perfekcija aspekta - potrebna za ostvarenje? [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : perfekcija aspekta - potrebna za ostvarenje?


zainteresovana
06-03-2013, 15:56
Drugari, imam delimično jasna pitanja, a tiču se aspekata u horarnoj i uglavnom je vezano za da/ne pitanja (da li ću pronaći izgubljen predmet, smuvati se sa nekim, dobiti posao i sl)

1. Froli i Lili kažu da u horarnom pitanju do pozitivnog ishoda ili rešenja može doći ako nema aspekta između dva signifikatora, ukoliko se desi da pre momenta stvaranja aspekta između ta dva signifikatora oba npr naprave kontakt sa mesecom (skupljanje svetlosti).

Šta će se dogoditi ako npr do spajanja SA i VE kao sig dođe tako što u međuvremenu mesec napravi aspekt sa oba (došlo je do skupljanja svetlosti, odgovor bi trebalo da je "da"), ali i jedan od ta dva sig npr naprave aspekt sa Ju. Da li je onda došlo do prohibicije ili frustracije?

2. Da li u prethodnom slučaju gledamo samo momenat stvaranja aspekta (npr 3 stepena orbisa), ili se prikupljanje svetlosti računa kao napravljeno do trenutka perfekcije aspekta (0 stepeni orbisa)?

3. Ako postoji npr apl trigon između dva sig, odgovor bi trebalo da je automatski "da". Da li je to slučaj, ili se gleda da li pre perfekcije aspekta jedan od sig pravi aspekt sa nekom drugom planetom?
Da li je uopšte značajna perfekcija aspekta ili je dovoljno što postoji apl aspekt?

Znam da je komplikovano, ali molim za pomoć, zbunjuju me neki odgovori u horarima :)

Princess77
07-03-2013, 20:10
Nemoj otvarati temu za svako pitanje koje ti padne na pamet, sve imas objasnjeno na forumu samo potrazi na osnovama horarne. Samo kreni od osnova i citaj.

zainteresovana
08-03-2013, 01:41
pročitala sam na nekoliko mesta upravo tako navedeno "kad dođe do aspekta", ali mi je nejasno da li se odnosi na perfekciju :/
Obrisaću onda post odavde i preneti ga negde drugde, samo da iskopam gd eje pogodno da stavim pitanje

Skorpija
08-03-2013, 03:50
Kako si mislila da obrises ovaj post i preneses?

Dobila si jednu opomenu,ne razumem kuda ti dalje guras? Zar je bilo tesko da se prelista ovaj podforum?
Sledeca opomena nece biti na 12h