ASTROLOGIJA ZA POCETNIKE

Nazad   Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners > Moderna astrologija > Sitnice koje kartu čine > Crni Mesec Lilit

Odgovor

Opcije Teme Način Prikaza

Hvala!!!!! ZVEZDICE...
Old 18-04-2008, 18:58   #91
kosooka
Obično gatalo

kosooka je offline
Registrovan: Apr 2008
Standardno Hvala!!!!! ZVEZDICE...

Quote:
Originally Posted by zvezdica VIdi Poruku
kosooka, lilit kod tvog momka se nalazi u 11 kuci u blizancima...a evo i karte sa aspektima

bobi
A moj? Ja sam mislila da mi je u blizancima, a oni kazu da je na 20. stepenu Ovna u I kuci
Sta ti mislis?
Naši sponzori

FilmoFilia

Old 18-04-2008, 19:05   #92
zvezdica
Veštac

zvezdica's Avatar

zvezdica je offline
Registrovan: Mar 2007
Standardno

to sto su ti rekli u pravu su ....a ovo u blizancima ti je hiron a ne lilit

Ako je taj sicusni komadic zivota sve sto imas.....onda od njega ucini sve sto je moguce!

Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us   Reply With Quote

Srce si !!!
Old 18-04-2008, 19:11   #93
kosooka
Obično gatalo

kosooka je offline
Registrovan: Apr 2008
Standardno Srce si !!!

Quote:
A ova moja opozicija lilit i sunce?
Kako ti se cini?
HVVVVVALLLAAAA!

Old 18-04-2008, 19:13   #94
Zeka
Čarobnjak

Zeka's Avatar

Zeka je offline
Registrovan: Jun 2007
Standardno

Quote:
Ja sam izgleda napravila malu zbrku!

Quote:
Originally Posted by kosooka VIdi Poruku
A moj? Ja sam mislila da mi je u blizancima, a oni kazu da je na 20. stepenu Ovna u I kuci
Sta ti mislis?
Da, da, ja sam nesto pobrkala!!! Izvini, evo ovako - tvoj Lilit jeste u Blizancima na 25*32', a za Bobija ti je Zvezdica lepo rekla!

Old 18-04-2008, 19:22   #95
zvezdica
Veštac

zvezdica's Avatar

zvezdica je offline
Registrovan: Mar 2007
Standardno

e sad ovako...mislim da se zeka malo zeznula ....sad sam uradila tvoju kartu i lilit ti jeste u blizancima ali u 4 kuci.
evo i tvoje karte sa lilit

karta

Ako je taj sicusni komadic zivota sve sto imas.....onda od njega ucini sve sto je moguce!

Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us   Reply With Quote

Old 18-04-2008, 19:40   #96
Zeka
Čarobnjak

Zeka's Avatar

Zeka je offline
Registrovan: Jun 2007
Standardno

Quote:
e sad ovako...mislim da se zeka malo zeznula ....sad sam uradila tvoju kartu i lilit ti jeste u blizancima ali u 4 kuci.
evo i tvoje karte sa lilit

karta
Da, da... A napisala sam i u postu iznad jedino sto nisam dodala je to da joj je Lilit u cetvrtoj, ali s obzirom da sam stavila na kom je stepenu, moze i sama da zakljuci u kojoj je kuci!

Old 19-04-2008, 00:06   #97
viksi72
Čarobnjak

viksi72's Avatar

viksi72 je offline
Registrovan: May 2007
Standardno

I meni je lilit na asc u skorpiji, za seksipil bih rekla kao i ti , kazu da zracim ali ja stvarno to ne vidim
Ali ja sam oduvek imala besprekornu kozu, maltene sam neosetljiva na sunce (nikad nisam izgorela i sl. a imam tamniji ten)
E sad meni je na asc i uran, pa mozda to ima veze

Vidis, sad me baci u rebus, mozda je ipak nesto drugo krivac u nasem slucaju. Hm, a mozda i taj Uran kod tebe izvlaci stvar, kod mene je Mesec, a on ti prima uticaje svega sto je u njegovoj blizini.. Moram ovo da pregledam. U svakom slucaju, hvala na information

Old 25-04-2008, 00:29   #98
d80tod
Švrća

d80tod's Avatar

d80tod je offline
Registrovan: Sep 2007
Standardno

za znake i kuće mi je jasno al za aspekte trazim pomoć. Opozicija sa Merkurom iz IX, semi-sextile sa Jupiterom iz II i semi-sextile sa Severnim mesečevim čvorom takođe iz II.

Old 25-04-2008, 08:21   #99
Lela
Obično gatalo

Lela's Avatar

Lela je offline
Registrovan: Mar 2008
Standardno

Opet ja..........
Imam jedno pitanjce......
Imam lilit u 3 kuci a u ribama;pa me zanima kako da ga tumacim?!
Jer,kad gledam;u 3 kuci ima isine ali isto tako i u ribama....Ali onda nije vise u 3 kuci a vidim se u oba?!Pa me zanima sta tu preovladava?........

Old 25-04-2008, 21:11   #100
marijana511
Veštac

marijana511's Avatar

marijana511 je offline
Registrovan: Sep 2007
Standardno

Quote:
Originally Posted by Merkur VIdi Poruku
Lilit u kucama ima znacajnije delovanje na pocetku i do sredine kuce, a dalje samo ako svojim aspektima sa drugim planetama potvrdjuje ostale faktore.
Posto je meni na samom kraju 1. kuce - 0*24`do pocetka 2. kuce, znaci da ga ne uzimam u obzir?

Old 25-04-2008, 21:35   #101
TrilianSi
Moderator

TrilianSi's Avatar

TrilianSi je offline
Registrovan: Aug 2006
Standardno

Quote:
Originally Posted by Lela VIdi Poruku
Opet ja..........
Imam jedno pitanjce......
Imam lilit u 3 kuci a u ribama;pa me zanima kako da ga tumacim?!
Jer,kad gledam;u 3 kuci ima isine ali isto tako i u ribama....
Gledaš i znak i kuću, i jedno i drugo pogotovu ako, kao što kažeš ima istine i u jednom i drugom

Quote:
Originally Posted by Lela VIdi Poruku
...Ali onda nije vise u 3 kuci a vidim se u oba?!Pa me zanima sta tu preovladava?........
Kako nije u trećoj kući?
Ne preovladava ništa, gledaš oba...

"Gledajte u budućnost...sastaćemo se... vi i ja... tamo..."

Old 25-04-2008, 23:24   #102
Lela
Obično gatalo

Lela's Avatar

Lela je offline
Registrovan: Mar 2008
Standardno

TrilianSI....Sta da ti kazem?!Kao i uvek:HVALA!!!!!!!!!!!

Old 01-05-2008, 15:36   #103
sahadow452
Veštac

sahadow452's Avatar

sahadow452 je offline
Registrovan: May 2007
Standardno

Koliko ja znam ona je predstavljena u jevrejskom folkloru kao zenski demon.U rabinskoj literaturi je opisana kao Adamova prva zena ili kao majka njegovih demonskih potomak kada se razisao od Eve i otisao iz raja...itd. Upravo to... Evo isechak iz jevrejskih spisa... "Njen dom je u ogledalima, u kojima ženski rod bez daha posmatra svoje kovrdže i bujne dojke. Ona, prognana, dala je život demonima iz pećine, Lilit, koji se još davno razleteše po celom svetu. Lilit, neposlušna, ponosna, beše prva žena koju Jahve beše stvorio od zemlje, od iste one crne zemlje kao i Adama. Lilit, gorda u svojoj lepoti, ne htede da se pokori surovoj Adamovoj želji (da legne ispod njega), nego htede da bude jednaka, kakva i jeste. Adam se ražesti, i htede da je uzme na silu. Lilit ustuknu, besno prosikta pravo ime Stvoritelja, i ispruži novorođena krila; Raj je uskoro bio daleko na istoku. Tvorac vide sve to i uze da od rebra čoveka napravi ženu koja će biti poslušna. Lilit, prva od žena, živeće zato doveka u crnoj tami slobode. A svaka žena, jednim pogledom u ogledalo, postaće kćer Lilit, zauvek. Nepokorna Sada, dok pati u dubinama mračne pećine pokajanja, Lilit još razmišlja o drevnoj pobuni. I ponosna je na to što je uradila, rešena da istraje. "Zar je trebalo da prihvatim volju onog koji je od istog mesa kao i ja? Lilit, žena, da legne ispod Adama, muškarca? Da tako zapečatim sudbinu svih svojih kćeri? Radije ću zauvek drhtati u ovom mraku, neka mi tiha smrt umiri kosti; neka žene znaju, u svetu ogledala čeka ih Lilit, prokleta, da im govori o lepoti i snazi, o volji i stvaranju života. I tako će biti dok sve moje kćeri ne ustanu, tražeći ono što im pripada po rođenju" - šapuće Lilit, demon, samoj sebi. Radije će biti jednaka sa Samaelom, nego se pokoravati onom što nije pravedno; to je suština Lilit. Radije će goreti u Paklu, slobodna, nego se pokoravati u Raju. Lilit, žena. - A ti, Evo kćeri, seti se uvek zmije koja je iskušala tvoju ćud; jer to, nedostojna, bila sam ja, Lilit - govori ona praznini tmine. Porod Neshvatljivi zakoni Edena učiniše da Lilit dobi dete Adamovo. Srdžba i tuga ga učiniše posebnim, za sva vremena. On, zvani Asmodeus, biće prisutan kada ljudi označe svoj kraj, i do tada će ih podsećati na to. Posle njega dođoše druga deca, manje joj draga. Lilit, deca Lilit, demoni noći, nose u svojim praznim žilama njen pravednički bes, ali nikada njenu ljubav. Lilit su osuđeni na smrt, stotine njih svakog jutra pada pod mačevima anđela. Zato Lilit dolazi sa mrakom i krade živote iz ljudske odojčadi. Samo imena tri anđela koja Tvorac posla da uhvate Lilit biće zaštita od strašne osvete prve od žena. "Sanvi, Sansanvi, Semangelaf", pisaće na amajliji koju mora nositi dete, i to osam dana ako je žensko ili dvadeset, ako je muško."

Mitolosko tumacenje: Lilit -- Crni mesec, najstarija zena ili po nekim legendama prva Adamova zena, starija i od Eve. Madona je zena koja je postala boginja, Eva je gresnica, a Lilit ?

Lilit je "greh sam po sebi", pod uslovom da se plasimo svoje savesti (sopstvene prirode). Lilit simbolizuje mrak, tamu, prapocetak, strast, pozudu, razornu snagu, seksualni i rusilacki -- destruktivan nagon.

Psiholosko tumacenje: Sa aspekta ciste moralnosti trebalo bi je ekskomunicirati, ali to je na srecu nemoguce (teorijski i prakticno). Lilit i njena snaga mogu da se probraze, ali samo ako se prethodno upoznaju, prihvate i afirmisu.

Dakle, Lilit postaje "greh", ako odbijamo da spoznamo i prihvatimo sebe bez ikakvih predrasuda -- svako ima svoju "tamnu stranu licnosti". Osporavana ili potiskivana, ova energija postaje: destruktivna i rusilacka; dovodi do frustracija, potiskivanja seksualnih potreba, kompleksa inferiornosti, histerije i opste emocionalno-seksualne nezrelosti.

Medjutim, ako je pravilno afirmisemo energija se preobrazava u kretivnu snagu, licnu nezavisnost i harizmu. Lilit je vrsta energija u coveku koja odbija da robuje moralnim predrasudama. Ona je sloboda, tj. nagoni coveka da se ostvari kao "slobodna licnost", u skladu sa svim svojim karateristikama i nagonima.

Astronomsko tumacenje: Lilit je planetoid, blizi je Zemlji od Meseca, ali je sporije obilazi. Kruzi oko Zemlje u ciklusu od 124 dana. Veruje se da je otkiven (prvi put vidjen) 1618.god.

Astrolosko tumacenje: Lilit ili Crni Mesec, prvobitno je proglasena za "malefika", tj. planetu razaraca. Medjutim, boljim upoznavanjem njenog karaktera sada se veruje da ona upravlja nesvesnom energijom (kao i Pluton); Lilit je sirova snaga nagona (slicna Marsu), ali mnogo produbljenija, samim tim i mnogo jaca. Za razliku od Marsa, Lilit ne priznaje nikakvu bolecivu emocionalnost, naglasenu sentimentalnost i patetiku. Zatim, dok Uran opcinjava bljestavom elektricnom svetloscu, Lilit fascinira "tamnim svetlom".

Natalna astrologija: U analizi natalnog horoskopa treba posmatrati polozaj Lilita u odredjenom sazvezdju, zatim polozaj u odredjenoj u kuci, kao i aspekte koje pravi sa ostalim planetama i istaknutim tackama natala. Naravno, sve zajedno doprinosti kvatitetu tumacenja i kompletne realizacije licnosti kroz sve aspekte njenog moralnog, emocionalnog i seksualnog zivota.

ON
Sinastrija

Dejvison

Solar

Ono sto nas ne slomi,to nas cini jacim