|
Alternativna medicina |
 |
01-11-2006, 18:19
|
|
|
Moderator
magdalena je offline
Registrovan: Aug 2006
|
Alternativna medicina
Ponovo otvaramo ovu temu, jer je stara istoimena volsebno nestala
Ako je neko sacuvao mozda ono sto je pisao u njoj neka ponovo stavi, ako ne idemo ispocetka  Znaci: alterntivna/komplementarna medicina, narodni lekovi, energetska medicina, masaze, Reiki, Ajurveda, Siacu, Akupunktura, Akupresura, Kristaloterapija, Kromoterapija, ma sve sto vam padne na pamet
Ja cu nalepiti posle ono sto sam pisala o Reikiju... ponovo 
|
|
 |
Reiki |
 |
07-02-2007, 22:57
|
|
|
Moderator
magdalena je offline
|
Reiki
Jeste da sam rekla da cu ovo ubaciti jos pre ti meseca... ali, eto... boklje ikad nego nikad. Ovo su inace delovi mojih tekstova koje sam radila za sajt (cisto da se zna)... kojg cu valjda jednom postaviti... nadam se u neko skorije vreme.
Termin Reiki označava univerzalanu životnu energiju, silu koja postoji u svakoj kreaciji. Reč Reiki se sastoji iz dva sloga: rei - koji označava univerzalni i bezgranični aspekt energije, i ki - koji označava sveprožimajuću životnu snagu i individualni aspekt energije.
Ova energija je poznata mnogim narodima i kulturama pod sledićim nazivima: u hinduizmu je to Prana, Kod Kineza Či (Chi), kod starih Egipćana Ka, stari Grci su je nazivali Pneuma, hrišćani Sveti Duh, itd. Prilikom meditacije i isceljivanja, naglasak je na kontrolisanju i usmeravanju ove energije. Ona se može prenositi i sa osobe na osobu, kao što na primer to terapeuti rade prilikom izvođenja raznih oblika masaže, akupresure itd.
U Japanu, reč Reiki se koristi za označavanje različitih isceliteljskih i spiritualnih tehnika.Sistem isceljivanja koji se razvio iz Usuijevog metoda se zapravo zove Usuijev sistem prirodnog isceljivanja, ili Usui Reiki Ryoho.
Usui Reiki Ryoho je metod pomoću kojeg se svesno aktivira, usmerava i prenosi Univerzalna životna energija.Reiki se ne bazira ni na verovanju ni na sugestiji; on nije religijija niti doktrina, već samo jedna od tehnika pomoću koje se telo, duh, um i emocije usklađuju i dovode u ravnotežu.
Jedan Reiki tretman traje između 60 i 90 minuta. Tretman vrši Reiki praktikant tako što polaže ruke na ili iznad klijenta na način koji je ustanovljen u samom Reikiju. Tokom tretmana, klijent je potpuno obučen i udobno smešten na stolu za masažu, krevetu ili stolici. Prilikom prvog tretmana, poželjno je da klijent iznese terapeutu svoje razloge za dolazak, probleme sa kojima se suočava kao i svoja očekivanja od Reiki terapije. Ukoliko klijent ne želi direktan dodir, potrebno je da to i naglasi. Sa druge strane, terapeut je dužan da klijenta uputi u to kako će tretman izgledati i koliko je tretmana potrebno. Tokom samog tretmana klijent može osećati toplotu, peckanje ili neke druge senzacije u telu. Takođe je moguće da tretman ponekad izazove i emotivne reakcije, a ređe i reakcije koje nisu bas najprijatnije - poput mučnine ili bola u pojedinim delovima tela, kao reakciju na oslobađanje od napetosti. Ipak, Reiki tretman je najčešće opuštajuće iskustvo koje pomaže u redukovanju stresa i doprinosi uspostavljanju balansa u organizmu. Veoma često se dešava da nakon tretmana i sam klijent poželi da nauči kako da sam sebi radi tretmane, što je svakako poželjno, a i praktično - naročito ukoliko je potrebno da primi veći broj tretmana, a finansijske mogućnosti to ugraničavaju. U svakom slučaju, Reiki tremani, a još više inicijacija u Reiki predstavljaju veliku i dragocenu investiciju u sebe i kvalitet života.
Reiki se može naučiti na seminarima koje vode kvalifikovani instruktori(majstori/učitelji) Reikija. Seminari mogu biti organizovani grupno ili pojedinačno. Na seminarima se dobija znanje o istorijatu i principima samog Reikija, upoznaje se sa konceptima tela i energije u Reikiju i sa načinima rada i mogućnostima primene Reikija. Obuka podrazumeva i inicijaciju-direktno prenošenje Reiki energije iz samog izvora Univerzalne životne energije preko učitelja na učenika. Inicijacijom se pročišćuju i otvaraju energetski kanali i omogučuje sposobnost usmeravanja Reikija....
by Me 
|
|
 |
05-01-2008, 20:35
|
|
|
Švrća
bubamarica je offline
Registrovan: Dec 2007
|
Inicijacija - cula sam da se radi na osnovu natalne karte, vidi se gde je problem, i radi se na tome. meditira
Jel ima neko iskustvo sa inicijacijom.
Cula sam da je radi Imsiragic
|
|
|
 |
|
 |
05-01-2008, 20:54
|
|
|
Obično gatalo
danicakr je offline
|
Veoma me privlaci alternativna medicina i primenjujem je kad god je potrebno.
Akcenat bi stavila na lecenje imaginarnom vizuelizacilom.
Za to je obicno potreban terapeut tj covek koji se razume u to i koji je treningom i vezbom uspeo da dostigne neki visi nivo u tome. Moze se raditi preko telefona.
Naime, terapeut postavi pacijenta u ugodan polozaj, najcesce lezeci, i kaze mu da zamisli neko mesto gde se oseca sasvim opusteno i sigurno. Kada ovaj to ucini, treba detaljno da opise to mesto i da oseti te pozitivne emocije.
Sledeci korak je da stavi svoju ruku na obolelo mesto, koncentrise se, vizuelizuje ga i pocne da prica sta vidi i oseca, ukljucujuci boje i emocije koje mu se javljaju. Zatim bukvalno postavi pitanje tom obolelom organu sta mu je i sta ne valja , kao i sta on moze da ucini za njega.
Prvo sta mu se javi na pameti kaze terapeutu.(to je iz jedne knjige o spontanom lecenju, kad je nadjem pisacu detaljnije)
Ja sam sam licno to probala i dalo je pozitivne efekte 
|
|
|
 |
 |
|
 |
07-01-2008, 18:06
|
|
|
Obično gatalo
mara555 je offline
Registrovan: Jun 2007
|
Quote:
Originally Posted by danicakr
Za to je obicno potreban terapeut tj covek koji se razume u to i koji je treningom i vezbom uspeo da dostigne neki visi nivo u tome. Moze se raditi preko telefona.
Naime, terapeut postavi pacijenta u ugodan polozaj, najcesce lezeci, i kaze mu da zamisli neko mesto gde se oseca sasvim opusteno i sigurno. Kada ovaj to ucini, treba detaljno da opise to mesto i da oseti te pozitivne emocije.
Sledeci korak je da stavi svoju ruku na obolelo mesto, koncentrise se, vizuelizuje ga i pocne da prica sta vidi i oseca, ukljucujuci boje i emocije koje mu se javljaju. Zatim bukvalno postavi pitanje tom obolelom organu sta mu je i sta ne valja , kao i sta on moze da ucini za njega.
Prvo sta mu se javi na pameti kaze terapeutu.(to je iz jedne knjige o spontanom lecenju, kad je nadjem pisacu detaljnije)
|
Zvuci zanimljivo..znam da nije bioenergija u pitanju ali ..malo izgledaju slicno po opisu. . .Nesto slicnog iskustva sam i ja imala, ali veruj mi ne bih znala reci u koju granu je covek spadao, nesto kao " narodni lekar" na ovim nasim prostorima...( Bjeljina )
|
|
|
 |
07-01-2008, 18:24
|
|
|
Obično gatalo
danicakr je offline
|
Maro
Ja sam citala tu knjigu i jos par slicnih i sama sam to primenila i uspelo mi je  . Svaki covek poseduje u sebi odredjenu bioenergiju samo treba da zna da je pokrene i iskoristi na pravi nacin.
Bas cu da ispisem kad budem imala vremena, a jel mozes da mi kazes kad prepisujemo nesto jel treba da stavimo ime pisca i knjige?
|
|
|
07-01-2008, 20:20
|
|
|
Obično gatalo
mara555 je offline
Registrovan: Jun 2007
|
Zvuci o.k. samo i tu bi trebalo dobro povesti racuna o " sarlatanima".Jako je tesko ponekad utvrditi koja osoba (terapeut-konkretno) je "prava" jer u danasnje vreme ima puno manipulatora.
U sustini , pobornik sam mnogih novih stvari, samo uz prethodnu proveru.
Ne bi se trebalo olako ni cemu predati!!
To za objavljivanje autora i pisanja o textu, proveri na forumu!!
Sve najbolje!!!!Mara555
|
|
|
 |
|
 |
15-01-2008, 02:20
|
|
|
Prijatelj foruma
princgora je offline
|
Quote:
Originally Posted by danicakr
|
Isto se moze postici i Reikijem,za sta je potrebno biti iniciran u II stepen.
|
 |
17-05-2008, 14:53
|
|
|
Junior Member
sunflower je offline
Registrovan: May 2007
|
da tema je "nestala",a odlicni su bili postovi o karmickoj medicini i energetskom vampirizmu,pa ako je neko raspolozen neka pise ponovo 
|
|
|
17-05-2008, 18:05
|
|
|
Čarobnjak
jupiter u raku je offline
|
energetski vampirizam zaista postoji..ja lično sam imala dva slučaja:
jedna prijateljica moja ,je bila veliki pesimista i depresivac i kao da je uživala u tome,a posle svakog razgovora sa njom ,ja sam se osećala kao isceđena-isisala mi je energiju,ali, pošto ja imam energije na pretek brzo se regenerišem..
druga je imala isuviše energije-više od mene,ona je uvek bila puna nekih planova za akciju,toliko me je smorila sa tom njenom nervozom i uznemirenošću-preteranom aktivnošću, da sam morala da pobegnem od nje.
sve krajnosti su loše-treba biti uravnotežen....
|
|
|
19-05-2008, 18:06
|
|
|
Čarobnjak
pepuuu je offline
Registrovan: Sep 2007
|
-zapravo kažu da se ne možeš zaštititi...odmak (izbjegavanja) je najbolje rješenje...
-no ima nekih metoda meditacije....otpuštanja...zamisliš da si u kugli i da ti ništa ne može i tako...dosta je poprečnih mišljenja što se tiče te zaštite...
-tebi bi kad već radiš sa tom osobom ,možda bilo najbolje da budeš otvorena i da joj kažeš da više ne želiš slušati žalopojke i da ode drugdje kad ima potrebu smarat....no iz iskustva znam,da takva otvorenost te vrlo lako dovede do sukoba i prekida prijateljstva...
...jer ljudi koji su čangrizavi i depresivni...oni zapravo ni netrebaju tvoju pomoč i njima nije u interesu da im pomogneš...već oni svoju energiju crpe kroz takav način komunikacije/ponašanja....
-a takvi se ljepe na mene...zato da sam u zadnje vrijeme bila prisiljena radit rezove,jer bi me inače živu požderali...
|
|
|
 |
 |
|
 |
19-05-2008, 18:22
|
|
|
Čarobnjak
Angliana75 je offline
|
Quote:
Originally Posted by pepuuu
-tebi bi kad već radiš sa tom osobom ,možda bilo najbolje da budeš otvorena i da joj kažeš da više ne želiš slušati žalopojke i da ode drugdje kad ima potrebu smarat....no iz iskustva znam,da takva otvorenost te vrlo lako dovede do sukoba i prekida prijateljstva...
...jer ljudi koji su čangrizavi i depresivni...oni zapravo ni netrebaju tvoju pomoč i njima nije u interesu da im pomogneš...već oni svoju energiju crpe kroz takav način komunikacije/ponašanja....
-a takvi se ljepe na mene...zato da sam u zadnje vrijeme bila prisiljena radit rezove,jer bi me inače živu požderali...
|
slazem se pepuuu  ......ja tako i radim vec par godina....samo nisam znala da je to TA zastita  ...ja mislila da sam drcna osoba koja ne da na sebe i uvek spremna da odgovori bez dlake na jeziku  ...a te rezove radim i te kako  .....i stvarno se super osecam....nema prenosa negativne energije...ali zato ja kad sam pesimisticna ...moja mama apsorbuje tu negativnost.....sta ce zena ...  ...zna da sam joj cerka 
|
|
| |