Ukljesteni znaci i planete u njima [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Ukljesteni znaci i planete u njima


Strane : [1] 2 3 4

Aurora
01-09-2006, 09:27
Jel' bi mogao neko da mi objasni ove ukljestene znake? Kod Dupora kaze :"Njegova planeta je navodno slabija, dalje od cusp" To mi bas nije najjasnije. Misli na planetu koja vlada ukljestenim znakom ili na planetu u kuci?? Meni je ukljesten znak Raka i Jarca - 2. i 8. kuca, a u 8. je Venera, pa jos i retr. Ono sto znam je da bi i Mjesec i Saturn trebalo da se gledaju kao suvladrari 2.i 8. polja, a dalje nista...:confused: :confused: :confused:

duholika
01-09-2006, 10:04
nek me neko ispravi...ali uklesteni znak ili polje sam ja shvatila kao uspavani znak ili polje. E sad,sve zavisi cime i na koji nacin se taj znak moze probuditi...ko se tu smestio,gde je otisao vladar,ko,kad,gde i zasto tranzitira i sl...

princgora
07-09-2006, 22:54
O ovoj nadasve neuobicajenoj pojavi ,koja zadaje muke Astrolozima prilikom tumacenja natala,postoje razne i oprecne teorije i objasnjenja.
Kazu da su to uspavani znaci,da su kuce u kojima se one nalaze uspavane,jedni kazu da se otkljucavaju posle 30 godine ili u kasnijim godinama,drugi kazu da ih aktivira neki tranzit.
Pod otkljucavanjem se smatra aktiviranjem potencijala koji kuca ili znak nosi.
Kako i sama imam dve ukljestene kuce/u prvoj vodoliju,a u sedmoj lava,jos je u sedmoj u lavu ukljestena i planeta u mom slucaju Merkur,a to uvek pojacava celu pricu/,a verujem da je medju vama takodje puno onih koje se nerviraju prilikom tumacenja svojih natala zbog istih,nadam se da cemo zajedno uspeti da razresimo ovu enigmu.
Pa devojke i mladici,hajde da pronadjemo sve sto mozemo o nacinima tumacenja ove pojave.
Za one koji ne znaju kako izgledaju ukljestene kuce,neka otvore moju natalnu kartu i videce na primeru moje prve i 7 kuce.U jednoj kuci se nalaze 3 znaka,jedan je zarobljen izmedju druga dva koji su na pocetku i kraju kuce.:)

Vojvotkinja
07-09-2006, 23:01
:confused: Zar nije u tvojoj kuci 5 planeta :confused:
da li je meni koja kuca ili planeta ukljesten?Mozhe li bit ova 10-ta, poshto je tu najvishe planeta?

princgora
07-09-2006, 23:07
Tebi je draga ukljestena skorpija u sestoj kuci i bik u dvanaestoj.Jeli ti sad malo jasnije?
Moja npr.sedma kuca pocinje u Raku,pa se nastavlja u Lavu i zavrsava u Devici.Ima tu puno planeta ali je ukljesten lav,izmedju dva znaka,a s obzirom na to da je u njemu Merkur i on je ukljesten.:(

Vojvotkinja
07-09-2006, 23:28
aaaaaaa, daaaaaa, sad sam skapirala :banana: ..6-ta kuca mi hvata tri znaka (Vagu, Shkorpiju i Strijelca), a 12-ta (Ovan, Bik, Blizanci) :)

magdalena
08-09-2006, 10:53
.
Kazu da su to uspavani znaci,da su kuce u kojima se one nalaze uspavane,jedni kazu da se otkljucavaju posle 30 godine ili u kasnijim godinama,drugi kazu da ih aktivira neki tranzit.
Pod otkljucavanjem se smatra aktiviranjem potencijala koji kuca ili znak nosi.

Auuu, diiiivno, meni ce da se otkljucaju Devica i Ribe (Devica ukljestena u 9., Ribe u 3.) :lamsey_woot:
U mom slucaju, pretpostavljam da ce ovo bito tacno - otkljucavanje posle 30. - i to cenim da ce biti recimo sa Saturnovim povratkom, jer natalni je bas, gle cuda, u toj ukljestenoj Devici.... :cool: A sta ce da se aktivira, mogu samo da nagadjam :p

zelenooka
08-09-2006, 14:13
Ako sam dobro shvatila meni su zaključani strijelac u 5. sa Ne i Ju i blizanci u 11.?

Vojvotkinja
08-09-2006, 15:38
Jeste, peta kuca i 11-ta kuca su ti ukljeshtene :)

Skorpija
09-09-2006, 22:53
meni su ukljestene 2 i 8 kuca,a ako bi trebalo da se ta polja "otkljucaju" posle 30god, sta onda sa 8kucom?jesam li onda izlozena opasnostima:eek:

TrilianSi
09-09-2006, 22:58
možda nasledstvima :)

Skorpija
09-09-2006, 23:02
možda nasledstvima :)
sad si me utesila,e vala moze,bolje tako

TrilianSi
09-09-2006, 23:06
uh, zamisli to..."otključa" se ,kako ti kažeš, drugo - kinta i osmo - nasledstvo :banana: meni su u tim kućama uklješteni znaci :3smilie_haendehoch:

Merkur
19-11-2006, 13:43
Da ponovimo gradivo:

Šta su to uklješteni znaci?

To su astrološki znaci u kojima ne počinje ni jedna kuća. Takav znak je ceo « utopljen « u jednu kuću. Prisustvo uklještenog znaka u nečijoj natalnoj karti govori o tome da će se njegova simbolika, odnosno značenje planete u njemu i planete koja vlada njime, iskazati kasnije u životu.


sa net-a

destiny
20-11-2006, 18:54
evo uz pomoc nase pametnice Merki, stavljam jos jedan tekstic...moze da doprinese laksem razumevanju i tumacenju, kao dodatak svega sto ste vec rekli...'FALA Merkurce moje...:4kiss:
"...Sto se ukljestenih znakova tice, iskustvo je pokazalo da je tumacenje te kuce (u kojoj su ukljesteni znaci), identicno kao i tumacenje svih ostalih, s`tim sto dogadjaji koji se vezuju za datu kucu (ili pak oblasti na koju se odnosi), kod odredjene osobe, moraju da prodju kroz tri faze. Na primer: ukoliko prva kuca pocinje u vagi, zahvata celu skorpiju i deo strelca, toj osobi ce u prvoj trecini zivota (mladosti)dominirati vaga u prvoj kuci, u sredini zivota koja logicno i najduze traje, dominirace ukljestena skorpija a u starosti strelac, znaci osoba ce se krajem zivota ponasati kao AC strelac. A sve to je naravno i veoma logicno ako uzmemo u obzir direkcije.
Jedini razlog zbog cega je kuca u kojoj je znak ukljesten vaznija, je zato sto ta kuca automatski ima minimum 3 vladara. A ti vladari ( u gornjem slucaju venera, mars, pluton i jupiter) se najcesce nalaze u razlicitim kucama horoskopa, tako da je akcija osobe usmerena na mnostvo razlicitih oblasti. U nasem primeru, da bismo opisali ovu osobu, moramo da pratimo cak 4 planete, koje imaju odredjene aspekte i znacaj u celoj karti.Naravno ovo nam takodje govori da je datoj osobi kuca sa ukljestenim znakom veoma vazna, nekada cak i najvaznija oblast zivota, i da je akcija osobe najvise usmerena u tom pravcu ( a kako, na koji nacin, zasto itd. vidimo kada analiziramo gde su otisli vadari polja).
E sad, te oblasti ne moraju nuzno biti najvaznije oblasti, narocito kada to polje nije naglaseno planetama. Evo jednog jednostavnog primera (koji se u praksi pokazao kao tacan): osoba ima AC u znaku Vodolije, a I kuca se proteze dalje kroz Ribe i zahvata delom i Ovna, to znaci da je znak Riba ukljesten. S obzirom da I kuca govori o nasem izgledu, kako nas drugi dozivljavaju itd. (da ne ponavljam), logicno je da je ta osoba izuzetno zgodna, ali da to ne istice svojom garderobom niti stavom, izgled je tu "ukljesten", ne dolazi potpuno do izrazaja, usled Vodolije (neupadljivo, posebnost) i Ovna (pomalo trapavo, decje, prvo sto padne pod ruku, sportski)...znaci da ukljesten znak nije onaj koji I proradi, iako je itekako prisutan, vec u zavisnosti dalje od vladara, aspekata, kako moze doci do izrazaja..."

jub,jub,jub:4hug:
vase M&D:4lol:

zelenooka
20-11-2006, 21:17
meni su ukljestene 2 i 8 kuca,a ako bi trebalo da se ta polja "otkljucaju" posle 30god, sta onda sa 8kucom?jesam li onda izlozena opasnostima:eek:
TrilianSimožda nasledstvima :)
Hm...zar nije značenje 8. kuće intimnosti i sex :D :D :D :banana: :banana: :banana:

da igual
17-02-2007, 18:31
evo mislim da se vladari moje 5. uklještene kuće aktiviraju upravo sad - tr. Pluton kvadrira natalnog Marsa - nešto se kuha (baš onako Plutonski) naravno u simbolici 5. kuće :P

Nany
25-02-2007, 10:27
Koliko je meni poznato,planeta ne moze biti ukljestena ali se Kaze za planetu ,koja je u ukljestenom znaku ili kuci ,da je ukljestena. Dakle ili je kuca sira od znaka ili su oba vrha u istom znaku.Kada se to nadje u karti,mislim da je nepisano pravilo:da ako imamo ukljesten znak , imacemo u ukljestenu kucu ,jer negdje se taj prostor mora nadoknaditi. Da li grijesim?:confused:

princgora
25-02-2007, 19:36
Kuce ne mogu biti ukljestene,svaka kuca je slobodna i za njom sledi naredna kuca,ali u njima moze biti ukljesten znak.Tako da se za kucu ,koja sadrzi ukljesteni znak kaze da je zakljucana,jer se njena simbolika ne moze jasno i u potpunosti ispoljiti bez nekog tranzita,ili se ispoljava kasnije u zivotu,sto se naziva otkljucavanjem zakljucanih kuca.:)
Zakljucana ne moze biti samo jedna kuca,uvek su dve kuce sa ukljestenim znacima i one su uvek nalaze jedna nasuprot druge.:)
U ukljestenom znaku nadje se ponekad neka planeta ,a nekad i vise njih,i onda za tu planetu kazemo da je ukljestena,a pri tumacenju primenjuju se pravila analogna onim za ukljesteni znak.:)

mandrak-21
25-02-2007, 20:09
MIslim da nekima nije jasno-postoji ukljesteni znak neko kaze jos i umetnut naravno i umetnuta planeta.Ta osa gde se nalazi umetnuti znak je najjaca u natalu.Naravno umetnuta planeta je je jaca jer je nista ne sprecava da deluje najbolje sto moze.Sve to posle aktivacije iste kuce i planeta se aktivira, i ako se iskoristi ta energija onda deluje veoma snazno i snaznije nego obicno.Umetnuta kuca je nesto drugo to je kuca koja pocinje i zavrsava se u istom znaku i naredna pocinje u istom znaku.Tada te dve oblasti zivota ne mogu da se posmatraju odvojeno vec osoba deluje u simbolici obe kuce.Ako je recimo druga i treca,onda ta osoba obavlja posao sa transportom i komunikacijom...4-5 osoba je kreativna u svom domu ..itd naravno na to treba obratiti paznju posebno gde su vladari tih kuca jer onda je to samo jedan ev.dva vladara

Infekcija_Injekcije
25-02-2007, 20:26
Meni su Ovan i Vaga ukliješteni znakovi.
I meni su nepoznanica, ali znam kako djeluje ovaj Ovan na mene. Moja 1. kuća, moj fizički izgled se proteže od 24° Ribe do 10° Bika.
1. kuća također i označuje glavu, a ja imam dosta ožiljaka po glavi, licu... Što nije u simbolici Riba, nego je simbolika Marsa.
Mislim da te taj znak zajedno djeluje i sa znakom na kojem počinje 1. kuća, ali ipak ne toliko snažno koliko znak u kojem počinje kuća.

:):confused:

mandrak-21
25-02-2007, 20:41
Meni su Ovan i Vaga ukliješteni znakovi.
I meni su nepoznanica, ali znam kako djeluje ovaj Ovan na mene. Moja 1. kuća, moj fizički izgled se proteže od 24° Ribe do 10° Bika.
1. kuća također i označuje glavu, a ja imam dosta ožiljaka po glavi, licu... Što nije u simbolici Riba, nego je simbolika Marsa.
Mislim da te taj znak zajedno djeluje i sa znakom na kojem počinje 1. kuća, ali ipak ne toliko snažno koliko znak u kojem počinje kuća.

:):confused:

Da vrh prve kuce odredjuje tvoj fizicki izgled.Ali 1.kuca odredjuje tebe kakvu te ljudi vide tvoju licnost reakciju .i samim tim ti si mnogo slozenija licnost i teze te je skuziti ne?Ti si ipak koktel ribe ovna i bika(ajmeeee!!!) jos pogledaj vladari gde se nalaze neptun u jarcu mars u blizancima i venera u devici jos jupiter u lavu pa ko ce sve to iskombinovati? Tvoja okolina drustvo pa i roditelji nikad ne znaju kako ces se u kojoj situaciji poneti i ponasati...joj:rolleyes:

Infekcija_Injekcije
25-02-2007, 21:11
Tvoja okolina drustvo pa i roditelji nikad ne znaju kako ces se u kojoj situaciji poneti i ponasati...joj:rolleyes:

:rockon: Baš tako. :)


I nikada me ništa ne pitaju, ako vide da tog dana imam bezizražajan pogled s obzirom da mogu sarkastično odgovoriti na eksplozivan ili hladan način. :o:o:rolleyes:
*najčešće se to događa kada se napokon probudim - 1. kuća određuje što radimo nakon buđenja*

sana
26-02-2007, 13:50
MIslim da nekima nije jasno-postoji ukljesteni znak neko kaze jos i umetnut naravno i umetnuta planeta.Ta osa gde se nalazi umetnuti znak je najjaca u natalu.Naravno umetnuta planeta je je jaca jer je nista ne sprecava da deluje najbolje sto moze.Sve to posle aktivacije iste kuce i planeta se aktivira, i ako se iskoristi ta energija onda deluje veoma snazno i snaznije nego obicno.Umetnuta kuca je nesto drugo to je kuca koja pocinje i zavrsava se u istom znaku i naredna pocinje u istom znaku.Tada te dve oblasti zivota ne mogu da se posmatraju odvojeno vec osoba deluje u simbolici obe kuce.Ako je recimo druga i treca,onda ta osoba obavlja posao sa transportom i komunikacijom...4-5 osoba je kreativna u svom domu ..itd naravno na to treba obratiti paznju posebno gde su vladari tih kuca jer onda je to samo jedan ev.dva vladara

onda ko ima uklijesten znak ima i umetnutu kucu, valjda.
uklijestena Vodolija u prvoj i Lav u sedmoj. umetnuti Blizanci u 5 i 6 i 11 i 12 u Strijelcu.
e sad bih bas voljela da cujem nesto vise o umetnutim kucama. nikad nisam razmisljala na taj nacin da se one zajedno aktiviraju. dalo bi se sad o tome razmisliti i izanalizirati. zanimljivo mi se cini.

da igual
26-02-2007, 14:24
ja sam inače mislila da svi imaju bar jedan par uklještenih kuća, kad li ono kod karte bivšeg vidim, nijedan znak uklješten, a neki imaju i po 4 znaka..

ta pojava bi se mogla okarakterizirati i kao retro planeti, jelda?

mandrak-21
26-02-2007, 14:29
Da bas tako ko god ima umetnut znak mora postojati i neka umetnuta kuca.Mozes pogledati moju natalnu gde su mi vodolija i lav umetnuti znaci a 6 i 12 kuca umetnute.Sad kod mene uvek idu zajedno 6 i 7 kuca i 12 i 1. Znaci mesec upravlja 6 i 7. a saturn 12.i 1.

ja sam inače mislila da svi imaju bar jedan par uklještenih kuća, kad li ono kod karte bivšeg vidim, nijedan znak uklješten, a neki imaju i po 4 znaka..

ta pojava bi se mogla okarakterizirati i kao retro planeti, jelda?
znak gde ima puno planeta daje pecat u analizi horoskopa i stelijum ima posebnu snagu...

da igual
26-02-2007, 15:40
da, ali ja sam pitala ako bi mogla postojati analogija između uklještenih kuća i retro planeta - i jedni i drugi se aktiviraju kasnije u životu.. :)

princgora
26-02-2007, 17:14
Da bas tako ko god ima umetnut znak mora postojati i neka umetnuta kuca.Mozes pogledati moju natalnu gde su mi vodolija i lav umetnuti znaci a 6 i 12 kuca umetnute.Sad kod mene uvek idu zajedno 6 i 7 kuca i 12 i 1. Znaci mesec upravlja 6 i 7. a saturn 12.i 1.
Bilo bi nam interesantno da cujemo kako ove umetnute kuce rade kod tebe?
A meni jos interesantnije jer je kod nas ista situacija.:D

mandrak-21
26-02-2007, 18:35
da, ali ja sam pitala ako bi mogla postojati analogija između uklještenih kuća i retro planeta - i jedni i drugi se aktiviraju kasnije u životu.. :)
a mozda i nikad sve zavisi od ;;okidacha"

zvezdica
08-04-2007, 01:54
Zamalo da napisem da nemam ni jednu ukljestenu kucu....uvek me zbuni ovaj IC i MC....ali sad sam videla da su mi ukljestene kuce 3 i 9....a umetnute 1 i 7....jesam li upravu?:)

zvoncicaa
08-04-2007, 02:32
Zvezdice, ukljesteni znaci su ti Bik i Skorpija a 1,2 pocinju u Devici i 7,8 u Ribama. Nemoj da brkas ukljesteni znak- to znaci da ti ni jedna kuca ne pocinje u tom nekom znaku , sa umetnutim kucama - to znaci da ti dve kuce pocinju u istom znaku. Vidi, tebi Merkur vlada i 1. i 2. a Jupiter i Neptun 7 i 8. ;)

Tumacenje ovih umetnutih kuca kod tebe je da svoju licnost najbolje oslikavas kada pravis pare, ili kroz svoj sistem vrednosti ... a brak vezujes za sex.
A ovi umetnuti znaci ,tu gde su, ne das da niko utice na to polje zivota, tu dolazi do izrazaja tvoja individua ali maksimalno. Jeste da se stvari desavaju sa zakasnjenjem, ali tu si svoj na svome, tezis da preuzmes apsolutnu kontrolu....
Vidi, ja imam umetnuti znak Vodolije u 1. a Lava u 7. Ko, meni neko nesto da nemece, naredjuje, ili da igram kako drugi svira, nema sanse, rusim sve odmah i sebe ako treba!To je buntovna Vodolija u 1. Ili zasto volim astrologiju, zasto se pronalazim u njoj, tazim da se ispoljim kroz nju? Izmedju ostalog Umetnuta Vodolija u 1. A sad ovaj Lav u 7. to je vec visa matematika za mene trenutno... kad se udam, javicu ..;)
Cmoka!


Zvezdice, samo reci mi molim te, sta prvo uradis kad se probudis? Jeste glupo pitanje, a jel razmisljas odmah o poslu ili tako nesto? Ili mozda pomislis na decka ili da odmah zoves nekog da dodje na kafu?

Aurora
09-04-2007, 00:23
E dobro, mene zanima sta je sa ukljestenim znacima, a sta sa kucama? Na sta se odnosi ukljestena kuca, a na sta znak. I kako djeluje planeta u ukljestenom znaku ili kuci. Recimo, moja je Venera ukljestena u Raku u 8. kuci i uz to retrogradna.Znaci li to da cu bas dugo morati da cekam na ljubav? Uz to je Ve vladar 7. kuce :)

da igual
09-04-2007, 10:18
pa da, dobro pitanje za razjasniti!
to su 4 stvari - uklještena kuća, uklješten znak, vladar uklještenog polja i eventualno planete u uklještenoj kući..

moje uklještene kuće su V i XI,
uklješteni su Sco i Bik,
vladar XI Ve je egzaltirana u IX,
vladari V Ma je u X, a Pl je IV
i u V je Ur, vladar VIII i IX

na kraju iz tih uklještenih polja ispadne cijela santa barbara :D
(btw. naravno može i moju čipkicu neko razheklati ako mu se da ;)

uspavana
11-04-2007, 17:15
Do sad sam na ove uklještene gledala, ono kao, nešto kasnije dolaze do izražaja. Hmm...Ja sam Sco/Bliz. Baš kao i ti Anchy, imam uklj. Sco i Bik tj. ''zaglavljen'' stelijum u Sco : SMC, Me, Vtx, Ur, So, Ma uhhh... a u XII Bik mučnog Ju. Nema šanse da ova 6. nije radila kad su u pitanju tr. Pl kroz nju!? Ne preporučujem nikome ;) il np. Ur 90 na istu... Jedino što mogu reći da sam se do pre 7, 8 godina pitala uvek: Ja Skorpija? Svašta! Ne znam da li sam posle prolaska Pl kroz Sco živa :) baš zato što je Pl vladar mog So, ne'am pojma. Asc Bliz a Me u toj Sco (6),o kako sam srećna što mi je baš Asc u Bliz.
Mogu reći da on u svakoj svojoj simbolici mnooogo bolje radi sad nego ranije! I danas nekako imam utisak da više podsećam (sama sebe) na Bliz. nego na tipičnu Sco! E sad ''dočarah'' li ikome išta :smejuljica:
Anchy, tebi je ukljšten Ur u Sco...i bolje...uostalom ko njega takvog uopšte i da sputa ;)
Aurora, malo ću off topic, Ve u Raku, Mo u 1. sa sve Ne ... a t.Ju kroz Str. tvoju 1. Ju je trenutno Retro, ali polako ali sigurno praviće 120 sa tvojim n. Ju koji je u 9. Vladar 9. So, eto ga u 7. Iskoristi! :)

zabac
21-04-2007, 20:39
ja imam ukljestenu 4 i 1o -u kucu, tj sko i bik
u 4-oj su mi pluton i mars, a u 10-oj jupiter iz devete. Sta mi to donosi osim, potrebe da budem samostalna

beba
28-04-2007, 23:30
Ja mislim da ukljesteni znaci ispoljavaju energiju itekako samo na negativan i "nepravilan" nacin, npr energija je usmerena na pogresne stvari ne na prave....Npr ukljesten je znak Ovna i njemu komplementaran suprotni znak je Vaga , takodje ukljesten u nekog kuci , tako da ova dva znaka ne primaju energiju jedan od drugog, odnosno Vaga treba da uravnotezi i da harmoniju brzoj i nepromisljenoj Ovnovskoj energiji , ali posto su dva znaka ukljestena ne razmenjuju medjusobno energiju koja se razmenjuje izmedju svih znakova u natalu a posebno medju suprotnim znacima..to je celo objasnjenje koje sam nasla, sad sto se tice razmene energije po mojoj logici to znaci da su kuce , odnosno vrhovi kuca provodnici energije izmedju znakova, odnosno ona pozitivna????
energija riba, prelazi odnosno zaobilazi Ovna [ostavljajuci ga da se snalazi jadnicak sam kako zna i ume ] i posto vrh npr 3 kuce pocinje u Biku prelazi direktno na Bika..a isto tako jadna Vaga s druge strane je nesnadjena i nepravilno ispoljava svoju energiju ne primajuci balansirajucu energiju od drugih znakova zodijaka,...
tako nesto.....
Ali ako su ukljesteni Ovan i Vaga to ne znaci da osoba ne ispoljava te energije odnosno da je lenja, da nije lepa , da nije sarmantna , da nema diplomatske sposobnosti, energiju za akciju, samo sve to koristi sa velikim "neznanjem" i nepravilno i moze da se desi da sve te karakteristike "izadju na povrsinu" na neki "los" nacin i tako dalje

Scarlet
29-04-2007, 07:46
Gde si našla ovo, ili je ovo neko tvoje viđenje ... ?

Provodnici energije su, i oduvek su bile planete a ne znaci. Vrhovi kuća ne mogu biti provodnici - oni imaju neku drugu funkciju a planeta je ta koja, vladajući nekim poljem ili čime već, prenosi energiju tamo ili ovamo, i na ovaj ili onaj način.

Ako se i, možda, radi o "nepravilnom" ispoljavanju energija kod uklještenih znakova (... ja se s tim ne bih složila, ali Ok, recimo) , to bi možda bilo samo na početku priče jer su ti znakovi, fakat - pošto su uklješteni- u početku neispoljeni - ali to ne znači da ne postoje, ili da su (još manje) "iščašeni" kako ti, ili taj neko na koga si se pozivala pokušava da kaže.

Objasni :)

da igual
29-04-2007, 09:58
ja se isto ne bih mogla složiti da se energija uklještenih znakova nužno na loš način ispoljava..
po mom mišljenju, planeta koja vlada poljem u kojem počinje kuća ima vodeću ulogu kako se odnosimo prema simbolici tog polja, dok planeta koja je vladar uklještenog polja dodatni operator - samo iz prikrajka ili nastupa na snagu nakon nekog vremena dok se stvari već razviju pomalo :)

Scarlet
29-04-2007, 16:03
... a ako gledamo na nekom globalnom planu, u drugoj polovini života (dok u konkretnoj situaciji -ako posmatramo konkretno dešavanje u simbolici datog polja - naravno, kasnije).
Ja bih to tako opisala.

Takođe, opisuje "skriveni" deo priče u kontekstu datog polja - primera radi, vrlo često uklješten znak u V ili VII polju (u zavisnosti od cele postavke a pre svega vladara tog znaka i cele kuće) može dati tajne veze i/ili ljubavi - u V u predbračnoj vezi, u VII - u braku - najplastičniji primer. Naravno, nije pravilo ali je bitan faktor za razmatranje.

beba
30-04-2007, 01:29
Gde si našla ovo, ili je ovo neko tvoje viđenje ... ?
...
Objasni :)

Moje razmisljanje samo:)
mislim trebala sam da stavim "energiju" pod navodnike, odnosno "to nesto" se prenosi nekako ili ne prenosi ili je oslabljeno itd, a sto se prenosa energije tice, prenos energije se vrsi izmedju apsolutno svega sto postoji u univerzumu ako cemo o mehanickoj energijji da pricamo, dok nam "nasa mapa" odnosno natalna karta pokazuje kako je ta energija 'slozena" i sta sve proizvodi u nama i u nasim zivotima.
ok nezgodno sam se izrazila ustvari nisam dobro promislila, u univerzumu sve utice na sve istovremeno , i tako se prenosi mehanicka energija, a vrhovi kuca pa , zajedno sa svim ostalim u karti pokazuju kako je ta energija "oblikovana", u nama nasim zivotima, dogadjajima, situacijama itd, kako se ispoljava uticaj te kombinovane energije da tako kazem..
:)

U mom slucaju ukljesteni znaci ispoljavaju jako svoju energiju samo to mogu da kazem ali na ekstreman nacin, nisam htela da kazem los, ali cesto drustveno neprihvatljiv ili "nasilan' previse temperamentan nacin, itd, sto ne mora da bude lose ali za vecinu ljudi ekstremno...znaci ovi znaci su kod mene ne oslabljeni nego previse ekscentricni....ti ukljesteni

Scarlet
30-04-2007, 09:21
da, očito kod mene nije slučaj - imam uklješteno V i XI u Škorpiji i Biku - ne pa da mi napamet da imam tajne veze dok sam u vezi, prezirem to..

... ali, takođe, može - primera radi, da dok si u vezi, ti se neko "neformalno" ponudi da bude sa tobom, neko sa strane (mislim nevezano za tvog stalnog partnera). ;)

Ili, isto tako, to V polje može da proradi i u braku, ne mora se to vezivati samo za predbračne odnose.

Ili ... 1000 je varijanti :p

Moje razmisljanje samo:)
mislim trebala sam da stavim "energiju" pod navodnike ...:)

Ja sam samo pošla od onog osnovnog, da su planete te koje nose energiju, znaci pokazuju kvalitet i daju "pečat" toj energiji (sa planetom u tom znaku, naravno) - dok kuće (vrhovi kuća) daju formu svemu - ne energiju. Pitanje je terminologije i, što bi Krokodokodil rekao, semantike :D. Ti verovatno misliš Ok ali se pogrešno izražavaš.
Kuće su te koje uobličavaju stvari i daju formu, građu - kao što momentom svog rođenja dobijamo određen Asc i vrhove kuća. Energija, sama energija ide preko planeta - njihovih vladara tamo gde već ide; a kuće ako ih vezujemo sa znacima u kojima počinju i obuhvataju govore o okolnostima, ne o energiji.
E, sad, kažem - zavisi šta ti nazivaš energijom ;)
No, ovo je offtopic ;)

To što se kod tebe uklješteni znaci ispoljavaju na "neadekvatan" način mislim -odnosno pretpostavljam - da je upravo zbog planeta - njihovih vladara, a sa druge strane trebalo bi verovatno uzeti u obzir ceo natal, mislim da tome ne može da doprinese samo fakat da je neko ili nešto uklješteno.

da igual
30-04-2007, 12:03
... ali, takođe, može - primera radi, da dok si u vezi, ti se neko "neformalno" ponudi da bude sa tobom, neko sa strane (mislim nevezano za tvog stalnog partnera). ;)

Ili, isto tako, to V polje može da proradi i u braku, ne mora se to vezivati samo za predbračne odnose.

Ili ... 1000 je varijanti :p

e to već da, ponude i kojekakva upucavanja dok sam s nekim u vezi.. ali to se i inače ljudima dešava da su nekome zanimljiviji dok su zauzeti - valjda bolje zrače nego oni koji su solo, zadovoljniji su :)

sana
11-05-2007, 13:25
:) zna mandrak sta govori. to je sigurno. bas mi se svidja ovaj naslov /misterija/ . kad u svojoj karti svedem vladare uklijestenih znakova na planete koje su u sjedistu, dodjem do So u Lavu u 7 i Ve u Vagi u 8.
uvijek je bilo tog neceg sa strane u vezi. bar neki flert lagani ili bezvezno nabacivanje. ali kako mislim da to /dejstvo uklijestenih/ pocinje sad, onda vam mogu reci da me sve to izludjuje.
nisam u vezi, a izlazim sa prijateljem koji se ponasa kao da smo u vezi. samo nam jos sex fali i to je to. istovremeno izladjem sa drugim tipom i sretnem prijatelja u gradu, ali sve je kao normalno. prijatelj i bi i ne bi vezu, ja iskreno, ne bi. taj tip, drugi, se pojavi i nestane, vidjamo se poslovno. ali nista.
treci tip, vec spominjan, sinastrija je u prilogu :), treba da dodje, a i sam frca od energije i mislim da ima tako nekih letecih sema. ma ovo je ludnica. i jos mi samo treba da se udam i da dobijem tako nekog svrljatora i da sama budem takva. fuj. ma uzdam se u Saturna :) nabije osjecaj krivice, pa ako i zgrijesim necu drugi put heheehe

princess
22-05-2007, 15:50
Meni su ukljesteni znaci Ribe 3 kuca i Devica 9 kuca,s'tim sto Devici mi se nalaze Ju(vladar asc)0 Ma i Saturn(vladar Sunca),a Ne iz ukljestene 3 otisao u prvu i pravi konjukciju sa Me vladarem Ju,Ma i Sa???????
Sta bi sve to moglo da znaci???

EnemyOfTheSun
23-05-2007, 00:19
Pix, e al ih imenovaste. "ukljesteni znaci" . :/

Mislim da moze da se smisli pristojniji naziv, dostojan jednog sazvezdja. :)

uspavana
23-05-2007, 00:47
Pix, e al ih imenovaste. "ukljesteni znaci" . :/

Mislim da moze da se smisli pristojniji naziv, dostojan jednog sazvezdja. :)

Od sad, pa nadalje i u buduće, po našem priznatom astrologu, ovakvi znaci nose naziv ''bezlični znaci''... :p

EnemyOfTheSun
23-05-2007, 00:59
Hah pa nije ozbiljno, nekako diskriminatorski zvuci. "Ukljesten" :)

Ko da sad njega nego smestio tu. Bolje da zovete "srednji Znak u Prosirenom polju" npr.. posto realno taj znak postoji prostiralo se polje preko tri znaka ili ne.

Mislim pravilnije nekako a i ima vise postovanja prema sazvezdju.

princess
23-05-2007, 11:41
zanimljivo mi ovo o tajnim vezama u natalu koje bi se mogle videti kroz ukljestene znake....Prosto me uvek salecu po dvojica...
Uzas u odluci sa kojim ostati ili otici....
Mada se ne upustam u odnose na dve stolice....

Skorpija
24-05-2007, 02:26
Meni su ukljestene 2 i 8 kuca,a venera ukljestena u 2,pa jos u jarcu,zato se sve sporo i desava,ali mi je i dalje misterija.

Santijen
24-05-2007, 10:26
Ja imam ukljesten neptun u skorpiji u 5. kuci i merkur, sunce i mars u 11u biku., sto se tice neptuna koji simbolise problematicnu trudnocu, ja sam je vec odavno imala, a i dete mi je bilo ovisnik o pumpici, sto se tice ukljestenja u kuci prijatelja, od 2003 primetila sam da trosim puno vise besa i energije sa prijateljima i neke veze su trajno pukle....Dal je tranzit Urana bitan ne mogu nis da kazem? znaci nije pravilo da ce se aktivirati kasnije meni je malo logicnije ono sa tri faze.....

pcelica maja
11-08-2007, 04:39
Drustvo evo i mene, da i ja napisem nesto.....ovo nisam ja izmislila samo sam prepisala.
Ukljesteni znak je nedovoljno inkarniran znak.Kuce su te koje stavljaju ili izvlace astralno telo u vidljiv svet.Ukljesteni znak ima tri znacenja.

1. Ovi znaci ukazuju na dogadjaje koji su se nekada desili ,
uglavnom u proslom zivotu a vezano za stvari kojima upravlja kuca ukljestenog znaka

2. Ukazuju na stvari koje ce se kasnije pokazati u zivotu

3.Ukazuju na nesto sakriveno i tajno sto se u datom momentu ne vidi.

Da bi planeta koja je ukljestena proradila bitno je da ima aplikacioni aspekt koji ce je izvuci.
ako nema aspekt gledamo dispozitora.
Ako je planeta ukljestena i u svom znaku bez aplik aspekta to nam ukazuje na tajnu koja nikada nece biti otkrivena.Separacioni aspekti pokazuju da je to bilo nekada.

Planeta koja se nadje ukljestena ispolice se kasnije u zivotu a aktivirace je neki tranzit ili direkcije.
Konkretno ja..Ukljestem RAK I JARAC .Moj MO ima aplikacioni aspekt sa SA tako da je pre tri godine tranz.SA aktivirao aspekt i otvorio mog JARCA i 5 kucu a pre par meseci tranz.UR u opziciji sa mojim MO ,otvorio RAKA I 11.

Vertex
11-08-2007, 18:09
Sta nas uce ukljesteni (umetnuti) znakovi

Ukljesteni Ovan/Vaga
Uci postati samoinicijativan ali i manje kritican, da bi se postigla ravnoteza u odnosima.

Ukljesteni Bik/Skorpijon
Ovde su naglasene materialne i culne potrebe sa svrhom da bi se upoznala sustina vlastite snage kroz odnose sa drugima.

Ukljesteni Blizanci/Strelac
Uci da je snaga u ucenju i razvijanju vestine komunikacije i pronalazenju smisla i vere.

Ukljesteni Rak/Jarac
Poudarena emotivna sigurnost kroz naglasenu potrebu za domom, statusom i reputaciji.

Ukljesteni Lav/Vodolija
Uci razvijati samopouzdanje kroz otkrivanje i koriscenje licnog talenta da bi se postiglo oslobađanje od zatvorenosti.

Ukljesteni Devica/Ribe
Uci ravnoteze između logike i rutine sa jedne strane te vere i spiritualnosti sa druge strane.

Vir: Cris McRae (Kanada) Predavanje Pozitivna i korisna strana ukljestenih znakova

Vertex
11-08-2007, 19:35
Ponasanje planeta u uklestenom znaku

Sunce – dok traga za vlastititim izrazom i identitetom daje drugima utisak zatvorenog ili egoisticnog coveka a u stvari on se u sebi oseca hendikepiranom i nikako ne lici na ono svetlo i toplo Sunce u Lavu. Ali, kad sam pronađe podrucje gde se moze potvrđivati onda to Sunce zasije i postaje glavna tacka horoskopa.

Mesec – obicno ima osecaj da nije dovoljno voljeno, to se vuce jos iz detinstva i prenosi se u
partnerski odnos. Kada uspe savladati ove negativne emocije, osoba postaje vrlo snazna licnost u sebi.

Merkur – bitna razlika ove planete od neuklestene je u tome sto hoce biti nesto drugo, drugacnije od obicnog (Vodolijski princip) jer inace Merkurjev princip tezi da je slican drugima. Mogu biti i misaoni procesi u razkoraku sa drugima, i tek kad se sa ovim pomire
moze poceti upotrebljavati intuiciju.

Venera – ljubav se ovde shvaca kao nesto idealno, nedostizno, sveto (slicnost neaspektirani Veneri, kao da je nemoguce doziveti takvu ljubav) pa se cesto preusmerava dok ne uspe savladati tih energija, u kreativnost ili kupovine da iskompenzira ideal ljubavi (slicna joj je Venera u Jarcu).

Mars – poseduje ogromnu kolicinu energije koju mora negde kanalizirati. Zbog toga osoba sa tim polozajem Marsa stalno treba imati pred sobom neki cilj, akcije, radoholik i broji zmage i tekmici makar sama sa sobom u stilu »dali ja to mogu?«

Jupiter – jos iz detinstva vuce ugusen entuziazam, kao da se ne sme veseliti. Kad ovo prevaziđe vrlo dobro ume koristiti sve prilike i ima vrlo dobar osecaj za procenu ljudi, situacija i okolnosti.

Saturn – uklesten Saturn je specifican. Toliko je osetljiv za tuđe probleme, da hoce preuzeti brigu i odgovornost za nekoga ne obazirajuci kako je ovo primljeno na drugoj strani jer ne vole svi takvu pomoc. Međutim dejstvo je da osobe sa takvim Saturnom osecaju sta je pravo resenje za tuđe probleme.

Uran – cesto prisutan strah pred greskom i osecaj srama ili se plasi da mu se drugi rugaju.
Kada postane dovoljno samosvestan, ovi negativni osecaji pređu.

Neptun – donosi velike frustracije dok osoba ne rjesi vlastitih zelja i potreba jer se plasi biti vođa ili na očima drugih. Voli se sakriti unatoc tome da neki prepoznaju njegove kvalitete
i zele ga ispostaviti ili ga teraju napred.

Pluton – zeli otkriti visji cilj covekovog postojanja i uporno istrazuje sve tajne i misterije, zivota, smrti, seksa

sahadow452
11-08-2007, 23:23
Ukljesteni znaci su mi Devica u 6 kuci sa Jupiterom,Uranom i Plutonom i Riba u 12 kuci sa Marsom...a,umetnute kuce,su koliko sam ja razumela kod mene 4(-5 )jer pocinju u Raku i 10(-11) u Jarcu... i sta sad:confused:.....Zakljucan mi je znak Device i Riba sa svim planetama koliko shvatam....a,4 i 5 trebam posmatrati zajedno i 10 i 11 isto tako...i trebam gledati gde se nalazi Mesec i Saturn...ispravite me ako gresim....:rolleyes: .....:confused::confused::confused:

Aurora
12-08-2007, 00:35
Meni su ukljesteni znaci Rak i Jarac, a to su 2. i 8. polje i tu je retr. Venera u Raku u 8. Ne samo retrogradna nego jos i ukljestena. Nema lose aspekte, ali njen dispozitor Mjesec je u1. polju i nema ni jedan lijep aspekt.... :-( Moze li mi neko dati ideju na sta sve ova moja Venera moze da se odnosi??

Vertex
12-08-2007, 15:36
Sahadow452, umetnutni su ti znaci Devica i Ribe na osi 6/12.
6. kuca ima vrh u Lavu (kardinalna vatra), gledas kao vladara Sunce u 11. u Vodoliji (u izgonu) ali sa dispozitorima Saturnom u 12. u Ovnu ide u znak egzaltaciju i preko Urana u 6. u Devicu,
dalje umetnuta Devica (promenljiva zemlja), gledaš vladara Merkura u 11. u Vodoliji (koji se ovde jako lepo oseca) i ide preko istih dispozitora u 12. u Ovna i u 6. u znak egzaltacije.
Taj Merkur kao vladar umetnutog znaka je najvazniji za 6. kucu.
Ovde u Devici nalaze ti se jos umetnute planete Jupiter, Pluton, Uran.
6. kuca ti zavrsava u Vagi (kardinalni vazduh), vladar Vage Venera nalazi se u 9. u Strelcu (tvoja svrha bezuvjetna ljubav i vera), koja preko Jupitra ide u znak svog pada u Devicu ali ima lep trigonski aspekt sa Jupitrom, sto nam govori, da ces ti nakon izvesnog vremena sa upornim i istrajnim radom, nakon nuzne promene iz mentalne na vise duhovnu razinu, a nakon bolnih iskustava verovatno si vec postigla dosta ravnoteze sa okolinom i sama sobom kroz saosecajnost, brigu i pomoc drugima.
Istim postupkom obradis suprotnu 12. kucu, koja ti pocinje u Vodoliji i u kojoj se takođe nalaze tri planete i sa kojima se treba 6. kuca integrisati i uravnoteziti.

Tvoja natalka lep je primer koliko razlicitih energija se ispoljava i sa kakvom akumuliranom snagom mogu osobu kociti kuce u kojima su umetnuti znaci i nije nikakvo cudo da njihove lekcije ucimo skoro celi zivot.

U koliko u umetnutom znaku nema nijednog planeta onda glavne informacije dobijemo od vladara,
i aspekta, posebno međusobnih

sahadow452
12-08-2007, 17:26
Sahadow452, umetnutni su ti znaci Devica i Ribe na osi 6/12.
6. kuca ima vrh u Lavu (kardinalna vatra), gledas kao vladara Sunce u 11. u Vodoliji (u izgonu) ali sa dispozitorima Saturnom u 12. u Ovnu ide u znak egzaltaciju i preko Urana u 6. u Devicu...

Ok ,taj deo je meni jasan kako cu gledati planete vladaoce i dispozitore i aspekte...i stoji da sam se ja dosta promenila prema okolini i prema sebi,sve ono sto si napisala stoji...ali mene interesuje moja 4 i 10 kuca,znak Rak je 4 kuca i vrh 5 kuce kod mene i jedan deo je u tom znaku...i znak Jarac je 10 kuca i vrh 11 kucei jedan deo je u tom znaku...kako bi to gledala....jer onda Mesec gledas i za 4 i 5 kucu i Saturn i za 10 i 11 kucu...:rolleyes:

Vertex
12-08-2007, 21:48
Verovatno imas u mislima uske kuce koje se ustvare usled rasirenih kuca kroz tri znakove i zbog kojih padnu susedni vrhovi dveh kuca u isti znak,
to je kpd tebe 4. i 5. u Raku i 10. te 11. u Jarcu.
Veza između 4. i 5. mogla bi govoriti o nekome koji se stalno vraca u roditeljski dom
i tada kada vec ustvari vlastitu porodicu, ponekad zbog udobja, inspiracije, cuvanja dece, zajednickog kuvanja ili koristenja prostorija za svoj kreativan rad (recimo atelje).

Veza između 10. i 11. govori o uticajnim prijateljima i interesnim grupama preko kojih osoba ustvaruje karieru i razvija svoj status jer poseduje diskretnost, disciplinu, smisao za organizaciju i reorganizaciju poslova u najsitnije detajle, planiranje.

Gledas sve vladare, za 4. kucu Mesec, za 5. kucu Mesec za pocetak a kasnije prelazi kuca u znak Lava i pratis takođe Sunce koje govori o daljem razvoju i događajima na tom podrucju, slicno za 10 i 11.
Pa kao uvek i prirodne vladare i egzaktne aspekte i stepene, ponekad imaju neku bitnu ulogu u celoj prici.

Kod tebe se primecuje fokus na porodicu i teznju za emotivnom sigurnoscu kroz sve odnose, bilo porodicne, radne, prijateljske i najvise partnerske (seksualne), koji mogu biti obojeni posesivnoscu i ljubomorom ako ti mislis da neko ima vise od tebe. U partnerstvu puno dajes ali i puno trazis, kroz seks dajes snagu partneru ali je potrebno negovati međusobnu brigu jer bi se moglo desiti da bi radila samo jedna strana a druga bi samo uzimala sto bi prouzrokovalo kraj veze jer ti u svojoj sustini zelis biti zena uz snaznog muskarca kojem se zelis diviti i postovati ga pogotovo ako ste povezani cak preko kariere ili zajednickog rada. A sto se tice prihvatanja obaveza i rada, rad do izcrpljenja i fokus na najsitnije detajle.

princess
13-08-2007, 14:38
Ponasanje planeta u uklestenom znaku


Mars – poseduje ogromnu kolicinu energije koju mora negde kanalizirati. Zbog toga osoba sa tim polozajem Marsa stalno treba imati pred sobom neki cilj, akcije, radoholik i broji zmage i tekmici makar sama sa sobom u stilu »dali ja to mogu?«

Jupiter – jos iz detinstva vuce ugusen entuziazam, kao da se ne sme veseliti. Kad ovo prevaziđe vrlo dobro ume koristiti sve prilike i ima vrlo dobar osecaj za procenu ljudi, situacija i okolnosti.

Saturn – uklesten Saturn je specifican. Toliko je osetljiv za tuđe probleme, da hoce preuzeti brigu i odgovornost za nekoga ne obazirajuci kako je ovo primljeno na drugoj strani jer ne vole svi takvu pomoc. Međutim dejstvo je da osobe sa takvim Saturnom osecaju sta je pravo resenje za tuđe probleme.80 % TACNO.:)
Imam ukljestenu devicu u 9 kuci i tu su mi MA0JU i tu je i SA.;)

pcelica maja
13-08-2007, 14:52
Za one koji neznaju..

POVEZANE KUCE U ISTOM ZNAKU

1-2 Osoba voli da zaradjuje , voli udobnost .Sama se probija kroz zivot.sama stvara i sama odredjuje sistem vrednosti.

2-3 Mogucnost rada sa bratom ili sestrom. Rad u lokalu,komunikaciji ili transportu. Sistem vrednosti moze biti pod uticajem brata ili sestre a moze i obrnuto..

3-4 Povezanost porodice, mogucnost da brat , sestra ili neko od rodjaka zauzme mesto roditelja. Moguca promena skole ili kuce u detinjstvu.To su osobe koje najbolje komuniciraju u kuci.

4-5 Predstavlja decu koja se vracaju roditeljskom domu.Kreativnost kroz kucu ili u kuci.

5-6 Rad sa decom , ucitelji ili treneri.Vole da rade sa svojom decom.Talenat za umetnost i ujedno rad. Kreativan posao.

6-7 Rad sa partnerom ili upoznaje partnera na poslu ili kroz posao.Osoba moze da se bavi javnim poslom ili pravom.

7-8 Nasledstvo od partnera ili je partner osobi velika podrska. Mogucnost bavljenja politikom.

8-9 Izdavastvo ,pisanje o seksu ,okultizmu. A moze da predstavlja velikog finansijskog strucnjaka. Nasledstvo iz inostranstva ili u inostranstvu.Moze biti Profesor ,Ginekolog ili Hirurg.

9-10 Status kroz vise skole ili inostranstvo.To su cesto prosvetni radnici.Prof. na fakultetu.Predstavlja jos i sluzbena putovanja i karijeru u pravosudju.

10-11 Status kroz prijatelje ili rad u vladinim institucijama. Gde god je timski rad moze biti vodja.

11-12 Dobrotvorni humanitarni rad.11 kuca predstavlja kucu sudbine.Pa zbog nekontrolisanih okolnosti moze da zavrsi u bolnici ili zatvoru.Preko potreban humanitarni rad.

12-1 To su osobe koje poseduju unutrasnju snagu i same sebi su najveci neprijatelji.Ujedno mogu biti strasno zatvorene.

Aurora
16-08-2007, 09:11
Vec sam postavila pitanje o mojoj ukljestenoj i retr. Veneri u 8. polju. Moram samo da dodam sta mi je tu interesantno. Ona bi trebala da bude na neki nacin zakocena, medjutim dispozitor - Mjesec je u 1. polju i to u T - kvadratima, tako da se izgleda na neki negativan nacin vjerovatno i ispoljava ta '' zakocenost'' Venere.. Treba mi pomoc, sta mislite o ovome?? Ve je pritom vladar 6. i 7. polja

zoka57
16-08-2007, 09:54
Mislim da retrogradna venera ceka nekog ovo sunce u sedam kuci na osmom stepenu moze biti neki udovac ,ali o tom po tom ko zna kad ce to biti i koliko ce trajati.

mala_m
14-09-2007, 08:32
jel istina da su najjače planete u ukliještenim znakovima? meni rade puno problema već godinama....

Tanja_13
16-09-2007, 23:32
Meni je ukljestena devica u 3 kuci sa mesecom u istoj,i ribe u 10 kuci sa suncem i merkurom,ono sto mene zanima je sta se desava kad se vladar Asc kao i oba svetla nalaze u ukljestenim kucama

zoka57
17-09-2007, 09:40
Meni je ukljestena devica u 3 kuci sa mesecom u istoj,i ribe u 10 kuci sa suncem i merkurom,ono sto mene zanima je sta se desava kad se vladar Asc kao i oba svetla nalaze u ukljestenim kucama
Obziromda si 1972 godiste ,morala bi da izanaliziras svoj dosadasnji zivot pa da uporedis ono na sta se odnose ukljestene kuce i planete i na osnovu toga usmeris za svoje zivotno doba aktivnosti da se stvari brze desavaju.
Ako ti je stvarno cetvrta kuca pocinje na regulusu moguce jeda ti je poreklo vrlo zanimljivo kao i mozda skriveno.Tranziti govore da bi bas ovaj period mogao da bude okidac za resenje misterije ukljestenih planeta i kuca.Mislim da se to odnosi na tvoje poreklo i status u drustvu.

pcelica maja
17-09-2007, 15:04
Hoce meni neko da rastumaci moju ukljestenu 6 i 11 kucu ? Nisam bas najbolje skapirala ni ovo sto sam ja pisala. Kuce koje pocinju u istom znaku razumem potpuno i sve mi se slaze . Ali ovde sam zapela.....

Makišon
20-09-2007, 23:56
Kod mene uklješteni znaci Ovan (I kuća) i Vaga (VII)
U Vagi R Pluton.

A takodje me interesuje kako se tumače Retrogradne planete u uklještenom znaku? :)

Tanja_13
21-09-2007, 12:07
Obziromda si 1972 godiste ,morala bi da izanaliziras svoj dosadasnji zivot pa da uporedis ono na sta se odnose ukljestene kuce i planete i na osnovu toga usmeris za svoje zivotno doba aktivnosti da se stvari brze desavaju.
Ako ti je stvarno cetvrta kuca pocinje na regulusu moguce jeda ti je poreklo vrlo zanimljivo kao i mozda skriveno.Tranziti govore da bi bas ovaj period mogao da bude okidac za resenje misterije ukljestenih planeta i kuca.Mislim da se to odnosi na tvoje poreklo i status u drustvu.
Sta mi vredi i da analiziram ako ne znam u kom pravcu da krenem kod mene ti je nekako svaka analiza bas presiroka,ipak sam ja totalni pocetnik,u svakom slucaju hvala!

uspavana
30-09-2007, 01:29
jel istina da su najjače planete u ukliještenim znakovima? meni rade puno problema već godinama....
Ovde je pravo mesto za tvoje pitanje...;)
Do sada uglavnom ima teorija koje govore o tome da su one slabije...
A ti slobodno piši o svojim iskustvima....
pozzz.......

cakana
16-11-2007, 12:31
Hoce li meni neko da rastumaci moju ukljestenu 1. i 7. kucu?
Prva vodolija, sedma lav. Jel to znaci da cu ja varati muza a jos imam i mars u 12. kuci pa ve0pl u 9. kuci :confused:

sto mu gromova
16-11-2007, 19:26
Da vrh prve kuce odredjuje tvoj fizicki izgled.Ali 1.kuca odredjuje tebe kakvu te ljudi vide tvoju licnost reakciju .i samim tim ti si mnogo slozenija licnost i teze te je skuziti ne?Ti si ipak koktel ribe ovna i bika(ajmeeee!!!) jos pogledaj vladari gde se nalaze neptun u jarcu mars u blizancima i venera u devici jos jupiter u lavu pa ko ce sve to iskombinovati? Tvoja okolina drustvo pa i roditelji nikad ne znaju kako ces se u kojoj situaciji poneti i ponasati...joj:rolleyes:

He,i meni je ASC riba,a 1. kuca mi zahvata i Ovna i Bika...Neptun u Jarcu (10.polje),Jupiter u vodoliji (12. polje),mars u vagi (7. polje),venera u skorpiji (8. polje)...i tacno je,moje okolina vrlo cesto ne zna kako cu se poneti u nekoj odredjenoj situaciji...

nemirna
20-11-2007, 00:13
Jesu li meni ukljestene 5. i 11.? Ako jesu, a za planete u tim kucama vazi da su slabije (tako sam na ovoj temi procitala), to bi onda znacilo da moj Uran "ne radi", a to nema sanse... ja mislim da mi je on najjaci.

LosT_in_SpaCe
21-11-2007, 03:58
Jesu li meni ukljestene 5. i 11.? Ako jesu, a za planete u tim kucama vazi da su slabije (tako sam na ovoj temi procitala), to bi onda znacilo da moj Uran "ne radi", a to nema sanse... ja mislim da mi je on najjaci.

5. i 11. - bash tako. A ovo shto kazhesh "nema shanse" - i ja delim tvoje mishljenje, iz lichnog iskustva znam da me i UR i NE drmaju samo tako iako su tobozhe ukljeshteni, a o ME da i ne govorim.
E sad, jedina 4a koja mi je prihvatljiva jeste ta da "ukljeshteni" rade i chuche u svakom od nas, a da ih razdrma neki tranzit - kao shto uostalom ovde negde i pishe chini mi se.
U fazonu - ti znash da rade, ali ih okolina upozna tek kad te neshto opasulji odozgo. Mada i to mi neshto ne pije vodu, ali mi je razumljiva teorija.

Nella
21-11-2007, 08:10
A 2. i 8. kuća? Kako to djeluje?
Mislim, dali to ima uticaja na moje financije?

nemirna
21-11-2007, 22:08
5. i 11. - bash tako. A ovo shto kazhesh "nema shanse" - i ja delim tvoje mishljenje, iz lichnog iskustva znam da me i UR i NE drmaju samo tako iako su tobozhe ukljeshteni, a o ME da i ne govorim.
E sad, jedina 4a koja mi je prihvatljiva jeste ta da "ukljeshteni" rade i chuche u svakom od nas, a da ih razdrma neki tranzit - kao shto uostalom ovde negde i pishe chini mi se.
U fazonu - ti znash da rade, ali ih okolina upozna tek kad te neshto opasulji odozgo. Mada i to mi neshto ne pije vodu, ali mi je razumljiva teorija.
Meni je to sto kazes bas logicno. A sto ne moze drugacije da se posmatra, da ta planeta nema najslabije dejstvo, vec, ako se nalazi u kuci koja je, logicno, 1 od dve najvece u horoskopu, zar nije logicnije da je i njeno delovanje vece tj. jace? Ako vec zahvata 3 znaka...

mandrak-21
22-11-2007, 01:12
Hoce li meni neko da rastumaci moju ukljestenu 1. i 7. kucu?
Prva vodolija, sedma lav. Jel to znaci da cu ja varati muza a jos imam i mars u 12. kuci pa ve0pl u 9. kuci :confused:
moze i to znaciti :) varaces muza

cakana
22-11-2007, 01:22
E nemoralne žene! :smack: Zar i pored saturna u 8?:confused: Moze i to znaciti? Zar postoji jos nesto?

mandrak-21
22-11-2007, 01:25
E nemoralne žene! :smack: Zar i pored saturna u 8?:confused: Moze i to znaciti? Zar postoji jos nesto?
saturn u 8 konj jupiter borba izmedju morala i zelja u kuci strasti:) samo ces nekom prilikom reci ma nema veze nije u redu ali sta cu ja jace je od mene:) onda ima jos pokazatelja ali da ne izlazimo iz ,,ukljestene kuce"

cakana
22-11-2007, 01:29
A sta bi kod mene znacilo to "ukljestenje"? Pa jos 1. i 7.

LosT_in_SpaCe
22-11-2007, 01:57
Meni je to sto kazes bas logicno. A sto ne moze drugacije da se posmatra, da ta planeta nema najslabije dejstvo, vec, ako se nalazi u kuci koja je, logicno, 1 od dve najvece u horoskopu, zar nije logicnije da je i njeno delovanje vece tj. jace? Ako vec zahvata 3 znaka...

Kapiram te ja u potpunosti, i pazi - chak se za tu osu umetnutih znakova kazhe da je najaktivnija, bash iz razloga shto tu morash da rintash ko konj da bi izgurao tu planetu na videlo (sorry na izrazima, jednostavno se trudim da ti docharam ono shto sam chitala). Znachi ti osecash planetu koja je umetnuta, normalno - ona je tvoja, i iz nekog razloga je tu gde je bash u tvom natalu, ali je ona ujedno i na neki nachin "ugushena" od strane tih znakova (koji je zatvaraju) i njihovih vladara koji su na vrhovima kuca, pa ce dakle oni pre da "prorade" nego ova jadna prikljeshtena. Recimo ti taj tvoj UR osecash mozhda kao neku kreativnost (5. kuca) i mozhda ti chak osecash da imash toliko potencijala da prosto svet samo na tebe cheka da se pojavish i oduvash ga u backstage; ali ti zapravo taj umetnuti UR uvek daje i utisak da nisi tu dala svoj maximum.

Lyra
22-11-2007, 10:46
Hm da. A da li postoji mogucnost da na neki nacin 'prodisemo' te ukljestene planete? Da im postane bolje?
Mislim ka sto imamo foru zamjena energija (nadmudrivanje zvjezda)....
Ili tu jednostavno nema pomoci?

Tanya
22-11-2007, 11:03
Recimo ti taj tvoj UR osecash mozhda kao neku kreativnost (5. kuca) i mozhda ti chak osecash da imash toliko potencijala da prosto svet samo na tebe cheka da se pojavish i oduvash ga u backstage; ali ti zapravo taj umetnuti UR uvek daje i utisak da nisi tu dala svoj maximum.

Jes' vala Losty, mogu samo da aminujem ovo sto ti rece...http://i199.photobucket.com/albums/aa310/___tanya___tanya/Prayer.gif

I kod mene je isti slucaj, ukljestene 5. i 11., isto tako zaglavljeni Uran u 5. kuci.
Osecam ga ja i te kako, i prilicno je izrazen tj. meni se tako cini, ALI, od drugih ljudi stalno cujem kako sam suvise ozbiljna, kako "treba malo da se opustim" i bla bla, sto mu dodje varijanta da je vidljiviji moj neukljesteni Sa u 5. u Skorpiji od ludog Urana...damn it...:kultura:
Isto tako, potvrdjujem da su tranziti presudni, jer kad mi je Ju nagazio na Urana u 5., Boga mi je bio aktiviran & aktivan http://i199.photobucket.com/albums/aa310/___tanya___tanya/2uge4p4.gif(ali avaj, bejase kratkoga daha... u "Uranskom stilu" skroz na skroz:uzdisem: )
A ovo, "osecaj da nisi dala svoj maximum", zasto mislis da to ima veze sa Uranom? Ja nisam to njemu pripisivala..hmmm...

nemirna
22-11-2007, 17:19
Tanya, i ja sve isto tako... stalno pod nekom tenzijom, hocu sve da uradim, trudim se da nesto ne previdim, pa delujem ozbiljnije nego sto jesam... ili nekad pomalo izgubljeno...
A tranzit Jupitera preko Urana mi je tako isao na zivce... To kao znaci dobitke u igrama na srecu. Ne znam sta sve nisam probala, loto, bingo, greb-greb i - mucak:(.

Tanya
22-11-2007, 17:34
Tanya, i ja sve isto tako... stalno pod nekom tenzijom, hocu sve da uradim, trudim se da nesto ne previdim, pa delujem ozbiljnije nego sto jesam... ili nekad pomalo izgubljeno...
A tranzit Jupitera preko Urana mi je tako isao na zivce... To kao znaci dobitke u igrama na srecu. Ne znam sta sve nisam probala, loto, bingo, greb-greb i - mucak:(.

Hehhehe, u poverenju, probala sam i ja sa tim sreckama, ali shipak ;)
Doduse, da sam probala elektronski rulet (posto je on prava simbolika Urana), mozda bi i pale neke parice :D
Meni je Jupiter nagazio na Urana u 5. koji natalno ima trigon sa Venerom, pa mi je u tom smislu doneo nesto..
Tebi je tada, kad je pravio konjukciju sa Uranom, istovremeno kvadrirao Veneru, Mesec i Sunce, pa nije ni cudo sto ti je isao na zivce :)
I draga moja, Ju 90 Sunce, i Ju 90 Venera sigurno nece doneti nikakve parice.... :( Vec naprotiv, trosenje para :rolleyes:
Pravio ti je i trigon na Marsa.....da nije tada pocelo tvoje interesovanje za astrologiju? Sta se desilo tada?
Meni je ovaj tranzit Ju preko ukljestenog Urana, i trigon Ju sa Merkurom ipak dobro dosao jer sam (ako vec nista drugo sto je doneo nije kako treba:cool: ), makar upisala skolu astrologije...
Sta je tebi doneo Ju preko Ur? Kako ga je aktivirao?

zoka57
22-11-2007, 17:50
Kod mene od minuta rodjenja zavisi koja je kuca ukljestena 5 i 11 ili 6 i 12
ja nekako mislim da su sve ukljestene ,posto ne mogu da odgonetnem sta koci.
Ima li neko ideju ......komentar.......resenje.......

Tanya
22-11-2007, 18:08
Kod mene od minuta rodjenja zavisi koja je kuca ukljestena 5 i 11 ili 6 i 12
ja nekako mislim da su sve ukljestene ,posto ne mogu da odgonetnem sta koci.
Ima li neko ideju ......komentar.......resenje.......


Zoko moja Zokoooo..! :guitar: :dancing:
Znajuci tebe, vise mi deluje kao da je ukljestena osa 6/12...Cesto uhvatim tvoj sanjalacki pogled kako gleda ko zna gde, imas inspiracije i maste za izvoz (znaci Neptun nije ukljesten, a i fino "budi" tvog Ma i Mo ;) ), a ovog Saturna si fino sredila pa mu ne das da mrda i da pravi probleme ;)... Salim se ja malo..
U svakom slucaju, cini mi se da bi trebala da bude mala korekcija vremena.... Imas li kakvih zdravstvenih problema? Jel bilo nesto krajem januara i u junu sto se tice zdravlja?

LosT_in_SpaCe
22-11-2007, 18:38
A ovo, "osecaj da nisi dala svoj maximum", zasto mislis da to ima veze sa Uranom? Ja nisam to njemu pripisivala..hmmm...

Zamisli da te u'vatimo Smartovka i ja (obe jake u ruke) i da te teramo da ti tako idesh pored nas, a mi te drzhimo, "kljeshtimo"... Prodje neki dasa i izlemza mene i Smartovku, a tebe pusti malo da dishesh (dok se mi o5 ne vratimo po tebe), i shta cesh ti da kazhesh tad? Pa normalno da cesh da pomislish da si nekako mogla da se iskobeljash, ali se nisi dovoljno trudila. Pa se setish kako si u osnovnoj shkoli trenirala karate al' sad nisi primenila nijedan zahvat. Tako si ja sebi objashnjavam umetnutu planetu (da se razumemo, planetu, a ne znak). Znachi ona ima taj UR tu, i pazi josh je egzalt, i on je dispozitor njenog SO, VE, MO, i ME - ohoho! Pa gde su ti talenti ako ne u tim lichnim planetama? Pa josh ukljeshteni u kuci kretaivnosti, prirodno Lavovskoj....


A tranzit Jupitera preko Urana mi je tako isao na zivce... To kao znaci dobitke u igrama na srecu. Ne znam sta sve nisam probala, loto, bingo, greb-greb i - mucak

Vid' ti zhene lude, kakav JU preko UR za tebe lutrija?
Pa tebi vrh 5. u Vagi, a imash VE 120* JU, znachi - chekash tranzit JU preko VE (josh malko, josh malko), sha ce ti UR?

Tanya
22-11-2007, 18:51
Zamisli da te u'vatimo Smartovka i ja (obe jake u ruke) i da te teramo da ti tako idesh pored nas, a mi te drzhimo, "kljeshtimo"... Prodje neki dasa i izlemza mene i Smartovku, a tebe pusti malo da dishesh (dok se mi o5 ne vratimo po tebe), i shta cesh ti da kazhesh tad? Pa normalno da cesh da pomislish da si nekako mogla da se iskobeljash, ali se nisi dovoljno trudila. Pa se setish kako si u osnovnoj shkoli trenirala karate al' sad nisi primenila nijedan zahvat.

E vala, svaka ti je ka Njegosheva! http://i199.photobucket.com/albums/aa310/___tanya___tanya/kneelsuckers.gif
U pravu si (kao i uvek :D), imam ja taj 3p da uvek mislim da sam nesto zeznula, da sam mogla bolje, i da sam ja kriva (i trenutno sam u tom 3pu :rolleyes: ...)

More, da ste vas dve u pitanje, setila bi se ja svi zahvati, i onih sto nesam ucila...! http://i199.photobucket.com/albums/aa310/___tanya___tanya/budo.gif

nemirna
22-11-2007, 23:40
Tanya... tranzit Jupitera preko Urana mi se manifestovao upravo tako sto sam trosila pare kao sumanuta, tako da trenutno radim na "krpljenju" minusa... Dalje... vratio se bivsi ( koji kao da je propao u zemlju od proleca), al` smo i na tu pricu konacno stavili tacku pre 15ak dana... ne mogu da se setim niceg bitnog... A interesovanje za astrologiju mi se jeste ponovo vratilo pre par meseci... kazem ponovo posto sam periodicno opsednuta astrologijom, a povremeno mislim da je sve to bezveze:rolleyes:.
Lost_in_Space... pa nasla sam kod Dupora da konj. Jupitera i Urana u 5. znaci garantovano velike dobitke u igrama na srecu. Ocigledno si ti u pravu.

LosT_in_SpaCe
23-11-2007, 01:15
Lost_in_Space... pa nasla sam kod Dupora da konj. Jupitera i Urana u 5. znaci garantovano velike dobitke u igrama na srecu. Ocigledno si ti u pravu.

Nikad vishe nemo' tako da me uvredish i da kazhesh da sam ja u pravu a ne chika Dupor, kad ti se molim....
Jeste 5. kuca lu3ja, i jeste da ti tu imash ukljeshtenog UR, znachi - neshto tu chuchi shto bi moglo da se iskoristi. UR ti je egzaltiran, jeste bitan za tebe, itd, itd...
Medjutim, on nije vladar tvog 5. nego je to VE. Ona ima 120* sa JU, i zato je skoro sasvim sigurno da cesh ti stvarno nekad dobiti neshto na lu3ji [vladar 5. je Venera, u konjunkciji sa vladarom 2. Suncem, oba u trigonu sa JU koji je i vladar MC-a] - znachi neka shansa postoji, a da je aktivira mozhe tranzit JU.
p.s. a prichasmo o vrhu tvoje 5. kuce na temi Fixne zvezde. Vidimo ja i Del boy da ce tvoja parola biti "this time 2009. I'll be a millioner" ...

cakana
23-11-2007, 01:17
Ja sam totalni laik za ove stvari i sve mi je to interesantno i zanimljivo pa se trudim da pohvatam konce:) Mandraku se zahvaljujem na odgovorima samo mi se ucinilo da ima jos nesto da mi kaze pa eto velim da pitam, ko pita ne skita. Elem, vako..... Sto se varanja tice, tu smo se razumeli ali se opet nadam da gresi:smack: ali ukljestenje.... meni i dalje nista nije jasno:5rotfl:

mandrak-21
23-11-2007, 01:32
Ja sam totalni laik za ove stvari i sve mi je to interesantno i zanimljivo pa se trudim da pohvatam konce:) Mandraku se zahvaljujem na odgovorima samo mi se ucinilo da ima jos nesto da mi kaze pa eto velim da pitam, ko pita ne skita. Elem, vako..... Sto se varanja tice, tu smo se razumeli ali se opet nadam da gresi:smack: ali ukljestenje.... meni i dalje nista nije jasno:5rotfl:
Da objasnim tebi je vodolija umetnuta (neki kazu ukljestena smisao je isti)
Kao mala si bila tiha povucena stidljiva do odredjenog momenta u zivotu kad je nastupila promena kod tebe i postala si jako radoznala humana manje okrenuta sebi pocela da se interesujes za globalne stvari vise se posvecujes ljubavi drugim ljudima i tudjim potrebama pocinjes da shvatas neke stvari i da ne osudjujes nikoga zato sto je takav ili ovakav nego prihvatas i imas razumevanja za sve ma koliko se drugi zgrozavaju necega (recimo homoseksualci,sektasi bla-bla razne grupe) tebi oni jednostavno ne smetaju i kazes u stilu to je njihov zivot i neka ga vode kako oni zele..pojacano zanimanje za astrologiju ,i onostrano otvorenost prihvatanja raznih ideja metoda.............i naravno eksperimentisanje u ljubavi itd. za varnje su vec zaduzeni drugi faktori o kojima cu drugi put

cakana
23-11-2007, 01:51
Svaka cast Mandrace!!!:thumbsup: Jeste tako. Kao mala sam bila jako povucena a sada se sve to promenilo ne bas drasticno ali se osecaju promene. Koliko sam ukapirala ti umetnuti znaci prorade kasnije sto se kod mene i desilo, verovatno i kod svih ljudi koji ih imaju, i sad mi je sve jasnije. Jos jednom se zahvaljujem!:)

mandrak-21
23-11-2007, 02:04
Da kasnije a nekada i ne prorade ostanu neaktivni u zivotima ljudi

LadyLee
23-11-2007, 09:00
Meni su umetnute 1. i 7. kuca, kao i mom decku. Kod mene Ribe i Devica (u njoj Me, vladar 4. i 5.). Kod njega Vodolija i Lav (u njemu Me, vladar 5. i 8).
S ovolikim znacima, nekada imam utisak kao u sebi nosimo nekoliko ljudi. Ko ce tu koga vara, mada vidim da su ovi sa umetnutom Vodolijom opasni igraci??? I kako bih ja mogla da probudim one lepe osobine Riba u sebi, s obzirom da mi je rNe na vrhu neba i deo T kvadrata.

mandrak-21
23-11-2007, 10:26
i ribe su ,,opasni igraci" sto se ljubavi tice.....

nemirna
23-11-2007, 19:25
Lost_in_Space
Ma ne :doh:... nisam se lepo izrazila... cika Dupor je postavio teoriju, a ti razradjujes finese. To sam mislila ;).
Ok, dakle 2009. :whistling:

dacked
08-12-2007, 23:35
ja nemam ukljeshtene kuce? ic i mc me zbunjuju...

Zeka
09-12-2007, 00:28
ja nemam ukljeshtene kuce? ic i mc me zbunjuju...

Nemas, ali mi je zanimljivo kako ti se kuce zavrsavaju na 29*59...Za dlaku sinko.... :)

dacked
09-12-2007, 13:06
Nemas, ali mi je zanimljivo kako ti se kuce zavrsavaju na 29*59...Za dlaku sinko.... :)
hehe...:D bravo ja! ;)

sto mu gromova
09-12-2007, 13:10
Nemas, ali mi je zanimljivo kako ti se kuce zavrsavaju na 29*59...Za dlaku sinko.... :)

I kod ovakvih stvari vrlo je bitno znati tacno vreme rodjenja....

dacked
09-12-2007, 13:28
I kod ovakvih stvari vrlo je bitno znati tacno vreme rodjenja....
u izvodu iz knjige rodjenih pishe 8:10, a mama kaze 8:20.
na karti je 8:10, a ako je 8:20, tek ondaK nemam! pa, ni chak da sam rodjena i u 8:00...

orhideja#74
15-01-2008, 09:45
Meni je uklješten znak Riba sa jepiterom i suncem u 1.kući i znak Device u7.kući.Ako takvi znaci deluju kasnije u životu neznam kako da gledam ove dve planete u 1. kući.Ako neko zna unapred hvala.

prinzessin
17-01-2008, 13:54
meni je glupo ovo sta ste napisali da planete u uklještenim kućama se tek kasnije aktiviraju,znači da ja dosad nisam trebala imati ljubavne veze jer mi je uklještena 12 kuća u ovnu,i tu venera i jupiter i true node...

zoka57
17-01-2008, 14:04
meni je glupo ovo sta ste napisali da planete u uklještenim kućama se tek kasnije aktiviraju,znači da ja dosad nisam trebala imati ljubavne veze jer mi je uklještena 12 kuća u ovnu,i tu venera i jupiter i true node...

Uvek se gleda kompletan horoskop a tebi je i vladar pete u 12 a i mars u blizancima ,imaces desavanja u ljubavi i zivotu koje nece iskusiti ni dve ,tri obicne zene.

Little Warrior
17-01-2008, 15:00
nije glupo-to je pravilo
to niko od nas nije izmislio:)
nije samo da se kasnije aktiviraju
ukljestene kuce govore i o tajnama-nasim ili tudjim vezano za ukljestenje
da se kasnije izrazava
da dodje sa zakasnjenjem
vezano za proslost neku...sve zavisi od planeta i znaka i naravno polja koje je ukljesteno
na kraju i celog horoskopa, pa eto kako tumacimo, da li je tajna, ili kasni ili je nesto trece..

ej, a i tvoja venera vlada ukljestenim sestim poljem(pored asc.) i sa jupijem koji ti je vladar 12 vise govori o tvom zdravlju nego o ljubavi
takodje imas divan polozaj da radis za neku tajnu sluzbu:D

prinzessin
17-01-2008, 15:19
ej, a i tvoja venera vlada ukljestenim sestim poljem(pored asc.) i sa jupijem koji ti je vladar 12 vise govori o tvom zdravlju nego o ljubavi
takodje imas divan polozaj da radis za neku tajnu sluzbu:D

zar mi nije vladar 12 mars? ajme horor tajne službe ,lude ljubavi...svega ima...:p

Little Warrior
17-01-2008, 15:26
ne vec jupiter, jer 12. polje pocinje kod tebe u ribama, mars je vladar ukljestenog ovna u 12. polju, i mars je dispozitor venere ijupitera!
a za tajne ljubavi si ekspert
to se vidi na kilometar:D

jupiter u raku
17-01-2008, 15:45
Zoko57,kako bi ti protumačila ove moje uklještene znake?

Rak u 10 gde imam i JU i VE i Jarac u 4.


Molim te reci koju:)

lemy74
17-01-2008, 15:46
Recicu samo druga i osma,i ukljesteni Mars u osmoj koji sam lepo osetio 1995,na veliku subotu,metak u nogu,verovatno je Uran igrao kolo sa natalnim Marsom:) ,jos samo da proradi ukljesten Jupiter u drugoj...:D

saandraa
17-01-2008, 16:08
meni je vaga ukljestena u 5 polju...venera mi u 12 a ona je ujedno i valdar te 12

e sada za tajne ljubavi ili tajnu ljubav mi je jasno...ali neznam da odredim ono sto je corli napisala da li se to kasnije izpojava ili dal je nesto vezano za proslost ili nesto peto

zoka57
17-01-2008, 16:10
[quote=jupiter u raku;54725]Zoko57,kako bi ti protumačila ove moje uklještene znake?

Rak u 10 gde imam i JU i VE i Jarac u 4
Ovo je mozda prica o karijeri koja ce da bude povezana sa porodicnim zivotom ,mozda privatni biznis i firma u kojoj sama vodis i finansije,Vredna radna i uporna vidljivi rezultati tek kad ti odlucis da se time hvalis Ne mozes da propadnes ali cuvaj se zavidnih zena.

jupiter u raku
17-01-2008, 17:15
[quote=jupiter u raku;54725]Zoko57,kako bi ti protumačila ove moje uklještene znake?

Rak u 10 gde imam i JU i VE i Jarac u 4
Ovo je mozda prica o karijeri koja ce da bude povezana sa porodicnim zivotom ,mozda privatni biznis i firma u kojoj sama vodis i finansije,Vredna radna i uporna vidljivi rezultati tek kad ti odlucis da se time hvalis Ne mozes da propadnes ali cuvaj se zavidnih zena.Tačno, privatni biznis,ali tek kasnije u životu,kad se valjda
otključale 10.i 4.

A i neke zavidne žene napravile su mi dosta problema!:(

Puno ti hvala Zoko:4hug:

scorpiorising
19-01-2008, 12:17
hm...ako sam dobro razumela uputstva, meni su umetnute 12. kuca u Skorpiji(gde je zaglavljen Saturn unutra) i 6. u Biku koja je prazna...

...a sto se tice umetnutih znakova, to su Jarac umetnut u 2. kuci i, naravno, Rak u 8....

Sta sad to znaci? :confused:

Little Warrior
19-01-2008, 15:55
nije ti umetnuta skorpija, jer ti prvo polje pocinje u znaku skorpiona!
umetnuto moze biti ono gde ne pocinje ni jedno polje:)

Zeka
19-01-2008, 17:52
...umetnute 12. kuca u Skorpiji i 6. u Biku koja je prazna...

Sta sad to znaci? :confused:

Ukljestena 12ta govori da ti se desavaju neke "nezgode" zbog tvoje nepazljivosti. Kad primetis da ti nesto ne ide, trebalo bi da se povuces, i da ne dozvolis da te ponese situacija i da poletis, nego uvek bar sa jednim delom budi na zemlji da bi mogla da se "vratis". S obzirom da su 12ta i 1va u istom znaku, to bi moglo da znaci da bi bilo dobro da se okrenes humanitarnom radu, ili da budes zaposlena kao socialni radnik. Jako je potrebno u jednom delu dana da se posvetis samo sebi, da se ne bi dogodilo suprotno, da se razbolis. Po ovome bi se reklo i to da volis da radis u pozadini!
Umetnuta sesta, govori o tome da treba pazljivo biras posao i da se ne ponasas nehajno prema svom zdravlju!
U ovom slucaju 6ta i 7ma su u istom znaku, a to se odnosi na probleme sa poslom, suocvanju sa drugim ljudima, kao i sa problemima ulaska u partnerstvo koje se odnosi i na ljubav i na partnerstvo u poslu.
E, sad ne uzimaj za ozbiljno ovo sto sam napisala, jer sam ja samo pocetnik, a nadam se da ce ti odgovoriti i neko ko se bolje razume u sve ovo! :)

supernova
19-01-2008, 18:04
Da li je neko voljan da protumači moju ukliještenu V i XI kuću?:4kiss:

Zeka
19-01-2008, 18:19
Da li je neko voljan da protumači moju ukliještenu V i XI kuću?:4kiss:

Azrae, link sa natalom ti ne radi! :)
Ukljestena 5ta kuca ti govori da obratis paznju na koji nacin ispoljavas emocije i kome ih poklanjas, i svakako da se ne upustas ni u kakve rizike.
A jedanaesta da trebas da obratis paznju kakvi su prijatelji oko tebe, i da uvek imate zajednicki cilj. I naravno da shvatis da sve sto dobijas u zivotu, da je upravo to ono sto si ulozila.
Treba li opet da ponavljam da me i ti ne uzimas za ozbiljno?:p :)

lorelaj
23-01-2008, 12:23
Kud sad i ovo poceh da citam o ukljestenim ili umetnutim znacima i kucama...Vrlo zanimljivo,ali nikako prijatno ako shvatim da mene zbog ukljestene Vage u 8.kuci,gde su ukljesteni Sunce,Uran i Merkur-tek kasnije u zivotu ocekuju opasnosti?Mislim da je Lyra pitala za ukljestenu 8. isto...Ionako mi je 8.kuca naglasena,pa uz 2. u kojoj je Kiron,jos i ukljestena...Ako neko moze nesto da mi kaze o ovoj kombinaciji,bila bih mu vrlo zahvalna...Da li je znacenje svih ovih planeta u ukljestenom znaku samo ublazeno (nemoguce je da ga potpuno zanemarujemo) ili potpuno drugacije...:confused:

skorpijica
25-01-2008, 21:51
evo kako sam razumela meni je ukljestena vaga u petoj kući i ovan u jedanaestoj-to bi trebalo da deluje posle moj etridesete j ato nista ne razumem
a umetnute kuće 2 i 8 jer počinju u i zavrsavaju u istom znaku 2 u raku a 8 u jarcu -kako to da tumačim
i nesto mi se ne sviđđa ovaj jarac ne znam sto..........

Little Warrior
26-01-2008, 03:22
koliko ja vidim vi govorite da su umetnute kuce one u kojima pocinju dva polja
ja u astrologiji za taj izraz evo do sada nisam cula
to nema veze sa zivotom, zaboravite na umetnute kuce:4lol::4lol::4lol:

bitni su umetnuti tj UKLJESTENI ZNACI- a sama rec ukljesteni govori nesto!

skorpijica
26-01-2008, 16:25
pa hajde ti kazi
kako nemaju umetnute kuće
i sta govore ukljesteni znaci

Little Warrior
26-01-2008, 16:36
ma kakve ukljestene kuce, to ne postoji
Ima znacaj jedino kad 12 kuca pocinje i zavrsava se u istom znaku, ali to se u opste ne zove ukljestena kuca
jer kuca ne moze da bude ukljestena!
ukljesten znak je onaj u kome ne pocinje ni jedna kuca i on ima nekoliko znacenja:
1.da postoji neka tajna vezana za tu oblast koja je ukljestena
2.da se kasnije realizuje ili ispolji sve sto je vezano za to sto je ukljesteno
3.skriveno, sakriveno, ono sto na prvi pogled ne vidimo
4. moze govoriti i o proslosti ili necemu sto je bilo
5. ako je tu planeta na 29 ili povezano sa 12 kucom govori i o karmi(samo uz potvrdu ostalih faktora)
i inace ima slicnosti sa 12 poljem

prinzessin
26-01-2008, 17:42
ma kakve ukljestene kuce, to ne postoji
Ima znacaj jedino kad 12 kuca pocinje i zavrsava se u istom znaku, ali to se u opste ne zove ukljestena kuca
jer kuca ne moze da bude ukljestena!
ukljesten znak je onaj u kome ne pocinje ni jedna kuca i on ima nekoliko znacenja:
1.da postoji neka tajna vezana za tu oblast koja je ukljestena
2.da se kasnije realizuje ili ispolji sve sto je vezano za to sto je ukljesteno
3.skriveno, sakriveno, ono sto na prvi pogled ne vidimo
4. moze govoriti i o proslosti ili necemu sto je bilo
5. ako je tu planeta na 29 ili povezano sa 12 kucom govori i o karmi(samo uz potvrdu ostalih faktora)
i inace ima slicnosti sa 12 poljem

ovo pod 5 je super....a ako se radi o znaku u 12 kući?onda je to tajna na kvadrat hihi

skorpijica
26-01-2008, 17:49
[quote=Cor Serpentis;56818]ma kakve ukljestene kuce, to ne postoji


pa ko pominje ukljestene kuće ja govorim o UMETNUTIM KUĆAMA JEL I TO NE POSTOJI :confused: :confused: ala me sad nerviras :mad: :mad: ali hvala n aobjasnjenju za ukljeetene znake:) :)

Little Warrior
26-01-2008, 17:51
umetnute kuce, jedno te isto
to ne postoji
znam na sta mislis
kad u jednom znaku pocinju dva polja
kao kod tebe sto je drugo polje(i osmo samim tim naravno)
ali to nema posebno znacenja
jedino sto ista planeta vlada

skorpijica
26-01-2008, 17:53
Pa Kako Nema Kad Čitam Knjigu Dzoane Walters Poznatog Astrologa Svetskog I Ona Kaze Da Postoje Umetnute KuĆe
Mozda Nema Posebno ZnaČenje Ali Postoje

Little Warrior
26-01-2008, 17:58
ja nikad cula
to je kad ti i drugo i trece npr pocinju u znaku bika...nerazumem sta tu ima da se misli i da se oko toga lomi glava
dve kuce pocinju u istom znaku
ja to ni kod jednog astrologa nisam nasla, niti mi je to iko pomenuo niti sam cula
a dzoana walters mozda ima svoju teoriju koju razvija, ne bih znala reci...

izraz umetnuta kuce jedino moze da se koristi da bi smo oznacili bas to
kada u istom znaku imamo vrh 2 polja...i to je to
nikakvo posebno znacenje

skorpijica
27-01-2008, 11:06
hvala ti posto u ovoj knjizi nema puno o tome
pa da vladar 2 i 3 mesec
a ukljesteni znaci vaga i ovan a oni su mi vezani za 5 i 11 tu su neke skrivene tajne znači koje će se ispoljiti u kasnijem delu zivota
mi napravismo frku ni oko čega hvala ti jos jednom sad mi je bar jasno
coki

Chither
27-01-2008, 15:09
Ja sam na jednom sajtu pronasla da je umetnuta kuca zapravo kuca u kojoj se nalazi umetnuti tj. ukljesteni znak. Pa ako npr. prva kuca pocinje ovnom a zavrsava blizancima a u biku se nalazi Neptun onda je prva kuca ukljestena (umetnuta), ukljesten znak bik i ukljestena planeta Neptun.
Meni to ima logike.
A citala sam i o tome kada dve kuce pocinju istim znakom, postoje neka tumacenja, veze izmedju te dve kuce ali nisam pronasla poseban naziv za to.

"Kad god se pojavi umetnuti Znak, uvek se nadju parovi kuća koji su povezani istim znakom, pa su aktivnosti odnosnih kuća višestruko povezane. Delatnosti i oblasti zivota na koje utiču ove dve kuće pokazuju težnju da se spajaju i prožimaju."

Andreina
06-02-2008, 22:20
UMETNUTA KUĆA

Kuća u kojoj je uklještena planeta, a takođe i situacije kada je kuća umetnuta je sfera na koju se mora obratiti dužna pažnja. Ne postoji ništa drugo sa čim se čovek može uhvatiti u koštac i prevazići probleme. On jednostavno mora shvatiti da sa tom temom mora da se suoči sa onim što ga najviše tišti.

Sirena
06-02-2008, 23:27
Ja nisam sigurna da ovo dobro kapiram. Kod mene je ukljesten znak Riba u I kuci, aliu tom znaku nema ni jedne planete. Znaci da se mene ovaj text, Andrianin, ni ne tice, right?

Merkur
09-02-2008, 10:44
Ukoliko nema planeta u kući u horoskopu u umetnutim znacima, potrebno je posvetiti samoj kući posebnu pažnju jer će se ku skrivati neki nedostatci i odlaganja.


....
UMETNUTA PRVA KUĆA: da promeni svoje ponašanje. Da postavi pitanje sebi: šta ja to radim?

....
UMETNUTA SEDMA KUĆA: da obrati pažnju na svoje neprijatelje i da ih više poštuje, da vodi više računa o svojim patnerima i da vodi računa šta priča u javnosti. Mora da shvati da ljude susrećemo saglasno svom ponašanju.

..

Naravno da te se tice. Procitaj jos jednom ceo tekst, verovatno ce ti biti dosta jasnije.:)

skorpijica
10-02-2008, 21:11
meni je umetnuta vaga 5k i ovan 11k
u 5k je mars i istina je sto gore pise za njega
ali u 5k mi je i venera a ja nemam problema u ljubavi a ni u iskazivanju emocija

Merkur
12-02-2008, 02:40
O ovoj nadasve neuobicajenoj pojavi ,koja zadaje muke Astrolozima prilikom tumacenja natala,postoje razne i oprecne teorije i objasnjenja.
Kazu da su to uspavani znaci,da su kuce u kojima se one nalaze uspavane,jedni kazu da se otkljucavaju posle 30 godine ili u kasnijim godinama,drugi kazu da ih aktivira neki tranzit.
Pod otkljucavanjem se smatra aktiviranjem potencijala koji kuca ili znak nosi.
Kako i sama imam dve ukljestene kuce/u prvoj vodoliju,a u sedmoj lava,jos je u sedmoj u lavu ukljestena i planeta u mom slucaju Merkur,a to uvek pojacava celu pricu/......,neka otvore moju natalnu kartu i videce na primeru moje prve i 7 kuce.U jednoj kuci se nalaze 3 znaka,jedan je zarobljen izmedju druga dva koji su na pocetku i kraju kuce.:)
Probaj, ovo je primer sa prve strane ove teme, pa ako zapne, tu smo.

tarojko
12-02-2008, 11:33
shvatila sam delimicno
ukljestena je vaga u 6 i ovan u 12

ali mi nije jasno ako i 3 i 4 pocinju u raku da li je onda umetnuta 3 ili 4 (isto za 9 i 10 koje pocinju u jarcu)

sta ovo znaci i na sta bi trebalo najvise da obratim paznju

Lotosov cvet
14-02-2008, 22:18
E ovako stvari stoje u mojoj nataloj karti:
V kuca krece u Vagi i tu je Uran, pa prodjemo kroz celu Skorpiju i kuca se zavrsava u Strelcu. Znaci peta kuca u Skorpiji ukljestena.Uran nije ukljesten???Ili jeste?
Prirodni vladari skorpije Pluton je u IV kuci, a Mars je u IX kuci.
Skorpija u V kuci moze doneti ljubomornog, posesivnog i nasilnog partnera...Ali sta rade Pluton i Mars NE ZNAM.
Zatim sledi XI kuca koja je ukljestena u Biku, nema ni jednu planetu u kuci. Prirodni vladar Bika vladarka Venera je u IX kuci.
Ovo ne umem da povezem, ne vredi...
I nadam se da su se ove moje planete, uspavane lepotice, probudile iz zimskog sna...jer ja predjoh tu famoznu 30...a i 35 mi je blizu.

TrilianSi
15-02-2008, 03:36
Uran nije ukljesten???Ili jeste? nije Uran uklješten, da je u znaku Škorpiona bio bi uklješten ;)

Snesko Belic
15-02-2008, 12:18
Meni su umetnute ribe u prvoj kuci, devica u sedmoj i u njoj Merkur.
Verujem da i od njega potice moja stidljivost u komunikaciji pred ljudima koje postujem i koje ne poznajem...na ispitu itd. Cekam da mi on proradi.:p

Skorpija
15-02-2008, 15:59
Zbunjuje me samo posmatranje vladara ukljestene kuce.Da li se posmatra i dispozitor umetnutog znaka ili samo planeta koja je na vrhu te kuce?

Lotosov cvet
15-02-2008, 18:07
Zbunjuje me samo posmatranje vladara ukljestene kuce.Da li se posmatra i dispozitor umetnutog znaka ili samo planeta koja je na vrhu te kuce?

Skorpice, ja posmatram znak koji je ukljesten i gledam koja je planeta u tom znaku. ako nema planeta onda hledam gde je dispozitor...
Kod tebe je ukljestena II kuca u Jarcu i ukljestena ti je Venera u unutra. Cisto bacis pogled gde je tvoj Saturn -IX kuca u Lavu..Pa onda treba da se pogledaju medjusobni aspekti ovih planeta... Polozaj Venere je dobar, jer je ona u svojoj prirodnoj II kuci. Ja mislim da ovo znaci da tvoja materijalna situacija zavisi od tvog visokog obrazovanja ili od nekog puta, boravka u inostranstvu ili neke osobe koja te materijalno pomaze iz inostranstva. To je to sve u uspavanoj kuci, koja se budi negde oko 30-35 godine zivota..:p

Takodje imas ukljestenu kucu br.VII u Raku i tu nemas planeta. Posto je prirodni vladar Raka - Mesec, on je u X kuci u Devici. Ja bih rekla da si na poslu koji radis dosta pedantna, detaljna, odgovorna, vredna. Vrlo verovatno da ces coveka svog zivota upoznati na neki nacin preko posla ili preko neke osobe koja radi s tobom..
Toliko od mene, mozda sam i pogresila...ali to je zato sto sam pocetnik.

Dok sam kucala ovu pouku, negde pred kraj cela kuca je krenula da se trese... Ukapiram da je zemljotres i izletim napolje..Bio je jedan udar, srednje snage..
Molim te ispravi me, ako gresim...jer na greskama se uci, a ja najvise na svojim.

Meni su umetnute ribe u prvoj kuci, devica u sedmoj i u njoj Merkur.
Verujem da i od njega potice moja stidljivost u komunikaciji pred ljudima koje postujem i koje ne poznajem...na ispitu itd. Cekam da mi on proradi.:p

Malo sam pogledala tvoje umetnute, ukljestene ili ti uspavane kuce...
Ovako sam ja to videla: I kuca ti je u Ribama, a vladar Riba je Neptun u X kuci. Mislim da ces se ti ostvariti kao licnost kroz posao i karijeru, kasnije tokom zivota. Takodje zbog ovog Meseca u Ovnu u I kuci mislim da si duboko u dusi veliki emotivac, a da to ne zna puno ljudi..
U VII kuci ti je Merkur u Devici...To je super, Merkur je kod kuce. Ovo ima veze sa tvojim potencijalnim"princem na belom konju", ali ja ne znam kakve... To jest imace kada se ove kuce probude, negde oko tvoje 30-35 godine.Nisam jos povezala sve u svojoj glavi...
Ne znam koliko sam u pravu...

shvatila sam delimicno
ukljestena je vaga u 6 i ovan u 12

ali mi nije jasno ako i 3 i 4 pocinju u raku da li je onda umetnuta 3 ili 4 (isto za 9 i 10 koje pocinju u jarcu)

sta ovo znaci i na sta bi trebalo najvise da obratim paznju

Tarojko, tebi su umetnute kuce br VI i XII.
VI u Vagi u unutra ti je Uran, spava ili mozda se vec razbudjuje da krene u akciju. Ovo treba povezati sa Venerom koja je u II kuci u blizancima. ..mislim da je ovoj Veneri jako dobro u svojoj II kuci, daje ti neku materijalnu sigurnost..Mozda?
XII kuca u Ovnu. Povezi sa Marsom koji je u IV kuci u Lavu...:(
That all for now from me..

Eto, ja sam napisala onoliko koliko znam.. A ne znam puno, iskreno receno.
Neka neko pogleda moj post 178, ja ne mogu da protumacim moju XI uspavanu kucu..:(

fenix7
15-02-2008, 23:22
Pandora možeš li pogledati za uklještenu 3. kuću u jarcu i 9. u raku sa
MA konj VE

Lotosov cvet
16-02-2008, 00:07
Fenix7, tesko ide bez cele natalne karte. Ili okaci ovde natalnu kartu ili mi je posalji u p.p, pa cu sutra pogledati!

Lyra, fenix vi ste profesionalci za mene. Ja sam samo pocetnik, koji ovde razbija tremu i sokoli se da krene u nove poduhvate.
Pogledacu veceras, sada moram da se bavim kucnim poslovima....
A vi kao iskusniji clanovi pogledaj te da li osim ljubavi prema astrologiji ima jos neki konkretan dokaz da bih bila dobra u tome. Ja sam subjektivna, tako da i to sto sam videla Uran, ASC, 11 stepene, 29 stepeni... ne znaci puno, dok mi jos neko ne potvrdi to...

fenix7
16-02-2008, 14:34
Draga moja, ja mogu samo otići negdje i copy- paste pa da vidimo tko zna više ;)
Šalim se, ali volim da se mladi sokole i zato stalno zanovijetam da se gleda, jer na greškama se uči, a ti si doooobro počela!
Eto potvrđujem ti da ti ide super i znaš zločest sam i želio bi da negdje pogriješiš barem jednom (to barem u astrologiji nije teško) jer na taj način ćeš to tako naučiti da taj dio više nikad nećeš krivo interpretirati! :)

EnemyOfTheSun
16-02-2008, 14:52
I ja umecem povremeno.

....
.....
Sto nema veze sa temom. Kao ni ovo sto ste do sad pisali, gomila beznacajnih stvari.
I sto u svakom drugom postu mora mora da citam "vi ste profesionalci za mene" .. "ja sam samo amater" ili pak " Na greskama se uci" "iskustvo uci" bla bla bla bla bla... manite se popovanja bolje radite.

Ajd pa tako.

alexxx
17-02-2008, 21:01
meni je ukljustena peta kuca (vaga, skorpijon i strijelac:D) i jedanaesta (ovan, bik bizanac)...bili pomogao netko to rastumacit

Lotosov cvet
17-02-2008, 22:14
meni je ukljustena peta kuca (vaga, skorpijon i strijelac:D) i jedanaesta (ovan, bik bizanac)...bili pomogao netko to rastumacit

Evo, pristizem u pomoc...
Imas iste ukljesene kuce kao i ja, i u istom znaku.
V kuca ukljestena Skorpija sa uspavanim Saturnom i Marsom u konjukciji. Postoji mogucnost da ces imati posesivne, nasilne, ljubomorne partnere koji su sebe u potpunosti ostvarili kroz neki posao, polozaj..
XI kuca ti je u Biku, nema uspavanih planeta unutra. Vladarka Bika gospodjica Venera je u II kuci u Lavu, a tu je i tvoje Sunce u blizini. U mojoj interpretaciji to bi znacilo da ces do velikih para i reselja svih materijalnih stvari doci uz pomoc prijatelja, mozda neka zajednicka ulaganja, zajednicka firma, kupovina deonica ili tako nesto.
Uzimajuci u obzir da si mladja od mene tacno deset godina, mislima da tvoje ukljestene kuce jos uvek spavaju. Njihovo aktiviranje mozes ocekivati oko svoje 30-35 godine, cak blize ovom drugom...jer ti je Saurn uspavan u V kuci...
Comment, please? :o

Skorpija
18-02-2008, 13:46
Skorpice, ja posmatram znak koji je ukljesten i gledam koja je planeta u tom znaku. ako nema planeta onda hledam gde je dispozitor...
Kod tebe je ukljestena II kuca u Jarcu i ukljestena ti je Venera u unutra. Cisto bacis pogled gde je tvoj Saturn -IX kuca u Lavu..Pa onda treba da se pogledaju medjusobni aspekti ovih planeta... Polozaj Venere je dobar, jer je ona u svojoj prirodnoj II kuci. Ja mislim da ovo znaci da tvoja materijalna situacija zavisi od tvog visokog obrazovanja ili od nekog puta, boravka u inostranstvu ili neke osobe koja te materijalno pomaze iz inostranstva. To je to sve u uspavanoj kuci, koja se budi negde oko 30-35 godine zivota..:p

Takodje imas ukljestenu kucu br.VII u Raku i tu nemas planeta. Posto je prirodni vladar Raka - Mesec, on je u X kuci u Devici. Ja bih rekla da si na poslu koji radis dosta pedantna, detaljna, odgovorna, vredna. Vrlo verovatno da ces coveka svog zivota upoznati na neki nacin preko posla ili preko neke osobe koja radi s tobom.
Draga Pandora,izvini sto malo kasnim:) Odlicno si opisala stanje sa ovim mojim umetnutim kucama.Za inostranstvo si potpuno pogodila,i otkrila si mi novu "čar" u vezi tih ukljestenih kuća.Ja sam sve vreme posmatrala merkura kao vladara VIII,ali nisam računala i da je meseca,što mi je sada posle tvog obašnjenja sasvim logično.Thank you:)

alexxx
18-02-2008, 14:20
Evo, pristizem u pomoc...
Imas iste ukljesene kuce kao i ja, i u istom znaku.
V kuca ukljestena Skorpija sa uspavanim Saturnom i Marsom u konjukciji. Postoji mogucnost da ces imati posesivne, nasilne, ljubomorne partnere koji su sebe u potpunosti ostvarili kroz neki posao, polozaj..
XI kuca ti je u Biku, nema uspavanih planeta unutra. Vladarka Bika gospodjica Venera je u II kuci u Lavu, a tu je i tvoje Sunce u blizini. U mojoj interpretaciji to bi znacilo da ces do velikih para i reselja svih materijalnih stvari doci uz pomoc prijatelja, mozda neka zajednicka ulaganja, zajednicka firma, kupovina deonica ili tako nesto.
Uzimajuci u obzir da si mladja od mene tacno deset godina, mislima da tvoje ukljestene kuce jos uvek spavaju. Njihovo aktiviranje mozes ocekivati oko svoje 30-35 godine, cak blize ovom drugom...jer ti je Saurn uspavan u V kuci...
Comment, please? :o

ovo prvo je tocno od rijeci do rjeci bez obzira sta je kuca ukjestena, magnet sam za takve tipove,a i padam na njih, volim starije i amo rec jake tipove,pomalo grube;)..sto je sigurno zbog saturna koji je u konjkukciji sa marsom sta je jos jace izrazeno.a ja jadna jos racica u podznaku i mo mi je u raku, cila njezna i emotivna a takvi tipovi me privlace, stavarno zbunjujuce..a ovo drugo ce nadam se tek doc:)

zvezdica
18-02-2008, 15:28
meni su ukljestene 3 i 9 kuca, a u njima pluton (3 kuca) i mesec (9 kuca)....sem toga zbunjuje me i to sto su mi IC i MC na 0' 46'' stepeni....da li bi te kuce bile ukljestene da se zavrsavaju na tacno 0' 00'' stepeni? :confused:

Lotosov cvet
18-02-2008, 18:00
meni su ukljestene 3 i 9 kuca, a u njima pluton (3 kuca) i mesec (9 kuca)....sem toga zbunjuje me i to sto su mi IC i MC na 0' 46'' stepeni....da li bi te kuce bile ukljestene da se zavrsavaju na tacno 0' 00'' stepeni? :confused:

Zvezdice, IC i MC su uvek na istom stepenu i minutu. Pogledaj neku drugu natalnu kartu i videces. Tvoje III i IX kuca ne bi bile ukljestene ako bi se zavrsavale tacno na 0 stepeni 0 minuta i 0 sekundi. Probaj da napravis nove natalne karte na astro.com sa malim pomeranjem svog vremena(sata ili minuta) rodjenja i videces sta ce se desavati. :)

maruska
18-02-2008, 19:19
A sta kazu moje ukljestene kuce... Ja znam koliko lose ili dobro zivim... Jasno mi je da su se aktivirale, ali ovako... Uh boze, kako dulje..... samo gvirnite....

Sirena
18-02-2008, 22:26
Kod mene su prva i sedma, ali me zanima s obizirom da je u 7 kuci ulkjestena devica, kako bi se to moglo tumaciti vezano za partnera? Da li je taj ukljesteni znak znacajan ili treba samo da gledam dispozitor 7, jer nema inace ni jedne planete u toj kuci...

zvezdica
19-02-2008, 13:54
Zvezdice, IC i MC su uvek na istom stepenu i minutu. Pogledaj neku drugu natalnu kartu i videces. Tvoje III i IX kuca ne bi bile ukljestene ako bi se zavrsavale tacno na 0 stepeni 0 minuta i 0 sekundi. Probaj da napravis nove natalne karte na astro.com sa malim pomeranjem svog vremena(sata ili minuta) rodjenja i videces sta ce se desavati. :)

ma znam to da su uvek na istom stepenu :D....nego me je bunilo ovo da sam npr. rodjena koji minut ranije IC i MC bi bili na 0 stpeni i 0 minuta ili mozda na 29 stepenu....znaci onda kuce ne bi bile ukljestene....mozda ipak ima nade za mene, jel koliko mogu da primetim svima nam je vreme rodjenja zaokruzeno :D
Hvala na pojasnjenju :)

a sta bi kod mene znacile te ukljestene kuce?

Lotosov cvet
19-02-2008, 21:23
Zvezdice draga, ukljestena III kuca u Devici i unutra Pluton. Moje objasnjenje je da postoje suzdrzanost u komunikaciji, losa atmosfera na poslu ili da ces kasnije u zivotu imati puno kratkih putovanja vezanih za posao.
IX kuca, ukljestena u Biku i unutra Mesec. Mislim da si veliki partiota, da nikada ne bi otisla u inostranstvo da zivis tamo, jer si na neki nacin vezana za porodicu i svoje poreklo. I nisam sigurna bas za ovo sto cu napisati, ali na nekom putovanju ce neko prijateljstvo prerasti u veliku ljubav, ili ces preko nekih svojih prijatelja upoznati svoju veliku ljubav. Ili ti je bitno da najpre dobro upoznas nekog muskarca, pre nego sto ostvaris bilo kakvu emotivnu vezu…

P.S Izvini ako sam napisala nesto sto i nema neke velike veze sa realnoscu, danas sam jako umorna…:D :D :D

Lotosov cvet
20-02-2008, 19:27
ukljestena 4 i 10 kuca,dali bi mogli prokomentarisati?
hvala unaprijed

Samsonova,
IV kuca u Skorpiji, Neptun unutra. Cini mi se da tvoje detinjstvo iz nekog razloga nije bilo sretno, mozda su roditelji bili bolesljivi ili si ti imala zdravstvenih problema u toku odrastanja ili si se na neki nacin osecala kao da si ti tvojoj porodici manje vazna.
X kuca u Biku, nema ukljestenih planeta. Mislim da posao koji radis volis, da si dosla do toga posla uz pomoc nekih prijatelja, po preporuci ili tak nekako.Uspeces da ostvaris sebe kroz karijeru i bices zadovoljna prihodima koje ostvarujes. Komunikativna si i druzeljubiva, dajes puno znacaja tvojim prijateljima.

Molim te napisi da li ima i malo smisla sve ovo!!!

[A sta kazu moje ukljestene kuce... Ja znam koliko lose ili dobro zivim... Jasno mi je da su se aktivirale, ali ovako... Uh boze, kako dulje..... samo gvirnite....

Maruska, raduj se svakom danu koji donosi neko novo iskustvo sa sobom…:p
Malo ti je komplikovana natalna za gledanje, ali dacu sve od sebe!
Tvoje ukljestene kuce, koje bi trebalo da su se aktivirale su u direktnoj vezi jedna sa drugom ne zna se ko na koga vise utice VII na I ili I na VII.
I kuca u Vodoliji i unutra sterilijum:Mesec, Sunce, Venera. Venera je isuvise blizu Suncu, na oko 3 stepena, pa je to rekla bih “spaljena” planeta. Mislim da si jako kompleksna i jaka licnost, da se u tebi bore razum i osecanja. I da si vise na strani razuma i racionalnosti. Cini mi se da si imala problema u komunikaciji sa roditeljima, mozda ne razumevanje od strane majke ili cak da si deo zivota odrasla bez nje …
VII kuca u Lavu, nema planeta u njoj, ali nas upucuje da potrazimo gde je to Sunce…I opet se vracamo u I kucu, kucu tvoje licnosti. Izbor zivotnog partnera je u direktnoj vezi sa zahtevima tvoje licnosti. U potrazi za pravom ljubavlju trazis ili si vec nasla coveka koji treba da ti bude sve u zivotu, da ti pruzi svu svoju ljubav, razumevanje, poverenje, materijalnu i emotivnu sigurnost..

Kod mene su prva i sedma, ali me zanima s obizirom da je u 7 kuci ulkjestena devica, kako bi se to moglo tumaciti vezano za partnera? Da li je taj ukljesteni znak znacajan ili treba samo da gledam dispozitor 7, jer nema inace ni jedne planete u toj kuci...

Sirenice, I kuca u Ribama, trazimo gde je Neptun..U X kuci u drustvu Jupitera, Sunca i Urana. Rekla bih da ces u zivotu svoju licnost i samu sebe dokazivati kroz posao. Uzimajuci u obzir ovaj sterilijum planeta, mislim da ces imati neki dinamican,ne svakodnevni posao, nekakva istrazivanja, mozda nesto vezano na neki nacin za zakon…
Sto se tice VII kuce, u Devici, potrazi gde je Merkur…u XI kuci. U potrazi si za muskarcem pravim intelektualcem, koji leti do tvojih visina. Verovatno ces ga pronaci ili preko prijatelja ili ako si clan nekog udruzenja, drustva, kluba gde se skupljaju intelektualci (moze to biti recimo kurs stranog jezika, mozda i neka obrazovna ustanova itd…)
Sirena, karta ti je nekako sa puno kolora, lako moze da se pogresi gde je koja planeta…Savetujem ti da ubacis natal sa astro.com, pregledniji je i ima ubacene aspekte.. ;)

Skorpija
20-02-2008, 19:44
Molim te napisi da li ima i malo smisla sve ovo!!!
I te kako ima smisla sve sto si napisala,odlicno ti ide,a narocito simbolika:)

Lotosov cvet
20-02-2008, 19:44
Neje da se guram...al kad ćeš imat vremena Pandora ako može malo i o mojim umetnutima...

...zapravo radi nastavka priče o mom studiranju,očel to ili ne do kraja...ali i što se tiče posla...

I recimo još me zanima da li ću cjeli život se borit sa kilogramima...ili mi prava borba tek predstoji radi jupitera?

Uh, pepuu teskog li pitanja i ja imam slicnih problema sa tezinom.:mad:
Ti si dupli Bik i Jupiter ti je u VI kuci, milim da ti bitka tek predstoji!
Sutra cu ti detaljnije pogledati umetnute kuce..

uspavana
20-02-2008, 19:54
Pandora, bas me zanima tvoj komentar na moju 12. i 6.
Samo dok otvaras natal, bolje da si na stolici :smejuljica:
Poz! :)

Lotosov cvet
20-02-2008, 20:03
Pandora, bas me zanima tvoj komentar na moju 12. i 6.
Samo dok otvaras natal, bolje da si na stolici :smejuljica:
Poz! :)
Uspavana draga, jos uvek sedim. :eek:
VI kuca-puno, puno planeta...tesko da cu da sastavim sve ovo! :(
Pokusacu sutra da malo detaljnije ovo proucim! :p
Pozdrav i za tebe!

pandorice
kada budes imala vremena
zvirni u moje ukljestene VI i XII...:confused:

Emmilija,stigla si i ti na red...:p
VI kuca u Skorpija sa Neptunom koji bi trebao da je uveliko budan…Mislim da ponekada kao da si u sukobu sama sa sobom, pa si na neki nacin tajnovita i daleka svima..Nisam sigurna, ali mislim da imas puno stresa, pritisaka na poslu i da to negativno utice na tvoje celokupno zdravlje.
XII kuca u Biku i unutra tvoje Sunce i Merkur. Rekla bih da zivis u svom svetu, sa svojim merilima vrednosti …Verovatno da te malo ljudi u potpunosti razume i da tezis usamljenosti, a sa druge strane ti si spremna sa pomognes i razumes sve ljude koji ti iole znace u zivotu. Na neki nacin mi se cini da imas naglasenu emotivnost i da ti je psihologija jako bliska… ;)
Poz i nadam se da sm bila od koristi!

thalatte
20-02-2008, 20:42
Uh, pepuu teskog li pitanja i ja imam slicnih problema sa tezinom.:mad:
Ti si dupli Bik i Jupiter ti je u VI kuci, milim da ti bitka tek predstoji!
Sutra cu ti detaljnije pogledati umetnute kuce..

:(pogledaj mi...možda ovaj Saturn da slušam koji u 6. daje vegetarijance..

scorpiorising
20-02-2008, 22:19
posto vidim da je Pandora glavna ovde za ukljestene kuce, zamolila bih je da mi pomogne oko moje ukljestene 8. u Raku, ciji je dispozitor Mesec otisao u 3. (u Vodoliji je...) da bi napravio kvadrat sa mojom Veneom u 1. i AC ...da li me ovo na neki nacin izlaze opasnosti, posto je vladar ukljestene kuce u teskom aspektu sa mojim AC, koji predstavlja telo... ?

a ukljestena mi je i 2. kuca u Jarcu, gde mi je i Sunce? Jel ovo moze da znaci da ce se moja jarcevska priroda ispoljiti tek posle 30-te...ili je i ovo opasno, posto je dispozitor Sunca, Saturn u 12. Skorpiji ...?

Hvala unapred :D

Lotosov cvet
20-02-2008, 22:27
Pandora, imam ukliještenu 5. (blizanci). i 11. kuću (strijelac), ako može tvoj komentar!

Draga Azrae, permutovala si znake u kucama...No, nema veze...;)
Tvoja V kuca je u vatrenom Strelcu, nema ukljestenih planeta. Jupiter uziva u Vagi, a drustvo mu prave u III kuci Uran i Pluton, svi u retrogradnom hodu. Pade mi ideja da ne bi bilo lose da povremeno pratis tranzite kroz V kucu, pa onda kada dodje pravi momenat trk na kiosk za loto, kockarnicu, kladionicu itd. Sto se tice uspavane V kuce, mislim da si pravi hedonista, uzivas u svemu sto ti zivot moze pruziti…Uzivas u ljubavi kada nadjes adekvatnu personu koja voli zivot i zna da uziva u njemu, malo vise naginje ka lutanjima, avanturama u nepoznato, ima istrazivacki duh. Sa takvom osobom ti nikada ne bi bilo dosadno..
XI kuca u Blizancima, nema planeta. Merkur u VII u Vodoliji. Posto ne znam koliko imas godina ni tvoje bracno stanje, ovo cu napisati hipoteticki…pa kud puklo…:cool:
Svog prince iz bajke ces upoznati ili na nekom kracem putu koji je bio neplanski ili preko nekih prijatelja na nekom skupu, proslavi…ostvarices sa njim odlicnu komunikaciju i bices spremna na kompromise i prilagodjavanje. :confused:

Sirena
20-02-2008, 22:35
Samsonova,
IV kuca u Skorpiji, Neptun unutra.......

Maruska, raduj se svakom danu .........


Sirenice, I kuca u Ribama, trazimo gde je Neptun..U X kuci u drustvu Jupitera, Sunca i Urana. Rekla bih da ces u zivotu svoju licnost i samu sebe dokazivati kroz posao. Uzimajuci u obzir ovaj sterilijum planeta, mislim da ces imati neki dinamican,ne svakodnevni posao, nekakva istrazivanja, mozda nesto vezano na neki nacin za zakon…
Sto se tice VII kuce, u Devici, potrazi gde je Merkur…u XI kuci. U potrazi si za muskarcem pravim intelektualcem, koji leti do tvojih visina. Verovatno ces ga pronaci ili preko prijatelja ili ako si clan nekog udruzenja, drustva, kluba gde se skupljaju intelektualci (moze to biti recimo kurs stranog jezika, mozda i neka obrazovna ustanova itd…)
Sirena, karta ti je nekako sa puno kolora, lako moze da se pogresi gde je koja planeta…Savetujem ti da ubacis natal sa astro.com, pregledniji je i ima ubacene aspekte.. ;)

Divna si svaka cast na svim postovima :)

Istina je da me intelektualci privlace jako, sofisticirani i uspesni, naravno.
Nego razmisljala sam nesto.. dispozitor ukljestene Device-Merkur u 11 kuci, da taj budici ima neke veze sa internetom i kolima, simbolika Merkura i 11 kuce? Isto tako mali offtopic, vladar VII kuce je Sunce u konjukciji sa Jupiterom, sve u strelcu, da moze cak dolaziti iz inostranstva?

Sve ovo pitam zbog jednog.... prema svemu sto su mi tumacili za buduceg ovaj gospodin se do sada najvise uklapa :eam: cak ispunjava i simboliku Ve0Sa , sto se tice price da ovaj aspekt donosi starije...I'm confused.... realy..:confused:

Lotosov cvet
20-02-2008, 22:51
[:(pogledaj mi...možda ovaj Saturn da slušam koji u 6. daje vegetarijance..
Pepuuu, da nemas slucajno problema sa endokrinim sistemom, tj. hormonima?
Stitna zlezda (TSH, T3,T4) ili Reproduktivni trakt (Testosteron, Estradiol, Progesteron, prolaktin...) ili sindrom PCO?
Ne brini, nisam lekar, cak ni blizzu, nego sam radoznali svastar...
Izvini, mozda sam ovo trebala poslati na p.p..

supernova
20-02-2008, 23:02
Tvoja V kuca je u vatrenom Strelcu, nema ukljestenih planeta. Jupiter uziva u Vagi, a drustvo mu prave u III kuci Uran i Pluton, svi u retrogradnom hodu. Pade mi ideja da ne bi bilo lose da povremeno pratis tranzite kroz V kucu, pa onda kada dodje pravi momenat trk na kiosk za loto, kockarnicu, kladionicu itd. Sto se tice uspavane V kuce, mislim da si pravi hedonista, uzivas u svemu sto ti zivot moze pruziti…Uzivas u ljubavi kada nadjes adekvatnu personu koja voli zivot i zna da uziva u njemu, malo vise naginje ka lutanjima, avanturama u nepoznato, ima istrazivacki duh. Sa takvom osobom ti nikada ne bi bilo dosadno..
XI kuca u Blizancima, nema planeta. Merkur u VII u Vodoliji. Posto ne znam koliko imas godina ni tvoje bracno stanje, ovo cu napisati hipoteticki…pa kud puklo…:cool:
Svog prince iz bajke ces upoznati ili na nekom kracem putu koji je bio neplanski ili preko nekih prijatelja na nekom skupu, proslavi…ostvarices sa njim odlicnu komunikaciju i bices spremna na kompromise i prilagodjavanje. :confused:Hvala, odličan komentar...a ovaj "princ iz bajke" je bio i prohujao s vihorom pošto sam ja bila spremna na kompromise i prilagođavanje ali on nije (neprilagodljivi jarac), tako da sam potrošila simboliku 7. kuće....Pošto vidim da ti ovo dobro ide, poslušat ću te za 5. kuću i igre na sreću....

Samsonova
21-02-2008, 02:02
hvala puno na analizi,sve je tacno,predivna si,odusevljena sam kako sve povezujes!!!
sada sam bez posla i bas se brinem!!!
ima li neke veze tranzitni neptun u 7 kuci sada ,viza vi natalnog uklijestenog????
CMOKIC

thalatte
21-02-2008, 08:23
[
Pepuuu, da nemas slucajno problema sa endokrinim sistemom, tj. hormonima?
Stitna zlezda (TSH, T3,T4) ili Reproduktivni trakt (Testosteron, Estradiol, Progesteron, prolaktin...) ili sindrom PCO?
Ne brini, nisam lekar, cak ni blizzu, nego sam radoznali svastar...
Izvini, mozda sam ovo trebala poslati na p.p..

Nema veze samo ti tumači ovdje...a nemam za sada ,možda kasnije u životu, jer imam neke gen.predispozicije....inače jače sam konstitucije,ali trenutno zapravo i nemam puno kg-ova ,a jako ih se bojim ,jer su mi i u obitelji svi bucke...u biti jako se moram trudit da se ne udebljam, već sam se umorila:D

emmilija
21-02-2008, 09:31
Emmilija,stigla si i ti na red...:p
VI kuca u Skorpija sa Neptunom koji bi trebao da je uveliko budan…Mislim da ponekada kao da si u sukobu sama sa sobom, pa si na neki nacin tajnovita i daleka svima..Nisam sigurna, ali mislim da imas puno stresa, pritisaka na poslu i da to negativno utice na tvoje celokupno zdravlje.
XII kuca u Biku i unutra tvoje Sunce i Merkur. Rekla bih da zivis u svom svetu, sa svojim merilima vrednosti …Verovatno da te malo ljudi u potpunosti razume i da tezis usamljenosti, a sa druge strane ti si spremna sa pomognes i razumes sve ljude koji ti iole znace u zivotu. Na neki nacin mi se cini da imas naglasenu emotivnost i da ti je psihologija jako bliska… ;)
Poz i nadam se da sm bila od koristi![/quote]

Hvala draga, kako da nisi od koristi
ti to sve lepo objasnis
stresa uvek ima na poslu, a sta cu taki mi horoskop
a u poslednjih par godina bas volim da se osamim i da bezim u svoj svet
naravno da uvek imam slobodno rame za plakanje i da pokusavam druge da razumem, i da znas da sam i ja dosla do zakljucka da mi psihologija nesto ide...:)

zvezdica
21-02-2008, 11:59
Zvezdice draga, ukljestena III kuca u Devici i unutra Pluton. Moje objasnjenje je da postoje suzdrzanost u komunikaciji, losa atmosfera na poslu ili da ces kasnije u zivotu imati puno kratkih putovanja vezanih za posao.
IX kuca, ukljestena u Biku i unutra Mesec. Mislim da si veliki partiota, da nikada ne bi otisla u inostranstvo da zivis tamo, jer si na neki nacin vezana za porodicu i svoje poreklo. I nisam sigurna bas za ovo sto cu napisati, ali na nekom putovanju ce neko prijateljstvo prerasti u veliku ljubav, ili ces preko nekih svojih prijatelja upoznati svoju veliku ljubav. Ili ti je bitno da najpre dobro upoznas nekog muskarca, pre nego sto ostvaris bilo kakvu emotivnu vezu…

P.S Izvini ako sam napisala nesto sto i nema neke velike veze sa realnoscu, danas sam jako umorna…:D :D :D:D izgleda da sam ja ipak rodjena koji minut ranije....a ovi u bolnici mi zokruzili vreme :D
a za ovo sto si napisala da mi je bitno da prvo dobro upoznam nekog pre nego sto ostvarim bilo kakvu emotivnu vezu....skroz si u pravu.
hvala ti puno
kissic:)

Lotosov cvet
21-02-2008, 21:44
Pandora, bas me zanima tvoj komentar na moju 12. i 6.
Samo dok otvaras natal, bolje da si na stolici :smejuljica:
Poz! :)

Draga uspavana, moram iskreno da ti priznam da ova puna VI kuca i objasnjenje za nju je veoma slozeno i da prevazilazi moja osnovna astroloska znaja. Sto se tice XII i ona je u vezi sa VI, tako da je samo jedna od predpostavki je da dosta dobro poznajes sebe, tzv.samospoznaja, brines o svom duhu i telu, iskrena si prema sebi, a to je i jedan od glavnih uslova za za dobre i iskrene odnose sa svim koje volis i koji tebe vole: prijatelje, porodicu…

Sorry, I donot know...astrology enough :confused:

scarloett26
22-02-2008, 12:11
Posto sam ovde nova, da li bi mogli da mi za pocetak kazete sta je kod mene ukljesteno i zbog cega:), salim se, ne mogu sama da proceni a ni da protumacim:(. I jos jedno pitanje, kako se gleda sta je dominantno u horoskopu? Pozz svima

uspavana
22-02-2008, 13:32
Draga uspavana, moram iskreno da ti priznam da ova puna VI kuca i objasnjenje za nju je veoma slozeno i da prevazilazi moja osnovna astroloska znaja. Sto se tice XII i ona je u vezi sa VI, tako da je samo jedna od predpostavki je da dosta dobro poznajes sebe, tzv.samospoznaja, brines o svom duhu i telu, iskrena si prema sebi, a to je i jedan od glavnih uslova za za dobre i iskrene odnose sa svim koje volis i koji tebe vole: prijatelje, porodicu…

Sorry, I donot know...astrology enough :confused:

Nemoj da dovodis svoje astrolosko znanje u pitanje, nema osobe koja je pogledala moju kartu a da se nije, pa makar malo shtrecnula ;)
U pravu si za samospoznaju i iskrenost, nekad i vishe no shto treba.
A eto mozda ce tebi za ubuduce znaciti...6. kao posao, prepuna a ukljestena, pa na tom planu sa 31 godinom jos uvek 'neostvarena', a opet radila i prekidala radne odnose ko zna koliko vec puta. Kad pogledas 10. (karijera) Mo u Vodoliji, opet govori o istom, cheste promene posla.
A kako je 6. i kuca zdravlja ili bolesti, kad posla nema, osecam se 'bolesno' ... Tako ja nekako kaaaao povezujem to, nemam pojma pa priupitah...
Hvala ti! Poz! :)

thalatte
22-02-2008, 14:06
Posto sam ovde nova, da li bi mogli da mi za pocetak kazete sta je kod mene ukljesteno i zbog cega:), salim se, ne mogu sama da proceni a ni da protumacim:(. I jos jedno pitanje, kako se gleda sta je dominantno u horoskopu? Pozz svima

Mislim da je kod tebe uklještena Vaga-Ovan,odnosnosno to se zbiva u osi 3-9 kuće...ali samo za jedan stupanj ,za dlaku,pa bi kod tebe bilo dobro provjerit vrijeme rodjenja...

Ovisno što te zanima pod dominantno...ima puno toga,od dominantne planete,pa kakvi aspekti dominiraju,pa dali dominira više zemlja,voda,vatra ,zrak....imaš tu puno napisanog o svemu...pa polako čituckaj...

scarloett26
22-02-2008, 15:27
Hvala pepuu na odgovoru, citam ja boga mi po ceo dan:) ali ne mogu da odredim koji aspekt mi je dominantan i koja planeta tj. sta je ono najistaknutije? Ono sto jesam izdvojila da je dominantan vazduh i fiksni znaci, za pocetak. E da, vreme rodjenja je to sto pise u krstenici, drugo nemam, mama cak kaze da sam rodjena oko 18h, a posto je su oni ovako upisali valjda su vise u pravu, ipak je sat vremena kasnije pa je valjda mama bila dezorijentisana:)

selena
22-02-2008, 21:43
ja nemam uklješten nijedan znak ali moj muž ima 2 i 8 ,u 2 ima vodenjaka(moja 5 kuća),a u osmoj lava(moja 11 kuća ) ja nadopunjujem njega u tim kućama i kroz njega odrađujem svoju karmu iako to nije karmička ni usporedna rasprava-ali morala sam to da napomenem...
ako sam dobro shvatila 1 dio života će biti u poslovnom svijetu kao jarac-marljiv,obiteljski čovjek,škrt poslovan,==zatim oko 30 će postati vodenjak-nestrpljiv,razigran,neozbiljan(to već je ubija me svojim vremenom provedenim na igricama na kompiću),a za kraj će biti riba-neodlučan,promjenjiv........
dali sam bar blizu?????

damsel
20-03-2008, 11:19
Može li mi netko barem ukratko objasniti značenje uklještenih Djevica(u 6. kući) i Ribe (u 12.kući). Inače 12. kuća je prazna a u 6. kući su:
Pluton - Djevica
Uran - Vaga
Mjesec - Lav
Merkur - Lav
Vladar 12. kuće (Neptun) je u 8.kući (Škorpion)
To nisam ja već meni draga osoba pa ako je moguće barem nešto ovako bez njegove natalne karte.

Lotosov cvet
20-03-2008, 23:18
Damsel, malo teze ide bez karte i aspekata. No, da probamo:
Predpostavljam da je draga osoba muskog pola! Starija od tebe!
Sesta kuca ukljestena u Devici i unutra Pluton (hladnog razuma, kritican, voli nauku)…Tu su i u Lavu Mesec (egoisticna osoba, ponosna, zeli afirmaciju, voli da ima lepu zenu uz sebe da bih se dokazivao pred drugima, obicno u zeni gusi osecanja) i Merkur (izaziva svadje, pozira, pravi se da je glavni, dize frku i galamu), u Vagi Uran (cvsto misljenje, slobodne odluke, sklonost ka umetnosti, spretne ruke)…
Sterilijum planeta u sestoj moze da donese kao izbor zanimanja doktora.
Inace generalno ovakva sesta kuca bi trebala da predstavi coveka koji voli red i rad, disciplinu, ima spretne ruke, jako dobar organizator, ponekada je puno oprezan pa potcenjuje i svoje mogucnosti, ima jako puno pozitivne energije, koju obicno cuva za sebe, voli da se lepo obuce i mozda ce u starijim godinama imati problema sa probavnim sistemom.
Dvanesta kuca u Ribama, vladar Neptun u VIII u Skorpiji.
Uh, uz neke poteskoce, preuvelicane najverovatnije, dolazi do nasledstva…ima zelju da ode iz rodnog kraja, ali realizacija te ideje je uvek pod znakom pitanja. Senzibilan je i verovatno uziva u erotskim momentima., u slucaju tragedija i teskih zivotnih momenata jako dobro podnosi udarce sudbine.
Tako, nekako..Pozzz!!!

Selena, mislim da ga dobro poznajes i da si subjektivna.
Njegova II kuca u Vodoliji je prazna, a Uran je u XI u Skorpiji...
Cini mi se da je malo nepraktican, ali da se brzo prilagodjava. Uspesan u nauci ili tehnici. Rekla bih da ima neobicne prijatelje iz svih drustvenih slojeva, koji ce mu u jednom momentu pomoci ili se udruziti s njim u cilju stvaranja neke imovine ili novca. Imace srece u tome i finansijska strana zivota ce se popraviti.
Osma u Lavu, Mesec i Merkur ostali u Raku, a unutra je samo Jupiter. Sunce u VII u Raku. Ovde bi trebalo biti reci o nekom nasledju ili novcu koji on dobija preko drugih, ali ima i veze sa vasim brakom. On voli miran porodicni zivot i nije bas puno zainteresovan za trosenje para.

Tako nekako..

damsel
21-03-2008, 09:04
Damsel, malo teze ide bez karte i aspekata. No, da probamo:
Predpostavljam da je draga osoba muskog pola! Starija od tebe!.......
Hvala ti Pandora! Da, draga osoba je muškarac, malo stariji od mene.
Jedino sad nisam baš sigurna da li si mi ti to protumačila općenito. Meni tako nekako izgleda a ja sam više mislila na tumačenje tih uklještenih znakova i kuća u njegovom horoskopu, što me više interesiralo. Što bi to točno značilo?
Unaprijed se izvinjavam ako nisam u pravu...možda si mi ti i dala objašnjenje vezano baš za to.

zujalica
26-03-2008, 00:22
Meni je Vodolija ukljestena u 2.polju (i u Vod. Mars i SMC u konjukciji) i Lav ukljesten u 8.polju (samo je JMC u njemu). Kako procitah ako se otkljucaju krenuce me parice i nasledstvo? :)
A od polja ukljesteno mi je 5.polje u Biku ( Mesec u njemu) i 11.polje u Skorpiji. Kako to tumaciti?

Lotosov cvet
26-03-2008, 00:42
Meni je Vodolija ukljestena u 2.polju (i u Vod. Mars i SMC u konjukciji) i Lav ukljesten u 8.polju (samo je JMC u njemu). Kako procitah ako se otkljucaju krenuce me parice i nasledstvo? :)
A od polja ukljesteno mi je 5.polje u Biku ( Mesec u njemu) i 11.polje u Skorpiji. Kako to tumaciti?

Zemljakinjo, po mestu rodjenja, samo su ti ukljestene 2 i 8...pa bilo bi previse da tu budu i 5,11....
I uzimajuci u obzir broj godina, bez ljutnje i ja sanm tu negde, trebalo bi da su ove kuce vec aktivirane....
Sutra cu pogledati...danas vise nemam snage...toliko sam umorna da ne mogu ni da spavam...
Pozz!

zujalica
26-03-2008, 10:08
Zemljakinjo, po mestu rodjenja, samo su ti ukljestene 2 i 8...pa bilo bi previse da tu budu i 5,11....
I uzimajuci u obzir broj godina, bez ljutnje i ja sanm tu negde, trebalo bi da su ove kuce vec aktivirane....
Sutra cu pogledati...danas vise nemam snage...toliko sam umorna da ne mogu ni da spavam...
Pozz!

:) Pa gde bih se mogla ljutiti na zemljakinju (po rodjenju) ! :) Kapiram ja da bi trebale 2. i 8. biti aktivirane, al kod mene su tu uvek neke kocnice. Kad budes mogla ti pogledaj. Nisam mislila da 5. i 11. imaju ukljestene znake vec da su sama polja ukljestena tj. da pocinju i zavrsavaju u istom znaku. I kako procitah u jednom Mandrakovom postu ta polja se stapaju sa narednim poljem...
Pozzz...dravce! :)

Scarlet
26-03-2008, 10:48
Meni je Vodolija ukljestena u 2.polju (i u Vod. Mars i SMC u konjukciji) i Lav ukljesten u 8.polju (samo je JMC u njemu). Kako procitah ako se otkljucaju krenuce me parice i nasledstvo? :)
A od polja ukljesteno mi je 5.polje u Biku ( Mesec u njemu) i 11.polje u Skorpiji. Kako to tumaciti?
Pa znaš kako, kad se uklješteni znaci "otključaju", dobiješ ono što je u njima sadržano i ništa ni manje ni više od toga. Gledaš cela polja kako su postavljena za te oblasti koje te zanimaju, i naravno postavku vladara uklještenih znakova.

Ako pogledamo, recimo, tvoje 2. polje, zbog vladara Saturna (koji je retrogradan, uz to) mogla si imati (ili imaš) problem sa zarađivanjem, da teško zaslužiš svaki dinar (koji uz to često kasni zbog same simbolike Saturna i retrogradnosti) ali se situacija vremenom popravlja - što zbog Saturna koji daje dobit na duge staze, što zbog pozicije njegovog dispozitora u znaku svoje egzaltacije (Merkur u Vagi).

Znak koji je ovde "zaključan" je Vodolija i u sebi sadrži Marsa, a ni jedan ni drugi faktor sami po sebi nisu baš neki garant stabilnosti (ovde finansijske), pre će biti da će "otključavanje" tog znaka i planete koja je u njemu doneti s jedne strane možda mahnito trošenje (naročito ako si lepo odrađivala onog Saturna s početka priče, stalno štedeći i odričući se nečega, promena može biti naročito vidljiva), i uopšte simboliku Urana i Marsa ovde u pogledu zarađivanja - Mars je uz to još vladar 4., 11. i 12. kuće pa to može biti posao iz doma, vezan za kuću, u sopstvenoj režiji; honorarni poslovi, MLM i slično - sve što vuče sa sobom simboliku Urana.
Naravno, ovo je samo jedna od mogućnosti, odnosno primer. ;)

Po istom principu treba posmatrati 8. polje, i uopšte celu situaciju sa uklještenim znacima. Nadam se da ti je sad jasnije. :)

Lotosov cvet
26-03-2008, 16:52
Scarlet ili neko drugi please pogledajte moje ukljestene kuce...ja ne mogu povezati nista...mnogo bolje ide kada to radim nekom koga ne poznajem vec samo imam kartu i tada krene...
Ukljestena 5 u Skorpiji, Uran je ostao u Vagi. Vladar Skorpije, Mars u Blizancima XII...nesto kao tajne ljubavi u zatvorenim institucijama...
A XI u Biku, Venera u IX u Vodoliji...nesto kao prijateljstvo, ljubav, inostranstvo, skolovanje...
Hajde ko ima inspiraciju neka poveze ove cinjenice...

zujalica
27-03-2008, 00:55
Pa znaš kako, kad se uklješteni znaci "otključaju", dobiješ ono što je u njima sadržano i ništa ni manje ni više od toga........

Scarlet, hvala na iscrpnom odgovoru! :) Zaista si dobro opisala moje 2.polje! Tesko zaradjujem tj. svaki dinar moram odraditi, a i novac uvek dolazi u delovima. Umem i mahnito trositi, ali kada se odreknem necega Saturn me i nagradi! Posao koji radim je van kuce, ali opet kod kuce ga moram osmisliti. Mozda jednog dana i bude u sopstvenoj reziji. :)
Kako procitah u jednom postu.. kada nema planeta u umetnutom znaku, toj kuci treba posvetiti posebnu paznju jer se tu kriju neki nedostatci.. I ovo se lepo oslikalo kroz moje 8.polje tj. umetnut znak Lava.. (ako ono predstavlja nasledstvo).. nedostaju papiri da bi se nekretnina prevela na mene...

mysty
16-05-2008, 02:27
Uklješteni znaciUklješteni ili preskočeni znak je onaj u kome ne počinje vrh nijedne kuće, već se početak jedne kuće nalazi u znaku pre tog znaka, a početak naredne kuće u znaku iza tog znaka; tako da taj znak ostaje sam po sebi nedodirnut kućom. Ja često nazivam takav znak "nedovoljno inkarniranim", zato što su kuće te koje dovode do materijalizacije, budući da one izvlače astralno telo u vidljivi svet. Bez kuća, mi smo postojali i sat vremena pre svog rođenja, imajući svoje astralno telo, jer su skoro sve planete bile otprilike na istom mestu, ali trenutak rođenja, postavka ascendenta i svih ostalih kuća, ukazuje nam na samu materijalizaciju i dovođenje čitavog bića u ovaj svet koji nazivamo vidljivim.

Tako, kada jedan znak nije "dovoljno inkarniran", kažemo da on ima svoje trojako značenje.

1.) Ukazuje na stvari koje su se nekada dogodile. Ne radi se samo o tome da su se događaji simbolizovani tim znakom odigrali u nekom prošlom životu, već uklješteni znak, zajedno sa planetama koje su u njemu, ukazuje na to da se ta stvar desila ranije u istoriji onoga na šta se odnosi data kuća u kojoj se nalazi. Ako imamo, na primer, u 4. kući uklješten znak H, znači da je vrh 4. kuće počeo u G, a da se završio u I. U tom slučaju, zaključili bismo da je u toj kući bilo neko ubistvo, ili da se tu nalazilo neko groblje i, sve u svemu, da postoji nešto davno što kao svoju istoriju ta kuća nosi u sebi, pre nego što se natus uselio u nju. Isto tako je i sa bilo kojom drugom kućom, pa ako, naprimer, imamo uklještenog I u 5. kući, što znači da vrh kuće počinje u H, a završava se u J, tada kažemo da je osoba koju natus voli (5. kuća) prethodno morala da bude negde na putu (uklješteni I) i onda odande dolazi. To je, dakle, njena istorija, a svi ostali pokazatelji treba nadalje da potvrde ovaj tok (kao, npr., separacioni aspekti V ili vladara 9 prema vladaru 5 ili prema signifikatoru za ljubav). U svakom slučaju, ovo je jedan pokazatelj koji uklješteni znak nosi u sebi.

2.) Drugo značenje uklještenog znaka, koje ne isključuje prvo, nego samo proširuje značenje, ukazuje da se stvari koje se odnose na taj uklješteni znak, bilo da je to planeta koja je u njemu, bilo da je to sam vladar uklještenog znaka – primarno pokazuju kasnije u životu, jer izgleda da takvom znaku treba više vremena da se izrazi. Svaka planeta koja se u njemu nalazi jedno vreme ćuti i ne vidi se i treba joj vremena da iznese poruku koju sobom nosi. To ponekad može biti i veoma važna stvar, ali će se kroz ovakav znak iskazati kasnije u životu, obično "probuđena" nekim jačim tranzitom ili direkcijom.

Dakle, iz jednog ugla posmatrano, kroz uklješteni znak opisujemo događaje koji su se desili pre natusove veze sa simbolikom tog polja, a iz drugog one koji će se dogoditi kasnije u životu u datoj simbolici. Izgleda kao da sadašnjost u uklještenom znaku nije dovoljno prisutna.

3.) Za treće značenje uklještenog znaka mogli bismo reći da se ipak odnosi na samu sadašnjost, ako bismo govorili u terminologiji vremena, ali je tada uvek skriveno i tajno, predstavljajući sve ono što se u datom trenutku vremena ne vidi. Kada su u pitanju predmeti simbolizovani znakom i planetom koji su uklješteni, tada su oni zatureni i trenutno su van domašaja vidljivosti. Imamo veliki broj horoskopa sa uklještenim znakom u 1. kući, a samim tim i u 7. kući, pa ako su vladari tih uklještenih znakova u nekom aspektu, onda dolazi do tajnih veza, odnosno onih koje se ne konkretizuju u brak.

TrilianSi
16-05-2008, 03:19
Mysty, kada citirate tuđe tekstove (iz knjiga, časopisa ili sa neta) morate navesti izvor odakle ste ga uzeli. Ovoga puta ću ja to uraditi umesto vas

Tekst prekopiran sa http://www.gradjanski.co.yu/horoskop/content/view/347/119/

Rivendell
14-06-2008, 20:08
Hi, mene zanimaju ukliješteni znaci i kuće. Ukliješteni znaci su mi Škorpion u 6. te Bik u 12. u 6. se u Škorpionu nalaze i Mjesec i retrogradni Jupiter. Menen zanima može li tranzit poput sekstila pokrenuti otključavanje? Nisam sigurna ali čini mi se da mi tranzitni retrogradni Pluton pravi sekstil sa spomenutim Mjesecom i Jupiterom. Što to znači? Ili se samo računa kad tranzitni planet pravi izravnu konjukciju? Što mogu očekivati otključavanjem ta dva znaka? Pošto je 6. kuća posla i zdravlja nekako računam da bi to moglo značiti kakav posao, ali tog ukliještenog Bika u 12. nikako ne mogu protumačiti. Što bi to donijelo. Zatvor zbog ilegalnog posla?:eek:

Može li otključavanje znakova i kuća uopće pokrenuti i loš slijed događaja?

A što s ukliještenim kućama, u mom slučaju 1 i 7. Prva u Blizancima, sedma u Strijelcu? (u sedmoj su Uran i Neptun, te Llilith)

Pleeeeeease, help, jer sam već sva zbunjena. Pohvatala sam ta ukliještenja, ali nikako ne mogu odgonetnuti što ona znače.

Nale 83
19-06-2008, 02:14
Ukljestene Ribe u I polju - ljudi je li moguce da sam zbog toga pokupila "riblje osobine"? Kakva je meni zurka u glavi po nekad...ehhhh to bi trebalo doziveti :5rotfl: ! Nekako mi je najzgodnije da krivim ukljestene Ribe za moju emotivnost.

Naravno, Device ukljestene u VII polju a tu je smesten Vertex :confused: . Moze li pomoc u tumacenju. Ni jedna planeta mi nije smestena u te ukljestene znake. To bi trebalo da je "olaksavajuca okolnost" :p ?

vigga
27-06-2008, 20:20
pored svega i to imam ribe i djevicu u 2. i 8.kuci..previse toga:( jos mi pluton u 8..

Scarlet
28-06-2008, 10:40
Ukljestene Ribe u I polju - ljudi je li moguce da sam zbog toga pokupila "riblje osobine"?
Da. :)

Naravno, Device ukljestene u VII polju a tu je smesten Vertex :confused: . Moze li pomoc u tumacenju. Ni jedna planeta mi nije smestena u te ukljestene znake. To bi trebalo da je "olaksavajuca okolnost" :p ?
Gledaš kako je Merkur postavljen ... a "olakšavajuća okolnost" to nije sama po sebi, ne može se unapred reći da li je dobro ili loše.

HEJ! Da li ste promatrali ukljestene znake u solanom povratku...?
Slično se tumače kao u natalnoj.

Evo mene opet u ukljestenim kucama... i pitanje - njemu http://img373.imageshack.us/img373/9725/njegovnatalys0.gif
je ukljestena 5. i 11. kuca. Ok to su kuce koje se kasnije aktiviraju, a zbog cega je doslo do ukljestenja, sta je uzrok tome,sta to vuce iz proslih zivota? Bas me kopka ova 5-ta ciji je vladar Merkur ujedno i vladar Asc, a otisao u 12-tu... a u 5-toj su Pluton i Uran, u znaku Vage...
Nisu mu uklještene 5. i 11. kuća jer bi to značilo da se vrhovi tih kuća nalaze u istom znaku nego su u 5. i 11. kući uklješteni znaci Ovan i Vaga... znači gledaju se Venera i Mars na prvom mestu i posle ostalo.

Hi, mene zanimaju ukliješteni znaci i kuće. Ukliješteni znaci su mi Škorpion u 6. te Bik u 12. u 6. se u Škorpionu nalaze i Mjesec i retrogradni Jupiter. Menen zanima može li tranzit poput sekstila pokrenuti otključavanje? Nisam sigurna ali čini mi se da mi tranzitni retrogradni Pluton pravi sekstil sa spomenutim Mjesecom i Jupiterom. Što to znači? Ili se samo računa kad tranzitni planet pravi izravnu konjukciju? Što mogu očekivati otključavanjem ta dva znaka? Pošto je 6. kuća posla i zdravlja nekako računam da bi to moglo značiti kakav posao, ali tog ukliještenog Bika u 12. nikako ne mogu protumačiti. Što bi to donijelo. Zatvor zbog ilegalnog posla?:eek:

Može li otključavanje znakova i kuća uopće pokrenuti i loš slijed događaja?

A što s ukliještenim kućama, u mom slučaju 1 i 7. Prva u Blizancima, sedma u Strijelcu? (u sedmoj su Uran i Neptun, te Llilith)

Pleeeeeease, help, jer sam već sva zbunjena. Pohvatala sam ta ukliještenja, ali nikako ne mogu odgonetnuti što ona znače.
Zavisi kakvi tranziti i sa čim ... na drugo pitanje sam ranije odgovorila u komentaru nekome, "otključavanje znakova i kuća" znači ispunjavanje simbolike onoga što oni nose ... da li je dobro i loše zavisi od toga kako su vladari znakova položeni i ostalog s tim u vezi.

pored svega i to imam ribe i djevicu u 2. i 8.kuci..previse toga:( jos mi pluton u 8..
Kakve to veze ima? Jako mnogo ljudi ima uklještene znake i kuće u natalima.

Nale 83
28-06-2008, 11:06
Da. :)


Gledaš kako je Merkur postavljen ... a "olakšavajuća okolnost" to nije sama po sebi, ne može se unapred reći da li je dobro ili loše.


:thankyou:. Znala sam da su Ribe u I "odradile" svoje :kaksamsizgodna:. Merkur je dobro postavljen...u stvari meni se svidja takav (u Ovnu, u II polju i sa tim aspektima koje ima) :D . Sad su mi neke stvari jasnije ...

zujalica
28-06-2008, 11:36
:)Nisu mu uklještene 5. i 11. kuća jer bi to značilo da se vrhovi tih kuća nalaze u istom znaku nego su u 5. i 11. kući uklješteni znaci Ovan i Vaga... znači gledaju se Venera i Mars na prvom mestu i posle ostalo.


Na to sam i mislila, ali sam lose napisala... :) Venera mu je u 3.kuci (umetnutoj), a Mars je u 11.kuci, u svom sedistu - dakle u ukljestenom znaku Ovna...
Meni je interesantna jedna od teorija da je jedan od razloga ukljestenih znakova nesto iz proslog zivota... Ali sta je uzrok, to ne uspevam povezati.

ibis
17-07-2008, 21:35
[QUOTE=destiny;6479]
Evo jednog jednostavnog primera (koji se u praksi pokazao kao tacan): osoba ima AC u znaku Vodolije, a I kuca se proteze dalje kroz Ribe i zahvata delom i Ovna, to znaci da je znak Riba ukljesten. S obzirom da I kuca govori o nasem izgledu, kako nas drugi dozivljavaju itd. (da ne ponavljam), logicno je da je ta osoba izuzetno zgodna, ali da to ne istice svojom garderobom niti stavom, izgled je tu "ukljesten", ne dolazi potpuno do izrazaja, usled Vodolije (neupadljivo, posebnost) i Ovna (pomalo trapavo, decje, prvo sto padne pod ruku, sportski)...znaci da ukljesten znak nije onaj koji I proradi, iako je itekako prisutan, vec u zavisnosti dalje od vladara, aspekata, kako moze doci do izrazaja..."
Bravo...meni u prvoj uklesteni dakle znak Riba, Mesec i Jupiter...i tek sada nekako otkrivam svoju zenstvenost, pocinjem da nosim jos nesto osim farmerica, hehe...samo se nadam da se necu nagojiti :eek: ...

Nale 83
18-07-2008, 19:37
[quote=destiny;6479]
Evo jednog jednostavnog primera (koji se u praksi pokazao kao tacan): osoba ima AC u znaku Vodolije, a I kuca se proteze dalje kroz Ribe i zahvata delom i Ovna, to znaci da je znak Riba ukljesten. S obzirom da I kuca govori o nasem izgledu, kako nas drugi dozivljavaju itd. (da ne ponavljam), logicno je da je ta osoba izuzetno zgodna, ali da to ne istice svojom garderobom niti stavom, izgled je tu "ukljesten", ne dolazi potpuno do izrazaja, usled Vodolije (neupadljivo, posebnost) i Ovna (pomalo trapavo, decje, prvo sto padne pod ruku, sportski)...znaci da ukljesten znak nije onaj koji I proradi, iako je itekako prisutan, vec u zavisnosti dalje od vladara, aspekata, kako moze doci do izrazaja..."
Bravo...meni u prvoj uklesteni dakle znak Riba, Mesec i Jupiter...i tek sada nekako otkrivam svoju zenstvenost, pocinjem da nosim jos nesto osim farmerica, hehe...samo se nadam da se necu nagojiti :eek: ...
Ovo je tacno. Znam na licnom primeru :rolleyes: . Do ove godine sam se bas tako oblacila - neupadljivo, sportski... A onda buuum - totalno sam promenila izgled, nacin odevanja, otkrila da sam prilicno zgodna u suknjicama, haljinicama :D :D :D ...
Mora da se za to pobrinuo tranzitni Uran, Neptun i jos po nesto :D .

makialele
24-08-2008, 18:52
da li bi ko pomogao sa ukljestenim znacima, oni su prilicno nova stvar za mene. Ukljesteni Bik u 12. i Skorpija u 6. kuci. Narocito me brine ta 6. kuca, tu jos imam i stelijum i sve mi se nekako vrti oko te 6. kuce...

sta se tu desava? (ili se mozda nista ne desava, desice se posle 30??) ona je kao naglasena, ali se otkljucava kasno...:confused:
a ako je skorpija ukljestena, tu su ukljestene planete koje su u njoj, a one koje su u vagi i strelcu nisu ukljestene, ne?
uf.... zbunjuje me ovo...

Mene zabrinjava broj mojih ukljestenih kuca i znakova...Jel lose sto ih ima tako puno?
i tebi su ukljestene skoprija i bik, isto kao kod mene i to je sve... tako da to nije mnogo, uvek su minimum dva znaka ukljestena, idu u paru, one koje su nasuprot jedna drugoj...
to je sve sto ti mogu reci, vidis da se i ja mucim da objasnim ovo... ;)

Chither
02-09-2008, 22:03
Bas sam klasican primer ovih ukljestenih riba u prvoj...drugarice mi cesto kazu :"Eh da smo gradjene kao ti znale bismo sta da obucemo, a ne ko ti, samo farmerke i ravna obuca".
A da li bi to onda znacilo, da posto mi je u VII ukljestena devica, da me sada privlace muskarci kojima je njihov izgled jako bitan (lav-vaga), a da ce posle da me vise privlace intelektualni tipovi - devica?

cancro
03-09-2008, 08:48
Nisam čitala sve, ali nekad ranije kad sam čitala o ovome,skontala sam da su mi uklještene kuće 4. i 10. a uklješteni znakovi 2. i 8.
Jesu li uklješteni planeti svi iz tih uklj. kuća i planeta, ili se to gleda drugačije?

Trebam li se brinuti kad se aktiviraju,ili će mi ipak donijeti nešto lijepo :)

jelena88
04-09-2008, 14:37
da makialele u istoj smo situaciji.... bas bi bilo lepo kad bi neko mogao to da nam objasni... meni su jos ukljestene sedma i prva kuca... bas me zanima i sta to znaci...

cesarica
08-10-2008, 11:55
Da li se ukljesteni znak gleda kroz vladara, recimo vodolija mi je ukljestena u drugoj kuci, da li gledam aktiviram Ur u drugoj posle tridesete? Lav u osmoj isto tako, gledam ga kroz So ili? Hvala

Mirka
08-10-2008, 13:30
Meni je Škorpija uklještena u II, a Bik u VIII, bez planeta, pročitala sam negde da su baš ti uklješteni znaci fatalni po nas, jel to istina? :)

fairy
08-10-2008, 17:40
Pridruzujem se klubu umetnutih skorpije i bika! :) VI i XII. i cini mi se da su mi se sve 'vazne' planete smestile tu, ukljucujuci i vladare 'malih' kuca (one sto pocinju u istom znaku). Nikako da smisleno protumacim tu vezu VI-XII a druga polovina zivota mi vec uveliko pocela. ;)

Vojvotkinja
08-10-2008, 20:43
Pridruzujem se klubu umetnutih skorpije i bika! :) VI i XII. i cini mi se da su mi se sve 'vazne' planete smestile tu, ukljucujuci i vladare 'malih' kuca (one sto pocinju u istom znaku). Nikako da smisleno protumacim tu vezu VI-XII a druga polovina zivota mi vec uveliko pocela. ;)

moj choek..iste planete u istoj kuci..s tim shto je meni Kiron u Biku...i Lilit u Shkorpiji...;)

Billy
08-10-2008, 22:22
Ja sam negde pročitao da se vladar uklještenog znaka ne gleda,već samo vladar vrha kuće u kome se nalazi dotični znak.Npr. ako je uklještena devica u I i ribe u VII,to bi trebalo da osa I-VII bude tenzična,odnosno da osoba ima problema na relaciji sama sa sobom,a onda i u kontaktima sa drugima,naravno uz simboliku koju nosi uklješteni znak.Te osobine ne mogu da se ispolje na pravi način.Meni to ima logike u mom VI i XII polju,gde zaista treba da poradim na mom odnosu prema poslu i obavezama,ali i da naučim da praštam i ostavim malo po strani materijalne poglede na svet.Navodno,rešenje problema treba pogledati tamo gde se nalaze planete koje vladaju vrhovima polja u kojima su uklješteni znaci i kakve aspekte prave,u prvom primeru SU i UR.Inače,dejstvo (ili nedejstvo?) ovih uklještenih znakova je na gotovo isključivo psihološkom nivou.Ima li ovo logike kod drugih?

fairy
09-10-2008, 11:26
moj choek..iste planete u istoj kuci..s tim shto je meni Kiron u Biku...i Lilit u Shkorpiji...;)


Hej, samo mi jos lilit fali u skorpiji pa da se kompletiram :)
..ipak, moram da nadjem nacina da se kontempliram

...Meni to ima logike u mom VI i XII polju,gde zaista treba da poradim na mom odnosu prema poslu i obavezama,ali i da naučim da praštam i ostavim malo po strani materijalne poglede na svet.
odnos prema poslu..hm.. U mom slucaju pre ce biti odnos prema saradnicima u poslu

Navodno,rešenje problema treba pogledati tamo gde se nalaze planete koje vladaju vrhovima polja u kojima su uklješteni znaci i kakve aspekte prave,u prvom primeru SU i UR.Inače,dejstvo (ili nedejstvo?) ovih uklještenih znakova je na gotovo isključivo psihološkom nivou.
bogami ne znam, ja sam tuzni amater u ovome ali.. u VI (btw kuci zdravlja) mozda se odrazava i na fizickom nivou.. hm?
Ima li ovo logike kod drugih?

E to i pitam! Meni su vladari kuca Ma i Ve upravo u umetnutoj skorpiji u VI pa u opoziciji sa Mo i Sa iz umetnotog bika iz XII

Billy
09-10-2008, 12:30
Evo ja ću da postavim ovde neke detalje,pa ćemo da vidimo ima li ikakvog smisla.
UMETNUTE PLANETE U POLJIMA.
SUNCE. Ukazuje na teškoće da se pronađe određena oblast ili mesto u životu gde će se čovek osećati udobno i samostalno.Povučenost i bezvoljnost,naročito u mladosti.Teže se uspostavlja odnos sa drugima.
MESEC. Povučenost,u mladosti osećaj odbačenosti.Osećanja su naglašena (zavisno od znaka) i ne mogu da se ispolje,pa se mogu javiti teškoće i konflikti u odnosima sa javnošću i ženama,ponekad i smetnje u govoru.
MERKUR. Problemi u komunikaciji,ali i pokazatelj da je proces mišljenja ove osobe različit od ostalih ljudi.Često oseća da ga pogrešno shvataju ili je u raskoraku sa svojim vršnjacima.
VENERA. Problemi na ljubavnom planu i ispoljavanju naklonosti.U potrazi je za ljubavlju,ispoljavanje na osoben način i često skrivanje svog ljubavnog života.Predstava o ljubavi ove osobe je suviše snažna,opterećujuća,zahtevna.
MARS. Nemogućnost da se ispoljava snaga,nema sposobnosti da poduhvate pretvori u pobedu
JUPITER. Gušenje entuzijazma,sebičluk,cicijašenje,ne prepoznaje dobre prilike,nema odvažnosti
SATURN. Zapuštanje sebe zarad drugih ljudi,neodgovornost prema sebi u sferi kuće u kojoj se nalazi,neozbiljnost,nema istrajnosti,odustaje
URAN. Uzdržanost,nema originalnosti,nedostatak identiteta,bojazan od podsmevanja,preosetljivost i nabusitost
NEPTUN. Osećaj odbačenosti,težnja ka povlačenju u senku,uvek u poslednje redove,sanjalica,potpuno okrenuta sebi
PLUTON. Životna motivacija bez određenog cilja iako postoji jak unutrašnji podsticaj za istraživanjem i ulaskom u suštinu stvari.
Na ovo treba dodati simboliku znaka u kome se planeta nalazi,aspekti koji otežavaju ili olakšavaju okolnosti i polje,odnosno sfera života.Simbolika uklještenog znaka je slična simbolici opozicije,gde na osobu deluju dve potpuno suprotne energije,ali i simbolici separacionog aspekta,pa osoba odlaže,sputava,kasni...
Uh,sad sve ovo treba ispovezivati...:(

skorpija_strelac
09-10-2008, 16:03
kad recimo moje deveto pocinje u devici, a Mars mi je u vagi isto u devetoj...to je ukljestena planeta?

po tome imam 5 ukljestenih planeta....!!!

TrilianSi
09-10-2008, 17:02
kad recimo moje deveto pocinje u devici, a Mars mi je u vagi isto u devetoj...to je ukljestena planeta?

po tome imam 5 ukljestenih planeta....!!!

Ne, uklješteni su ti znak jarca i raka. Mars i znak vage bi ti bili uklješteni da ti X kuća počinje u škorpiji. Kada kuća počinje u jednom znaku, obuhvata ceo naredni znak i završava se u trećem znaku onda je taj znak u sredini uklješten ;)

makialele
09-10-2008, 17:51
Da se i ja zapljunem za ukljestenu Skorpiju i Bika u 6. i 12. kuci... mada vec to uradih ranije.

Astrobilly, ovo sto si naveo za umetnute planete kod mene ima smisla, itekako. A u mojoj 6. kuci - zurka! Mada mi nije jasno da li se pod umetnutim planetama podrazumevaju one koje su u znaku koji je ukljesten ili i one koje su u znacima pre i posle ukljestenog, a pripadaju istoj kuci?
Elem, kod mene ovako stvari stoje.

VENERA. Osobine Venere u Skorpiji inace dodatno pojacava i konjunkcija Ve sa Pl (kod mene Pl -5 kuca, Vaga), medjutim, kod mene su one umereno izrazene, osim ljubomore i posesivnosti, jakih emocija recimo, ali uvek je nedostajalo one ekstremnosti, fatalnosti koja podrazumeva Ve u Sco i Ve0Pl. Umetnuta Ve skriva ljubavni zivot, tu stranu zivota ne volim da poveram drugima ili to cinim samo sa odabranim ljudima, to je moja intima i tesko je delim sa drugima.

MERKUR. Moj Me, inace vladar Asc, je pravi Me u Skorpiji – pronicljiv i ostar detektivski um, cuti, ali kad progovori, bode! Ponekad imam problema u komunikaciji, narocito sa zenama i uglavnom sa njima imam taj osecaj da me ne razumeju.
Me je u konjunkciji sa URANom i to sve zajedno daje britak um, dosta ideja, ali kod mene sa dooosta uzdrzanosti, kao da su te ideje inhibirane, tesko izlaze iz moje glave i jos teze realizuju... Ovaj aspekt nosi i nervozu, nestrpljivost, netaktiscnost, koji kod mene nisu inhibirani nikako, kao ni preosetljivost i nabusitost ;)

I Sunce mi je u 6, ali u Strelcu, dok je Lilit na granici 5. i 6., u Vagi, a to mi je jos manje jasno... A o Hironu u Biku u 12. da ne govorim! :confused:

Summa summarum, sve je tu, samo nije potpuno izrazeno. A da se hoce svi ovi aspekti “razvezati” kad se Skorpija i 6. kuca odkljeste... jedva cekam!!
:D

limunada
09-10-2008, 18:20
imam pitanje neg zanima me jel se isto vazi gledat u solari i sta ako ima u solari ukljesteni kako onda :confused: jer ja u natalnoj nemam...

Billy
09-10-2008, 20:57
Mada mi nije jasno da li se pod umetnutim planetama podrazumevaju one koje su u znaku koji je ukljesten ili i one koje su u znacima pre i posle ukljestenog, a pripadaju istoj kuci?
Gledaš samo one planete koje su u uklještenom znaku.

I Sunce mi je u 6, ali u Strelcu, dok je Lilit na granici 5. i 6., u Vagi, a to mi je jos manje jasno... A o Hironu u Biku u 12. da ne govorim! :confused:
Izuzev Lilit i čvorova,ne razmatram previše Hirona i aspekte koje pravi.Ne kažem da nije bitan,ali je svakako manje bitan od ostalih činilaca.Moje mišljenje je da ti ne trebaju asteroidi da bi ispričali priču o tebi,sasvim su dovoljni i osnovni elementi.;)
Summa summarum, sve je tu, samo nije potpuno izrazeno. A da se hoce svi ovi aspekti “razvezati” kad se Skorpija i 6. kuca odkljeste... jedva cekam!!
:D
Hoće sigurno...Obično jak tranzit ili direkcija na uklještenu planetu oslobađaju tu zarobljenu energiju.:) A kakvo ti je stanje u samim poljima gde ti je uklješten znak? Da li imaš nekih problema sa poslom ili sa kolegama,recimo da ne možeš da se skrasiš na jednom mestu,da te kolege nerviraju ili obrnuto?Jeli ti simbolika polja onakva kakva treba da bude ili i tu ima neke zadrške?:rolleyes:

skorpija_strelac
09-10-2008, 21:25
Ne, uklješteni su ti znak jarca i raka. Mars i znak vage bi ti bili uklješteni da ti X kuća počinje u škorpiji. Kada kuća počinje u jednom znaku, obuhvata ceo naredni znak i završava se u trećem znaku onda je taj znak u sredini uklješten ;)

aha...znaci onda mi je samo Ne ukljesten...jer je u jarcu
hvala:p

Billy
09-10-2008, 22:49
imam pitanje neg zanima me jel se isto vazi gledat u solari i sta ako ima u solari ukljesteni kako onda :confused: jer ja u natalnoj nemam...
Vrlo slično.Nema veze što nemaš u natalnoj.Uklještene planete u solaru će ti samo pokazati da će te planete biti malo mirnije nego inače.Isto važi i za polja u kojima ti je uklješteni znak.:D

mysty
09-10-2008, 23:16
:oneki ih smatraju "preskocenim"znacima. Simbolizuju osobine koje su u predhodnim zivotima nisu dovoljno ispoljile,lekcije koje nisu dobro naucene ili su bile odbijene.Zato su ovi "preskoceni"znaci slabi u sadasnjoj inkarnaciji..:oSposobnosti koje su zanemarene u proslim zivotima.
Ukljestene kuce pokazuju,gde treba da se u ovom razvijamo.....

kaliopaworld
11-10-2008, 13:28
Moja umetnuta-ukljestena Ve obicno uvek proradi u inostranstvu. Razlog-je taj sto mi je u raku u 9 kuci. Ono sto je zalosno sto ne putujem cesto
Isto tako mi proradi sa nekim ko je na proputovanju kroz nasu zemlju,neverovatno je to kako naletim na takve tipove...Ipak nista nije slucajno!
U poslednje vreme,tacnije od 2006 isto mi proradi sa spotistima(strelac bi bio 9 polje,moze da vlada i sportistima)
Ne znam sta bi se dogodilo kada bih upoznala nekog ko je jarac ili nekog u simbolici jarca? Da li bi to malo razmrdalo moju Ve jer mi je jarac takodje umetnut(vrlo logicno jer mi je nasuprot 9 kuce )
Isto bitna cinjenica , da uvek moram nesto da iniciram,prosto nema sanse da neko ko mi se dopadne,sam prvi nesto preduzme. Prilaze totalno nebitni.:mogo:
Poenta je u tome da uvek ja moram da budem ta koja ce dati neki znak, zeleno svetlo i onda prilaze,eto to meni pomaze...sto se tice prilazaka:D
Jos nisam odgonetnula kako nakon toga sa nekim ko nije u inostranstvu i ne putuje ostati u vezi. Ali to je vec neki drugi problem :doh:...nije jos vreme:guitar::astronom:
Mozda samo jakom voljom ili biranjem nekoga koje na suprotnoj strani kao meni npr. jarac ,mozemo da prodrmamo datu planetu.
To sa jarcom je samo ideja ali sto da ne pokusam.Jel neko imao slicnog iskustva?

makialele
26-10-2008, 17:30
Hoće sigurno...Obično jak tranzit ili direkcija na uklještenu planetu oslobađaju tu zarobljenu energiju.:) A kakvo ti je stanje u samim poljima gde ti je uklješten znak? Da li imaš nekih problema sa poslom ili sa kolegama,recimo da ne možeš da se skrasiš na jednom mestu,da te kolege nerviraju ili obrnuto?Jeli ti simbolika polja onakva kakva treba da bude ili i tu ima neke zadrške?:rolleyes:

Odrazava se na posao, naravno, mada nisam sigurna koliko se odnosi na probleme sa kolegama, mislim da je to sveprisutno, te ne mogu kriviti uklj. skorpiju u 6. kuci za to ;) Mislim da se kod mene to pre manifestuje kroz ukljesteni Uran koji, ja mislim, donosi manjak samopouzdanja i strah pred neuspehom i greskama.

A koji bi tranziti (ili direkcije - njih manje razumem) mogli da oslobode uklj. planete? Da li bi mogao ceo znak i sve planete u njemu da se "odkljeste" nekim jakim tranzitom preko vladara uklj. znaka? (nemam pojma koliko ovo drugo ima smisla, palo mi na pamet...) :confused:

cesarica
07-11-2008, 12:33
Zanima me sta se podrazumeva pod srednjim godinama? Moja Ve je ukljestena u osmoj, u lavu a ta kuca pocinje rakom, obuhvata lava i nastavlja u devici? Znaci li to potpuno drugaciji pristup emocijama posle tridesete, zamena raka lavom ili?

Helen Ferrentino
07-11-2008, 17:01
ako moze neko da pogleda moje ukljestene II ovan & VIII vaga,a tu mi je jos i pluton u toj ukljestenoj vagi ....sta mislite?

letaa
07-11-2008, 20:38
ako moze neko da pogleda moje ukljestene II ovan & VIII vaga,a tu mi je jos i pluton u toj ukljestenoj vagi ....sta mislite?

Planeta u ukljstestenom znaku je planeta koja TREBA DA SE AKTIVIRA dogadjem koji je vezan za kucu kojom vlada.
u tvom licnom primeru pluton vladar devete otisao u osmu.

po sistemu derivatnih kuca osma je od devete - dvanesta *tajna* deveto polje fakultet ili putovanje a sam pluton na najmaterijalniji moguci nacin materijalno bogastvo. Pa bi recimo moglo da se shvati kao neko tajno bogastvo nasledjeno iz inostranstrva. Medjutim ima tu josh stvari, moze da bude pri odlasku u instranstvo osoba treba malo da se cuva kriminala i takodje moze da dodje do promene nekih moralnih shvatanja ili zivotne filozofije.

Ima tu josh dosta stvari koje trebaju da se iskazu ali, u svakom sluchaju desava se telesni odlazak u inostranstvo jer je uran vladar asc a to je telo i zivot, uran iznenadno u skorpiji dobra prilika medjutim na stepenu zrtve.. cela tvoja ukljestnost u 9 polju moze da bude jako interesatno i kompleksna prica koja ce ti verovatno u dubokoj starosti biti jedan od kljucnih dogadjaja u zivotu. :)

makialele
07-11-2008, 21:00
Hm, znaci ovako – u ukljestenom znaku (Skorpiji) su Venera, Merkur i Uran, vladari 6., 5., Asca i Mc-a, otisli u 6 kucu. Kako se ovde desava to “aktiviranje”?

letaa
07-11-2008, 21:11
Hm, znaci ovako – u ukljestenom znaku (Skorpiji) su Venera, Merkur i Uran, vladari 6., 5., Asca i Mc-a, otisli u 6 kucu. Kako se ovde desava to “aktiviranje”?

Aktiviranje se desava uglavnom dogadjajem vezanim za polje kojim vlada ta planeta koja je u umetnutom znaku, pa i tranzitom i solarom. Kod tebe je bash dubiozna situacija, pa je josh vezana za Kiron u 12 polju takodje umetnutom.

posto je kod tebe venera vladar sestog u sestom moze da se smatra da je ona vec vrlo verovatno aktivirana i da se poprilcihno izrazi preko tranzita takodje je na stepenu egzalatacije plutona i isgonu meseca, i prvo sto pada u oci jeste vid razocaranje, poigravanje sa ponosom i okretanje ka karijeri.

cesarica
07-11-2008, 21:25
Sem aktiviranja tranzitima i solarima, u kojim godinama sama planeta dobija na snazi jer ovako ukljestena ima slabiji intenzitet? Jedva cekam u punoj snazi moj Mo u vodoliji iako i sada njegov uticaj nije zanemarljiv. Isto vazi i za Ve u lavu.

letaa
07-11-2008, 21:28
Sem aktiviranja tranzitima i solarima, u kojim godinama sama planeta dobija na snazi jer ovako ukljestena ima slabiji intenzitet? Jedva cekam u punoj snazi moj Mo u vodoliji iako i sada njegov uticaj nije zanemarljiv. Isto vazi i za Ve u lavu.

Venera ce da se aktivira kad se zaposlis, ili nekim vidom tvog uspeha t.j zenita. pa onda kao vladar petog polja, u svemu onom vezano za peto polje, recimo kada se porodis i kroz decu ili mozda u nekim lokacijama vezanim za peto polje, ili se pak aktivira pri svakom zaljubljivanju.

Da bi odredila kad je to moras da uporedjujes direkcije, natal, tranzite i solar.

cesarica
07-11-2008, 21:32
Ok Letaa, ja vec radim i obozavam svoj posao ali nije mi jasno, neko rece posle 30-e, nezavisno od tranzita i direkcija ona dobija na punoj snazi. Na koji nacin sada da je gledam, kao slabijeg intenziteta ili mozda prostije, kako se sad ponasa ta moja ukljestena Venerica?

letaa
07-11-2008, 21:41
Ok Letaa, ja vec radim i obozavam svoj posao ali nije mi jasno, neko rece posle 30-e, nezavisno od tranzita i direkcija ona dobija na punoj snazi. Na koji nacin sada da je gledam, kao slabijeg intenziteta ili mozda prostije, kako se sad ponasa ta moja ukljestena Venerica?

Taj koji je rekao posle tridesete nije mogao da izostavi nijedan od metoda predikcije a da iznese takav zakljucak, pa prettpostavljam da je radio po primarnim direkcijam pomeranja planeta, malo me bole oci pa ne mogu opet da otvaram natal i da racunam, ali pretpostavljam ovako.

naravno, tranziti i solari, pored toga, sluze da potvrde da li je takva predikcija tachna, pa mozda josh malo detaljnije da se opise sama predikcija i da se nadje tachnije vreme, t.j preciznije od same godine, mozda mesec, doba godine pa i lokacija.

cesarica
07-11-2008, 21:43
Ne, to nije bilo upuceno meni licno nego generalno aktiviranje ukljestenih znakova, a znaci ipak je to na individualnom nivou. Hvala Letaa.

makialele
08-11-2008, 16:33
Aktiviranje se desava uglavnom dogadjajem vezanim za polje kojim vlada ta planeta koja je u umetnutom znaku, pa i tranzitom i solarom. Kod tebe je bash dubiozna situacija, pa je josh vezana za Kiron u 12 polju takodje umetnutom.

posto je kod tebe venera vladar sestog u sestom moze da se smatra da je ona vec vrlo verovatno aktivirana i da se poprilcihno izrazi preko tranzita takodje je na stepenu egzalatacije plutona i isgonu meseca, i prvo sto pada u oci jeste vid razocaranje, poigravanje sa ponosom i okretanje ka karijeri.
Dubiozna kranje ;) Skoro sam pocela da otkrivam kako se ove "ukljestenosti" manifestuju kod mene, pisala sam ranije pomalo o tome. Ali mi Hiron u 12 u uklj. Biku nije bas najjasniji :confused:
malo mi to oko Ve nije jasno... sta bi znacilo to sto se nalazi na stepenu egz Pl i izgona Me, posto sa njima gradi aspekte (0Pl, 90Mo)?

thalatte
08-11-2008, 16:46
Samo kratko da se ubacim...u vezi aktiviranja...


Umetnutu planetu aktivira događaj vezanim za polje kojim vlada...da li to znači da se odnosi na ekšuli događaj tipa...moj Satur će se razdrmat kad nađem posao...ili to buđenje se događa usljed tranzita neke sporije planete ili kako?

Ili npr...kad se udam onda će Pluton iz 6 proradit? A kako onda Jupiter?Sekzom? :D :D Može još koji sitni detalj :)

dadiska
09-11-2008, 00:18
Ja sam se na kraju pomirila sa tim da te kuce imaju samo manje ili vise vladara, mogu takodje dati potisnuti strah ili manjak sigurnosti na tim poljima.:p

A posto me mrzi citati,kako vi to tumacite te umetnute planete?:(

Jer ja na njih gledam kao i na kuce! :)

Helen Ferrentino
10-11-2008, 12:01
Planeta u ukljstestenom znaku je planeta koja TREBA DA SE AKTIVIRA dogadjem koji je vezan za kucu kojom vlada.
u tvom licnom primeru pluton vladar devete otisao u osmu.

po sistemu derivatnih kuca osma je od devete - dvanesta *tajna* deveto polje fakultet ili putovanje a sam pluton na najmaterijalniji moguci nacin materijalno bogastvo. Pa bi recimo moglo da se shvati kao neko tajno bogastvo nasledjeno iz inostranstrva. Medjutim ima tu josh stvari, moze da bude pri odlasku u instranstvo osoba treba malo da se cuva kriminala i takodje moze da dodje do promene nekih moralnih shvatanja ili zivotne filozofije.

Ima tu josh dosta stvari koje trebaju da se iskazu ali, u svakom sluchaju desava se telesni odlazak u inostranstvo jer je uran vladar asc a to je telo i zivot, uran iznenadno u skorpiji dobra prilika medjutim na stepenu zrtve.. cela tvoja ukljestnost u 9 polju moze da bude jako interesatno i kompleksna prica koja ce ti verovatno u dubokoj starosti biti jedan od kljucnih dogadjaja u zivotu. :)

hvala Letaa :) :)
sve u svemu bice nesto iz inostastva :ali izgleda kasno "u dubokoj starosti ..." ili...?
koliko sam ja shvatila da zapravo ta ukljestenost iz osme kuce ce se odraziti na 9-tu?jel tako?

letaa
10-11-2008, 21:07
hvala Letaa :) :)
sve u svemu bice nesto iz inostastva :ali izgleda kasno "u dubokoj starosti ..." ili...?
koliko sam ja shvatila da zapravo ta ukljestenost iz osme kuce ce se odraziti na 9-tu?jel tako?

e pa to kad vec trazi neku dalju studiju, koja je malo komplikovanija.

Ne nego kad se desi nesto vezano za devetu aktivirace tu ukljestenu planetu.

makialele
12-11-2008, 18:01
Jao zabole me glava od ovih ukljestenosti! Venera, vladar kuce u kojoj je ukljesten znak - Skorpija, se nalazi upravo u Skorpiji, a u uzajamnoj je recepciji sa Plutonom. :confused:
kako rece letaa, dubiozna situacija...

PalchicaPG
18-01-2009, 20:11
ZDRavo zdravo!Mnogo me muche ti uklijeshteni znaci i planete u njima.Dok nisam znala za ovaj "fenomen" Bila sam svjesna svojeg mjeseca u vodoliji i venere i marsa i saturna i osjecala sam njihovo prisustvo,Ali me uplashila ova pricha oko tezheg izrazhavanja i ostalo.Interesuje me kako funkc.Uklijeshtena Vodolija u trecoj-MARS,SATURN,MJESEC,VENERA i lav u kojem nema planeta.


http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2gw_01_merer_gdfgd_hp.69073.17806.gif&res=63&va=&cid=1ucfilesbeQbe-u1222329688_2700035052


evo moje natalne UNAPRIJED HVALA!!:)))

skorpija_strelac
19-01-2009, 20:12
ukljesten mi je rak u 7 i jarac u 1...mislim samo mi je jos to falilo...to govori o slozenosti karaktera?

mislim i ovako me je tesko provaliti Sunce u skorpiji
Mesec u vodoliji
Asc u strelcu
Neptun na Asc
jos da dodam tome i jarca?!!!??
sunce ti....
dobro jesam ja komplikovana to nije sporno......

PalchicaPG
22-01-2009, 14:55
e chitala sam po internetu o uklijeshtenim znacima i dosta stranih astrologa ne priznaje ovaj fenomen,oni kazhi da planeta mora da djelujei da ne mozhe biti uklijeshtena,samo kad se znak ne nalazi na vrhi nijedne kuce znachi da planete djeluju u okviru cijele natalne, neki kazhu da znak koji preovladava npr. vrhom trece vodolija,jacha je nego jarac u kojem je pochela treca......
Ja imam 4 PLANETE mars,saturn,veneru i mjesec u trecoj u umetnutoj vodoliji..ali sam ja zbilja svjesna njohovog uticaja??Ili nisam???Treba mi struchnije objashnjenje jer sam dosta laik:)) HVALA

http://www.astro.com/tmpd/c1ucfilesbeQbe-u1222329688/astro_w2gw_01_merer_gdfgd_hp.50200.14224.gif?14401
moja natalna

zulfica
22-01-2009, 16:14
moj dobri jupiter je ukljesten u petoj ,ima natalno odlicne aspekte ali stamu smeta i kad ce da se pokrene?

ogica
22-01-2009, 19:41
pokrenuce ga jupiter uran i neptun,nadam se

makiato
29-01-2009, 10:58
Meni je ukljesten mjesec u biku u prvoj a skorpija u 7.Ne znam da li da racunam uran posto je na 29 stepenu?Nasla sam sta znace uklestene kuce ali uklesten bik u prvoj i skorpija u 7 ne mogu da nadjem.Zna li neko nesto o tome?

cmokic78
19-02-2009, 20:39
U ovom horoskopu 4 kuce su ukljestene
i to 1 i 7 kao i 3 i 9 pa obzirom da su u pitanju osa prvog i drugog braka imam sledecu dilemu?
Obzirom da ovaj natal ima mnogo pokazatelja za razvod - prvi brak jeste razveden, ali uz tesku muku prepiranja .... i jeste razveden dugo posto je ziasta i okoncan tj - sa zakasnjenjem.
Da li to znaci da je 9 kuca drugog braka takodje zakljucana zato sto ce do njega doci u drugoj polovini zivota?

http://img22.imageshack.us/my.php?image=astro2gw11cmokic6948532ot7.png

makialele
19-02-2009, 20:49
cmokic, ovde su ukljestena dva znaka - Ovan u prvoj, a Vaga u 7. kuci, dok su 9. i 3. umetnute kuce, tj. pocinju i zavrsavaju se u istom znaku.
to su razlicite stvari, a sta znace i to u konkretnom slucaju, to ne bih znala, ne znam bas da ih tumacim...

cmokic78
19-02-2009, 20:56
cmokic, ovde su ukljestena dva znaka - Ovan u prvoj, a Vaga u 7. kuci, dok su 9. i 3. umetnute kuce, tj. pocinju i zavrsavaju se u istom znaku.
to su razlicite stvari, a sta znace i to u konkretnom slucaju, to ne bih znala, ne znam bas da ih tumacim...

Aha sada tek kapiram razliku - thanks!
Taman pomislih - jadan covek :eek:

Acting_Me
27-04-2009, 17:05
Ovako, meni su ukljesteni znak ovan i vaga. Mislim da mi zato nedostaje upornosti kad mi najvise treba, tj ne upornosti nego energije, a sto se vage tice, ne umijem da se suzdrzim, pa ne obracam paznju kako treba sa kim, recimo, kad sam u drustvu ozbiljnih ljudi, iako znam da bih trebalo da se uozbiljim, meni sve neke sale padaju na pamet, i budem jako vesela, a u obrnutoj situaciji-obrnuto ( kad su ljudi opusteni ja se zatvorim) sad, nije uvijek tako, mozda mi tu nesto od ostatka natalne pomaze, ali je gneprijatno kad se dogodi :(
I mars mi je uklijesten, a sta to znaci ne znam.
Ako sam dala pogresan primjer, neka me neko ispravi. Sad cu naci na netu tumacenje za znake .

Primjer: umetnuti Ovan-Vaga.
Podrucje u kojem se nalazi Ovan, moze biti podrucje u kojem osoba tesko ispoljava karakteristike Ovna, sklonija je biti u 'Ribljem modusu' - sanjarenje, mastanje, imaginarne akcije, umjesto onih pravih itd. No, jednom kada odluci uzeti stvar u svoje ruke, moze toliko pretjerati da se ostane sama cuditi.....brzini kojom je otjerala sve oko sebe.
Isto tako, s druge strane, tamo gdje se nalazi Vaga, mozda ce joj biti teze uspostaviti ravnopravne odnose, biti ce cesce hladna i distancirana u prilikama kada bi trebala biti uskladjenija s okolinom...itd. No, onda kada Vaga izadje na povrsinu, iskazat ce se u svom negativnom svjetlu kroz razna pretjerivanja.

Isto to odnosi se i na umetnute planete. Njihova energija ne iskoristava se u potpunosti, a osobito u slucaju ako je umetnuta planeta ujedno i Vladar jednog od umetnutih znakova (sto je slucaj kod mene ).

U nekim literaturama govori se da poblize o ovom problemu nepravilnog, nepotpunog i neuravnotezenog ispoljavanja mozemo saznati uz pomoc Vladara tih umetnutih znakova (osim ako nisu, kao sto gore spomenuh, upravo unutar umetnutih znakova), kroz njihov smjestaj po kucama i aspekte koje rade.
Ali, takodjer, bitna je stvar kod umetnutih znakova da ce se njihova priroda iskazivati mnogo lakse i jednostavnije kada u potpunosti savladamo i integriramo kvalitete koje predstvalja znak na vrhu kuce u kojoj se umetnuti znak nalazi. Odnosno, preko njega, ulazimo u dubinu umetnutog znaka.
Sa neta.

oblak
27-04-2009, 17:57
Evo jednog jednostavnog primera (koji se u praksi pokazao kao tacan): osoba ima AC u znaku Vodolije, a I kuca se proteze dalje kroz Ribe i zahvata delom i Ovna, to znaci da je znak Riba ukljesten. S obzirom da I kuca govori o nasem izgledu, kako nas drugi dozivljavaju itd. (da ne ponavljam), logicno je da je ta osoba izuzetno zgodna, ali da to ne istice svojom garderobom niti stavom, izgled je tu "ukljesten", ne dolazi potpuno do izrazaja, usled Vodolije (neupadljivo, posebnost) i Ovna (pomalo trapavo, decje, prvo sto padne pod ruku, sportski)...znaci da ukljesten znak nije onaj koji I proradi, iako je itekako prisutan, vec u zavisnosti dalje od vladara, aspekata, kako moze doci do izrazaja..."

:) ovaj primer kod mene bas i ne vazi :)
Znaci ukljestene ribe u I kuci, vladar neptun u 11

Ukljestena devica u VII vladar merkur u I u ribama??????????

Acting_Me
02-06-2009, 15:29
Ljudi, da li je meni ovo uklijesten i ovan i vaga, i bik i skorpija????

makialele
02-06-2009, 17:12
Ljudi, da li je meni ovo uklijesten i ovan i vaga, i bik i skorpija????
Ovan i Vaga su ti ukljesteni u 10. i 4. kuci, a Bik i Skorpija nisu...
;)

Acting_Me
02-06-2009, 18:13
Hjuh, dobro je, danas mi se nesto ucinje :D
Da li su tebi ovo uklijesteni bik i skorpija?

makialele
02-06-2009, 18:47
jesu, Bik i Sko, itekako ukljesteni... :)
a posto su dve kuce tako "prosirene", pa obuhvataju cak 3 znaka, onda neke moraju da se "suze", pa po 2 kuce pocinju u istom znaku, konkretno kod tebe 2. i 3. u Lavu i 8. i 9. u Vodoliji...
;)

Acting_Me
02-06-2009, 18:49
jesu, Bik i Sko, itekako ukljesteni... :)
a posto su dve kuce tako "prosirene", pa obuhvataju cak 3 znaka, onda neke moraju da se "suze", pa po 2 kuce pocinju u istom znaku, konkretno kod tebe 2. i 3. u Lavu i 8. i 9. u Vodoliji...
;)

A to su umetnute, jel da?
Sad njihovo znacenje ne znam :( ustvari, valjda kad je lav umetnut (kako se vec kaze) to opisuje kriterijume neke osobe? Valjda :(
Da li ti je problemaicno s obzirom da u skorpiji imas cak 3 planete uklijestene?
A ja se nervirala zbog mog marsa u ovnu :eek:

makialele
02-06-2009, 19:05
da, da, to su umetnute... pa negde sam nasla da su kuce koje pocinju u istom znaku nekako povezane. konkretno, u tvojoj i mojoj karti - 2&3 i 8&9:

DRUGA I TREĆA KUĆA U ISTOM ZNAKU - govori o problemu odnosa sa drugim ljudima koji potiču iz školskog doba. Kasnije, o potrebi čoveka da se nečim okupira i iskaže. Treba da obavlja neki posao u vezi sa transportom ili komunikacijom. Da svoje vrednosti iskaže ovde a negde daleko. Neke relacije biće naznačene sa bratom ili sestrom (uticaj, zavisnost).

OSMA I DEVETA KUĆA U ISTOM ZNAKU - govori da će tokom života biti u prilici da svoja znanja iz specifičnih oblasti obelodani ili predati nekome drugom. Sve što zna i može treba dati na korišćenje nekome drugom. Zato može da se bavi pisanjem ili objavljivanjem popularnih romana iz oblasti erotike i misticizma. Moze biti finansijski stručnjak ili imati mnogo smisla za okultne nauke. Ili posedovati vanculne sposobnosti, čak i podučavati druge ovim veštinama.

A nije lako sa toliko planeta u ukljestenom znaku, sva sam inhibirana :p

ima negde na pocetku teme kako se ponasa koja planeta kada je u ukljestenom znaku...

Acting_Me
02-06-2009, 19:09
Ok, pretražicu, mada u prve 3 nema :)
Nevjerovatnio koliko je istinito... Voljela bih da ja tebi mogu pomoći u tumačenju tvoje ukliještene škorpije, ali nemam baš toliko znanja :)