Dobrodošli na Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners forum.
Trenutno gledate forum AFB i kao gost imate ođredena ograničenja. Kada nam se pridružite - registrujete i postanete član besplatnog AFB foruma, moći ćete da objavljujete nove teme, učestvujete u diskusijama i glasanju, komunicirate sa ostalim članovima putem privatnih poruka (PM), uploadujete razne sadržaje, koristite chat ali i sve ostale pogodnosti našeg Foruma. Registracija je brza, jednostavna i potpuno besplatna, prema tome, priključite se sada!!
Ako imate problema u toku registracije ili logovanja, molimo Vas da nas kontaktirate.
Izgleda da sam ja ta Duporova buduca zrtva groma ili srcanog udara
So180Ur na vrhu 8. kuce u strelcu,a Ju u 6.kuci u devici,Sunce u 2. u biku
Ja ne znam mnogo ,ali mi se cini da se sve poklapa
I bre,ispadoh sva naopaka pa jos i da me shine kap
Tako sam se prepala da sam sve pobrkala
Nije Ur u strelcu nego u skorpiji u 8.kuci a Pl u 7.kuci u vagi i Ma u 1.u ovnu
Da mi to nije muz?
Po sebi, aspekt So 180 Uran daje svojeglavost i opozicionarstvo, ili avanturistu, i tek ako padne u 1/7 i 7/1 osu možemo da pričamo o predispoziciji za razvod, jer jedna lasta ne čini proleće. Ako je u pitanju muški čart i npr. dobro položen Saturn ova osoba može da iskontroliše i iskulira ovaj aspekt, kao i ako je svestan svoje tvrdoglavosti, uz npr. uticaje iz Vage. U ženskom čartu, kao u gore pomenutom slučaju, to je opasnost mužu-ocu da izgubi novac kroz pozajmice i investicije, loše reagovanje ako je u pitanju nasledstvo zbog slabog ili potkupljivog advokata, ili prosto čovek koji ne može da se ugoji...
Covece!
Znaci nece niko da mre?!
Ne mogu da verujem koliko tu detalja ima,taman pomislim da sam nesto naucila..
Hvala mnogo,sada znam ko ce da investira i kontaktira sa advokatima
kad mi je tranz. Uran po prvi put napravio opoziciju sa nat.Suncem nasradao mi je sin .u septembru i okt. pravi mi ponovo po drugi put opoz. sa tim sto se sad Suncu pridruzuje i tranz. Saturn [konjukcija] tranz.Uran u januaru 2010 pravice po treci put opoz. sa nat. Suncem. da li u sva tri kontakta mora se nesto desiti ili je to potroseno u prvom MOLIM ODGOVOR
Meni upravo Uran radi opoziciju na Sunce. Dugo sam se pitao "tko ili" šta će mi donijeti. Sada znam. Uran je moj šef koji me gazi na poslu. A ja. Neznam jednostavno nemogu biti miran pa mu prkosim. Energija je jača od mene. Gura me u sukobe.
Pa ako ti nisi u braku šef je Sunce ...pa pod napetim tranzitom Urana je postao nemoguć ...bar tako mislim...Sunce je direktor...i mislim da Sam tranzit nije osoba...nego energija koja djeluje na nekog ko je u tvom natalu opisan određenom planetom (ovđe Suncem)
Al moguće da sam u krivu...al zato znam da smo na krivoj temi...jer ovdje pričamo o natalnim aspektima...a ovo je tranzit i to ide pdf ''Što će biti sutra'' ...Tranziti Urana...možda ti netko od iskusnijih pomogne savjetom
MOLIM da mi neko odgovori posto sam jako uplasena prestojecim periodom
kad mi je tranz. Uran po prvi put napravio opoziciju sa nat.Suncem nasradao mi je sin .u septembru i okt. pravi mi ponovo po drugi put opoz. sa tim sto se sad Suncu pridruzuje i tranz. Saturn [konjukcija] tranz.Uran u januaru 2010 pravice po treci put opoz. sa nat. Suncem. da li u sva tri kontakta mora se nesto desiti ili je to potroseno u prvom MOLIM ODGOVOR
Ne mora da se desi s drugim i trećim kontaktom. Jednostavno nekim ljudima promijene se događaju na mentalnome planu a ne uvijek na fizičkome. Žao mi je zbog Vas i ovoga što se Vama dogodilo ali nebojte se i nemislite mnogo na to pogotovo u negativnome kontekstu. Biti će sve u redu. Tako si ja govorim i često izvučem živu glavu. Jednostavno privlačimo u život ono o čemu najviše razmišljamo. Ako u negativnome kontekstu razmišljamo - privlačimo negativne događaje. Uran je vidim kod Vas već uzrokovao promijenu a to on i čini. Izvlači ljude iz kolotečine na negativni ili pozitivni plan.
Obratite pažnju na novce, da nebiste išli u nepotrebne troškove, ulagali novce u spekulacije. Dobro bi bilo i da odete na rutinski pregled kod doktora, Saturn Vas gura u lagane depresije i od Vas traži bolnu svjesnost same sebe i otkriva Vašu ranjivost. Naročito je konjukcija u stanju sve učiniti tmurnim i ne obećava ništa. Kao što je za Jupiter ključna riječ optimizam tako je za Saturnove aspekte - pesimizam. Vidim da Vam Saturn radi trigon na ASC što mi govori da nećete biti mnogo potišteni jer možete održati potrebnu razumnu ravnotežu a tu je i Uranom u sextilu na ASC sami tražite promijene mada sami niste na čisto što želite mijenjati - možda partera ili Vam on prigovara da se mijenjate. Ako imate poslovnog partnera i novce na zajedničkome projektu onda tražite knjige na uvid, da nebi bilo "nisam znala". Traži se da preuzmete odgovornost - manje pričanja viceva (vidim da ste skloni) a više rada. Zategnuti su Vam odnosi s prijateljima zbog Vašeg nametanja (solar), i težnje društvenom uspjehu. Rasipate se. Od velike trenutne sreće koja Vas na mah bude zapljuskivala šamaranjem će Vas na zemlju spuštati Neptun pitanjem "Tko si ti". Ovo je godina rada na sebi 2010, i rada na poslu. Tražit će se od Vas mnogo a dati ćete još više.
Quote:
Originally Posted by pepuuu
Pa ako ti nisi u braku šef je Sunce ...pa pod napetim tranzitom Urana je postao nemoguć ...bar tako mislim...Sunce je direktor...i mislim da Sam tranzit nije osoba...nego energija koja djeluje na nekog ko je u tvom natalu opisan određenom planetom (ovđe Suncem)
Točno! Sunce je autoritet. Ali je meni Asc u Lavu te tako dira mene osobno. I dolazi do sukoba.
Ako Sunce „ugroženo" opozicijom sa Uranom - planetom potpuno suprotnog dejstva, Marsom ili Saturnom, osoba može misliti da nije vredna ljubavi, i često je autodestruktivna u svakoj emotivnoj vezi, ma kako bila lepa, šarmantna, zaljubljiva, ma koliko joj drugi ukazivali pažnju, ona to nikada neće prihvatiti na pravi način.Uvek će misliti da je ona krivac za eventualni loš ishod veze. Uz to ovakvi aspekti je čine posebno ranjihovm na svaku vrstu kritike koja će samo biti kap u čaši njenog sopstvenog poljuljanog ega.
Nadjoh ovo na nekom sajtu, ali ne vidoh ovde takva tumacenja, ima li neko iskustvo sa tim?? Prvenstveno me zanima kako se ova opozicija manifestuje u muskom horoskopu..
evo ja sam sad u točnoj opoziciji tranzitnog urana i natalnog SO/SA i baš mi je nekako nedorečeno-s jedne strane mi se otvara tisuću mogućnosti s druge svaka ta nova mogućnost traži od mene da se odreknem nečeg starog...
ključna je riječ stalna promjena ,stalan rad i odricanje
autoriteti mi užasno smetaju i moram stalno sama sebe koriti da ne puknem što inače nije moje jer ja nisam svadljivica,a sad mi je to odjednom postao užasan problem...
inače je ok aspekat donosi promjene i to je u redu!
Ja sa tim aspekotm mogu reći da znam ponekad biti jaako teška osoba. Ne volim kad mi neko pametuje ili šefuje. Doslovno bude - uđe na jedno, izađe na drugo uho, pa makar to bili i dobronamjerni savjeti. i naravno da to drugu osobu živcira. jedini autoritet koji poštujem je moj otac. Za razvod još ne znam, nisam se ni udala. ali sve mi se čini da bi moglo doć do njega Sunce/Uran - 7/1