Ju90ne [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Ju90ne


nale777
01-02-2013, 23:24
DA vidimo sta sve moze da govori ovaj aspekt JU i NE.
Evo sta ima na netu

Dvanaesto polje, znak Riba i planeta Neptun opisuju sve ono što nismo u stanju da sagledamo, kako na fizičkom planu tako i u na duhovnom. Dvojnost koja je prisutna govori o krajnostima koje su karakteristika ovog znaka. Osobe koje imaju naglašen ovaj znak ili 12. polje horoskopa, imaju talenat za psihologiju, psihijatriju, psihoanalizu, ali i za naučni rad uopšte.


Ali, unutar iste simbolike mogu se naći psihijatrijski bolesnici, zavisnici od psihoaktivnih supstanci, prevaranti, verski ludaci, pokvarenjaci. Kako će se energija koja je predstavljena Ribama i Neptunom manifestovati, zavisi od položaja, aspekata i kompletnog horoskopa koji posmatramo.


Vrhunski umetnici


Vrhunska umetnost je astrološki predstavljena Venerom (sklad, lepota) u znaku Riba (dubine, inspiracija). Zbog nesagledivih dubina koje Ribe predstavljaju, moć umetničkih dela, nastalih iz ruku srećnih vlasnika takvih horoskopa, žive izvan vremena i prostora.

Jupiter, planeta sreće i morala, suvladar je ovog znaka, pa ukoliko je u skladu sa ostalim planetama i ukoliko je u dobrom dostojanstvu u nekom znaku, karakter osobe će prevagnuti na dobru stranu pa će energija mističnih Riba biti usmerena na pozitivan način.


Već smo pisali o horoskopima naših ministara i masovnom pojavljivanju naglašenog Neptuna koji je u lošem aspektu sa Jupiterom. Loš aspekt između ove dve planete opisuje osobu koja je nepošteni manipulator, osobu koja na nepošten (Neptun) način zgrće veliki novac (Jupiter).


Ali, ako neko ima u svom horoskopu takav aspekt, to ne govori da je obavezno on taj koji je nepošten, već to govori o prisustvu i uticaju takvih osoba u njegovom okruženju. Konkretno, ukoliko su jedna od ove dve planete "lične" planete (vladaju Suncem ili podznakom), onda se može (astrološki) osnovano sumnjati da osoba lično ima mutne ambicije, ali ako su te dve planete dispozitori (predstavnici) ljudi iz okruženja, onda taj aspekt govori o njima. Da bi se tačno ustanovilo ko je osoba koja je predstavljena Jupiterom i Neptunom, potrebno je tačno vreme rođenja kako bi bila izvedena tačna polja koja predstavljaju osobe.


Na primer, ako je predstavljeno treće polje - brat je "neptunovac", četvrto - otac, peto - dete, šesto - kolega, sedmo - partner, deveto - profesor, deseto - šef, jedanaesto - prijatelj.

Grupisanje takve energije na jednom mestu nije slučajno i sasvim sigurno ukazuje na dalji sled dešavanja. Krajnje dejstvo tog aspekta (Jupiter kvadrat Neptun) je skandal i bankrot, pa tako nije teško astrološki prognozirati kako će se ta grupacija do kraja provesti.

U nepovoljnim aspektima osoba može biti pokradena ili sklona krađi i prevari. Ponekad u teškim aspektima, osoba je licemjerni lažni vjernik, farizejskog tipa, od onih koje je Isus označio kao“ obijeljeni grobovi, izvana lijepi i bijeli, iznutra puni smrada i truleži“. U bizarnim okolnostima osoba biva razotkrivena u pokušajima krađe i prevare. Ukoliko nije sklona krađi, osoba ima jako slabu kontrolu rashoda štio ga često vidu i financijske teškoće i pravne probleme. U osobnim vezama zna biti preemotivan ili sklon emotivnom rasplinjavanju. Ponekad se nepozvan petlja u rješavanje tuđih životnih problema.

A sta ako je JU u ribama u 11. kuci i retro,a NE na smom DC u strelcu i oni cine kvadrat?

CARAPICA
06-02-2013, 23:45
Ja ga imam ali nemam pojma šta da kažem...
Jedino još što se preporuča opreznost pri uzimanju lijekova.

Srdjan
07-02-2013, 00:01
A sta ako je JU u ribama u 11. kuci i retro,a NE na smom DC u strelcu i oni cine kvadrat?

ateista, rekao bih...

nale777
07-02-2013, 00:32
Jupiter/Neptun

Neharmonični: idealizam. Potreba za integracijom s cjelinom, jak religijski poriv. Čeznemo za okusom beskonačnosti i kozmičkog jedinstva. Potraga u ovom području donosi unutarnju stabilnost. Privlačnost dalekih zemalja, stranih kultura, metafizike, etike.

....Jupiter 90 Neptun - sklonost kriminalnim radnjama i radu na crno. Emotivni ispadi, tuga, razocarenje, manjak discipline, nerealni planovi...

Mozda kao vladar 7. u 11. u ribama,a NE na DC moze da da da osoba obmanjuje partnera u vezi,mada ne bas uspesno,pa dolazi do tenzija.