Eros u sinastriji [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Eros u sinastriji


lullybully
30-08-2011, 21:15
Otvaram temu o Erosu ovdje na sinastriji...vjerujem kako je publika na ovom forumu ipak nešto fleksibilnija i otvorenija za nove stvari i spoznaje, pa ćemo se i ugodnije družiti.


Svojevremeno sam malo proučavala asteroid Eros (astro.com – 433) kojem pojedini američki astrolozi pridaju veliku važnost u sinastriji i sinastrijskim kontaktima.

Za početak da vas upoznam sa samim značenjem Erosa...

Eros u grčkoj i rimskoj (Cupido) mitologiji predstavlja boga ljubavi, požude i seksualnosti. Prema starijim mitovima, on predstavlja utjelovljenje životne energije rođene iz prvobitnog kaosa, a prema kasnijim, on je sin boga rata Aresa i boginje ljubavi i ljepote - Afrodite.

U astrologiji, Eros ukazuje na naše stavove o ljubavi, sekusalnosti, strasti, o onome što nas privlači, o onome sto nas nagoni da stvaramo... Ukazuje i na one strasne, fatalne ljubavi, prepune čežnje, nade, zanosa. Položaj Erosa u natalnoj karti nam može ukazati na koji način ljubav-strast može da nas zaslijepi ali i transformira.
U skladu sa ovom simbolikom, Eros se najčešće dovodi u vezu sa znakom Škorpiona.

O vezi Erosa kako s natalnim planetama, tako i sinastrijskim kontaktima mnogo je pisala američka astrologica Kim Falconer – http://www.falconastrology.com/discovery.htm

Za početak se neću raspisati niti navoditi definicije pojedinih sinastrijskih kontakata partnerovog erosa i osobnih planeta drugog partnera.

Zasad me interesira jeste li dosad obraćali pažnju na spojeve erosa s partnerovim planetama i kakva su vaša iskustva?

Osobno, naknadnim proučavanjem primjetila sam kako je moja venera ležala na erosu osobe koja je svojevremeno sa mnom bila vrlo opčinjena i smatrala me vrlo erotičnom.

Nedavno sam upoznala muškaraca kojem je eros točno na mom asc i također sam osjetila kako sam ga privukla, iako su tu nedvojbeno i neki drugi čimbenici odigrali svoje...

Zanimljivu sam stvar otkrila prevodeći tekst Kim Falconer.
Meni je, naime, Eros u egzaktnoj konjunkciji sa Suncem.
Sunce mi je ujedno i vladar 5 polja, samim time jako boji način na koji volim i ispoljavam svoju ljubav.
A ja volim jako, duboko, strastveno i do bola.

Niti jedna moja značajnija 'veza' ili bolje rečeno simpatija, ljubav, jer u neku vezu po arhaičnom modelu nikad
niti nisam ušla, nije mogla izostati bez maltene bombardiranja mog sunca.

I niti jedna nije prošla bez jakih strasti, bez aktiviranja i mog marsa u 8p...s niti jednom osobom koju sam baš voljela
nisam ostvarila neki stabilan odnos, sve bi to bilo prožeto strastima, željom za sjedinjavanjem, no opet
i osjećajima kao da je u čitavu priču jako upleten pluton. Onaj osjećaj gotovo opsesije i straha.
Opet, svakog sam prepoznala na prvu i u svakoga sam se zaljubila na prvu. Sada kada gledam, sve tri osobe
prema kojima sam osjetila baš jake emocije su aspektirale moju SO/Eros konjunkciju.
S time da sam baš ljubav kao ljubav osjetila s dvije koje su, ironije li, mjesecom pale na moje Sunce/Eros.


Kakva su vaša iskustva ?http://www.bakkerout.nl/cupido.jpg

lullybully
30-08-2011, 21:16
Dugačak tekst vezano uz Eros u sinastriji. No, izvukla sam i dosta slobodno prevela sljedeće:


...

Ustručavam se tvrditi kako će Eros uvijek raditi u sinastrijama srodnih duša. Niti bih se usudila ni otići toliko daleko vjerujući kako će tranziti erosa uvijek aktivirati sudbinske ljubavne priče.
Orbita Erosa je poprilično kratka, tek 1,76 godine. Ne zaljubljemo se po jasno predvidljivom rasporedu. Niti jedan tranzit ne može predvidjeti zaljubljivanje. Zaljubljivanje se katkad može očitati iz zvijezda, ali je također umjesno i vječito van njihova dosega. Naposljetku, ljubav počiva u nama. Međutim, ono što osobno smatram i vjerujem jest kako su nas tranziti erosa itekako sposobni „prodrmati“ ne bi li nas podsjetili na naše esencijalne strasti.

Kao što pisah, promatrati Eros u sinastriji je vrlo zanimljivo, no iako smatram kako je nerijetko pokazatelj ljubavi, u principu odbijam generalizirati. Ipak, čini se kako kontakt s Psyche (16-astro.com), predstavlja ključ za najveće ljubavne priče u našem životu. Kada sam se prvi puta upoznala s Erosom, pokušala sam se prisjetiti svih odnosa i pogledati sinastrijske kontakte sa svojim bivšim ljubavima. Nisam sa svima pronašla poveznicu, međutim jesam s onima koji su me najviše inspirirali i koji su učinili da se osjećam živom te pobudili moje najdublje strasti i požudu.

Moj Eros čini konjukciju sa vodenjačkim suncem dviju mojih najluđih ljubavi. Nadalje čini kvadrat sa suncem prvog momka koji mi je toliko slomio srce da sam doslovno lupala glavom o pod dok me nije počelo toliko jako boljeti da sam morala prestati, iznenađena dubinom do koje su me dovele naše emotivne zavrzlame. Također, moj eros je predivno aspektirao (trigonom) veneru muškarcu koji me je naučio sve što sam trebala znati o istinskoj bliskosti, ali se nisam usudila pitati. Stoga, podstičem sve koji se bave astrologijom da provjere kontakte erosa sa natalnim planetama u svojim najdojmljivijim ljubavnim pričama. S osobama koje su istinski voljeli ili koji su ostavili snažan dojam na njih.
Ne samo zbog dokaza ljubavi, već i kako bi na dubljoj razini razumjeli prirodu odnosa i ljubav koju su dijelili.

...

http://consciousevolution.com/metamorphosis/0209/eros0209.htm

...
Evo dijela prijevoda obećanog teksta Kim Falconer da se još bolje upozna priroda samog Erosa:

Asteroid 433 Eros nam može pružiti informacije o vrlo specifičnoj vrsti ljubavi. Kada se aktivira tranzitom, nalazi u aspektu ili sinastriji, pobuđuje strasti kojima ne može parirati mjesečeva stabilnost, senzualnost venere ili strast marsa. Eros se ne vezuje uz odnose koji nam pružaju osjećaj sigurnosti. Ne dotiče se obveza ni harmonije, pravog puta ni pobjede ljubavi. Eros opisuje nešto sasvim drugačije. Opisuje esenciju erotičnosti.

Na prvu bi se moglo činiti prekomjernim baviti se asteroidom Erosom kada horoskop obiluje važnim simbolima. Od mid-pointova, arapskih točaka, fiksnih zvijezda i ostalih tijela, nije li odavno postalo suviše kompleksno i pretjerano? No, kako bi eminentan astrolog Dennis Elwell kazao : „ Pričamo o ljudskim bićima. I očekuje se da bude komplicirano!“

Pa gdje onda možemo naći taj mali planetoid nazvan po bogu ljubavi?

Eros je jedan od asteroida koji se nalaze u neposrednoj Zemljinoj blizini. Orbita mu se nalazi između Venere i Marsa, a da bi napravio krug potrebna mu je 1,76 godina.

Riječ eros je starogrčkog porijekla i prevodi se kao erotična ljubav, iako značenje nije nužno seksualno. Eros je Grcima označavao stapanje duša kroz trajnu transformaciju. Ispoljava se u trenucima velike bliskosti, zabranjene strasti, kreativnog izražavanja i emocionalnih rizika.
Harriet Eisman o Erosu kaže:


„Eros donosi ljepotu, smisao i božanstvenost u naš život. Pojavljuje se kao strastvena inspiracija prisutna naspram ljubavnika, učitelja, melodije ili zavičaja. Težimo je slijediti, ali isto tako...Eros donosi i opsesiju, odbacivanje, okrutnost i izdaju. Može se ispoljiti kroz muku...“

Eros znači stopiti se s voljenim kako bi došlo do promijene jer osjećamo da tako treba biti. S Erosom postoji doza rizika, opasnosti i nerijetko osjećaja prisile, bilo da je voljeni individua, projekt ili ikona kojoj se divimo. Kada se Eros sretne u dvije karte, neovisno o tome koliko su nepovezane ostale planete, nešto se počinje kuhati ispod površine.

Karakteristike venere i erosa se nerijetko teško razlučuju. Oboje su božanstva ljubavi i javljaju se u odnosu s drugim ljudima ili kreativnom radu. Ipak, nisu isti što je moguće uvidjeti proučavajući razlike na više nivoa.

Venera, kao božica ljubavi, potiče nas da se ponašamo u skladu s njezinim željama opisanim znakom, kućom i aspektima. Venera nas tjera da se povežemo, biramo, zadovoljavamo, vodimo ljubav, družimo i ispoljavamo ljupkost. Gdje Venera vlada u karti, tamo živimo njezinu punu simboliku.

Eros je bog ljubavi. Po nekim izvorima je stariji od Venere/Afrodite, dok je po drugim njezin sin koji slijedi njezine upute tako što druge tjera na zaljubljivanje. No, radi na svoju ruku, tjerajući svoje žrtve u ludilo divlje strasti i zaljubljenosti, ne po njihovim željama ili izboru, već sudbine. Venera s njim pri tom može surađivati, no Eros je taj koji raspaljuje ljubavnu strelicu kojoj odoljeti ne mogu ni sami bogovi.

Gdje Eros vlada (znakom, kućom i aspektima) tu se nalazi težište i izvorište našeg doživljaja erotične ljubavi.

To uključuje kreativnu strast, transformirajuće i katkad skandalozne spojeve te snagu osjećaja sudbinskih čvorova koji se osjećaju kroz intenzivne odnose s drugima.

Seks i bliskost su obilježja oba tijela. Pa dok Venera seks promatra kroz prizmu senzualnog zadovoljstva (bik) ili pečat i diobu (vaga), za Eros je seks sredstvo bliskosti kojim se postiže sjedinjenje i trasformacija duše. Ista pravila vrijede i po pitanju kreativnosti. Venera cijeni umjetničku ekspresiju zbog njezine ljepote, te uglađenosti koju ispoljava kroz kulturno stvaralaštvo, dok Eros stvara jer ga vodi potreba za sjedinjenjem. Eros je dosad bio nedovoljno cijenjen u društvu jer su pravila diktirala kako se uspješne veze mjere njihovom vremenskom trajnošću, zavjetima i stabilnošću dok nam on nudi sasvim novu sliku i osjećaj bliskosti temeljenu na riziku i dubini.

Karakteristike Erosa zapravo su spoj simbolike Venere, Marsa, Neptuna i Plutona.

http://www.falconastrology.com/discovery.htm

oktobar
30-08-2011, 21:39
da pridonesem s citatom sa cafe astrology.com,

The asteroid Eros plays a role in sexual attraction as well. Most potent are Eros-Venus, Eros-Ascendant, Eros-Psyche, and Eros-Mars links. Conjunctions, oppositions, and trines are best.

nadam se da ce nekima pomoci a i neke zainteresirati

nedda
30-08-2011, 22:26
Iz licnog iskustva - mogu da kazem da i te kako ima veze. Ne za prvu privlacnost, koliko za kasniji razvoj sesksualnih aspekata veze.

ivanam
30-08-2011, 22:26
Sad sam pogledala kako stoje stvari sa Erosom . Sa bivsim muzem imam konjukciju mog erosa u mom 10.polju sa njegovom konjukcijom So,Me i Ma i njegovom 2.polju, a njegov eros pravi opoziciju na moj Mo,kvadrat na moj Me i Ma.
Sa momkom koji mi se sad dopada imam moj Eros 120 njegov Pl u 8.kuci ,a njegov Eros 120 moj Mo,konjukciju sa mojom Ve,vladarom mog asc i opoziciju sa mojim Sa.Jos da znam kako to da protumacim,bilo bi lepo.

lullybully
30-08-2011, 22:31
Iz licnog iskustva - mogu da kazem da i te kako ima veze. Ne za prvu privlacnost, koliko za kasniji razvoj sesksualnih aspekata veze.

Baš si me zaintrigirala:)
Jel bi mogla malo više napisati o svom iskustvu?

andjelikadepeures
30-08-2011, 22:36
Moj Eros egzaktno na njegovom Marsu... ali mi imamo josh gomilu slichnih aspekata... tako da je... prshtalo :)

nale777
30-08-2011, 22:39
Koliki je orbis dozvoljen za aspekte planeta ili vrhova kuca sa Erosom?

lullybully
30-08-2011, 22:40
Do 3, rekla bih.

nale777
30-08-2011, 22:48
Do 3, rekla bih.

Njegov eros0moj MC i to egzaktno u 10oj kuci, u vodoliji.
Moj eros, koji je u skorpiji tj. njegovom znaku, i moj vertex 0 njegov vertex i SO u 6oj.
Sto bi znacilo:confused:

Zatim njegov Eros90 moja Lilith - uf kakva fatalnost... i 120 moj MO(ne da mi je covek uzdrmao emocije), 60NE (zaista je u stanju i da bude prijatelj i tak ose ponasa), 90UR (prevelika strast i ljubomora svakako vode u nesporazume i prekide), 180SA(verovatno mu smeta moja hladnoca ili kontrola, koju on nije u stanju da zadrzi);
60 moj DC(vrlo smo privlacni kao par, odgovara slici mog idealnog muskarca), 120 moj PL(inace moj Pl je u 5oj kuci, neke stvari su zaista fantasticno funkcionisale medu nama i vrlo fatalno delovale i na njega i na mene).

Joj, pa on ima egzaktno u svom natalu Eros 120 ASC - covek je neverovatno privlacan!Zatim 120 njegov PL - tj. vladar njegovog SOa.Treba li sto dalje o njemu reci.
Eto, moje videnje nasih aspekata.

lullybully
30-08-2011, 22:56
Napisala sam ti određene karakteristike erosa, pretpostavljam da si upućena u osnove astrologije koji uključuju poznavanje značenja MCa i So, tako da vjerujem kako bi i sama mogla probati izvući neke zaključke, zar ne?
Malo mentalne aktivnosti nikada nije na odmet, a voljela bih kad bi se ova rasprava pretvorila u konstruktivno polemiziranje kao recimo tema Venera/Pluton.
Svakako ću nadopisati još neke prijevode kada uhvatim vremena, sudjelovati u raspravi sa svojim primjerima također, ali molim vas, dajte pokušajte i sami nekako pridonijeti raspravi.

nedda
30-08-2011, 22:57
Ovo nije tema za tumecenja...bar ne jos uvek...daj da cujemo (procitamo) jos koji delic teorije ili iskustva.

Sigurno si imala bivse ljubavi sa kojima si imala neki aspekt Erosa, pa pogledaj i prenesi nam dal je bilo nesto specificno sto bi tome moglo da se objasni?

Meni se cini da od ovoga sto je Nale navela, Eros 0 Sunce ima standardan znacaj - privlacnost, a da je ova druga kombinacija sa Vertexom dvostrana ustvari poklapanje sa natalnim aspektom i samim tim jedan (od potrebnih minimum 10-ak) znak smislene veze?

oktobar
30-08-2011, 23:05
meni je s mojim jednim bio eros njegov na mom DC, a moj na njegovom SMC u 5. mu kuci, a fizicki me bas nije tresao i ni danas ne bi rekla da je moj tip,ali smo se ispod plahte super slagali. dugo smo bili skupa.:D :D

lullybully
30-08-2011, 23:06
Pa nit ne očituje se eros samo u fizičkoj privlačnosti, pročitaj gore tekstove, lijepo sam navela logiku...
Kod njega je akcent na "stapanju". Na sjedinjenju i transformaciji. Nije to eros = nužno erotična privlačnost i seks
On je kao neki ... hibrid djeteta venere u vodenjaku i škorpionu :D
Eto, blesavog primjera koji mi pade napamet.

oktobar
30-08-2011, 23:10
ma sad ionako nije vazno jer su ga druge stvari ugasile.:D :D :D

nedda
30-08-2011, 23:49
Baš si me zaintrigirala:)
Jel bi mogla malo više napisati o svom iskustvu?

Hm. Ne znam odakle da pocnem...

zbog ove trostuke konjukcije u ovnu (Ma, Ve, Lilith), osecanje seksualne privlacnosti se kod mene lako razvije, ali i seksualna privlacnost drugih prema meni.
Nije retko da se varnice osete pri upoznavanju kljudi u najnebuloznijim kontaktima (od poslovnih, preko prijateljskih, do stvarno suludih - na primer prilikom kasnjenja na avion, dok objasnjavam pasoskoj kontroli da zurim, ili dok se vozim u vozu/autobusu u nenormalnoj guzvi...ili nakon malog udesa dok cekam pandura sa likom koji se sprema da mi naplati moju mesecnu platu....stvarno bezbroj svakakvih svakodnevnih situacija).
Dok sam imala 13,14,15,16...godina, to mi je sve izgledalo jako zabavno, i mislila sam da svi muskarci padaju na sve zene, i da tako funkcionise svet.

Medjutim, tu negde u srednjoj skoli sam, u skladu sa svojim moralnim vaspitanjem (kojeg mi nikada nije nedostajalo u porodici), shvatila da se ne moze ziveti na flertu ceo zivot, i da moram imati svog decka.

Nakon prve velike veze (o kojoj i danas nasiroko piskaram na forumu za one koje ne mrzi vise da citaju :D), gde je on rodjen isto kad i ja, pa imamo sve konjukcije planeta, ukljucujuci i eros, i ove ostale seksualne, nastaje problem.

Nije mi tesko da privucem nekoga i budem privucena. Ve0Ma0Lilith odrade sve umesto mene.
Medjutim, sam taj aspekt mi nije dovoljan, jer se Venera (vladar Asc-a, ja), lose oseca u toj konjukciji, i tezi da pobegne.

I onda dolazimo do Erosa, koji je kod mene na 23st ribe.
U dve veze je uspeo da izvuce najbolje od moje seksualnosti - jednom je bio u konjukciji sa njegovim Jupiter0Mars, u drugoj sa njegovim Suncem.
U oba slucaja konjukcija je bila egzaktna, i to se osetilo kroz sasvim drugu vrstu seksualnosti i privlacnosti, koja nekako nije bila eksplozivna, vec je tekla, zajedno sa emocijama - verovatno yato sto je bila u ribama.

Ako tome dodamo da su ribe mesto egzaltacije venere, jasno je da taj eros mora biti zadovoljan, jer on u mojoj karti egzaltira i veneru, i cini da se ona oseca zadovoljna u onome sto inace dozivljava kao kavez i sputovanja (u ovnu je u izgonu...)

Istovremeno, u jednoj od te dve veze desilo se da je i njegov Eros u konjukciji sa mojim jupiterom (dispozitorom sunca, suvladarom 5. kuce), i tada su i njegova osecanja bila vrlo slicna mojima.
U drugom slucaju, na zalost, njegov eros je bio neaspektovan u sinastriji, i on nikako nije shvatao da ja dozivljavam nas odnos (khm, mislim seksualni :o ) mnogo dublje od njega....i smetalo mi je to.


Eto, toliko - ukratko (koliko moj merkur u ribama ume da skrati).

Mozda nekome pomogne da razume svoje primere :)

lullybully
31-08-2011, 00:29
Vau, sjajan tekst i iskustvo nedda!
To mi se sviđa...kad netko ponudi vlastito iskustvo argumentirano i raščlanjeno
tako da svi možemo učiti od njega.
Sami sebe najbolje poznajemo, a i baš me intrigira taj eros u zadnje vrijeme, samo nažalost,
čini se da baš i nije prepoznat što se tiče astrologije na balkanu.

visnja
31-08-2011, 00:43
zanimljivo,moj bivsi je imao eros 0 moj asc,al nismo ostali izajedno (hvala bogu) drugi aspekti su bili jaci

kod mene je eros0fortuna ekgz. na 6 vodolije. to znaci da me ludilo divlje strasti i zaljubljenosti cini sretnom . dispozitor ur u sco u 8 kuci :girl_wacko:

tatjanaj
31-08-2011, 01:55
Moj Eros je u strelcu u 3. kuci. Pravi 60 sa Plutonom, 120 sa Jupiterom i 120 sa Mesecom. Sta bi to moglo znaciti?

thalatte
31-08-2011, 08:57
Nekako sam sumnjicava oko tog Erosa..Da postoji u ovoj sinastriji koju zivim, al sve to mogu objasnit polozajima planeta i aspekata..

manuela
31-08-2011, 09:29
kod mene je eros u 5 kući u jarcu, pa sa neznam... nikad nisam imala dečka jarca

skorpija3010
31-08-2011, 11:04
zanimljiva tema..:)
moj Eros na24SCO U 7 , egz. konj sa UR, vladar11 .
sa sadas. deckom imam moj E sextil VE , orbis 2, eros moj kvadrat SA u 1, koji mu je vl/5..
njegov Eros trigon moje SO,orbis 1, kao i inkonj moj MO orbis 1...

samo njegov pogled me lomi i mrvi :))) veeeelika privlacnost

gasimetrija
31-08-2011, 11:32
Da "prilozim"i svoje iskustvo na ovu temu.
Prvi decko sa kojim sam bila imao je Sunce na mom Lilitu,ali i Lilit na mom Plutonu.(Kada gledam ovakve erotske spojeve, ne mogu a da ne pogledam i kontakte Lilit...to mi nekako ide jedno sa drugim...)

Moja fatalna duga veza (sa mojim fatalnim muskarcem) ...pa evo ovako,njegov Jupiter na mom Lilitu,i dodatno njegov Eros na mom Mesecu u strelcu.
... konjukcija mesec -eros je odradio svoj posao ,kako se ni zamisliti ne moze.Fatalna ljubav,ali i ljubomora njegova (a i moja ;-)) da je sve prstalo.Prstalo je i ispod carsava.Putovali smo u inostranstvo (mozda je za to zasluzan znak strelca, to ne znam).Sve u svemu utisci su pozitivni sa koje god strane da se pogleda.

Dosta godina je proslo,i zatim-desi se situacija "sinastrijska" gde je njegov eros na mom natalnom Marsu.E ovakav spoj u vagi, me je podsetio sta znaci "biti ziv"u svakom smislu.Imako je mars u padu u vagi,slab-itekako sam osetila spoj sa njevim erosom,a verujte i on je.
Uz svu moju stidljivost i kulturu, ipak moram da naglasim da je tu bilo problema sa njegovim libidom(i pre mene,ali i sa mnom...ipak on ima vise od 50.g.), i sa takvim nedostatkom...opet je bio haos, drhtanje, zelja, plamen, strast, osetila sam da smo se izdvojili od tela, kao dva ustreptala bica van svojih fizickih ogranicenja.Da rezimiram-odlican je spoj mars-eros!
ps
Imala sam sa njim i aspekt konjukcije moja venera njegov pluton ,i obrnuto njegova venera moj pluton(nazalost ukljucen je i uran,pa se to okoncalo).

virgo84
31-08-2011, 11:57
jeste, gasimetrija..i ja sad upravo kontam da sa jednim deckom sam imala kontakt mog erosa u strijelcu i njegovog marsa u strijelcu, pa konjuk od 1 step:) to je stvarno bilo iskustvo u smislu da nam je bilo jako lijepo...al strijelac pa je to onako i ispalo na krace staze...mada stvarno lijepo iskustvo...e sad ja uvjek stavim i lust asteroid ili pozudu...uvjek gledam eros, lust i amor...zasto..jer i lust sam po sebi nam govori kakve su pozude te osobe, tj u kojem znaku i kuci...moze da se otkrije kakvog je osoba temperamenta...
meni je to pomoglo da shvatim zbog cega kao tipican zemljan zna to devica, ja ipak sam previse temperamentna i strastvena..a to najvise govore upravo ti asteroidi koji su u vatrenim znacima..cak mi je lust na asc u lavu, pa mjesec kao vladar asc u vagi i ja se ponasam kao kombin vatra vazduh i samo me takvi tipovi muskarca privlace..kojima je sunce vatra vazduh...znaci nikako da me snadje neka zemlja ili voda:)

tatjanaj
31-08-2011, 12:03
Ja sam s jednim covekom imala divne kontakte ne samo mog erosa i njegovog erosa i psihe, vec i mog erosa s njegovim licnim planetama. I nista... :)

lullybully
31-08-2011, 12:19
Evo što Kim Falconer kaže za Eros/ASC kontakte:

S ovakvom pozicijom u kartama, osobe se izuzetno erotski privlače što je pračeno ugodnim, no katkad i bolnim iskustvom. Prijatno ukoliko su upetljani u intimnu ili kreativnu vezu, a bolno ukoliko njihovu vezu prate intrige i nepovoljne okolnosti zbog kojih se sama veza svrstava u kategoriju „tabua“.

Neposredna blizina ili kontakt može izazvati svijest o sebi i osjetljivost na drugoga tvoreći snažan utjecaj na par. Svaki sinastrijski kontakt s ASC uzrokuje privlačnost, a kada je riječ o Erosu osobe će osjećati kao da ih je spojila magija.

Ipak, smatram kako ovaj kontakt ostavlja jači dojam na Eros osobu, nego li na ASC.

gasimetrija
31-08-2011, 12:20
Nije ta konjkcija bas nikakva garancija da ce veza potrajati.Eros je samo eros.Druge planete u sinastriji ce odrediti trajanje, i karakter odnosa.
Tanja a sta si tacno mislila kad si napisala ...i nista?:-)

tatjanaj
31-08-2011, 12:28
Nista se nije desilo medju nama. Nije cak ni pokusao. A osim dobrih kontakata erosa, imali smo dobre aspekte i medju svim ostalim planetama. Jedini los aspekt je bio njegov pluton kvadrat moje sunce. Ali ne verujem da je taj pluton mogao tek tako da srusi sve. Em smo bili na samom pocetku odnosa, em je taj muskarac relativno mlad da bi mogao osetiti plutona, a nije ni preterano produbljen i produhovljen, em smo imali bukvalno samo konjukcije, trigone i sekstile u sinastriji.
Mislim da su njegovi natalni aspekti presudili. Masa planeta u 12. kuci, SO90SA, MA90JU, VE180UR, sto sve ukazuje na nesigurnost i neodlucnost.

gasimetrija
31-08-2011, 12:38
Virgo84, jesi li mislila na
Lust broj asteroida 4386
i na Amor 1221?

lullybully
31-08-2011, 12:50
Kontakt Erosa i Mjeseca u sinastriji

Kada mjesec i eros udruže snage, emocije rastu kako se osjećaji izlijevaju u posudu strasti, kreativnosti i čežnje na nesvijesnom nivou. Eros i mjesec osjećaju jednakim žarom i gdje ukrste koplja, tu je njihova snaga da probude strasti i potrebu za zajedničkim stapanjem u jedno ogromna.

Svaki puta kada se u sinastriji aktivira mjesec, jedno ili oboje se suočava sa svojom emocionalnom prirodom. Rezultat ovog spoja će u potpunosti zavisiti o razvoju i stanju njihova unutarnjeg svijeta duše.

Oni s težom pozicijom i aspektima mjeseca kroz ovaj kontakt će nalijetati na one koji će ih suočavati s vlastitim poteškoćama vezanim uz ispoljavanje emocija. Suprotno tome, oni s boljim pozicijama, ali i osvještenim unutarnjim potrebama, susret s Erosom će doživjeti u njegovom najboljem svjetlu. Ponovo, svaki kontakt s erosom i mjesecom te doživljaj istoga umnogome zavisi od natalnih postavka i nivoa samosvijesti pojedinca.

Kontakt erosa i mjeseca ostavlja dubok trag na individuama u vezi. Osjećamo razumijevanje i povezanost koja nas inspirira. Ipak, osjećaj sigurnosti se gubi pošto eros zahtjeva rizik. Kroz svaki kontakt s erosom mi se transformiramo kao osobe iako naše priče ne moraju završiti happy endom.

Čak i kad Eros dođe u spoj s oštećenim mjesecom, krajnji rezultat može imati umirujući rezultat. Zavisno od prirode samog odnosa te ostalih sinastrijskih kontakta, Eros može obogatiti Mjesec osjećajem zadovoljstva i vrijednosti. Mjesec, s druge strane, Erosu nudi osjećaj sigurnosti i zaštite koji mu nedostaje. Zajedno mogu doseći bliskost kroz koju se oboje transformiraju i mijenjaju.

Kontakt s teškim mjesecom može poremetiti sam odnos ukoliko isti nije prošao suočavanje i prihvaćanje vlastite prirode i nedostataka. Eros će ovdje pobuditi osjećaje koji neće biti ni prijatni ni ugodni što može rezultirati bijesom, tugom i boli. Oni s teškom pozicijom mjeseca instinktivno izbjegavaju dublje kontakte s osobama čiji ih eros dotiče kao da predosjećaju povredu, pa bježe.
http://theologyinplainenglish.files.wordpress.com/2008/10/true-love.jpg

lullybully
31-08-2011, 12:54
Nista se nije desilo medju nama. Nije cak ni pokusao. A osim dobrih kontakata erosa, imali smo dobre aspekte i medju svim ostalim planetama. Jedini los aspekt je bio njegov pluton kvadrat moje sunce. Ali ne verujem da je taj pluton mogao tek tako da srusi sve. Em smo bili na samom pocetku odnosa, em je taj muskarac relativno mlad da bi mogao osetiti plutona, a nije ni preterano produbljen i produhovljen, em smo imali bukvalno samo konjukcije, trigone i sekstile u sinastriji.
Mislim da su njegovi natalni aspekti presudili. Masa planeta u 12. kuci, SO90SA, MA90JU, VE180UR, sto sve ukazuje na nesigurnost i neodlucnost.

Da, zato i kažu da je natal ishodište za sve, tek onda dolazi sinastrija i ostale metode.

Meni se upravo dogodilo da mi se ponavljaju sinastrijski aspekti koje sam imala s jednim 'fatalnim' bivšim koji je imao poprilično nekvalitetan natal, tako da sam kroz taj odnos se osjećala povrijeđeno i bezvrijedno jer se on plašio ljubavi i manijakalno me imao
potrebu povrijeđivati zbog svojih kompleksa.

Sada se pojavio drugi čovjek koji na prvu loptu čak ima natal sličan tom bivšem, međutim, planete u sjedištima i egzaltaciji, daleko bolji natalni horoskop, pa samim time se identični aspekti ispoljavaju i zrcale na jedan skroz drugačiji način.

Tako da...ako tebe nema u njegovom natalu ili njega u tvom + milijun ostalih 'sitnica', badava najljepša sinastrija.

gasimetrija
31-08-2011, 12:55
Ovo je kod mog odnosa(mesec-eros) bilo kljucno,bravo za divan opis;
Eros može obogatiti Mjesec osjećajem zadovoljstva i vrijednosti. Mjesec, s druge strane, Erosu nudi osjećaj sigurnosti i zaštite koji mu nedostaje. Zajedno mogu doseći bliskost kroz koju se oboje transformiraju i mijenjaju.

thalatte
31-08-2011, 13:01
Kad ja ne znam, dok čitam vaše postove opčenito na forumu...''to je bila strasaaast''....''to je bilo ludilo''.....''privlačili smo se luđački''...ne znam, ja se nikad tako ne osjećam....onako prestaložena sam ili šta već...znam kada je možda bilo opsesija i osjećala kada ima i kolko strasti...znam kada da smo si bili privlačni i to je to...nekako, nikad nisam baš osjećala da je to nešto nenadhebivo...u tom trenutku i zaljubljenosti mi je bilo ok, normalno.

I zato kažem da ne znam kako bi opisala taj Eros...ali gledajuć tih par prošlih veza jedino stvarno moram priznati da u svakoj značajnijoj sinastriji mi je taj EROS radio gotovo egzaktu konjukciju ili opoziciju sa nekom važnom planetom i evo jednom sa MC...

I sad da me se opet pita ko je bio to sad nešto neeeopisivo...pa ja to neopisivo nemam...samo ih djelim na one koji su me mogli seksualno zadovoljit i one koji nisu mogli (a možda i ja njih, ne znam ne pitah :D)

Naravno koji su me mogli bilo je divno krasno, al ja to nekako uzimam pod ...tako MUST BE da bi opče BILO...

tatjanaj
31-08-2011, 13:02
Zato i kažu da je natal ishodište za sve, tek onda dolazi sinastrija i ostale metode.
Meni se upravo dogodilo da mi se ponavljaju sinastrijski aspekti koje sam imala s jednim 'fatalnim' bivšim koji je imao poprilično nekvalitetan natal, tako da sam kroz taj odnos se osjećala povrijeđeno i bezvrijedno jer se on plašio ljubavi i manijakalno me imao potrebu povrijeđivati zbog svojih kompleksa.
Tako da...ako tebe nema u njegovom natalu ili njega u tvom + milijun ostalih 'sitnica', badava najljepša sinastrija.

Sto je najgore Lully, covek u potpunosti odgovara opisu moje 9. kuce (posto sam razvedena), tj. njegova prva je kao moja deveta (on je podznak bik). A po derivatnim kucama moja prva je njegova peta - ja imam pluton u prvoj - on u petoj. A njegova sedma na kraju skorpije, zahvata ceo znak strelca i pola jarca. Tipicna ja (venera u skorpiji, pluton u 1. kuci, sunce i mars u jarcu, stelijum u strelcu) :) Zbunjena sammm.....
Inace, ne osecam se ni povredjeno, ni bezvredno. Stavise, to mi je, na neki nacin, olaksavajuca okolnost, jer bar znam ko je za mene, a ko ne i nekim sistemom eliminacije mogu da izaberem najbolje. On je tip koji se ili plasi (SO90SA + stelijum u 12. kuci) ili nije za vezu (VE180UR), ili je neodlucan. Bar za sada. No dobro. Ima tek 33 :D

lullybully
31-08-2011, 13:05
Pa dobro pepuu, fala bogu pa je svatko individua za sebe, nismo klonovi jedni drugih kako ne fizički (iako neki pokušavaju biti) tako još manje na psihičkom i duhovnom nivou, pa je sasvim logično da nam niti iskustva nisu jednaka. Mnogi ljudi jednako ne doživljavaju niti Sunce/Mjesec kontakte, naprotiv nekima su frustrirajući, drugi se kunu u srodne duše, a treći ništa niti ne osjete, logično jer je ključ za sve naše odnose i osjećaje u natalu. Krenemo od natala, pa gledamo ostalo...Sad ne znam gdje je i kako tvoj eros smješten, no vjerujem kako postoji rješenje.

lullybully
31-08-2011, 13:09
Sto je najgore Lully, covek u potpunosti odgovara opisu moje 9. kuce (posto sam razvedena), tj. njegova prva je kao moja deveta (on je podznak bik). A po derivatnim kucama moja prva je njegova peta - i ja imam pluton u prvoj i on u petoj. A njegova sedma na kraju skorpije, aa zahvata i ceo znak strelca i pola jarca. Tipicna ja (venera u skorpiji, pluton u 1. kuci, sunce i mars u jarcu, stelijum u strelcu) :) Zbunjena sammm.....
Inace, ne osecam se ni povredjeno, ni bezvredno. Stavise, to mi je, na neki nacin, olaksavajuca okolnost, jer bar znam ko je za mene, a ko ne i nekim sistemom eliminacije mogu da izaberem najbolje. On je tip koji se ili plasi (SO90SA + stelijum u 12. kuci) ili nije za vezu (VE180UR), ili je neodlucan. Bar za sada. No dobro. Ima tek 33 :D

Pa nije sve u kućama...kažem ti, treba prvo raščlaniti do u detalje njegov natal. Ono, razbit ga na sitne kockice i pronaći odakle izvor njegove frustracije, osjećaja, pogleda na svijet, ukusa i tako dalje...Ne znam, banalan primjer, imaš muškarca s venerom u blizancima i mjesecom u strijelcu, a pali se na same škorpionke i jarice, što teže, to privlačnije..što hladnije to intrigantnije, naravno, ključ za to je i u ostalim aspektima, vladarima polja itd...Neki da gledaju na ovom ili sličnim forumima vjerojatno bi se odmah poveli za "smeštajem venere i meseca kod dečaka":D, a kad ono...zid!

Nisam ni mislila da je on tebe povrijeđivao ili nešto, to sam se referirala na samu sebe i svoje iskustvo kako isti aspekti sa sličnim osobama se drugačije manifestiraju upravo zbog natala i onih sitnica koje možda na prvu nisu vidljive, a odigraju glavnu ulogu.

Inače, sad slijedi o Eros/Venera kontaktima...

tatjanaj
31-08-2011, 13:11
Nemam pojma. Rekli su mi da se za moj drugi brak prevashodno gleda venera. Pa, ako nije on taj, neko ce vec u toj simbolici biti :)

virgo84
31-08-2011, 13:14
Virgo84, jesi li mislila na
Lust broj asteroida 4386
i na Amor 1221?

da na njih sam mislila...posto sam citala negdje o tim asteroidima koliko su bitni, narocito za sinastriju, kao i psihe

gasimetrija
31-08-2011, 13:21
da na njih sam mislila...posto sam citala negdje o tim asteroidima koliko su bitni, narocito za sinastriju, kao i psihe

nasla sam za sebe-
Lust(pozuda) broj 4386, na 10 st. riba,
Amor na broju 1221, na 4 st. bika
bilo bi dobro pored EROSA i Lilit i njih uvrstiti u ovu temu,da bude kompletna.


lullybully,kazes ovo:
Meni je, naime, Eros u egzaktnoj konjunkciji sa Suncem.
Sunce mi je ujedno i vladar 5 polja, samim time jako boji način na koji volim i ispoljavam svoju ljubav.
A ja volim jako, duboko, strastveno i do bola.

i ne mogu da ne napisem kako se upravo ovaj tvoj aspekt u natalu ispoljio i na forumu,naime , ova tema, kao i besramni dnevnik,su vezane za erotiku,pa sunce kao simbol lava i 5 polja , javnosti ,u konj. sa asteroidom Eros...i sve to zajedno,je ispoljilo tvoju energiju,u tom pravcu:-)

lullybully
31-08-2011, 13:25
i ne mogu da ne napisem kako se upravo ovaj tvoj aspekt u natalu ispoljio i na forumu,naime , ova tema, kao i besramni dnevnik,su vezane za erotiku,pa sunce kao simbol lava i 5 polja , javnosti ,u konj. sa asteroidom Eros...i sve to zajedno,je ispoljilo tvoju energiju,u tom pravcu:-)

hehe:D, kako si to samo uočila!:)

a vidiš, interesantno, to mi je upravo i glavni motiv zbog kojeg sam se počela baviti astrologijom(kao hobij) i zbog kojeg sam došla na forum...
ljubav i erotika su mi najdraže teme, posebice one u simbolici erosa, dakle strastvene, katkad teške, neobične....volim sve u toj simbolici...volim čitati pjesme, priče, gledati filmove koji odišu erotikom...:)

gasimetrija
31-08-2011, 13:34
Nema u tome bas nista lose:-) lullybully
ljubav i erotika su lepsi deo zivota

zujalica
31-08-2011, 13:47
Tema Eros i Psiha vec postoji na forumu... :)

virgo84
31-08-2011, 13:52
[QUOTE=gasimetrija;302080]nasla sam za sebe-
Lust(pozuda) broj 4386, na 10 st. riba,
Amor na broju 1221, na 4 st. bika
bilo bi dobro pored EROSA i Lilit i njih uvrstiti u ovu temu,da bude kompletna.


amor u biku, ti volis na nacin jednog bika..volis da uzivas u ljubavi, al ipak mora da postoji sigurnost mada ni ljubomora nije iskljucena, a kako je na stepenu raka to govori da si vise tip za kucu, kao da se tada najbolje osjecas uz partnera..volis svoju intimu i nisi tip da previse pricas i svojoj privatnosti..a lust u ribama..pa to je vise mistika, ja bih rekla neki romantican nacin na koji volis da se prepustis..ili da previse sanjaris kad je ljubav u pitanju...meni sad pada na pamet jedna slika ono vece, svijece romantika...to mi nekako ide uz ribe:)

lullybully
31-08-2011, 13:54
Tema Eros i Psiha vec postoji na forumu... :)

Ma nemoj?
Na sinastriji?

Pa daj nam ti onda pripomogni svojim iskustvom, dojma sam kako ga sigurno imaš!:)

gasimetrija
31-08-2011, 13:56
[QUOTE=gasimetrija;302080]nasla sam za sebe-
Lust(pozuda) broj 4386, na 10 st. riba,
Amor na broju 1221, na 4 st. bika
bilo bi dobro pored EROSA i Lilit i njih uvrstiti u ovu temu,da bude kompletna.


amor u biku, ti volis na nacin jednog bika..volis da uzivas u ljubavi, al ipak mora da postoji sigurnost mada ni ljubomora nije iskljucena, a kako je na stepenu raka to govori da si vise tip za kucu, kao da se tada najbolje osjecas uz partnera..volis svoju intimu i nisi tip da previse pricas i svojoj privatnosti..a lust u ribama..pa to je vise mistika, ja bih rekla neki romantican nacin na koji volis da se prepustis..ili da previse sanjaris kad je ljubav u pitanju...meni sad pada na pamet jedna slika ono vece, svijece romantika...to mi nekako ide uz ribe:)

Virgo, sve je tako kao si protumacila!!!:)

thalatte
31-08-2011, 14:00
Pa dobro pepuu, fala bogu pa je svatko individua za sebe, nismo klonovi jedni drugih kako ne fizički (iako neki pokušavaju biti) tako još manje na psihičkom i duhovnom nivou, pa je sasvim logično da nam niti iskustva nisu jednaka.

Sad ne znam gdje je i kako tvoj eros smješten, no vjerujem kako postoji rješenje.

Ma naravno slažem se...samo da se razumjemo kod mene su strasti naglašene, tipa ja bez toga ni nemogu doživjeti ljubav jer mije MA na ASC pa 60 MO...a Venera i Mars mi nisu u aspektu...tako da ja kroz taj MA-MO više doživljavam odnose u fizičkom smisli, kroz strast-emocije...i onda dođe da bez toga nema ni veze, pa valjda teško mogu razdvojiti što bi bilo do Erosa...

Inače Eros mi je u konjukciji sa Fortunom, a konjukcija je na vrhu 12. (možda zato ne znam ili ne vidim :D)


Uglavnom sada ću napisati primjere;

- Znači 1. veza moj Eros 0 nj.SO i nj. Eros 180 moj SA, orbis do 1 - tu sam ja sve fino naučila o ljubavi, odnosima i oslobodila se u svakom smislu...slagali smo se u tim Eros stvarima...opsesija bilo dosta

- Sad ova veza moj Eros 180 nj. MA i nj. Eros točno na mom SUNcu, a u isto vrijeme taj MA ima egz. 120 sa tim mojim Suncem...MA i SO nam oboje vladaju 5. dakle tu zbilja postoji neka naša povezanost, ali kažem imamo još nekoliko aspekata stapnja osjećaja i strasti, transformacije kroz sex...i tu je stvarno sve ok....čak štoviše baš onako kako treba...tipa da sam sa njim po prvi puta doživjela neke senzacije, ali i on samnom...ali u isto vrijeme se dosta iscrpljujemo dal je to ta opozicija...a ima i opsesije...naravno kod mene nužan začin...

Velim bilo je još par veza di je bilo na MC i na JU, al eto ove 2 su ključne...u svim vezama je Eros strana funkcionirala...(dok su i veze funkcionirale, naravno)


Ne znam zašto sam toliko zapela na ovoj temi (osim što je eto nova i aktivna) kad sam sumnjićava, možda sam sebi želim dokazat da to sve šljaka...tako da imate i ova dva primjera, pa ako neko nešto prepozna što bi trebalo pripisat Erosu da si može pogledat...

lullybully
31-08-2011, 14:09
Kim Falconer o kontaktu Eros/Venera u sinastriji:

Eros u kontaktu s Venerom, posebice kada je u pitanju konjunkcija, budi strasti. Štogod Venera nalazila lijepim i poželjnim, s Erosom će joj se učiniti još ljepšim. Dve arhetipa se susreću što rezultira izuzetnom privlačnošću.

Neodoljivost aspekta iskazuje se spremnošću da se zanemare društvene norme koje osuđuju nerijetko zabranjene i preljubničke afere. Eros je spreman otići preko granice dopuštenog u čemu ga slijedi njegova Venera u nemogućnosti da se otme snazi osjećaja koje u njoj budi što nerijetko može rezultirati životu nalik sapunici prepunoj intriga i zapleta. Dojam zabranjenog i fatalnog dodatno se pojačava ukoliko je u priču upleten i pluton.

Senuzalnost Venere budi Erosovu erotsku prirodu i seksualna bliskost je jedini način da se taj spoj do kraja ispolji.

http://2.bp.blogspot.com/-6UMLY_A3EDY/TdgqB60MmWI/AAAAAAAAAKg/vwgdS-x7TJ0/s1600/Passionate+Love4.JPG

kosmopolita
31-08-2011, 14:10
Evo kako stvari stoje kod mene,njegova Ve 0*moj Eros,njegov je Eros u mom Su znaku i 5p:)

zujalica
31-08-2011, 14:19
Ma nemoj?
Na sinastriji?

Pa daj nam ti onda pripomogni svojim iskustvom, dojma sam kako ga sigurno imaš!:)

Nije na sinastiji, ali u delu o asteroidima je i zasebna tema eros i psiha, pa su ljudi tamo kuckali i o sinastiji.
Iskustvo sa Erosom, nesto i ne obracah paznju na njega... :) Njegov Eros 0 moj Pl , 60 moj Ne tj. Ju... privlacnost svakako , ali sinastrija je takva da se to kroz ostalo moze objasniti...
Moj Eros je na samom MC-u u 0 sa So, Me, Ur ; 120 SMC . Nikada u poslu nisam igrala na kartu erotike i mesala posao i sex, jedino sto sam posao radila sa puno strasti i davanja, cak suvise. A ako je MC imidz tj. ono kako nas drugi vide, ne znam mozda drugima delujem privlacno, harizmaticno..., ma bitno je da sam jednoj osobi takva! ;)

egerija
31-08-2011, 21:43
Sadasnja veza: moj i njegov Eros u kvadratu, njegov eros180 moja Ve0Pl.
Sta da kazem? Ljubav na prvi pogled, velika privlacnost, samo njemu je i Ve pored Erosa pa mislim da vise ona deluje na sve ovo nego Eros, al mozda ko zna..

TigaBg
31-08-2011, 23:43
Da li stvarno mislite da taj kamen ima mnogo više uticaja u sinastriji od međusobnih odnosa So, Mo, Ve, Ma...?
Ne bih da zvučim kao ogorčeni tradicionalista, ali treba odvojiti bitno od nebitnog.

Pregledala sam sve moje sinstrije, one bitne i manje bitne i ne mogu da nađem nikakvu povezanost, sem nekih slabih trigona i sekstila u širokim orbisima.
Jedina zamka sa asteroidima je što imaju zvučna imena, pa lako mogu da nas navedu na neko značenje koga zapravo nema.

egerija
01-09-2011, 00:03
Tiga, licno se slazem sa tobom, ja sve vise odbacujem i Uran, Pluton, Neptun, asteroide gotovo i ne racunam, ali ako se neko ko vise zna od mene potrudio da nadje vezu uzecu to u obzir.
Sad sam pogledala i prethodne sinastrije i gde je Eros jace i lepse aspektovan bilo je i vise privlacnosti, sto ne znaci da je i sama veza bila kvalitetnija tako da mislim da prethodno pisano ima smisla.
Kada se ovakve sitnice uzmu u obzir dobije se potpunija slika, ali cisto sumnjam da ce neko izvesti zakljucak o kompletnoj sinastriji samo na osnovu Erosa.

nedda
01-09-2011, 00:20
Slazem se sa time da su planete vaznije od asteroida. Asteroidi nisu ti koji pokrecu stvari, ali jesu oni koji daju malo boje, tananih niti emocija i potreba koji boje licnost i odnose.
Treba pazljivo prouciti njihov doprinos onome sto u karti stoji, ali tek nakon proucavanja sustine odnosa, i onoga sto ga sacinjava. I samo za one koji i u konkretnim stvarima, emocijama, potrebama vide te nijanse - inace ce ih mesati sa osnovnim stvarima, i bolje ih i ne pominjati.

betys
02-09-2011, 12:52
Evo da i ja prijavim svoj slučaj .......
njegov eros iz 8. kuće radi 0 na moj eros koji je točno na ascedentu......party je u ovnu, oba dva marsa u vagi....
ne znam tko koga više guta, ali nije za izdržati. povremeno treba odmor i odmak za oporavak

DraganaPe
21-03-2012, 06:01
Pozdrav svima!

Trenutna situacija: Njegov Eros iz 4. kuće (25*24 46") egzaktno na mom Saturnu u 4. kući (25*24 52"). Saturn je u konjukciji sa mojim IC orbis 3* i njegovim IC orbis 5*.
Kako se manifestuje? Planira da me seli sa sobom gde god bude išao da radi po inostranstvu :D I istina, lagano "odmrzava" mog "strogog" Saturna...

skorpija3010
21-03-2012, 14:02
a sad je meni jasnije sta se desava oko [privlacnosti izmedju mene i decka:)
moj eros kvadrat njegov psyche ( orbis 1) a moj eros egz. konj UR u sco :))
+njegov Eros trigon moje sunce orbis 1
bar ce nam to obezbjediti privlacnost na duze staze...

uranija
21-03-2012, 20:41
skorpija 3010,u pravu si,upravo psiha i eros treba da imaju kontakt za dublju privlacnost,i uvek se oni gledaju kao par najbolje,doduse ,potvrdjujem da treba da bude mnogo vise od ova dva kamicka u sinastriji i dejvisonu ;)i to je u pravu ko god je primetio,najbolji su kontakti vasih licnih planeta,sunca,asc,vladara njihovih,meseca itd,da ne idemo u off...

snupy
23-03-2012, 20:21
Jel znacajno ako neciji eros i psiha rade lepe aspekte(trigon,konj.sext.)sa nasim smc?
Kako se to moze protumaciti?

Verra
24-03-2012, 01:01
Kako da protumacim to sto je moj eros na njegovom ASC, a njegov na mome DSC?
I kako se izracunava psiha?

zujalica
24-03-2012, 12:53
Kako da protumacim to sto je moj eros na njegovom ASC, a njegov na mome DSC?
I kako se izracunava psiha?

Verovatno on tebe vidi kao sto je simbolika erosa , a verovatno i budi taj tvoj eros. :)
Psiha je pod brojem 16 na astro.com-u .
Ovde je takodje pisano o pomenutima - http://astro.axisdraw.com/forum/asteroidi/338-eros-i-psiha.html

blackhairgirl
09-04-2012, 14:22
Pozdrav svima! Posto jos nisam kompetentna da utvdim gdje mi se eros nalazi niti mom momkui pa da li bi neko bio ljubazan da mi to kaze i malo pojasni da li smo kompatibilni nas dvoje? Hvala vam puno!

moja natalna http://www.dodaj.rs/f/1A/V9/4ZATd7RK/moja-karta.gif i njegova http://www.dodaj.rs/f/3E/IV/2wjDHp6q/njegova.gif

milupino
03-10-2012, 22:22
....htedoh se oglasiti u vezi sa Erosom .....kad sam pogledala sinastriju koja je bila moja najznacajnija ,jedina znacajna:p moj eros u trigonu sa njegovim Ur....mali orbis se tolerise kod asteroida je l tako?....njegov eros 60* moj merkur......

a tenutno pozeljni muzjak ima eros 180 moj eros ..... njegov eros 90 moj merkur.....moj eros 90 njegov saturn.....a on je vrlo privlacan,natalno ima eros konjukcija Ma...ovo je samo jos jedan od zasluznih aspekata .....