Sa 0 Ne [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Sa 0 Ne


Merkur
06-06-2007, 16:33
Dobar ste planer, imate izvanredan poslovni smisao i velike sposobnosti za matematiku i politiku. Posto umete da svojim idealima date i kreativan oblik, mozete biti izuzetno umetnicki nadareni, narocito ukoliko je Neptun jaca planeta. Ta konjukcija moze obezbediti inspiraciju i ucinitei vas prakticnim idealistom, narocito ako naucite da usmerite svoju intuiciju i imaginaciju. Ovo je cesto aspekt madjionicara. Kako nemate poverenja u druge, niko vas ne moze dugo varati. Sve dovodite u pitanje i uvek>>ukljucujete<< svoju logiku i razum. Ako se ovaj polozaj negativno koristi, mogli biste biti podeljena licnost, patiti od mentalnih poremecaja i ukljucivati se u izrazito neprakticne projekte.

:)

Pablo Pikaso, Tomas Edison.

skorpijica
05-12-2009, 19:59
dupor

prevare od sarlatana i laznih medija, nepovoljno za psiho pokuse, za lazove/otkrice lazi,sili na fantasticne planove,nedostizne ciljeve,metafizika spiritizam ezoterija parapsihologija,van dnevnog zivota ili zivi u proslom ili prozire sadasnje.

WolfWoman
29-08-2010, 01:17
Sa0Ne
oboje u jarcu u 6. kuci

Istina je da nemam povjerenja u ljude, i mislim da imam neki radar za lazi.

venerica1
19-02-2012, 23:25
Sa0Ne u jarcu u 7. kuci. Potpuno tacno za intuiciju. Uvek je slusam i vrlo cesto dobijam odgovore kroz snove na pitanja koja me zanimaju.

kaiserin
22-09-2012, 08:50
meni je ovaj aspekt egzaktni i jedini s takvim statusom u mom natalu..ako znate jos, please, piste :)

uran89
22-09-2012, 12:00
Mislim da je za tu konjukciju bitan i Uran koji je tada bio isto u Jarcu. Taj stelijum je trajao nekih godinu dana ja mislim. Tako da i Uran utice na tu intuiciju.
Meni je inace ovaj strelijum interesantan. Mislim da cemo osetiti njegovo pravo dejstvo u vreme Saturnovog povratka, a i posle toga.

kaiserin
22-09-2012, 13:50
Mislim da je za tu konjukciju bitan i Uran koji je tada bio isto u Jarcu. Taj stelijum je trajao nekih godinu dana ja mislim. Tako da i Uran utice na tu intuiciju.
Meni je inace ovaj strelijum interesantan. Mislim da cemo osetiti njegovo pravo dejstvo u vreme Saturnovog povratka, a i posle toga.

meni se vise svidja tvoja druzina u 5. kuci...dosta njih pise lose o stelijumu u 10. kuci..

uran89
22-09-2012, 16:19
meni se vise svidja tvoja druzina u 5. kuci...dosta njih pise lose o stelijumu u 10. kuci..

Ma nema to veze. Taj stelijum gde god da se nadje unosi nesto misticno, nedokucivo, i posto je saturn umesan zatheva vreme da se sve stabilizuje. Koliko vidim nemas ni jedan negativan aspekt sa ovim stelijumom. Jedino ako si ti nesto primetila vezano za sam stelijum bez obzira na aspekte. Mozda si imala problema u odnosu sa ocem ili ti je tesko da odredis cilj po pitanju profesije. Interesuje te vise profesija u isto vreme. Ili ne mozes da se pronadjes...

mina88
15-08-2016, 18:48
Ja imam taj stelijum planeta u 10.kuci. Upravo to sad istrazujem posto mi se blizi Saturnov povratak. Na mc cak cetiri planete, tj.u konjunkciji su sa Mc-Saturn, Uran, Sunce i Merkur. Do sada mi je zivot bio poprilicno sumoran, videcemo kakve ce stvari i novitete doneti prelazak Saturna. Ako neko vise nesto zna d rastumaci, neka slobodno napise. :)

Mimiza
15-08-2016, 22:41
Pošto ove dve planete simbolišu potpuno različite stvari i principa, osoba često ume da ide iz krajnosti u krajnost,u nemoći da na pravi način integriše oba principa.

Saturn je realnost, strpljenje, struktura, ambicija, cilj, praktičnost, a Neptune su snovi,iluzije, prepuštanje,inspiracija,spiritualnost, ideali.

Osobama koje se bave nekim poslom u simbolici neptuna, a u okvirima nekog sistema ili organizacije gde se jasno mogu videti krajnji rezultati rada i napora, određeno postignuće, kao i praktična primena ideala-takvim ljudima uglavnom je lakše da na pravi način ožive ovaj aspekt.

Kod ljudi koji se ne bave nečim što iziskuje kreativnu energiju ili spiritualnost često se može javiti problem jer treba naći odgovarajući način da se ove dve različite energije i principa pomire, umesto što se prihvata jedna na uštrb druge.

mina88
16-08-2016, 07:22
Ja ne znam na koji posao taj aspekt moze da asocira? Mozda pravo, politika, rad u socijalnoj ustanovi...? Zaista mislim da imam promasenu kartu a samim tim i promaseni zivot, sta covek da radi sa ovako teskim aspektima? Ako ne uspe u sferama gde je potrebno biti glavni i na vrhu, ostaje mu da se zadovolji mucenickim poslom, kakvim-takvim :(

Rejhana al Mahmud
16-08-2016, 07:27
Glavni na vthu dolaze i u poznim godinama...
A da bi dosla na vrh trebas doci nekako do toga zar ne ??
Imam i ja Saturn 60 Neptun pa nr znam ni sama sto cu s njim ☺

mina88
16-08-2016, 08:55
Malo bolje nego konjunkcija..Sta bi taj aspekt trebalo da znaci, stvarno ne znam..uglavnom mislim da je bzv, kao i svi drugi aspekti malefika, pogotovo neptuna.

Mimiza
16-08-2016, 15:07
Mozda pravo, politika, rad u socijalnoj ustanovi...?

Moguće. Mada bih politiku ipak isključila, u našem društvu ona je prešla u nešto sasvim drugo. :D

Zaista mislim da imam promasenu kartu a samim tim i promaseni zivot, sta covek da radi sa ovako teskim aspektima? Ako ne uspe u sferama gde je potrebno biti glavni i na vrhu, ostaje mu da se zadovolji mucenickim poslom, kakvim-takvim :(

Zašto mučeničkim? :) Ne mora to biti situacija gde ćeš ti lično biti na nekom visokom položaju već da ćeš raditi u nekoj renomiranoj, stabilnoj instituciji koja ima veliki uticaj, a npr. doprinosi boljitku u društvu.

Bez obzira šta je u pitanju, mislim da ovaj aspekt prosto zahteva od natusa da se bavi posloom sa kojim se identifikuje, gde on može ispuniti neke svoje snove, ideale,vizije, posao koji se poklapa sa njegovim ličnim uverenjima. Znači nikako ono što danas većina radi-neki bezvezni posao tek da se preživi, a u stvari se sanja o nečemu potpuno drugačijem. Jer ovde duševnu hranu predstavlja primena znanja, autoriteta i/ili moći u pozitivne svrhe, praktična "primena" ideala itd. E sad, naravno da je tako nešto teško naći u zemlji Srbiji, ali vredi barem probati. :)

P.S. Ako smatraš da ti je promašen život, pokušaj da nađeš razlog istog. Verujem da ovi aspekti u natalu donose potpuno suprotne energije, želje, ambicije, stvari koje se inače potiru, ali ipak imaš dosta planeta koje su u svom sedištu, pa pokušaj da ih nekako usaglasiš i usmeriš. ;);)

@Rejhana, ti imaš qvintil a ne sekstil, ne znam koliko se on uzima u obzir, još je i orbis 2 st.

mina88
16-08-2016, 18:25
Trenutno radim nesto sto me ne ispunjava uopste, a trebala sam jos otkad da zavrsim pravo, ali zbog raznoraznih stvari koje su mi se izdesavale, nisam uspela. Zaista mislim da bih u tome imala uspeha, iako moj brat misli suprotno i kaze da bi bilo uzaludno to zavrsiti, posto imam jos dosta do kraja. Tacno je da mogu sve da podredim svojim zamislima i idealima. Obicno mi se desava da kada verujem u nesto, tako i bude. Hvala, mimiza :)

Mimiza
17-08-2016, 19:49
Heheh, pusti ti brata, već radi šta ti misliš! :)
Ovaj aspekt upravo daje mogućnost da ideš za svojim "snovima" ( Neptun ), ali korak po korak ( saturn ).

Rejhana al Mahmud
17-08-2016, 19:52
@Rejhana, ti imaš qvintil a ne sekstil, ne znam koliko se on uzima u obzir, još je i orbis 2 st.
A meni.se svidjela ideja da imam vezivanje ove dvije planetice [emoji56] [emoji56]

Mimiza
17-08-2016, 20:12
Heheh, "što je babi milo..." :D
Mada džaba i onima koji imaju aspekt Sa i Ne ako ne znaju da ga iskoriste. ;)