Mo 0 Me [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Mo 0 Me


Merkur
05-06-2007, 09:04
Kada je planeta emocija (Mesec) u konjukciji sa planetom razuma (Merkur), naglasak je na mastovitosti, intuiciji, govoru i intelektualnoj svesti. Osetljivi ste na reakciju drugih ljudi. Ova konjukcija naglasava pitanja doma i porodice i oblast zdravlja.

:)

Hauard Hjuz, Dzon Saterlend

selena
23-02-2008, 21:23
moj suprug ima mjesec 0 merkur i to u 8 kući u raku te mu lagano pravi sekstil sa marsem u 6 kući na samom vrhu blizanaca-povezala bih to sa zdravstvenim problemima u vezi prsnog koša(bio je na operaciji),

Andreina
23-03-2008, 00:05
Ovaj aspekt daje snaznu zelju za promjenama, inicira selidbe i mijenjanje zivotnih navika, istice mladenacki duh i neodgovornost. Osobe s tom konjukcijom zivahne su mentalno i tjelesno, uzivaju u komuniciranju i razmjeni iskustava, ane ustrucavaju se pricati niti o svojim emocijama. Ponekad kazu i ono sto ne bi smjeli, narocito ako je ta konjukcija na udaru izazovnih aspekata. Taj aspekt krasi dobre trgovce i sve one koji s ekoriste intelektualnim sposobnostima, osobe koje djeluju u javnosti, mnogo putuju i pisu. No, on znaci i stalnu unutrasnju borbu racionalnog (Merkur) i intuitivnog (Mjesec), sto zna onemoguciti donosenje odluka i analizu problema.

(odlomak iz casopisa "Astromagazin")

ginger
17-04-2010, 22:09
meni se čini da se osobe sa ovim aspektom izgube u razgovoru.. točnije u svađama

često puta razmišljanja im nisu najracionalnija nego im emocije preuzmu kontrolu nad mozgom i sklone su tada glupim pothvatima i idejama

ako je loše postavljena konjunkcija s obzirom na ostatak karte (aspekti) onda je to jako nepovoljno za natus

ovisi naravno i o znaku gdje se nalazi, tako da npr u blizancima će merkur nadjačati ali bit će i dalje prisutan mjesec kao dežurna zbunitelj i remetiti ga

isto tako mislim da osobe sa ovom konjunkcijom pretjerano obožavaju djecu.. opterećeni su djecom..svojom, tuđom,to im je glavno razmišljanje tokom života.. često puta možda i jedini cilj..

Majana
29-05-2010, 10:05
Mo0Me u Blizancima u XII ~ aha :D
Može li se reći da osoba preuveličava ili pak da je krajnje nepouzdana? Ali opet Mo(živahnost, dobro pamćenje) Me (analitička sposobnost) u Bliz (spretnost, učenje) u XII ~ on je jako dobar programer.

capella
29-05-2010, 10:12
Pika li se i ovaj moj MO u separaciji sa ME 5* ?

Majana
29-05-2010, 11:41
Capella separacija deluje slabije a orbis je ok. Kako ga ti doživljavas?

capella
29-05-2010, 13:03
JOŠ 120 UR, hiljade misli u kojima se pogubim

Beba977
28-01-2011, 01:58
osobe sa ovom konjunkcijom pretjerano obožavaju djecu.. opterećeni su djecom..svojom, tuđom,to im je glavno razmišljanje tokom života.. često puta možda i jedini cilj..
Imam ovu separativnu konjukciju orbis 5*,ali ovo je apsolutno tacno,mada ME je vladar VIII i X,a kako je konjukcija lose aflikovana a jos je u VI,neznam dali da se bojim vise za zdravlje ili svadje na poslu koje su sve cesce i bas bih volela da se pogubim u toj svadji da me ne shvate ozbiljno,ali nije tako ispucam se kao rafal i ostavim muk iza sebe i ogovaranje iza ledja..:(

Akarui
28-01-2011, 08:23
Sta bi ova konjukcija znacila u skorpiji?Mesec dolazi iz pete a merkur iz cetvrte...

Spes
05-02-2011, 14:44
Obojenost misli osećanjima.
Intuicija.
Osetljivost nervnog sistema, ako je konjunkcija u promenljivom znaku (blizanci, devica, strelac, ribe).
Jaka potreba za promenama.
Emocije površnije bez obzira na znak u kom je konjunkcija.Osoba stalno ima potrebu da govori o svojim osećanjima, čak i da smara druge pričom o tome. Stalno analizira svoje emocije.
Ako je rx ME dobar znači uspeh kao pisca ili javnog radnika.
Sa lošim rx- krađe, gubitak popularnosti...