natal jedne prinove [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : natal jedne prinove


marla81
08-10-2011, 18:42
Moja najbolja prijateljica rodila je sina u rujnu ove godine, a ja sam mu kuma :) pogledala sam natal djeteta i čini mi se dosta teško aspektiran, SA na AC u kvadratu sa MA koji je u raku, MO u škorpiji. Iako u karti ima lijepih trigona ja bih htjela pomoći prijateljici na koji način da pomogne djetetu da se utjecaj ovih teških aspekti pokuša smanjiti.

http://tinypic.com/view.php?pic=23iwims&s=7

nedda
08-10-2011, 22:18
Draga Marla,
cestitam ti na kumcetu :)

Ovde se inace slabo tumace tudje karte, posebno decije, ali cini mi se da ima smisla malo pogledati...

Ne mislim da je Saturn na Asc-u veliki problem, jer Saturn u ovom slucaju ima izuzetno veliko dostojanstvo - pored egzaltacije i triplicitet i lice. To je saturn koji ce od bebceta napraviti pravednog ljudinu. Ne mora cak ni da donese da bebac sporije progovori ili neki slicni "рroblemcic" koji ponekad zna da napravi. (mada ovde i mesec kvadrat merkur, i opozicija neptun, kao i retro Jupiter (kao vladar 3. kuce) mogu govoriti o sporijem razvoju govora - pa ipak ne bi bilo lose uloziti malo vise truda u ucenje govora.

Kvadrat saturna i marsa nije bezopasan. Ovde je orbis solidan, i aspekt separacion, pa nije toliko strasno. Ipak, ukazuje na to da treba da se plasi lomljenja, krsenja, padova. I neptun kao vladar 6. i uran u 6. kuci ukazuje istu stvar. Posto je mesec prirodni signifikator "bebeceg" perioda, i u skorpiji je - mozda bas u tom bebecem periodu obratiti paznju. I u ranom detinjstvu - zbog merkura u opozciji sa neptunom.

Venara kao vladar Asc-a u devici - malo dodatne brige oko koze, zbog osipa, alergijica i slicnih stvarcica. Nije bas idealan polozaj za vladara Asc-a. U pubertetu mu ne ginu bubuljice :(

TigaBg
09-10-2011, 01:38
Nek je živ i zdrav! Ima dva velika zemljana trigona, ništa mu neće faliti.

supernova
09-10-2011, 12:57
MO u škorpiji - majka kontrolor - mora obratiti pažnju na period najranijeg djetinjstva jer ta kontrola i strahovi može da rezultira nesvjesnim potiskivanjem nekih emocija koje kasnije mogu da prerastu u destrukciju, komplekse, mržnju i učine ga osobom teškog karaktera, zbog čega će dolaziti u sukob sa drugima (SA na asc u kvadratu sa debilitiranim vladarem 7. kuće), osjećajući da je u sjeni svojih prijatelja (VE kao vladar asc u padu i u sjeni vladara 11. kuće)....SA dolazi iz 4. kuće, on u 1. kući nije baš poželjan jer osim što daje težak karakter, predstavlja i neki pritisak ili kompleks koji nosi iz doma ili zbog porijekla, oca i sl., općenito treba izbjeći svaku vrstu pritiska u odgoju i dozvoliti mu da se što otvorenije izražava, ne ulijevajući mu lažni osjećaj da je u svemu najbolji i najpametniji (ME u lavu), već mu dozvoliti da bude jedno realno ljudsko biće koje je ravno drugima (egzaltacija SA u vagi!), a ovu destrukciju SA90MA će najbolje ispucati kroz neki sport u dvoje (vaga), idelan bi bio tenis - tu se sva "mržnja" prema protivniku (7. kuća) troši na sportskom terenu, ovo posebno naglašavam jer dosta uspješnih sportista ima upravo MA u raku, a još ovdje na MC...iako veći uspjeh steknu izvan domovine. SA takodje vlada i 5. kućom i u prvi plan stavlja bavljenje nekim kreativnim radom, ali pošto SA nije baš neki kreativac već fizikalac koji voli naporan rad i disciplinu, bez povoljnih aspekata sa beneficima - to govori da mu ništa neće pasti s neba, bez borbe i napora - a onda neka krene u "napad" na ovog MA na MC i sigurno ima potencijala da uspije...Dakle, čim izadje iz perioda mjeseca (4 godine) odmah ga usmjeravati u sport, jer i ovaj zemljani trigon bi trebao dati stabilnost i realizaciju na materijalnom planu...