Kvadrati [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Kvadrati


gasimetrija
24-08-2011, 11:03
Mislim da ovaj aspekt zasluzuje svoju temu.(Ako moderatori to ne misle neka obrisu ovaj post).
...licno imam cak 17 kvadrata u natalu!
Za pocetak odlican text
90 STUPNJEVA
IZAZOV,AKCIJA,DINAMIKA,ZATEGNUTOST,OSTVARENJA,PREKRETNICE,BORBA

Kvadrat je najteži aspekt u natalnoj karti, a stanje je još teže kada je prisutno više kvadrata.Kvadrat stvaragreške koje se stalno ponavljaju, a da bi ih osoba prestala ponavljati potrebno je mnogo napora i samokontrole.napetost i nemir. Po nekim autorima: Demonski aspekt - redovito je loš pa ako su u pitanju i dobri planeti. Znak je nutarnjih ili vanjskih borbi, sporo do uspjeha, ništa bez borbe!Potencijal svakog natalnog horoskopa leži u njegovim kvadratima. Ako ih ne budete shvatili, oni će sigurno predstavljati prepreku, dok, u slučaju kod mudrog pristupa, mogu predstavljati građevinske blokove.

Srž svakog kvadrata čini akcija i odluka. Važno je naglasiti dali je kvadrat kardinalni, fiksni ili promjenljivi, pa tako (v. sinteza i opis astroloških znakova) :
Kod kardinalnih kvadrata akcija je brza,
kod fiksnih kvadrata akcija je spora i promišljena;
kod promjenljivih kvadrata akcija je isto tako promjenljiva, i u velikoj mjeri ovisi od utjecaja drugih pojedinaca.
Planete koje tvore kvadrat ne samo da žele različite stvari nego i rade suprotno jedna od druge i istovremeno smetaju jedna drugoj.Za razliku od opozicije osoba obično prepoznaje i shvaća obje strane kvadrata, ali izgleda da energije planeta namjerno smetaju jedna drugoj. Zbog stalnog sukoba dviju različitih energija javlja se stanje stalne napetosti jer ne znamo što će se dogoditi idući trenutak tj. u neizvjesnosti smo. Zajedno s napetošću se javlja i nesigurnost, te sumnja što na kraju rezultira strahom.Ova kombinacija nesigurnosti i straha se može iskazati na nekoliko načina. Da bi osoba dokazala, bilo sebi ili drugim ljudima, da je sposobna držati pod kontrolom ona područja života koja ometaju planete u kvadratu može postati nasilna i pretjerivati na razne načine. Ovakvo pretjerivanje stvara nove frustracije i "slijepe ulice". Osoba ima osjećaj da lupa glavom u zid i da gdje god krene nailazi na zidove i blokade.Kvadrat je potpun sukob interesa.

U slučaju opozicije možemo otići iz jedne krajnosti u drugu, trenutačno se prebaciti na drugu sferu života. Kod kvadrata je ovo neizvodivo! - Kvadrat ne pruža priliku za bijeg! U najnegativnijem obliku kvadrat se manifestira kao potpuna nesposobnost osobe da bilo što učini, da nikako ne može pronaći rješenja za svoje probleme. Kada dođe do ovakve blokade energije unutar osobe stanje postaje slično pat - poziciji. Najčešće ovakve pat - pozicije se događaju onda kada se kvadrati nalaze u fiksnim znacima (Bik, Lav, Škorpion i Vodenjak), jer su oni sami po sebi skloni nepromjenjivosti i vole da stvari budu što stabilnije i da se što manje promjena dogodi.Vrlo slična situacija je ukoliko je u kvadraturi uključen planet Pluton. Pat - pozicija je vrlo opasna jer je kvadrat sam po sebi aktivan aspekt i ne podnosi stagnaciju. On se manifestira i događa. Osoba s kvadratima u natalnoj karti mora pronaći područje pražnjenja te energije, jer u suprotnom postaje samo-destruktivna, ali isto tako može destruktivno djelovati na ljude oko sebe. Pored ovoga kvadrat upada u različite elemente i samim time izaziva napetost (Vatra-Zemlja; Vatra-Voda; Zemlja-Zrak; Zrak-Voda).Međutim, kvadrati mogu biti i korisni jer nas oni na neki način jačaju. Ukoliko smo spremni konstruktivno upotrijebiti kvadrate i njihovu energiju možemo postići naizgled nemoguće.Kvadrati koji su pozitivno usmjerenistvaraju volju i izdržljivost karaktera da se postojeći problemi riješe. prisiljavaju nas da odrastemo i postepeno nam daju životno iskustvo pomoću kojeg možemo riješiti prepreke i prestati lupati "glavom o zid".KONFIGURACIJE KVADRATURE(v. Konfiguracije kvadrata i opozicija)

LINK:http://karta-neba.co.cc/2010/11/aspekt-kvadrature.html

lilithsco
24-08-2011, 11:30
Osobno imam 4 kvadrata prema ASC- MO,ME,JU i SA...
smatram da mi je to donijelo stalnu dinamiku,nemir i stalne promjene u životu..kvadrati su jako pogonsko gorivo pod uvjetom da znamo gdje i kako putujemo...Tesla je, koliko znam, imao kvadrat ME i NE a znamo koliki je bio velik um što znači da na statovit način i kvadrat može predtavljati čak i prednost ukoliko se prevaziđe....

manuela
24-08-2011, 11:41
imam i ja kvadrata neznam koliko ni šta..? .ali život mi je dinamika i akcija bez toga bilo bi mi dosadno

kanon
24-08-2011, 11:44
Da parafraziram čika Dupora: laki aspekti nisu dobri jer tjeraju čovjeka u ljenost i nemoral, a napeti aspekti su dobri jer mogu natjerati čovjeka da se trgne i dođe k sebi.

gasimetrija
24-08-2011, 11:47
imam i ja kvadrata neznam koliko ni šta..? .ali život mi je dinamika i akcija bez toga bilo bi mi dosadno
ivana ti draga imas 7 kvadrata u natalu...(pogledaj tabelu ispod natalnog kruga...)
sunce kvadrat neptun
merkur kvadrat neptun
venera kvadrat hiron
mars kvadratMC
jupiter kvadrat hiron
saturn kvadrat neptun
neptun kvadrat SMC

ps
Tako MISLIM i ja Kanon
Da parafraziram čika Dupora: laki aspekti nisu dobri jer tjeraju čovjeka u ljenost i nemoral, a napeti aspekti su dobri jer mogu natjerati čovjeka da se trgne i dođe k sebi.

manuela
24-08-2011, 11:51
Gasi hvala....i šta bi to bilo?
lenjost?
pa ja radim non stop

ganci
24-08-2011, 11:54
Svaka cast na otvorenoj temi Gasimetrija :thumbsup:
Bas me odusevio tekst! Znam da se o kvadratima cesto prica lose, i slazem se , mogu biti teski, ali sam ja uvek gledala da ljudima naglasim onu poktetacku crtu kvadrata. Imam u svojoj okolini i volim osobe sa kvadratima, i te su osobe zaista morale debelo da se pomuce, uvek grade, nadogradjuju nesto u sebi, oko sebe.
Ja svojih u astro.com-u 11 nabrojah :D

gasimetrija
24-08-2011, 11:59
Gasi hvala....i šta bi to bilo?
lenjost?
pa ja radim non stop

pogresno si razumela...nije lenjost (kaze se da laki aspekti sekstili,trigoni...kada ih je mnogo u natalu stvaraju osobe koje su lezerne,nisu bas od akcije...)
ti si podznak devica,a one su radne,vredne...i dodatno tvoj mars je u 6 kuci-svakodnevnca u kojoj trosis svu svoju energiju.

Na svojoj kozi odlicno osecam sta znaci imati 17 kvadrata, veruj mi:D
...a evo i mojih kvadrata,tumacenje iz knjige “tajni uticaj planeta”G.Milekic;

Mesec I Saturn kvadrat-ocajanje,tuga,samoca,zapostavljenost,zene su ispastale u porodici,bile su teskih sudbina,bolesne,mucene,maltretirane I zle kobi.

Mesec I Uran kvadrat-depresije,nemirna unutrasnjost,opasnosti u saobracaju.

Mesec I Pluton kvadrat-tajni napadi,okrutnosti,tiranija,afere..

Merkur I Neptun kvadrat-prozire tudje namere,masta,lukava,prefinjen smisao za lazi,pogresni predosecaji,a cesto I intuitivne zablude.

Venera I Neptun kvadrat-natprirodna culnost,mistican sex,napadnutost I ugrozenost nerava od emocija dovode do teskih razocarenja su sudbina ovih licnosti,ili je ostavljena,ne mogu biti verne,ne mogu da nadju svoj ljubavni ideal.,iluzije o voljenoj osobi,neverstva u braku,dusevne patnje,

manuela
24-08-2011, 12:21
Gasi....hvala na objašnjenju, trudu i vremenu...;)

majabl
24-08-2011, 12:30
Venera I Neptun kvadrat-natprirodna culnost,mistican sex,napadnutost I ugrozenost nerava od emocija dovode do teskih razocarenja su sudbina ovih licnosti,ili je ostavljena,ne mogu biti verne,ne mogu da nadju svoj ljubavni ideal.,iluzije o voljenoj osobi,neverstva u braku,dusevne patnje,

e ja imam ovaj i jos ju 90 ne i dovoljno mi je i previse..a ovaj ve90ne me tako opisuje...:)

gasimetrija
24-08-2011, 12:35
Gasi....hvala na objašnjenju, trudu i vremenu...;)
Ivana evo tumacenja nekih od tvojih kvadrata :
sunce kvadrat neptun
merkur kvadrat neptun
venera kvadrat hiron
mars kvadrat MC
jupiter kvadrat hiron
saturn kvadrat neptun

Sunce u kvadratu sa Neptunom-
daje osobe finih i njeznih osjecanja.Neptun je snen,planeta maste,snova,poroka,moze negativno u lošem aspektu da djeluje na Sunce,da smanjuje oprez,da stvara iluzije,pogresnu procjenu.
Ovaj aspekt daje sklonost sanjarenju i nemogucnost da se pravilno procijene ljudi.

Merkur u kvadratu sa Neptunom-
Merkur razmislja,a Neptun je planeta snova.U lošem aspektu donosi nerealne snove.Donosi rastresenost,zaboravnostvidi se samo ono što se zeli

silver006
24-08-2011, 12:41
I ja imam prilican broj kvadrata u natalu, stvarno sve u zivotu uglavnom uradim sama i retko kad imam osecaj da mi je nesto palo sa neba. Mada ne smatram se ni nesrecnom sem mozda malcice u ljubavi. bas napisah na blabla kako mi u progresivnoj karti nema tih kvadrata, a ja u fazi lenjosti 100 ideja nigde realizacije, ali ako su drugi ljudi u pitanju sve uradim i imam volju. Pitam se, gde sam ja u celoj prici, a niko mi nije kriv :(

nedda
24-08-2011, 13:43
Kvadrat je glavni aspekt i spada u grupu napetih (malefičnih) odnosno teških aspekata. Ima prirodu vatre i planete Mars,pa se vezuje za borbe,tenzije,sukobe,napetosti. Tamo gde u karti vidimo kvadrat,odmah možemo da zaključimo da će ta osa (kvadrata) predstavljati mesta nekakvih prepreka,gde ćemo morati da uložimo određenu energiju da bi te prepreke prevazišli.
Kvadrat gradi neka planeta sa planetom koja je u četvrtom znaku ispred ili iza mesta na kome se ova nalazi.
Sami kvadrati se mogu podeliti na teže i lakše i da bi to opisali,opet ćemo se poslužiti primerima.

Ovan ~ Rak ili Jarac
Bik ~ Lav ili Vodolija
Blizanci ~ Devica ili Ribe
Rak ~ Vaga ili Ovan
Lav ~ Škorpija ili Bik
Devica ~ Strelac ili Blizanci
Vaga ~ Jarac ili Rak itd.

Možemo da zapazimo da su u kvadratu znaci istog modaliteta,pa tako imamo kardinalne,fiksne i promenljive kvadrate. Promenljivi kvadrati bi bili lakši,dok bi fiksni kvadrati bili najteži upravo zbog postojanosti samih znakova odnosno njihove sporosti u prilagođavanju i opiranju promenama. Zato je tenzičnost fiksnih kvadrata vrlo velika. Primećujemo i da su znaci u kvadratu suprotstavljeni po elementu - vatra je u kvadratu sa vodom i zemljom (oboje je gase);voda je u kvadratu sa vatrom i vazduhom (oboje je isparavaju); zemlja je u kvadratu sa vatrom i vazduhom (oboje joj menjaju strukturu); vazduh je u kvadratu sa vodom i zemljom (oboje ga ograničavaju)
Možemo da primetimo i da se razlikuju kvadrati u okviru iste grupe modaliteta. Npr. imamo kvadrat Ovna sa Rakom i Ovna sa Jarcem. Oba kvadrata su kardinalna,ali je kvadrat Ovan - Rak teži za savlađivanje. Zbog čega?
Da bismo pravilno odgovorili na ovo pitanje,moramo da pogledamo kvalitete od kojih se sastoje ovi znaci. Ovan je topao i suv,Jarac je hladan i suv,dok je Rak hladan i vlažan. Zapažamo da Ovan i Jarac mogu da sarađuju preko kvaliteta suvo,dok su Ovan i Rak potpuno suprotstavljeni. Na ovaj način vidimo koji je kvadrat lakši za savlađivanje. Slično možemo primeniti i na ostale kombinacije.
Pravilo važi i za kvadrate kao i za ostale aspekte - u razmatranju kvadrata treba voditi računa i o snazi planeta,položaju u kući i drugim stvarima koje su već pominjane na drugim temama.

(http://astroriznica.com/index.php?topic=134.0)

Volim kada kod zena vidim jupiter u kvadratu sa venerom. Mogucnost radjanja puno dece, plodnost :)

Zanimljivo je uociti kako se ljudi sa puno kvadrata uglavnom upustaju u odnose sa onima koji takodje imaju visak te energije. Oni bez kvadrata su im dosadni cesto. Odgovaraju im samo kada su u fazi da sami nemaju dovoljno energije, kada su iscrpljeni, ili nesigurni. Ali cim steknu ponovo ta osecanja, njihovi do tada divni pratneri sa sekstilima i trigonima im postaju malkice dosadni....

Slicno tome, kvadrati u natalu, posebno vezani za 5,7 i 1. kucu traze osobe sa kojima se u Davisonu, Kompozitu i sinstriji kvadrati ponavljaju.

I cesto su to veze: Ni sa njim (njom) - ni bez njega (nje).
A kako i zasto? To niko ne zna.

Tesko je distancirati se od svojih kvadrata zbog toga sto su nesvesni, i sto se lako aktiviraju, prakticno automatski.

gasimetrija
24-08-2011, 13:50
Nedo divan text,hvala puno.

E sad, ovo me je dotaklo...
citat:
Zanimljivo je uociti kako se ljudi sa puno kvadrata uglavnom upustaju u odnose sa onima koji takodje imaju visak te energije. Oni bez kvadrata su im dosadni cesto. Odgovaraju im samo kada su u fazi da sami nemaju dovoljno energije, kada su iscrpljeni, ili nesigurni. Ali cim steknu ponovo ta osecanja, njihovi do tada divni pratneri sa sekstilima i trigonima im postaju malkice dosadni....

kod mene se ovo ispoljilo u potpunosti,nema greske;)

------------------
Dobro bi nam dosli textovi sa tumacenjem svih mogucih kvadrata medju planetama...

andjelikadepeures
24-08-2011, 14:08
Da parafraziram čika Dupora: laki aspekti nisu dobri jer tjeraju čovjeka u ljenost i nemoral, a napeti aspekti su dobri jer mogu natjerati čovjeka da se trgne i dođe k sebi.

a jest, bash...
imam jedva jedan, separacioni Mo90Sa, koji sam zestoko osecala celog zivota...
moj brat nema ni jedan kvadrat, i ma koliko neshe energije bile razlichite, ja belo on crno, vechito sprotstavljene strane, opet ne mogu da kazem ni da je on nemoralan. mrachan i previshe zabrinut, za moje pojmove, to da, ali nemoralan ne.


razmishljam o tome da kvadrati traze borbu... to je tachno...
tu smo mi drugi u prednosti... za najveci problem, koji deluje totalno nereshiv, samo je dovoljno da sedimo i sachekamo povoljan trenutak i sve se razreshi samo od sebe...

gasimetrija
24-08-2011, 14:14
Sunce u kvadratu sa Mjesecom-
donosi na neki način teško djetinjstvo,zbog bolesti ili nesloge roditelja.(Sunce predstavlja izmedju ostalog oca,Mjesec majku)

Goran Milekic,nas poznati astrolog kaze za ovaj aspekt(kvadrat Sunca i Mjeseca):«I gle čuda,često se to dvoje ljudi,taj otac i ta majka,bjehu slagali,prije nego što se dijete rodi, a kada se dijete rodi,(vlasnik horoskopoa)tek počinje priča.Kao da se bude iz kakvog sna,oni uočavaju apsolutnu različitost,pre svega u pogledu komunikacije,koja se odnosi na porodicu na vaspitanje,na gajenje,na školovanje djece.Kroz djecu,da ironija bude starsnija,oni spoznaju svoju različitost

Sunce u kvadratu sa Marsom,
čini prirodu razdrazljivom,nestrpljivom,naglom u odlukama,nepromisljenom i energicnom.Moguc visok pritisak.Potrebno je ne precjenjivati svoje mogucnosti.
Sunce u kvadratu sa Neptunom-
daje osobe finih i njeznih osjecanja.Neptun je snen,planeta maste,snova,poroka,moze negativno u lošem aspektu da djeluje na Sunce,da smanjuje oprez,da stvara iluzije,pogresnu procjenu.
Ovaj aspekt daje sklonost sanjarenju i nemogucnost da se pravilno procijene ljudi.

Sunce 90 stepeni(kvadrat)sa Saturnom-planeta koja donosi ogranicenja,ovaj aspekt donosi na neki nacin tesko djetinjstvo,Saturn umije da truje u kvadratu,donosi samocu,hronicne bolesti.Konflikte sa ocem.U mladosti stvara blokadu,teskocu izrazavanja i komunikacije.U braku je cesta razlika u godinama i materijalnom polozaju.

Sunce u kvadratu sa Uranom-
ovaj aspekt stvara tvrdoglave bundžije,koje ne uvidjaju svoje greske.Nije dobar aspekt za saobracaj.Ovaj aspekt se javlja cesto kod genijalnih ljudi.
-------------------------------------------------------------

Aspekti Mjeseca sa Suncem 90 st.
U negativnom aspektu osoba je odvojena od onoga što voli. Roditelji su obično veoma različiti, veoma suprotni, moguće je i da se ne razvedu ali ova osoba u sebi nosi nesklad koji među njima oduvek postoji. Nedovoljno je bliska sa ocem, potrebno je više njegove ljubavi. Ostatak se može nadoknaditi kroz ličnu kreativnost, kroz rad.
Negativno položeni Mesec i Sunce daju nedostatak energije, osećaj nevoljenosti.

Aspekti Mjeseca sa Merkurom
...u negativnom će pokrenuti osobu da razmatra svoje emocije, ili će u drugoj krajnosti dati plitkost na emotivnom planu. Ovakva osoba ne ume da kaže ni majci koliko je voli a ni drugim ljudima koji su joj bliski. Sve sitnice u kući trebale bi biti uredne jer Merkur signifikuje sitnice, sudove, knjige a sve to mora biti sređeno. Uvek će biti problema sa komšijama, braćom, sestrama kao posledica haosa u odnosima i nesposobnosti da se izrazi bliskost. Slabo je pamćenje, nestabilna psiha, osoba brzo zaboravlja. Venera je u sazvežđu Raka u padu pa i aspekat Venera/Merkur jeste problematičan za emotivni život.

Aspekti Mjeseca sa Venerom 90 st.
Loše aspektovani Mesec i Venera uvek donose samo polovičnu realizaciju. Ako pronađete dobru osobu koja vam se dopada ona se neće uklopiti sa vašom majkom. Kod žena ovo ukazuje na to da ona nosi jedno zadovoljstvo, koje je preneseno od majke. Majka je napravila jednu grešku, krenula je za opcijom Meseca koji traži sigurnost a ne ljubav i radost što bi bio prirodni izbor Venera koja nosi prepuštanje sreći potpuno izvan misli da se zadovolje potrebe za materijalnim. Tako se rađa dete koje u sebi nosi ovaj nesklad sreće i materijalnog. Ovakav položaj opisuje osećaj nezadovoljstva, gojaznost vremenom kao posledica, potrebna je velika ljubav za majku koja se oseća kao trajna bliskost, razumevanje. Mogući su i hormonalni problemi jer postoji neskladan odnos Meseca i Venere.

Aspekti Mjeseca sa Marsom 90 st.
Loša aspektura ukazuje na to da osoba brzo upada u svaku tuđu priču o sukobu, ovde je i svaka nacistička priča naglašena. Osećaj koji živi u osobi jeste potreba za borbom, potreba da se živi uloga žrtve. Često su to negativna sećanja u vezi sa mestom na kom su se rodili što jeste simbolika Meseca, bilo da je bila borba, fizička povreda. Morate imati jednu količinu energije, vežbati da na osetljivom tkivu izgradite snažne mišiće. Ako je Mesec oko, sa lošim aspektima Marsa to takođe ukazuje na moguću povredu ali vi ćete videti ono što ne biste hteli da vidite. Potrebno je vežbati da ono loše što ćete u životu videti vi pomognete i popravite, uvek pomoći onome ko je unesrećen. Pojaviće vam se neko ko je povređen, a vi to morate videti i potrebno je da pomognete jer je važno da počnete da ispravljate ovaj zahtevan aspekat.

Aspekti Mjeseca sa Jupiterom 90 st.
U negativnim aspektima opisuje problem sa dozvolama, slabe su mogućnosti za preseljenje, putovanje. Odlazite u inostranstvo ali se ubrzo pojavljuje problem oko dozvole za boravak i morate se vratiti. Problem negativnog aspekta Meseca sa Jupiterom je što su veća očekivanja (misleći da ste nešto zaslužili vi nikada ne dobijete ono što očekujete). Zato bi ovakva osoba trebala uvek voditi računa samo koliko može da izgubi a ne koliko da dobije. Biće joj dato samo ako vodi računa koliki je potencijalni rizik. Samo kada razmišlja pesimistično može obezbediti sebi da bude zadovoljna jer pogrešno razmišlja uvek “Mogao bih dobiti puno više”. Ovaj aspekat nije preterano težak ali se manifestuje.

Aspekti Mjeseca sa Saturnom 90 st.
Svaka loša aspektura Saturn sa Mesecom (imati u vidu sve iz serije 4) opisuje da je vreme koje je osobi dato nedovoljno, duša se umara što negativno utiče na kvalitet života. Potrebno je da se dodatno odmara, nju zamara život zato je potrebna duhovnost, spokoj, tišina, duša je dužna nečemu. Ključ sa lošim aspektima je što je problem samo u tome da ni jedan loš aspekat nije osnova za život već predstvalja ono što je nedovršeno. Uvek će vam se događati različite opcije “Ne mogu da završim... nemam dovoljno vremena, novca, mogućnosti...” potrebno je da imate odmora, snage, energije, da uključite sopstvene motore i dovršite iako vam je to prirodno veoma teško. U vašoj porodici mogu postojati ljudi koji ne govore, nisu u sjajnim odnosima, odbacuju se međusobno. Isceljujući, odmarajući vi dozvoljavate normalan protok energije.

Aspekti Mjeseca sa Uranom 90 st.
U lošem aspektu uznemirava, teže ga je iskoristiti i donosi stresove. U muškom horoskopu aspekat se nameće kroz razvod. Konjunkcija je posebno jaka, daje nemir i čini je psihološki toliko nestabilnom jer ne zna ni koliko je daleko od neke sasvim čudne ideje, potpuno nesvakidašnje. Potpun nemir, osoba nema drugi izbor nego da bude bliska sa svima, stalno je pod stresom. Ne možete savetovati da izbegava grad jer ako ode u čist Mesec ona će dobiti Uran pa je dobro da navikava da ga pametno usmerava i da ne beži od njega. Osoba je pomalo nestabilna pa i drska, brza na reakcijama, nemarna.

Aspekti Mjeseca sa Neptunom 90 st.
Loš aspekat daje preosetljivu psihu. Svako laganje će je oštetiti, neće biti dostojna Neptuna zato iskrenost uvek mora biti svestan izbor, čak kada je to teško. Mora izbegavati alkohol i biti čista u odnosima sa ljudima, posebno ženama, majkom, što jeste simbolika Meseca. Paziti sa ishranom. Ova osoba treba nekome da povrati nadu, veru, nekoga da izleči. Sjajan je aspekat za lekare jer pomažući nekome pomoći će i sebi.

Aspekti Mjeseca sa Plutonom 90 st.
Loša aspektura je opasnija i od aspekta sa Marsom. Tu su u pitanju koreni, neko u familiji se ogrešio i vi tu stvar morate da završite. Nekome ste dužni i neko će imati tendenciju da vam uzme, potrebno je samo da se opustite i date. Nikakvo opiranje ovde neće dati dobar ishod, samo odlaganje i ponavljanje. Zbog nekoga iz porodice su ljudi stradali i u datom trenutku je potrebno tu prošlu stvar očistiti.
Sve što je nekome nekada donelo patnju mora da se očisti kako se zemlja ne bi punila, ne smeju se događaji zatrpavati, skrivati jer vremenom sve to mora da se sredi. Ovo je veoma često slika porodičnog prokletstva, potrebno je pročišćenje jer je ovo nezgodan susret Mesec sa 3. stepenom Škorpiona . Čak i kada je u pitanju separacioni aspekat događaji su neminovni ali je ovo dobar pokazatelj da je deo već očišćen od strane predaka i na vama je da nastavite povoljne aktivnosti. Posmatrajte dispozitora jer on u startu ukazuje na nastavak, postupak i sam tok kao i posledice prevazilaženja. Pluton jeste zločin, to je Mars koji je skriven pa se o ovim događajima najčešće ne govori među članovima porodice.
A. Imširagić
--------------------------------------------------------------
Merkur u kvadratu sa Marsom-
Ovaj aspekt jaca energicnost,donosi opasnost od njenog nekontrolisanog manifestovanja.(upravo evo kvadrata koji zna da razara,koji stvara buntovnika,Mars Bog rata kod starih Rimljana,napada nas um)Donosi nemir,prkos,nestrpljivost,ove osobe su snazne,nagonski otvorene,visoke despotske inteligencije.Opasnost za volanom,kad iznervirani daju oduska u brzoj voznji.Ovaj aspekt daje jaku mentalnu energiju koju osoba ne umije pravilno da kanališe.Ove osobe znaju često biti sarkastični tirani.Nesposobni da savladjuju vece teskoce.

Merkur u kvadratu sa Jupiterom-
doprinosi rasijanost,umanjuje opazaje,vrijeme i snaga se gubi na sitnice.Talenat za umjetnost,donosi dobru narav,ali i veliko nepovjerenje u samog sebe,povlačenje,komplekse,neuspjeh u studiranju.

Merkur u kvadratu sa Neptunom-
Merkur razmislja,a Neptun je planeta snova.U lošem aspektu donosi nerealne snove.Donosi rastresenost,zaboravnostvidi se samo ono što se zeli

Merkur kvadrat Pluton-
imaju osobe koje posjeduju raskorak izmedju intelekta i energije.


-----------------------------------------------------
Venera u kvadratu sa Marsom-
Ovaj aspekt ima dosta neprijatan uticaj u zivotu ovih osoba.Ove osobe su cesto ekstravagantne,naglasene erotike i hirovitog ponasanja(u ljubavi).Mogu u sebi imati dvije razlicite prirode,jednu grublju i jacu(Mars)zbog koje su skloni napadima kratkotrajne ljutnje i drugu lirsku,njeznu(Venera)koja tezi ljubavi i miru.To ih cini nejasnim drugima.U mladosti su ceste pojave neslaganja sa roditeljima,neocekivani rastanci na emotivnom planu.Ljubomorni su i kad za to nemaju osnova.

Venera u lošem aspektu sa Saturnom
Saturn truje donosi ogranicenja,dajei dozu stidljivosti,straha od odbijanja,gradi se zid koji osobu moze ostaviti usamljenu(ovo se odnosi na ljubav)Moguc osjecaj melanholije.
Venera u kvadratu sa Saturn nije sjajan za ljubav,jer truje Saturn- planeta hladna i planeta starosti.Moguce je da nekada u zivotu donese neku strariju osobu ili drugog staleza.

Venera u kvadratu sa Uranom-
dovodi do pretjeranosti izvan svih ustanovljenih normi.Ove osobe su slobodnog ponašanja,a zbog nestabilnosti nerava podlijezu svim fantastičnim idejama ,koje je njihova bogata mašta prepuna.Puritanski život može potpuno razoriti njihov nervni sistem i oni uvjek prionalaze put da daju oduska svojoj hirovitosti.Sebi daju velike slobode ,ne obracaju puno pažnje na želje partnera,tako da je dijalog sa njima vrlo težak.Teški su za saradnju i vezu ,jer te svoje stavove i ideje u stanju su da brane do iscrpljenosti.Ovaj aspekt je poguban za ljubavne veze i brak.
Ljubav može biti fatalna po njih jer tvrdoglavo održavaju veze koje su gotove.Nekad gube nenadno i postoji opasnost ob brzih i iznenadnih preokreta.

silver006
24-08-2011, 14:31
Moje So je u malo sirem kvadratu sa Sat, nemam los odnos sa tatom, ali sam dosta vremena provela razdvojena od roditelja zbog hronicnih bolesti, sto bas i nije prijatno,tako da donekle potvrdjujem aspekt.A sto se tice, kvadrata merkura sa JU i NE, teskoce sa studiranjem, zato sto mi je u jednom trenu postalo dosadno, pa sam jednostavno prestala da izlazim na ispite na samom kraju, sada to popravljam :)i da neka latentna nesigurnost se javlja kod mene iz neobjasnjivih razloga u neobjasnjivim situacijama

goga73
24-08-2011, 14:47
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3&btyp=w2gw&&cid=4p1fileJqOz0r-u1314018673

Da li je moguće da ja imam 14 kvadrata?!

Najgori mi je Pluton Venera, prije 4 godine kad mi je tranzitni Pl sjeo na natalnu veneru bilo mi je jedno od gorih razdoblja u životu... a traje još uvjek...malo je lakše,ali ga još uvijek osjećam.
Što li me tek čeka kad mi sjedne na Merkur i aktivira T kvadrat, zatim na ASC...
Ima li tko iskustva s kvadratom Pluton Asc?

gasimetrija
24-08-2011, 14:52
Gogo,pa kakav ti je zivot sa 14 kvadrata? Brz, sa dosta rada, truda,borbe,i promena?
Tvoj merkur na ASC pravi kvadrat sa plutonom...(imas tumacenje za to u postu iznad)
:-)

goga73
24-08-2011, 15:30
Gogo,pa kakav ti je zivot sa 14 kvadrata? Brz, sa dosta rada, truda,borbe,i promena?
Tvoj merkur na ASC pravi kvadrat sa plutonom...(imas tumacenje za to u postu iznad)
:-)

Točno,puno rada, truda, borbe, jako sam osjetljiva i sve previše primam ozbiljno, dosta problema u ljubavi (to mi baš nikako nejde, možda zbog kvadrat Pl Ve, zatim Sa u 5. kući u opoziciji s Ma, Mo u opoziciji s Pl i vladar 5. kuće Me u kvadratu s Pl i Mo), previše sam naivna, vjerujem ljudima pa se na kraju razočaram.

Pl na Ve prije 4 godine mi je napravio pravi dar mar od života, malo me plaši ovaj T kvadrat.

Aeria Gloria
24-08-2011, 19:29
Točno,puno rada, truda, borbe, jako sam osjetljiva i sve previše primam ozbiljno, dosta problema u ljubavi (to mi baš nikako nejde, možda zbog kvadrat Pl Ve, zatim Sa u 5. kući u opoziciji s Ma, Mo u opoziciji s Pl i vladar 5. kuće Me u kvadratu s Pl i Mo), previše sam naivna, vjerujem ljudima pa se na kraju razočaram.

Pl na Ve prije 4 godine mi je napravio pravi dar mar od života, malo me plaši ovaj T kvadrat.

I kod mene isto tako....kod mene su se svi kvadrati pokazali kroz borbu e sad šta ću ja uraditi u toj borbi to je druga stvar...
inače sam najviše osetila ovaj kvadrat i on me prati ceo život
Sa90Ur - neprekidna borba starog i novog u ljubavi u poslu svuda...
dok kvadrat
So90Ur borba sa šefom i on se pojavio tek u zadnjih nekoliko godina

mada uvek sam imala utisak da napredujem kroz sve te muke...

inače kod T kvadrata gledaj koji dobri aspekat pravi vrh T kvadrata (ili bilo koji drugi kraj) i tu nalazi izlaz
kod tebe i mesec i pluton prave dobar aspekat sa Ma0Ne gde ti je mars vladar treće a neptun druge pa može da ti bude izlaz iz ljubavnih problema kratak put zbog novca ili priča o novcu ili tajnovito delanje ili nešto u sličnoj simbolici :D

Moje So je u malo sirem kvadratu sa Sat, nemam los odnos sa tatom, ali sam dosta vremena provela razdvojena od roditelja zbog hronicnih bolesti, sto bas i nije prijatno,tako da donekle potvrdjujem aspekt.A sto se tice, kvadrata merkura sa JU i NE, teskoce sa studiranjem, zato sto mi je u jednom trenu postalo dosadno, pa sam jednostavno prestala da izlazim na ispite na samom kraju, sada to popravljam :)i da neka latentna nesigurnost se javlja kod mene iz neobjasnjivih razloga u neobjasnjivim situacijama
moje iskustvo je da se loši aspekti pokazuju i sa širim orbisom ali samo malo kasnije u životu (znači životna klasika i orbis od 15 ako je loš pokazaće se :( al zato super aspekat sa orbisom 4 možda hoće možda neće...pljuc )

e da nesigurnost, to takođe mene rastura ali to je kod mene kvadrat Ju i Sa

uranija
25-08-2011, 02:00
hm,bas gledam,to mozete i vi pratiti,iako ne pise,mesec u kvadratu sa saturnom i mesec u kvadratu sa plutonom su aspekti koje ja nemam ali obe planete su u konj i prave kvadrat na asc,i apsolutno se osecam u opisu tih prica,celog zivota osecam da nosim zig familije,oni vecinom medjusobno ne pricaju,mnogo se svadjaju,cesto nesto pocnem i ne mogu da zavrsim zbog umora,dusa mi trazi odmor,treba mi harmonija...saturn je u vagi i venera na mom asc...

goga73
25-08-2011, 09:23
I kod mene isto tako....kod mene su se svi kvadrati pokazali kroz borbu e sad šta ću ja uraditi u toj borbi to je druga stvar...
inače sam najviše osetila ovaj kvadrat i on me prati ceo život
Sa90Ur - neprekidna borba starog i novog u ljubavi u poslu svuda...
dok kvadrat
So90Ur borba sa šefom i on se pojavio tek u zadnjih nekoliko godina

inače kod T kvadrata gledaj koji dobri aspekat pravi vrh T kvadrata (ili bilo koji drugi kraj) i tu nalazi izlaz
kod tebe i mesec i pluton prave dobar aspekat sa Ma0Ne gde ti je mars vladar treće a neptun druge pa može da ti bude izlaz iz ljubavnih problema kratak put zbog novca ili priča o novcu ili tajnovito delanje ili nešto u sličnoj simbolici :D
I ja imam kvadrat So90Ur - često krivo procjenim ljude i situacije, možda se zaletim pa pogriješim, imam sreću što mi So ima dobar aspekt s Ju.

Mislim da je za ljubav kasno i da mi nemože pomoći ni Ma ni Ne :(

Najzanimljivije u aspektu Pl90Ve mi je to što me netko zanima samo dok ne pokaže zanimanje za mene,kad se taj netko zagrije za mene više mene ne zanima. Zato me je i "sredila" konjukcija tranzitnog Pl na natalnoj veneri, poludjela sam za tipom kad sam ga prvi put vidjela i više mi ne izlazi iz glave, on nije zainteresiran, a da je i slučajno zainteresiran onda on mene nebi zanimao. Tako je to s Pl90Ve.

Što znači da kvadrat Pluton-Merkur imaju osobe koje posjeduju raskorak izmedju intelekta i energije? Može pojašnjenje?

ili_ili
25-08-2011, 09:35
Sunce u kvadratu sa Mjesecom-
donosi na neki način teško djetinjstvo,zbog bolesti ili nesloge roditelja.(Sunce predstavlja izmedju ostalog oca,Mjesec majku)

Goran Milekic,nas poznati astrolog kaze za ovaj aspekt(kvadrat Sunca i Mjeseca):«I gle čuda,često se to dvoje ljudi,taj otac i ta majka,bjehu slagali,prije nego što se dijete rodi, a kada se dijete rodi,(vlasnik horoskopoa)tek počinje priča.Kao da se bude iz kakvog sna,oni uočavaju apsolutnu različitost,pre svega u pogledu komunikacije,koja se odnosi na porodicu na vaspitanje,na gajenje,na školovanje djece.Kroz djecu,da ironija bude starsnija,oni spoznaju svoju različitost

Sunce u kvadratu sa Marsom,
čini prirodu razdrazljivom,nestrpljivom,naglom u odlukama,nepromisljenom i energicnom.Moguc visok pritisak.Potrebno je ne precjenjivati svoje mogucnosti.
Sunce u kvadratu sa Neptunom-
daje osobe finih i njeznih osjecanja.Neptun je snen,planeta maste,snova,poroka,moze negativno u lošem aspektu da djeluje na Sunce,da smanjuje oprez,da stvara iluzije,pogresnu procjenu.
Ovaj aspekt daje sklonost sanjarenju i nemogucnost da se pravilno procijene ljudi.

Sunce 90 stepeni(kvadrat)sa Saturnom-planeta koja donosi ogranicenja,ovaj aspekt donosi na neki nacin tesko djetinjstvo,Saturn umije da truje u kvadratu,donosi samocu,hronicne bolesti.Konflikte sa ocem.U mladosti stvara blokadu,teskocu izrazavanja i komunikacije.U braku je cesta razlika u godinama i materijalnom polozaju.

Sunce u kvadratu sa Uranom-
ovaj aspekt stvara tvrdoglave bundžije,koje ne uvidjaju svoje greske.Nije dobar aspekt za saobracaj.Ovaj aspekt se javlja cesto kod genijalnih ljudi.
-------------------------------------------------------------

A nema Sunce 90 Jupiter

Mimi82
25-08-2011, 09:43
Najzanimljivije u aspektu Pl90Ve mi je to što me netko zanima samo dok ne pokaže zanimanje za mene,kad se taj netko zagrije za mene više mene ne zanima. Zato me je i "sredila" konjukcija tranzitnog Pl na natalnoj veneri, poludjela sam za tipom kad sam ga prvi put vidjela i više mi ne izlazi iz glave, on nije zainteresiran, a da je i slučajno zainteresiran onda on mene nebi zanimao. Tako je to s Pl90Ve.[/QUOTE]

potpuno se slazem :)

gasimetrija
25-08-2011, 09:45
Upravo nadjoh ovo:
Sunce kvadrat opozicija Jupiter

Mozete biti nadmeni i egoisticni, skloni da pomislite kako mozete ciniti sve sto vam je volja, ali onog trenutka kad utvrdite svoje prioritete, moci cete da ostvarite svaki cilj. Mozete ispoljavati neogranicen optimizm, mozete biti skloni hazarderstvu i prekomernom uzivanju u hrani, seksu i picu. Ovaj aspekt cesto stvara mahere i ljude sposobne da prevedu druge zedne preko vode. Mogu vas privuci sport i pravo. Dobar aspekt Saturna moze biti od pomoci u ovakvoj konstelaciji.


Marion Marc i Dzoan Mekevers

Aurora
25-08-2011, 10:24
Meni su i So i MO dobro ugrozeni. Potvrdjujem ovo za kvadrat So i Ju, pretjerani optimizam najvise osjecam, a valjda i zbog Mo u Strijelcu 90 Ju... Ono sto sigurno znam je da svi kvadrati, kod mene bar, daju nevjerovatnu snagu odnosno ogromnu kolicinu energije koja s vremena na vrijeme dozivljava eksploziju, pa ako se u tom trenutku nema izduvni ventil,tj, ako nismo usmjereni na neki odredjeni cilj sve ide samo u rasipanje.Istina, kad se utvrde prioriteti ostvarenje cilja je neizbjezno.Sto se tice gore navedenog za So 90 Mo, imam negativna osjecanja za mjesto u kom sam rodjena, tim prije sto je Mou strijelcu, pa mi se uvijek cini da je negdje daleko bolje nego tu gdje sam... I da, potreba za pomaganjem drugima postoji,nekad i pretjerujem u tome sto je karakteristika kvadrata So i Mo prema Jupiteru i to prerasta u drugi problem, ne znam da kazem NE.

gasimetrija
25-08-2011, 10:36
Aurora, imas 12 kvadrata u natalnom, nije malo...
Sto se tice pomoci drugima,...nikad nije mnogo, i ja dosta pomazem (MO u Strelcu)...i treba tako.Kazu da je svaka pomoc dobrodosla-sve dok ne pomognes toliko da promenis coveku sudbinu,..e to onda nije dobro.

Aurora
25-08-2011, 12:08
Aurora, imas 12 kvadrata u natalnom, nije malo...
Sto se tice pomoci drugima,...nikad nije mnogo, i ja dosta pomazem (MO u Strelcu)...i treba tako.Kazu da je svaka pomoc dobrodosla-sve dok ne pomognes toliko da promenis coveku sudbinu,..e to onda nije dobro.
Da, silni kvadrati... Da mi nema ovog trigona Me i Pl ko zna sta bi bilo ;-)Mislim da pretjerujem nekad u pomoci u smislu da je nudim i kada mi je neko ne trazi i uporno nastavljam, iako je ta osoba na neki nacin odbija.Vidim da bi to nesto sto joj oredlazem ili nudim bilo dobro za nju i onda sam uporna...

gasimetrija
25-08-2011, 12:11
Mislim da pretjerujem nekad u pomoci u smislu da je nudim i kada mi je neko ne trazi i uporno nastavljam, iako je ta osoba na neki nacin odbija.Vidim da bi to nesto sto joj oredlazem ili nudim bilo dobro za nju i onda sam uporna...


ovo gore-kao da sam ja napisala...isti slucaj i sa mnom!

uranija
25-08-2011, 13:11
a niste osetile da imate duznost da to radite...ja imam takav osecaj da je to moja sudbina da sijam za druge i da im pomognem da sijaju:)nekad me to toliko optereti,a ne mogu da prekinem...

gasimetrija
25-08-2011, 13:32
imam osecaj moralne duznosti,a ne iz licnog stava...
ako sam dobro objasnila...
i nikada ne ocekujem da mi se vrati, jer mislim da sve kruzi-ucinicu ja nekom,a taj neko nece imati priliku da se bas meni oduzi,al ce nekom trecem pomoci koliko moze,i tako u krug.:-)

kentauri
25-08-2011, 13:33
Venera kvadrat Pluton

Vaše romanse su obično karmičke ili predodređene i moguće su tajne veze. Tenzije, strasti u odnosima, mogu biti takve da ih je teško kontrolisati ili pravilno usmeriti. A, sa druge strane, psihološke inhibicije mogu sprečiti pozitivno ispoljavanje seksualnosti. Problem je što idete na sve ili ništa, ili ste previše zahtevni ili potpuno pokorni u vezi. Morate naučiti da nađete ravnotežu između krajnjosti.
Ovo je jedan od aspekata koji ukazuju na 'fatalnu privlačnost' , pri čemu je jedan od partnera dominantan, a drugi trpi. Kontakt Venere i Plutona je veoma 'magnetičan'. Vaše podsvesne želje obično bivaju ispunjene posredstvom ljudi koje vi sami privlačite u svoj život, a pitate se zašto.
Razmislite osvojim osećanjima, ljudima koje privlačite, načinu na koji se oni odnose prema vama i želite li takav tretman. Imajte na umu svoju privlačnost i ne osećajte krivicu zbog svojih osećanja, nego ih upoznajte.
Ako ostali elementi u karti to podržavaju, aspekt se može ispoljiti kroz promiskuitet, mazohizam i sl.


Ovo je suština onoga što sam čitala na raznim engleskim sajtovima. Sve u svemu, ovaj kvadrat zahteva preispitivanje sebe, kao i svi uostalom.

goga73
25-08-2011, 13:42
Venera kvadrat Pluton

Vaše romanse su obično karmičke ili predodređene i moguće su tajne veze. Tenzije, strasti u odnosima, mogu biti takve da ih je teško kontrolisati ili pravilno usmeriti. A, sa druge strane, psihološke inhibicije mogu sprečiti pozitivno ispoljavanje seksualnosti. Problem je što idete na sve ili ništa, ili ste previše zahtevni ili potpuno pokorni u vezi. Morate naučiti da nađete ravnotežu između krajnjosti.
Ovo je jedan od aspekata koji ukazuju na 'fatalnu privlačnost' , pri čemu je jedan od partnera dominantan, a drugi trpi. Kontakt Venere i Plutona je veoma 'magnetičan'. Vaše podsvesne želje obično bivaju ispunjene posredstvom ljudi koje vi sami privlačite u svoj život, a pitate se zašto.
Razmislite osvojim osećanjima, ljudima koje privlačite, načinu na koji se oni odnose prema vama i želite li takav tretman. Imajte na umu svoju privlačnost i ne osećajte krivicu zbog svojih osećanja, nego ih upoznajte.
Ako ostali elementi u karti to podržavaju, aspekt se može ispoljiti kroz promiskuitet, mazohizam i sl.


Ovo je suština onoga što sam čitala na raznim engleskim sajtovima. Sve u svemu, ovaj kvadrat zahteva preispitivanje sebe, kao i svi uostalom.

Ima mnogo istine u iznesenom, osim promiskuiteta (nema ni sexa, kakvog crnog promiskuiteta ;) )

kentauri
25-08-2011, 13:53
Ima mnogo istine u iznesenom, osim promiskuiteta (nema ni sexa, kakvog crnog promiskuiteta ;) )

Lepo kaže, ako ostali elementi u karti to podržavaju ;)
Ni mene to nije zakačilo, pa imam i Venera kvadrat Saturn između ostalog, kako bi i moglo. Pribojavam se samo ove karme, sve mi se čini da vreba negde iza ugla i da će biti burno. Ma moja Venera je sva u kvadratima, milina jedna :(

gasimetrija
25-08-2011, 13:55
Aspekti Mjeseca sa Plutonom 90 st.
Loša aspektura je opasnija i od aspekta sa Marsom. Tu su u pitanju koreni, neko u familiji se ogrešio i vi tu stvar morate da završite. Nekome ste dužni i neko će imati tendenciju da vam uzme, potrebno je samo da se opustite i date. Nikakvo opiranje ovde neće dati dobar ishod, samo odlaganje i ponavljanje. Zbog nekoga iz porodice su ljudi stradali i u datom trenutku je potrebno tu prošlu stvar očistiti.
Sve što je nekome nekada donelo patnju mora da se očisti kako se zemlja ne bi punila, ne smeju se događaji zatrpavati, skrivati jer vremenom sve to mora da se sredi. Ovo je veoma često slika porodičnog prokletstva, potrebno je pročišćenje jer je ovo nezgodan susret Mesec sa 3. stepenom Škorpiona . Čak i kada je u pitanju separacioni aspekat događaji su neminovni ali je ovo dobar pokazatelj da je deo već očišćen od strane predaka i na vama je da nastavite povoljne aktivnosti. Posmatrajte dispozitora jer on u startu ukazuje na nastavak, postupak i sam tok kao i posledice prevazilaženja. Pluton jeste zločin, to je Mars koji je skriven pa se o ovim događajima najčešće ne govori među članovima porodice.
A. Imširagić

Uocila sam da ,sem sto ja imam kvadrat meseca i plutona, ima los odnos ove dve planete,opoziciju,i moj rodjeni brat.(Inace ovaj navod vazi i za opoziciju).Rekla big da je mesec taj koji je nosioc "duga"i da se odnosi na majcinu familiju,a ne na ocevu.

Ako pogledam dispozitore...dispozitor mog meseca je jupiter,koji je u padu u blizancima u 4 kuci...i upravo se to desilo...na gubitku sam za nekretninu(razvodom...citat:Nekome ste dužni i neko će imati tendenciju da vam uzme, potrebno je samo da se opustite i date. Nikakvo opiranje ovde neće dati dobar ishod, samo odlaganje i ponavljanje).
Sa druge strane gledano-dispozitor plutona je merkur,kao vladar device i on je upravo predstavio mog bivseg muza...gledano po TA).

Kod mog brata-ista prica.Njegov dispozitor meseca je neptun jer je vladar riba,otisao u 10 kucu u strelca,i u konjukciji je sa venerom,a dispozitor plutona(u vagi)je venera u strelcu u 9 kuci...
naime, njegova 1 supruga je rodjena u Parizu,ziveli su tamo,i kojoj je on ostavio svojih 50.000,00 maraka(tadasnja valuta) posle razvoda svojevoljno.

I dodatno oboje imamo mesec u kvadratu sa saturnom.

Ovde se sve ,bas sve poklopilo.Definitivno porodicno prokletstvo,i kod brata i kod mene.

goga73
25-08-2011, 14:23
Lepo kaže, ako ostali elementi u karti to podržavaju ;)
Ni mene to nije zakačilo, pa imam i Venera kvadrat Saturn između ostalog, kako bi i moglo. Pribojavam se samo ove karme, sve mi se čini da vreba negde iza ugla i da će biti burno. Ma moja Venera je sva u kvadratima, milina jedna :(

Meni je dovoljan jedan aspekt Ve90Pl pa da napravi gluposti, ako ih ti imaš više :(

Karma će ti sigurno doći, kad tad, meni s 34 g i još se nisam oporavila, ni nakon 4 g.
Je li jako gadan kvadrat Venera-Saturn?

kentauri
25-08-2011, 15:08
Meni je dovoljan jedan aspekt Ve90Pl pa da napravi gluposti, ako ih ti imaš više :(

Karma će ti sigurno doći, kad tad, meni s 34 g i još se nisam oporavila, ni nakon 4 g.
Je li jako gadan kvadrat Venera-Saturn?

Nažalost, sve ukazuje na to da me čeka neko dugovanje koje moram vratiti. Koliko shvatam i Saturn mi je sada u fazi povratka na natalnu poziciju i bliži se. To ništa ne znam da tumačim, ali osećam. Moram još da učim mnogo da bih shvatila svoj Saturn. Da ne idem u off, Venera kvadrat Saturn takođe može imati veze sa karmom, otežava ulazak u vezu, obično je jako teško imati poverenja u nekog, prepustiti se do kraja, bar je tako kod mene. Ima toga dosta, mislim da je dobro opisano na forumu

goga73
25-08-2011, 15:19
Nažalost, sve ukazuje na to da me čeka neko dugovanje koje moram vratiti. Koliko shvatam i Saturn mi je sada u fazi povratka na natalnu poziciju i bliži se. To ništa ne znam da tumačim, ali osećam. Moram još da učim mnogo da bih shvatila svoj Saturn. Da ne idem u off, Venera kvadrat Saturn takođe može imati veze sa karmom, otežava ulazak u vezu, obično je jako teško imati poverenja u nekog, prepustiti se do kraja, bar je tako kod mene. Ima toga dosta, mislim da je dobro opisano na forumu

Ni ja baš ne kužim astrologiju, ali koliko kužim, znam da mi Pluton donosi probleme, a i Saturn u 5. kući djeluje kao i tebi u kvadratu s Venerom. Također se teško prepustim, nepovjerljiva sam, nisam za veze na brzaka i usputne vezice...bolje nikakva veza nego nešto bezveze...također nisam zaljubljiva, rijetko se događa da mi se netko i svidi :rolleyes:

gasimetrija
25-08-2011, 15:27
Vracanje "duga"je uglavnom pri jednom od prelazaka tranzitnog saturna preko vladara znaka u kom je pluton(bar kod mene, u mom slucaju)

kentauri
25-08-2011, 15:34
Vracanje "duga"je uglavnom pri jednom od prelazaka tranzitnog saturna preko vladara znaka u kom je pluton(bar kod mene, u mom slucaju)

Hvala na ovome, nisam to znala, znači da može biti i kasnije.
Izvinjenje, što na ovoj temi malo 'brljam' o Saturnu :o

@goga73 tako istinito, svaka reč

silver006
25-08-2011, 15:59
Mislim da pretjerujem nekad u pomoci u smislu da je nudim i kada mi je neko ne trazi i uporno nastavljam, iako je ta osoba na neki nacin odbija.Vidim da bi to nesto sto joj oredlazem ili nudim bilo dobro za nju i onda sam uporna...


ovo gore-kao da sam ja napisala...isti slucaj i sa mnom!

I ja sam u klubu, vec me ljudi oko mene upozoravaju da treba da prestanem, nekada i ja pomislim da treba...ali onda naidje situacija i ja kao hipnotisana uradim. Da me pogresno ne shvatite, nije mi tesko, ali nekada ljudi nemaju mere a ja kao da imam govornu manu i ne umem da kazem ne. Problem je sto sam ljude oko sebe navikla na to, nisu oni krivi nego...JA

Aurora
25-08-2011, 16:20
imam osecaj moralne duznosti,a ne iz licnog stava...
ako sam dobro objasnila...
i nikada ne ocekujem da mi se vrati, jer mislim da sve kruzi-ucinicu ja nekom,a taj neko nece imati priliku da se bas meni oduzi,al ce nekom trecem pomoci koliko moze,i tako u krug.:-)

Pa valjda ako dajemo od srca i ne ocekujemo da nam se vrati...Ispunjavamo svoju potrebu da dajemo, a ako radimo da bi nam se vratilo onda je to vec proracunatost ili nesto drugo...

silver006
25-08-2011, 17:19
Pa valjda ako dajemo od srca i ne ocekujemo da nam se vrati...Ispunjavamo svoju potrebu da dajemo, a ako radimo da bi nam se vratilo onda je to vec proracunatost ili nesto drugo...
Ja uradim i ne razmisljam da li ce se vratiti, ili zato sto je nesto dobro. Uradim automatski, zato sto mogu.

supernova
25-08-2011, 19:11
Kvadrat ima numerološku vrijednost broja 4 i prirodu saturna/jarca (pritisak, ograničenje), a akcija (MA) dolazi kao posljedica želje za oslobadjanjem od ograničenja, zagušenja...(egzaltacija MA u jarcu!), da bi se razriješio kvadrat treba gledati SA i njegovo dostojanstvo (strpljenje, taktičnost) a zatim MA koji ukazuje kako će osoba reagovati, s koliko snage i upornosti će izgurati stvar do kraja...

Recimo, imati SA u ovnu je znak ishitrenosti, nestrpljivosti, nepromišljenosti, brzine...ovo je znak njegovog pada, pa i kvadrat izmedju odredjenih planeta, koji iskušava naše strpljenje, razrješava se na jedan neharmoničan i netaktičan način, možda najviše na našu štetu jer SA ujedno govori i o načinu skupljanja karmičkog tereta, pa ćemo najviše izazova imati u pogledu strpljivosti i trpeljivosti...U svakom kvadratu treba prepoznati izazov za SA i MA...

a ako su SA i MA u medjusobnom kvadratu, imamo u sukobu dvije planete koje su od suštinske važnosti i nije se lako nositi s njim...pa se sve u natalu prelama kroz ovaj kvadrat, tamo recimo imamo VE90MA (ljubomora), a ovamo SA90MA (sputanost energije, kočnice) i na kraju imamo rezultat mržnju sa patološkom ljubomorom, jer svaki put kada se javi ljubomora, istovremeno se pokrene i SA90MA jer se traži izlaz, pronalazi se način da se aktivira mehanizam strpljivosti, da se nešto isplanira i stvori odredjeni koncept (SA), te potreba za odredjenom akcijom (MA), ali teško je kanalisati i razriješiti te destruktivne sile, jer nema ni takta ni energije da se izduva ta destrukcija...naravno, treba gledati dostojanstvo i vladarstva planeta...ali kada imamo destrukciju te vrste, onda imamo i odredjenu opasnost...zato osobe sa MA90SA često slome nogu, ruku, imaju padove i sl., a to je ventil za nakupljenu destruktivnu energiju...

Kod povoljnog aspekta SA i MA, oni će da saradjuju i prebacuju impuls na jedan lagan način, pa će jedan drugog da isprate, ako recimo SA u lavu djeluje iz ega i zna biti veoma nezgodan, a tamo ga trigonom dočeka MA u strijelcu koji voli izazov, akciju, sport, možemo imati nezgodnog tipa koji trenira borilačke vještine i neće se ustručavati da se i fizički obračuna ili da ispolji veliku nadmoć u odnosu na odredjeni problem ili protivnika, a isto tako da riješi bilo koji drugi kvadrat (izazov) sa velikom dozom optimizma i izdržljivosti...on će jednostavno da ispuca problem u hodu i neće se puniti negativom...

...eto, ja se malo raspisala u naletu inspiracije...:D

silver006
25-08-2011, 19:21
Supernova neka si se ti raspisala, sjajan tekst, mene si rasteretila :) ima nade

Buby
25-08-2011, 21:43
Kvadrat ima numerološku vrijednost broja 4 i prirodu saturna/jarca (pritisak, ograničenje), a akcija (MA) dolazi kao posljedica želje za oslobadjanjem od ograničenja, zagušenja...(egzaltacija MA u jarcu!), da bi se razriješio kvadrat treba gledati SA i njegovo dostojanstvo (strpljenje, taktičnost) a zatim MA koji ukazuje kako će osoba reagovati, s koliko snage i upornosti će izgurati stvar do kraja...

a ako su SA i MA u medjusobnom kvadratu, imamo u sukobu dvije planete koje su od suštinske važnosti i nije se lako nositi s njim...pa se sve u natalu prelama kroz ovaj kvadrat, SA90MA (sputanost energije, kočnice) jer se traži izlaz, pronalazi se način da se aktivira mehanizam strpljivosti, da se nešto isplanira i stvori odredjeni koncept (SA), te potreba za odredjenom akcijom (MA), ali teško je kanalisati i razriješiti te destruktivne sile, jer nema ni takta ni energije da se izduva ta destrukcija...naravno, treba gledati dostojanstvo i vladarstva planeta...ali kada imamo destrukciju te vrste, onda imamo i odredjenu opasnost...zato osobe sa MA90SA često slome nogu, ruku, imaju padove i sl., a to je ventil za nakupljenu destruktivnu energiju...

...eto, ja se malo raspisala u naletu inspiracije...:D

Auuuu Supernova kakav tekst! Ne nosis za nista ovakvo ime :D Divno si ovo opisala...i navela me na razmisljanje. Kod mene u natalu prevladavaju opozicije medutim 2 kvadrata koja imam spadaju medu dva najteza. To su Ma90Pl, Ma90Sa..tako da je dosta kompleksno jer je Ma egzaltiran u Jarcu, a Sa mi pravi 90 sa Ma..imam jakooo kasno paljenje..ali kada krenem sam kao tenk. Mene zanima kanaliziranje ovakve energije. Jeli gledam Pl u Vagi ili Ve u Strijelcu...

supernova
25-08-2011, 23:11
Auuuu Supernova kakav tekst! Ne nosis za nista ovakvo ime :D Divno si ovo opisala...i navela me na razmisljanje. Kod mene u natalu prevladavaju opozicije medutim 2 kvadrata koja imam spadaju medu dva najteza. To su Ma90Pl, Ma90Sa..tako da je dosta kompleksno jer je Ma egzaltiran u Jarcu, a Sa mi pravi 90 sa Ma..imam jakooo kasno paljenje..ali kada krenem sam kao tenk. Mene zanima kanaliziranje ovakve energije. Jeli gledam Pl u Vagi ili Ve u Strijelcu...

Pa MA u jarcu je nesalomiva snaga, al mu izazov ide od SA i PL u 8., prvo izbor studija i izučavanje materije blisko škorpiji može kanalisati tu energiju, a pražnjenje energije kroz MA u 12. bi trebalo doći kroz posao, kako bi se prevazišla destrukcija i nekontrolisani bijes, mrznja i ljubomora...mozda ona nije sada izrazena u tolikoj mjeri, ali recimo period vladavine MA koji nastupa poslije 42-e godine moze znatno podici nivo agresije i iskusenja, posebno sto je MA zabacen u 12. kući, a on ne voli da mulja i spletkari po tom polju jer je previse otvoren i direktan, a djeluje tebi iza ledja pa stvara energiju koju tesko mozes kontrolisati, on je na neki nacin prisilno zarobljen u 12., pa je najbolje da to bude kroz posao...Iako nemas bas fiksni kvadrat izmedju SA i MA, jer je MA u kardinalnom znaku jarca, ipak PL djeluje kao pojacivac ovog aspekta, on vlada znakom skorpije i procesom eliminacije, oslobadjanja, ako se energija, bilo seksualna, psihicka, fizicka, ne oslobadja na adekvatan nacin, onda se moze odraziti kroz hronicnu bolest, jer su ukljucene 8. i 12. kuca, pa se onda zivi najvidljiviji aspekt ovih kuca a to su ljekari, bolnice i sl....a taj SA u kvadratu koci i sputava oslobadjanje, on kao da daje neki strah, blokadu, ujedno je i vladar asc pa je to ucesce licnog faktora...

Kora
25-08-2011, 23:29
superonova, koliko ''pomaze" kod kvadrata ako je taj aspekt separacioni?....mene gusi ovaj moj separacioni kvadrat Mo u Ribama i Sa u Blizancima, a i pride im dispozitori u kvadratu...

Buby
25-08-2011, 23:32
Pa MA u jarcu je nesalomiva snaga, al mu izazov ide od SA i PL u 8., prvo izbor studija i izučavanje materije blisko škorpiji može kanalisati tu energiju, a pražnjenje energije kroz MA u 12. bi trebalo doći kroz posao, kako bi se prevazišla destrukcija i nekontrolisani bijes, mrznja i ljubomora...mozda ona nije sada izrazena u tolikoj mjeri, ali recimo period vladavine MA koji nastupa poslije 42-e godine moze znatno podici nivo agresije i iskusenja, posebno sto je MA zabacen u 12. kući, a on ne voli da mulja i spletkari po tom polju jer je previse otvoren i direktan, a djeluje tebi iza ledja pa stvara energiju koju tesko mozes kontrolisati, on je na neki nacin prisilno zarobljen u 12., pa je najbolje da to bude kroz posao...Iako nemas bas fiksni kvadrat izmedju SA i MA, jer je MA u kardinalnom znaku jarca, ipak PL djeluje kao pojacivac ovog aspekta, on vlada znakom skorpije i procesom eliminacije, oslobadjanja, ako se energija, bilo seksualna, psihicka, fizicka, ne oslobadja na adekvatan nacin, onda se moze odraziti kroz hronicnu bolest, jer su ukljucene 8. i 12. kuca, pa se onda zivi najvidljiviji aspekt ovih kuca a to su ljekari, bolnice i sl....a taj SA u kvadratu koci i sputava oslobadjanje, on kao da daje neki strah, blokadu, ujedno je i vladar asc pa je to ucesce licnog faktora...

Jao Supernova divno pises. I sve ovo stoji. Moj izbor studija je vezan za Sco u 8-om polju i zelji da radim sa ljudima kojima je teze/losije nego meni. Kompleksne su te energije i ja sam tek sada nekako pocela shvacati tezinu tih aspekata. Moj Ma se ne prazni kroz sport iako volim hodati, pjesaciti i skijati (Ma u Jarcu) medutim ja se brinem na koji jos nacin bi ja mogla usmjeriti tu energiju jer tek sam sada nasla prvi pravi posao u struci pa neznam bas da se kroz posao to sada dovoljno prazni.

supernova
26-08-2011, 00:18
superonova, koliko ''pomaze" kod kvadrata ako je taj aspekt separacioni?....mene gusi ovaj moj separacioni kvadrat Mo u Ribama i Sa u Blizancima, a i pride im dispozitori u kvadratu...

Pa ovo je egzaktni kvadrat koji je ujedno i najjači aspekt, separacija bi bila da je MO odmakao bar stepen-dva, egzaktni aspekti su nekako sudbinski i realni u svom punom zamahu...Problem je što tebi SA u blizancima, kao vladar 3. kuće onemogućava da se izraziš na pravi način i da kažeš sve što misliš, jer daje neki strah od otvorenog razgovora i komunikacije, javnog nastupa i sl, daje površnost i inferiornost i kao takav guši ovaj placljivi MO u ribama i daje osjećaj tuge i depresije i sl., ako uzmemo da se kroz to ogranicenje javlja potreba za akcijom i oslobadjanjem (MA) i da je isti u izgonu i slucajnoj debilitaciji, a to je MA koji nema bas hrabrosti da se suprotstavi, on ce vise da guta i da sebe "jede" iznutra i napuhan da uporno šuti, ali od njega nema neke velike koristi, ili ce da se posvadja na jedan nacin koji je stetan za tebe ili nosi razdor sa drugima...ali recimo jedan vid oslobadjanja negativnosti ovog SA jeste pisanje, pa sve sto osjecas i nemas hrabrosti da ispoljis i kazes drugima to je da sve u najsitnije detalje najiskrenije napises ili izgovoris prema svom zamisljenom partneru, protivniku i sl., da jednostavno udješ u srž ispravne komunikacije i uspostavljanja harmonicnih odnosa...

Beba977
26-08-2011, 00:30
A mene ugusi cini mi se najtezi kvadrat uopste,MO90SA.On je t-kvadratu,a izduvni kanal bi trebao da bude SA.Dispozitor SA je SO na algolu.Sta mislis Supernova,kako ja mogu da kanalisem ovaj aspekat?

supernova
26-08-2011, 00:31
Jao Supernova divno pises. I sve ovo stoji. Moj izbor studija je vezan za Sco u 8-om polju i zelji da radim sa ljudima kojima je teze/losije nego meni. Kompleksne su te energije i ja sam tek sada nekako pocela shvacati tezinu tih aspekata. Moj Ma se ne prazni kroz sport iako volim hodati, pjesaciti i skijati (Ma u Jarcu) medutim ja se brinem na koji jos nacin bi ja mogla usmjeriti tu energiju jer tek sam sada nasla prvi pravi posao u struci pa neznam bas da se kroz posao to sada dovoljno prazni.

Kvadrati su aspekti unutrasnje napetosti, ako osjetis nezadovoljstvo i energiju koja se gomila, kuha, ako se cesto svadjas ili te razara neka unutrasnja mrznja i bijes, na primjer u bilo kojoj situaciji, na ulici, na poslu i sl. osjecas u sebi nagon da izbacis neku negativu, nisi u skladu sama sa sobom ili se prisiljavas da budes ono sto nisi, a potiskujes svoje istinske potrebe da pustis svoj bijes na povrsinu, onda se moras intenzivnije okrenuti sportu jer je to najadekvatniji oblik sagorijevanja destruktivne energije, izmedju ostalog i bavljenje streljaštvom (MA-oružje), planinarenje i sl...najbolje ti mozes osjetiti intenzitet i kvalitet svoje energije i potrebu da je sublimiras kroz fizicke aktivnosti...

Buby
26-08-2011, 00:39
Kvadrati su aspekti unutrasnje napetosti, ako osjetis nezadovoljstvo i energiju koja se gomila, kuha, ako se cesto svadjas ili te razara neka unutrasnja mrznja i bijes, na primjer u bilo kojoj situaciji, na ulici, na poslu i sl. osjecas u sebi nagon da izbacis neku negativu, nisi u skladu sama sa sobom ili se prisiljavas da budes ono sto nisi, a potiskujes svoje istinske potrebe da pustis svoj bijes na povrsinu, onda se moras intenzivnije okrenuti sportu jer je to najadekvatniji oblik sagorijevanja destruktivne energije, izmedju ostalog i bavljenje streljaštvom (MA-oružje), planinarenje i sl...najbolje ti mozes osjetiti intenzitet i kvalitet svoje energije i potrebu da je sublimiras kroz fizicke aktivnosti...

Sa svakim novim postom me jos vise odusevis. Hvala ti najljepse na odvojenom vremenu i trudu jer shacam kako je najteze aspekte i njihovu dinamiku najteze objasniti. Inace mrzim svadu i kada me napadnu ja se povucem i ne uzvracam jer mi je lakse nositi se s time da je netko mene povrijedio nego da sam ja nekoga povrijedila. Medutim od ove godine sam malo probitacnija i to zato jer me sila natjerala (nisam mogla naci posao, nisko samopouzdanje) i dok sam crncila kao konobarica osjetila sam neku ljutnju i pocela mirno ali sigurno u sebe malo po malo govoriti sta mislim/osjecam. E da isto u vezi..dozvolila sam puno previse i onda sam pocela postavljati granice i manje dozvoljavati da me netko bas onako psihicki muci. Nekada ne bi ni toliko rekla ni pokazala. Inace osim te dvije situacije ja ne osjecam bas te ljubomore, bijesove itd na tako jak nacin...pa se bojim da ce me ubiti kada nadode sve skupa :D

virgo84
26-08-2011, 00:45
Kvadrati su aspekti unutrasnje napetosti, ako osjetis nezadovoljstvo i energiju koja se gomila, kuha, ako se cesto svadjas ili te razara neka unutrasnja mrznja i bijes, na primjer u bilo kojoj situaciji, na ulici, na poslu i sl. osjecas u sebi nagon da izbacis neku negativu, nisi u skladu sama sa sobom ili se prisiljavas da budes ono sto nisi, a potiskujes svoje istinske potrebe da pustis svoj bijes na povrsinu, onda se moras intenzivnije okrenuti sportu jer je to najadekvatniji oblik sagorijevanja destruktivne energije, izmedju ostalog i bavljenje streljaštvom (MA-oružje), planinarenje i sl...najbolje ti mozes osjetiti intenzitet i kvalitet svoje energije i potrebu da je sublimiras kroz fizicke aktivnosti...

znas supernova kako ja gledam taj kvadrat, posto se borim sa par njih i to muski principi, a postajem svjesna njih....to je kao da osjetis neki nalet jake energije, i ti u mislima si sposoban da djelujes i odradis to sto zelis( kod mene mars u strijelcu, pa je on kao neki borac, hoce da spasi svijet, pa hoce da natjera ljude da ga slusaju i da ga se plase u jednu ruku i da ima moc i zastitu da sve to odradi...znaci strijelac, a sunce devica kvadrat, eto tu je ta moc od sunca koju trazi,a opet hoce da bude slobodnjak, da ne zavisi od nikoga, pa kvadrat merkur, da ima dominaciju u govoru)..i sad ta energija je u jednom jako malom tijelu zatvorena i e zna kako da izadje, a tijelo osjeca da je ima previse, kao da ce da eksplodira...i kad se taj kvadrat pokrene, tu se prov misli tesko kontrolisu, jer ti misaono kreces u akciju al kako meni je tu i uran tu nema krecanja, to je samo eksplozija, vec pokrenuta...i ti sad cekas neki bum..tj realizaciju te energije onako kako si je zamislila a dobijes malog nasilnika koji vice, svadja se a nista ne postize, samo sebi skace u stomak...i ja tako znam da to mogu, znam da to postoji u meni, da ja mogu velika djela da napravim a na kraju ta je realizacija previse smijesn ada bi se opisivala....
e sad dal je resenje u sportu..jeste sigurno al ja i kad se bavim sportom ostaje tu energije da se opet prave ti neki planovi...pa ja sad malo pocinjem da kapiram da ja treba da vjezbam samokontrolu...i tako strpljivo i polako se ucim da precutim, brecnem se ja, al opet ne toliko kao prije i ako krenem brzo stanem, jer sam vec sad svjesna, znaci u mislima da to tako ne treba...tako da sve treba da pocne od onog u vama..kad kazete sebi e to i to mi ne valja, ajde da se mijenjam...bar ja to tako vidim:)

supernova
26-08-2011, 01:13
znas supernova kako ja gledam taj kvadrat, posto se borim sa par njih i to muski principi, a postajem svjesna njih....to je kao da osjetis neki nalet jake energije, i ti u mislima si sposoban da djelujes i odradis to sto zelis( kod mene mars u strijelcu, pa je on kao neki borac, hoce da spasi svijet, pa hoce da natjera ljude da ga slusaju i da ga se plase u jednu ruku i da ima moc i zastitu da sve to odradi...znaci strijelac, a sunce devica kvadrat, eto tu je ta moc od sunca koju trazi,a opet hoce da bude slobodnjak, da ne zavisi od nikoga, pa kvadrat merkur, da ima dominaciju u govoru)..i sad ta energija je u jednom jako malom tijelu zatvorena i e zna kako da izadje, a tijelo osjeca da je ima previse, kao da ce da eksplodira...i kad se taj kvadrat pokrene, tu se prov misli tesko kontrolisu, jer ti misaono kreces u akciju al kako meni je tu i uran tu nema krecanja, to je samo eksplozija, vec pokrenuta...i ti sad cekas neki bum..tj realizaciju te energije onako kako si je zamislila a dobijes malog nasilnika koji vice, svadja se a nista ne postize, samo sebi skace u stomak...i ja tako znam da to mogu, znam da to postoji u meni, da ja mogu velika djela da napravim a na kraju ta je realizacija previse smijesn ada bi se opisivala....
e sad dal je resenje u sportu..jeste sigurno al ja i kad se bavim sportom ostaje tu energije da se opet prave ti neki planovi...pa ja sad malo pocinjem da kapiram da ja treba da vjezbam samokontrolu...i tako strpljivo i polako se ucim da precutim, brecnem se ja, al opet ne toliko kao prije i ako krenem brzo stanem, jer sam vec sad svjesna, znaci u mislima da to tako ne treba...tako da sve treba da pocne od onog u vama..kad kazete sebi e to i to mi ne valja, ajde da se mijenjam...bar ja to tako vidim:)

Kako je tvoj ME u djevici ovo lijepo obrazlozio.;)
napetost se mora negdje osloboditi, a to je energija koja je kako kazes zarobljena u tijelu, mislima, osjecajima i jaki kvadrati sa UR, MA vode do eksplozije, ali to su sve aspekti pomocu kojih radimo na samokontroli i strpljivosti (SA) i pravilnom usmjeravanju energije (MA).
Sa kvadratima moraju postojati odredjena iskustva i padovi da bi se s vremenom došlo do tog - e sad cu malo drugacije, sad cu da iskuliram, sad cu da budem strpljivija i sl...jer nekako uvijek shvatimo da je kvadrat samo ono sto je u nama...recimo, kod opozicije su prisutne uvijek druge osobe koje predstavljaju suprotnost i osobine koje nemamo, pa ih nekako nadopunjavamo kroz druge osobe, dok kvadrat jest naš unutrašnji konflikt i predstavlja osobine koje bi trebali da razvijemo u sebi kroz borbu sa vlastitom prirodom, kvadrat jeste aspekt ograničenja ali kroz ispravnost djelovanja i poštivanje odredjenih zakonitosti, discipline daje rezultate...sto bi rekao jedan moj drug, kvadrat je poput savijanja komada zeljeza golim rukama, treba celicna volja i snaga, ali je ipak moguce...Opozicije je teže prevazići nego kvadrate...

Buby
26-08-2011, 02:20
Bravo Virgo&Supernova sve ste to jako lijepo objasnile. Meni je puno lakse nakon vasih opisa razumijeti manifestaciju tih kvadrata, njihovu energiju i unutrasnja razdiranja koje oni donose.
Ja moram dodati da je istina da treba mudrosti i razboritosti kako bi covjek prevazisao takve nalete energije i naucio se naprosto izboriti sam sa sobom. A za to trebaju godine rada i usmjeravanja sebe..i ono sto je najvaznije jedna velika velika zrelost. Jer se covjeku desi da i onda kada shvati neke svoje pogresne reakcije i ponasanja, da mu prosto njegova priroda i mladost ne daju da se smiri i stalozeno izreagira. Generalno treba dosta vremena da covjek do kraja spozna sebe i svoje dobre i lose osobine, da shvati sta mu je prihvatljivo a sta ne, da nauci postaviti i sam imati granice i da razumije da se ne treba upustati u svaku bitku.

gasimetrija
26-08-2011, 09:09
Supernova svaka cast na objasnjenju!!!

Kora
26-08-2011, 11:33
Pa ovo je egzaktni kvadrat koji je ujedno i najjači aspekt, separacija bi bila da je MO odmakao bar stepen-dva, egzaktni aspekti su nekako sudbinski i realni u svom punom zamahu...Problem je što tebi SA u blizancima, kao vladar 3. kuće onemogućava da se izraziš na pravi način i da kažeš sve što misliš, jer daje neki strah od otvorenog razgovora i komunikacije, javnog nastupa i sl, daje površnost i inferiornost i kao takav guši ovaj placljivi MO u ribama i daje osjećaj tuge i depresije i sl., ako uzmemo da se kroz to ogranicenje javlja potreba za akcijom i oslobadjanjem (MA) i da je isti u izgonu i slucajnoj debilitaciji, a to je MA koji nema bas hrabrosti da se suprotstavi, on ce vise da guta i da sebe "jede" iznutra i napuhan da uporno šuti, ali od njega nema neke velike koristi, ili ce da se posvadja na jedan nacin koji je stetan za tebe ili nosi razdor sa drugima...ali recimo jedan vid oslobadjanja negativnosti ovog SA jeste pisanje, pa sve sto osjecas i nemas hrabrosti da ispoljis i kazes drugima to je da sve u najsitnije detalje najiskrenije napises ili izgovoris prema svom zamisljenom partneru, protivniku i sl., da jednostavno udješ u srž ispravne komunikacije i uspostavljanja harmonicnih odnosa...

Ostaje mi da pisem dnevnik. Sve tacno sto se tice komunikacije, pogotovu verbalne. Uzas....imam osecaj da me svet oko mene ne razume...i onda se ljutim sto bilo sta kazem...dok sam bila mladja izbegavala sa da pricam u drustvu, upravo iz razloga da me pogresno ne shvate i ne odbace (sestra blizanka mi je bila advokat u drustvu)....nisam volela da pisem sastave u skoli, te casove sam vesto izbegavala..da ne pokvarim ocenu.
Hvala mnogo supernova;)

kanon
26-08-2011, 12:13
Imam i ja maklčice viška tih kvadrata ;) . I taj moj T-kvadrat, nigdje dobrog aspekta, reklo bi se nema izlaza. E sad Ve90Ju i nije tako loš. Em je separacioni, em su dva benefika u kontaktu pa eto akcije ka ljepoti. Al ovaj Ju90Sa? što da vam kaem, dr.Jeckil and mr. Hide. Kad nešto učinim, zašto sam to učinila, a kad nešto ne učinim, onda zašto nisam? Kad odem u kupovinu i kupim, onda mislim možda nisam trebala, a kad ne kupim, e onda se žderem jer sam valjda baš trebala to učiniti... Umara taj aspekt jednom nogom na kočnici, drugom na gasu. Baš oduzima energiju.

supernova
26-08-2011, 12:57
A mene ugusi cini mi se najtezi kvadrat uopste,MO90SA.On je t-kvadratu,a izduvni kanal bi trebao da bude SA.Dispozitor SA je SO na algolu.Sta mislis Supernova,kako ja mogu da kanalisem ovaj aspekat?

Ne cekaju kvadrati da ih riješe druge osobe, to su naši unutrašnji konflikti koje će samo drugi da isprovociraju i ukažu na to da ih imamo, da posjedujemo unutrašnja ograničenja koja nas dovode do raznih kriza i frustracija - emotivnih, fizičkih, psihičkih...Treba vidjeti šta ograničava SA u lavu - srce i emocije, daje strah i nepovjerenje, a malo je nezgodno što je to 9. kuća koja se smatra kućom dharme (sudbinskog potencijala sreće), i plus što je to vladar 3. kuće - tvoj način izražavanja, tvoj motorički razvoj od ranog djetinjstva je išao u tom pravcu potiskivanja emocija što je ograničilo tvoju kreativnost i pritiska dusu...Vidis kako je tvoja karta odnosno aspekti oblikovali piramidu a na vrhu je SA...sve su planete u aspektu sa SA i on se za sve pita...MA u ovnu u 5. kuci daje praznjenje kroz emotivna i seksualna zadovoljstva, djecu...

SA predaje dispozitoru krajnji ishod, a to je SO na algolu u 7., to moze biti potpuni gubitak identiteta i poistovjecivanje sa nekim drugim, sa partnerom, tamo je SO u slucajnom izgonu, tvoja prava izvorna priroda jednostavno luta i ne mozes da pronadjes sebe, ti sijas i zivis samo kada postoji neko da upali to svjetlo, trebala bi mnogo vise da radis na svom samopouzdanju, otvaranju za iskrene emocije i povjerenje, bez podizanja barikada i zidova ili prepustanja partneru da pravi poteze kojima ce rusiti ili graditi tvoj osjecaj vrijednosti, kriterije, vec ga sama sebi moras izgraditi ali na bazi veceg povjerenja i otvorene komunikacije prema sebi i drugima...

silver006
26-08-2011, 19:41
Ok, izlaz su dispozitori, a sta ako se i dispozitori nalaze iskljucivo u losim aspektima, evo ja gledam so, ve i me u mom natalu. I so i ve su u kvadratu sa sat, a me kao njihov dispozitor takodjer u kvadratu sa sat???

virgo84
26-08-2011, 20:23
Ok, izlaz su dispozitori, a sta ako se i dispozitori nalaze iskljucivo u losim aspektima, evo ja gledam so, ve i me u mom natalu. I so i ve su u kvadratu sa sat, a me kao njihov dispozitor takodjer u kvadratu sa sat???

pa ja ti mogu reci da nije bas dobro kad se prica zavrsava sa losom dispozicijom, jer to ti je kao da se boris za nesto a ne izadjes iz te borbe kao pobjednik...ali kvadrati su nam samo nesto napola dato, i ja sto sam skapira kod njih je da upravo postoje stvari gdje mi ne mozemo da budemo glavni akteri, aktivnom radnjom..povezes kuce kojima vladaju te planete i jednostavno prihvati da ce mozda ponekat bolje biti da u tim stvarima budemo samo posmatraci, bolje cemo proci ako se tako ponasamo i strpljivo cekamo da se stvari dese..jer kad god krenes da se boris i trazis svoja prava, mozes d anaidjes na zid...nije sad to da nisi ti upravu vec jednostavno nekad smo neshvaceni ili ne umijemo da to ljudima pokazemo kako treba..pa samo strpljenje moze dati resava kvadrate i najbitinije... nikad ne krecati prvi u resavanju stvari, uvjek taj nagon koji dobijes da reagujes iskontrolisi, jer kvadrat to trazi al ipak je bolje nauciti to kontrolisati..i cim malo prodje vrijeme,shvatices d aneke stvari i bolje i da ne radis ili se boris za njih, shvatices cilj al samo hladne glave:)

silver006
26-08-2011, 20:32
Virgo, hvala ti. Cini mi se da sam do sada nekako to i naucila, samo sto to strpljenje i smirenost nas nekada pretvori u kornjace koje se uvuku u svoj oklop, pa na vecinu stvari pocnemo da reagujemo tako.(i gde treba i gde ne treba, nastane konfuzija i nesigurnost) :(

tanjasuba
26-08-2011, 21:11
draga supernova,

da li mozes da prokomentarises moje kvadrate. Zaista ih puno ima, a najgore od svega je to sto su mesec. sunce i AC najvise ugrozeni. Moram da priznam da sto sam starija sve vise osecam njihove uticaje

hvala unapred, suba
http://img832.imageshack.us/img832/8816/astrow2gw02jahp31603232.gif

uranija
27-08-2011, 00:44
Ok, izlaz su dispozitori, a sta ako se i dispozitori nalaze iskljucivo u losim aspektima, evo ja gledam so, ve i me u mom natalu. I so i ve su u kvadratu sa sat, a me kao njihov dispozitor takodjer u kvadratu sa sat???
jesi li primetila sunce i merkur da su zamenili sedista?kada tako nesto vidis,kvadrat pravi dobre stvari,jer su te planete na ok mestima i pricaju svoje price kad zamene mesta tamo gde im jeste mesto:)

silver006
27-08-2011, 00:49
jesi li primetila sunce i merkur da su zamenili sedista?kada tako nesto vidis,kvadrat pravi dobre stvari,jer su te planete na ok mestima i pricaju svoje price kad zamene mesta tamo gde im jeste mesto:) Da, primetila sam, ali sam mislila da i u tom slucaju ostaje isto, samo da su osnazene jer se nalaze u svom sedistu:confused:

uranija
27-08-2011, 00:58
to ce doneti uspeh,kvadrat,trigon,hm...samo ako reaguje prema merkuru pa nam je prirodno da nesto lako zakljucujemo ili da lako dolazimo do stvari i zakljucaka u glavi,ali uspesnu osobu dace kvadrat jer on je akcija...trigoni se upale jos bolje ako ih vezuje neki kavdrat sa planetom,pa i opozicija...sarolika karta je najlepsa...:)

silver006
27-08-2011, 01:06
U tom slucaju, zvuci obecavajuce:) Thanks

uranija
27-08-2011, 01:14
tanjasuba@ mesec kao vladar mc-a ti je pun kvadrata sto znaci puno borbe za ciljeve...radi doma...harmonije tamo ili ti dom trazi svu tu akciju,obrni,okreni,isto je to....

kaiserin
12-10-2012, 22:38
Najjace u svom natalu osecam kvadrat Merkura sa Mesecom i Jupiterom.Medjutim, ta dva aspekta su mi separaciona..Da li ce njihov uticaj proci ? I kada, sta moze biti okidac da njihov uticaj prestne ?meni su ova dva aspekta posebno vazna, zato sto ih gradi Me u ribama, sto je lose..i jos ako dodam ova dva kvadrata..

Neda 86
13-10-2012, 15:29
A kvadrati sa AC?

xypnotica
04-09-2013, 18:45
Pozdrav, evo malo da vam ozivim ovu temu. I ja imam poprilicno kvadratica u natalnoj karti. 12 ako sam ja lepo izbrojao. Sta misliteo ovim mojim?

http://s15.postimg.org/q7juoj89n/natal_wheel_2_php.png
http://s10.postimg.org/jno8i21tl/natal_aspect_grid_php.png

Procitao sam ovih 5 strana sto ste pisale ovde i tacno je dosta, i meni je zivot isto stalna borba, slabo me drzi mesto, i ako imam previse slobodnog vremena hocu da poludim. Ono sto mi nije jasno, zasto ih astrolozi zovu losi aspekti, po nekom mom skromnom misljenju, ovi aspekti jacaju coveka poprilicno.

kentauri
04-09-2013, 21:15
Pozdrav, evo malo da vam ozivim ovu temu. I ja imam poprilicno kvadratica u natalnoj karti. 12 ako sam ja lepo izbrojao. Sta misliteo ovim mojim?


Procitao sam ovih 5 strana sto ste pisale ovde i tacno je dosta, i meni je zivot isto stalna borba, slabo me drzi mesto, i ako imam previse slobodnog vremena hocu da poludim. Ono sto mi nije jasno, zasto ih astrolozi zovu losi aspekti, po nekom mom skromnom misljenju, ovi aspekti jacaju coveka poprilicno.Realno, i nemaš mnogo kvadrata, kad se računaju samo međuplanetarni. Poenta nije u broju kvadrata, suština je da i jedan može biti višestruko vredan :)
Takav je kod tebe egzaktan kvadrat vladara Asc, Merkura i Saturna. I to te direktno opisuje, to si ti. Saturn - borba kroz svakodnevicu ( 6. polje ) za postizanje uspeha u karijeri, promenu statusa, obrazovanje ( vladar MC i 9. polja ) - samo jedno od mogućih tumačenja ... Merkur - pokret, nemir, brzina, komunikacija, misao... Vladar je Asc i 5. polja gde su hobiji, zadovoljsta, ljubav... Jasno je da ti je potrebno maksimalno ispunjeno vreme da funkcionišeš i trošiš energiju. Odakle dolazi ta energija? Imaš Sunce konjukcija Mars, egzaktno, kazimi ako dobro vidim. To je nabijenost energijom, vitalnost, još u 3. polju koje odgovara Blizancima i Merkuru - nemir na kvadrat. I povrh svega, Me90Sa dispozicijom postaje So0Ma ( Mars je dispozitor Saturnu, a Sunce Merkuru ) plus Sunce ima recepciju sa Mesecom u Lavu. I, na toj recepciji se sve završava, čaroban krug između ove 4 planete, praktično ključ svega što navodiš i priče tvog natala. I razlog zašto te iskušenja jačaju, kao što kažeš. Recepcijom sve dolazi na svoje vremenom ( teoretski ). Sve i da nemaš više kvadrata u natalu, ovo bi bilo dovoljno da te učini vrlo aktivnim...

Izazovni aspekti su za nekog pozitivni, za nekog ne ( nemaju svi takav energetski tok u natalu ) pa su i iskustva različita.

xypnotica
05-09-2013, 00:46
Pa ovo ispade jos i dobro.
Da jeste Sunce konjukcija Mars. Ja se nesto puno ne razumem u tumacenje karte, ali jedna prijateljica koja mi je tumacila je bila totalno kontra svega dobrog. Rece mi nesto da imam gomilu nekih losih aspekata, da mi slabije planete slabe/mrace jace, da sam emotivan, slab, da imam gomilu zenskih aspekata i jos puno nekih stvari, da ne kazem ko devojcica...bas je konkretizovala marsa u raku u trecoj kuci, ali i generalno na celu natalnu kartu koju je okarakterisala kao losu kao i ove kvadratice.
Bas me to i navelo da malo proucim svoju natalnu kartu posto mi se dosta stvari koje je ona navela ne poklapaju samnom.

Žnji
05-09-2013, 02:02
Квадрати, а посебно Т - квадрати су дефинитивно најмоћније тачке наталне карте. Као бесни коњи јаки као црна земља, моћни, снажни, непоколебљиви, црњи и луђи и од најбољих белих коња. Али ко ће то ухватити у узде? Али ко ухвати, иде најдаље.

Имам јак фиксни Т - квадрат. Сила је, захвалан сам на њему јер ме је научио стварима до којих се не стиже тако лако, а које остају заувек. Могу да кажем да сам у великој мери успоставио контролу над њим и јасно видим где сам НАУЧЕН шта да радим, а шта не и јасно се виде плодови тога учења. Али увек, увек стоји претња - немој то да радиш ако желиш ово да задржиш!
Али са њима никад краја. Мотив и патња у исто време. Армирање карактера. Ко не армира до краја - поједу га квадрати и изломе. Ко армира - несаломив је.

'' Only the strong will continue. '' Damien Marley

zvjezdica
05-09-2013, 03:17
Ja imam Kvadrat Venere i Saturna koji je zaista težak, a obje planete u svojim sjedištima, Ve u Vagi, Saturn u Jarcu.

Naučila sam sa godinama prevazići neke stvari koje je donio, ali u zadnjih godinu dana čini mi se da više nemam snage za to.

Zaista sam uporna, ne dižem lako ruke od vjere, ljubavi, ideala, ali zar baš svaki put ja moram biti strana koja pati (venera), iako je vladarica 7. polja pa bi to trebali biti partneri?

Totalne blokade i nemogućnosti na tom emotivnom polju.

cesarica
05-09-2013, 09:50
Nema tu price o prevazilazenju aplikacionog kvadrata dve planete u sedistu, posebno pre prvog Sa povratka, premlada si da bi nadjacala uticaj tako snaznog aspekta a Ve si ti, primarno, tek onda partner, tvoja podsvest, sve ono skriveno pa ako ides logikom da samog sebe nikada ne upoznas do kraja, ne znas ni koje su ti boli, sta to Sa svojim dejstvom na vl dvanaeste izaziva.

Ve je licna planeta, ti kao devojka, tvoja emocija. Ne moze partner preuzeti ulogu tvoje emocije, on ce (kad se pojavi uopste) nositi simboliku Ve ali on nije Ve jer je njena esencijalna priroda vezana za tebe, tek onda za njega i sl. Nit dvanaeste i sedme opet povezuje tvoje licno, nesvesno i emotivno, tu ti je polozen vl sedme a Sa ti je poslednjih godinu dana prelazio So, i sem njegove osnovne prirode, So je i vl Mc pa samim tim nosi vecu tezinu jer je osa u pitanju. Skoro je presao Asc, nimalo lako da bi proslo neopazeno.
Kad preuzmes Mo oslabice kvadratura. Iako je separacija u pitanju, trigon i racio zemlje unose stabilnost.

ganci
05-09-2013, 10:49
Meni Ve90Sa daje konstantni nemir. Ve je vladar asc a Sa 4. i 5. pa me na tim poljima i žulja. Što se tiče ljubavi pisalo se o tome a i ja sam pisala, grozan je to aspekt i bez moje Ve u padu. Nadam se da se poboljsa kad predjem u Mo sto rece @cesarica
Vl.1.90vl.4. mi je doneo nelagodnost kad sam u kuci u kojoj sam odrasla. Imam otpor prema svemu što me veže za roditeljski dom. Mnoge stvari radim iz dužnosti i kad god odem jedva čekam da pobegnem. Pri tom imam sasvim normalnu porodicu i normalne odnose ali samo ne volim da sam tamo.

coca
05-09-2013, 14:16
BAS JE LEPO "PROCVETALA "OVA TEMA :)

da se nadovezem...na ove kvadrate natalne, i da pomenem i tranzitne planete koje stvaraju kvadrate...
bas danas npr:
tranzitni mesec u konjukciji sa tranz.suncem u mojoj 7 kuci u devici, i u konjukciji sa natalnim uranom i plutonom
pa sva ta druzina jos u kvadratu sa
natalnim jupiterom
sa natalnim mesecom
(i u opoziciji sa nat. saturnom u 1 kuci)

osecam se bas smoreno,bez energije,i nekako jedva mrdam,ako me razumete
jedan od "tromih"dana
:(

zvjezdica
05-09-2013, 15:58
Nema tu price o prevazilazenju aplikacionog kvadrata dve planete u sedistu, posebno pre prvog Sa povratka, premlada si da bi nadjacala uticaj tako snaznog aspekta a Ve si ti, primarno, tek onda partner, tvoja podsvest, sve ono skriveno pa ako ides logikom da samog sebe nikada ne upoznas do kraja, ne znas ni koje su ti boli, sta to Sa svojim dejstvom na vl dvanaeste izaziva.

Ve je licna planeta, ti kao devojka, tvoja emocija. Ne moze partner preuzeti ulogu tvoje emocije, on ce (kad se pojavi uopste) nositi simboliku Ve ali on nije Ve jer je njena esencijalna priroda vezana za tebe, tek onda za njega i sl. Nit dvanaeste i sedme opet povezuje tvoje licno, nesvesno i emotivno, tu ti je polozen vl sedme a Sa ti je poslednjih godinu dana prelazio So, i sem njegove osnovne prirode, So je i vl Mc pa samim tim nosi vecu tezinu jer je osa u pitanju. Skoro je presao Asc, nimalo lako da bi proslo neopazeno.
Kad preuzmes Mo oslabice kvadratura. Iako je separacija u pitanju, trigon i racio zemlje unose stabilnost.
Hvala ti na objektivnom odgovoru :)

Vjerujem da moram sačekati taj Saturnov povratak i onda vidjeti kako će se manifestirati kvadrat.

I znam da je težak period iza mene jer je prvo Saturn bio na Mjesecu (smrt oca), pa prelazio stelij (jedna duga i teška veza), pa je došao na ascedent 2 puta već i donio mi 2 muške osobe sa kojima realizacija nekako kao da je blokirana.

Ali, zar ne bi Saturn u 1. polju trebao nagraditi osobu nakon sve te muke. Zaista sam gledala da uvijek budem fer, nikad nisam varala partnere, uvijek sam gledala da ako započinjem jednu emociju, ništa staroga nema više u meni, dajem se maksimalno i opet u zadnjih godinu dana samo plačem i patim.

I evo, što kaže @coca, u vezi tranzita. Tr. Venera mi je neki dan sjela na moju Veneru, aspektirala kvadrat sa Saturnom i jedan odnos se srušio a da je tek trebao razviti ono najbolje.

kentauri
05-09-2013, 19:47
Pa ovo ispade jos i dobro.
Da jeste Sunce konjukcija Mars. Ja se nesto puno ne razumem u tumacenje karte, ali jedna prijateljica koja mi je tumacila je bila totalno kontra svega dobrog. Rece mi nesto da imam gomilu nekih losih aspekata, da mi slabije planete slabe/mrace jace, da sam emotivan, slab, da imam gomilu zenskih aspekata i jos puno nekih stvari, da ne kazem ko devojcica...bas je konkretizovala marsa u raku u trecoj kuci, ali i generalno na celu natalnu kartu koju je okarakterisala kao losu kao i ove kvadratice.
Bas me to i navelo da malo proucim svoju natalnu kartu posto mi se dosta stvari koje je ona navela ne poklapaju samnom.

Takvo tumačenje koje si dobio, spada u jednu vrstu generičkog tumačenja koje se zasniva na tome da je Mars u Raku generalno "loš" položaj za ovu planetu što uopšte ne mora da bude slučaj jer u konkretnom natalu se Mars ne posmatra izolovano od ostalih planeta i način na koji je on integrisan sa drugim planetama značajno menja situaciju od natala do natala.
Kod tebe je Mars u bliskoj konjukciji sa Suncem ( orbis do 17' ) koja se označava kao kazimi tj. "u srcu Sunca" što bi značilo da ga Sunce štiti i daje mu energiju i snagu, a obzirom da tvoje Sunce ima recepciju sa Mesecom, kvalitet zaštite i energije koju daje je na visokom nivou i nosi prirodu vatre u krajnjem ishodu što se poklapa sa vatrenom prirodom Marsa.

Za bolje razumevanje o čemu pričam prouči terimne kazimi i recepcija kao i osnovnu prirodu planeta i znakova. Lakše ćeš se sam snalaziti u natalu.

Ista priča se odnosi i na generičko tumačenje kvadrata kao isključivo negativnih aspekata. Opet, sve zavisi od umešanih planeta i znakova i od energetskog toka celog natala. Tamo gde je blokiran tok ( npr. planete u sedištu u jakom međusobnom kvadratu a bez ijednog drugog aspekta ) kvadrati lako postanu frustracija u oblasti delovanja tih planeta jer je u pitanju stresan aspekt koji konstantno traži energetsko pražnjenje i treba naći ventil što je mnogo komplikovanije kad nema neke druge planete preko koje bi to išlo. Kvadrat je izvor stalnih prepreka koje zahtevaju suočavanje i rešavanje ( dakle ne okretanje glave i bežanje od problema jer će on stalno da se ponavlja ) pa ako se ta stresna energija gomila jer se nikako ne nalazi izlaz, logično je da sledi lom. Zato natalni kvadrati i jesu rezervoari energije koja se može iskoristiti i pozitivno i negativno, i za izgradnju i za uništenje.

Tvoj Merkur ima samo kvadrat sa Saturnom i nema drugih aspekata ali zato preko dispozitora ima izlaz i kroz trigon sa Saturnom i kroz recepciju, nema blokade i energija kvadrata može da se oslobađa i usmerava na pozitivan način i da ti ne pravi takav problem kakav bi bio da su planete u sedištu ( bez dispozitora ) i još bez drugih aspekata...

xypnotica
05-09-2013, 21:41
Takvo tumačenje koje si dobio, spada u jednu vrstu generičkog tumačenja koje se zasniva na tome da je Mars u Raku generalno "loš" položaj za ovu planetu što uopšte ne mora da bude slučaj jer u konkretnom natalu se Mars ne posmatra izolovano od ostalih planeta i način na koji je on integrisan sa drugim planetama značajno menja situaciju od natala do natala.
Kod tebe je Mars u bliskoj konjukciji sa Suncem ( orbis do 17' ) koja se označava kao kazimi tj. "u srcu Sunca" što bi značilo da ga Sunce štiti i daje mu energiju i snagu, a obzirom da tvoje Sunce ima recepciju sa Mesecom, kvalitet zaštite i energije koju daje je na visokom nivou i nosi prirodu vatre u krajnjem ishodu što se poklapa sa vatrenom prirodom Marsa.

Za bolje razumevanje o čemu pričam prouči terimne kazimi i recepcija kao i osnovnu prirodu planeta i znakova. Lakše ćeš se sam snalaziti u natalu.

Ista priča se odnosi i na generičko tumačenje kvadrata kao isključivo negativnih aspekata. Opet, sve zavisi od umešanih planeta i znakova i od energetskog toka celog natala. Tamo gde je blokiran tok ( npr. planete u sedištu u jakom međusobnom kvadratu a bez ijednog drugog aspekta ) kvadrati lako postanu frustracija u oblasti delovanja tih planeta jer je u pitanju stresan aspekt koji konstantno traži energetsko pražnjenje i treba naći ventil što je mnogo komplikovanije kad nema neke druge planete preko koje bi to išlo. Kvadrat je izvor stalnih prepreka koje zahtevaju suočavanje i rešavanje ( dakle ne okretanje glave i bežanje od problema jer će on stalno da se ponavlja ) pa ako se ta stresna energija gomila jer se nikako ne nalazi izlaz, logično je da sledi lom. Zato natalni kvadrati i jesu rezervoari energije koja se može iskoristiti i pozitivno i negativno, i za izgradnju i za uništenje.

Tvoj Merkur ima samo kvadrat sa Saturnom i nema drugih aspekata ali zato preko dispozitora ima izlaz i kroz trigon sa Saturnom i kroz recepciju, nema blokade i energija kvadrata može da se oslobađa i usmerava na pozitivan način i da ti ne pravi takav problem kakav bi bio da su planete u sedištu ( bez dispozitora ) i još bez drugih aspekata...


"Kvadrat je izvor stalnih prepreka koje zahtevaju suočavanje i rešavanje ( dakle ne okretanje glave i bežanje od problema jer će on stalno da se ponavlja )"

Ovo je tacno 100%, bar kod mene. Jos odavno, pre nego sto sam i poceo malo da se interesujem za horoskop , sam izvalio kod mene jedan problemcic koji stvara ogromne probleme. Ja sam ga nazvao "problem odlaganja stvari" . Kod mene je ovo bukvalno lancana reakcija. Kad odlozim jedan problem, rode se 2, iz dva 4, iz 4 ode mast u propast. I onda mi bas puno energije i truda treba da vratim stvari na normalu. A sto je najludje od svega, nekako se osecam "na svom" u ovakvim situacijama.Inace, ne znam koji je to deo mog horoskopa, ali jako dobro analiziram i procenjujem stvari, snalazim se u trku, i uglavnom resavam vise stvari odjednom (konkretno recimo kad izlazim na ispitne rokove, ne izlazim na 2 ispita nego na sve) i retko kad odustajem od bilo cega. Tako da koliko god se problema nagomila nekako ih resim.

xypnotica
05-09-2013, 21:56
E da, ovu natalenu kartu sto sam ovde okacio, nju sam racunao preko nekog sajta, ali nisam obratio paznju na vremensku zonu. Ovo sam racunao po GMT +01:00 h - CET ili MET ILI BEST , a posto sam ja rodjen u julu tad je zona presla u GMT +02:00h -EET ILI CED .....

Jel ima to neke veze?

cesarica
06-09-2013, 08:52
Hvala ti na objektivnom odgovoru :)

Vjerujem da moram sačekati taj Saturnov povratak i onda vidjeti kako će se manifestirati kvadrat.

I znam da je težak period iza mene jer je prvo Saturn bio na Mjesecu (smrt oca), pa prelazio stelij (jedna duga i teška veza), pa je došao na ascedent 2 puta već i donio mi 2 muške osobe sa kojima realizacija nekako kao da je blokirana.

Ali, zar ne bi Saturn u 1. polju trebao nagraditi osobu nakon sve te muke. Zaista sam gledala da uvijek budem fer, nikad nisam varala partnere, uvijek sam gledala da ako započinjem jednu emociju, ništa staroga nema više u meni, dajem se maksimalno i opet u zadnjih godinu dana samo plačem i patim.

I evo, što kaže @coca, u vezi tranzita. Tr. Venera mi je neki dan sjela na moju Veneru, aspektirala kvadrat sa Saturnom i jedan odnos se srušio a da je tek trebao razviti ono najbolje.

Sa je samo formalno u prvoj jer je tek usao u polje, nedovoljno da bi njegov uticaj osetila uopste jer sa razlogom tranzitira znak po dve i po god, samo je presao osu Asc i jeste tesko ali odricanje vezano za natusa licno ima da potraje, medjutim, najkompleksniji prelaz (po meni) je 0 Pl, najdubioznije promene vezane za sve skriveno, staro, potisnuto a Pl u sedistu 60 Sa u sedistu konjukcijom mogu doneti samo pozitivne transformacije pa ce odricanja, mozda bolna, biti izuzetno pozitivna po tebe i naredne etape u tvom zivotu. Nije Sa jedini krivac, ima jos okidaca ali ne treba se baviti svim minornim aspektima nego se opustiti i uzivati u zivotu.

@Ganci

Nije samo taj kvadrat inicijator iritacije, Ma 0 Ic unosi nemire.

ganci
06-09-2013, 09:03
@Ganci

Nije samo taj kvadrat inicijator iritacije, Ma 0 Ic unosi nemire.

Ma0IC je donosio ceste svadje roditelja. Ali cesto imam utisak da od kad ja nisam tamo oni se skoro uopste ne svadjaju. Nekad mislim da je moj horoskop uticao na porodicni iako je to mozda bzv i ja nikad nisam bila uzrok tome ali je prosto tako..al dobro to je vec prica za neku drugu temu.

cesarica
06-09-2013, 10:35
Da ali se nastavlja u Vod, nemiri, vl pravi 90 sa Ju, vl trece, reci, verbalni sukobi. Mozda i jesi svojom prisustvom doprinela sukobima, samo inicijalna kapisla ili okidac ali nista to nije nepremostivo, ipak je to snazan Ma samo energija kvadratura mora da se ispolji na neki nacin.

kentauri
06-09-2013, 20:21
E da, ovu natalenu kartu sto sam ovde okacio, nju sam racunao preko nekog sajta, ali nisam obratio paznju na vremensku zonu. Ovo sam racunao po GMT +01:00 h - CET ili MET ILI BEST , a posto sam ja rodjen u julu tad je zona presla u GMT +02:00h -EET ILI CED .....

Jel ima to neke veze?

Uradi natal na astro.com
Mislim da je tamo sve automatski i da ne treba ništa dodatno podešavati.

U svakom slučaju aspekti će ostati nepromenjeni pa ta priča stoji ( osim u delu kojim poljima planete vladaju ) Ako se nešto menja, to je Asc, znaci na vrhovima polja, raspored planeta i vladarstva po poljima...Inace, ne znam koji je to deo mog horoskopa, ali jako dobro analiziram i procenjujem stvari, snalazim se u trku, i uglavnom resavam vise stvari odjednom (konkretno recimo kad izlazim na ispitne rokove, ne izlazim na 2 ispita nego na sve) i retko kad odustajem od bilo cega. Tako da koliko god se problema nagomila nekako ih resim.

Za uspešno obavljanje multiplih operacija istovremeno je znak Blizanci veoma važan bilo kao Asc, Sunčev znak ili naglašen na drugi način u natalu; bitan je Merkur ( retro ili spaljen umanjuje sposobnost, bar teoretski ) i 3. polje. Takođe brzo snalaženje, sve u trku - ponovo sve vezano za ovaj znak - vazduh.

Procena i analiza su u domenu Device, opet bitan Merkur i 6. polje tj. vladar i planete u njemu.

Za upornost, neodustajanje, istrajnost, tvrdoglavost je potrebna zemlja u natalu. Tvoj Merkur npr. jeste "uzemljen" ovim kvadratom sa Saturnom. A, dobro dođe i trigon Saturna na So0Ma.

Ostaje da vidiš šta je u kom polju kad ponovo uradiš natal.

xypnotica
07-09-2013, 18:43
Uradi natal na astro.com
Mislim da je tamo sve automatski i da ne treba ništa dodatno podešavati.

U svakom slučaju aspekti će ostati nepromenjeni pa ta priča stoji ( osim u delu kojim poljima planete vladaju ) Ako se nešto menja, to je Asc, znaci na vrhovima polja, raspored planeta i vladarstva po poljima...
Za uspešno obavljanje multiplih operacija istovremeno je znak Blizanci veoma važan bilo kao Asc, Sunčev znak ili naglašen na drugi način u natalu; bitan je Merkur ( retro ili spaljen umanjuje sposobnost, bar teoretski ) i 3. polje. Takođe brzo snalaženje, sve u trku - ponovo sve vezano za ovaj znak - vazduh.

Procena i analiza su u domenu Device, opet bitan Merkur i 6. polje tj. vladar i planete u njemu.

Za upornost, neodustajanje, istrajnost, tvrdoglavost je potrebna zemlja u natalu. Tvoj Merkur npr. jeste "uzemljen" ovim kvadratom sa Saturnom. A, dobro dođe i trigon Saturna na So0Ma.

Ostaje da vidiš šta je u kom polju kad ponovo uradiš natal.

Hm, ima razlike, razlikuje se ona tabela dole, mislim da ima manje kvadrata. A i ove linije, crvena, zelena, plava u natalnoj karti su drugacije takodje.

Jel menja to pricu:

"Takav je kod tebe egzaktan kvadrat vladara Asc, Merkura i Saturna. I to te direktno opisuje, to si ti. Saturn - borba kroz svakodnevicu ( 6. polje ) za postizanje uspeha u karijeri, promenu statusa, obrazovanje ( vladar MC i 9. polja ) - samo jedno od mogućih tumačenja ... Merkur - pokret, nemir, brzina, komunikacija, misao... Vladar je Asc i 5. polja gde su hobiji, zadovoljsta, ljubav... Jasno je da ti je potrebno maksimalno ispunjeno vreme da funkcionišeš i trošiš energiju. Odakle dolazi ta energija? Imaš Sunce konjukcija Mars, egzaktno, kazimi ako dobro vidim. To je nabijenost energijom, vitalnost, još u 3. polju koje odgovara Blizancima i Merkuru - nemir na kvadrat. I povrh svega, Me90Sa dispozicijom postaje So0Ma ( Mars je dispozitor Saturnu, a Sunce Merkuru ) plus Sunce ima recepciju sa Mesecom u Lavu. I, na toj recepciji se sve završava, čaroban krug između ove 4 planete, praktično ključ svega što navodiš i priče tvog natala. I razlog zašto te iskušenja jačaju, kao što kažeš. Recepcijom sve dolazi na svoje vremenom ( teoretski ). Sve i da nemaš više kvadrata u natalu, ovo bi bilo dovoljno da te učini vrlo aktivnim..."

I

"Kod tebe je Mars u bliskoj konjukciji sa Suncem ( orbis do 17' ) koja se označava kao kazimi tj. "u srcu Sunca" što bi značilo da ga Sunce štiti i daje mu energiju i snagu, a obzirom da tvoje Sunce ima recepciju sa Mesecom, kvalitet zaštite i energije koju daje je na visokom nivou i nosi prirodu vatre u krajnjem ishodu što se poklapa sa vatrenom prirodom Marsa. "

"Tvoj Merkur ima samo kvadrat sa Saturnom i nema drugih aspekata ali zato preko dispozitora ima izlaz i kroz trigon sa Saturnom i kroz recepciju, nema blokade i energija kvadrata može da se oslobađa i usmerava na pozitivan način i da ti ne pravi takav problem kakav bi bio da su planete u sedištu ( bez dispozitora ) i još bez drugih aspekata..."

Evo karta sa astro.com

http://s22.postimg.org/ga523e30h/natalna_karta.png

Lillyxit
07-09-2013, 19:19
Ovo su moji kvadrati u natalnoj..Sta predstavljaju?

Uranus Square MC
Moon Square Venus'
Sun Square Uranus
Mercury Square Mars
Moon Square Mercury

kentauri
07-09-2013, 20:59
Hm, ima razlike, razlikuje se ona tabela dole, mislim da ima manje kvadrata. A i ove linije, crvena, zelena, plava u natalnoj karti su drugacije takodje.

Jel menja to pricu?

Ne, ne!
Ništa se nije promenilo, baš ništa. Tehničke stvari su u pitanju.

Stvar je u tome da svaki program ima drugačiji dizajn i različitim bojama obeležava aspekte, a još kad se glavnim aspektima dodaju minorni imaš pun spektar boja. Takođe, postoji nešto što se zove orbis za određeni aspekt i programi imaju drugačije podešen opseg za orbis koji uvažavaju ( pogledaj kolonu za Merkur u obe tabele i videćeš razliku - astro.com uvažava širi orbis za neke aspekte pa je Merkur tu "dobio" više aspekata iako su em šireg orbisa em separacioni i srazmerno slabijeg dejstva - zato ih i nema u tabeli koju ti je izbacio prethodni program )
Dalje, prethodni program je računao i aspekte prema Fortuni, Lilit, Vertexu ( asteroidi i tačke ) što na astro.com nije pa je samim tim manje aspekata.

Još jednom - najvažniji su međuplanetarni aspekti i oni prema AC i MC. Svi ostali su manje važni i dok dobro ne proučiš osnovne aspekte ne komplikuj sebi život bez potrebe. Zato sam i rekla da realno nemaš mnogo kvadrata jer kad bi se računali prema svim tačkama i asteroidima svi bismo ih imali jako mnogo, a ne utiču značajno.

Takođe što je širi orbis, aspekt je slabiji. Što je bliži egzaktnom jače deluje. Kod tebe su egzaktni Me90Sa i So0Ma i plus Ve180Ur i ta 3 aspekta su ti najjača i najviše te opisuju. Znači po jedan kvadrat, konjukcija i opozicija ( ali jaki i između važnih planeta ) i dobijaš najveći deo priče tvog natala, suštinu. Jer, vladar Asc, Merkur, jesi ti što njegovim aspektima pojačava značaj. Sunce i Mars su ego i muški princip, pa su posebno važni u muškom natalu - zdravlje, vitalnost... Venera je u 1. polju pa se opet odnosi na tebe a vladar je 6. polja ( eto analitičnosti, praktičnosti, procene ) Sve zajedno sa Blizancima - snalažljivost u multiplim radnjama. Uran tu može dodati na brzini i originalnosti, ali je potrebna i pažnja na greške zbog prenagljivanja ako se sve radi na prvu bez zadrške.

Ovo sve je samo deo simbolike i značenja ovih planeta i aspekata, svaki od njh priča mnogo, mnogo više i odnosi se na više oblasti . To ćeš otkriti kad budeš čitao osnove astrologije.

Sve ostalo što sam ranije pisala stoji kao moje viđenje tih segmenata tvog natala.Ovo su moji kvadrati u natalnoj..Sta predstavljaju?

Moon Square Venus'


Jedno od mogućih značenja ovog aspekta:

Mesec, vladar Asc - ti, ali i generalno majčinska i ženska figura.
Venera, vladar 4. polja - porodica, roditelji, genetika...
Kvadrat kao izazovan aspekt može da donosi tvoju distanciranost u odnosu na pitanja 4. polja ili da se odnosi na nesklad u odnosima, nerazumevanje, slabiju komunikaciju moguće više po ženskoj liniji u samoj porodici uopšte... Moguće da se bolje osećaš van porodičnog doma ili mesta gde si odrasla. Mesec u Strelcu generalno voli svoju slobodu ( ali i poštuje tuđu ) i sve što previše guši i ograničava tu slobodu, bilo koji odnos da je u pitanju, ga odbija.

Lillyxit
08-09-2013, 02:17
U pravu si :) .Hvala.

kentauri
08-09-2013, 14:18
U pravu si :) .Hvala.

Moram prokomentarisati ovaj tvoj avatar.
Tako je u duhu tvog aspekta Sunce kvadrat Uran :)
Sunce u Vagi koja je simbol lepote, harmonije, sklada. Sve to Uran nije (on bi malo hatičnosti u svemu) kao simbol neobičnog, originalnog, ekscentričnog, izvan pravila no ipak ne previše pošto je u Jarcu i u 6. polju ( ukroćen dovoljno ), ali je i vladar 8. polja pa je tu i doza misterije i mraka... Obzirom da je dispozitor Sunca Venera u kvadratu sa vladarom Asc - vraćamo se tebi, dve u jednoj...

Lokacija: "Svuda po malo" - baš si definisala svoj Mesec :)

Ludakinj
09-09-2014, 02:54
Evo mog posta da tema ponovo oživi. :D
U mojoj natalnoj ima čak 16 kvadrata, toliko sam ih uspjela izbrojati u ovoj tabelici.
Evo prilažem i natalnu, ako je ko voljan da je pogleda.
https://imageshack.com/i/ip98tZmdg

S astrologijom se upoznajem odnedavno tako da sam još uvijek laik za to, ali rekla bih da kvadrati rade svoj posao.
Jos sam relativno mlada, ali sta god sam uspjela u zivotu, uspjela sam sama. Nikako drugacije, osim rada, reda i discipline, kod mene nema lahkog nacina. Odnosi u porodici su mi poprilicno losi, otac mi je jako tezak covjek, cudljiv tako da vecinu vremena nemam nikakvu komunikaciju s njim. Na ljubavnom planu se nista ne desava, nijednu ozbiljnu vezu do sada nisam imala, polahko se navikavam na cinjenicu da mozda nikada necu biti ostvarena na tom polju, a opet znam da mi je ljubav potrebna da bih se osjecala kompletnom i ispunjenom osobom. Jedino sam zadovoljna studijama, ali opet ponavljam ni to ne bi islo dobro da se toliko ne trudim i ne ucim. Volim da citam, usavrsavam sebe i imam strasnu zelju da putujem, i kad mi se i ukaze neka prilika da negdje otputujem nesto iskrsne i upropasti mi planove, to pogotovo u zadnje vrijeme.
Eto valjda se tako ovi moji silni kvadrati manifestuju i izvinjavam se na ovako opsirnom postu. :)
I da, sta znate o kvadratu marsa i mjeseca? Ovaj aspekt imam i pomalo me plasi..

nedda
09-09-2014, 03:15
Dobrodosla na forum :)

Imas isto kao i ja So u ribama, Ve u ovnu i Me u blizancima :D
Za kvadrate nemoj brinuti tako odmah, ima tu i lepih aspekata.

Prvo, nije svaki kvadrat podjednako značajan, i ne ispoljava se podjednako. Ti si uradila kartu tako da u tabeli ne pise da li je aspekt aplikacioni ili separacioni, ali recimo da vidim ovako na prvi pogled da je tvoj Mesec negde na oko 13 stepeni blizanaca, a Mars na oko 8-9 stepeni riba. Mesec je mnogo brzi od marsa, i vec je prosao egzaktan kvadrat sa njim (kada su na istim stepenima onda je aspekt egzaktan), i udaljava se od marsa. To znaci da je ovo slabiji kvadrat, i da ce sa vremenom slabiti. Aktivirace se kada ga bas nesto konkretno pokrene, a i tada sa tendencijom da bude blazi/ili brze prodje.

Malefik
09-09-2014, 11:56
Malo si se zanela, ti si brojala i aspekte sa hironom i lilit i sa ko zna cim sve ne. Te stvari su nebitne.

Nema sta da te plasi taj kvadrat, pa ni kvadrati (ali posto si puna riba/strahovi, to ni ne cudi), svaki aspekt moze da se ispolji na razne nacine, plus kvadrat nije "los" aspekt kako ga mnogi karakterisu. Konkretno kvadrat marsa i meseca recimo imaju mnogi sportisti, pa ga na taj nacin koriste, dakle to daje osobi jedan borben duh, pomalo marsovsku prirodu licnosti, svakako da moze da ukaze i na fizicke povrede(a cim se bavis sportom recimo, logicno je da ces se nekad povrediti malo, ali isto to se desava i ljudima sa recimo mars trigon mesec). Naravno moze i na drugi nacin da se ispolji, ali po meni je najbolje i najkonstruktivnije kanalisati tu energiju kroz neku fizicku aktivnost, jer to je simbolika marsa.
Cale ti je cudljiv jer je i sunce i mars u ribama, pa mars jos u konj sa saturnom, to ti nema veze sa kvadratima. Kvadrati su ti verovatno onaj deo sto si rekla da volis da se "usavrsavas". I ne znam koji to faks mozes zavrsiti bez truda :)
Opet, tako naglasena riba ti daje zelju da putujes, pa i za tom nekom ljubavi koju verovatno idealizujes jako, pa se zbog toga mozda i razocaras. Ali kao sto si rekla, jos si ti jako mlada, zivot je pred tobom, sve ce to doci na svoje, nema cega da se plasis.

p.s. sta ti je me u ribama, napisala si nedo da obe imate me u blizancima haha

janja
09-09-2014, 13:06
Može li neko moj kvadrat da protumaci....jeste 1 kvadrat ali je vrlo zeznut

Malefik
09-09-2014, 13:20
Znaci ti bi tu svoju "nevolju" (koju god) pripisala jednom kvadratu umesto masi sekstila i stelijumu ?

janja
09-09-2014, 13:34
Znaci ti bi tu svoju "nevolju" (koju god) pripisala jednom kvadratu umesto masi sekstila i stelijumu ?


Pa nije bas sve ali i kvadrat pravi cirkus.....generalo cela moja karta je nekako komplikovana, pa me zanima sta taj kvadrat proizvodi u mojoj karti:confused:

milicica21
09-09-2014, 14:11
Ja kad bih se opterećivala ovim mojim kvadratima, pala bih u depresiju :D

Malefik
09-09-2014, 14:39
Ma veruj mi, ne mozes ti ni da osetis taj kvadrat od svih ovih drugih aspekata. To ti se vise mozak igra sa tobom, procitala si da je kvadrat los i onda sve lose pripisujes tome, sto naravno nije tako. Taj stelijum je prejak u prvoj, plus svi ovi sekstili, tako da upliv svega toga je bitniji od tog jednog kvazi kvadrata.

Ali evo da ti udovoljim, mars kvadrat uran bi po teoriji trebao da da neke nagle akcije, dogadjaje, nesto nenadano, ili takve muskarce recimo kod zena, ljubav ka ekstremnim sportovima, itd itd

janja
09-09-2014, 14:48
Ma veruj mi, ne mozes ti ni da osetis taj kvadrat od svih ovih drugih aspekata. To ti se vise mozak igra sa tobom, procitala si da je kvadrat los i onda sve lose pripisujes tome, sto naravno nije tako. Taj stelijum je prejak u prvoj, plus svi ovi sekstili, tako da upliv svega toga je bitniji od tog jednog kvazi kvadrata.

Ali evo da ti udovoljim, mars kvadrat uran bi po teoriji trebao da da neke nagle akcije, dogadjaje, nesto nenadano, ili takve muskarce recimo kod zena, ljubav ka ekstremnim sportovima, itd itd

Hvala od srca...................;)

caramaja3008
09-09-2014, 14:49
Pa nije bas sve ali i kvadrat pravi cirkus.....generalo cela moja karta je nekako komplikovana, pa me zanima sta taj kvadrat proizvodi u mojoj karti:confused:

koji kvadrat? Ma i Ur su u znakovima koji prirodno ne obrazuju kvadrat,plus separacija...mislim da se bespotrebno dize halabuka :cool:

IcaPapricica
18-04-2018, 10:39
Imam 11 kvadrata, jako ih se plasim. Ne volim ih uopste.
Me kv Ur
Ve kv Ma
Ve kv Ne
Ma kv Ju
Ma kv Sa
Ju kv Ne
Sa kv Ur
Sa kv Ne
Ac kv Sa, Ju, Ve


Veselo kod mene :(

CARAPICA
25-04-2018, 23:14
Meni se pokazalo kao puno veći problem ako je samo jedan kvadrat ili samo jedna opozicija, onda ona preuzima dominaciju nad kartom.

A ovi kvadrati, nekada si mislim kako sam im zahvalna jer toliko stvari sam napravila kada je izgledalo nemoguće a onda s druge strane voljela bih da ih je bilo manje da se ne "polomim" toliko... i nekada se umorimo od tolike borbe što prema vani što prema unutra. A onda opet ako je mirno more uhvati me depresija jer se ništa ne događa.
Toliko o kvadratima :D

rejra
26-04-2018, 00:41
Meni se pokazalo kao puno veći problem ako je samo jedan kvadrat ili samo jedna opozicija, onda ona preuzima dominaciju nad kartom.


Oni aspekti koji su zapravo najegzaktniji u našoj karti su oni koji se i najuočljivije manifestuju našim životima...jer "vuku" najveći dio energetske protočnosti ka sebi.

Taj jedan kvadrat (ili opozicija) za koji možda samo imaš utisak da "preuzima dominaciju" je zapravo ona vrsta energetske protočnosti koja je najrazličitija, najnesrodnija od svih tvojih ostalih energetskih protoka u karti pa samim tim što je takva stalno "privlači,preokupira tvoju pažnju" a pritom je i po prirodi najizazovnija (crveni aspekt) pa i u tom smislu deluje kao nešto što možda zadaje najviše briga.

To ti je kao kad imaš korpu jabuka koje služe za ukras...Od 5 njih četiri su žute a jedna je crvena(kvadrat)...i baš ta crvena nam nesvesno svima prva upada u oko jer se od svih drugih razlikuje po boji...Medjutim ona se nije pokazala kao ona koja u korpi najduže opstaje...i možda je baš jedna od onih koje najbrže istrule. Za razliku od nje ,jedna obična žuta (najjegzaktniji aspekt) , je najduže opstala u korpi i vremenom postajala sve manje interesantna baš zato što smo na nju navikli da neumoljivo služi svojoj svrsi.Nekada nam ona baš dosadi da je stalno gledamo, ali su ukrasne jabuke skupe i ne isplati nam se menjati ih dok ne počnu trunuti.Tek tada vidimo da se te jedne ,naizgled obične, žute jabuke ne možemo lako rešiti u svom zivotu...kako smo možda planirali,pa nam ništa drugo ne preostaje nego da je trajno zavolimo u protivnom ćemo je dozivljavati kao hroničnu smetnju...Zapravo smo negde na sredini nekad je volimo a nekad mrzimo.U svakom slučaju je ovo jabuka koju najbolje poznajemo. Ona je ona jabuka koja ostaje i opstaje kad sve druge (najlepse,najruznije,najvece,najmanje,najupadljivije,najneobicnijeg oblika,najmirisnije...)dodju prodju i odu . Recimo to tako...:)

CARAPICA
26-04-2018, 17:27
Oni aspekti koji su zapravo najegzaktniji u našoj karti su oni koji se i najuočljivije manifestuju našim životima...jer "vuku" najveći dio energetske protočnosti ka sebi.

Taj jedan kvadrat (ili opozicija) za koji možda samo imaš utisak da "preuzima dominaciju" je zapravo ona vrsta energetske protočnosti koja je najrazličitija, najnesrodnija od svih tvojih ostalih energetskih protoka u karti pa samim tim što je takva stalno "privlači,preokupira tvoju pažnju" a pritom je i po prirodi najizazovnija (crveni aspekt) pa i u tom smislu deluje kao nešto što možda zadaje najviše briga.

To ti je kao kad imaš korpu jabuka koje služe za ukras...Od 5 njih četiri su žute a jedna je crvena(kvadrat)...i baš ta crvena nam nesvesno svima prva upada u oko jer se od svih drugih razlikuje po boji...Medjutim ona se nije pokazala kao ona koja u korpi najduže opstaje...i možda je baš jedna od onih koje najbrže istrule. Za razliku od nje ,jedna obična žuta (najjegzaktniji aspekt) , je najduže opstala u korpi i vremenom postajala sve manje interesantna baš zato što smo na nju navikli da neumoljivo služi svojoj svrsi.Nekada nam ona baš dosadi da je stalno gledamo, ali su ukrasne jabuke skupe i ne isplati nam se menjati ih dok ne počnu trunuti.Tek tada vidimo da se te jedne ,naizgled obične, žute jabuke ne možemo lako rešiti u svom zivotu...kako smo možda planirali,pa nam ništa drugo ne preostaje nego da je trajno zavolimo u protivnom ćemo je dozivljavati kao hroničnu smetnju...Zapravo smo negde na sredini nekad je volimo a nekad mrzimo.U svakom slučaju je ovo jabuka koju najbolje poznajemo. Ona je ona jabuka koja ostaje i opstaje kad sve druge (najlepse,najruznije,najvece,najmanje,najupadljivije,najneobicnijeg oblika,najmirisnije...)dodju prodju i odu . Recimo to tako...:)


Nisam donesla zakljucak na temelju svoje karte,
vec opcenitih analiza natala

Ali fora ti je objasnjenje 🙂