ASTROLOGIJA ZA POCETNIKE

Nazad   Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners > Mitologija, snovi, simboli > Astrologija drevnih naroda

Astrologija drevnih naroda Đotiš, kineska astrologija, Indijanska...

Odgovor

Opcije Teme Način Prikaza

Old 16-12-2007, 00:18   #31
mandrak-21
Čarobnjak

mandrak-21's Avatar

mandrak-21 je offline
Registrovan: Dec 2006
Standardno

Quote:
Originally Posted by princess VIdi Poruku
Mogao si i da preskocis ovaj podsetnik za So u 1............
Neke stvari je bolje ne znati
Lako je to, udas se za mene i podelimo patnju onda duplo manje patimo
Naši sponzori

FilmoFilia

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Old 17-12-2007, 22:23   #32
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Registrovan: Oct 2006
Thumbs up *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Vidim da je tema oživela i jako mi je drago zbog toga. Pokušaću da pronadjem moje knjige i da odatle prebacim neke glavne karakteristike iz kojih se može lepo tumačiti natalni čart. Njih ima jako jako puno, ali ću ja pokušati da izdvojim barem glavnih 100njak
Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us   Reply With Quote

Old 18-12-2007, 02:22   #33
pcelica maja
Veštac

pcelica maja's Avatar

pcelica maja je offline
Registrovan: Aug 2007
Standardno

Quote:
Originally Posted by Shmishonja VIdi Poruku
Vidim da je tema oživela i jako mi je drago zbog toga. Pokušaću da pronadjem moje knjige i da odatle prebacim neke glavne karakteristike iz kojih se može lepo tumačiti natalni čart. Njih ima jako jako puno, ali ću ja pokušati da izdvojim barem glavnih 100njak
Hvala draga , ja sam bas zainteresovana da naucim po nesto .Znam da nije mesto ali zelim da znas da i ja mislim na tebe i sve sto ti treba tu sam.
Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us   Reply With Quote

e, pa da krenemo...
Old 18-12-2007, 07:41   #34
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Arrow e, pa da krenemo...

S obzirom da ne mogu da spavam, bolje mi je da radim nešto pametno...

Elem, nastaviću dalje o prirodi i kvalitetu znakova u Djotišu :

Muški, neparni, srećni znaci :
Meša, Mithuna, Simha, Tula, Dhanus, Kumbha.

Ženski, parni, nesrećni znaci :
Vrišaba, Kataka, Vrisčika, Makara, Minna.

Vatreni znaci :
Meša, Simha, Dhanus.

Zemljani znaci :
Vrišaba, Kanni, Makara.

Vazdušni znaci :
Mithuna, Thula, Kumbha.

Vodeni znaci :
Kataka, Vrisčika, Minna.

Pokretni, glavni, kardinalni, mineralni znaci :
Meša, Kataka, Thula, Makara.

Fixni, biljni znaci :
Vrišaba, Simha, Vrisčika, Kumbha.

Opšti, životinjski znaci :
Mithuna, Kanni, Dhanus, Minna.

Plodni znaci :
Kataka, Vrisčika, Minna.

Neplodni znaci :
Mithuna, Simha, Kanni.

Dvotelesni znaci :
Mithuna, Minna, prva polovina Dhanusa.

Ravnodnevnički znaci :
Meša i Thula.

Tropski znaci :
Kataka i Makara.

Severni znaci :
Meša, Vrišaba, Mithuna, Kataka, Simha, Kanni.

Južni znaci :
Thula, Vrisčika, Dhanus, Makara, Kumbha, Minna.

idemo dalje ...
Old 18-12-2007, 08:02   #35
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Arrow idemo dalje ...

Meša [Ovan]
~ boja : crvena
~ mesto : džungla
~ kasta : kšatri
~ strana sveta : istok

Vrišaba [Bik]
~ boja : bela
~ mesto : polje
~ kasta : šudra
~ strana sveta : jug

Mithuna [Blizanci]
~ boja : pepeljasta
~ mesto : krevet
~ kasta : trgovačka
~ strana sveta : zapad

Kataka [Rak]
~ mesto : jama
~ kasta : brahmin
~ strana sveta : sever

Simha [Lav]
~ mesto : brdo

Kanni [Devica]
~ boja : crna
~ mesto : plodno tle

Thula [Vaga]
~ mesto : bazar

Vrisčika [Škorpion]
~ mesto : jazbina

Dhanu [Strelac]
~ mesto : vlada

Makara [Jarac]
~ mesto : džungla

Kumbha [Vodolija]
~ mesto : grnčara

Minna [Ribe]
~ mesto : more

idemo dalje ...
Old 18-12-2007, 08:13   #36
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Arrow idemo dalje ...

Kada gledamo aspekte, indusi to malo drugačije rade i tumače. I njima kao i Tradicionalistima, prvenstveno je bitno dostojanstvo planete, a aspekti se dele po poljima [ primera radi ako posmatramo I polje, ondak su III i XI polje u tzv. 60° , a ako posmatramo IV i X polje od I polja to bi bio tzv. 90° , a ako posmatramo V i IX polje od I polja ondak je to tzv. 120° itd, dok bi konjunkcija presdstavljala vrlo "širok pojam" ~ sve planete u jednom znaku tj. u jednom polju su kod njih u 0° .

Old 18-12-2007, 14:21   #37
princess
Čarobnjak

princess's Avatar

princess je offline
Registrovan: Apr 2007
Standardno

Quote:
Kada gledamo aspekte, indusi to malo drugačije rade i tumače. I njima kao i Tradicionalistima, prvenstveno je bitno dostojanstvo planete, a aspekti se dele po poljima [ primera radi ako posmatramo I polje, ondak su III i XI polje u tzv. 60° , a ako posmatramo IV i X polje od I polja to bi bio tzv. 90° , a ako posmatramo V i IX polje od I polja ondak je to tzv. 120° itd, dok bi konjunkcija presdstavljala vrlo "širok pojam" ~ sve planete u jednom znaku tj. u jednom polju su kod njih u 0° .

Uf ovo mi se svidja So iz 1 bi onda bilo 120 sa Ju0Ma pa i sa SA u 9
Kazes sve planete u jednom polju ili u jednom znaku?Ja imam u 1 Me i Ne ali u strelcu a So u 1 u jarcu....
Hej I like it!

Old 18-12-2007, 14:22   #38
princess
Čarobnjak

princess's Avatar

princess je offline
Registrovan: Apr 2007
Standardno

Quote:
Originally Posted by mandrak-21 VIdi Poruku
Lako je to, udas se za mene i podelimo patnju onda duplo manje patimo

Ej,Mandrak sad tek videh ovaj post............
Sta da ti kazem,stari si ti mudri jarac

re:
Old 19-12-2007, 08:13   #39
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Arrow re:

Quote:
Originally Posted by princess VIdi Poruku
Uf ovo mi se svidja So iz 1 bi onda bilo 120 sa Ju0Ma pa i sa SA u 9
Kazes sve planete u jednom polju ili u jednom znaku?Ja imam u 1 Me i Ne ali u strelcu a So u 1 u jarcu....
Hej I like it!
Čart u indijskoj astrologiji se jako razlikuje od zapadnjačkog čarta ~ i oni isto koriste samo Sunce, Mesec, Merkur, Veneru, Mars, Jupiter i Saturn i naravno Čvorove, ali im se sistem kuća JAKO razlikuje od našeg. Za proračun potrebna je tabela Ajanamše koja nam pokaže za koliko stepena i minuta treba da unazad povučemo sve natalne planete i vrh I polja ~ na primer ~ meni je Sunce na 09° Vage, a po indusima mi je negde na 17° Device... moram da nadjem tabele pa da i to otkuckam ovde. A i sama simbolika polja se JAKO razlikuje od ove naše što je nama poznato ~ na primer ~ IX polje je polje oca, ni IV ni X polje kako smo mi navikli...

Old 19-12-2007, 12:18   #40
emmilija
Čarobnjak

emmilija's Avatar

emmilija je offline
Registrovan: Oct 2007
Standardno

procitala sam negde da po djotisu dok je saturn u znaku iza meseca (onih zadnji 2,5 god sade sati) dosta zena udje u brak i zasnuje porodicu
po racunici meni je mesec u raku u oba slucaja a saturn je usao u znak lava u julu 2007
sto bi se reklo mozda mi se posreci u narednih 2 godine
pitanje je da li je ovo sve tacno sto sam procitala i da li i neki drugi aspekti osim saturna uticu na to

Old 19-12-2007, 14:12   #41
ancholina
Čarobnjak

ancholina's Avatar

ancholina je offline
Registrovan: Dec 2006
Standardno

Quote:
Čart u indijskoj astrologiji se jako razlikuje od zapadnjačkog čarta ~ i oni isto koriste samo Sunce, Mesec, Merkur, Veneru, Mars, Jupiter i Saturn i naravno Čvorove, ali im se sistem kuća JAKO razlikuje od našeg. Za proračun potrebna je tabela Ajanamše koja nam pokaže za koliko stepena i minuta treba da unazad povučemo sve natalne planete i vrh I polja ~ na primer ~ meni je Sunce na 09° Vage, a po indusima mi je negde na 17° Device... moram da nadjem tabele pa da i to otkuckam ovde. A i sama simbolika polja se JAKO razlikuje od ove naše što je nama poznato ~ na primer ~ IX polje je polje oca, ni IV ni X polje kako smo mi navikli...
da, razlikuje se dosta, oni racunaju polozaj planeta po sideralnom vremenu, sto ce doci oko 23* manje nego sto je u zapadnoj astrologiji, zatim puno se oslanjaju na podjelne chartove (sto bi se moglo usporediti s nasim harmonicima), jako im je bitna lagna (podznak) te polozaj mjeseca, te snaga planeta u znakovima i poljima. polazu vaznost i na snagu povezanosti planeta koje kalkuliraju u odredjenim kombinacijama nazvanim yogama. također predviđanje dogadjaja osim na tranzitima temelje i na izracunatim periodima - to recimo ne postoji u zapadnoj astrologiji - najpoznatija je vimsottari dasa koja se racuna od mjeseca i neverovatno je precizna -> postoje recimo veliki venerini periodi koji traju 20 godina, pa rahu periodi, mars periodi i redaju se po odredjenom principu jedan iza drugog. također postoje kalachakre i yogini dase za predvidjanje dogadjaja. mogu reci da je jyotish 10 puta kompliciraniji i slozeniji za proucavat od zap. astrologije jer je puno vise drevnog znanja, metoda, tehnika ukljuceno u njega, ali jednom kad se skonta princip, moze biti kao sto rekoh zastrasujuce precizan i tocan..

a ono sto je emilija govorila jest sade sati - a dogadja se kad se tranzitni saturn nadje 1 znak ispred natalnog mjeseca, a zavrsava kad izadje iz znaka koji se nalazi nakon natalnog mjeseca - taj period se naziva jos i 7.5 godina tuge.. ja sam u 3. fazi sade satija, do 2009.

fino se otvara u mozilli

re: tačno tako!
Old 19-12-2007, 14:20   #42
Shmishonja
Moderator

Shmishonja's Avatar

Shmishonja je offline
Thumbs up re: tačno tako!

Quote:
Originally Posted by ancholina VIdi Poruku
da, razlikuje se dosta, oni racunaju polozaj planeta po sideralnom vremenu, sto ce doci oko 23* manje nego sto je u zapadnoj astrologiji, zatim puno se oslanjaju na podjelne chartove (sto bi se moglo usporediti s nasim harmonicima), jako im je bitna lagna (podznak) te polozaj mjeseca, te snaga planeta u znakovima i poljima. polazu vaznost i na snagu povezanosti planeta koje kalkuliraju u odredjenim kombinacijama nazvanim yogama. također predviđanje dogadjaja osim na tranzitima temelje i na izracunatim periodima - to recimo ne postoji u zapadnoj astrologiji - najpoznatija je vimsottari dasa koja se racuna od mjeseca i neverovatno je precizna -> postoje recimo veliki venerini periodi koji traju 20 godina, pa rahu periodi, mars periodi i redaju se po odredjenom principu jedan iza drugog. također postoje kalachakre i yogini dase za predvidjanje dogadjaja. mogu reci da je jyotish 10 puta kompliciraniji i slozeniji za proucavat od zap. astrologije jer je puno vise drevnog znanja, metoda, tehnika ukljuceno u njega, ali jednom kad se skonta princip, moze biti kao sto rekoh zastrasujuce precizan i tocan..

a ono sto je emilija govorila jest sade sati - a dogadja se kad se tranzitni saturn nadje 1 znak ispred natalnog mjeseca, a zavrsava kad izadje iz znaka koji se nalazi nakon natalnog mjeseca - taj period se naziva jos i 7.5 godina tuge.. ja sam u 3. fazi sade satija, do 2009.

Kuckaću o svemu tome, samo malkice strpljenjca da nadjem sve moguće knjige i udžbenike iz indijske astrologije koje imam po kući

Old 19-12-2007, 14:33   #43
TrilianSi
Moderator

TrilianSi's Avatar

TrilianSi je offline
Registrovan: Aug 2006
Standardno

Quote:
Originally Posted by ancholina VIdi Poruku
.. ja sam u 3. fazi sade satija, do 2009.
I ja...

"Gledajte u budućnost...sastaćemo se... vi i ja... tamo..."