ASTROLOGIJA ZA POCETNIKE
 
Nazad   Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners > >

Osnove natalne astrologije Znak, podznak, kuće, planete, aspekti...


Dobrodošli na Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners forum.

Trenutno gledate forum AFB i kao gost imate ođredena ograničenja. Kada nam se pridružite - registrujete i postanete član besplatnog AFB foruma, moći ćete da objavljujete nove teme, učestvujete u diskusijama i glasanju, komunicirate sa ostalim članovima putem privatnih poruka (PM), uploadujete razne sadržaje, koristite chat ali i sve ostale pogodnosti našeg Foruma. Registracija je brza, jednostavna i potpuno besplatna, prema tome, priključite se sada!!

Ako imate problema u toku registracije ili logovanja, molimo Vas da nas kontaktirate.
Odgovor
 
Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza

Sunce
Old 05-02-2008, 20:18   #31
Andreina
Veštac
 
Andreina's Avatar
 
Andreina je offline
Registrovan: Jan 2007
Poruke: 714
Andreina je na dobrom putu
Rep Power: 14
Standardno Sunce

SUNCE

Sunce govori o našem identitetu i daje odgovor na pitanje: ko sam stvarno ja? Kao centar Solarnog Sistema, Sunce u astrologiji simbolizuje šta je centralno za nas, uz naš identitet. Psihološki ono reprezentuje naše iskustvo oca i njegov uticaj ili odsustvo uticaja na izgradnji našeg karaktera i sposobnost izražavanja nas samih kao individua. Ono takođe simbolizuje naš kreativan put i potrebu da ono što radimo bude vidljivo. Mi treba da nastojimo da realizujemo kvalitete koje Sunce reprezentuje u našem horoskopu kroz proces individualizacije u našem životu. Ovaj proces lične realizacije je naš najveći cilj u životu. Sunce, to smo mi! Zato je najvažnije u našoj karti, jer predstavlja sveukupnost našeg bića, kojeg mi ne moramo biti ili smo svesni. Zadatak Sunca je da vrši integraciju svih delova našeg bića u ovoj inkarnaciji na način mesta u Znaku. U ovoj inkarnaciji nema izbora - taj položaj Sunca, moramo ispoštovati. Ali mi ne moramo potpuno da ličimo na taj horoskopski znak, mada treba da težimo da svesno razvijemo znak u kome se Sunce nalazi. Da tražimo svoju afirmaciju kroz polje (kuću), u kome je Sunce - to je pravac naše evolucije, i u tom smislu nikada nećemo pogrešiti.
Sunce je Muška Vatrena planeta, predstavlja volju., snagu ličnosti, vitalnu energiju, snagu našeg tela, zdravlje. U Horoskopu pokazuje koliko neka osoba ima samopouzdanja, samosvesnosti, dostojanstva. On je simbol moći, uspeha, autoriteta, ugleda, položaja. Na osnovu Sunca mi sve to procenjujemo kod dotične osobe. Zatim, plemenitost, sposobnost organizacije, optimizam, viteški štav, superiornost, velikodušnost, sve te osobine, kao i prethodne, procenjujemo prema položaju Sunca. Ako je Sunce u dobrom znaku i na dobrom mestu, sve osobine biće naglašene. Sunce vlada očima: levim kod žena, a desnim muškaraca. Sunce živi u čovečjem egoizmu jer je život i samodokazivanje najuzvišeniji cilj. Sunce podstiče tu želju i volju u čoveku da: živi, stvara, vlada, postoji i bude priznat. Sunce je osnovna unutrašnja motivišuća sila naseg bića koju treba svesno da razvijate jer Znak gde vam se ono nalazi, tu ste najbliži svojoj istinskoj prirodi, jer je ta energija baš vama namenjena u ovoj inkarnaciji. Zato i ne možete biti niko drugi, do jedan od predstavnika tog Znaka. Upravo, o motivima svega što radite: pokazuje Sunce, a da li ćete tu njegovu i vašu energiju upotrebiti konstruktivno ili ne – najviše zavisi od vas samih! Muško sunce je njegov unutrašnji štav prema ulozi muškarca, u ženskom horoskopu, koncept idealne muževnosti.
Loš položaj Sunca daje sujetu, oholost, snobizam, egoizam, prezir, aroganciju, prekomernost, bolesne ambicije, nesigurnost, neobjektivnost čoveka koji će najverovatnije promašiti cilj jer ruši sam sebe. Samo uz velike napore može stići do cilja sa zakašnjenjem, i samo ukoliko osvesti svoje mane.
Dobar položaj Sunca govori o čoveku dobrih manira, koji je objektivan i dobro prosuđuje, koji je stvaralac, poseduje lični magnetizam, uzor za druge, a ako je na javnom položaju mora da pazi da ne preteruje.
Ako je Sunce jako istaknuto, ali ima loše aspekte, javlja se izopačen uticaj Sunca; potreba da vlada okolinom, egocentričnost, arogancija, hvalisavost, agresivnost. U tom smislu imaće velike probleme kroz sve figure autoriteta (otac, nadrešeni i svi ostali u životu). U natalnom hotoskopu predvideti velike životne lomove, pogrešno odabrane ciljeve za koje se bori. Ustvari život će biti dinamičan, ali ne baš uspešan.
Najjači znaci za Sunce su Vatreni : Lav, Ovan, a naročito 19° Ovna.
Sunce je u sedištu u Lavu
Sunce je u egzaltaciji u Ovnu, i tu se najbolje oseća
Sunce je u egzili u Vodoliji.
Sunce je u padu u Vagi, tu se oseća jako loše, gubi svoje osobine i ne može da se iskaže.

Znak gde je Sunce prikazuje smer u kome mi treba da nastojimo da realizujemo nas same. Kvaliteti tog Znaka su kao pridev koji boji - nijansira naše lično izražavanje. Dužnost nam je da razvijemo i usavršimo te kvalitete, da u njima pronalazimo nas same.
Astrološka kuća gde se nalazi Sunce pokazuje specifičnu oblast u materijalnom svetu u kome mi treba da ispoljimo naš identitet, i mi ćemo se tokom života jako identifikovati sa praktičnim pitanjima koja ova Kuća reprezentuje. Lično ispunjenje dolazi kroz predmete koji su u vezi s’ tom Kućom. Kuća gde se nalazi Sunce je sfera života u kojoj treba da se dokažemo jer nas tu čeka najveće iskušenje i ispunjenje. Aspekti (kontakti s drugim planetama) prema Suncu će pokazati psihološke uticaje na naš identitet koj će biti integrisani na neki način. Aspekti ukazuju specifične efekte koji modifikuju izraz nešeg identiteta i koji nas čine jedinstvenim. Mogu takođe pokazati sasvim precizno kakav je uticaj oca na nas i koliko doprinosi na tom putu kojim se formiramo kao individue. Aspekti Sunca ponajviše će pokazati zbog čega, koliko i kojih cemo imati prepreka ili uspeha u životu. Pokazaće volju ili bezvoljnost i šta ih podstiče.
Saglasno mestu u znaku:
U vatri, Sunce treba da se dokazuje direktnim fizičkim delovanjem; da je samostimulisano, da ima potrebu da stalno nešto radi, da se krece se. Vrlo aktivno Sunce.
- U zemlji, Sunce treba da se dokazuje kroz delatnosti koje predpostavljaju strpljenje, da bude stimulisano predanim radom, samodisciplinom, dužnošću.
- U vazduhu, Sunce treba da se dokazuje izražavanjem ideja, aktivnom komunikacijom, da ga stimulišu je mentalni izazovi, društvene aktivnosti, odnosi.
- U vodi Sunce treba da se dokazuje upornošću sa osećajem nežnosti, apelujući za potrebe drugih, da bude stimulisano iznutra, težnjom i intuicijom.

Primeri:
SUNCE U IV kući, ovom čoveku sledi uspeh tek pred kraj života.
SUNCE U VI ili XII kući, šesta je naročito opasna, ali generalno za obe znači da ovaj čovek ima unapred sudbinu da služi, da se žrtvuje za druge.
SUNCE U I ili X kući, to su ugaone kuće i ako se tu nađe, tu je najjače.
SUNCE U I ili V to su Vatrene kuće i tu je Sunce jako.
__________________
Natal
Submit to Digg   Sunce Reply With Quote
Naši sponzori
Advertisement
 

Sunce U Ovnu
Old 05-02-2008, 20:22   #32
Andreina
Veštac
 
Andreina's Avatar
 
Andreina je offline
Registrovan: Jan 2007
Poruke: 714
Andreina je na dobrom putu
Rep Power: 14
Standardno Sunce U Ovnu

SUNCE U OVNU

SUNCE U OVNU nagoni čoveka da se takmiči, izaziva, probija, ostvaruje, samopotvrdjuje i dokazuje. Uvek speman, hoće i može! Večito ide napred ne obazirući se na posledice jer za njega ne postoje granice, niti u čemu vidi opasnost. Ako nema avanture, nema niti njega jer ga silna energija nagoni da se iskazuje. Svestan je samo sebe i svojih potreba; on bira najkraći put pa čak iako se to kosi sa etikom - on uvek uradi ono što hoće. Najčešće su to vojskovođe, borci za opšte dobro, pa su najčešće i žrtve. Znakom Ovan upravlja ili vlada planeta Mars pa otuda njegova probojnost. Fizički, on se odnosi na glavu i mišiće. Ovan je vatren znak, a to znači da ima potrebu da ispolji sebe na vrlo dinamičan način, takođe znači da ispoljava sebe kroz direktne akcije. U akcije ulazi nestrpljivo, naivno, nesvesno, impulsivno – cilj je da stekne iskustvo. Najlakše ga je pridobiti za dobrovoljca. Ovan dosta napravi grešaka, ali vremenom sve manje. Ovnovi sa dobrim predispozicijama su po pravilu vođe i pioniri u poduhvatima, neustrašivi istraživači, borci .


IDEALAN OVAN je vodja koji ni pred čim neće ustuknuti jer želi da bude najbolji u svemu. Koliko se brzo naljuti, tako se i odljuti i sve ispočetka, više puta, dosta često ne završavajući predhodno, jer ima puno ideja. Intuitivan, ljubopitljiv, energičan, brz, brzoplet, žestok. Večito uposlen.
Ukoliko je pod neharmoničnim aspektima, Ovan će verovatno ispoljiti negativne osobine: nestrpljivost, impulsivnost, netaktičnost, nekontrolisanost, tvrdoglavost, agresivnost, dominaciju, nasrtljivost, svadljivost, eksplozivnost, hiper aktivnost, pojednostavljuje stvari - sve vidi crno/belo. Krajnosti se mogu ispoljiti da osoba bude nesnosna, da ne može da sagleda sebe i okolinu, nema zadrske, ne razmišlja o ispravnosti ičega, impulsivna, zna da stvori haos. Delikvencija nije isključena. Dobre osobine: Snaga, sposobnost, inicijativa, direktnost, samouverenost, nezavisnost, entuzijazam, optimizam, kreativnost, individualista, poštenje, iskrenost, pouzdanost, avanturizam, optimizam, spremnost da se rizikuje, ekstrovertnost, požrtvovanost.
Loše osobine: Nestrpljivost, impulsivnost, netaktičnost, nekontrolisanost, tvrdoglav, aktivan, agresivan, dominantan, nasrtljiv, svadljiv, eksplozivan, pojednostavljuje stvari - sve vidi crno/belo.


Niži tip Ovna: može biti vrlo nesnosan (” Ja - prvi ”), ne može da sagleda sebe i okolinu, nema zadrške, ne razmišlja o ispravnosti ičega, impulsivno kreće bez filtera i zna da stvori haos. Zbog vladara Marsa, najviše ima delikvenata, zločinaca iz afekta, imaju pomračenje svesti.

Viši tip Ovna: je borac za opšte ideale, agresivan, brutalan, ali povezano sa svesnom namerom da se nešto ostvari, jer postoji plan, sposoban je za plan. Najčešće su to vojskovođe, borci za opšte dobro.

Najviši tip Ovna: to je borac za opšte stvari kroz ideje, inicijator novih pravaca razvoja, lako dolaze u kontakt sa spiritualnom svešću.

Delovi tela: Glava, sinusi, mozak, gornja vilica, mišići, krv, nadbubrežna žlezda, hormoni: adrenalin, testosteron. (Saturn u Ovnu daje probleme sa vidom, a Mars u Ovnu daje ožiljak na glavi).

Tip ljudi: Mladi muškarci, sva uniformisana lica, hirurzi, unženjeri, nasilnici (Mars u Ovnu, ženi, petljaće se sa ovim tipovima, a Saturn u Ovnu, preti ti opasnost od ovih ljudi).
Mesta: Kasarne, skladišta oružja, streljane, poligoni, radionice, skladišta (Mars u III kući, ova mesta će ti biti susedstvo)

Gradovi: Firenca, Marsej, Krakov, Napulj.

Zemlje: Nemačka, Japan, Engleska, Sirija, (Ovan u IX kući, imaćeš veze sa zemljama u znaku)

Boja: Crveno, toplota, ljuto (Ovan u VI k, čovek voli ovu hranu )

Metal: Gvožđe

Biljke: Maslina, Peršun, Biber, Dren, Višnja, šipak. Ako je slab Mars i Ovan u VI k treba jesti ovu hranu.

Izgled: Plavokosi, crvenokosi, problemi sa tenom, ožiljci, bubuljice, upadljiva koža, mladeži. Muški izgledaju muževni i zgodni, dobro građeni. Oštro i odsečno hodaju, vole oblačenje u militantne boje.

Vladar: Mars

I dekada: Vladar je isto Mars, (21.III - 30.III), veoma je energičan i snalažljiv, hrabar, vedar, lako se uklapa u svaku sredinu, intuitivan je, ne preteruje, samostalan. Obično je uspešan i lako se izvlači iz teškoća. Loše: započinje više poslova nego što može da završi, tvrdoglav je i ljubomoran.

II dekada: Vladar je Sunce: ( 31.III - 10.IV), ambiciozni su, dostojanstveni i vredni, konstruktivniji su od prvih, jako su omiljeni u svojoj sredini, najistrajniji su, vole da im se divi okolina, veliki su idealisti, velikodušni su i vole da budu neko i nešto. Loše: arogantni su, samoisticanje, bezobzirni i samovoljni.

III dekada:
Vadar je Venera. (11.IV - 20.IV), jako su šarmantni, imaju smisla za pravdu, smireniji su, imaju više logike i nisu neobuzdani, vrlo su pedantni u poslu. Perfekcionisti - uvek završe ono što započnu. Mada imaju faze lenjosti i letargije. Ogovaraju im poslovi u bankarstvu, trgovini, umetnosti i prava. Mane: kritizeri su, gube meru u odnosima sa suprotnim polom, imaju buran ljubavni život.
__________________
Natal
Submit to Digg   Sunce Reply With Quote

Sunce U Biku
Old 05-02-2008, 20:26   #33
Andreina
Veštac
 
Andreina's Avatar
 
Andreina je offline
Registrovan: Jan 2007
Poruke: 714
Andreina je na dobrom putu
Rep Power: 14
Standardno Sunce U Biku

SUNCE U BIKU

Bikom upravlja Venera i zbog nje je spor, sklon užicima i naklonjen umetnosti, pre svega sa glasom. Fizički je povezan sa vratom i grlom. Bik je zemljani pa se povezuje sa konkretnim, sigurnošću, brigom i štabilnošću. Fiksni kvalitet doprinosi da ako počne nečim da se bavi, neće lako da prestane – nije sklon promenama. Vezuje se za vrednosti i konkretne, materijalne i finansijske forme – pa se slobodno može reći da je materijalista. Zato Bik nikada neće lutati i vezivati za neopipljivo i pretpostavke.
Sunce u Biku nagoni čoveka da se odredi prema nečemu i "pusti korene" u sferi materijalnog. Znači tamo je gde su forme konkretne poznate i gde treba nešto učvrstiti ili zadržati. On nema želje za promenom postojećeg. Njegovi štavovi vode ga u sferu nefleksibilnosti. Jednom stvari se može baviti celog života ukoliko kroz nju pronadje sebe u smislu egzistencije. Zato je teško pokretljiv i uvek je potrebno da ga neko ili nešto pokrene, ali kada započne vrlo je uporan i istrajan.


IDEALNI BIK, kod njega nema lutanja jer čovek tačno zna šta može, a šta ne, pa stremi ka oblicima sigurnog i bezbednog. Podredjuje sve na praktičan način sa velikom istrajnošću. Kada se odluci i stekne poverenje nezaustavljiv je.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i osobine: posesivnost, sebičnost, preterana zainteresovanost za materijalno, tvrdoglavost, lenjost, teško ga je pokrenuti, neoriginalan je, nepoverljiv za apstraktno, samopopustljiv, dosadan, zna da bude vrlo nepažljiv. U najekstremnijem slučaju to je tip koji ceo život provede u obezbedjivanju osnovnih fizičkih potrebština, hrane i sigurnosti. Nikad mu nije dovoljno, poseduje jak magnetizam da privuče to što želi.


Dobre osobine: topao, nežan, privlačan, lep, stabilan, pažljiv, strpljiv, tolerantan, istrajan, jake volje, nepokolebljiv, velike koncentracije, odgovoran, čvrstog i jasnog cilja, ležeran - ne žuri. Ima stabilan sistem vrednosti, uživa u prirodi, ima umetničku žicu i jak lični magnetizam. Dok Ovan juri stvari i osvaja, Bik privlači osobe sebi - magnetizam.


Loše osobine: posesivnost, lenjost, sebičnost, preterana zainteresovanost za materijalno, tvrdoglavost, teško ga je pokrenuti, neoriginalan je, nepoverljiv za apstraktno, samopopustljiv, dosadan, nepažljiv, prost.


Niži tip: prikuplja stvari za fizička zadovoljstva, ceo život provede u obezbeđivanju osnovnih fizičkih potrebština, hrane i sigurnosti, nikad mu nije dovoljno, poseduje jak magnetizam da privuče to što želi.


Razvijeniji tip: nije mu želja da se ima, nego da se izgradi nešto što će služiti drugima: arhitekte, graditelji...


Deo tela: vrat, potiljak, glasne žice, grlo, donja vilica, krajnici, tiroidna žlezda, jajnici, metabolizam.


Tipovi: Debeli ljudi, lepe žene, bankari, farmeri, piljari, baštovani, poljoprivrednici, građevinari, umetnici, ekonomisti, juveliri, računovođe, dekorateri, dizajneri, maseri.


Mesta: farme, poljoprivredna dobra, njive, livade, sefovi, banke, trezori, skladišta hrane, luksuzni predmeti za uživanje i konfor.


Gradovi: Cirih, Nant, Dablin.


Zemlje: Finska, Irska, Poljska,


Boja: Ružičasta, svetloplava, svetlozelena


Biljke: Domaće voće i povrće, okrugle sočne biljke koje bubre


Metal: Bakar, tirkiz


Predmeti: izrađeno od drveta i gline.


Izgled: Debeljuškasti, četvrtasti, kratak vrat, krupni, žene su često lepe, muški su zgodni, brzo se ugoje. Imaju često rupice na bradi i obrazima, imaju kravlje oči sa teškim kapcima i usne pune, često se gegaju dok hodaju. Stalno nešto nose u rukama. Oblače se konzervativno, ništa ekscentrično. Ima loknu ili kovrdžavu kosu.


Vladar: Venera:


I dekada: Vladar je Merkur, (21. IV - 30.IV ), to su jaki snalažljivi, poletni, logički, lepo se izražavaju, imaju izuzetnu boju glasa, ima reformatorskih sklonosti, socijalne sklonosti. Mane: nepopustljiv je i ima često neuspeo bračni život.


II dekada: Vladar je Mesec, (1.V - 10.V). Teško ga je definisati. Šarmantni su, lako dobijaju ono što ih interesuje. Nežna da se telesno isključi. Ima manje volje, maštovitiji je od prvog, nestalnog je raspoloženja - od egzaltacije do depresije. Ima najjaču intuciju od ova tri, kritičari su i svojeglavi.


III dekada: Vladar je Saturn. (11.V - 21.V). Jaki su ambiciozni, realni, disciplinovani, znaju šta hoće, ne preteruju ni u čemu. Kada su negativni, oni su kruti, nesigurni, guše okolinu svojim pravilima, nemaju smisla za humor. Preti im opasnost da posustanu pred samim ciljem. Kod ovog tipa je izražena zavisnost od vaspitanja roditelja, tj loše vaspitanje ga čini negativnim. Pod uticajem su upliva okoline.
__________________
Natal
Submit to Digg   Sunce Reply With Quote

Sunce U Blizancima
Old 05-02-2008, 20:30   #34
Andreina
Veštac
 
Andreina's Avatar
 
Andreina je offline
Registrovan: Jan 2007
Poruke: 714
Andreina je na dobrom putu
Rep Power: 14
Standardno Sunce U Blizancima

SUNCE U BLIZANCIMAZnak Blizanaca se ravna prema Merkuru koji je njega vladajuća planeta pa se vezuje za eksttremitete, ruke i pluća. On ima mišiće, ne zbog Merkura, koji ih baš i nema, već zbog potrebe za akcijom. Kaže se da je vazdušni znak a to govori da je povezan sa komunikacijom, mentalnim kontaktima i društvenim principima – sa druženjem. On je i promenljivi element pa to doprinosi fleksibilnosti i adaptibilnosti, i naravno, planete koje se nađu u njemu govoriće o inteligenciji, radoznalosti, ljubopitljivosti, razmeni ideja.
Sunce u Blizancima nagoni čoveka da upozna okolinu, zato je "poput leptira", nikada u kući, jer ima potrebu da se poveze sa drugim ljudima. Kroz taj kontakt i odnos čovek uči i formira svest o sebi, uči da bude svoj, da ima hrabrosti da izrazi svoje mišljenje koje se mora razlikovati od utisaka koje prima iz okruženja. Povodljiv je, komunikativan i snalažljiv. Potreba za saznanjem i ljubopitljivost ga nagoni u površnost, nepostojanost, nedoslednost i promenljivost karaktera omogućava mu prilagodljivost. Nemoguće je sa njim čvrst dogovor jer ga uvek nešto odvuče na drugu stranu. Dvojna ličnost.


IDEALNI BLIZANCI: dovitljivi, snalažljivi, vešti na rečima, brzi, pametni, šarmeri, rafinirani, društveni, zaboravni, duhoviti, imaju vešte ruke, pokretljiv, radoznao, živi u sadašnjosti, sposobni za više stvari, lako menjaju zanimanja u životu. Očekuje se da doprinesu svetu kroz literaturu i komunikacije, da unesu red i harmoniju i podignu svest ljudi, pre svega na poslovima prenosa informacija: obrazovanja, novina, TV-a, prevoza, transporta, saobracaja, PTT-a.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i osobine: Lažljivost, lopovluk, falsifikovanje, prodavac magle. Neće oklevati da dovede u pitanje i ono što je "bogom dano". Neodgovoran, prevrtljiv, neistrajan, neodlučan, nervozan, ironičan, hladan, površan, nedostatak dubine. Nije sposoban da bude sam i nema kriterijuma u izboru drustva. U najekstremnijem slučaju: problematičan, deluje bez smisla i plana, beskrupulozan, fatalista, prevarant, džeparos, lopov.


Dobre osobine : pametni, brzi, snalažljivi, šarmeri, obrazovani, kulturni, rafinirani, društveni, zaboravni, duhoviti, elokventni. Vladaju rukama - vešte ruke. Pokretljivi, brzi, agilni, radoznali, žive u sadašnjosti, sposobni su za više stvari, lako menjaju zanimanja u životu.


Loše osobine: lažljivi, promenljivi, neodgovorni, prevrtljivi, neistrajni, neodlučni, nervozni, ironični, hladni, površni, nedostatak dubine. Nisu sposobni da budu sami i nemaju kriterijuma u izboru društva. Upliće se u sve i svašta u isto vreme, ne drži ga mesto, prijateljstva površna, neredovna.


Niži tip: problematičan, potreba da zuji bez smisla i plana, beskrupulozni, fatalisti, džeparoši, lopovi, ali nikad u žestok kriminal. Večiti lažovi.


Razvijeniji tip: može sam, usmeren je na druge ljude i bitno mu je šta drugi misle. tip naučnika i filozofa.


Najviši tip: E, ovakvi bi trebali biti, da doprinose kroz literaturu i komunikacije, da unesu red i harmoniju i podignu svest ljudi.


Delovi tela: Ruke, ramena, šake, prsti, disajni sistem, nervni sistem, žlezda timus


Tipovi ljudi: Intelektualci, pisci, novinari, administrativci, tehničari (vešte ruke), zanatlije, precizni mehaničari, vozači, trgovci, štampari.


Mesta: Škole, pošte, vozila, taksi štanice, kancelarije, ulica, komšiluk, neposredna okolina.


Zemlje: Amerika, Belgija, deo Engleske, Kanada


Gradovi: London, S. Francisco, Melburn, Briž, Nirnberg


Boja: Siva, plavo-siva.


Metal: Aluminijum, živa, staklo, ogledalo, topaz


Biljke: Puzavice, bršljeni, lovor.


Životinje: male životinjice, papagaji, koje cvrkuću,..


Izgled: Visoki, vitki, dugih ruku i nogu, odaje ga ponašanje, cupka nogom, i ima tikove. Ne može da miruje. Ima duge prste i lepe ruke. Najviše pričaju. Mladoliko izgledaju. Nemožeš im odrediti godine. Merkur ih čini mladolikim.


Vladar: Merkur


I dekada: Vladar je Jupiter, (22.V - 31.V). Osobe jakih mentalnih sposobnosti, analize, logike, preciznosti, štabilni, konzervativni, u odnosu na ostale Blizance on ima naglašen osećaj morala i odgovornosti, plemenitosti, blagosti, pravednosti. Ovi tipovi se lako razočaraju jer mnogo očekuju od drugih - idealisti su, prema sebi su kritični i strogi. Velikih su potencijala, ali malo učine u životu. Previše pomažu drugima tako da ne stignu za sebe. Dobri su oraganizatori. Imaju sreće sa novcem. Spori su kada treba da se krene u akciju.


II dekada: Vladar je Mars. ( 1.VI - 11.VI ). On je najslabiji Blizanac. Dinamični su, stalno u pokretu. Nezavisni su i nekonvencionalni. Odskaču od sredine, bave se čudnim stvarima, idu u krajnosti. Dosta su hrabri, bez samodiscipline, stabilnosti, često upadaju u opasne situacije. Mane: nedostaje im samodisciplina, logika i strpljivost.


III dekada: Vladar Sunce. (12.VI - 21.VI). On je najjači Blizanac. Najambiciozniji je, najistrajniji, završe sve što otpočnu, mnoga iskušenja i probleme savladavaju kada imaju cilj pred sobom, ne podnose poraz imogi biti opasni neprijatelji. Oholi tvrdoglavi, neprilagodljivi. štabilni su i uspešni.
__________________
Natal
Submit to Digg   Sunce Reply With Quote

Sunce U Raku
Old 05-02-2008, 20:34   #35
Andreina
Veštac
 
Andreina's Avatar
 
Andreina je offline
Registrovan: Jan 2007
Poruke: 714
Andreina je na dobrom putu
Rep Power: 14
Standardno Sunce U Raku

SUNCE U RAKU


Znakom Raka upravlja Mesec. Fizički se odnosi na stomak, dušu i grudi. Vezan je za ženski princip, pa ovde nema nasilja, već povlačenja. Kako je on vodeni znak, odnosi se na emocije i instinkte. Pošto je kardinalan znak, planete smeštene u Raku izraziće se na vrlo dinamičan način, naročito u vezi sa temama vezanim za zaštitu i nešto u vezi čega se brine. Ovaj položaj je direktno vezan za majčinstvo i porodicu. Tu je prisutna velika osetljivost na unutrašnjem nivou i sa tajnama i skrivenom prirodom. Lojalnost, privrženost, sentimentalnost, brižnost, veza sa prošlošću, to su Rakovi motivi. Planete smeštene ovde su jako ranjive i preosetljive i jasno će ispoljiti vezu sa porodicom ili domom. Čoveku povećavaju posesivnost i emocionalno vezivanje. Raku je jaka intuicija. On je vrlo oprezan, i očas se sakrije u svoju kućicu dok ne prođe “nepogoda”. Sunce u Raku tera čoveka da uči lekciju emocija, tj da sagleda koliko se spoljačnji svet izaziva u njemu. Rak zato ima najveće bogatstvo emocija, ne voli da se ističe i da bude upadljiv i stoga živi u svojoj privatnosti. Samim tim govori se o čoveku koji je jako ranjiv, povredljiv, osetljiv, u svakom trenutku spreman da se povuče dok ne prestane "oluja". Zbog svojih dubokih osećanja čoveku je lako da se izražava u sferi umetnosti. Pažljiv je, osećajan, druželjubiv, roditeljski nastrojen, zaštitnik, a zbog preosetljivosti često pogrešno tumači postupke drugih. Tačan je i pouzdan i uvek vraća dugove. Rak pamti doklegod je živ. Negativno se ispoljava kroz promenljivo raspoloženje, nesigurnost samosažaljenje, zlu ćud, posesivnost. Voli da prikuplja stvari - "zlu netrebalo". Zbog snažne mašte treba da izbegava crne misli jer ga one vode u bolest. Glavne oblasti aktivnosti su dom, porodica, tradicija, rodoljublje. Nepristupacnost i namćorost je ustvari ljuštura i distanca da ne bi bio povredjen. Ima potrebu da se okružuje bliskim ljudima, da stvara klanove, poistovećuje se sa nacionalizmom.


IDEALAN RAK: čovek branitelj, nije cicija, živi na principima ljubavi, pomoći i davanja. Koji prepoznaje svoje emocije i ne dozvoljava da ga vode. Posvećen podršci drugih, nalazimo ga na poslovima unapredjenja projekata, poljoprivrede, dece, beskućnika, stanovanja, ishrane, humanitarnog rada.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i osobine: preosetljivost, nedovoljna objektivnost jer je plašljiv, stidljiv, nesiguran, povučen, promenljivog raspoloženja, plačljiv, često histeričan. Sebična osoba, posesivna, zavidna, samosažaljiva, patetična, preterano tajanstvena, zatvorena, sve krije, previše patrijarhalna, konzervativna. Prilično neugodna, neinteresantna, opsednuta samozaštitom jer sa svih strana oseća ugroženost. Izražena je potreba za prikupljanjem i posedovanjem. Suptilno manipuliše okolinom jer uvek misliš da je jadna, a ustvari nije - to se ona folira. Sebična je i voli novac, i teško je bilo šta izvući iz nje.


Dobre osobine: Nežan je i blag, emotivan, blažen, saosećajan i vrlo intuitivan, povezan je sa ostalim svetom odličnim medijumom, zanimaju ga onostrane stvari. Interesantne su mu proročne sposobnosti. Prilično su romantični, pažljivi, lojalni, domaćinski tipovi, poznaju prošlost, održavaju običaje, rodoljubivi, strpljivi, maštoviti, jak talenat za umetničko izražavanje.


Loše osobine: Preosetljivost, nedovoljna objektivnost jer su plašljivi, stidljivi, nesigurni, povučeni promenljivog raspoloženja, plačljivi, histerični. Sebični, posesivni, zavidni, samosažaljivi, patetični, samosažaljivi, preterano tajanstveni, zatvoreni, sve kriju, previše patrijarhalni, konzervativni.


Niži tip: je prilično neugodan, neinteresantan, opsednut samozaštitom jer sa svih strana oseća ugroženost, poseduje neverovatan instinkt zaštite. Izražena je potreba za prikupljanjem i posedovanjem. Suptilno manipulišu okolinom prikazujući lažnu sliku stanja. Sebičan je i voli novac, i teško ćete bilo šta izvući iz njega.


Viši tip: osećajni su i braniteljski aspekt, nije cicija, živi na principima ljubavi, pomoći i davanja. Prepoznaje svoje emocije i ne dozvoljava da ga vode.


Najviši tip: je posvećen podršci drugih, nalazimo ga na poslovima unapređenja: projekata, poljoprivrede, dece, beskućnika, stanovanja, ishrane, humanitarnog rada. .


Delovi tela: Stomak, želudac, grudi, materica, jajnici, limfa, žlezde, menstrualni ciklus.


Izgled: Krupni ili debeljuškasti, otečeni jer zadržavaju tečnost, Baby-face, žene imaju velike ili male grudi, ali su im najlepše. Goje se u predelu stomaka i vrlo teško ga skidaju. Prepoznaju se po tome da su povučeni i ćutljivi, često govore o prošlosti. U društvu su neupadljvi - u pozadini.


Tipovi: Starije žene, majke, dojilje, kuvari, lekari, medicinsko osoblje, travari, kućepazitelji, hotelijeri, kolekcionari, antikvari, istovarivači, arheolozi, etnolozi. Vladaju precima, javnošću, publikom, narodom, masom.


Mesta: Kuća, zavičaj, kuhinja, krevet, baženi, voda, jezera.


Država: Bosna, Škotska, Holandija, Tunis, Novi Zeland, Kina


Gradovi: Amsterdam, Venecija, Milano, Bern, Instambul, New York


Boja: Bela, srebrno siva


Metal: Srebro


Zivotinje: vodene i morske životinje.


Biljke: sočne pune vode, mleko, fermentisane stvari, kuvane stvari


Vladar: Mesec


I dekada: Vladar Venera.( 22.VI - 2.VII ). Nežni, vedri, prijatni, zabavni, vole zadovoljstva, lenji, preterano emotivni. Mane: džangrizavi, večito nezadovoljni, nepostojani, neodlučni, mnogo počinju slabo završavaju, Nemaju mnogo energije, nisu ambiciozni. Najbolji su u umetnosti i socijalnim sferama, da rešavaju tuđe probleme, postavljaju sebi nerazumne ciljeve.


II dekada: Vladar Merkur. ( 3.VII - 12.VII ). Objektivniji su i inteligentniji, radoznali, komunikativniji, dobro planiraju, ne zaleću se i borbeniji (sve u odnosu na prvog). Obično uspevaju u onome što žele. Ako uspeju da zadrže logiku i razum mogu uspeti puno u životu. Imaju objektivni sud.


III dekada: Vladar je Mesec. (13.VII - 23.VII). Osobe naglašene imaginacije, blage su i neodlučne osobe. Prepuštaju se sudbini, nemaju čvrstih ciljeva. Za njih je važno okruženje jer imaju dosta uticaja ove Rakove. Znaju da se mnogo žrtvuju za druge, saosećajni su. Mana im je da rasipaju snagu, spori su, sitničavi. Pomirljivi su, propuštaju prilike i mogućnosti i nemaju velike prohteve.
__________________
Natal
Submit to Digg   Sunce Reply With Quote

Sunce U Lavu
Old 05-02-2008, 20:38   #36
Andreina
Veštac
 
Andreina's Avatar
 
Andreina je offline
Registrovan: Jan 2007
Poruke: 714
Andreina je na dobrom putu
Rep Power: 14
Standardno Sunce U Lavu

SUNCE U LAVU


Znak Lava se ravna prema Suncu. Fizički se odnosi na leđa i srce. Vezan je za muški princip, ekstrovertan je. Pošto je u vatrenom znaku, to govori da je naznačeno pitanje identiteta, a fiksni kvalitet je vezan sa principom stabilnosti. Sve to zajedno govori o potrebi za izgradnjom i iskazivanjem svog identiteta. Izuzetno je kreativan. Planete smestene u njemu, ispoljavaju se dramatično, što se ispoljava na okruženje. Ukoliko se planete sipoljavaju neharmonično tada je naznačen ponos, ego,narcisoidnost, samovažnost. A kada se ispoljavaju harmonično tada su one tople i uživaju u životu; vesele naravi, romantične i zaljubljive prirode. Znak se vezuje za decu, karizmu i zabave. Planete u Lavu iskazuju autoritet, glamur i snagu. Neki balans u ispoljavanju može biti postignut ukoliko bi se objektivnije sagledavalo sve.
Sunce u Lavu nogoni čoveka da bude svestan sebe, da bude siguran u svoj identitet, da pokuša da postane neko, da bude velik, popularan, da osvesti svoj ego. Ima sve sanse da će u svojim namerama uspeti jer je izuzetno kreativan. To je osoba koja voli da je u centru pažnje jer sebe smatra rodjenim vodjom, autoritetom, što često dovodi do suprostavljanja drugih, zbog dramaticnog nastupanja, a kompleks moći može lako da se pretvori u tiraniju. Stabilnost i odlučnost može da ga učini velikodušnim i saosećajnim. Lav očekuje da ga ljudi priznaju i da mu budu odani zbog njegovih talenata, ali to je veliki rizik da postane žrtva svojih ideala i iluzija. Često neuspesni Lav deluje tragikomično. Retko se kod njega postiže silom, ali se može postići laskanjem. Uvek je okružen ljudima jer mu je potrebna publika za samodokazivanje.


IDEALAN LAV je samopouzdan, dostojanstven, liderski sposoban, jake volje uticajan, borben, topao, romantičan, zabavan, teatralan, kreativan, velikodušan, uvek traži najbolje, usmeren na velike ciljeve, dobar organizator, pouzdan i pošten, hoće da pomogne i ume da prenese entuzijazam. Nije sitničar. Ima stila. Kada se veže, veran je. Prepoznaje se po saradnji, kreativnosti koju ispoljava putem stvaralaštva gde traži i obično nalazi potvrdu. Najviše ih je u svetu umetnosti.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i osobine, pa je: egoističan, hvalisav, arogantan, diktator, pompezan, zna da pretera u neukusu u prestižu i sjaju. Iz potrebe da ostavi utisak zna da malo pretera. Kada su negativni zna biti detinjast, rasipan i okrutan. Često ima ulogu Don Žuana i jako voli da bude u centru pažnje. Ali kada je neko smešan, onda je to lakrdija od Lava.


Dobre osobine: Samopouzdanost, dostojanstvo, liderske sposobnosti, jaka volja, uticajnost, borbenost, toplina, romantičan je, zabavan, teatralan, kreativan, velikodušan, uvek traži najbolje, usmeren na velike ciljeve, dobar organizator, pouzdan i pošten, hoće da pomogne i ume da prenese entuzijazam. Nije sitničar. Ima stila. Kada se veže, veran je


Loše osobine: Egoističan, hvalisav, arogantan, pompezan, zna da pretera u neukusu u prestižu i sjaju. Spolja znaju biti arogantni i diktatori. Iz potrebe da ostave utisak znaju da malo preteraju. Kada su negativni znaju biti detinjasti, rasipni i okrutni.


Niži tip: Nameće se a nema nikakvih vrednosti. jer jako voli da bude u centru pažnje.


Viši tip: Prepoznaje se po kreativnosti koju ispoljava putem stvaralaštva gde obično nalazi potvrdu. Najviše ih je u svetu umetnosti.


Najviši tip: Ima osećaj za saradnju, on je kanal volje da bi se postigao cilj putem univerzalne energije.


Delovi tela: Srce, krvotok, krvni pritisak, oči ( ako je ugroženo Sunce), kičmeni stub i gornji deo leđa.


Izgled: Muškarci, čvrsti, pravedni, kratak vrat, četvrtasta glava, kosa kao griva, bujnu kosu, vrlo uspravno hodaju (dostojanstveno), često imaju zelene ili sive oči, mačkaste pokrete. Luksuzno obučeni. Često imaju rastavljene gornje jedinice.


Tipovi: Otac, muž, autoritet, šefovi, nadređeni, aristokrate, vladari, koji nose titulu, prepotentni ljudi.


Mesta: Dvorane, palate, pozorišta, scena, balovi, prijemi, rezidencije, svečane sale.


Država: Italija, Francuska


Gradovi: Rim, Prag, Čikago


Boja: Zlatna i zlatnožuta.


Metal: Zlato, rubin.


Zivotinje: Mačka, paun.


Biljke: Žuti i narandžasti plodovi, šargarepa


Vladar: Sunce


I dekada: Vladar je Saturn. Borbene osobe, lako planu, napete su i slabih živaca. Imaju veliku želju da nešto postignu u životu, uvek pokore okolinu, slabije ličnosti sa njima jednostavno nemaju šansu. Često idu u ekstreme. Odlučni su i istrajni. Mane: Probleme preozbiljno shvataju, jako su okrutni i tvrdoglavi, teški za saradnju, teški su za lične veze, uvek nešto potajno manipulišu i sve u svoju korist. Odbojni su zbog Saturna.


II dekada: Vladar je Jupiter. Izrazito je šarmantna osoba, plemenita. Voli da je u centru pažnje i to čini na vrlo prijatan način. Pravičan, prijatan, srdačan. Više je idealista nego praktičar. Oslanja se na tradiciju. Bira uvek prave puteve. Perfekcionista je i teško mu je ugoditi. Blage su ličnosti. Veoma je osećajan. Najteže mu je da vlada emocijama koje ih izbace iz ravnoteže. Kada je negativan: postaje sklon preterivanju, hvalisavosti, razmetljivosti i rasipništvu.


III dekada: Vladar je Mars. Ovo su mnogostrane ličnosti, sa puno talenata, jer mnoge različite stvari mogu raditi vrlo dobro bez upućivanja u stvari. Perfekcionisti su, imaju koncentraciju i istrajnost. Vrlo su hrabri i ne gube prisebnost u kritičnim situacijama. Jakog su seksepila i vrlo privlačni. Neke mane: Teški su i izazivaju sukobe. Ne podnose čekanje i taktiziranje. Mnogo započnu, a malo šta dovrše do kraja, na što strana se razvuku. Dramatičari su i preuveličavaju i teški su za saradnju. Sve hoće preko noći i sad ili nikad. Izuzetno su eksplozivni i uvredljivi i brzopleti. Kada bi se naučili kontroli i strpljenju dosta bi postigli.
__________________
Natal
Submit to Digg   Sunce Reply With Quote

Sunce U Devici
Old 05-02-2008, 20:42   #37
Andreina
Veštac
 
Andreina's Avatar
 
Andreina je offline
Registrovan: Jan 2007
Poruke: 714
Andreina je na dobrom putu
Rep Power: 14
Standardno Sunce U Devici

SUNCE U DEVICI


Znakom Device upravlja Merkur. Fizički se odnosi na digestivni trakt. Vezan je za ženski princip, pa je njena energija reaktivna. Pošto je zemljani znak, ona je vezana za materiju, praktično ispoljavanje. Odnosi se na telo, posao i organizacione principe. Promenljivi kvalitet doprinosi sposobnosti adaptacije, pa ona ispoljava talenat za diskriminaciju i analizu. Planete u Devici ispoljavaju sebe na perfekcionistički način, kritički i samokritički. One obavljaju teške poslove, motivisane da budu korisne i servis drugima. Principi u životu, odnos prema poslu i društvu su u najvišljoj tačci. Prisutna je tendencija da se izanalizira sve i da se vrši upoređivanje. Racionalno mišljenje je dominantno, pa ne bi bilo loše da malo dozvoli i iracionalnom i fantaziji.
Sunce u Devici nagoni čoveka da se okrene sebi, da samokritički sagleda sebe i da iskoristi sposobnost odstranjivanja svega grubog. Čovek postaje svestan da postoji red koji on mora da ispuni. Iz tog razloga je Devica samopožrtvovana i služna, ali ne prema drugima nego prema formi, prema zadacima. Perfekcionizam, pedantnost, krajnje su materijalistički, praktični. Ona nesvesno nosi iskru spiritualnog da služi i to ne radi rado, ali radi - jer nije svesna. Devica ostavlja utisak hladnoće jer je okrenuta analizi svega, a prvenstveno sebe, time uči da uoči svoje mane jer traga za savršenstvom u sebi, a to traži i u drugima, pa u braku i partnerskim odnosima mogu biti prisutni problemi. Po pitanju ljubavi Devica pokazuje izvesnu ravnodušnost. Ukorenjen je jak strah od izvrgavanju ruglu i to je velika barijera većem i slobodnijem ispoljavanju emocija i nežnosti. Zbog pre velike zaokupljenosti detaljima, kažu da - od drveta ne vidi sumu! Pomočiće, ali to moraš da tražiš. Teško se otvara prema spoljasnjem svetu, ali kada stekne poverenje, izuzetno je odana. Moć opažanja čini je sklonoj udobnosti, dobrom izboru odeće i pažljivom izboru hrane. Osećaj za razmeru i sklad i sklonost detaljima i praktičnosti govori o dobrom planeru. Osoba koja može biti dobar specijalista. Trezvenost, suzdržanost, kontrolisanost emocija, omogućuje joj da sagledava sustinu svega. Kada bude bila svesna sebe, razumeće i druge. Ako na tom putu ode još dalje, biće u stanju da služi čitavom svetu. Važno joj je savršenstvo, pa zato sa mnogo obazrivosti ulazi u svaku vezu. U odnosima je verna. Treba joj mnogo truda i vremena da pronadje partnera (bilo u poslu ili ljubavi) koji će zadovoljiti njen istančani ukus.
Device u grozne za saradnju. Bave se najčešće higijenom, ishranom, lečenjem. Stalno ćete je videti da stresaju mrvice sa stola. Neupadljivo su obučene. Veće zdravstvene probleme može prouzroko vati loša ishrana, jer je stomak osetljivo područje.


IDEALNA DEVICA: tačnost, vrednoća, precizno IZRAŽAVAnje, oštro oko, predanost, uslužnost, skromnost, poštenje, efikasnost, strpljenje, sistematičnost, dobra organizacija, praktičnost, komercijalnost, pametna, diskretna, nenametljiva i ozbiljna. Svesna da služi ljudima, ali bez emocija.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i osobine: Sitničavost, kritizerstvo, mrzovolja, u sve se meša, nesigurna, odvratno je skeptična, zajedljiva, hladna, sebična, nedruželjubiva, hipohondrična, večiti bolesnik, mizantrop, baksuz. Stalno se pita šta joj se sve to dešava, celog života gundja zbog čega ona mora sve to da radi i kakva joj je to sudbina, nemoćna da definitivno može da promeni situaciju. Ali će zato da prvog koga sretne, okrivi za sve što joj se dešava.


Dobre osobine: Tačnost, vrednoća, precizno izražavanje, oštro oko, predanost, uslužnost, skromnost, poštenje, efikasnost, strpljenje, sistematičnost, dobra organizacija, praktičnost, komercijalnost, pametna, diskretna, nenametljiva i ozbiljna.


Loše osobine: Sitničavost, kritizerstvo, mrzovoljna je večito, u sve se meša, nesigurna, odvratno je skeptična, zajedljiva, od drveta ne vidi šumu, hladna, sebična, nedruželjubiva, hipohondrična, večiti bolesnik, mizantrop, baksuz.


Niži tip: Ima sve negativne osobine predhodnog. Prinuđena je da služi ljudima i mora da se stavi u službu - i nije joj jasno zbog čega joj se sve to dešava. Celog života gunđa zbog čega ona mora sve to da radi i kakva joj je to sudbina, definitivno ne može da promeni situaciju.


Viši tip: Je svestan da služi ljudima


Najviši tip: Pored predhodnog treba da unese emocije


Delovi tela: Pankreas, tanko crevo, dvanaestopalačno, slepo crevo, trb. maramica.


Izgled: Vitki, mladoliki, nisu toliko komunikativni, tanke usne, bleđi ten, nisu napadno našminkane.


Tipovi: Zanatlije, sekretari, revodioci, pisari, računovođe, lekari, bolničar, farmaceuti, dietetičari, laboranti, čistači, uslužne delatnosti.


Mesta: Apoteke, ordinacije, laboratorije, radno mesto, prodavnice


Država: Švajcarska, Hrvatska, Grčka


Gradovi: Jerusalim, Strazbur, Boston, Lion


Boja: Siva


Metal: Živa, safir


Životinje: Sitne vredne životinje; mravi, pčele, krtice.


Biljke: Lekovite travke


Vladar: Merkur


I dekada: Vladar je Sunce (24.VIII - 2.IX) Su pouzdane i stabilne ličnosti, praktične, talentovane, uporne, jake samokontrole i ozbiljno pristupaju životu. Ambiciozna i istrajna. Ima rascep ličnosti jer mora da se izbori sa stidljivošću a sudbina joj je da izbije u prvi plan. Ukoliko to ne postigne biće zavidna, negativna. Mora de se okuraži inače će biti promašena ličnost. Ona je strogo isplanirana i slepo se drži plana.


II dekada: Vladar je Venera (3.IX - 13.IX). Znatno je mekša i sa više šarma, kreativnosti i talenta, emotivnije su i nežnije, ali se to teško primećuje, nije baš ambiciozna i voli miran i tih život. Mana im je da su lenje, povodljive i teško im je da kontrolišu emocije.


III dekada: Vladar je Merkur (14.IX - 23.IX). Ovo su najsposobnije, najpametnije, izuzetno objektivne i nepogrešive procene. Praktične su, snalažljive, najbolje se snalaze u vodama biznisa. Vredne su, pouzdane, poštene i imaju zdravu i praktičnu životnu filozofiju. Imaju jako potisnute emocije, pa često imaju nervne tegobe što može dovesti do velikih problema. Kada su loši krajnji su materijalisti i bezosečajni. Nosi opasnost od velikih strahova i depresija.
__________________
Natal
Submit to Digg   Sunce Reply With Quote

Sunce U Vagi
Old 05-02-2008, 20:45   #38
Andreina
Veštac
 
Andreina's Avatar
 
Andreina je offline
Registrovan: Jan 2007
Poruke: 714
Andreina je na dobrom putu
Rep Power: 14
Standardno Sunce U Vagi

SUNCE U VAGIVaga se upravlja prema Veneri koja je njen vladar znaka. Fizički se odnosi na bubrege. Pošto je kod nje zastupljen muški princip, odnosi se na društvenu sferu života. Vaga je vazdušni znak a to govori da je spojeno sa mentalnim i društvenim odnosom, a kardinalni kvalitet ukazuje da se ta vrsta energije mora ispoljiti i to vrlo dinamično. Ovaj znak ponajviše doprinosi harmoničnim odnosima i diplomatskim kvalitetima. energija planeta koja se nažu u Vagi teže da postignu balans. Zastupljen je princip pravde, fer pleja i stalna težnja da izmiri suprotnosti. Planete u Vagi motivisane su na partnerske odnose i veliku spremnost na kompromise.
Sunce u Vagi nagoni čoveka u odnose sa drugima, da kroz uspostavljanje sklada i ravnoteže i kroz odnos sa drugima razvije svest o sebi. Da upozna i osvesti svoju mračnu stranu ličnosti, duboko unutar sebe, do koje može doći razmišljanjem; da se bori za ispravne odnose, za formalne odnose, svuda gde je narušena harmonija, gde je nepravda. Vaga je čovek koji sudi saglasno svojim idealima i standardima svog savršenstva ili nesavršenstva ili intelektualnog nivoa. Sudiji Zodijaka je često teško da donese odluku i ako ima mogućnosti, ostaviće je za sutra. Ta neodlučnost je vezana za intelektualno odmeravanje, procenjivanje ispitivanje svih elemenata. Vrlo lako gubi emocijalnu ravnotežu pa je često ćudljiva i nesigurna. Potreba za skladom iskazuje se i u sferi umetnosti. Predusretljivost, diplomatičnost, taktičnost i ljubaznost su velika prevara jer ispod te maske dosta često je "gvozdena pesnica". Nema duboke emocije, ali je isražena erotika. Nije strastven znak, ljubavi su površne i ne pati mnogo za neuspesima u ljubavi. Vaga mora imati iskristalizovane standarde po kojima se mora ponašati u odnosima sa drugima, a koji će biti i prizma kroz koju će dobiti priznanje. Ona jednostavno mora imati nekoga prekoputa sebe jer je otvorena za komunikaciju, pa je nalazimo u psihologiji i pravu, jer sebe vidi samo ukoliko da doprinos drustvu. Vaga je u stanju da objektivno razmišlja što joj pomaže da se stavi u položaj drugoga, a što joj omogućava da bude dobar diplomata, spremna je na kompromise. Element Vazduh doprinosi upravo naglašavanju mišljenja što za posledicu ima oslabljenu funkciju osećanja. Vaga je od Device preuzela kritičku svest sa ciljem traganja za savršenim odnosima sa drugim ljudima, zato je povezana sa pravnim sistemom, zakonodavstvom. Njen veliki problem je kada treba nešto da odbije - da kaze ne!
Zbog svoje funkcije, Vaga ne može da opstane sama ni u koj sferi života i rada. Tu su gde je zabava, druženje, estetika (Venera). Najviše se vezuje za lepotu, tj da se okruži umetničkim vrednostima. Mnogo ima Vaga koje su prosto opsednute lepotom - do narcisoidnosti. (Izgleda je neka Vaga izmislila ogledalo). Vagu ružne stvari prosto razbole. Ona beži od ružnih stvari u životu.
Poseduje smisao za konvencije, dobre manire i odmerenost u nastupu. Svojih temeljnih principa Vaga se neće odreći radi tapšanja po ramenu. Pošto Vaga ima diplomatski dar da miri zavadjene suprotnosti, ona izbegava svadu, grubosti i neprijatnosti svih vrsta. Traži harmonijnu u sebi i pokušava da je uspostavi u svojoj okolini. U ranijim godinama opažaju se nepostojan karakter, neodlučnost, površnost i bezbrižnost. Vagu je lako prepoznati: celog života se petlja s nekim partnerom ili je u besmislenim vezama iz kojih ne zna kako da isplovi.


IDEALNA VAGA je druželjubiva, kooperativna, ljubazna, diplomatična, miroljubiva, rafinirana, humana. Dobrog ukusa i jake logike, zastupnik progresa i kulture. Sklonost ka pravdi, pravu, filozofiji. Rafinirana i pravedna u odnosima. Stalno u potrazi za idealnim partnerom, koga uglavnom ne nalazi. Ceo život je klackanje izmedju viših želja i svojih. Zadatak joj je da postane kanal čistih medjuljudskih odnosa, pravdoljublja i jedinstva medju ljudima.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i osobine: Neodlučnost, zavisnost od drugih ljudi, kolebljivost, popustljivost, konformizam, površnost, neodgovornost, lenjost, snobizam, neupornost, usmerenost na formu, nerealnost. Ove Vage mogu biti promiskuitetne, robovi mode, kozmetike, izvestačene, pretvaraju se i glume. Stalno je u nekim odnosima koji nemaju nikakvog smisla. Prividno je kooperativna, očekuje da sve bude po njenom, ima vrlo izražen takmičarski duh, opsednuta ljubavnim vezama, ljupka je i graciozna, ali ima vrlo malo kvaliteta da bi dobila što želi, to joj je maska. Agresivna je u komunikaciji, namerno provocira, vrlo teško uspeva da uspostavi ravnotežu sa drugim ljudima.


Dobre osobine: Druželjubivost, humanizam, kooperativnost, ljubaznost, diplomatičnost, miroljubivost, rafiniranost. Dobrog su ukusa i jake logike, zastupnici su progresa i kulture. Lagan su znak.


Loše osobine: Neodlučnost, zavisnost od drugih ljudi, kolebljivost, popustljivost, konformizam, površnost, neodgovornost, lenjost, snobizam, neupornost, neupornost, usmerenost na formu, nerealnost, promiskuitetne su, robovi mode, kozmetike, izveštačene, pretvaraju se i glume.


Niži tip: Stalno je u nekim odnosima koji nemaju nikakvog smisla, prividno je kooperativna, očekuje da sve bude po njenom, ima vrlo izražen takmičarski duh, opsednute su ljubavnim vezama, nekvalitetna. Agresivna je u komunikaciji, namerno provocira, vrlo teško uspeva da uspostavi ravnotežu sa drugim ljudima.


Viši tip: Sklonost ka pravdi, pravu, filozofiji. Dosta su rafinirane i pravedne u odnosima. Stalno su u potrazi za idealnim partnerom, koga uglavnom ne nalaze. Ceo život je klackanje između viših želja i svojih.


Najviši tip: Treba da postane kanal čistih međuljudskih odnosa, pravoljublja i jedinstva među ljudima.


Delovi tela:Bubrezi, jajnici, hormoni, koža.


Izgled: Čist ten, izbora se rano, puna usta (Venera), rupice na obrazima ili bradi, skloni gojenju, nisu mišićavi i mršavi, žene su uvek malo zaobljene. Veseli su i stalno se osmehuju, otkačeno se oblače. Obožavaju slatkiše.


Tipovi: Mlade žene, udavače, ljubavnice, umetnici, modni kreatori, modeli, frizeri, kozmetičari, muzičari, savetnici, sudije, diplomate, političari, bračni partneri.


Mesta: Sud.


Država: Austrija, Kina, Tibet, Burma, Egipat, Argentina.


Gradovi: Pariz, Beč, Kopenhagen, Frankfurt, Lisabon.


Boja: Pastelne boje, ružičaste, roze., svi tonovi plave


Metal: Bakar


Zivotinje: Ljupke i mirne životinje.


Biljke: Cveće, luksuzno (orhideje i mirisno cveće).


Vladar: Venera


I dekada: Vladar je Mesec (24.IX - 4.X) Dosta prijatne, popustljive i elastične, obično su tihi i ne vole svađu, važno im je da su okružene mirnom i prijatnom atmosferom, podložni su uticajima spolja, veoma su osetljive, teško se otrgnu od tužnih događaja. Kod njih je prisutna velika ošćilacija energije, teško se usklađuju sa obavezama, moraju osaluškivati svoj unutrašnji glas. Naglašena je intuicija do telepatskih sposobnosti. Treba da sledi svoju intuiciju u svim važnim situacijama. Nedostatak: mnogo započnu, a malo završavaju. Važno im je u kakvom su okruženju.


II dekada: Vladar je Saturn (5.X - 14.X) Velike su snage, a male ambicije, postojane su, ozbiljne, konstruktivne, ne podnose da gube vreme i ne rade prave stvari. Prilično su pošteni, ali i kruti i rezervisani. Imaju slab osećaj za zabavu i humor, život shvataju previše ozbiljno, a često i tragično. Vrlo su humani i često postaju fanatici. Imaju svoje neke teorije, dogmatični su, kritizeri, grubi, gluv za tuđe mišljenje. Mnogo nemira unose u svoju okolinu, Pate što su takvi.


III dekada:Vladar je Jupiter (15.X - 24.X) Tradicionalno su vesele naravi, prilično uravnotežene, dobre kontrole, vrlo prijatne, pouzdane su. Imaju više logike, dobri mediji i optimisti. Sve završe sa lakoćom. Vole umetnost, druženje, dosta naglašen osećaj za pravdu, najbolji dekant za sudije, pravedni su i blagonakloni. Kada su negativni postaju usamljenici, povlače se iz života, mizantropi i amoralni.
__________________
Natal
Submit to Digg   Sunce Reply With Quote

Old 05-02-2008, 20:48   #39
Sirena
Obično gatalo
 
Sirena's Avatar
 
Sirena je offline
Registrovan: Sep 2006
Lokacija: Belgrade
Poruke: 250
Sirena je na dobrom putu
Rep Power: 15
Standardno

jooj... jos malo pa do strelca... )
Submit to Digg   Sunce Reply With Quote
Naši sponzori
Advertisement
 

Sunce U Škorpionu
Old 05-02-2008, 20:50   #40
Andreina
Veštac
 
Andreina's Avatar
 
Andreina je offline
Registrovan: Jan 2007
Poruke: 714
Andreina je na dobrom putu
Rep Power: 14
Standardno Sunce U Škorpionu

SUNCE U ŠKORPIONUZnakom Škorpiona vlada planeta Mars, takođe i Pluton od kada otkritiven 1930. Fizički se odnosi na sexualne organe i izlučevine. Kod njega je zastupljen ženski princip pa je njegovo ispoljavanje energije usporenije. Pošto je on vodeni znak, pitanje emocija je naglašeno, sex i opstanak. Pošto je fiksni znak, ispoljavanje energije je stabilno, odlučno, konkretno, istrajno. Planete u Škorpionu teže za uspostavljanjem emocionalne sigurnost na pojavu ugrožavanja iz spoljnjeg sveta. Na ljubavnom planu, milje su mu strast i ljubomora. Planete u Škorpionu strahuju od nepoznatog jer se uglavnom suočavaju sa lošim konsekvencama, zato je prisutna težnja da se kontroliše situacija, sve do opsesije. Planeta se ne ispoljava jasno, već skriveno, maskirano, tajnovito. Naglašavaju se instikti, okulne pojave, duboke psihološke traume, unutrašnji demoni i smrt. Sa smrću nečega rađa se nov život. Sve što se nađe u Škorpionu mora da se transformiše, inače nastpaju nimalo bezazleni problemi.
Sunce u Škorpionu ima najteži posao u Zodijaku, jer se radi o borbi na život i smrt. Sve emocije drži pod kontrolom iako je emotivan, on ih skriva. Sve emocije su sankcionisane jer mu je zadatak da ih upozna i da ih nadvlada, kao i teme koje su podvedene pod tabu (seksualnost, perverzija, smrt, patnja bolesti, onostrano, kriminal, destrukcije bilo koje vrste) - to je njegov uobičajeni milje i dočiće u kontakt sa njim kad-tad, hteo - ne hteo. Ima savršenu kontrolu, i ako neće nešto da kaže neće se to ni saznati. Fantastične je snage, pa zastrašujućom energijom ide prema cilju. Škorpion je ekstreman i ogromne hrabrosti. Potpuno svesno žrtvuje život da ispuni ono što je naumio. Lako manipuliše sa drugim ljudima jer ono što je prošao i spoznao prepoznaje i u drugima. Nesvesni jezik simbola lako raspoznaje pa su zato najmošniji neprijatelji kojeg je nemoguće pobediti jer ga je teško upoznati. Nerado se daje, ali kada to učini, tada postaje svestan svojih emocija, ni sa kim se ne može porediti u tome. U tim relacijama pokazuje ubitačnu posesivnost i ubitačnu ljubomoru. Sve ispoljava bez ustezanja i ponekad grubo. Diplomatiju bi morala da nauči od Vage. U borbi nema milosti, niti je traži za sebe. Ne može da oko nečega ne dize "frku". energija koja ga vodi, nagoni čoveka da se spušta u provaliju nesvesnog sa zadatkom savladavanja svoje niže prirode. U toj fazi čovek silazi u svoj lični pakao, i tu ga treba upoznati i pročistiti. Upoznajući sadržaj svog nesvesnog, kroz to suočenje on menja svoje stavove koji su mu smetnja da dalje napreduje. Mitološki čovek se bori sa aždajama. Roditi se u Škorpionu je težak zadatak jer u ovoj inkarnaciji osoba odabrala da napravi krupan korak napred. Stoga je transformacija kljucna reč za nju. Karakteristično je da je ovde najviše zločina iz strasti. Škorpioni vrlo često iskuse svoju ličnu dramu i na planu finansija, zatim, tragičnih dogadjaja, bolesti, nesreća. Smrt, patnja, novac, tajna i sex su centralne stvari u životu jedne Škorpije. On ima najveću sposobnost obnavljanja; može da oboli od najtežih bolesti i ima najveće šanse od svih da preživi. Jake je volje, istrajnosti i nepokolebljivosti. Ima jako izražen seksualni nagon i strastan je partner.
Po planeti u znaku Škorpije određuje se način smrti, dok je VIII kuća njen uzrok. Kada je planeta u Škorpiji, to je isto kao da je i u VIII kući.


IDEALAN ŠKORPION: Samokontrola, dubina, istrazivacki duh, okrenutost ka suštini, ogromna pronicljivost i istrajnost, odlučnost, čvrsti principi, nepokolebljivost, autoritativnost, okultne sposobnosti. Spreman da se upusti u borbu sa svojom prirodom, porivi su jaki, ali je ipak okrenut plemenitijim ciljevima, pomaze i daje ljudima. Čovek koji je pročistio sebe i dobio borbu sa svojom nižom prirodom.
U neharmoničnim aspektima, ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i osobine: Sarkazam, strogost, mržnju, okrutost, osvetoljubivost, koristoljublje, ljubomoru, zavist, manipulativnost, nastranost, animalnost, crna magija, ekscesna seksualnost, sklonost ka kriminalu, novcu, samoisticanju. Čovek koji je zaokupljen animalnim delim svoje prirode, umesto da eliminiše svoju nižu prirodu on tiraniše druge ljude, opsednut sexom i time da ovog prekoputa pokori i uništi, koristoljubiv, crpi energiju od drugih.


Dobre osobine: Samokontrola, dubina, istraživački duh, okrenutost ka suštini, ogromna pronicljivost i istrajnost, odlučnost, čvrsti principi, nepokolebljivost, autoritativnost, okultne sposobnosti.


Loše osobine: Sarkazam, strogost, mržnja, okrutost, osvetoljubivost, koristoljublje, ljubomora, zavist, manipulativnost, nastranost, animalnost, crna magija, ekscesna seksualnost, sklonost ka kriminalu, novcu, samoisticanju.


Niži tip: Zaokupljen je animalnim delim svoje prirode, umesto da eliminišu svoju nižu prirodu oni tiranišu druge ljude, opsednute su sexom i time da ovog prekoputa pokori i uništi, koristoljubivi, crpe energiju od drugih. Viši tip: Se upustio u borbu sa svojom prirodom, porivi su im jaki, ali je ipak okrenut plemenitijim ciljevima, pomaže i daje ljudima.


Najviši tip: On je pročistio sebe i dobila borbu sa svojom nižom prirodom.


Delovi tela:Debelo crevo, slezina, genitalni organi, prostata.


Izgled: Izuzetno su svetle ili izuzetno tamne puti (mrtvačko bledilo), ima vrlo izražene oči i hipnotički pogled. Ako je kosa crna ona je ziht-crba, često ima mladeže, muški imaju istaknute obrve. Često su obučene crno, love kožu i naočare za sunce.


Tipovi: Inspektori, policajci, agenti, finansijski stručnjaci, hirurzi, psihijatri, hemičari, pogrebnici, krvnici, ubice, manijaci, okultisti.


Mesta: Groblje, mesta smrti, opasnosti i ranjavanja, mesta isceljenja, mesta moći i snage.


Država: Albanija, Kosovo, Transilvanija, Judeja


Gradovi: New Orleans, Vašington, Dover


Boja: Crno, bordo


Metal: Magnet, koral


Zivotinje: Otrovni pauci, bube, zmije


Biljke: Kaktus, kopriva


Vladar: Pluton (Mars, po starom dok nije otkriven Pluton)


I dekada: Vladar je Mars, Vrlo je napeta i ogromne energije, borac fanatik, ne znaju da odrede svoju granicu pa uleću u nemoguće poduhvate, iscrpljuju se preko mere rizikujući svoju sigurnost. Ekstremna je i svuda unosi napetost, nema mnogo samokontrole, slabo je organizovana i nije mnogo objektivna, njome vladaju emocije.


II dekada: Vladar je Sunce. Ovo je najjači dekanat u celom Zodijaku, dostojanstvena je ličnost, dominantna, za nju se prosto lepi uspeh - privlači ga. Kreativna je i omiljena, ne voli podređeni položaj, teško prihvata tuđ autoritet. Ako se nađe pod vlašću nekoga zna da bude buntovna, ali one uvek to izbegavaju, teško ih je izbaciti iz ravnoteže. Nikakve međe ne prihvataju. One su nepobedivi protivnici.


III dekada: Vladar je Venera. Jaki su umetnički talenti, imaju izvesnu dozu neumerenosti, analitičke sposobnosti su slabije, ali im je pojačana intuicija, poseduju proročne sposobnosti. Prebrzo donose zaključke i često greše. Vrlo su privlačni i interesantni za suprotni pol, simpatični su, ljubavne veze su im vrlo važne i mogu biti vrlo verni i odani prema onome koga prihvate. Ako su negativne: vrlo su tvrdoglave, razmažene, lenje i neodgovorne.
__________________
Natal
Submit to Digg   Sunce Reply With Quote

Sunce U Strelcu
Old 05-02-2008, 20:53   #41
Andreina
Veštac
 
Andreina's Avatar
 
Andreina je offline
Registrovan: Jan 2007
Poruke: 714
Andreina je na dobrom putu
Rep Power: 14
Standardno Sunce U Strelcu

SUNCE U STRELCU


Znak Strelca se upravlja prema Jupiteru. Fizički se odnosi na kukove, bedra i butine. Kaže se da Strelca vodi muški princip, pa je zato prisutna velikaaktivnost u izražavanju njegove energije. Vatreni je znak i ta činjenica se dovodi u vezu sa njegovim identitetom, ponajviše sa iznalaženjem najdubljeg značenja ljudske egzistencije. Stoga je najviše od svih okrenut religiji i filozofiji. Pošto ima promenljivi kvalitet, planete smeštene ovde izražavaju energiju fleksibilno, promenljivo, nemirno, povremeno. Strelac je vezuje za istinu, putovanje, širenje vidika. Strelac će reći uvek direktno šta misli i da ga ne pitaš.
Sunce u Strelcu tera čoveka da se pita - Koji je smisao ovog postojanja? U potrazi za tom istinom, spreman je na sve, bez trunke diplomatije ili obzira. Njegov idealizam može da ga dovede do fanatizma. Propagiranje neke njegove doktrine duhovno osnažuje čoveka. Njegova psihička energija je promenljiva i ukazuje na potrebu za slobodom i putovanjima, u potrazi za novim sferama. Intuitivnost Strelca ide do granice vidovnjaštva, a ispunjenost nadom vodi u optimizam i bezbrižnost. Međutim to vodi u zidanje kula u vazduhu što ga može dovesti u kriznim vremenima da postupa bezobzirno. Kako je spreman velikodušno da pruži, isto tako smatra da ima pravo i da uzme - bez pitanja. Strelac je znak teorija, koncepata, jakog idealizma. On treba da otkrije istinu i ima snage da je odbrani, a to zna da predje u fanatizam. On je rodjeni propovednik. On ima potrebu da te ideje prenese na druge i da te druge pridobija. Njegove teme su: religija, da daje savete, propagira teorije života. On voli da je vodja, jer ga Vatra navodi da duhovno vodi ljude. Zbog potrebe da otkrije istinu zna da prekorači granicu. On je znak slobode - najbukvalnije on je svetski putnik, avanturista, bez ograničenja i u svetu duha i misli. Pun optimizma i nade. Osim misaonosti, sloboda je druga ključna reč. On transcendira svaku granicu jer se boji svake vezanosti i zatvorenosti u uske okvire.
Smatra se da je Strelac najsrećniji znak u Zodijaku, to je donekle tačno jer ima najpozitivniji unutrašnji štav, jer svojim pozitivnim stavom privlači takve stvari. Tipičnom Strelcu ne pada na pamet da će dobiti manje od najvećeg. Zna da preteruje, da bude neskroman, megaloman. Ništa mu nije previše dobro ili skupo. Jako voli hazard i kocku. U komunikaciji je divan, zabavan, srećan i najviše uživa od svih. Vrlo je dobronameran, ali može biti nezgodan zbog brzopletosti, a zna da uvredi i ne znajući šta je rekao. Taj osećaj da mu je sve dostupno, dovodi ga u situaciju da bude licemeran. Strelac ima osećaj za pravedno, ali zna i da prikrije i tu se prikazuje njegov dupli moral.


IDEALAN STRELAC: Poštenje, moral, plemenitost, dobronamernost, entuzijazam, mudrost, visok duh, ljubav prema obrazovanju, slobodoumnost, poštovanje reda i zakona, velikodušnost, intuitivnost, sklonost ka spiritualizmu. Daje sportske talente, filozofe, angažovanje na apstraktnim stvarima, duhovnost. Uvek pruža podršku manje srećnima od sebe. Nije zavidan, ali bez griže savesti će primiti poklon i privilegiju - jer pobogu, njemu sve pripada. Kako će dati tako će i uzeti. Upadljivo dostojanstven, miran, produhovljen, spolja aristokratski, jako je produhovljen, uvek ga zanimaju koncepti i ideje za dobrobit Zajednice. Veliki je protektor. Sve to mu je mnogo važnije od materijalnog. Nijedan Strelac ne voli da pati, svaki voli da uživa. Ostvaruje koncept sa višim umom, to su istinski proroci koji su spoznali istinu i prenose je na druge.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i osobine: Ekstravagancija, preterivanje u svakom smislu, neumoran, neskroman, rasipan, nepouzdan iz lezernosti, lako ga je navesti, površan, neistrajan, previše se oslanja na sreću, lutalačke sklonosti, licemerstvo, koleba se na putu i zna da zaluta. Zna da bude neugodan, animalan, velika količina sirovosti i divljine, u ratu je sa svima, boji se ograničenja u odnosima ili pravilima ili institucijama ili sve što ga sprečava, nepredvidiv, rasipan, kockar.


Dobre osobine: Poštenje, moral, plemenitost, dobronamernost, entuzijazam, mudrost, visok duh, ljubav prema obrazovanju, slobodoumnost, poštovanje reda i zakona, velikodušnost, uvek pruža podršku manje srećnima od sebe. nije zavidan.


Loše osobine: Ekstravagancija, preterivanje u svakom smislu, neumoran, neskroman, rasipan, nepouzdan iz ležernosti, lako ga je navesti, površan, neistrajan, previše se oslanja na sreću, lutalačke sklonosti, licemerstvo, koleba se na putu i zna da zaluta. Niži


Nizi tip: Zna da bude neugodan, animalan, velika količina sirovosti i divljine, u ratu je sa svima, boji se ograničenja u odnosima ili pravilima ili institucijama ili sve što ga sprečava, nepredvidiv je, velikodušan, voli da pomogne, rasipan je.


Viši tip: Upadljivo dostojanstven, miran, produhovljen, spolja aristokratrski, jako je produhovlkjen, uvek ga zanimaju koncepti I ideje za dobrobit Zajednice. Veliki je protektor. Sve to mu je mnogo važnije od materijalnog. Nijedan Strelac ne voli da pati, svaki voli da uživa.


Najviši tip: Ostvaruje koncept sa višim umom, to su istinski proroci koji su spoznalki istinu I prenose je na druge.


Delovi tela:Kukovi, butine, glutalni deo(zadnjica), vene, jetra, žuč.


Izgled: Krupan, sklon gojenju, otmen, duguljasto lice, visoko čelo, dostojasnstven i bledog tena.


Tipovi: Profesori, izdavači, pisci, filozofi, političari, pravnici, sudije, duhovni učitelji. Sve što je povezano sa inostranstvom i putovanjem, turizam, spoljna trgovima, špedicija, velike udaljenosti. Generalno mudar, pošten, produhovljen. Od njega možeš nešto naučiti.


Mesta: Inostranstvo, diplomatska predstvaništva, ambasade, carina


Država: Australija, Spanija, Mađarska, Dalmacija, Slavonija, Istra, Provansa.


Gradovi: Štutgart, Toledo, Avinjon


Boja: Tirkiz, Ljubičasto


Metal: Kalaj


Životinje: Velike i plemenite životinje.


Biljke: Korisne i plemenite biljke (vinova loza)


Vladar: Jupiter


I dekada: Vladar je Merkur. Pametne i pronicljive osobe, jako su pronicljivi, brzo reaguju, dosta su objektivne, dobri su kritičari. Stoje čvrsto na zemlji. Vredni su, pouzdani, precizni, lepo se izražavaju ( poseduju dar zbog Merkura). Ako su negativni: Često su im reakcije ishitrene, nestrpljivi sa ljudima, impulsivni, svađalački. Imaju velike mogućnosti da uspeju, ali treba da neguju toleranciju i strpljenje.


II dekada: Vladar je Mesec. Ovo je elastičan i prilagodljiv Strelac, ali nije mnogo popustljiv - pazi da te spoljni izgled ne prevari. Jako su inventivni, nadareni za mnogo stvari, vredni, dinamični, mnogo vremena troše na užitke, zabave i druženja, tako da mnogo toga propuste. Oni su najkomunikativniji od Strelaca pa lako mogu da utiču na ljude. Najmaštovitiji dekanat Strelaca. Mane: Istrajni su u sopstvenim greškama, rasipaju energiju na beznačajne stvari, preemotivni su, tvrdoglavi i previše skloni čulnim užicima.


III dekada: Vladar je Saturn. Ovo je najjači dekanat i daje istrajne i jake ljude, jer ono što oni počnu to i završe. Vole odgovornost, uvek su okrenuti praktičnim ciljevima, imaju strpljenja, jaku logiku, pošteni su, samodisciplinovani i imaju veliki osećaj odgovornosti u svakoj situaciji. Ovo je vrlo ozbiljan dekanat Strelca jer ima najmanje neumerenosti, zabava i gubljenja vremena, ali znaju biti neelastični. Kada je negativan: on je dogmatičan, tvrdoglav, “sve najbolje zna”, zna biti vrlo naporan.
__________________
Natal
Submit to Digg   Sunce Reply With Quote

Sunce U Jarcu
Old 05-02-2008, 20:56   #42
Andreina
Veštac
 
Andreina's Avatar
 
Andreina je offline
Registrovan: Jan 2007
Poruke: 714
Andreina je na dobrom putu
Rep Power: 14
Standardno Sunce U Jarcu

SUNCE U JARCU


Jarcem vlada planeta Saturn. Fizički vlada kolenima, zglobovima, kostima, kožom. Kaže se da ima žensku prirodu, pa stoga je više reaktivan u svom ispoljavanju energije. Kao kardinalan znak, Jarac usmerava energiju na strateške ciljeve i rezultate. Kao zemljani znak, ciljevi su mu praktični i odnose se na materijalne sfere. Planete koje se nađu u Jarcu ispoljiće se na vrlo ozbiljan naćin, nastojeći da se izbore za slavu i čast, poštovanje i neku vrstu prepoznatljivosti u društvu. Tu postoji želja da se dostigne visok status i spremnost da se radi naporno i istrajno. Ali tu nema spontanosti, sve je hlado, kruto, strogo definisano i formalno. Tu je najveća smetnja, zadržavanje i prepreka, koja se javlja u mladosti. Prisutna je tendencija za kontrolom osećanja i samodisciplinom.
Sunce u Jarcu tera čoveka da definiše svoje mesto, šta i koliko može da uradi i postigne, ne ono što mu je u mašti, nego gde mu je realno mesto i gde mu je istinska sudbina. On inače spozna svoju sudbinu, razume je i izvrši je, na najlepši mogući način. Za mlade duše koje nisu spremne da podnesu teret, to je grozno, jer ih kroz život prati loša reputacija sve do 35 godine. A tada, ako "krenu" na pravi način postižu uspeh. Ako je neko rodjen u znaku Jarca znači da će biti stalno podvrgavan raznim testovima snage, odgovornosti, istrajnosti; pa zato čovek treba da se pripremi za to da neće biti mesta za snove, maštanje i gubljenje vremena jer će ga sudbina vratiti na put koji mu je odredjen. Ako čovek nema dovoljno zrelosti i ne preuzme odgovornost za to što mu se dešava taj čovek može biti jako težak. Jarac svemu pristupa vrlo ozbiljno, pouzda se isključivo u sebe, izrazito je nezavistan. On je znak hijerarhije, ceni autoritete i poredak. Materijalna sigurnost mu je vrlo važna, jer je ona osnova i faza njegove nezavisnosti. Ima jaku ambiciju, voli da prikuplja, ima najjaču samodisciplinu, istrajnost, efikasnost, metodičnost, odgovornost, koncentaciju, vredan, strog. On je čovek za duge staze. Oprezno i detaljno planira svaki korak, ume da čeka, uvek izgura što je krenuo. Ima vrlo malo šansi u životu i dugo mora da čeka. Oprezan je i takvu šansu zna da iskoristi - jer Jarac ZNA da druge šanse nema. Zahtevan je prema sebi, a i prema drugima. Sposoban je da mnogo toga žrtvuje. Kada je u pitanju cilj koji je postavio, ne demorališu ga prepreke ili loše okolnosti. Mračan je znak, dobro poznaje sebe i čovek često pati od mnogih frustracija. Jako dobro kontroliše emocije, deluje hladno i čvrsto. Ciničan je, zlopamtilo, melanholičan, dosta rigidan u komunikaciji. Velika mana: Fobičan je i svega se plaši, uvek prognozira crn ishod, a kada se dešava ono čega se boji, tada se mobiliše i tada je najjači. Dok je miran iscrpljuje se brigama. Teško je živeti sa njim i komunicirati. Nema ni u koga poverenje, pa sve voli sam da uradi. Krajnje je praktičan, voli da kritikuje, ali na kraju svake akcije voli rezultat. Neće preuzeti odgovornost ako ne zna da će moći da odgovori na pravi način. Stalno ima osećaj da nešto mora da radi i uradi.


IDEALAN JARAC JE: Jake ambicije, koncentracije, pravednosti, poštenja, jake volje, upornosti, pribranosti, diplomatičnosti, otmenosti, visoka morala, ozbiljan, dubok, ima jako naglasenu nezavisnost, on odradjuje porodična pitanja, želja za statusom, pretvara se u potrebu da se pokaže lična snaga. Obično jako odskace od svoje sredine i za sobom uvek ostavi neki trag. Izuzetno jaka ličnost koja je stekla slobodnu volju, deluje neumoljivo, ali je kanal više volje i to su ljudi koji daju smernice čovečanstvu.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i osobine: Sebičnost, nezadovoljstvo, mrzovoljnost, mizantropiju, tvrdoglavost, strogost krutost, plašljivost, usamljenost, konzervativnost, ograničenost, najviše uživa u samoći. Inkarnacija sa jako teškim lekcijama, stalno se suočava u životu sa borbom sa gubitnicima, kreće se u krugu svojih navika kojih ne može da se oslobodi, jer se boji, iako zna da mu je to opterećenje.


Dobre osobine: Jaka koncentracija, pravednost, poštenje, jaka volja, upornost, pribranost, diplomatičnost, otmenost, visok moral, ozbiljnost, dubina, introspekcija.


Loše osobine: Sebičnost, nezadovoljstvo, mrzovoljnost, mizantropija, tvrdoglavost, strogost, krutost, plašljivost, usamljenost, konzervativnost, ograničenost, najviše uživa u samoći.


Niži tip:Inkarnacije sa jako teškim lekcijama, teško se oslobađa svojih loših navika.


Viši tip: Jake ambicije, ali krajnje je sebičan, ima jako naglašenu nezavisnost, on odrađuje porodična pitanja, želja za statusom, pretvara se u potrebu da se pokaže lična snaga. Obično jako odskače od svoje sredine i za sobom uvek ostavi neki trag.Najviši tip: Izuzetno jaka ličnost koja je stekla slobodnu volju, deluje neumoljivo, ali je kanal više volje i to su ljudi koji daju smernice čovečanstvu.


Delovi tela:Kosti, zglobovi, kolena, reuma, uvek nešto polomi, koža, zubi, sluh, kosa, slezina, nokti.


Izgled: Koščat, mršav, lepe građe, lepe noge, nečist ten, žućkast, rošast, suve i hrapave kože, retko ima lep nos, obično sivo-hladne oči, tanku i retku kosu, markantno i koščato lice.


Tipovi: Političari, (deo sistema), zanimanja vezana za zemlju, antikvari, arheolozi, inženjeri,teški rudnici, nadničari, ubogi, štari, mučenici i preci.


Mesta: Planinska i brdovita mesta, krš, kamen, golet


Država: Indija, Srbija, Makedonija, BugarskaBoja: Tamne boje, tamno smeđa, siva


Metal: Olovo, ugalj, hematit, ružno kamenje


Životinje: Koze, magarci


Biljke: Zimzelene biljke


Vladar: Saturn


I dekada: Vladar je Jupite. Ovo su fini Jarčevi, plemeniti, blagi, užasava se grubosti i nepoštenja, ima najmanje besa i mržnje., kažu da je najbolji dekanat u celom Zodijaku. Ovo su vrlo uljudni, smireni, prilagodljivi, sa dosta razumevanja i saosećanja za druge ljude. Ima najviše šanse da dostigne zadovoljstvo i ispunjenje. Slabost: Jako podpadaju pod uticaj tuđeg mišljenja i javnog mnjenja. Svima želi da ugodi i kada ne treba. Jako vole fizičke užitke i privlačni su.


II dekada: Vladar je Mars. Ovo je Jarac ogromne fizičke energije, istrajnosti i odlučnosti. Obožavaju inicijativu, ne podnose besposličarenje, hrabri su i jake volje, ali istovremeno i oprezni. Loše osobine: Često su usmereni samo na jednu stvar pa sve ostalo isključuju, nemaju širinu i razumevanje. Inače su izuzetno vredni, ali imaju manju motivaciju, jako vredno rade. Vrlo su napeti, preterano se iscrpljuju na poslu. Često imaju zdravstvenih problema. Kada su negativni, izoluju se od ljudi, imaju osećaj superiornosti, destruktivni su i bezobzirni.


III dekada: Vladar je Sunce. Jako je ljubazan, odan, pravedan i pošten. Prilično tašt, samoljubiv, neelastičan, tvdoglav, jake logike, promućuran i ambiciozan. Dovede do kraja sve što je naumio. Uvek ima pred sobom opipljiv i osmišljen cilj. Strpljivi su i postojani kada rade na nečemu, ima naglašeni idealizam i plemenitost. Često su razočarani u druge ljude, jer osećaju više nego što su odi drugi u stanju da im uzvrate. Mane: Nestrpljivost, brzopletost, greše i sapliću se zbog žurbe. Zbog perfekcionizma su strogi i okrutni u okruženju.
__________________
Natal
Submit to Digg   Sunce Reply With Quote

Sunce U Vodoliji
Old 05-02-2008, 21:00   #43
Andreina
Veštac
 
Andreina's Avatar
 
Andreina je offline
Registrovan: Jan 2007
Poruke: 714
Andreina je na dobrom putu
Rep Power: 14
Standardno Sunce U Vodoliji

SUNCE U VODOLIJI


Vladar znaka Vodolije je planeta Uran. Fizički odnosi se na cirkulaciju,pačeve i članak. ma muški princip, pa je iskazivanje energije kod nje izrazito. Kao vazdušni znak, vrlo je društvena. Iako samostalac, iskazuje se kroz grupni rad. Kao fiksni znak ona ima čvrsta određenja i snagu. Vodolija je mnogo tvrdoglava. Planete koje se nađu u njoj ispoljiće se na nekonvencionalan način. To može diprineti otušenju i izolaciji. Ipak, suština Vodolijecje prijateljska, dok u odnose ona ne unosi emocije, već ideje. Vodolija je hladna i puna distance. Nema topline. Sunce u Vodoliji nagoni čoveka da služi čovečanstvu, da misli objektivno, bez oslanjanja na osećanja, i da odbaci, poruši i eliminiše sve ono što više ne može da koristi čovečanstvu, celini, da se poruše sve krute forme. Vodolija je istrajna, ali nije privržena, ključna reč je sloboda, misli i delanja, sledi; prijateljstvo, ravnopravnost, razumevanje, humanizam, društveno angažovanje. Gradjanin sveta, koji zarad njega uklanja staro da bi stvorila mesta za nešto sasvim novo. Često je čovek okarakterisan kao ekscentrik, nekonvencionalan, napredan, ispred svog vremena, originalan, revolucionaran, nesebičan, čovečan. Čovek koji dolazi u sukob sa svojom okolinom, a vrlo malo mu je bitno šta će neko reći. Vodolije su krajnje su nekonvencionalne i ekscentrične. Ona ima potrebu da stekne neku veštinu kako bi drugima pomogla. U ličnim kontaktima ne znači da će uvek biti na usluzi. Nepredvidive su i hirovite.


IDEALNA VODOLIJA: Originalna, iskrena, slobodoumna, progresivna, intuitivna. Prisutna je širina duha, nesebičnost, nezavisnost, osećaj za jedinstvo, usmerenost na vrednosti iznad materijalnih. Nema izraženu ekstravaganciju, neupadljivi su, ne izdvajaju se iz gomile. Oni svesno i organizovano daju svoj doprinos čovečanstvu kroz ono što rade; psiholozi, elektroničari, naučnici, istraživači. Vrlo su svesni i izražene kosmopolite. Genijalni naučnici koji menjaju budućnost čovečanstva.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i osobine: Hirovitost, neodgovornost, nepouzdanost, netolerantnost, nepraktičnost, slabost živaca. Ljudi, boemi, lutalice, kockari, raspikuće, anarhisti, buntovnici, revolucionari. Problem ovih ljudi je što nisu u stanju da budu sami, imaju neizgradjen lični identitet, koji steknu u grupi, tražeći nečiju ideju. Iz ovakve Vodolije se najlakše regrutuju ekstremisti za: dobrovoljne žrtve, kamikaze, zaludjeni vernici, fanatici, ekstremisti, jer misle da su iznad ostatka sveta.


Dobre osobine: Originalnost, iskrenost, spontanost, slobodoumnost, progresivnost, intuitivnost, širina duha, nesebičnost, nezavisnost, osećaj za jedinstvo, usmerenost na vrednosti iznad materijalnih.


Loše osobine: Hirovitost, neodgovornost, nepouzdanost, netolerantnost, nepraktičnost, slabost živaca, boemi, lutalice, kockari, raspikuće, anarhisti, buntovnici, revolucionari.


Niži tip: Najnepraktičniji u celom Zodijaku, problem ovih ljudi je što nisu u stanju da budu sami, imaju neizgrađen lični identitet, koji steknu u grupi, tražeći nečiju ideju. Iz ovakve Vodolije se najlakše regrutuju ekstremisti za dobrovoljne žrtve, kamikaze, zaluđeni vernici, fanatici, ekstremisti, jer mislke da su iznad ostatka sveta.


Viši tip: Nema izraženu ekstravaganciju, neupadljivi su, ne izdvajaju se iz gomile. Oni svesno i organizovano daju svoj doprinos čovečanstvu kroz ono što rade; psiholozi, elektroničari, naučnici, istraživači. Vrlo su svesni i izražene kosmopolite.


Najviši tip: Genijalni naučnici koji menjaju budućnost čovečanstva


Delovi tela:Članci, listovi, cirkulacija i nervi.


Izgled: Obično je viša od ostalih, ima vrlo lepih, ali I vrlo ružnih ljudi, znaju vrlo groteskno da izgledaju. Neobično se oblače, naročito žene. One kojima je Saturn naglašen, oblače se kao svoje bake, starinski, dok one kojima je Uran naglašen, obožavaju veštačke materijale, neobične kreacije, oblike, geometrijske figure, PVC


Tipovi: Naučnici, elektrotehničari, telekomunikacije, avio-inženjering, saobraćaj, robotika, vrhunska tehgnologija, komunikacioni sistemi, psiholozi, ekolozi, astrolozi, vođe sindikata ili štrajkova, humanitarni radnici, teroristi, boemi, ludaci.


Mesta: Visina, svemir, naučna fantastika


Država: Rusija, Švedska


Gradovi: Salzburg, Brajton, Hamburg


Boja: Fluorescentne i električne boje


Metal: PVC materijal, radioaktivnost


Zivotinje: neobičnog oblika


Biljke: neobičnog oblika


Vladar: Uran (po starom Saturn)


I dekada: Vladar je Venera. Ona je umetnik, maštovita, radoznala, senzibilna, talentovana za više raličitih stvari, ali tek tokom života otkriva sebe u drugim oblastima. Vrlo su objektivne i kritične, pa je teško zadovoljiti njihove kriterijume. Naglašene je estetike, voli lepotu, ona je od emotivnijih Vodolija. Treba da obrati pažnju na kontrolu svojih emocija, pa mora da nađe sebi neki hobi - ventil. Mane: preosetljivost, misle da su neshvaćene, nežne su i napete, ugroženi su im živci.


II dekada: Vladar je Merkur. Ovo je najuspešniji dekanat u celom Zodijaku. Najlakše postižu uspeh, pune su samopouzdanja, vrlo inteligentne i izrazite volje, veliki su individualci, veliki su retoričari (Merkur). Imaginacija i logika su podjednako zastupljeni. Jako su energični i ako su negativne mogu biti nepoštene. Izražena je ambicioznost, jako znaju šta hoće, ima malo lutanja kod njih. Mane: bezobzirne, hladne, zajedljive, netolerantne, beskrupulozne.


III dekada: Vladar je Mesec. Ovo je najkomplikovaniji dekant za analiziranje jer su prilično kontradiktorne. Izražena je inteligencija i intuicija. Humanisti su, sposobni da se žrtvuju za ljude oko sebe., prilično su prilagodljive. Važno im je da žive u srećnom i mirnom okruženju, nego da nešt postignu u životu. Nemaju ambicije i istrajnosti. Često ne znaju šta hoće. Najlakše postanu zavedene. Mane: Nisu odgovorne, praktične, nemaju koncentracije, zanose se iluzijama i vrlo često protraće život.
__________________
Natal
Submit to Digg   Sunce Reply With Quote

Sunce U Ribama
Old 05-02-2008, 21:03   #44
Andreina
Veštac
 
Andreina's Avatar
 
Andreina je offline
Registrovan: Jan 2007
Poruke: 714
Andreina je na dobrom putu
Rep Power: 14
Standardno Sunce U Ribama

SUNCE U RIBAMA


Ribama vlada planeta Neptun, a po starom Jupiter. Fizički se odnosi na stopala i limfni sistem. Ribe imaju žensku prirodu. Zato je njihovo ispoljavanje vezano s puno razumevanja. Dodajmo tu i vodeni element koga karakterišu emocije, naročito ona koja su vezana za najdublja i neprijatna ljudska osećanja patnje na zemlji. Promenljivi element doprinosi da se energija isijava sporadično i bez smera. Ribe plove u smeru u kojem vetar duva. Planete u Ribama su osetljive i rasplinjujuće. Znak otvara neopipljive kanale toka energije, a planete u Ribama su vrlo receptivne na te neobjašnjive signale. Ribe su sklone fantazijama, snovima i mučeništvu.Ta izezetna osetljivost izuzetno je korisna u umetnosti, filmu, ali i za vezu sa prirodom.
Sunce u Ribama nagoni čoveka da se vrati božanskoj svesti, da služi jer nema slobodnu volju. Kod Riba se ukidaju granice izmedju realnog i imaginarnog, sna i jave, sebe i okruženja i nemaju potrebnu analitičnost, tj utemeljenost u realnom pa može postati potpuno nesposobna na život u svakodnevici, u materijalnom svetu. Ribe imaju snažnu potrebu da se stope sa drugom osobom, da urone u njen psihički svet. Vrlo često svesno žele da budu nešto drugo od onog što jesu, lako glume i muziciraju (najbolji su glumci i modeli). Nemaju jak identitet - ego. Po pravilu privlače teške životne okolnosti ili negativne ili nesrećne ljude. "Rame za plakanje" i praštanje. Granica humanosti kod Riba ne postoji. Svaka Riba u životu prodje iskustvo usamljenosti, izolacije, patnje, bilo svojih ili nekih bliskih osoba koje prihvati. Iz ovih razloga je neophodno razvijati kvalitete opozitnog znaka Device, jer je ona bez toga izgubljena. Logika i objektivnost nije im jača strana. Konfuzne su, pa čak i nebulozne; haos i zbrka su joj ceo život, jer se loše organizuju. Nažalost Ribe retko postižu u životu nešto značajno. Na neki način se može kompenzovati ukoliko se okrene poslu u pravom smeru, ka: umetnosti, duhovnosti, humanitarnom radu, inače neće uspeti. U životu najviše pažnje treba da obrate na to kada "dobiju poziv za pomoć", jer često se zauzimaju za druge ljude bez kriterijuma. Rado se kreću u svetu snova i mašte. Nemaju razvijeni borbeni duh pa se lako povlače i trpe nepravdu. Zbog lakovernosti, drugi ih iskorišćavaju. Ne mogu da povuku granicu, pa gube vreme u fantazijama i sanjarenju i postaju psihički nestabilne.


IDEALNE RIBE: Ogromna intuitivnost, saosećajnost, nesebičnost, imaginacija, kreativnost, najtalentovanija za umetnost, razvijene je spiritualne svesti i nju je lako probuditi. Prilagodljive su, blage, ljubazne, prefinjene, velikodušne. Ima izvesnu količinu diskriminacije i zna gde je ta pomoć čist mazohizam, a gde ipak treba da se angažuje. Već je svesna svoje teznje ka spiritualnom, razvija intuiciju i paralelno u materijalnom svetu funkcioniše. Da je kanal najčistije ljubavi, saosećanja, pomaganja, to su ljudi na zelu velikih humanitarnih pokreta.
U neharmoničnim aspektima ovo Sunce će verovatno ispoljiti negativne i osobine: Lenjost, besciljnost, nebuloznost, loša u verbalnoj komunikaciji, konfuznost. Parazit, dosadna, podložna uticajima okoline, preosetljiva i lažljiva. Preterano je emotivna, mentalnost je slabo razvijena, vrlo često na sebe preuzima ulogu velikomučenika, rado se žrtvuje gde god joj se ukaže prilika, a i prilika da plače. Potpuno je zavisna od drugih, nesposobna da vodi konstruktivan život.


Dobre osobine: Ogromna intuitivnost, saosećajnost, nesebičnost, imaginacija, kreativnost, najtalentovanija za umetnost, razvijene je spiritualne svesti ili ju je lako probuditi. Prilagodljive su, blage, ljubazne, prefinjene, velikodušne.

Loše osobine: Lenjost, besciljnost, nebuloznost, loša u verbalnoj komunikaciji, konfuzneparaziti, dosadne, podložne uticajima okoline, preosetljive i lažljive kada su loše.Niži tip: Preterano je emotivan, mentalnost je slabo razvijena, vrlo često na sebe preuzimaju ulogu velikomučenika, rado se žrtvuju gde god im se ukaže prilika, a i prilika da plaču. Potpuno je zavisna od drugih, nesposobna da vodi konstruktivan život.


Viši tip: Ima izvesnu količinu diskriminacije i zna gde je ta pomoć čist hazohizam, a gde ipak treba da se angažuje. Već je svesna svoje težnje ka spiritualnom, razvija intuiciju i paralelno u materijalnom svetu funkcioniše.


Najviši tip: Ona je kanal najčistije ljubavi, saosećanja, pomaganja, to su ljudi na želu velikih humanitarnih pokreta.


Delovi tela:Stopala, limfa, kontrola suza,


Izgled: Izuzetno lepi ljudi, obično tamniji ten, oči ima divne, pogled im je često izgubljen - kao da te ne sluša, zamućen pogled. Žene Ribe vole šminku, parfeme i glamurozan izgled, a muški vrlo često nose bradu i brkove. Oba pola vole da se maskiraju.


Tipovi: Umetnici, glumci, filmadžije, muzičari svirači-gudači, baletani, medijumi, vidovnjaci, hipnotizeri, misionari, iscelitelji, humanisti, osobe povezane sa morem, narkomani, duševni bolesnici, lutalice, depresivci.


Mesta: Daleki predeli, drugi kontinenti, mesta na kraju sveta, predeli pored mora i samo more, zatvori, bolnice, mesta izolacije i prognanstva.


Država: Portugalija, Normandija, Sahara,


Gradovi: Aleksandrija, Sevilja


Boja: Ljubičasta, indigo


Metal: Platina, slonovača, ametist


Zivotinje: Ribe, delfini.


Biljke: Biljke narkotičkih svojstava, gljive, mahovina


Vladar: Neptun ( Jupiter)


I dekada: Vladar je Saturn. Ovo je najozbiljniji i najobjektivniji dekanat i to je vrlo jaka Riba, pronicljiva, pametna, živi na zemlji i ima kontakt sa realnošću, praktična je i istrajna je koliko joj život dozvoljava. Savesna je vredna, pedantna. Mana: previše pažnje posvećuje detaljima, pa izgubi perspektivu, pa su zato spori, konzervativne su, plašljive, oprezne u životu, mnogo stvari propuštaju u životu ne mogu da se opuste. Ako su negativne: tada su svojeglave, pesimisti, posustanu pred ciljem, nezdravo znaju biti privržene pojedinim osobama.


II dekada: Vladar je Jupiter. Ovo je Riba najvećih potencijala, ali malih ambicija, nezavisnog su duha, ima smisla za red, poštenje. Plemenite su i pravedne. Među njima ima visokointeligentnih, ali su nesposobne da zamisao sprovedu u delo, nedostaje im predanost i hrabrost. Imaju najviše sklonosti ka čulnim uživanjima, provodima, dešavanjima, kontaktima. Ne preporučuje im se povlačenje jer poseduju crtu hedonizma. Ovo je srećan dekanat (zbog Jupitera). ali dosta treba da porade na svojoj praktičnosti.

III dekada: Vladar je Mars. Ovo su najkompletnije osobe u Ribama, praktične su i imaju mnogo energije i sposobne su da se snađu na kraju, ali su nesposobne da obraduju svoje emocije. Vrlo često se koriste instiktima nego zdravim razumom, pa dovedu sebe u problematične situacije. Mane: su im da su sklone preterivanju, tvrdoglavosti, samodestruktivnosti, razuzdanosti.
__________________
Natal
Submit to Digg   Sunce Reply With Quote

Old 29-03-2008, 15:10   #45
black sun
Početnik
 
black sun je offline
Registrovan: Mar 2008
Poruke: 15
black sun je na dobrom putu
Rep Power: 0
Standardno

chitam ovu Loncharicku... i sad, na jednom mjestu kaze da je Suncu domicil u Lavu, a da je egzaltirano u Ovnu...
...ok, samo, gdje je onda najjache...?
...sjedishte u odredjenom znaku automatski podrazumijeva i najjachi uticaj na upravo taj znak, ili se, ipak, najvishe ispoljava tamo gdje je, kao shto sama rijech kaze - egzaltirano...?
Submit to Digg   Sunce Reply With Quote
Naši sponzori
Advertisement
 
Odgovor


Posetioci koji trenutno gledaju ovu temu: 1 (0 član/članova i 1 gosti/gostiju)
 
Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Napredna pretraga
Način Prikaza

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Pređi Na

Slične Teme
Tema Temu Započeo Forum Odgovora Poslednja poruka
Sunce u 12. kuci Poppy Osnove natalne astrologije 14 15-06-2020 13:37
solar sunce sunce01 Šta će biti sutra? 8 27-08-2012 17:23
Izgubljeno Sunce jadrankar Vežbaonica 9 20-12-2011 14:35
Solar Sunce sunce01 Solari članova 7 24-01-2011 21:00


Vremenska Zona je GMT +2. Trenutno je 16:08 sati.

Astro Chat
vBulletin skin developed by: AxisDraw
Powered by vBulletin
Content copyright © 2006 - 2014, astro.axisdraw.comAd Management by RedTyger
eXTReMe Tracker Sunce
Sunce