Dobrodošli na Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners forum.
Trenutno gledate forum AFB i kao gost imate ođredena ograničenja. Kada nam se pridružite - registrujete i postanete član besplatnog AFB foruma, moći ćete da objavljujete nove teme, učestvujete u diskusijama i glasanju, komunicirate sa ostalim članovima putem privatnih poruka (PM), uploadujete razne sadržaje, koristite chat ali i sve ostale pogodnosti našeg Foruma. Registracija je brza, jednostavna i potpuno besplatna, prema tome, priključite se sada!!
Ako imate problema u toku registracije ili logovanja, molimo Vas da nas kontaktirate.
Elem, ako je to "Jedna od najvaznijih stvari u mehanizmu astroloskog tumacenja" kako je onda Mile davao onako precizne prognoze a ujedno je smatrao "sumnjivom"?
E pa ja imam neko mishljenje o tome. Chovek (Mile) je koristio progresije i tranzite (da ne kazhem tranzicije) i davao bolje prognoze od Imshiragicja kol'ko ja znam. I imao je meni srodniji stil pisanja koji je kudikamo manje pretenciozan.
To sa dispozitorima je jako zanimljivo i funkcionira, daje dodatni ton svemu, ali opet ni to nije sveto pismo. Da je to baš tako, astrologija bi odavno bila nauka jer bi se temeljila na dokazivim činjenicama. Ali u svakom slučaju preporučujem korištenje toga, poprilično zna raspetljati neke situacije.
Zanima me dobra pozicija-loša pozicija...to je tako opčenito i teško mi je za svatit...pa bi postavila par pitanja (jednostavnih):
1.Ako je neka planeta u izgonu,egzilu,padu to je loša pozicija...da li to znači da se sama planeta ispoljava negativno?(pa onda u tumačenju same planete čitam samo negativno)?
Npr.moj Mars u biku?Da li on kao dispozitor u egzilu daje negativan sljed dogadjaja kuće i planete kojom vlada(a to je moja 7.,ionak nesretna zbog Urana)
2.Kako odrediti da li je neka planeta u aflikaciji,da li imate odredjeni omjer dobrih i loših aspekata po kojem to zaključite?
Npr.Moja Venera kao vladarica horoskopa...ima ok aspekte,osim opozicije sa Uranom,nalazi se na Algolu-loše,ali je u svom znaku Biku?Da li je ona postavljena dobro ili loše?
Ako je loše,onda se ispoljava negativno?Da li je to konačno ili može dati i štogod dobroga?
E,meni nije jasno ovo kod dispozitora i ima li neko ko mi može to pojasniti?Moje se sunce nalazi u škorpiji i ko je sada dispozitor,mars ili pluton,jer oboje su vladari škorpije?Čije aspekte gledati-marsove ili plutonove?
Npr.moj Mars u biku?Da li on kao dispozitor u egzilu daje negativan sljed dogadjaja kuće i planete kojom vlada(a to je moja 7.,ionak nesretna zbog Urana)
Ovako, taj Marsic u Biku je veliki hedonista, lenjivac i voli da uziva. Ali zato kada se pokrene i nesto odluci da uradi, tu mu nema ravnog. Njegov dispozitor je Venerica u Biku, svom sedistu, te samim tim, njemu tu nije lose. Volis lepe stvari, misrisljave, materijalne. Uzas, obrisala sam malopre post, bas sam lepo bila ispricala o ovom Marsicu u Biku koga apsolviras. Napomena: njegova tvrdoglavost je velika mana.
Quote:
E,meni nije jasno ovo kod dispozitora i ima li neko ko mi može to pojasniti?Moje se sunce nalazi u škorpiji i ko je sada dispozitor,mars ili pluton,jer oboje su vladari škorpije?Čije aspekte gledati-marsove ili plutonove?