Drustvo, mene zanima sta se desava kada planete grade aspekte sa DC? Znam, da opet to sve zavisi od planete i aspekta, ali kako se uopste odvija situacija? Da li su aspekti u sustini dobri ili ne? Ako neko zna nesto na ovu temu, volela bih da cujem, jer ja ne znam nista, samo nagadjam! NADAM SE DA TEMA NIJE DUPLIRANA, JER NISAM USPELA DA JE NADJEM, AKO JESTE! Hvala! Cmokic
aspekti s desc se ne gledaju u principu, bitno je samo ako se koja planeta nadje na desc, tj. da s njim pravi konjunkciju - kako u natalu, tako i u sinastriji - pa se onda nadalje gledaju aspekti prema toj planeti
Aspekti sa Dsc ili s vrhom sedme kuće svakako će utjecati na stvari kojom upravlja ta kuća,primjer,loš aspekat Marsa donijet će svađe u braku,dok bi Uran donio skoro siguran razvod ukoliko se potvrdi iz još nekog ugla.
Kako god,ne treba ih zanemarivati!!
Ve u Str razveden, sa sve nAkom sitnom đečicom dobrooo, dosta ...Jedno je dovoljno!!!
Ja nemam planeta na DC, a jedino Ne pravi kvadrat sa DC, ali to ne provaljujem sta znaci! Neko mi rece da kada ovaj moj Ur dodje na DC, posto mu se priblizava, moze doci do braka. Kako to, kada vi svi govorite o razvodu u tom slucaju????
Ja nemam planeta na DC, a jedino Ne pravi kvadrat sa DC, ali to ne provaljujem sta znaci! Neko mi rece da kada ovaj moj Ur dodje na DC, posto mu se priblizava, moze doci do braka. Kako to, kada vi svi govorite o razvodu u tom slucaju????
nisam vjesta u tranzitima, ali po meni bi trebao biti pokazatelj to sto ce jupiter uci u 4 kucu napraviti konj.sa vladarom 7 i jos sa venerom....a uran ne razumjem zasto:...ne znam, mozda grijesim
SAM Ur, donosi iznenadne događaje-samo jedan primer-i to uopšte ne moraju biti samo loši događaji. Ako natal i tranziti podrzavaju u tom periodu sklapanje braka, naravno i Ur ga moze doneti Eventualan ''oprez'' kod Ur, je ako nešto uradimo na brzinu i nepromišljeno, pa onda slede i isto tako iznenadne (Ur) posledice.
Primer- tr.Ur kvadrira nat. Ve, mogućnost i prilike za veze.U tom periodu (tranzita) započinjete vezu, male su šanse da te veza i opstane na duže staze, normalno ne i nemoguće.
Što se Ju tiče, to svakako stoji, ali kao što znamo uvek za događaje postoji više okidača...Nema malo primera da i tr. Sa donosi brak...
PLUTON 90 DSC
VENERA 120 DSC
MERKUR 90 DSC
MOON 90 DSC
evo i mojih aspekata nisu bas reprezetativni,puno pozdrava svima!
hm... baš se posebno ne spominju aspekti sa DSC
nego aspekti s ASC
obzirom da su oni na suprotnim stranama
pa ćemo recimo uran u konj s desc promatrati kao uran u opoziciji s asc
uran u sekstilu s desc će biti u trigonu s asc
kvadrat je kvadrat
itd.