Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners (http://astro.axisdraw.com/forum/)
-   Aspekti Venere (http://astro.axisdraw.com/forum/aspekti-venere/)
-   -   Aspekti VENERE (http://astro.axisdraw.com/forum/aspekti-venere/aspekti-venere-6523/)

moonstruck 20-10-2006 00:00

Aspekti VENERE
 
Aspekti Venere:

Svaki aspekt Venere ukazuje na vas ljubavni zivot


Konjukcija naglasava naklonost i prorodu ljubavi.
Opozicija ukazuje na to koliko ste svesni ili niste svesni svojih osecanja prema drugima.
Kvadrat predstavlja izazov za vase naklonosti i osecanja.
Trigon ili Sekstil ukazuju na neometani tok naklonosti i ljubavi.
Inkonjukcija ukazuje na to kakva su prilagodjavanja potrebana da biste spoznali svoja osecanja.

Shmishonja 12-11-2006 02:47

da dodam :
 
Venera i Sunce :
Od aspekata samo : 0° , // , 30°i 60° .
Donosi ljubav sa nekom uticajnom osobom . U ženskom horoskopu : ljubav sa oženjenim muškarcem ili poznatom osobom vezanom za javnost . U muškom horoskopu : donosi zavodnike , harizmatične Don Žuane , kazanove , naročito ako sami postanu simbolika Sunca , pre svega kada se ili ožene ili se dokopaju direktorske fotelje .

Venera i Mesec :
Povoljni aspekt ova dva emotivna principa je gotovo sigurno najlepši aspekt koji u ženskom čartu čini nju veoma privlačnom , ženstvenom , lepom i poželjnom , dok u muškom donosi veliku ljubav prema ženama .
U predbračnim vezama , ovo je znak lepih ljuvanih dogodovština ( sem naravno ako neko od njih dvoje nema neki loš aspekt sa malefikom ) , ljubav i zabavljanje tu lako preraste u brak , koji najčešće se sklapa zbog trudnoće .
Može da se desi da upravo ovaj aspekt nagoni osobu da stupi ranije u brak zbog velike ljubavi prema deci i porodici . Naravno , ako su ostali parametri za brak ugroženi , osoba će se zaista zaljubiti tek kada bude udata/oženjen , ili kada postane roditelj ( a to ne mora da znači da će se zaljubiti u tog partnera sa kojim je u tom trenutku ) .
Naravno , loš aspekt ove dve planete donosi nesklad i nezadovoljstvo . Žena ( Mesec ) tada ne voli devojku ( Venera ) u sebi , a ne voli ni "konkurenciju" u obliku suprugovih ženskih rodjaka , pa čak će i decu smatrati konkurencijom ... ovde naravno spada i netrpeljivost prema ljubavnici(ama) ... U muškom horoskopu ukazuje na ljubavnicu zbog koje će doći do raskida / razvoda ( naročito ako je aspekt aplikacioni izmedju Meseca i Venere ) .
Sama po sebi , ukoliko ništa drugo ne podržava brak ~ ovo je slika velikog nezadovoljstva u emotivnom vezama , naročito u braku , u bilo komm čartu ( muško , žensko , svejedno ) .

Venera i Merkur :
Ovde isto imamo opciju kako i sa Suncem što se tiče aspekata .
Ljubavi nisu duboke . Veze sa intelektualcima . Osoba je lepa i šarmantna , ponekad puno priča , zarazan smeh , ljubav prema druženju , zabavama , ljubavna pisma / poruke su sigurna .
Ovo može biti dobar aspekt za brak ako u njemu postoje deca , ali ukoliko faktori za brak nisu izraženi , vrlo je važno uneti malo smeha i razonode u vezu , kako bi se izbegla potreba za "švrljanjem" zbog monotonije . Partner je uvek mladji od osobe , komunikativan je , šarmantan , moguće je da se bavim komunikacijama , obrazovanjem , putovanjima , izdavaštvom .
Konjunkcija : nije baš povoljna , jer donosi isuviše lepršava osećanja , skoro površna , osobi brzo dosadi parner(ka) , ma koliko osoba tvrdila suprotno .

Venera i Mars :
Harmonični aspekti : prirodan sklad izmedju partnera . Ovo je verovatno najbolji odnos za uspešnu ljubavnu vezu , tj. srećan brak ( sem naravno ako neko od njih dvoje nema aflikacije , naročito ako su ugroženi : Sunce u muškom i Mesec u ženskom čatru ) . Donosi ouno strasti , koketiranja , zavodjenja , ljubavna veza ispunjava sve zahteve . Donosi veze sa "uniformisanim" licima .
Loši aspketi : u ženskom čartu donosi : nasilne muškarce , napastvovanje , maltretiranje , kako verbalno , tako i fizičko , grubost u ljubavi ( S&M odnos ? ) .Žena ne voli svoju sexualnost i zbog mržnje prema sebi privlači grube muškarce koji će to da "unište" u njoj . Kod muškarca : donosi nezadovoljstvo i grubost prema ženama , jer ga žene nerviraju , nema strpljena sa njima i ( čak se ) ne trudi da ih razume .
Konjunkcija : i dobra i loša . Donosi veliku potrebu za ljubavlju , ali isto tako donosi i želju za "slobodnom" vezom . Vrlo često osobe sa Venera 0° Mars žive u vezi sa nekim , bez potpisivanja "dokumenata" .

Venera i Jupiter :
Ako je dobar , aspekt govori o sreći i uspehu u vezi / braku . Veze sa strancima , bogatim i obrazovanim ljudima . Ljubav i novac ovde skoro uvek idu zajedno . Ukazuje na poklone od strane voljene osobe . Ozbiljne veze koje vrlo brzo vuku u brak . Naročito dobro u ženskomhoroskopu . Dovoljno je samo da Venera se Venera nasmeši i Jupiter već nudi svet na dlanu . Naravno i u muškom horskopu ova pozicija govori o tome da ljubav , brak i novac idu zajedno , pa je to često i razlog sklapanja veze / braka , tj. miraz ( naročito sa extra postavljenim Jupiterom ) . moguće je naići na ljubav u inostranstu ili na putu . Ljubav "na daljinu" još više produbljuje odnos .
Loši aspekti : dovode do afera sa parterima kji su već u braku , jer osoba voli nešto što "zakonom i moralom" nije dozvoljeno . Na neki način ovaj aspekt uvek donosi "zabranjene ljubavi" . Ljubav izmedju osoba različitog religioznog ili filozofskog stava ili finansijskog statusa . Ovde pak odlazak u inostranstvo ili na put može doneti raskid veze zbog upadanja u aferu . Ovo ponekad ukazuje na veze "na daljinu" koje nemaju "hepi end" .

Venera i Saturn :
Dobri asppekti : ozbiljan odnos prema ljubavi , vernost i poštovanje partnera . Ovo je svakako najjači aspket uravo za brak , koji sam po sebi podrazumeva odredjeni ugovor ( Saturn ) o ljubavi ( Venera ) . Ovo je princip "samo jedan zauvek" , jer je Saturnov princip "jenda ili ni jedna" . Kada su u pitanju predbračne veze , one traju dugo , završavaju se , naravno , veridbom i brakom , jer to tako "tradicija ( Saturn ) nalaže" . Često postoji velika razlika u godinama , jer dok je osoba mladja ona traži iskustvo i sigurnost , dok kad zadje u godine traži mladje partnere kako bi se ona/on osetili mladjim .
U ošem aspektu : imamo velika razočarenja u ljubav . Ljubavne brige i problemi . Često je ovo aspekt "rastanka" ili gubitka , pa je moguće ili da će osoba biti ostavljena ili će izgubiti partnera/ku . Ovo je aspekt koji ukazuje na ljubav prema maloletnicima kada su starije osobe u pitanju . Česte su kulturne i klasne razlike koje još više razdvajaju partnere . Kada su venera u Saturn u aflikaciji pa još dodatno imaju loše aspekte sa drugim naalnim planetama , ne preporučuje se stupanje u brak , jer će on doneti sam patnju i probleme .
Konjunkcija : s jedne strane donosi "vernost do groba" , ali isto tako hladi emocije i čak donosi netrpeljivos prema braku . Ovo je karmička ljubav , pa zavisno od drugih aspelata drugih natalnih planeta u odnosu na ovu 0°, pokazaće se koji je "karmički dug" u pitanju .

Venera i Uran :
Dobri aspekti : ljubav prema slobodi . Ovaj aspekt nije baš poželjan za brak ( sem u slučaju ako partner ili nije razveden , ili će se razvesti , ili se bavi nekom simbolikom Urana ) .Ovde ljubav traži iznenadjenja , vatromet , rutina je ubija i Venera i Uran beže svako na svoju stranu . Obično veza počinje kao prijateljstvo .
Ljubav se ovde može desiti bilo kad i bilo gde , na najnemogućnijim mestima i u najnemogućnijim situacijama , na mestima i situacijama kojima vlada simbolika Urana , naravno .
Loši aspekti : nagli i neočekivani preokreti . Stresne situacije . Veza iznenada počinje i još brže se završava ( k'o "udar groma" ) . Ovo često donosi osećaj straha u osobi da ako se veže za partnera/ku da će izgubiti svoju slobodu i time ubiti sebe . Venera je ljubav , a Uran su prijatelji , pa u lošem aspektu , osoba može imati puno "prijatelja" ... Venera ne može niti ume sama , a Uran baš suprotno , on samo sam može da funkcioniše . Loš aspekt ume da donese i perverzne sklonosti . Najbezbolnije što ovi loši aspekti mogu doneti su "paralelne" i slobodne veze , iako je osoba u braku ... skandali su sigurni .

Venera i Neptun :
Dobri aspekti : mašta , ljubav , romantika , idealizacija , platonske ljubavi koje često stagniraju na početku i ne razvijaju se u nešto previše ozbiljno , jer osoba se drži stava "ne nemoj mi prići , želim izdlaeka da gledam tvoja oka dva" ~ tj. idealizacija ljubavi i partnera je ogromna , pa osoba ne želi da naruši taj "mali svet idealnog" ako se upusti u konkretnu ( a pod tim se podrazuemva fizička veza ) vezu sa osobom koju egzaltira . Neptun je viša oktava Venere , univerzalna ljubav bezuslovna ljubav koja samo daje i ništa ne traži zauzvrat ( iako se malo situacija može promeniti ako neko od ovo dvoje , bilo Venera , bilo Neptun imaju neki izazovan aspekt ) . Kada je osoba zaljubljena , ona postaje kreativna , inspiracija čini čuda . Ovo su "tinejdžerki" pogledi na ljubav ( kao kada se devojčice zaljube u poznatog filmskog glumca , na primer ) , neiskvareni , idealizovani , bezuslovni . Donosi ljubav sa sosbama koji padaju pod simbolikom Neptuna ( mornari , umetnici , mistici , osobe koje rade neke mutne poslove , pa čak može doneti i ljubav sa sveštenim licem ) .
Loš aspekt ( i konjunkcija ) : Venera je skoro uvek razočarana , jer je ljubav laž i obmana . Osoba je skoro uvek zaljubljena u pogrešnuosobu i pogrešno tuači izjave i ponašanje suprotnog pola . Idealizovana ljubav koja često vrlo brzo sa "7 neba" pada u najdublje blato i razočarenje . Devojka sa ovim aspektom će često biti verna i (ne)namerno patiti , dok će muškarac biti sklon "švrljanju" , alkoholu , pa čak i drogama kako bi "probudio" emocije i pojačao njihovo dejtvo .
Razlika izmedju dobrog i lošeg aspekta izmedju Venere i Neptuna : u tome što podlošim aspektom osoba ima snage i odvažnosti da se baci za idealom u pokušaju da ga ostvari iako je (ne)svesna da će se razočarati vrlo brzo .

Venera i Pluton :
harmonični aspekti : neobično suboka i strasvena osoba . Ljubav je jača i od smrti . Vernost do groba , "dok nas smrt ne rastavi" . Ako je u pitanju manji orbis dobrog aspekta , Venera naprosto ne može da se "odlepi" od Plutona usled njegove moćne harizme . Kada se nešto i loše desi u tom odnosu , ponovni susret je upravo zbog te magijske privlačnosti ispunjen strastima koji od svadje dodju do pomirenja ( "sex posle svadje kao najbolji "lek" za rešavanje nesporazuma" ) . Ako osobe su i razdvojene duži niz godina od svojih partnera/ki , njihova ljubav ne jenjeva , već vremenom postaje jača i strasnija .
Loši aspekti : strasti su vulkanske , fatalna veza , puna neutoljene gladi za fizičkom ljubavlju , S&M odnos , Venera želi ljubav , Pluton je progoni i napada , na silu uzima ono što smatra da je njegovo . Ljubav sa "sumnjivim osobama" ( kriminalci ? ) . ljubav i mržnja ovde idu ruku pod ruku ( "volim da te mrzim" ) . Ovde Pluton ubija Veneru ~ strasti i prevelika poseseivnost polako uništavaju odnos . Vrlo često osoba gubi na targični način svog partnera , sem u slučaju ako partner nije vezan za simbliku Plutona ( specijalci u vojsci , patolozi , psiholozi , , udovac/udovica , na primer ) . Često se veruje da loš aspekt Venere i Plutona ukazuej da je neko nekada davno prokleo ovu osobu , "ljubavno prokletstvo" ~ kad zaista budeš našao ljubav svog života , ti ćeš je odmah zatim i izgubiti ...

magdalena 12-11-2006 10:09

Quote:

Originally Posted by Shmishonja (Poruka 5979)
Venera i Mesec :
Povoljni aspekt ova dva emotivna principa je gotovo sigurno najlepši aspekt koji u ženskom čartu čini nju veoma privlačnom , ženstvenom , lepom i poželjnom , dok u muškom donosi veliku ljubav prema ženama .

Ok, Ve/Mo, najlepsi aspekt u zenskom chartu - ali sta kada je konjukcija u Skorpiji, gde Veneri bas i nije mesto? Moj slucaj... pa sve to jos zacinjeno i Uranom, jetse da je orbis konjukcije 10*, ali... :eam:

Shmishonja 12-11-2006 13:20

re:
 
Quote:

Originally Posted by magdalena (Poruka 5981)
Ok, Ve/Mo, najlepsi aspekt u zenskom chartu - ali sta kada je konjukcija u Skorpiji, gde Veneri bas i nije mesto? Moj slucaj... pa sve to jos zacinjeno i Uranom, jetse da je orbis konjukcije 10*, ali... :eam:


Pazi 'vako ~ ovo su textovi koji daju orijentaciono smernicu ka kojoj naša tumačenja aspekata treba da idu . Nikada ne treba uzimati zdravo za gotovo bilo koji text koji se pročita , a vezan je za neki aspekt . Treba dodati i ostale aspekte koje ta konjunkcija ima :detective:

Kod tebe : Venera rx 0° Mesec u Škorpionu i još 0° od 10° sa Uranom ~ neobična i harizmatična lepota , neobične ljubavi , zaljubljivanje na "prvi pogled" , jaka hemija , velika ljubav prema ezoteriji , astrologiji , a pošto ti je taj stelijum u XI polju ~ eto tebe na ovom forumu ;) ~ druženje sa ženama koje dele tvoje interesovanje prema simbolici Škorpiona .

A i dodatno :
ni Venera ni Mesec se ne osećaju prijatno u Škorpionu , prva je u izgonu pa i još i retrogradna , drugi je u padu i još oboje imaju 180° sa Hironom u V polju i imaš još dodatno 90° sa Jupijem iz VIII polja koji je vladar tvog Asc' i koji je u 0° sa Lilitom ~ što bi značlo da se ti jako plašiš svojih emocija i načina na koji ćeš ih ispoljiti zbog osude okoline koja može da ti jako zamera ( jer mnogi ne razumeju da je mnogo lepše davati i voleti , nego primati i čekati da ti neko/nešto padne s neba ) ~ braniš sebi da ti se dopadne "zauzet" muškarac , a vrlo često se to upravo i dešava , kod tebe su emotivne veze vrlo strasne , ispunjene i ljubavlju i posesivnošću , a daljina skoro da poptuno ubija sve emocije izmedju tebe i tvog partnera ~ a i ovo je aspekt koji kaže "ono čega/koga se najviše plašiš , to će ti se prvo desiti" , jer upravo Venera 0° Mesec ima i 60° sa Saturnom iz IX polja ~ ti karmički imaš opciju da proživiš nekoliko teških ljubavnih odnosa , a ekvidistanc izmedju Venera 0° Mesec i Jupitera je = Severni Mesečev Čvor ~ što potvrdjuje taj karmički dug ~ jer upravo nam Severni Mesečev Čvor pokazuje "mesto" u natalu gde treba nešto da se nauči u ovom životu kako bi se bolje napredovalo u sledećem . Dodatno , imaš strah od ulaska u brak i zasnovanja porodice , jer se plašiš da li ćeš biti dobra majka i supruga i da li ćeš moći da uskladiš tvoji porodični život sa svojim ambicijama ( koje su velike , jer je tebi ipak vladar Asc' ~ Jupi u Lavu ) tj. da li će ti porodični život dati podstrek za dalji uspeh u životu ili će te "zatvoriti u 4 zida" i blokirati tvoju kreativnost i slobodu :) ... mislim da bi ovo bila orijentaciona analiza tvog stelijuma u XI polju ...

:4kiss:

moonstruck 12-11-2006 13:33

Xm..magda, ne znam sta da ti kazem... ne samo da veneri tu nije mesto - mesecu je jos gore :( ...jedna u padu, druga u izgonu...pa bih rekla da (posto su u XI) je ova "idealna veza" tj teznja ka njoj stalno u tvojim snovima - sanjas je i trazis, ali kako da je nikada ne nalazis.. definitivno ova konjukcija pokazu je neka tvoja razocarenja... naravno, ne mora da budu bas uvek vezana za ljubav... situacija se vremenom popravlja - jer i Venera koja vlada ovim poljem ima lepe aspekte sa Saturnom... a Uran - jak kao zemlja...em egzaltiran, em u XI - njegovoj prirodnoj kuci....u konjukciji sa mesecom... Znas sta mi pada na pamet?...Da ce u tvom zivotu iznenada da se pojavi neki verovatno stariji, mozda cak i razveden muskarac.. i mozda neocekivano i neplanirano "postanes mesec" :)

Vojvotkinja 12-11-2006 15:14

ja posjedujem sekstil sa Mjesecom i Uranom i trigon sa Jupiterom, Saturnom i AC, konjukcija sa MC i polusekstil sa Merkurom...Pa, fino boga mi, samo josh da iskoristim ove povoljnosti i bice ok valjda :)...

magdalena 12-11-2006 15:49

Ajoj! Ajme! Pa uglavnom je to tako bas k'o sto ste pisale...
Quote:

a daljina skoro da poptuno ubija sve emocije izmedju tebe i tvog partnera
- sem ovoga, upravo je suprotno! :(
A ovo ostalo :clap:
I taj bracni i porodicni zivot... stvarno mi je pomisao na to :eek: mada bih volela da budem onaj mesec jednom ;)

Skorpija 12-11-2006 16:45

A jel se racunaju venerini aspekti sa cvorovima? Nikako da odgonetnem.:)

Shmishonja 12-11-2006 20:23

Quote:

Originally Posted by Skorpija (Poruka 6002)
A jel se racunaju venerini aspekti sa cvorovima? Nikako da odgonetnem.:)

Ja "računam" aspekt izmedju Venere i Čvorova , naročito ako je aspekt neki od 0°, 60° , 90° , 120° , 150° , 180° ... ostale aspekte ne koristim ...

moonstruck 12-11-2006 22:19

Skorpijice, evo malo teorije OVDE:4hug:

Skorpija 13-11-2006 03:24

Hvala vam,ovo sam pitala prvenstveno,jer moja venera i nema neke silne aspekte osim sekstila sa uranom,ali ima egz. sekstil sa sev.m.c i egz trigon sa juznim....:)

Sirena 13-11-2006 11:30

Ako je Venera u konjukciji sa Satrunom u Skorpiji u VIII kuci pri cemu je Saturn vladar XII polja znaci li to da kroz ljubav u ovom zivotu otplacujem dugove iz proslog ?

Shmishonja 13-11-2006 14:01

re :
 
Quote:

Originally Posted by Sirena (Poruka 6058)
Ako je Venera u konjukciji sa Satrunom u Skorpiji u VIII kuci pri cemu je Saturn vladar XII polja znaci li to da kroz ljubav u ovom zivotu otplacujem dugove iz proslog ?

Jedna od opcija tumačenja ~ da , takoje :)

princgora 13-11-2006 14:03

Sa stanovista karmicke astrologije ,da.Svaka ljubav u ovom tvom zivotu je karmicka,i sve ce biti mnogo,mnogo strastvene i fatalne,naglasene strasti,ogromna seksualna energije,ali i velike svadje i moguci fizicki obracuni.Potrebno je da spustis loptu i da budes tolerantnija,da smirujes uzavrele strasti,ili da nadjes partnera skorpionskog ili saturnovskog tipa koji bi ti olaksali patnju jer bi delom ispunili samom svojom licnoscu simboliku ovog odnosa.

tia* 07-12-2006 14:08

Meni Ve pravi konjukciju sa Suncem?:o također i konjukcij sa Ju? rekli su mi da to znači bogat partner:confused: al i istovremeno pokazuje da ja sama težim bogatim i utjecajnim likovima,e pa sad nisam lovašica,nije mi lova prioritet ,al ipak djeca su skupa:D :D
Naravno Ur radi kvadrat na moju Ve što i nije pohvalno i poželjno-skandali neminovni ,a Ne pravi trigon.:rolleyes:
naravno moja Ve se smjestila u Laviću u 10 kući. sve skupa i ne izgleda mi loše:confused: :confused: il se samo zavaravam pošto je riječ o meni:confused: ??
dal ipak ovaj teški kvadrat prevladava nad ovim dobrim aspektima koje Ve pravi sa ostalima ili ko što je u nekoliko navrata rečeno jedan loš može pobiti više dobrih:confused: :confused:


Vremenska Zona je GMT +2. Trenutno je 00:09 sati.

Powered by vBulletin Version 3.8.9 Beta 3.
Serbian Translation by popac


Ad Management by RedTyger