15-06-2008, 11:27
|
|
|
Čarobnjak
Nevencica je offline
Registrovan: Apr 2007
|
Quote:
Originally Posted by mysty
Sve je ovo super,postujem,ali ako bi htela da kaznim sebe najverovatnije da bi ta kazna bila medititacija
|
Hahaha ijao super........stvarno mi je uvek zanimljivo kako ljudi jedno te isto mogu da dozive nacisto suprotno. 
|
|
|
 |
|
 |
15-06-2008, 16:03
|
|
|
Obično gatalo
rogirogi je offline
Registrovan: Mar 2008
|
Quote:
|
Dakle slike koje se pojave mogu da se povezu sa astralom ili ne?
|
Mogu i ne moraju. Po teoriji ima stvari i iza astrala. Mozes malo iscitati i zapadnjacke varijante, a sto se tice joge, mozes pogledati i jedan filozofski pristup, kakav ima jnana joga ( informativno ). Nije caka, otkaciti se od " ovog sveta ". Treba aktivarati resurse koje ima svako ljudsko bice ali ih ne koristi ( kako bese ono : koliki deo mozga je aktivan ( kod coveka ), lol )
Quote:
|
Ovo sklanjanje se postize malo duzim vezbanjem i koncentracijom, ali opet ponavljam, pitanje da li se moze na pocetku uleteti u astral i koliko to moze da bude "opasno" ?
|
Da postize se vezbom, ali bez ikakvog forsiranja ( niko te ne tera i ne juri, niti to covek treba sam sebi da radi ). Ako baratamo ovim pojmovima, ti se svakadnevno prostires kroz te svetove ( Da li je bilo ko imao neku senzaciju, koju ne povezuje usko sa " realnoscu "? ), samo je pitanje nacina na koji to radis.
Ja bih za pocetak tu prisao drugacije. Pustimo definicije, ovo je dublji odmor, relaksacija, prikupljanje energije i pozitvniji prilaz zivotu, a dalje se moze ici obazrivije ( ukoliko postoji potreba ).
U dozivljaju ovog materijalnog sveta nema opasnosti, lol. Covek moze izaci,s aplesti se, udariti glavom o ivicnjak, nezgodno pasti niz stepenice, mogu ga udariti kola, ni krivog ni duznog  . Strah koji vodi paznji, tj. obazrivosti je OK ( to mu i jeste jedna od glavnih funkcija u ovom svetu ), ali sebe zatvarati ( okovati ) zbog straha je malo blesava star. Na kraju, ipak je to je licni izbor.
Ponovicu, poslusajte sebe.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@Zeka
Nema za chem
Ne bi bilo lose da ljudi izloze svoja znanja i iskustva, ne vodeci se nivoom istog. Sve moze biti znacajno ( da li se to zove meditacija, molitva ili nesto trece, svejedno je, cak i neke " obicne stvari " ( bit je u osvescenju istih ) spadaju bez razlike, u voljno usmeren rad na sopstvu )
Last edited by rogirogi : 16-06-2008 at 01:41.
|
|
|
 |
16-06-2008, 00:26
|
|
|
Čarobnjak
Zeka je offline
Registrovan: Jun 2007
|
Quote:
Originally Posted by rogirogi
Mogu i ne moraju. Po teoriji ima stvari i iza astrala. Mozes malo iscitati i zapadnjacke varijante, a sto se tice joge, mozes pogledati i jedan filozofski pristup, kakav ima jnana joga ( informativno ). Nije caka, otkaciti se od " ovog sveta ". Treba aktivarati resurse koje ima svako ljudsko bice ali ih ne koristi ( kako bese ono : koliki deo mozga je aktivan ( kod coveka ), lol )ergije i pozitvniji prilaz zivotu, a dalje se moze ici obazrivije ( ukoliko postoji potreba ).
Ponovicu, poslusajte sebe. 
|
Jako zanimljivo gledanje, tj. sagledavanje "stvari"!
Rogi, hvala ti puno na odgovoru! 
|
 |
|
 |
16-06-2008, 11:26
|
|
|
Čarobnjak
Nevencica je offline
|
Quote:
Originally Posted by lyra
Eh Nevenčice, da li to Saturn/Jarac prizemljuje?
Vidiš, ja nemam problem tog tipa, jer sam ja najmanje na Zemlji, uvik su mi misli uprte negdi gore, (u svim 'situacijama' sam Molder, nikad Skali ( ovo sam već nekome rekla  )...Kod mene postoji bojazan, da ne napravim nešto pogrešno, da ne odem predaleko, jer triba znati šta se radi. I u tom smislu osjećam da tribam učitelja. Nekoga da me vodi.
Mislim da te stvari nisu za zajebanciju 
|
Definitivno!! Ja npr ne bih imala nikada hrabrosti da se upustim u to da mi neko bude guru......NIKAD. Ja se plasim sekti ne znam, ispiranje mozgovra, ubacivanje tajnih porukica itd. Sto ti rece da smo mi jedni drugima u komsiluku pa se mi kao nesto okupimo i cantramo ovako to ok.....ali neki tamo nabedjeni guru.......no way!  Ozbiljno paranoja nacisto, ja volem da budem sama svoj gazda i kad bi mi bio neko zanimljiv proverila bih je/ga 100 puta i premerila dok se ne bih prepustila da on tu nesto meni brcka po mom umu slobodno i da ima moje poverenje neee brale neka fala........naravno moj licni trip svako ima pravo na svoj!  Mastovita sam ja jesam mene strah pustanja kontrole i mozda bolje verovanja tamo nekom x/y.........da ne duzim jasno ti je.....
Isto tako primeticete da su sve meditacije i teorije kod mene usko vezane za intelekt i nekako su vise blize nekoj filozofiji i novom pristupu zivota nego astralnoj projekciji (ako se ne varam da ste o tome pricali u poslednjim postovima) to mi je suvise maglovito za moj ukus i ja definitivno nisam taj tip. I lici mi na neko tripovanje otvaranje dimenzija koje stvarno i ne postoje (bar se jos nisu dokazale u nekom smislu). Pazite se lutanja po tim svetovima i mislim da tu imas pravo Lyra da ti treba vodic, ali sam put ne znam cemu doprinosi? (ne aludiram da ne doprinosi nicemu samo pitam)
|
|
|
 |
16-06-2008, 12:19
|
|
|
Obično gatalo
rogirogi je offline
|
@Nevencica
Jedno pitanje za tebe, radoznao sam. Kada se drzis intelekta, kako dozivljavas ovaj svet. Uzmi nauku, neka je sve energija ( ni pozitivna, ni negativna, ako zelis mozes ulaziti i malo dublje u "crevca" ) a materija samo jedan njen vid. Ne postoji prazan prostor ( tipa vakuuma ). Boja, ukus, itd. su atributi odredjeni nasim mozgom ( po nauci ( objektivnije ) tu se odigravaju drugaciji procesi ). Da se vratim malo unazad, sve je energija, jedno neprekidno prelivanje, komesanje. Gde je tu granica? Zasto se covek dozivljava separisanim. Ovo su samo neke opste cinjenice ( trenutno ). Zanima me, ako se vodis primarno intelektom, kako dozivljavas svet ? 
|
|
|
16-06-2008, 12:59
|
|
|
Obično gatalo
rogirogi je offline
|
Postujem svacije misljenje, ali me intersuje i ono sto je ispod toga, naravno ako covek to hoce da izlozi. Ja se u potpunosti slazem sa zivljenjem u ovom svetu. Onaj prekid koji sam prethodno pomenuo, upravo je sluzio tom uskladjivanju. Ne verujem za godine koje si do sada prozivela nisi ni malo promenila ili nadopunila svoj dozivljaj sveta. Narkomanima jeste najveci problem to sto ne mogu uspesno da spoje svoje svetove, inace bi uzivali. Intuicija je super stvar, ali tesko da je cista materijalnost, lol. To sto su tvoje istine za tebe cinjenice, upravo jeste jedan od pokazatelja, onoga o cemu pricam  . Ponavljam, ti si u pravu zato sto slusas sebe.
Covek ipak lebdi. Uzivaj 
|
|
|
 |
|
 |
16-06-2008, 14:04
|
|
|
Čarobnjak
Nevencica je offline
|
 Hvala hocu, i tebi isto zelim afcourse  .... ipak i ja lebdim non stop (sunce konj neptun  ) i cesto kazem mojim prijateljima od kojih su neki bivsi narkomani  ja sam veci narkoman od vas ja sam non stop u nekom tripu i na nekoj drogi bilo sreca ili uzivanje u hrani ili bilo cemu samo meni ne trebaju narkotici da bi tamo otisla jel  ........Rogi mozda nisam dobro razumela onda tvoj post........pojsni mi onda malo ovo pitanje tvoje :
Quote:
|
Jedno pitanje za tebe, radoznao sam. Kada se drzis intelekta, kako dozivljavas ovaj svet. Uzmi nauku, neka je sve energija ( ni pozitivna, ni negativna, ako zelis mozes ulaziti i malo dublje u "crevca" ) a materija samo jedan njen vid. Ne postoji prazan prostor ( tipa vakuuma ). Boja, ukus, itd. su atributi odredjeni nasim mozgom ( po nauci ( objektivnije ) tu se odigravaju drugaciji procesi ). Da se vratim malo unazad, sve je energija, jedno neprekidno prelivanje, komesanje. Gde je tu granica? Zasto se covek dozivljava separisanim. Ovo su samo neke opste cinjenice ( trenutno ). Zanima me, ako se vodis primarno intelektom, kako dozivljavas svet ?
|
p.s A cinjenica je da mi je oduvek bilo tesko da budem ono do daske iskrena......na zalost  A da sam se sa godinama menjala ihii jos kako.....samo sada kada pomislim da vam ispricam kako ja mislim da ne umem.......
|
|
|
 |
16-06-2008, 14:18
|
|
|
Obično gatalo
rogirogi je offline
|
Quote:
|
Isto tako primeticete da su sve meditacije i teorije kod mene usko vezane za intelekt i nekako su vise blize nekoj filozofiji i novom pristupu zivota
|
Ovo je samo primer, onoga sto me je zavelo  ( pokusao sam da shvatim koje je tvoje stanoviste, ali se ono pomeralo, dok nije doslo do licnog, ovo je samo moja percepcija ), ali da se vratimo na temu.
Interesantno je svako iskustvo koje covek zeli da iznese, nebitno od njegove prirode i mislim da sam to napomenuo ( ipak smo iz jedne tacke svi razliciti, a tacaka ima vise, lol ).
@lyra
Ja sam za, naravno.  ( uvek sam spreman da ucim i proveravam )
Last edited by rogirogi : 16-06-2008 at 14:43.
|
|
|
 |
|
 |
16-06-2008, 14:31
|
|
|
Čarobnjak
lyra je offline
|
Quote:
Originally Posted by Nevencica
Definitivno!! Ja npr ne bih imala nikada hrabrosti da se upustim u to da mi neko bude guru......NIKAD. Ja se plasim sekti ne znam, ispiranje mozgovra, ubacivanje tajnih porukica itd. Sto ti rece da smo mi jedni drugima u komsiluku pa se mi kao nesto okupimo i cantramo ovako to ok.....ali neki tamo nabedjeni guru.......no way!  ...
|
A mislim da me nisi razumila. Ni ja se ne bih sa bilo kim upustila. Ne volim ni ja sekte i ostala zaludjivanja...Ali triba tačno znati šta je šta...Nisam to želila reći, već da sam puno više otvorenija od tebe. Da nisam skeptik. Ali sam i ja obazriva  .
Quote:
... Pazite se lutanja po tim svetovima i mislim da tu imas pravo Lyra da ti treba vodic, ali sam put ne znam cemu doprinosi? (ne aludiram da ne doprinosi nicemu samo pitam)
|
Hehe, eto kažes da ti liči to sve na tripovanje, ali nam savjetuješ da se pazimo. Onda, postoji ili ne 
Zato i kažem, da se ne triba zezati sa tim stvarima. Pogotovo onda kada se ne zna šta se radi. I triba usvajati znanje hronološkim putem. Pa ko voli neka izvoli  . Ja sam za sada samo za jednu dooobru meditaciju  .
Quote:
...
Dozivljavam svet kao mesto na kojem trazim istinu pa makar ona bila i van nauke ne biram, ali moram da imam neku podlogu za ono sto mislim. Cinjenicnu. Po meni je intuicija cinjenica! Zasto? Jer se meni dokazala u zivotu hiljadu puta i kod mene i kod drugih. Nauka je nece priznati, psiholog ce suocen sa njom reci da je to parapsihologija.....e ne priznajem granice energije i nauke, ali i ne postujem i ne odobravam nepotrebna po meni lutanja uma i maste u fantasticnim svetovima koji nemaju primenu na planeti zemlji.
|
Mislim kada se krenu traziti činjenice, bolje da ne nastavljamo dalje  .
Di su nam činjenice u Astrologiji? Ne znam kada ti dodje skeptik i pita te da mu objasniš kako to Planete utiču na nas, i kako to odredjuju naš karekter, šta ćeš reći? Gravitacija? Daj mu dokaz....Ja mu ne bih znala odgovor dati kroz dokaz.
E, zato ja volim istočnjačku kulturu. Oni se ne zamaraju sa činjenicama, filozofijom, dokazima. Oni rade. Vježbaju, pokažu ti, pa se ti misli, kako ide formula za to  ...Zapadna kultura nas je paralisala načisto. Postavila granice, podilia stvari. A nemoguće ih je podiliti, jer se prožimaju kako je Rogi reka.
Ne znam koliko vas ima prilike gledati emisiju na HRT-u 'Na Rubu Znanosti'...ti Nevenčice sigurno znaš. Puno puta su obradjivale ovakve i slične teme. Nedavno je bila jedna jako zanimljiva, pa bih to volila podiliti sa vama. Čim nadjem, postavljam link  .
Pa da damo komentar. Jel ste za?

Last edited by lyra : 16-06-2008 at 16:27.
|
|
|
 |
 |
|
 |
17-06-2008, 00:15
|
|
|
Čarobnjak
Nevencica je offline
|
Mozda sam olako i na brzaka shvatila poentu teme  Vi ste se odmah bez mnogo objasnjavanja skontali.........mozda polako razumem sta ste hteli da kazete.......mozda.......  Pa ne znam kako rogi da to objasnim ....... jesi procitao onaj moj primer meditacije o ruzicastom mehuru? Nekako ima tu dimenziju moje kontrole (umne) nad onim sto se desava oko mene. Nekako moje licne svesnosti prosirivanja svesti i onoga koliko u trenutku covek moze da primeti stvari oko sebe. Npr na nekoj zurci (samo kao primer) koliko si svestan sveta oko sebe, a koliko samo osobe ili osoba sa kojima komuniciras. Nekako mi to ide pod ruku sa tim koliko si u ravnotezi sam sa sobom i okolinom. Verujem u tu neku energiju u meni samoj koja me uvek odvela gde treba i kada treba. Nekako sve sto procitam moram da provucem roz neki svoj iskustveni sistem npr koji mi govori da li je to po meni moguce ili ne........npr. najvise me je kod pomenute autorke privukla ta ideja da mi svi mozemo da budemo savrseno srecni i harmonicni sami sa sobom i sa drugima da postoje nacini da se ne zivi u stresu i ne znam stalnoj patnji. I onda je pocela deo po deo sistema da objasnjava. O svim poljima zivota ponaosob.
I sad sam se setila necega zanimljivog kad sam bila mladja mogla sam bukvalno da zamislim sebe kako lebdim iznad situacije u kojoj sam kako hop iskacem iz tela i stojim iznad sebe same. Bilo je podlozno mojoj volji, znaci ne u trenutku panike ili tako nesto da je neka emocija izazvala takve osecaje. Mozda su to neki moji poceci sa meditacijom. (tinejdz)
Lyra postavi link sto se mene tice ja sam za, cula sam za emisiju mada nisam sigurna da sam je gledala, kada ide?
Quote:
Hehe, eto kažes da ti liči to sve na tripovanje, ali nam savjetuješ da se pazimo. Onda, postoji ili ne
|
Ne razumem uopste pitanjce.......ocigledno da postoji, ne mislim da ne postoji taj svet, samo mislim da nije potrebno gubiti razlozno razmisljanje i halucinirati da bi prosirili svest. (opet ako sam ja dobro shvatila postove)
Npr jedna od tema koje sam ja dotakla tokom citanja jeste bas ta kako covek ima duh i formu i kako oni cesto nisu usaglaseni jedni sa drugim. Duh ima sirinu i beskrajne mogucnosti, ali je nazalost definisan telom ili formom dr recima koja ga ogranicava. Duh mora da nauci da prati ritam forme i da ne prelazi granice njenih moci (jer mi jesmo i duh i forma u sito vreme) i mora da siri mogucnosti svoje forme. Drugim recima sirenje svesti ali one u budnom stanju. Jedno je kada ja zaspim i odsanjam ili odmeditiram fantastican san, ja u tom svetu mogu svasta da napravim i da isfantaziram i odradim svasta, ali trik je da naucim sebe da i u stvarnosti pravim jednako fantasticne stvari. e to je moj cilj!
|
|
|
 |
17-06-2008, 00:48
|
|
|
Čarobnjak
lyra je offline
|
Našla sam emisiju, ali ima 354.97 megabyte...pa sada ne znam koliko imate brz net, i volje da to skidate?
U svakom slučaju evo vam link, tu možete naći sve emisije...Emisija o kojoj sam pričala, zove se - 'Ikone Polja':
Na Rubu Znanosti

|
|
|
17-06-2008, 01:56
|
|
|
Obično gatalo
| |