28-01-2008, 19:16
|
|
|
Obično gatalo
danicakr je offline
Registrovan: Dec 2007
|
Quote:
Originally Posted by lyra
Hehe, to i sama znam. Nego me bas zanima znacenje Feng Shui...
|
Po feng suju ne valja drzati tv u spavacoj sobi, ako bas mora eventualno da se drzi u nekoj komodi na razvlacenje, pa kad hoces da gledas ti ga izvuces. Ne treba drzati ni cvece, ni komp, ni stavljati ogledala. To se odnosi i na akvarijum sa ribicama i ima tu svacega jos. Iznad spavaceg kreveta ne bi trebalo da visi neki masivni luster, kao ni ventilator, a iznad uzglavlja police dignute do plafona....
|
|
|
 |
|
 |
28-01-2008, 19:36
|
|
|
Veštac
supernova je offline
Registrovan: Nov 2007
|
Quote:
Znam da ogledalo u spavacoj sobi nije dobro...Nedavno procitah negdi da je i tv u istoj nepozeljan, pa sam tila pitati koliko u tome istine ima?
|
Sve što ima previše yang energije ne treba unositi u spavaću sobu. Tv pripada elementu metala isto kao kompjuter, a metal iscrpljuje energiju zemlje, potrebnu za njegovanje i jačanje partnerstva. Tv u spavaćoj sobi obično uzrokoje odvajanje partnera koji koriste tu sobu, dok kompjuter donosi poslovno ozračje sa gomilom neraščišćenih dokumenata i remeti yin energiju koja bi trebala da vlada u spavaćoj sobi.
Ako se odraz bračnog kreveta vidi u ogledalu (element metala), pozitivan bračni feng shui neće se dugo zadržati u toj sobi, takođe su loš izbor ogledala na stropu, donose probleme i nezadovoljstvo u braku, i na kraju mogu prouzrokovati nevjeru jer se obično umiješa treća osoba. Takođe u spavaćoj sobi ne treba držati biljke, vodu, akvarijum, jer i oni unose yang energiju i uzrokuju probleme i nevjeru bračnog partnera. Autorica knjige "Feng shui za ljubv", Lilian Too tvrdi da je dosta brakova uspjela spasiti izbacivanjem ogledala i televizora iz spavaće sobe...Doduše, moj brak je propao puno prije nego što sam počela koristiti feng shui, pa ne mogu govoriti o svom iskustvu 
|
|
|
 |
28-01-2008, 20:17
|
|
|
Veštac
supernova je offline
|
Quote:
Danica i Azrae, hvala vam.
Pitam za tv, zato jer sam ja o njemu ovisna. Jednostavno me tv uspavljuje ...E sada, ako ipak stavim tv u spavacu sobu, da li postoji neka varijanta ublazavanja Yang energije, tj. elementa metala?
|
Postoji varijanta, kada spavaš da ga prekriješ ili zatvoriš u neki ormar, znam da je to malo čudno, ali u feng-shuiju ga nazivaju "zle oči", pa bar se potrudi da te "ne gleda" dok spavaš. Ipak, tv definitivno ubija strast, pa se ona može pojačati upotrebom elementa vatre (svijeće, lampe, crvene zavjese). Ne treba koristiti jaka yang svjetla...
|
|
|
28-01-2008, 20:31
|
|
|
Čarobnjak
mandrak-21 je offline
Registrovan: Dec 2006
|
Da se malo ukljucim. oni kojima je bogatstvo u wc-u neka obavezno uvek drze zatvoren poklopac na wc sholji..sektor koji manjka moze se uvecati ogledalom.bitni je da energija kruzi i ako su vrata u istoj liniji treba postaviti neku ,,prepreku,, da bi se ta energija kanalisala..to moze biti cvece oblih listova........ne pravite nagle promene nego sektor po sektor i pratiti desavanja......
|
|
|
28-01-2008, 20:48
|
|
|
Veštac
supernova je offline
|
Mandrak, u pravu si za WC, ali pored poklopca obavezno treba držati vrata WC-a i kupatila zatvorena, jer stu to mjesta oslobađanja negativnog chija, a takvu energiju treba srpiječiti da ulazi u ostale prostorije.
|
|
|
 |
|
 |
28-01-2008, 22:14
|
|
|
Obično gatalo
danicakr je offline
|
Kupatilo
Tretman kupatila je zaista jednostavna stvar. Postoje dve stvari o kojima treba razmisljati: gde se ono nalazi i u kakvom je stanju.
Smatra se losim feng suiem imati kupatilo na severoistoku, zapadu, ili u sredisnjoj oblasti vaseg stana.
Kupatilo na severoistocnoj strani je lose zbog toga sto privlaci duh bolesti i trulezi. Ako imate kupatilo na severoistoku, obojite ga potpuno belo, Upotrebitye belu opremu, i postavite celom duzinom ogledala sa spoljne strane vrata da suzbijete negativan CI. Kupatilo na zapadnoj strani je nesrecno za zene. Ako imate kupatilo na zapadu, omalajte ga zlatnim ili keramickim plocicama i ukrasite ga glinenim posudama da bi ste stvorili atmosveru zemlje. Takodje bi trebali da postavite ogledalo celom duzinom na spoljnu stranu vrata.
Kupatilo u sredistu kuce, gusi CI cele kuce. Ako vi imate takvo, postavite ogledalo na spoljnu stranu vrata i postavite ogledala na zidove kupatila tako da mogu da reflektuju jedno drugo i aktiviraju pozitivan CI.
Postarajte se da su sve instalacije u vezi sa vodom u kupatilu ispravne. Slavine koje kaplju ili ventili koji cure, doprinose gubitku novca.
Ako kupatilo nema prozora, trebalo bi ga tretirati isto kao ono u sredistu kuce, aktiviranjem pozitivnog CI-ja ce kompenzovati nedostatak vazduha.
Ako je kupatilo na tacki novca u vasem domu, stavite ogledala celom duzinom na spoljnu stranu vrata i postarajte se da su vodo-instalacije u redu. Oticanje vode znaci da vam otice novac. Ako je kupatilo na tacki braka, ucinite ga posebnim mestom gde mozete negovati zdravlje i lepotu.
(R. Sajmon)
|
|
|
 |
28-01-2008, 22:27
|
|
|
Čarobnjak
lyra is online now
Registrovan: Jun 2007
|
Quote:
Originally Posted by azrae
Postoji varijanta, kada spavaš da ga prekriješ ili zatvoriš u neki ormar, znam da je to malo čudno, ali u feng-shuiju ga nazivaju "zle oči", pa bar se potrudi da te "ne gleda" dok spavaš. Ipak, tv definitivno ubija strast, pa se ona može pojačati upotrebom elementa vatre (svijeće, lampe, crvene zavjese). Ne treba koristiti jaka yang svjetla...
|
E odlicno, znaci ima rjesenja 
Najjednostavnije mi je da ga prekrijem. I ne, nista mi ne zvuci cudno, naprotiv 

|
|
|
 |
|
 |
28-01-2008, 22:37
|
|
|
Veštac
supernova je offline
|
Ukoliko neko mjesto ispušta zadah (zapušeni kanalizacioni odvodi i cijevi) to može da bude jako loš feng shui, tako da moramo bar jednom mjesečno provjeravati odvodne cijevi u domu. Takođe uvelo i trulo lišće na biljkama treba odmah odstranjivati, ako je biljka počela da se suši, bolje da je bacite i zamijenite novom. Najgori zadah javlja se kada vaša ulazna vrata direktno gledaju na hrpu otpadaka ili kontejner za smeće, ili ako držite korpu sa smećem pored ulaznih vrata, ispod stepeništa i sl.
Takođe, ako se ulaz u kuću ili stan sučeljava sa ulazom u toalet, tako da je toalet prvo što ugledamo po ulasku, sav pozitivan chi će odmah izaći iz kuće. Ako ne možemo ukloniti tu prostoriju, ono što možemo učiniti je da se vrata toaleta uvijek drže zatvorena, bilo bi dobro vrata obojiti crvenom bojom ili postaviti na njih crveni zastor ili ispred njih visoku biljku kako bi skretala chi...Ovo su sve preduslovi za dobar feng shui, kako bi se dalje moglo pristupiti energiziranju ljubavnog sektora...
Last edited by azrae : 28-01-2008 at 23:29.
|
|
|
 |
28-01-2008, 22:42
|
|
|
Obično gatalo
danicakr je offline
|
[Takođe, ako se ulaz u kuću ili stan sučeljava sa ulazom u WC, tako da je WC prvo što ugledamo po ulasku, sav pozitivan chi će odmah izaći iz kuće. Ako ne možemo ukloniti tu prostoriju, ono što možemo učiniti je da se vrata WC-a uvijek drže zatvorena, bilo bi dobro vrata obojiti crvenom bojom ili postaviti na njih crveni zastor ili ispred njih visoku biljku kako bi skretala chi...Ovo su sve preduslovi za dobar feng shui, kako bi se dalje moglo pristupiti energiziranju ljubavnog sektora...[/quote].
A u ovo je kod mene slucaj, i ja sam citala da treba obojiti vrata u crveno, nego me zanima da li to ima veze sa pravcem kome su okrenuta ta vrata?
|
|
|
28-01-2008, 23:06
|
|
|
Obično gatalo
danicakr je offline
|
Quote:
Originally Posted by karma
Ja sam onda totalno u komi...nemam spavaće sobe a ni bračnog kreveta, moja soba je sve i dnevni boravak i radna soba... i tv i komp..., područje odnosa mi pada na wc i kupaonu, a ulazna vrata se ogledaju u ogledalu...što da radim sa svim tim? 
|
Haha, e bas me nasmeja. Niko ovde od nas nije milioner i ima svrseno sredjen stan. (mozda i ima , ko zna...). Mislim da je fora di ti sama prvo osetis tu potrebu da nesto uradis, promenis, i pocnes od neke sitnice sto realno mozes da priustis. Eto to ogledalo u kome se ogledaju ulazna vrata to mozes da pomeris malo ulevo ili udesno....... 
|
|
|
28-01-2008, 23:20
|
|
|
Čarobnjak
karma je offline
Registrovan: May 2007
|
Quote:
Originally Posted by danicakr
Haha, e bas me nasmeja. Niko ovde od nas nije milioner i ima svrseno sredjen stan. (mozda i ima , ko zna...). Mislim da je fora di ti sama prvo osetis tu potrebu da nesto uradis, promenis, i pocnes od neke sitnice sto realno mozes da priustis. Eto to ogledalo u kome se ogledaju ulazna vrata to mozes da pomeris malo ulevo ili udesno....... 
|
Ma ja sam si to uredila da je sve to harmonično i slatko ko bombonček, (i to ne tako davno) no vidljiva problematika još uvijek ostaje  ...
ogledalo, a jesemu baš paše tu di je...jer su druge stijene ( hodnik) preblizu da bi se mogao odmaknuti i pogledati) a i taj zid je toliko mali da nemam kamo s njim, hehe...ma čudo ti je to 
|
|
|
28-01-2008, 23:28
|
|
|
Veštac
supernova je offline
|
Quote:
Originally Posted by danicakr
...ovo je kod mene slucaj, i ja sam citala da treba obojiti vrata u crveno, nego me zanima da li to ima veze sa pravcem kome su okrenuta ta vrata?
|
Imam i ja isti problem, ali obavezno držim vrata toaleta zatvorena, i isped sam stavila biljku, a imam namjeru da stavim zastor kao dekor od oslikanog crvenog platna na metalnu šipku...Ali nije bitno u kom pravcu su vrata okrenuta, samo je važno da se crvenom bojom ili biljkom skrene chi koji po otvaranju ulaznih vrata krene prema toaletu...
Last edited by azrae : 28-01-2008 at 23:46.
|
  | |