ASTROLOGIJA ZA POCETNIKE

Nazad   Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners > Mitologija, snovi, simboli > Astrologija drevnih naroda

Astrologija drevnih naroda Đotiš, kineska astrologija, Indijanska...
12 puteva mudrosti

Odgovor

Opcije Teme Način Prikaza

Tibetanski horoskop
Old 19-03-2008, 01:56   #1
gita
Čarobnjak

gita's Avatar

gita je offline
Registrovan: Feb 2008
Standardno Tibetanski horoskop

OVAN - 21.3. do 20.4. - reinkarnacija
U zivotnom ciklusu znaci prosle zivote. On je herojski zmaj koji se bori protiv unutarnjih demona i vanjskih iskusenja. Ima energiju i agresivnost Marsa. Bjezi od monotonije i razmisljanja. Trebao bi raditi u drustvenim zvanjima kroz koja moze poboljsati sebe i modificirati egocentricnost.
Karma: treba zivjeti u sadasnjosti, sagledati svoj unutarnji zivot, meditirati, pronaci veselje, podnijeti zivot i kada nije ruzicast. Treba zaboraviti neuspjehe i gledati naprijed. Tako ce se doseci tajni kljuc svemirskog mira.

BIK - 21.4. do 20.5. - stvaranje duha

Predstavlja rast, shvacanje mudrosti. Stiti ga Venera, zemaljska ljubav, majka ljepote i umjetnosti. Stvara sigurnost jer ima iskustvo proslih zivota, ali stvaranje duha pokrece kontaktiranje s unutarnjim zivotom.
Karma: akcija ne zavisi od posla nego od psihe. Vatrena priroda krije nesigurnost. Bikove ne motivira sigurnost nego sumnja. Konzervatizam mogu pobijediti kontroliranjem svoje energije. Samo tako naci ce unutarnju sigurnost.

BLIZANCI - 21.5. do 21.6. - psihicka i duhovna evolucija

U zivotnom krugu predstavlja saznanje i inteligenciju, dualizam: duhovnu evolutivnu svijest i zemaljsko poznavanje stagnacije. Kundalini, energija koja se nalazi u kraljeznici, treba uspostaviti sklad dualizma. Dominira ga Merkur, zbog cega je drustven, monden, spretan, ugodan, pazljiv, znatizeljan, pokretljiv, inteligentan, lazljiv, nestalan, ima dobru memoriju ali nista ne privodi kraju. Iako osjeca potrebu da se razvije duhovno, nikad nece naci mir.
Karma: nestabilan je, oscilira u raspolozenju. Ako u ostvarenju velikih ciljeva ostane realan, moci ce savladati kontradiktornost. Treba meditirati, odluciti se, solucija problema je bliza nego izgleda.

solar08/09
Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us   Reply With Quote
Naši sponzori

FilmoFilia

Old 19-03-2008, 01:59   #2
gita
Čarobnjak

gita's Avatar

gita je offline
Standardno

RAK - 22.6. do 22.7. - rodjenje covjeka
Predstavlja Znanje, inkarnaciju duha u fizickom svijetu. Psihicka inkarnacija je pri kraju, pocinje fizicka. Simbol je materinstva, tijela, osjecaja, svemir Zene. Da bi se zastitio, drzi sve u sebi kao u zatvorenoj kutiji. U obitelji pronalazi duhovne vrijednosti ali nakon duge i strpljive meditacije, kad napokon shvati gdje je izvor zivota. Previse vjeruje u Svemir, zeli produziti djetinstvo, trazi paznju, vjernost, neprekidne dokaze ljubavi.
Karma: posesivan je, zeli biti u centru paznje, previse je autoritativan i svi ce pobjeci od njega od straha da mu ne padnu u ruke.

LAV - 23.7. do 23.8. - univerzalna svijest

Predstavlja sintezu izmedju svijesti i realnosti. Covjek je srce, mikrokozmos. Lav ucestvuje u materijalnom svijetu, zeli uspjeh i stalno dokazivati da je vodja. Uspjet ce kad pobijedi zavist, potrebu da mu se dive, gurmanstvo i senzualnost.
Karma: osjeca se kao centar Svijeta. Ako ne upravlja dobro energijom, moze poremetiti razvoj svoje licnosti, pretjerati u egoizmu. I najsigurniji Lav moze izgubiti zdravu pamet. Kad se to dogodi, treba stati, slusati i uciti od drugih. Treba sluziti drugima: samo tako ce uspostaviti koheziju svijesti i stvarnosti.

DJEVICA - 24.8. do 22.9. - materija, rad, fizicki svijet

Zeljela bi se vratiti u djetinstvo, dominirana Merkurom, inkarnirana je dusa, ravnoteza izmedju duha i mesa. Odnos sa stvarima je istovremen, prima i zanje. S godinama se razvija kriticki duh koji svemu prigovara, nikad nije zadovoljna. Cesto kasni na 'vlak'. Nevolja lezi u pretjeranom zlopamcenju. U analiziranju je nepristrana.
Karma: ako zeli sazrijeti duhovno, treba se prestati baviti sobom, poceti brinuti o drugima. Treba se otvoriti velikim idealima covjecanstva.

solar08/09
Submit to Clesto Submit to Digg Submit to Furl Submit to Del.icio.us   Reply With Quote

Old 19-03-2008, 02:00   #3
gita
Čarobnjak

gita's Avatar

gita je offline
Standardno

VAGA - 23.9. do 22.10. - osjecajna ekspanzija

Trazi ravnotezu izmedju materije i duha. Treba se odluciti za sklad ili nesklad. Ambicija se smanji samo u slucaju ako pronadje kome ce se svidjati. Mirnog je temperamenta, aktivna, bez pretjerivanja - sretna kombinacija drustvenog ztivota. Treba pronaci univerzalno znanje.
Karma: ovo je najnestabilniji zodijakalni znak, osjecajnost je velika. Moze se vinuti u visine ali i unistiti dinamiku. Ravnoteza je: ne dati se zatvoriti u vlastitu statiku nego riskirati i uznemiriti samu sebe.

SKORPION - 23.10. do 22.11. - zelja za vjecnim zivotom

On je konflikt duha i materije (duse i seksa), privlacan je, sve treba sluziti zadovoljstvu osobe, pokrece se da bi osvajao. Zelja za zivotom je produzena, prisutni su: egoizam, ljepota, senzualnost i posesivnost. Zeli uzivati u zemaljskim strastima a privlace ga duhovne visine. Moze se izgubiti u nekontroliranim seksualnim impulsima ili postati divan ako seks sublimira. Unistava svojom kritikom, boji se smrti. Negativan Skorpion unistava sam sebe.
Karma: naucite stediti energiju, ne pretjerujte, zakocite entuzijazam. Pravi cilj zivota je logican razum; kontrolirajte destruktivnu snagu u sebi.

STRIJELAC - 23.11. do 21.12. - etapa sazrijevanja

Predstavlja pobjedu borbe izmedju duha i materije. Zadovoljan je. Kad odluci da prestane dijeliti pravdu na Svijetu, dobiti ce snagu da postane protagonist bozanskog zakona. Moze zivjeti u drustvenom zivotu i evoluirati iznutra. Zeli posjedovati materijalna dobra, uziva u zemaljskom uspjehu, ali je velikodusan. Prijeti mu vracanje unazad.
Karma: ne treba se siliti da sazna sve pod bilo kakvu cijenu, ne gubiti energiju na tisucu stvari. Unutarnji mir se postize smirenoscu i altruizmom. Strijelac nije obican znak, ne treba se trositi tamo gdje nije potrebno.

solar08/09

Old 19-03-2008, 02:01   #4
gita
Čarobnjak

gita's Avatar

gita je offline
Standardno

JARAC - 22.12. do 20.1. - poznavanje superiornog znanja

Uspjeh dolazi kroz iskusenja. Siromah (prosjak, prorok) posjeduje kljuc za poznavanje granica zemaljske dusevnosti, zna zavrsiti proces reinkarnacije. Samo on zna cilj svog puta, radi u tisini, traje u vremenu, zivi u samoci. Da bi se razvio, treba kontaktirati s ljudima.
Karma: zeli se nametnuti sto moze biti cinicni despotizam megalomanije. Energiju treba usmjeriti u visine, prema spiritualnom saznanju. Samo tako moze uci u srce zbivanja.

VODENJAK - 21.1. do 19.2. - svijest izbora

Okrenut je drugima, uzima odgovornost na sebe, odgovara za svoje postupke, on je odrastao covjek. Nema iluzija i ne moze zatvoriti oci pred stvarnoscu. Upravlja sam svojom karmom, ekstrovertiran je, pravi prijatelj, treba raditi u zvanju gdje dolazi do izrazaja drustveni interes. U Vodenjaku su ujedinjene sve energije: dualnost i unutarnji konflikti. On je inicijator, besmrtan, poznaje intelektualni mehanizam duha. Poklanja sebe, sto ljudi znaju cijeniti.
Karma: ima u sebi ogromno bogatstvo ljubavi a stalno zivi u strahu da ce ga svi napustiti i izdati, cak i najbolji prijatelji. Ne mogu svi shvatiti velicinu Vodenjaka. I previse ljubavi ponekad je ubitacno.

RIBE - 20.2. do 20.3. - povratak svijetlu

Predstavlja sintezu ponovnog rodjenja. Ribe su djeca mora, zive u oceanu. Same su ali se sjedinjuju sa Svemirom. Dobro se snalaze u bozanskom a da pri tom ne gube svoju licnost. Treba otvoriti vrata koja vode u Svemir. Unutarnji zivot Riba je impresionantan i reakcionaran. 12.znak je simbol smrti jer se osoba oprasta od zemaljskog zivota i ulazi u vode Svemira. Kad prestane fizicko disanje stvara se novo tijelo. Ciklus je zavrsen, covjek je pred smrcu ali univerzalna psihicka svijest zapoceti ce novi ciklus ucenja.
Karma: treba se prepustiti moru da bi se stiglo na vrh vala. Dug put koji zapocinje bit ce pun teskoca pa Ribe trebaju odabrati najlaksi. Kroz opcu ljubav doseci ce kompletnu osjecajnu obnovu.

solar08/09

Old 19-03-2008, 13:17   #5
jupiter u raku
Čarobnjak

jupiter u raku's Avatar

jupiter u raku je offline
Registrovan: Dec 2007
Standardno

Quote:
Originally Posted by gita;694[INDENT

BLIZANCI - 21.5. do 21.6. - psihicka i duhovna evolucija

U zivotnom krugu predstavlja saznanje i inteligenciju, dualizam: duhovnu evolutivnu svijest i zemaljsko poznavanje stagnacije. Kundalini, energija koja se nalazi u kraljeznici, treba uspostaviti sklad dualizma. Dominira ga Merkur, zbog cega je drustven, monden, spretan, ugodan, pazljiv, znatizeljan, pokretljiv, inteligentan, lazljiv, nestalan, ima dobru memoriju ali nista ne privodi kraju. Iako osjeca potrebu da se razvije duhovno, nikad nece naci mir.
Karma: nestabilan je, oscilira u raspolozenju. Ako u ostvarenju velikih ciljeva ostane realan, moci ce savladati kontradiktornost. Treba meditirati, odluciti se, solucija problema je bliza nego izgleda.

često meditiram,bez toga ne bih mogla započeti dan........
jedan astrolog mi je rekao da sam u jednoj od prošlih inkarnacija bila monah i živela na tibetu????................

[/indent]

!!!!!????????......

Old 19-03-2008, 15:16   #6
lyra
Čarobnjak

lyra's Avatar

lyra je offline
Registrovan: Jun 2007
Standardno

Mislim da ovaj tekst već postoji ....
Ali ok, nije na odmet utvrditi gradivo

Old 19-03-2008, 17:01   #7
gita
Čarobnjak

gita's Avatar

gita je offline
Standardno

Quote:
Originally Posted by lyra VIdi Poruku
Mislim da ovaj tekst već postoji ....
Ali ok, nije na odmet utvrditi gradivo
na search ga nije bilo...
pa nek maknu da se ne duplira bzvz

solar08/09

Old 19-03-2008, 17:04   #8
lyra
Čarobnjak

lyra's Avatar

lyra je offline
Standardno

Quote:
Originally Posted by gita VIdi Poruku
na search ga nije bilo...
pa nek maknu da se ne duplira bzvz
Ma ja se to htila našaliti, jer sam ja ubacila takav isti
Sada mi ža što si se mučila....niko ti na vrime nije reka....
Ma, neka stoji

Old 19-03-2008, 17:21   #9
gita
Čarobnjak

gita's Avatar

gita je offline
Standardno

evo imam jedan tekst o duhovima po dekadama ali ne znam jeli ima negdi ili ne.. ja pretrazim na search pa postam
ali lyra za tibetanski mi nije nista izbacilo, a i meni se cinilo da sam negdi procitala, ali toliko svasta citam da nisam znala di

solar08/09

Old 19-03-2008, 17:39   #10
lyra
Čarobnjak

lyra's Avatar

lyra je offline
Standardno

Quote:
evo imam jedan tekst o duhovima po dekadama ali ne znam jeli ima negdi ili ne.. ja pretrazim na search pa postam
ali lyra za tibetanski mi nije nista izbacilo, a i meni se cinilo da sam negdi procitala, ali toliko svasta citam da nisam znala di
Ma nema veze, nemoj se sekirati....
Provjeri teme na 'Astrologija drevnih naroda'.... A posebno temu Stari Sloveni i njihov horoskop...u toj temi ima više podgrupa...Taj tekst o Duhovima po dekadama mi je isto poznat, ali nisam ti sugurna da li ga imamo

Old 14-06-2008, 04:39   #11
Gwydion
Junior Member

Gwydion je offline
Standardno

Quote:
Dekade? Ako misliš na dekane zodijaka oni su povezani sa Anđelima, to je ipak malo različito od duhova, zar ne? Male karte Tarota, izuzumajući Asove, su povezane sa ovim dekanima i sa ovim Anđelima takođe, tako da imamo 72 Anđela, po dva za svaki dekan, odnosno svaku malu Arkanu Tarota.

moja natalna
Odgovor

Posetioci koji trenutno gledaju ovu temu: 1 (0 član/članova i 1 gosti/gostiju)

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules