Quote:
Originally Posted by Andrija90
Silver ako moze jedno pitanje  Nemoj da se uvredis ako ga malo ostrije budem formulisao, ali to radim samo u smislu konstruktivne kritike.Da li mozesh da mi kazesh kako bi ti objasnila detetu zbog cega mora da postupa moralno?P.S jednostvano ovo pitanje i sam sebi postavljam ali puno puta ne naidjem na neki noramalan odgovor...molim te zaobidji pitanje o dusi i vracanju loseg, i karmi i svim ostalim metafizickim stvarima i Bogu i tako tim iracionalnim stvarima... 
|
Tesko da bih ti ja mogla i pisati o dusi karmi i sl.Konstriktivna kritika??? mene ili generalno???

Pitanje koje si postavio, takodjer i mene cesto opseda, jer upravo to pitanje mislim da me do sada opredelilo za to da nemam decu.(ili mozda kukavicluk???) Iskreno, ne znam. Ali kada pokusam da se na neki nacin stavim u tu situaciju(zamislim da moram..ili kada posmatram ljude u okruzenju)cini mi se da bih pre svega svojim primerom,a potom maksimalnim uvazavanjem deteta kao osobe i njegovih/ili njenih

potreba, pokusala doci do nacina kako to sprovesti. Sta je to moralno?, je pitanje na koje stvarno svako ima drugaciji odgovor, jer realnost pokazuje upravo da se razlikujemo i po tom pitanju sto meni jeste, tebi nije i obrnuto(da sad ne sirim temu o uopstenom shvatanju morala, koga se retki pridrzavaju, a neki trube o moralu samo onda kada im to odgovara jer...ko o cemu....o postenju. I sta je to posteno i fer??! Oprosti ako je odgovor nejasan, jer ne umem ukratko da prenesem ono sto mislim , imam potrebu da idem u sirinu, a tome nikad kraja...pa ako je nesto nejasno pitaj. Pozz