17-11-2008, 10:56
|
|
|
Švrća
pcelica je offline
Registrovan: Jul 2008
|
vojvotkinja, kuckala sam ti vec o odrzavanju kamencica na nekom drugom forumu..pa da se ne ponavljam..a i da dobijas od mene iste inf..mozda ce ti jos neko nesto kucnuti..ali svakako slobodno mindjusice drzi u jednoj kutiji.zaista ne smeta.iz iskustva kazem.
dadiska..nekoliko starna nazad sam postavila adresu..i detaljnije kuckala.
|
|
|
 |
|
 |
17-11-2008, 11:58
|
|
|
Čarobnjak
Dancho je offline
Registrovan: Jul 2007
|
Quote:
Originally Posted by pepuuu
Evo ja već tri-četri dana nosim rozenkvarc...uzelaga sam jer mi je lijep i pomaže protiv usamljnosti...i ono što ste rekli da privlači ljubav..
Znam da je još rano...al ja ne znam kako on djeluje na mene...sad kao da još više čeznem za ljubavi,pa kao da mi je gore...umjesto da me smiri ,uzburkao me...
|
To sam i ja primetila, čak sam ljudima koji su me povredili i razočarali postala ljubaznija sa rosekvarcom....
Tako sam postala i nežnija i maznija... 
Takvim ponašanjem možda otvaraš sebe i postaješ manje osetljivija na neke prepreke u komunikaciji sa ljudima i ljudi počinju da reaguju drugačije na tebe i uzvračaju ti ljubaznost, tako sam ja skontala sve to jer sam ga pratila!
E, sad što se tiče skrivanja kristala mislim da ima tu istine, jer kad ga dodiruje ili gleda neko ko ima jake emocije prema tebi vuče te ka njemu... zaista istinito, čak i da uradiš neke stvari koje ne bi uradio zbog ponosa, ama, baš nikad! 
Pre neko veče sam spavala i moja ogrlica sa slinčetom rosekvarcom i zelenikvarc kamen, drugi privezak, su me tako gušili u snu da sam ih strgala i bacila... jedva sam ih našla kasnije! Sve kao da je bilo u snu, morala sam, jer su me gušile neke jake emocije! 
Tako da mislim da je bitno naći kristal koji će uticati na život pozitivno i popraviti malčice krive Drine!
Pčelice, mene rosekvarc je privukao jako, verovatno unedostatku ljubavi u mom životu, ali već tražim još neki koji bi mi još odgovarao. 
|
|
|
 |
17-11-2008, 12:47
|
|
|
Čarobnjak
pepuuu je offline
Registrovan: Sep 2007
|
Hvala dancho...znaš da si ja to sebi slično kao ti tumačim...al pošto su dosta upozoravali da treba paziti,odlučila sam ipak pitati...nosit ću ga još neko vrijeme da vidim...
Unapred sam znala da želim rozenkvarc...došla na štand i dohvatila iz kutijice sa pomješanim kristalima prvi koji mi je pao u oko i to je bio rozenkvarc...oblikovan kao kornjačica (te figurice su više dječje,al meni se sviđa  pa sam na kraju njega i uzela...)
|
|
|
18-11-2008, 09:24
|
|
|
Čarobnjak
pepuuu je offline
|
E Dancho ko me prati po forumu ... zna da se borim sa ciljevima već neko vrijeme...ne mogu vjerovat da mi je baš korni pao pod ruku...fascinantno...
Hvala...ovo je baš zanimljivo za znati
|
|
|
18-11-2008, 13:30
|
|
|
Švrća
pcelica je offline
|
pepuuu, znam tacno na koje kornjacice mislis-preslatke su!
mene je letos jedna od sodalita i od crnog oniksa mamila..ali sam odustala od kupovine..kao hej, smiri strasti..i evo od tada mi je u glavi-i znam da cu je morati imati.
i kao sto dancho rece-trebamo pratiti znakove koji su tu pred nama.
|
|
|
26-11-2008, 21:47
|
|
|
Čarobnjak
Vojvotkinja is online now
Registrovan: Aug 2006
|
svaki polozhaj Mjeseca u odredjenom znaku ima svoj kamenchic, koji ponekad vishe prija, nego kamenchic koji se vezuje za sunchev znak.
Mjesec u Ovnu - bijeli mermer
Mjesec u Biku - pustinjska ruzha
Mjesec u Blizancima - apofilit
Mjesec u Raku - srebro (ovaj mjesec nema svoj kamicak)
Mjesecu Lavu - gorski kristal
Mesec u Djevici - mlijechni kvarc
Mjesec u Vagi - selenit
Mjesc u Shkorpiji - bijeli opal
Mjesec u Strijelcu - bijeli kalcit
Mjesec u Jarcu - bijeli kalcedon
Mjesec u Vodoliji - optichki kalcit
Mjesec u Ribama - aragonit
|
|
|
27-11-2008, 17:03
|
|
|
Čarobnjak
limunada je offline
Registrovan: Aug 2007
|
Quote:
Originally Posted by Vojvotkinja
Mjesec u Ribama - aragonit
|
e nemogu vjerovat taj sam imala kamencic od aragonita dobila od moje majke i to sam uvijek drzala u novcaniku i izgubila sam ih prije godinu dana  pa sad razmisljam da kupim novi al zelim onu staru 
08-12-2008, 14:17
|
|
|
Čarobnjak
pepuuu je offline
|
Slučajno sam na svom putu naletila na kristale...i ovaj put odlučila birat kako ste rekli....onoaj koji me najviše privlači...kako ih je bilo stvarno puno-samoposluživanje  ....u brzini nis skužila o kojem je riječ...pa sam našla ga preko neta...
Odabrala sam AHAT ...držim ga u ruci i dobro mi je...primjetila sam da stalno pjevušim dok ga nosim....jel ima to kakve veze?
Inače ja uvijek pjevušim ,po cesti,u autu i tak...al zadnje vrijeme nisam otkako sam nekako down...sad opet pjevam 
|
|
|
08-12-2008, 16:17
|
|
|
Moderator
TrilianSi je offline
Registrovan: Aug 2006
|
Quote:
Originally Posted by pepuuu
Odabrala sam AHAT ...držim ga u ruci i dobro mi je...
|
Deluje smirujuće na okolinu i stimuliše čulo sluha 
|
|
09-12-2008, 10:20
|
|
|
Švrća
pcelica je offline
|
pepuuu,
bas mi je drago sto si pronasla svoj ahat.
nacin koji si opisala je najbolji nacin za dolazak do svog kamencica!
nisi nam kuckala samo koji ahat je u pitanju-beli, sivi, cipkasti,mahovinasti, dendritski?
Ahat je kamen opuštanja, mira, pročišćenja, ravnoteže, meditativnosti, vitalnosti, uzemljenja, smanjuje bol, balansira jin i jang energiju, stimuliše analitičke sposobnosti, budi skrivene latentne talente, jača vid, pomaže kod stresa, stabilizuje auru.
|
|
|
09-12-2008, 19:30
|
|
|
Čarobnjak
lyra is online now
Registrovan: Jun 2007
|
Quote:
Originally Posted by pcelica
Ahat je kamen opuštanja, mira, pročišćenja, ravnoteže, meditativnosti, vitalnosti, uzemljenja, smanjuje bol, balansira jin i jang energiju, stimuliše analitičke sposobnosti, budi skrivene latentne talente, jača vid, pomaže kod stresa, stabilizuje auru.
|
Pa moram priznati da mi se njegovo djelovanje jako dopada. Što ne-rekoste prije  ...
Pepuu, biće da je roze Ahat u pitanju. Ima li ga ovde: | |