04-09-2008, 14:44
|
|
|
Obično gatalo
tia13 je offline
Registrovan: Aug 2008
|
čao,ja sam probala da izračunam i moj lilit ali nikako da mi ga taj sajt izračuna,nešto mi javlja u meni nerazumljivom jeziku!!!!!!!!Dali može neko da mi pomogne oko toga i da mi kaže kakav uticaj ima lilit na moj život
a da rodjena sam 13.06.1982 04.40h????'pozzzz
|
|
|
 |
|
 |
05-09-2008, 09:04
|
|
|
Čarobnjak
zujalica je offline
Registrovan: Feb 2008
|
Quote:
Originally Posted by tia13
čao,ja sam probala da izračunam i moj lilit ali nikako da mi ga taj sajt izračuna,nešto mi javlja u meni nerazumljivom jeziku!!!!!!!!Dali može neko da mi pomogne oko toga i da mi kaže kakav uticaj ima lilit na moj život
a da rodjena sam 13.06.1982 04.40h????'pozzzz
|
Tia, na astro.com-u ,tamo gde biras koju kartu zelis, pri dnu imas opciju "additional objects" i tu imas te neke bitnije asteroide i tacke - samo oznaci koje te zanimaju i na karti ces imati i njih.
Tvoja Lilit je na 29,9 Strelca (dakle na samom kraju, pa je mozda mozes posmatrati kao da je u Jarcu) i to u 7.polju. Pravi (ako dobro pogledah) sextil sa Jupiterom, konjukciju sa Neptunom i 135 sa Venerom.
Kako bi se to sve protumacilo - to ce morati neko drugi (ja ne bih umela)... uglavnom Lilit nosi nasu nesvesnu energiju, koju ako ne trosimo postaje destruktivna ili ako je prepoznamo onda je kreativna.
Na pocetku teme ima finih textova...
Poz...
|
|
|
 |
05-09-2008, 13:52
|
|
|
Obično gatalo
tia13 je offline
|
Quote:
Originally Posted by zujalica
Tia, na astro.com-u ,tamo gde biras koju kartu zelis, pri dnu imas opciju "additional objects" i tu imas te neke bitnije asteroide i tacke - samo oznaci koje te zanimaju i na karti ces imati i njih.
Tvoja Lilit je na 29,9 Strelca (dakle na samom kraju, pa je mozda mozes posmatrati kao da je u Jarcu) i to u 7.polju. Pravi (ako dobro pogledah) sextil sa Jupiterom, konjukciju sa Neptunom i 135 sa Venerom.
Kako bi se to sve protumacilo - to ce morati neko drugi (ja ne bih umela)... uglavnom Lilit nosi nasu nesvesnu energiju, koju ako ne trosimo postaje destruktivna ili ako je prepoznamo onda je kreativna.
Na pocetku teme ima finih textova...
Poz...
|
Hvala ti oko tumačenja gde mi stoji lilit a kad bude vreme saznaču i kakvo značenje ima na mene.Uživaj i pozzzzzzzzzzzzz i tebiiiiiiiiiiii
|
|
|
 |
05-09-2008, 19:49
|
|
|
Čarobnjak
zujalica je offline
Registrovan: Feb 2008
|
Quote:
Originally Posted by cesarica
Sledila upustva ali ne vidim moju Lilit 
|
Kako ne? Pa u tabeli klikni na Lilit ili neki asteroid koji te zanima - osenci ga i onda klikni da ti izbaci kartu... imaces ga i na karti i u tabeli sa polozajem i u aspektima.
|
|
|
06-09-2008, 13:26
|
|
|
Obično gatalo
cesarica je offline
Registrovan: Jul 2008
|
Uradila sam, mislim da mi je u jarcu, pise 8 cap 3'51 i ukoliko se ne varam jer sam pratila znak koji predstavlja Lilith, u prvoj kuci je.
|
|
|
 |
|
 |
10-09-2008, 17:46
|
|
|
Obično gatalo
tia13 je offline
|
Evo nešto sam našla,nadam seda če još kome pomoči...
"Black Moon Lilith - symbol of a crescent moon over a cross, I think the mean value can be added to the chart options on astro.com - there are both the true & mean values for this point, which is not a physical astronomical body, but a mathematical point derived from the positions of both the Earth & Moon ~ the placement of Black Moon Lilith shows the area of our lives where we can be inspired to find a completely new or alternative way to express & define the personal empowerment emanating from our feminie nature ~ indicates where a cycle of destruction & release of old images can result in a renewed sense of personal freedom & power ~ can bestow great rewards if we are willing to pay the painful price of letting go ~ one must make a difficult choice or a sacrifice to overcome the urge to conform ~ has a strong impact on relationship dynamics ~ signifies the emotional intelligence informed by the wisdom of earthly instinct ~ is where we are lured into our more self-centered illusions for the purpose of purging negative desires ~ an energy vortex that cuts through the veils of illusion with the sword of truth "
"In general:
Lilith inhabits the astral or psychic plane ~ the middle region around the spine which connects the snake (kundalini) & the bird (consciousness).
Lilith show that the energies of destruction can be transmuted & taken up into creative destructuring of the old civilization, already outgrown.
Imagine Lilith as the deep-rooted Shekinah, like the roots of the tree seeking sustinance in the soil, while Sophia is the sky-reaching branches & fruits.
Lilith challenges both men & women to connect with their instinctive passion for life ~ for this natural force denied, unfulfilled, caged or exiled, turns destructive."
" In Aries:
Lilith is straight-forward about her sexuality & may use it to feel powerful. Applied in a negative manner, there may be temper tantrums or bratty behavior. Lilith often causes an extreme strive for autonomy, leading to problems in partnerships. Perhaps you are restlessly changing possible life partners without committing yourself because there is always something wrong with them. With flirting you are courageous & successful, possibly tending to one night stands. You are fair, fighting for justice & peace. "
"LILITH IN THE 7th HOUSE causes a fight between a commitment urge and a strive for independence. Perhaps you are able to analyze your own psychological situation in every detail, but you succumb to the temptation to change nothing, showing the same behaviors again and again, of which you know exactly that you harm yourself. Gladly you manipulate your fellow beings with best intentions and flirts are your speciality. Also, you love the music and show your mediating, always fair and harmony-referring nature."
"Having Lilith at the beginning of a sign ~
we have to start on a new road & search for ourselves.
Having Lilith at the end of a sign ~
we must get rid of our karmic problems before going any further & we have to get our strengths ready for the next sign. Here there is a turning point to take.
Lilith is most significant in angular houses (1, 4, 7 & 10) ~ the closer to the angular cusps, the more fascinating & flirtateous to the opposite sex the person may be."
Hope you (and others) find this helpful.
|
|
|
 |
 |
|
 |
11-09-2008, 10:47
|
|
|
Obično gatalo
tia13 je offline
|
Vaše planete Lilit - Lilit u prvoj kući
U detinjstvu ovakve osobe imaju osećaj uskraćenosti, zapostavljenosti i potcenjenosti. Misle da su u senci drugih ličnosti, da su drugačije od ostalih i imaju duboko ukorenjen osećaj inferiornosti. Tokom mladosti su prisutne frustracije u običnim svakodnevnim odnosima. Osoba pokušava da ih neutrališe privlačenjem pažnje na sebe, ali se često dešava da privuku pogrešnu vrstu pažnje i to stvara nove frustracije.
Kasnije osoba stiče osećaj identiteta kroz svoje talente i rad, a ne preko svoje ličnosti. To su depersonalizovane i veoma ekstrovertne ličnosti, koje posmatraju život kroz njegove spoljašnje manifestacije i to dosta objektivno. Na taj način ličnost razvija svoje samopouzdanje, postaje emocionalno slobodna i zadovoljava svoju veliku želju i potrebu za ličnim identitetom.
Ove osobe imaju sklonosti ka literaturi, estetici i zadovoljstvima koje pruža profesija. Veoma često poseduju posebne nadarenosti i talente. One žive u velikoj meri u objektivnom svetu koji je oko njih, a u mnogo manjoj meri u svom unutrašnjem intimnom svetu. Zbog aktivnog učešća u svemu što ih okružuje, ponekad zbog velike konzumacije onoga što je zajedničko, svojoj okolini mogu delovati sebično, ali one to u stvari nisu. Naprotiv, spremne su da drugom daju i onda kada je to na njihovu štetu.
Više su orijentisane na karijeru nego na brak i porodicu, ali poštuju drugu ličnost i prihvataju razlike koje postoje između njih. Tu naročito dolazi do izražaja njihova objektivnost. Njihov eros je rafinisan, ali često pomalo zapušten, kao i mnoge druge subjektivne kategorije ovih ličnosti. Dobri su partneri u seksu i znaju da fokusiraju svoju pažnju tokom ljubavnog čina na partnera. Nemaju nikakvih problema sa orgazmom i lako ga doživljavaju, pa se zato i mogu posvetiti zadovoljenju partnera. Veoma su zavisni od seksa i potrebno im je da ga redovno upražnjavaju. imanja
|
|
|
 |
 |
|
 |
11-09-2008, 10:48
|
|
|
Obično gatalo
tia13 je offline
|
Lilit u drugoj kući
Još od detinjstva postoji neobično jaka potreba za emocionalnom sigurnošću. Tada osoba pokušava da se blisko veže za neku osobu,obično brata ili sestru. Međutim, to ne rešava problem već stvara frustraciju zbog takve zavisnosti. Ta klimava veza se na kraju završava i osoba se oseća usamljenom i još nestabilnijom.
U fazi daljeg emocionalnog sazrevanja Lilit stvara unutrašnju potrebu da osoba izrazi objektivne vrednosti svoga uma, mašte i kreativnosti. Samo tako ona se može osloboditi osećaja nesigurnosti i razviti osećanje sopstvene vrednosti prema sebi i drugima. Njeno sazrevanje i oslobađanje može doći samo uz pomoć objektivnih vrednosti intelekta, kreativnosti i talenata koji su u njoj. To je jedini ispravan put.
Ovim osobama ne nedostaju materijalne vrednosti. Do njih dolaze zbog preteranog instinkta i potrebe za sigurnošću i prvo tako pokušavaju da kompenzuju svoju frustraciju. Međutim, materijalne vrednosti ih drže zarobljenim zbog stalne opasnosti da ih izgube koja dolazi spolja. Zato nagomilavanje materijalnih dobara ne razrešava njihove probleme oslobađanja i emocionalnog sazrevanja. Osoba mora da shvati da materijalno sticanje ima svoju svrhu, ali da samo po sebi nije cilj. Jer Lilit zahteva nelično ponašanje da oslobodi mentalne potencijale koji mogu osobi doneti toliko potrebnu unutrašnju sigurnost. Sticanje materijalnih dobara je subjektivno tj. lično i ne može dovesti do oslobađanja pozitivne energije koju poseduje Lilit.
Kada osoba usmeri svoju energiju na intelektualne i duhovne vrednosti, kreativnost i talente, tada postepeno nestaje duboki osećaj nesigurnosti. Što pre osoba to shvati i potisne egoističko-materijalne vrednosti u drugi plan, dajući prednost nematerijalnim i univerzalnim vrednostima, pre će biti slobodna i postiće emocionalno ispunjenje.
|
|
|
 |
 |
|
 |
11-09-2008, 10:49
|
|
|
Obično gatalo
tia13 je offline
|
- Lilit u četvrtoj kući
Četvrta kuća vlada domom i porodicom, zatim početnim i krajnim godinama života i našim podsvesnim ciljevima. Osobe sa Lilitom u četvrtoj kući imaju naglašenu vezanost za porodicu i ta veza u velikoj meri određuje njihovu podsvest još od najranijeg detinjstva. Strahovi od emocionalnog odbacivanja od strane roditelja, gubitka roditelja ili razaranja porodice, su veliki izvor frustracija u detinjstvu.
Ako je Lilit na dobar način integrisana u četvrtoj kući ( dobar aspekt sa vladarom te kuće ili drugim planetama ), tada dolazi do oslobađanja njene pozitivne energije i osoba uspeva da razreši svoje strahove i frustracije pravilno sazrevajući i doživljavajući emocionalno ispunjenje. To postiže usmeravanjem pažnje i interesovanja na spoljašnji svet i stimulisanjem svoje objektivnosti.
Osoba nalazi zadovoljstvo u potpunoj nezavisnosti i produktivna je na mentalnom i kreativnom planu. Lilit na ovaj način ne udaljuje takvu osobu od porodice već samo postavlja sve stvari u životu na svoje mesto. U suprotnom slučaju, ako Lilit nije dobro integrisana u četvrtoj kući, tada njena negativna strana ima dominantnu ulogu. Osoba nije u stanju da se oslobodi svojih strahova i sve oko sebe doživljava isključivo lično.
Osoba je emocionalno zavisna i nezrela, previše vezana za porodicu. Njen način da se, kako tako, nosi sama sa sobom, ispoljava se u izbegavanju problema i konflikta. Držanje dalje od problematičnih stvari i situacija je veoma izraženo kod nje i to im je neophodno radi duševnog mira. Takođe osoba živi u senci drugih ljudi, povučena je i neizražajna. Ona nije u stanju da preusmeri svoja interesovanja ka spolja i aktivira svoje mentalne i kreativne potencijale.
|
|
|
 |
 |
|
 |
11-09-2008, 10:51
|
|
|
Obično gatalo
tia13 je offline
|
Lilit u trećoj kući
Treća kuća odslikava kako razmišljamo, kako komuniciramo sa okolinom i kako je profilisan naš intelekt. Kada se u njoj nađe Lilit, koja predstavlja nelični princip i koja nema tolerancije za ljudske sebičnosti, slabosti i emocije, mogu nastati dva različita scenarija u razvoju osobe koja ima Lilit u trećoj kući.
U prvom slučaju imamo osobe koje imaju britak um i kreativnu maštu, pa uspevaju da u komunikaciji sa spoljnjim svetom postignu lično ispunjenje i oslobode se frustracija perioda adolescencije. Te osobe su uspele da svojim objektivnim i neličnim ponašanjem i pristupom oslobode pozitivnu mentalnu energiju svoje Lilit. One postižu uspeh u poslovima kojima se bave jer pravilno koriste svoj intelekt, kreativnost i sposobnost komunikacije.
U drugom slučaju imamo osobe kod kojih lični ego, njihov ili druge osobe od koje su emocionalno zavisni, dominira njihovim razmišljanjem, sužava ga, ograničava njihovu kreativnost i otežava njihovu sposobnost komunikacije. Ovakve osobe su frustrirane, blokirano je njihovo logično razmišljanje i sve shvataju lično. Takve osobe se osećaju pobeđene i pre nego što počnu neku aktivnost ili posao. Lilit, kao antiteza ličnih želja u nama, oslobađa svoju negativnu energiju čineći njihovu komunikaciju nerazumljivom, njihovo konkretno delanje neefikasnim. U najtežim slučajevima te osobe imaju probleme sa govorom i u kasnijim godinama ( mucanje, nerazgovetnost ) ili konfrontacije sa okolinom, braćom, sestrama i susedima.
Da bi osoba sa Lilitom u trećoj kući emocionalno sazrela i oslobodila svoje potencijale na pravilan način, potrebno je da shvati da se mora otrgnuti od preokupacije samom sobom i isključiti lična osećanja iz posla ili konverzacije.
|
|
|
 | |