17-06-2008, 18:46
|
|
|
Obično gatalo
makialele je offline
Registrovan: May 2008
|
Vasa prepiska je jako zanimljiva, medjutim nije bilo reci o konkretnim vrstama meditacije. Mene recimo zanima da li je neko imao iskustva sa vipassana meditacijom. Iako znam dosta o tome i cak sam se upoznala sa njom u jednom budistickom hramu, nisam je intenzivno praktikovala, mada planiram… vec odavno…
A sto se tice meditacije sa gurom, hm, ni meni se to posebno ne dojmi. Prijateljica vec neko vreme praktikuje Sahaj Marg koja podrazumeva duhovnog ucitelja… nikad me to nije privlacilo… valjda imam problem sa postovanjem autoriteta, pa ne ide bas
a da, takodje sam kao mala, tj. u tinejdzerskim danima, imala ta iskustva sa izdvjanjem sebe van situacije u kojoj se nalazim, kao da lebdim iznad svog tela…
|
|
|
 |
:) |
 |
17-06-2008, 19:04
|
|
|
Čarobnjak
lyra je offline
Registrovan: Jun 2007
|
:)
I ja sam imala slična 'dogadjanja' kao mala...Samo što sam se ja vinula malo dalje. I sićam se, da mi je to iskustvo bilo kao malo čudno, ali mi se jaako dopalo...pa sam ga čak svjesno nekoliko puta ponovila. A da me pitate kako sam to uspila, ne bih vam znala odgovoriti.
Dakle, svi su rekli da su im se slične stvari dogadjale u djetinjstvu. Možda upravo zbog toga što dici racio ne blokira stvari?
Hm...kako je lipo imati svjest diteta  .

Last edited by lyra : 17-06-2008 at 20:38.
Reason: Zbog radi 's'... :D
|
|
|
17-06-2008, 19:34
|
|
|
Obično gatalo
makialele je offline
Registrovan: May 2008
|
da, da, strasno je dobrar osecaj, i ja sam ga cesto namerno izazivala... skoro sam, posle toliko vremena, uspela isto, sto me potpuno odusevilo!
da, bas je lepo imati svest deteta! 
|
|
|
 |
|
 |
17-06-2008, 20:36
|
|
|
Obično gatalo
rogirogi je offline
Registrovan: Mar 2008
|
Verovatno je vecina ljudi imala slicna iskustva. Cisto zbog razmrdavanja nekih stvari, zanmiljivo mi je pitanje da li se "mi" izvlacimo iz " situacije " ili "situacija" iz "nas" ili je sve na svom mestu ( istom ), a menja se percepcija.
Nisam do sada cuo za vipassana meditaciju, ali kada si je pomenula, malo sam procunjao ( onako na brzaka ). Prosao sam kroz slicne stvari i ona se ne razlikuje puno od brojnih sistema koji postoje i mislim da je na ovaj temi za pocetak, bilo dovoljno konkretnih stvari ( poceci ciscenja sebe i kretanje ka miru, uz sagledavanje stvari koje leze ispod, itd. ). Ja sam uglavnom za solo-igru, ali ulazak u nesto ( npr. cisto radi kasnijeg prepoznavanja ), kao i intriga i potreba za rad u grupi ( postoji i oseca se jedna specificna energija, grupe s jedne strane i mnostva individua sa druge, usmerenih ka zajednickom, ali i pojedinacnom cilju ), nisu nebitne i nezanimljive stvari. Istovremeno smo skup delova ( razliciti nivoi ), pa celina ( pojedinci ), onda kao takvi, pripadamo mnogim sklopovima, delici smo organizma covecanstva, a ovo se moze i dalje siriti u svim smerovima.
Last edited by rogirogi : 17-06-2008 at 20:48.
|
|
|
 |
08-07-2008, 11:32
|
|
|
Obično gatalo
rogirogi je offline
Registrovan: Mar 2008
|
Evo dva primera ( mozete pogledati i okolo ( mozda vam nesto vise odgovara ))
Okean dah
Vatreni dah
Vatreni je malo prebrz za pocetnike ( slobodno se moze usporiti ),mozete sedeti u obicnoj stolici sa pravom kicmom ( mozete cak i lezati, ali za mirnija disanja, vise ce vam trebati koncetracije da ne zaspete nego da to isto izvodite u sedecem stavu ) kasnije cu postaviti jos nesto.
|
|
|
09-07-2008, 16:32
|
|
|
Čarobnjak
Zeka je offline
Registrovan: Jun 2007
|
Quote:
Originally Posted by rogirogi
Mogu da se prilagodim mnogim ljudima, ne gubeci sebe. ....
|
U poslednje vreme nisam dugo bila na forumu, a danas se zadrzah na ovoj temi koja mi je od samog pocetka privukla jako veliku paznju, i koliko vidim polako ali sigurno napreduje!
Ova recenica koju sam izdvojila mi se jako, jako dopala, a razlog je taj sto sam je `prepoznala`...To je upravo ono sto stalno govorim i ponavljam ljudima oko sebe, ali kao da me ne slusaju, kao da ne shvataju sta im govorim, jer svi misle da to nije moguce!!! A ja opet ponavljam JESTE!!! 
|
|
Posetioci koji trenutno gledaju ovu temu: 1 (0 član/članova i 1 gosti/gostiju)
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|