Valerija [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Valerija


Valerija
08-02-2014, 00:58
Ako neko želi neka baci pogled i na moj natal i objasni u koracima do kojih je zaključaka došao.. Nova sam, učim, a tako će mi biti lakše da savladam.. :D

Srdjan
08-02-2014, 01:59
Svi mi u astrologiji smo novi :) i ostaćemo doživotni učenici... astrologija je stil života! I po mom mišljenju prvo treba savladati prirodni horoskop.

Recimo Mars doživljava izgon u znaku Bika! Mars (meso) Bik (hrana), što je jasan znak da meso nije dobrodošlo u ishrani! Venera i Mesec imaju snažno dostojanstvo u znaku Bika (vladarstvo i egzaltaciju) što znači da treba jesti namernice u vladavini Venere (voće) i Mesec (povrće i sveža voda)...
Takođe u znaku Bika Uran doživljava Pad. Pa Uran (brzina, tj. brza hrana) nisu dobrodošli u ishrani. Kao ni rafinirani proizvodi (Venera 90 Uran ili Neptun pa i Pluton)...

eto to je nešto osnovno!

Što se tiče tvog natala. U trenutku kada si se rodila, na ASC je izlazio znak Strelca, što može ukazati na moralnu osobu, filozofski nastrojenu, plemenitu, darežljivu, zaštitnički nastrojenu, avanturističkog duha itd... Sve ove planete u prvoj kući se nalaze u Znaku jarca, koji zahvata drugu polovinu prve kuće... To je znak da sa godinama, počinješ osećati veći upliv Jarca i tih planeta.
Jupiter (vladar strelca) Nalazi se u Biku (materijalističkom znaku) u 6 kući (posla) pa si jako okrenuta ka materiji i sticanju! Voliš da radiš, i okrenuta si ka služenju i dobrobiti. Jupiter je retrogradan u 6 može ukazati na izvesne bolesti i nedaće u životu.
Jupiter (ti) si u lošem aspektu sa Mesecom (vladarem 8, sex)! Vladar 8 je u znaku celibata, pravi 60 sa Saturnom, Neptunom... postoji nekakav nedostižni seksualni ideal. Možda se odričeš sexa ili imaš nekakve strahove.
Mars je jako postavljen (energija, snaga, inicijativa, sport, prodornost, itd) je izraženo kod tebe.
U konjukciji je sa 5 kućom (ljubav) a i vladar je 5... što znači da su tvoje ljubavne veze eneggične, prepune strasti, oleta, avanture itd... Ponekad i opasne. Mars 90 Sunce opisuje jednu ljubavnu avanturu sa Starijim muškarcem, koja počinej sa dozom grubosti.
Tvoj način razmišljanja je egzaktan! Jako brz i specifičan um... O tome govori vodolija na vrhu 3 i Mekur u Vodoliji, kao i vladar 8 u 3 kući. Vladar 3 je Uran i Suvladar Saturn. Kako se obe planete nalaze u Jarcu (znaku mesečevog pada) a sam Mesec našao se u 3, razumljivo je da možeš imati problem u komunikaciji, jer jednim delom uma upravljaju osećanja (Mesec) a drugim realnost (Saturn i Neeomotivni Uran).

Vremenom ćeš sve više postajati u simbolici Jarca! Planete iz Jarca dolaze na ASC, tvoj karakter se kreće ka konačnoj kristalizaciji. To nije ništa loše, znak je da ćeš izgubiti nešto od ureođenog optimizma i postaćeš zrelija i uravnoteženija. Jarac je veoma lep znak, pa što si starija, to si lepša.

Valerija
08-02-2014, 02:57
Prosto si me fascinirao! :D Ohh, želim i ja tako lako da tumačim kao ti! Trebaće mi vremena, ali uspeću.. (nadam se) :)

Jarac je veoma lep znak, pa što si starija, to si lepša.

Da, mislim da ova Venera u prvoj mi daje tu neku lepotu i privlačnost, tako bi trebalo.. :o
Ali, opet koliko sam shvatila ovi aspekti koje Ve gradi sa Sat, Ur i Ne kažu da ću se razvoditi i kasnije stupiti u brak? Valjda ne grešim.. :confused:

Srdjan
08-02-2014, 11:00
Hvala ti na komplimentu :* naravno naučićeš i bolje :) samo truda i volje ..

Inače, da Venera u 1 ti daje poseban šarm i aristokratsku lepotu.

Što se tiče braka (kao i sve ostalo) prvo se gledaju vrhovi kuća za sve. Jer kuće su najličnije. Zatim Vladar kuće, onda esencijalni signifikator (u ovom slučaju Venera) i na kraju znak Vage. (ali znak treba da ti bude sam nijansa u tuačenju).. recimo u tvom slučaju:

Blizanci na vrhu 7 mogu ukazati da se partner pronalazi na kraćem putovanju, da je u komšiluku, ili se poznajete još od osnovne škole... Svakako je intelektualan, komunikativan, promenljiv, fleksibilan... Radoznao je i pomalo nemoralan (Jupiter je u padu u Blizancima). Blizanci su dvojni znak pa to može ukazati na nestabilnost u početku, kad se brak sklopi, može ukazati i na više brakova pa i na više partnera! 7 kuća se dalje nastavlja u znak Raka, što može ukazati na okretanje ka porodičnom životu i stabilizovanje početne turbulencije.

Sada gledaš kakvu priču priča Merkur (vladar 7)

Merkur je u Vodoliji u 2 gradi 90 sa Plutonom...
Nije tako tipično za brak, vodolija je znak razvedenih i slobodnih ljudi. Ovaj položaj govori o raznim stresovima i šokovima unutar braka, koji dalje impliciraju u razvod istog. 90 sa Plutonom samo pojačava strasti, destrukciju i mržnju! To što se Merkur nalazi u 2 kući u riskantnom znaku... govori o finansijskim oscilacijama koje nastupaju ulaskom u brak.
Dispozitor Merkura je Uran i Saturn u Jarcu. Pošto je naglašeniji Saturn (jer je u Sedištu) znak je da tek u kasnijoj fazi braka može uslediti stabilnost (Jarac).

Sada gledaš šta govori Venera:

Venera u Jarcu u 1 konjukcija Uran, Neptun, Saturn... (Ovi trigoni su diskutabilni).
Ovakav položaj Venere govori o naglom ulasku u brak (prva, marsova kuća) Pošto je tu i konjukcija Urana i to je dodatni znak nekakve brzine, nervoze i stresa, što bliže opisuje atmosferu kad se budeš udavala. Bićeš jako nervozna i pod stresom. Venera se nalazi u znaku Marsove egzaltacije, što je jak znak da se ispod površine krije pravi vulkan strasti...
konjukcija Neptuna i Saturna dodatno mogu samo pogoršati stvari, Saturn je poznati mučitelj koji navodno kroz muku uči... a neptun je magla i nejasne situacije. To je naravno sve primenjeno na ovu tvoju Veneru...

U znaku vage nema planeta... samo vrh 10 (saturnova kuća) i 11 (uranova kuća).

ZAKLJUČAK:

Kao što vidiš, toliko se u simbolici braka vrte Uran i Saturn. U toj simbolici će ti i biti brak. Dakle napet, nervozan i stresan brak, karmički zbog Saturna. Brak sklopšljen sa prijateljem (muž ti je bio dobar drug u početku ili komšija). Vrlo mogće da ćeš imati više brakova i da ćeš se razvoditi.
Uran je i planeta neudatih, pa je vrlo mogu će ćeš odlučiti da se i ne udaješ, no ako do braka dođe, otprilike sada znaš kakav će ti biti.

eto...

:)

Valerija
08-02-2014, 17:16
Inače, da Venera u 1 ti daje poseban šarm i aristokratsku lepotu.

Narcis u meni ti je neizmerno zahvalan :) A ja sam i mojoj Ve vrlo zahvalna što je tu gde je..

Moj ceo natal, stelijum u prvoj, mi govori da sam jaka, ali me buni ovaj Me u ribama.. Ma, sama sam sebi kontradiktorna


[/QUOTE=Srdjan;456838]U znaku vage nema planeta... samo vrh 10 (saturnova kuća) i 11 (uranova kuća).[/QUOTE]

Taj vrh 10 u znaku vage govori da ću možda na i poslu upoznati bračnog partnera ili da ću možda finansijski zavisiti od njega?
I ovaj Sa u jarcu sa sve njegovim konjukcijama sa Ur i Ne, mislim da kaže da ću i postići neki uspeh.. Izgradiću karijeru? Ne znam..

A Ve0Sa je netrpeljivost u braku.. ? Miriši mi zaista na razvod, sem ukoliko se ne odlučim da budem mazohista i trpim :D

Biće burno sa muškarcima, kao i do sad :D ali gde su tu decaaa? ?

Gledala sam 5 polje koje je prazno.. Ali njen vladar je Mars, ako se ne varam, i otišao je u 4? :confused:
To bi trebalo da znači da ću biti okrenuta porodici možda, imaću veliki osećaj za porodicu, ali opet ne mogu shvatim po čemu mogu da vidim da li ću uopšte imati decu..
A možda bih, u mom slučaju trebala da gledam 7 polje za decu?? Hmm..

Možda previše ograničeno gledam natal..

Ispravljajte ako grešiiiiim! :D Ili nikad neću naučiti bez obzira na ovaj Me u vodoliji.

P.S. Bio si u pravu za "Mars 90 Sunce opisuje jednu ljubavnu avanturu sa Starijim muškarcem, koja počinej sa dozom grubosti." Uh, ali, nije počela sa dozom grubosti, možda će se završititi.. :O

Može pomooooć :confused: Jesam li dobro odredila vladare polja? :o

1 - Ju
2 - Sa
3 - Ur
4 - Ma
5 - Ma
6 - Ve
7 - Me
8 - Me
9 - So
10 - Ve
11 - Ve
12 - Me.

bosi7
20-02-2014, 00:06
Može pomooooć :confused: Jesam li dobro odredila vladare polja? :o

1 - Ju
2 - Sa
3 - Ur
4 - Ma
5 - Ma
6 - Ve
7 - Me
8 - Me
9 - So
10 - Ve
11 - Ve
12 - Me.

Sve je Ok, osim 8k- vladar je Mo i 12k -vladar je Ma ili Pl, ovisi kako gledaš, po TA ili MA.

Valerija
20-02-2014, 13:51
Sve je Ok, osim 8k- vladar je Mo i 12k -vladar je Ma ili Pl, ovisi kako gledaš, po TA ili MA.

Gledam po MA. Nekako mi se čini lakše za naučiti a i vidim da većina koristi MA.
U pravu si, jesam pogrešila kod 8, kuće.. :rolleyes:
Prirodni vladari Škorpije jesu i Pl i Ma, ne znam šta mi bi da pogrešim kod te 12. kuće. Verovatno sam se zbunila. :o (kao i kod 8. kuće)
Ali, ako gledam po MA ko mi je ustvari vladar 12. kuće i na osnovu čega se određuje? A s obzirom da su čak dve planete vladari 12. kuće, hoću li uvek pri tumačenju morati da se opredelim za samo jednu planetu?

bosi7
21-02-2014, 14:38
Gledam po MA. Nekako mi se čini lakše za naučiti a i vidim da većina koristi MA.
U pravu si, jesam pogrešila kod 8, kuće.. :rolleyes:
Prirodni vladari Škorpije jesu i Pl i Ma, ne znam šta mi bi da pogrešim kod te 12. kuće. Verovatno sam se zbunila. :o (kao i kod 8. kuće)
Ali, ako gledam po MA ko mi je ustvari vladar 12. kuće i na osnovu čega se određuje? A s obzirom da su čak dve planete vladari 12. kuće, hoću li uvek pri tumačenju morati da se opredelim za samo jednu planetu?

Ako gledaš po MA, onda ti je vladar 12k Pluton, to određuješ na temelju znaka koji ti je na vrhu te kuće, kod tebe je to Škorpija.
Za koju ćeš se opredjeliti, stvar je tvog ličnog odabira, možeš gledati obe.

Valerija
19-03-2014, 01:44
Nego, ima li neko volje da prokomentariše Sa, Ne i Ur? :)