozofski, da bi je prihvatio neko ko nije dubokouman. Ako neznalice pogršno čitaju nebo, i umesto čitkog pisma na njemu vide samo nekakvu škrabotinu, to je nešto što se u ovom nesavršenom svetu može i očekivati. Čovek ne bi trebalo da odbaci mudrost zajedno sa takvim „mudracima.”
Svi delovi kreacije su međusobno povezani i deluju jedni na druge. Uravnoteženi ritam svemira zasniva se na uzajamnosti. Čovek kao ljudsko biće mora da se bori protiv dve grupe sila – prvo, protiv spoljašnjih razornih sila prirode. Sve dok se bori sa svojom smrtnošću, na njega deluje bezbroj zemaljskih i nebeskih promena.
Astrologija predstavlja proučavanje čovekove reakcije na planetarne nadražaje. Zvezde nisu ni dobroćudno ni neprijateljski raspoložene; ono naprosto emituju pozitivna i negativna zračenja. To samo po sebi čovečanstvu niti šteti, niti mu pomaže, nego otvara zakonite kanale za spoljašnje delovanje koje nastoji da uravnoteži uzrok i posledicu, delovanje koje je svaki čovek pokrenuo u prošlosti.
Dete se rađa onog dana i sata kada su nebeski zraci u matematičkom skaldu sa njegovom individualnom karmom. Njegov horoskop predstavlja izazovan portret, koji otkriva njgovu nepromenljivu prođlost i njene moguće posledice u budućnosti. Ali, natalnu kartu mogu protumačiti pravilno samo ljudi duboke intuitivne mudrosti, a takvih je malo.
Poruka koja se u času rođenja sjajnim slovima ispisuje na nebu nije namenjena da naglsi sudbinu – posledice prošlih dela, dobrih i zlih – nego da probudi čovekovu volju da se oslobodi svog sveopšteg ropstva. Ono što je učinio, može da poništi. Niko drugi do on sam nije pokrenuo događaje, čije posledice sad preovlađuju u njegovom životu. On može da prevlada svako ograničenje, zato što ga je, pre svega, sam i stvorio sopstvenim delima, zato što raspolaže duhovnim bogatstvom koje ne podleže uticaju planeta.
Praznoverno strahopoštovanje prema astrologiji čini čoveka automato, ropski zavisnim od mehaničkog vođstva. Mudar čovek pobeđuje svoje planete – što će reći svoju prošlost – prenošenjem svoje zavisnosti od stvorenog na Stvoritelja. Što je svesniji svog jedinstva sa duhom, to je manje potčinjen materiji. Duša je uvek slobodna. Ona je besmrtna, zato što nije ni rođena. Zvezde njome ne mogu da upravljaju.
Čovek jeste duša, a ima telo. Kad ustanovi pravi osećaj identiteta, on ostavlja za sobom sve prisilne obrasce. Sve dok je u svom uobičajenom stanju duhovne amnezije, u kome je zbunjen, on će osećati suptilne okove zakona svoje okoline.
Bog je sklad. Poklonik koji se s Njim uskladi, nikada neće pogrešiti. Njegove aktivnosti će biti na prirodan način tempirane da se usklade sa zakonima astrologije. Nakon duboke molitve i meditacije, on je u vezi sa svojom božanskom svešću. Nema veće sile od te unutrašnje zaštite.”

Iz knjige: "Autobiografija jednog jogija" Paramhanse Yoganande (navod reči Šri Juktešvara, iz razgovora o astrologiji)

Stvari nikad nisu loše, loš je samo način na koji mislite o njima.
Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us   Reply With Quote
Naši sponzori

FilmoFilia

Old 27-08-2006, 22:50   #2
expulseza2
Banned

expulseza2 je offline
Standardno

Bas lep tekst Magdalena.Ja intuitivno osecam da covek moze da pobedi planete,ali na zalost ja izgleda necu biti taj covek.Ne osecam da sam na stupnju takve mudrosti.No mozda jednog dana ipak shvatim kako da od stvorenog postanem stvoritelj u pravom smislu reci i da se konacno oslobodim svih nametnutih obrazaca, aposebno gubitnickog,mada sam dobar korak napred ucinila po tom pitanju.Kazu da sto duboko zelis to ti se i ostvari,a jedna od mojih velikih zelja je da postanem istinska individua,Dovoljno budna.
Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us   Reply With Quote

Old 27-08-2006, 22:51   #3
magdalena
Moderator

magdalena's Avatar

magdalena je offline
Standardno

Cocci, bices ti taj covek I to je stvarno moguce. I mozemo svi, pre ili kasnije.... uspeces!

Inace, preporucujem svima pomenutu knjigu. Jedna od najlepsih knjiga koje sam ikad procitala. Ni u jednoj knjizi nisam osetila toliko ljubavi i iskrenosti kao u toj. Stvarno, stvarno divna!

Stvari nikad nisu loše, loš je samo način na koji mislite o njima.

Old 27-08-2006, 22:53   #4
expulseza2
Banned

expulseza2 je offline
Standardno

To bi bas bilo lepo,da ja budem taj covek Imam te faze budjenja,valjda sve u svoje vreme.Uf ,kakav je to osecaj i srece sto se otvaraju novi putevi i tuge sto je veci deo zivota prosao u neshvatanju nekih "ociglednih" stvari.Ja imam jedan "trip" u zivotu,tacnije vise,koje umem da zaboravim ,ali mislim da su oni u mojoj srzi i da me u sustini oni vode u zivotu.Prvi trip je da Bog samnom ima malo drugacije ,vise planove,da shvatim zivot u svoj njegovoj sustini i zato se borim da zivotne "probleme" resim na nacine koji nisu uobicajeni vecini ljudi.Primera radi da kad me snadju ljubavni problemi,ne bezim nego se borim da ta ljubav u svojoj visoj instanci pobedi.A tu mi pomaze ta ubedjenost da sam malo posebna i da treba drugacije da resavam stvari u zivotu Konkretno da kad se pojave problemi,da ne pricam pricu mojih baka i zena koje poznajem,a u kojem postoji kukanje ,medjusobno optuzivanje(cemu sam ipak sklona,ali uvek prevazidjem,kao neki nametnuti refleks),nego da shvatim da je ljubav jaca.Drugi je da nista nije nemoguce i u ovaj drugi sam posebno ubedjena,da ljudi misle da sam luda.To je ogroman optimizam kojim u vecini slucajeva odisem,da prosto "pokrecem svet".Nikad mi nije bilo jasno kad se ljudi predaju i kazu da nesto nemogu,posebno oko nekih jednostavnih stvari.

Old 06-11-2006, 19:59   #5
tia*
Švrća

tia*'s Avatar

tia* je offline
Standardno

Ne mogu a da se opet ne vratim na SAturna i ono što mi je radio u ovom periodu.Prije svega shvatila sam i naučila jedno, čovjek nikad ne zna koliko je jak dok ga ne zahvate nevolje,pa i tada kad ga zahvate uvijek je jači od težine sam nevolje.
Samim time što sam se opet vratila na ovaj forum govorim u prilog astrologiji i vjerujem u to da je naš život zapisan gore negdje na nebu,da je dio univerzuma.Istovremeno vjerujem u Boga u njegovu moć i snagu (možda je to nekom kontradiktorno) al eto ja tako radim.al prije svega i apsolutno vjerujem svojim željama,ciljevima i zaista smatram da ako nešto želimo iskreno i potpuno da ćemo to dobiti neovisno o planetima, Bogu, svemu ostalome. tako da se na kraju sve svodi na vjeru...na snagu vjere.osobno smatram da je to najjača snaga i sila koja nas pokreće

Ne hodaj iza mene-neću te voditi!
Ne hodaj ispred mene-neću te slijediti!
Samo hodaj pored mene i budi mi prijatelj!

Između oralnog i moralnog nema previše razlike osim što se kod oralnog ono M izgubi u ustima.

Zamene Energija
Old 12-01-2007, 23:22   #6
princgora
Prijatelj foruma

princgora's Avatar

princgora je offline
Standardno Zamene Energija

Prvi put kada sam cula za Zamenu Energija bila sam fascinirana mogucnostima !
I pre sretanja ovog konkretnog termina cula sam astrologe kako govore npr.ako je vladar 7. polja Uran da postoji mogucnost razvoda , ali se to moze prevazici ako se nadje osoba koja ce biti uranovskog zanimanja/pilot,astrolog/, ili ukoliko se zivi u slobodnoj vezi ,bez papiroloskog braka/opet simbolika Urana/.
To znaci da planeta svoju energiju mora da izrazi , ali mi mozemo da uticemo na tu njenu manifestaciju da bude povoljnija za nas.
Posto sam nepopravljivi optimista, dopada mi se ova teorija. Tvorcem se smatra Nikola Stojanovic,a mnogi astrolozi su pristalice ovog shvatanja.
Ovde mozete postovati svoj stav po ovom pitanju, kao i vasa iskustva kroz primere.Mozda i neka od vas ovo praktikuje?

AUT CESAR ,AUT NIHIL!

Old 13-01-2007, 00:54   #7
Nenita
Moderator

Nenita's Avatar

Nenita je offline
Standardno

Naravno!..ja sam se vec na pocetku svog zanimanja za astrologiju srela sa ovim teorijama...Znamo da svaka planeta nosi sa sobom mnogo znacenja i potrebno je na neki od tih nacina ispuniti njihovu simboliku..Mi bi naravno trebalo da pronadjemo onu najbolju, u zavisnosti od znaka, kuce, aspekata i sl..Uostalom, zar to i nije svrha astrologije i ono cime se mi ovde najvise bavimo? Iskoristiti ono dobro sto nam planete daju, a ono lose izbeci ili pak ublaziti..Kanalisati i usmeriti energiju na sto bolji nacin...
Mislim da ovo nije nista novo i da ove teorije, kao i dokazi postoje odavno, tako da mi je prosto neshvatljivo da je tvorac istih Nikola Stojanovic..Ne znam otkud takvo smatranje

Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena

Old 13-01-2007, 18:53   #8
TrilianSi
Moderator

TrilianSi's Avatar

TrilianSi je offline
Standardno

e i meni je to super i volela bih da to stvarno radi samo treba pronaći pravu simboliku i sreći nikada kraja

"Gledajte u budućnost...sastaćemo se... vi i ja... tamo..."

Old 17-01-2007, 18:10   #9
princgora
Prijatelj foruma

princgora's Avatar

princgora je offline
Standardno

Pa,na vise mesta sam procitala da je kod nas to Nikola Stojanovic,a i on sam se tako deklarise.Zamena energija se oduvek koristi,to kapiram,kao bolji nacin ispoljavanja simbolike planete,ali on se navodno specijalizovao za tu umetnost ispravljanja krivih drina i poboljsavanja protoka energije.

AUT CESAR ,AUT NIHIL!

Old 17-01-2007, 18:27   #10
TrilianSi
Moderator

TrilianSi's Avatar

TrilianSi je offline
Standardno

Quote:
Originally Posted by princgora VIdi Poruku
ali on se navodno specijalizovao za tu umetnost ispravljanja krivih drina ...

"Gledajte u budućnost...sastaćemo se... vi i ja... tamo..."

Old 16-02-2007, 17:48   #11
amaterka
Švrća

amaterka's Avatar

amaterka je offline
Registrovan: Jan 2007
Standardno

Hmm, meni kuca drugog braka pada u Vodoliju, i verovatno isto vazi kao za Uran u 7, tojest bolje bi bilo brak bez papira. Iskreno, nisam ni mislila da se opet venchavam

Old 16-02-2007, 20:42   #12
princgora
Prijatelj foruma

princgora's Avatar

princgora je offline
Standardno

Brak bez papira,ili brak sa astrologom,inzenjerom,pilotom....Covekom uranovskog zanimanja ili slobodnih shvatanja ili papiroloski ali otvoren brak.Moze biti i brak sa razvedenim muskarcem.
Girls,dodajte i Vase cenjeno misljenje.

AUT CESAR ,AUT NIHIL!

Old 18-02-2007, 05:25   #13
princgora
Prijatelj foruma

princgora's Avatar

princgora je offline
Standardno

Quote:
Originally Posted by bamby VIdi Poruku
Brak sa covekom koji se stalno usavrsava.

Ovo mi nije nikad palo na pamet,super si!

AUT CESAR ,AUT NIHIL!

Old 18-02-2007, 19:46   #14
amaterka
Švrća

amaterka's Avatar

amaterka je offline
Registrovan: Jan 2007
Standardno

Quote:
Amaterka pogledaj kakav je dispozitor Urana, ali kako je to proslo onda je na redu 9 kuca.

Dispozitor Urana je Sunce u 12 u Biku.

Quote:
Brak bez papira,ili brak sa astrologom,inzenjerom,pilotom....Covekom uranovskog zanimanja ili slobodnih shvatanja ili papiroloski ali otvoren brak.Moze biti i brak sa razvedenim muskarcem.

Ma, mene zaista privlache neobichni ljudi neobichnih zanimanja. Bila sam k`o luda za jednim bioenergeticharem Pa i jedan pilot mi je bio jako, jako drag A to, da ce biti razveden, je gotovo sigurno u ovim godinama.
U vezi usavrshavanja, naravno, pa kome treba neki duduk