svađe [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : svađe


mala_m
16-06-2011, 08:53
koji aspekti, položaji planeta ukazuju na svađalice? Jel u pitanju nezgodan mars ili uran? Mislim da sam čitala negdje da te dve planete u 1 ili 3 kući ukazuju da drugi osobu vide kao ratobornu svađalicu...

Dalje, da li još nešto osim neusklađenog akspekta merkura s nekim od eksplozivnih planeta može ukazati da svađe neće biti konstruktivne nego da će ljudi puno vremena gubiti da jedno drugome nešto objasne al se jenostavno ne razumiju? Ima jedan merkur u strijelcu u 6 kući, nije nikakvim kvadratima nit opozicima vezan za neku drugu planetu i problem je u tome što je čovjek jako inteligentan, al u svađama mju se jenodstavno ne može nikad objasniti svoje stajalište nego ili kao da ne razumije što mu se želi reći ili jednostavno neće da sluša.....:confused:

alea
16-06-2011, 09:59
Pa kako je 3 p. tj. ME zadužen za komunikaciju, verovatno zavisi od toga kako je ova serija položena i kako je aspektovana.

Ja sam tipični primerak ovog što si navela :D
Trudim se da budem jako tolerantna, tačnije, crpim i upijam znanje od drugih ljudi, ponekad mi se čini da sam mentalna pijavica :D, uvek sam spremna da usvojim ono što mislim da je korisno, ME u Škorpiji u 11. ( a meni je sve korisno. )
Ali, umem da budem brutalna kada branim svoje mišljenje, tačnije, kad se osetim napadnuto i ugroženo, ali kako je MA u Ovnu u domicilu, on je ipak u svom dostojanstvu, što znači da se ipak trudim da se ne služim niskim udarcima, jer mu je to ispod časti, ali umem da budem nemilosrdna ako vidim da nema druge. Ko je tražio, taj je i dobio :D

Suvladar 3 p. mi je UR na vrhu 11. i ima egzaktnih 180 MA u Ovnu, koji mi je inače dispozitor ME i MO u Škorpiji...

MA je uvek ratoboran, tako ME u Ovnu verovatno takodje daje svadjalice, a isto tako, naročito ME90MA ili 180 MA! Za razliku od njega, ME u Škorpiji će biti češće ciničan i zajedljiv, ironičan ali podjednako hrabar da se upusti u raspravu.

UR je nagao i nepromišljen, ali je i jako dalek, pa je pitanje da li on sam po sebi utiče ili ne utiče na ME...TA kaže ne, a moderna astrologija da, pogotovo što je po nekima on viša oktava ME. Ono što je njegova suština je, da je on isped ili iznad vremena, pa je drugima, a i sebi sam često nerazumljiv.

Dečko o kome pričaš ima ME u Strelcu gde je on u izgonu, pa je preopširan, a Strelac je inače tvrdoglav, a često ima mišljenje koje je sveobuhvatno, i teško se sužava na jednu tačku. Možda zato, jednostavno ne može da se fokusira. :)

ibis
16-06-2011, 11:40
Ceo natal nam govori o tome...ali najvise, ja glasam za lose postavljenu Veneru, signifikatora odnosa prema drugima...
Venera je nasa sposobnost da uspostavimo sklad sa drugima, a ako toga nema, dzaba nam sve ostale postavke...

majabl
16-06-2011, 11:48
onda smo ja i moja posvadjana prijateljica bas svadjalice...ona ima ve u dvanaestoj u ovnu i svu u kvadratima...a ja u prvoj u ovnu i pravi kvadrat sa ne..ostali nisu toliko losi aspekti..a jesam svadjalica.....:) :) :)

caruso
16-06-2011, 11:49
i ja imam uran u 3polju,planem za sekundu:oodjedared:D
jutros sam se drala:o na jednu babu
jer je tukla dete do godinu dana u parkicu
jer je nije slusalo kad mu kaze "stani!":eek:
mislim,stvarno ne mogu da svarim te scene

ibis
16-06-2011, 11:51
jutros sam se drala:o na jednu babu
jer je tukla dete do godinu dana u parkicu
jer je nije slusalo kad mu kaze "stani!":eek:


imas moju punu podrsku, ja bih je isto napi*ila da se pusi...

cvetak
16-06-2011, 11:58
i ja imam uran u 3polju,planem za sekundu:oodjedared:D
jutros sam se drala:o na jednu babu
jer je tukla dete do godinu dana u parkicu
jer je nije slusalo kad mu kaze "stani!":eek:
mislim,stvarno ne mogu da svarim te scene

ti si moj idol :D
Misljenja sam da treba gledati i vladara III i Me i Ve.

Kod mene su Me i Ve u vagi, pa ja tezim skladu uvek i svuda.
Dok ne pogledas III, kojom vlada Ur na Asc ( a tu je i Mo 180 Ma) ako se osetim ugrozeno prasnem, i kad zaurlam daleko me cuju :)

alea
16-06-2011, 12:08
i ja imam uran u 3polju,planem za sekundu:oodjedared:D
jutros sam se drala:o na jednu babu
jer je tukla dete do godinu dana u parkicu
jer je nije slusalo kad mu kaze "stani!":eek:
mislim,stvarno ne mogu da svarim te scene

Ja bih nekad, zbog ovog MA najradije to objasnila pesnicom :D :p
Izludjuje me nepravda, to me do ludila dovede!
Meni je ipak UR u svojoj kući, a JU u njegovom znaku...:D

caruso
16-06-2011, 12:17
Ja bih nekad, zbog ovog MA najradije to objasnila pesnicom :D :p
Izludjuje me nepravda, to me do ludila dovede!
Meni je ipak UR u svojoj kući, a JU u njegovom znaku...:D
jel onda gledas sa ti je uran u 11,jel?a,ne u 12?
i mene izludjuje nepravda
treba uvesti zakon kao u sveckoj:D
pa ako hoces da mlatis svoje dete,pasos -pa preko grane-mars!
mislim,razumem da postoje izuzetne situacije za to,ali dete od godinu dana,zato sto babu mrzi da digne dupe,alooo,a znas kako slatko detence sa sesiricem na glavi
by the way-rekla sam joj da je krava,i da cu da zovem miliciju
pa,sledeci put kad krene da ga mlatne,mozda se seti mene:D

Hekata
16-06-2011, 12:18
Zavisi od znaka, zavisi od vladara 3 kuće i planetama u trećoj kući... recimo konjukicija Ma0Ve i tu negde Sunce daje nekog ko ne bira reči, još u nekom vazdušnom znaku, hm... pa ugalvnom Ve sa nekom od planeta malefika u trećoj, ili ti vladar treće sa nekim malefikom koji je u vazdušnom znaku... teško da će Venera u Biku da se svadja u trećoj kući i ako je Mars isto u biku ;) ... Mars u Biku i sam Bik ne voli da se svadja! Samo imajmo u vidu da recimo da se tokom života menjaju pogledi na komunikaciju i stavovi, tako da ništa nije isključivo karakteristično, jer se karta pomera poregresijama! :)

Recimo kod mene je Pluton u 3 kući, pa nekad kažem ono što je protiv mene i mog ugleda(Rak uek gelda šta drugi misle, jer je njegov vldar predstavnik narodnih masa), a pri tom ubijem u pojam više muva koje zuje okolo, ali i to se da naučiti suzbiti tupošću, i ne osvrtanjem na sitnice....

Tako da slobodno možemo reći da je 3 kuća zadužena za svadjalice, a sa kim će se osoba svadjati najviše videćemo po vladarima 3 kuće, aspektima i dispozitorima planeta u 3 kući :)

Recimo Uran na MC-u, a pri tom je vladar 3 kuće, ili dispozitora planete iz treće kuće, daje nekog ko ne trpi autoritete i njihovo licemerje i bori se na poslu za napredak i reorganizaciju, a pri tom ako je u vazdušnom znaku daje nekog ko je nestalan i voli da kasni na posao, i da se aktivira svaki put kad je neka akcija, a može da bude brz i aktivan radnik jedan od sposobnijih da se posao brzo uradi, ali ne znači i temeljno... dok recimo Uran u nekom od vodenih znakova daje da mora da bude osećaj i poreba za akcijom na nekom emotivnom nivou, znači borba protiv mobinga šefa...
Recimo u zemljenom znaku MC sa uranom u 10 kući daje da sve ima svoje i da se ne diže buna protiv dahija( šefova ) bez opravdanih razloga, a sve to da bi se pokrenulo mora da bude direkntno i da ima neki malefik u 3 kući da bi eskaliralo u svadju, tj sposobnost osobe da se svadja i da gundja, i seje nepotrebnu lošu energiju! ... Naravno sve to mora da bude povezano i sa Suncem u kojem je znaku, i gde je dispozitor Sunca otišao u koju kuću i koji aspekt gradi sa Suncem :)
... eto toliko od my :)

ibis
16-06-2011, 12:26
Evo ja sam tipicna prgavusa.
Vladar 3 mi je Ve koja je lepo aspektovana.
Vazdusna Ve i Asc lako uspostavljaju komunikaciju.
Medjutim, Me 90 Pl skenira coveka brzinom svetlosti, i jasno mi je s kim imam posla u sekundi...Iako umem da razumem coveka (Me 120 Mo Pi), ne trpim lazi i foliranja, a jos sam vise gadljiva na glupost, Me 0 Sa.
Vladar Asc je sektil Ma -nemam strpljenja za gluposti, a Ma u lavu se bori za pravdu i voli da bude zastitnik...

Ma u sedmoj -odnos prema drugima...
Ali Ma ima 60 Ve....Pa tako iako sam nezgodna kada neko je neko bezobrazan, ja gradim dobre i kvalitetne odnose, pune dinamike i veselja, Ma Le i Ve Ge, i Ve 120 Ur.

Kad hocu. :rolleyes:

alea
16-06-2011, 12:38
jel onda gledas sa ti je uran u 11,jel?a,ne u 12?
i mene izludjuje nepravda


Mislim da su u obe kuće i deluju na obe, ali uvek imaju jače dejstvo na sledeću nego na onu koju napuštaju.

Moja serija 3. mene baš lepo opisuje, i ME i UR u 11. a vladar ASC u Vodoliji, obožavam da pričam sa ljudima, uvek imam prijateljski nastup, sa Strelcem na ASC i SO, ne podnosim kada je nešto nepravedno, a za svoje uverenje bih poginula :D rodjeni sam političar hahah....a...i pričam 300 na sat, UR 180 MA :5rotfl:

A, ME u Škorpiji u kući Vodolije, je nemoguće prevariti recimo, tako da se on gnuša svakog pokušaja izvrtanja činjenica i neistina, pogotovo što mu je dispozitor MA u domicilu pa se odmah svadja i skače..:D

Recimo Uran na MC-u, a pri tom je vladar 3 kuće, ili dispozitora planete iz treće kuće, daje nekog ko ne trpi autoritete i njihovo licemerje i bori se na poslu za napredak i reorganizaciju, a pri tom ako je u vazdušnom znaku daje nekog ko je nestalan i voli da kasni na posao, i da se aktivira svaki put kad je neka akcija, a može da bude brz i aktivan radnik jedan od sposobnijih da se posao brzo uradi, ali ne znači i temeljno...

Naravno sve to mora da bude povezano i sa Suncem u kojem je znaku, i gde je dispozitor Sunca otišao u koju kuću i koji aspekt gradi sa Suncem :)

Ta sam...iskreno, priznajem da nisam ljubitelj autoriteta, iako sam prinudjena da svoj posao obavljam kako se mora, zbog MC u Devici a ME u Škorpiji a PL0MC.

A kasnim redovno, i večito u zadnji čas, to je ta Uranosvska neorganizovanost, ali zato imam posao u kome je stres stalno prisutan kao i rokovi koje je potrebno ispuniti...UR 180 MA...

caruso
16-06-2011, 12:50
Hvala Dancho,lepo opisano,i prija Pink floyd:D
negde ovde sam citala,da i merkur grilovan od sunca hoce da izazove kasnjenja....mislim,ja ne kasnim,ja ulecem,mokra i znojava u poslednjoj sekundi,i naravno uvek je kriv vozac GSP-A.....:D
Jedino sam poranila na ovaj svet da dodjem,sve ostalo-kasnim...
mada,probajte jednom da iznenadite ljude,da dodjete pre vremena,da vidis kako ti se raduju,sve vicu:"OOOOoooo!":D

Hekata
16-06-2011, 13:18
Mislim da su u obe kuće i deluju na obe, ali uvek imaju jače dejstvo na sledeću nego na onu koju napuštaju.

Moja serija 3. mene baš lepo opisuje, i ME i UR u 11. a vladar ASC u Vodoliji, obožavam da pričam sa ljudima, uvek imam prijateljski nastup, sa Strelcem na ASC i SO, ne podnosim kada je nešto nepravedno, a za svoje uverenje bih poginula rodjeni sam političar hahah....a...i pričam 300 na sat, UR 180 MA

A, ME u Škorpiji u kući Vodolije, je nemoguće prevariti recimo, tako da se on gnuša svakog pokušaja izvrtanja činjenica i neistina, pogotovo što mu je dispozitor MA u domicilu pa se odmah svadja i skače..Ta sam...iskreno, priznajem da nisam ljubitelj autoriteta, iako sam prinudjena da svoj posao obavljam kako se mora, zbog MC u Devici a ME u Škorpiji a PL0MC.

A kasnim redovno, i večito u zadnji čas, to je ta Uranosvska neorganizovanost, ali zato imam posao u kome je stres stalno prisutan kao i rokovi koje je potrebno ispuniti...UR 180 MA...
Pa da! Uran voli akciju, i uskakanje u vozić koji je već u pokretu :D


Hvala Dancho,lepo opisano,i prija Pink floyd:D
negde ovde sam citala,da i merkur grilovan od sunca hoce da izazove kasnjenja....mislim,ja ne kasnim,ja ulecem,mokra i znojava u poslednjoj sekundi,i naravno uvek je kriv vozac GSP-A.....
Jedino sam poranila na ovaj svet da dodjem,sve ostalo-kasnim...
mada,probajte jednom da iznenadite ljude,da dodjete pre vremena,da vidis kako ti se raduju,sve vicu:"OOOOoooo!"

:D ... za ovo bezglavo i tupo vreme đole podseća na intelektualni humor i lakoću :) ... Merkur grilovan hahahahhahahaha suepr rečeno, pa da daje rasejanost i malo problem sa rasporedom i redosledom, daje i disleksiju, ali i rad na sebi, tj. potrebu da se radi na sebi više nego neki sa manje grilovanim hahhahaha daje i zboravnost i površnost, zavisno u kojem je znaku i da li je u senci ili tek prilazi Suncu ;) tj. aplicira Suncu na 3* ili 8 :)

zvoncicaj
16-06-2011, 14:34
Znaci,Uran Merkur i Mars..sa primesama Saturna i Plutona..u nategnutom aspektu...u zavisnosti od kuce koju anticipiraju,zaduzeni su za svadje..e,sad..ako zakace i mesec,primacemo to vise k srcu ili manje...

alea
16-06-2011, 22:01
Pored svadjalica, klasičan primer ogovaranja i tračaranja, ljubav prema skandalima, je kod aspekta MO90ME.

Kod Cartera npr. o 'Kleveti' i piše ovo:

КLЕVЕТА –Pоdlоžnоsт кlеvетničкiм nаpаdiма nајčеšćе pокаzuјu маlеfici којi su u 10. кući ili је аfliктuјu, nаrоčiто ако sе u njој nаdju аfliктоvаni Меrкur, Маrs ili Nеpтun. Кućа iz које аfliкciје dоlаzе ili којом vlаdа аfliктuјućа plаnета pокаzuјu оdакlе dоlаzi nаpаd.

LJubаv prема sкаndаlu, кlеvетi i оgоvаrаnjuје маnа pоvеzаnа sа аfliкciјама Меsеc-Меrкur, а ако је uмеšаn i Маrs, та crта ćе biтi nаglаšеniја i оšтriја. Кućnо оgоvаrаnjе је u vеliкој меri rеzulтат аfliкаciја Меsеcа ili Rака, аli Меsеc sам nе dаје маliciоznоsт ili zlоćudnоsт. Nајоpаsniјi nаpаdi rеzulтirајu iz nеpтunоvsкih ili šкоrpiоnsкih аspеката.

majabl
17-06-2011, 01:03
to sto sam toliko podlozna ogovaranjima drugih..nije normalno u koliko je mjeri...sa, ur i ne u desetoj..i napeto aspektovani....:) :) :)

Kora
17-06-2011, 01:07
to sto sam toliko podlozna ogovaranjima drugih..nije normalno u koliko je mjeri...sa, ur i ne u desetoj..i napeto aspektovani....:) :) :)

:4lol::4hug:majo, majo, kako se osećaš posle ogovaranje? Opravdano je ako ti je lakše posle....a i onima što ih ogovaraš, kako je njima? (ovo pita moj Mo u Ribama)

majabl
17-06-2011, 01:16
ne mislila sam da sam ogovarana, a ne bih rekla da nesto ogovarm, vise pricam svima u lice onako djecije..mo u blizancima...ali me jako nervira to sto mi ljudi rade i voljela bih da im nekada vratim...:) :) :)

alea
17-06-2011, 07:34
ne mislila sam da sam ogovarana, a ne bih rekla da nesto ogovarm, vise pricam svima u lice onako djecije..mo u blizancima...ali me jako nervira to sto mi ljudi rade i voljela bih da im nekada vratim...:) :) :)

Jedan od uzročnika je možda UR suvladar 12 p. u 10.jer on donosi tajne neprijatelje u kući tvog "ugleda" i direktno napada tvoj MO, pa te emotivno povredjuje.

Ovo imam i ja, vladar 12 . je PL na MC 90 SA u 7 p. pa sam često meta napada obično ženskog sveta.

Inače, čuvena Jelena Karleuša, Lav/Rak, meni je sinonim za jezičaru, ima SO0ME u Lavu a MO u Vodoliji u 7 p.
Iako nisu baš u opoziciji, više je nego jasno da obožava skandale i tračaranje kao i da napada druge ljude svojim zlobnim komentarima :D

Vojvotkinja
17-06-2011, 07:35
Ja sa Mo u Ovnu volim da izazivam, posebno one koji propagiraju neki čvrst -odlučan stav..e, sad da ll opštro ili kroz podsmijeh, mada anjvišpe ironično i sarkastično....i kad mi pokažu neku vrstu reakcije onda na snagu stupaju moj Me i Ma u Ribama..tj. ćutim, jer mi je dosadno da se svađam i prepirem...

majabl
17-06-2011, 07:46
Jedan od uzročnika je možda UR suvladar 12 p. u 10.jer on donosi tajne neprijatelje u kući tvog "ugleda" i direktno napada tvoj MO, pa te emotivno povredjuje.

Ovo imam i ja, vladar 12 . je PL na MC 90 SA u 7 p. pa sam često meta napada obično ženskog sveta.

Inače, čuvena Jelena Karleuša, Lav/Rak, meni je sinonim za jezičaru, ima SO0ME u Lavu a MO u Vodoliji u 7 p.
Iako nisu baš u opoziciji, više je nego jasno da obožava skandale i tračaranje kao i da napada druge ljude svojim zlobnim komentarima :D

ne zanam..samo znam da ja ne mogu vise, ne znam sta ikom radim, jako bih voljla znati..ali to mi utice na zivot, to sto mi rade i nije ni malo bezazleno..uvijek sam se borila za ljude .pa shvatih da je to smjesnije od borbe s vetrenjacama...ne znam je li od pomracenja mjeseca..ali ja ne mogu vise i nikako se ne osjecam....:)

alea
17-06-2011, 09:15
Mislim da je ovaj aspekt i Dupor opisao kao "ljubav prema skandalima".

Evo, pored natala Jelene Karleuše, za koju vidim da ima SO0ME retro u Lavu a MO u Vodoliji u 7 p.
Nema jake opozicije, ali mislim da je više nego jasno da je reč o osobi koja osećaj za sopstvenu vrednost ( SO0ME u 2 p. u Lavu ) gradi ogovaranjem i tračaranjem kojima verovatno bude na kraju i sama izložena ( MO u 7 p. ).
Osim toga, žena je Lav/Rak što opet potvrdjuje njegovu tvrdnju!

Ali, mislim da je to tipični aspekt osobe koja obožava da pravi skandale i afere, tu se najbolje snalazi!

Evo, slučajno sam na Argusovom forumu tražeći Karleušin natal, pronašla mnoge narodnjake :))

Dara Bubamara, Blizanac/Devica, MO 0 DSC u Ribama 90 SO0ME0VE na MC!
Više nego jasno da obožava da tračara, jer je ona taj ME i čim je u pitanju vladar ASC govori o njenom karakteru. Stelijum na MC gde je i SO koje spaljuje ME govori o negativnom ishodu, jer SO na kraju strada spaljujući svog dispozitora?

Mislim da, kako i Karter navodi, Rak, ili malefici u 4 p. tom analogijom, daju osobe koja obožava skandale i sama ih izazva, dok je 10 p. a ako joj je loše 10 p. onda možda od njih i sama na kraju strada?

Milan Stanković, nesretnik koga su poslali na Evroviziju! Odličan primer!
Devica/Strelac, ME u Vagi 0MC vladar 7 p. dispozitor njegovog SO u Devici, a MO suvladar 7p. i vladar 8. u Ovnu 0IC, a ME 90 NE u 1. Ima T kvadrat ME180MO90NE, pošto je 7 p. javnost, mislim da ga je javnost optužila i da je žrtva nekih pogrešnih procena i slika koje je slao o sebi.

Mina Kostić, Bik/Devica, ME u Blizancima 90 MO u Ribama 90 NE u Strelcu!
Neverovatno kako se nadje ovaj aspekt uvek kod ljudi oko kojih se diže prašina :D

Nikolina Pišek, Ovan/Rak, MO0SA u Raku u 1. 90 SO0ME u Ovnu! :))
A MA0ASC verovatno joj daje da ne deluje barem meni, ni malo bespomoćno!

Nataš Bekvalac Vaga/Devica, MO u Ovnu u 8 p. 180 ME0PL u Vagi. Ona je ME0PL harizmatična i za neke fatalna, ali MO je ipak javnost, a njoj vlada 11 p. koje govori o njenim nadama ali i ljubavi koju dobija od drugih ljudi, pa joj ti tračevi dosta kvare reputaciju.

Boki 13 nesretnik, Lav/Jarac, ali MO u 1. u Vodoliji 180 SO u Lavu u 7 p. a i ME mu je u širokoj konjunkciji s tim što je SO njegov dispozitor, i 90 SA.

Ali, čudom uvek je umešan Rak, i znaci ME. Znači da nije lud bio Karter kada je to napisao.
Ne zaboravimo da je Rak iako sedište MO, istovremeno mesto izgona i pada dva najveća malefika: SA i MA.

Ako nekoga zanima, ovde su natali:

http://forum.astro-art.net/index.php?topic=350.15

Ja sa Mo u Ovnu volim da izazivam, posebno one koji propagiraju neki čvrst -odlučan stav..e, sad da ll opštro ili kroz podsmijeh, mada anjvišpe ironično i sarkastično....i kad mi pokažu neku vrstu reakcije onda na snagu stupaju moj Me i Ma u Ribama..tj. ćutim, jer mi je dosadno da se svađam i prepirem...


Tebi je koliko ja vidim MO u Ovnu vladar 3 p. pa si samo jako iskrena u komunikaciji :)
Ono što misliš to i kažeš, Ovan je uvek direktan i jasan, zato ga volim, jer je srčan i iskren ( manje više jer je meni Mesečev i Merkurov dispozitor MA u Ovnu :D )

Ali, ti kao Vodolija /Blizanac si naprosto intelektualno iznad situacije, i MO i ME imaju aspekt sa tvojim vladarem UR, a ME ti je u Ribama, tako da je vrlo intuitivan i nema potrebu da "peni" da bi nešto dokazao...jednostavno, mislim da ti već unapred znaš o čemu se radi pa se mudro povučeš.

ne zanam..samo znam da ja ne mogu vise, ne znam sta ikom radim, jako bih voljla znati..ali to mi utice na zivot, to sto mi rade i nije ni malo bezazleno..uvijek sam se borila za ljude .pa shvatih da je to smjesnije od borbe s vetrenjacama...ne znam je li od pomracenja mjeseca..ali ja ne mogu vise i nikako se ne osjecam....:)


Pa ti si ASC Riba, a to je vrlo emotivan i nežan znak.
Pored MO koji je napadnut ovim UR 0SA, takodje na tebe utiče ovaj ME koji ti vlada 7 p pa ono što drugi pričaju o tebi direktno utiče na tvoj osećaj sopstvene vrednosti i samopoštovanje koje silno težiš da izgradiš, ME0SO u 2 p. 180 PL. Pa si prinudjena stalno da se boriš, nekako grčevito jer se osećaš ugroženo.
Prosto te život stavlja u takve situacije.

Ali, SA aspekti vremenom popuštaju, tako da ćeš ja mislim naučiti vremenom da ne uzimaš toliko k srcu zlurade komantare na tvoju ličnost, jer tvoj suvladar ASC je JU u srčanom Ovnu koji miri ovu tvoju opoziciju i predstavlja ti dobar izlaz iz te napete situacije.
A simbolika JU u Ovnu je izmedju ostalog pored naglosti, i iskrenost, hrabrost, poštenje i samopoštovanje, a još ti je u 1 p. tvoje ličnosti.
Mada, neko moje mišljenje je da će se ovo najviše kod tebe ispoljiti kada progresijom tvoj ASC promeni znak pa udje u Ovna. :)

Vojvotkinja
17-06-2011, 12:03
Tebi je koliko ja vidim MO u Ovnu vladar 3 p. pa si samo jako iskrena u komunikaciji :)
Ono što misliš to i kažeš, Ovan je uvek direktan i jasan, zato ga volim, jer je srčan i iskren ( manje više jer je meni Mesečev i Merkurov dispozitor MA u Ovnu :D )

Ali, ti kao Vodolija /Blizanac si naprosto intelektualno iznad situacije, i MO i ME imaju aspekt sa tvojim vladarem UR, a ME ti je u Ribama, tako da je vrlo intuitivan i nema potrebu da "peni" da bi nešto dokazao...jednostavno, mislim da ti već unapred znaš o čemu se radi pa se mudro povučeš.

I nijesam baš iskrena, jer ja umijem i da otćutim ono što mi se ne dopada...i dosta stvari prećutim zarad mira i dobrih odnosa..a na svoju štetu...
Onda, najgora situacija mi je kad neko pita 'jesam li smršala', ili 'je l da da mi ovo fino stoji' (daje odgovor umjesto sebe),a ja STVARNO ne primjećujem ni ofikarene kilograme, niti da joj to lijepo stoji..
Onda se samo nasmijem i otćutim, pa neka shvate kako hoće, ali NIKAD neću padat u nesvijest da bih ubijedila nekog da mu to fenomenalno stoji...
ovo za iznad situacije -TAČNO
NIKAD, ali NIKAD neću odgovoriti na kritike upućene meni, napade, uvrede i sl...iskuliraću, ma kako teške riječi pale, jer mi uvijek imponuje kad god me neko pomene ili se fanatično zabave oko mene i analize moje ličnosti, što se redovno dešava od raznoraznih 'pacijenata', makar i u negativnom kontekstu, .Volim da ih nahranim (lajave kučke), ali ih najesti neću ;), ali zato umijem da budem krvoločna kad napadnu meni dragu osobu...i popizdim na ljudsku glupost, ni tu ne mogu da ostanem ravnodušna...
i, naravno, mudro povlačenje -prepoznatljiv znak..nazovite i lukavstvom, ali mi je jako draga disciplina ;)

alea
17-06-2011, 12:13
To što si meta tudjih napada, meni liči na tvoj MA 90 UR, jer si ti taj ME i UR a MA ti je vladar 12 p. a to su ti tajni neprijatelji.
Pretpostavljam da iskuliraš i zbog ovog SA koji te koči i pravi neku granicu, ako i zbog ME u Ribama koji nije neka svadjalica. :)

Umem i ja da iskuliram, MO i ME su mi u Škorpiji, i uvek sam bolje prošla kada sam mudro razmislila o svemu pa svom snagom svog uma i zdravog razuma :D odgovorila jasno i direktno pravo u metu, nego kada bih pala u vatru MA180UR...jer taj aspekt daje negativan ishod, za razliku od drugog dispozitora mog Škorpionskog ME a to je PL 120 JU.

majabl
17-06-2011, 14:39
Mislim da je ovaj aspekt i Dupor opisao kao "ljubav prema skandalima".
Pa ti si ASC Riba, a to je vrlo emotivan i nežan znak.
Pored MO koji je napadnut ovim UR 0SA, takodje na tebe utiče ovaj ME koji ti vlada 7 p pa ono što drugi pričaju o tebi direktno utiče na tvoj osećaj sopstvene vrednosti i samopoštovanje koje silno težiš da izgradiš, ME0SO u 2 p. 180 PL. Pa si prinudjena stalno da se boriš, nekako grčevito jer se osećaš ugroženo.
Prosto te život stavlja u takve situacije.

Ali, SA aspekti vremenom popuštaju, tako da ćeš ja mislim naučiti vremenom da ne uzimaš toliko k srcu zlurade komantare na tvoju ličnost, jer tvoj suvladar ASC je JU u srčanom Ovnu koji miri ovu tvoju opoziciju i predstavlja ti dobar izlaz iz te napete situacije.
A simbolika JU u Ovnu je izmedju ostalog pored naglosti, i iskrenost, hrabrost, poštenje i samopoštovanje, a još ti je u 1 p. tvoje ličnosti.
Mada, neko moje mišljenje je da će se ovo najviše kod tebe ispoljiti kada progresijom tvoj ASC promeni znak pa udje u Ovna. :)

ej..alea hvala...progresivni asc mi je u ovnu na stepen od natalne fortune...i da pocela sm negdje oko dvadesete da se mijenjam, da se okrecem sebi....:) :) :)

mala_m
28-06-2011, 13:07
a kako recimo možemo prepoznati osobu koja lako potpada pod tuđe utjecaje? da li treba Mjesec biti jako aspektiran ili je možda Neptun u pitanju...

kosmopolita
28-06-2011, 13:46
a kako recimo možemo prepoznati osobu koja lako potpada pod tuđe utjecaje? da li treba Mjesec biti jako aspektiran ili je možda Neptun u pitanju...

Mislim Mo kao što si rekla,a i 7p sa više planeta i loših aspekata,pa se čovek teže odupire uticajima drugih.

milupino
02-08-2013, 19:34
...dobra tema...ko prolazi bez svadja ili burnih reagovanja u danasnje vreme gde su svi nadrndani i za sitnicu planu... svadjati se, ali ne ici tako nisko gde se ne biraju reci je po meni vrlo mizerno i tesko prelazim preko takvih neobazrivosti....

ne zapocinjem svadju.....Me u skorpiji nije aspektovan lose(znam zazvucati sarkasticno)..dispoz. odlazi u ribe sto je za merkur dobro u ovom slucaju..Ma vladar III u ribama nije takodje svadjalica...od sunca i saturna iz III trpi kvadrat,nadjem se u napetim situacijama najcesce iz neopreznost(ribe sanjaju),ne razmisljam dovoljno brzo i tako ne preduhitrim neciji bes...najcesce se povucem,ako ne uspem da odgovorim kulturno...

kaiserin
07-08-2013, 11:25
Pored svadjalica, klasičan primer ogovaranja i tračaranja, ljubav prema skandalima, je kod aspekta MO90ME.


imam ovo :D Donekle je tacno.
Znam da budem bas ostra (po kriterijuma mog Me ostra) u svadjama,
ljudi cesto kaze da sa mnom covek ne moze izaci na kraj(Ma blizanci).
No, ipak sam ja mlaka po pitanju svadja kada gledam sebe u odnosu na druge, pazim da ne ciljam nisko i da ne povredim mnogo druge ali da ipak isteram svoje :D

aldebaran
07-08-2013, 16:24
imam ovo :D Donekle je tacno.
Znam da budem bas ostra (po kriterijuma mog Me ostra) u svadjama,
ljudi cesto kaze da sa mnom covek ne moze izaci na kraj(Ma blizanci).
No, ipak sam ja mlaka po pitanju svadja kada gledam sebe u odnosu na druge, pazim da ne ciljam nisko i da ne povredim mnogo druge ali da ipak isteram svoje :D

Mo90Me nije primjer osobe koja voli da trača i ogovara...imam ga i ja...;)

Kada je oštrina u pitanju, zavisi i od mog raspoloženja, kao i od tog koliko me neko povuče...:D...ali nikada ne udaram nisko...mogla bih i znala bih tako udariti, ali ne želim...;)

kaiserin
07-08-2013, 17:02
ja bih mozda i tracarala da nemam dovoljno problema u zivotu :D

aldebaran
07-08-2013, 17:12
ja bih mozda i tracarala da nemam dovoljno problema u zivotu :D

ma proći će i problemi...;)...ali i kada ih nema, ovaj aspekt nije zadužen za trač...potraži nešto drugo, šta bi moglo biti zaduženo...:D

ginger
07-08-2013, 20:02
koji aspekti, položaji planeta ukazuju na svađalice? Jel u pitanju nezgodan mars ili uran? Mislim da sam čitala negdje da te dve planete u 1 ili 3 kući ukazuju da drugi osobu vide kao ratobornu svađalicu...

Dalje, da li još nešto osim neusklađenog akspekta merkura s nekim od eksplozivnih planeta može ukazati da svađe neće biti konstruktivne nego da će ljudi puno vremena gubiti da jedno drugome nešto objasne al se jenostavno ne razumiju? Ima jedan merkur u strijelcu u 6 kući, nije nikakvim kvadratima nit opozicima vezan za neku drugu planetu i problem je u tome što je čovjek jako inteligentan, al u svađama mju se jenodstavno ne može nikad objasniti svoje stajalište nego ili kao da ne razumije što mu se želi reći ili jednostavno neće da sluša.....:confused:

ja znam samo jednu stvar a to je da osobe koje imaju samnom u sinastriji me 90 na moj me nemogu nać zajednički jezik samnom. tj ne razumijemo se nikako. možemo sat vremena objašnjavat jedan drugome neku istu stvar ali badava razgovora. oni u kope a ja u špade. meni je Me u Sag a ostalima je taj Me naravno ili u djevici ili u ribama. sa opozicijom imam malo manjih problema.

što se tiče svađalica, s obzirom na mene- to kako s kim. najviše se uspijem posvađat sa rakovima. jer mi idu na živce.
drugo, a vezano za svađalice generalno- primjetila sam da su teški karakteri redovito kada je So 90 Ma. Mo 90/180 Ma. nebitno jel kod žena ili muških.
koliko sam dosad uspjela zapaziti, svaki od njih je rušilački nastrojen.
još ako ima Mo u Lavu, škorpiji ili ovnu onda je to točka na i. nisu daleko ni oni sa Mo u biku. naravno mora imati ovo prije navedeno.