Pitanja o selidbi [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Pitanja o selidbi


Moon_1989
04-02-2014, 15:50
Kad već postoje topići o obrazovanju, istini ili traču, ljubavim horarcima i dr.
Mogli bi nešto reći i o horarcima o selidbi............:D

alea
05-02-2014, 19:11
Verovali ili ne, u tradicionalnoj astrologiji za putovanja, kretanja, pa i selidbe zaduzen je najvise Mars. :)

Moon_1989
05-02-2014, 21:45
DA LI DA ODEM ILI OSTANEM ?
Da li je bolje da ostanem da živim ovde ili se preselim u drugi grad/državu? Da li da se vratim kući? Da li da nastavim ovo da radim, ili da se vratim studiranju? Mada sva ova pitanja se u stvari baziraju na pitanju "Da li da uradim X ili Y?" ona retko kad predstavljaju izbor izmedju dve ravnopravne stvari, tj. dva puta od kojih treba izabrati jedan. Takodje, ovde spada i pitanje "Da li da sev ostavim po starom ili da prihvatim promenu?"
Ovakvi horarci nam u stvari pokazuju pogled u blisku/dalju budućnost pitača, kao kada bi pitač stajao na vrh brda i posmatrao dva puta za silazak i dvoumio se koji da odabere.
Kod ovakvih pitanja vl.Asc' i njegov dispozitor predstavljaju stvari onakve KAKVE JESU SADA, vl.Desc' i njegov dispozitor nam pokazuju KAKVA BI MOGLA SITUACIJA DA BUDE ako bi se promena napravila.
Dakle :
~ ako je dispozitor VII polja bolje postavljen od dispozitora I polja : idi, uradi to, ako nije : nemoj to da radiš.
~ ako su Mesec ili dispozitor I polja u separacionom aspektu sa benefikom, a u aplikacionom aspektu sa malefikom : odgovor je negativan. Važi naravno i za suprotnu situaciju, koja nam daje potvrdan odgovor.
NAPOMENA : kad ovo posmatrate imajte na umu da BILO KOJA planeta [bilo ona po prirodi benefik/malefik] ako je u snažnom dostojanstvu ona JE DOBRA, a ako je u lošem dostojanstvu ona JE LOŠA.
Primer :
~ vl.VII u izgonu, vl.I u egzlataciji : ostani tu gde jesi.
~ Mesec u separaciji sa planetom koja je u snažnom dostojanstvu i ide u aplikaciju sa peregniranom planetom, a i vl.I je jak : ostani tu gde jesi.
~ Južni Čvor u I polju ili u 0° sa vl.I, a Severni u VII ili u 0° sa vl.VII : idi gde želiš da ideš.
Na žalost, kako Froli kaže. retko kad mi imamo posla sa lepo vaspitanim horarcima gde je sve kristalno jasno i vidljivo. E, onda, morate da odmereavate snagu planeta, jer vrlo često će snage planeta vl.I i VII biti skoro jednake! Zato, NEMOJTE SE NERVIRATI ~ odgovor za takvu istuaciju je JEDNOSTAVAN : nema velike razllike, probaj, ovo je tvoja mogća budućnost, da li želiš da je prihvatiš ili zadržiš stvari kako jesu ~ sam odluči.

Često su promene u horarcima predstavljene i promenom znaka neke bitne planete. Mesec ili vl.I polja mogu često biti na prelazu iz jednog u drugi znak. E, sad je tu trik : OBAVEZNO proučite kakvi su sada Mesec i vl.I i kakvi će biti kada promene znak! Da li da se situacija zadrži na starome ~ da, ako su Mesec i vl.I bolji dok ne predju u suprotan znak, jer su jači i bolje predstavljeni, ili pak, ako postaju jači kada promene znak ~ odgovor suprotan : prihvati promenu.

Iz udžbenika horarne astrologije Džona Frolija ;)

Flekica
19-03-2014, 01:31
Evo ja bih da pitam jedno ''selidbeno'' pitanje. Pitanje je hocu li se preseliti u zeljeni grad u naredna dva mjeseca ( stavila sam i vremensku odrednicu, ne znam zasto... ) ? vidim da sam ja predstavljena Jupiterom a selidba Merkurom, e sad koliko sam shvatila, vladara 4. polja gledam samo ako planiram da kupujem nekretninu, a to mi nije na umu, nego samo preseljenje, dakle podstanar ili nesto tako... Merkur i Jupi prave aplikaciju, , da li to znaci da je odgovor da? Nemam pojma sta bi znacio ovaj Merkur u trecoj, koliko sam shvatila on bi trebao da pokaze kako cu se eventualno osjecati na novome mjestu... e sad Merkur u ribama je u egzilu znaci li to da bas i necu biti zadovoljna tamo? tj. da cu biti pod uticajem drugih osoba ili nesto tako.... ovo sto je u trecoj kuci, to ne znam kako bih protumacila...
evo karte... http://www.dodaj.rs/f/1L/ZR/1UMIXnOB/sel.gif

Marijana19
19-03-2014, 21:51
Predstoji li mi selidba ili ostajem u gradu u kojem sam sada?
http://postimg.org/image/o8prg1pa5/

ganci
11-01-2015, 21:47
Da li cu se seliti u 2015.godini?
Sada sam u iznajmljenom stanu koji mi bas odgovara ali vlasnik stana prica da postoji mogucnost da proda stan jer postoji mogucnost da ce mu novac biti preko potreban.
AstroFox 0.8 (http://af.cpptea.com/astrofox.php?dat=2015011121395220202800144490003131&loc=%D0%91%D0%B5%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4+%28Belgrade%29&final=yes)
Karta je radikalna, ja sam Me u 5.kuci, Mo ima aplikaciju sa Me, Ma (koji sto kaze @alea ima najvise ima veze sa kretanjem, selidbom) uskoro menja znak. Da li po ovome onda naginje ka Da odgovor?

Mimi82
20-01-2015, 10:03
Hocu li se preseliti nekada negde?:)
To cuci u meni od kad znam za sebe a nikako da se ispuni. Osecam kao da se gusim tu gde jesam..

sladjana
06-05-2015, 23:14
Kada ce se moj Otac preseliti u Dom za stara i nepokrenta lica ?
Novi sad 06.05.2015 23:11

http://i57.tinypic.com/2a84ui1.gif

ps ne znam da li pitanje ovde spada , nekako mi lici ...