Saturn u inkonjukciji ~ 150° ~ sa... [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Saturn u inkonjukciji ~ 150° ~ sa...


Merkur
06-06-2007, 18:22
SA 150 UR

Potrebno vam je da vam drugi ljudi odobravaju i spremni ste mnogo toga da ucinite kako bi do toga doslo. Cesto ste rastrzani izmedju tradicije i odgoja s jedne , i savremenih, novih koncepcija, s druge strane. Kada prevazidjete vlastite nesigurnosti, postici cete uspeh zahvaljujuci inventivnim idejama i sposobnosti konkretizovanja apstraktnih ideja. Uspeh u oblasti koju ste odabrali cesto vam je vazniji od ljubavi ili braka. To moze dovesti do stresnih odnosa.

TV zvezda Stiv Alen, Sid Ceris.

SA 150 NE

Uznemiri vas svaka patnja ili nepravda u vasoj okolini. Mada zelite da upravo vi budete taj koji ce doneti promene, imate snazan osecaj krivice kada se pokaze da nemate ni energije ni snage volje da to ucinite. Kako ste izrazito motivisani u duhovnim, intuitivnim oblastima, imate pesnicke i filozofske kvalitete. Kad god se ispostavi da ima vise obaveza nego sto ste vi u stanju da podnesete, bezite od stvarnosti. Taj beg se moze manifestovati i psihicki i fizicki - kao iscrpljenost, cudne bolesti koje je tesko dijagnosticirati ili bajkovito dozivljavanje stvarnosti.

Radindranat Tagor, Dzudi Kolins.

SA 150 PL

Veoma insistirate na ispunjavanju obaveza i cesto na sebe preuzimate mnogo vise no sto vam pripada. Takodje podsecate druge na to sta su, po vasem misljenju, njihove duznosti, i to ne nailazi uvek na dobar prijem. Ako nemate cilj za koji se vredi boriti, mozete biti skloni, ekscesima na seksualnom planu. Perfekcionista ste u svemu cega se latitei volite one polove koji vam omogucuju da upravljate brojnim ljudima i resursima. Stoga su politika i investicione odluke prave oblasti za vas. U licnim odnosima dozvoljavate partneru da dominira, ili cak da vas koristi. Jedno od najvaznijih prilagodjavanja kome vi morate pribeci jeste da naucite da cenite sebe samog.

Volter Mondej, Brizit Bardo.

Shmishonja
01-04-2010, 12:56
Kuincunks ili inkonjunkcija je ugao od 150 °, što je pet - dvanaestina (5/12) od 360 ° ekliptike.

Orbis je max. -/+ 2°.

Za inkonjunkciju se kaže da potrebu za umerenošću i prilagodjavanjem, ali je pomalo nepredvidljivog uticaja, pa donosi napetost izmedju palneta koje sklapa.

Takodje, ukazuje na teškoće i stres, zbog nespojivih elementa koji su na neki način prisiljeni da budu "zajedno".

Najviše se ističe u zanemarivanju obaveza u životu osobe (posebno zdravstvenih) ili pak izbegavanje obaveza koje društvo nameće osobi.

Kad znamo osnovno značenje aspekta od 150° lako nam je da istumačimo i asto-kombinacije aspekata koje planete u natalu imaju preko ovog aspekta.

blagica
06-04-2010, 22:21
Ja imam dve inkonjukcije sa saturnom i to Sa150Mo i Sa 150 Ne. Pri tom svo troje su deo konfiguracije jod. Nemam bas ideju sta bi ova konfiguracija mogla da predstavlja za moj horoskom. Pri tom Sa je u 9, Mo u 2, Ne u 4, a izmezu njih u 3 je Ju u opoziciji sa Sa. Mozda znate nesto vise o ovoj konfiguraciji?

Aquarious
08-05-2010, 16:02
Verovatno je lako, ali sta da radim ja kada mi je Venera u inkonjukciji sa Sa, Mesecom i Juznim mesecevim cvorom koji su svi u konjukciji u 12. kuci!
Ha!!? Jesam ja pocetnik, ali mi je ovo totalna konfuzija! A vama? Moze li neko da da objasnjenje?!