poginule sestre.. [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : poginule sestre..


ajana
21-04-2011, 02:26
evo karte devojaka (sestre bliznakinje), koje su poginule pre mesec dana. to su sestre ivona i isidora koje je zgazio voz ,svi u srbiji znaju za ovaj nesrecan slucaj.

devojka 1
NATAL SA TRANZITIMA NA DAN SMRTI http://i422.photobucket.com/albums/pp306/75maca/ivonanatalnadansmrti.gif
SOLAR http://i422.photobucket.com/albums/pp306/75maca/ivonasolarsakucama.gif
PROGRESIVNI http://i422.photobucket.com/albums/pp306/75maca/ivonaprogresija.gif
LUNAR http://i422.photobucket.com/albums/pp306/75maca/ivonalunar-1.gif

devojka 2
NATAL SA TRANZITIMA NA DAN SMRTI http://i422.photobucket.com/albums/pp306/75maca/isodoranatalnadansmrti.gif
SOLAR http://i422.photobucket.com/albums/pp306/75maca/isidorasolarsakucama.gif
PROGRESIVNI http://i422.photobucket.com/albums/pp306/75maca/isidoraprogresija.gif
LUNAR http://i422.photobucket.com/albums/pp306/75maca/isidoralunar-1.gif

da li se ova tragedija mogla izbeci , ima li tu karme, koji su najjaci pokazatelji smrti ovde ?
takodje njihova majka ima pitanja , pa svaki komentar mi dobro dosao ..

PITANJE NJIHOVE MAJKE..
Da li je bila sudbina da im se bas to desi ili je to nesto sto nose iz predhodnog zivote ... Zasto im se to moralo desiti?
__________________

kod prve devojke vidim neptuna (vladara 3 polja,saobracaj) u konjukciji sa uranom (iznenada) na 22 stepenu (stepen ubistva ili zrtve).
-vladar asc u 12 polju u kvadratu od retrogradnog saturna iz 3 polja
-njeno sunce osteceno od neptuna i urana, njen mesec ostecen od merkura koji je u egz. konjukciji sa hironom. sve licne planete ugrozene
-karma u 8 polju u konjukciji sa wertexom (sudbina)

Acting_Me
26-04-2011, 01:49
Kako se to desilo da cure zgazi voz?

andjelikadepeures
26-04-2011, 03:16
hm... meni je najkarakteristichnije ovde shto je Solarni ASC kod obe na Regulusu...

ajana
26-04-2011, 14:54
Kako se to desilo da cure zgazi voz?

kucaj na google ivona i isidora soldo, izaci ce ti mnogo tekstova

Beba977
26-04-2011, 14:57
Meni je ovde stvarno cudno kod obe cure vladar asc i to JU je na samom asc. strelca,to bi nekako znacilo kao angjeo cuvar.Mora da je neka teska karma u pitanju,ja se ne razumem toliko u karmicku astrologiju,neko ko je upucen moze da obrazlozi.

mirab
26-04-2011, 16:13
Pre svega da izrazim moje najdublje zaljenje zbog ove tragedije!
Pokusacu pogledati u njihove karte: Saobracaj je treca kuca gde se nalazi Saturn u Ribama, gde vec ukazuje na opasnost u saobracaju, narocito nocu, po magli, slaboj vidljivosti. Ne znam kada se to desilo? Kako planeta Uran simbolizuje VOZ a nalazi se u Jarcu tako dispozicijom dolazi u trece polje u znak Riba. Vec ovo ukazuje na opasnost na slabo vidljivim mestima, gde nema naseljenosti (pruga je ipak izolovana od naselja).Sada Uran dispozicijom dolazi u kvadrat sa Jupiterom gde ponovo ukazuje na opasnost u saobracaju. Ovaj aspekt ce ukazati na preteranu sigurnost u sebe zbog koje takodje moze doci do nesrece.Inace Sunce (zivot) je u kvadratu sa Uranom( iznenada,neocekivano) se moze izgubiti zivot. Mislim da je Isidori Vodolija na vrhu 3.kuce pa joj je Uran vladar iste kuce, tako da joj je to bio pokazatelj odakle dolazi opasnost po zivot.. U 12. kuci se nalazi Mars, vladar 4.kuce( kraja) u konjukciji sa Plutonom gde se vidi da moze doci do neke nesrece, tragedije i smrti. Da im je uradjen natalni horoskop bilo bi im receno da izbegavaju sve okolnosti koje mogu da prouzrokuju takvu situaciju.Nazalost moram ovde reci da Mars vlada 4.kucom pa kako se nalazi u konjukciji sa Plutonom da se radi i o porodicnom prokletstvu.Sve to se moglo otkloniti da se znalo. Na sve ovo se nije obracala paznja i jedan trenutak nepaznje doveo je do tragedije.

Wicca
26-04-2011, 18:19
Sablasno.....

evo linka iz vesti

http://srb.time.mk/read/07df7bbb74/1e4c323907/index.html

Isidora je prva cula voz,pa je rekla sestri da bezi

http://srb.time.mk/read/07df7bbb74/07416d44b0/index.html

ajana
27-04-2011, 02:28
Meni je ovde stvarno cudno kod obe cure vladar asc i to JU je na samom asc. strelca,to bi nekako znacilo kao angjeo cuvar.Mora da je neka teska karma u pitanju,ja se ne razumem toliko u karmicku astrologiju,neko ko je upucen moze da obrazlozi.

da, i mene je to cudilo. ali njima su karma i wertex u 8 kuci u konjukciji

Pre svega da izrazim moje najdublje zaljenje zbog ove tragedije!..........
12. kuci se nalazi Mars, vladar 4.kuce( kraja) u konjukciji sa Plutonom gde se vidi da moze doci do neke nesrece, tragedije i smrti. Da im je uradjen natalni horoskop bilo bi im receno da izbegavaju sve okolnosti koje mogu da prouzrokuju takvu situaciju.Nazalost moram ovde reci da Mars vlada 4.kucom pa kako se nalazi u konjukciji sa Plutonom da se radi i o porodicnom prokletstvu.Sve to se moglo otkloniti da se znalo. Na sve ovo se nije obracala paznja i jedan trenutak nepaznje doveo je do tragedije.

e hvala ti puno za tumacenje jer lakse mi da ucim tako. kazi mi molim te koji je aspekt porodicnog prokletstva konkretno? kad je vladar 4 u konjukciji sa plutonom ili kada je u 12 polju ?

jole
27-04-2011, 02:44
JMC im je u 4.kuci i 180 sa So,mislim da bi i to ukazivalo na neku tesku karmu.

ajana
27-04-2011, 03:10
kod ivone
-rubicon je tacka posle koje nema povratka, nalazi se u 3 kuci (saobracaj)
-sunce na 19 vage je u padu (njen zivot)
-quaoar je na ascedentu , a tranzitni je bio u 1 polju (on razara sve)
-tranzitni uran je bio u 3 kuci na 29 stepenu
-vladar 3 (uran) i vladar ukljestenog znaka riba u trecoj (neptun na 22) su u konjukciji,i uran pravi 120 egzaktno sa algolom (neznam da li se ovaj aspekt vazi)
-solarni wertex u konjukciji sa uranom
-vladar nat ascedenta jupiter , u solaru se nalazi u 8 kuci u konjukciji sa uranom
-natalni ascedent izlazi na 3 kucu u lunaru
-u lunaru karma u egzaktnoj konjukciji sa suncem, u vodoliji (iznenada)
-u lunaru wertex (sudbinski dogadjaji) u 3 kuci i u konjukciji sa jupiterom ( koji je njihov vladar ascedenta), i sve to opet u konjukciji sa uranomkod isidore
-zanimljivo mi je ali neznam bas da protumacim, solarni vertex u egzaktnoj konjukciji sa mesecom na 22 stepena (stepen ubistva ili zrtve) i natalnim uranom na 22 stepenu (koji je vladar ukljestenog znaka u 3)
-

nedda
27-04-2011, 12:06
Meni je ovde stvarno cudno kod obe cure vladar asc i to JU je na samom asc. strelca,to bi nekako znacilo kao angjeo cuvar.Mora da je neka teska karma u pitanju,ja se ne razumem toliko u karmicku astrologiju,neko ko je upucen moze da obrazlozi.

Jupiter je planeta koja se vezuje sa trenutkom smrti - omogucava oslobadjanje duse, i gotovo uvek je aktiviran kada smrt nastupa. Ima na nekoj temi vise o tme.
Njima je obema Ju bio jak vladar Asc-a, na Asc-u, i to na Antaresu.
U znaku pada merkura (nije nebitno, posto je merkur prirodni vladar saobracaja, a kod njih na MC-u, i u kvadratu sa mesecom (8.polje).

A i Jupiter tranzitni je dosao na IC (kraj/pocetak).

supernova
27-04-2011, 13:09
Teško da se mogla izbjeći tragedija, evo zašto:

- Obje imaju arapsku tačku smrti u 1. kući u strijelcu, u kvadratu sa SA iz 3. kuće (jedan od pokazatelja rane smrti je teško aflikovana tačka smrti u 1. kući)
- Vladar ove tačke, JU na asc ukazuje da će one na neki način same ući u okolnosti koje će rezultirati smrtnim ishodom (slično samoubistvu)
- JU egzaltira 8. kuću i ponaša se kao nosilac smrti, takodje isti nosi u sebi i SA iz 3. kuće i sa istim je u kvadratu. SA su teški metali, teška vozila, nevidljiv u znaku riba, jer njegov dispozitor ubija SO (vid), ribe i 12. stepen su i znak žrtve. Ovo je ustvari kao da je 12. kuća smještena u 3. (neka loša karma, prikrivenost, nevidljivost, žrtvovanje i sl.)
- JU umjesto da nastoji da zaštiti tijelo, on se ponaša kao ubica i ima jako dostojanstvo
- Asc, JU (kao i tačka smrti) se nalaze u dekadi ovna (marsa), MA je u malefičnoj 12. kući i leži na osi sa algolom i imamo tu još i PL na anaretičnom zadnjem stepenu škorpije. One u suštini imaju jako potisnutu destruktivnu energiju iz ranijih života (ratovanje, oružje, ubistva) koja je na primjer mogla biti prevazidjena jedino izolacijom i osvještenjem.

- Vladar sizigije je nasilni MA, u samoj karti sizigije asc je u ovnu, dok je vladar MA u 8. kući na 21° škorpije na zvijezdi smrti (unulkahai),

- Rodjenje u saturnovom satu, SAr u ribama ukazuje na težu karmu

- Tačka fortune u kvadratu sa MA

- Hajleg (davalac života) je SO, alkohoden (davalac godina) je VE
VE daje najmanje godine 8, srednje 45 i najviše 82
- s obzirom da je VE u izgonu i dispozicijom ide u definitivni izgon na osu algola, to daje najmanje godine s tim što odredjeni dobri aspekti mogu da povećaju tu granicu za nekoliko godina, tu je dobar aspekt sa MO (benefikom) u sjedištu koji nosi +5-6 godina, ali ulaskom u planetarni period VE (14 godina) već se javlja tendencija za privlačenje opasnosti.

- Venera kao vladar sunca, egzaltira SAr iz 3. kuće, dakle, nesvjesno ga voli i želi da mu se baci u zarljaj da bi izašla iz neke karmičke priče, ona je otišla u najveće blato duše (pad MO) i izabrala način da očisti svoju priču, ali na agresivan i destruktivan način, jer ona je pod potpunom vlašću MA, s tim što MA predstavlja i kraj života jer je vladar IC.

- Progresijom VE dolazi na MA i osu algola, dok SO (hajleg) dolazi na VE,

- U solaru MC pada na algol, s druge strane solarni MA u prvom planu na zvijezdi smrti (unulkahai), a vladar SO je retro VE u izgonu u 3. kući, na 12. stepenu i dekadi riba, koji ukazuje na žrtvu, dok izgon i retrogradnost ukazuju na usporenost i nemogućnost da se reaguje, a dispozitor vodi na već pomenutu nekretnicu

- JU0UR u 8. solarnoj i 3. natalnoj
- tranzitni NE došao na vrh 3. kuće i egzaktno kvadrira MA
- tranzitni JMČ na MO (vladaru 8. kuće) u kvadratu sa tranzitnim SA

Prema profekcijama, za ovaj dan asc pada u 3. kuću na SA i aktivira svu težinu njegovih aspekata, slična opasnost mogla je postojati u 3. godini života.

I dosta puna dokazano pravilo: tranzitni JU u trigonima oslobadja dušu...ovdje JU ide preko IC (kraj života) u trigonu sa asc i natalnim JU, s tim što je napetom aspektu sa vladarem 8. k MO, pa do "oslobadjanja" dolazi nasilno.

Beba977
27-04-2011, 14:14
Eto sta ti znace sitnice koje kartu cine :)
Bravo Supernova,detaljno opisano skroz.
Samo mi nesto nije jasno,kako to VE dispozitorom ide u izgon,jer MA je u sco,ali da u 12 kuci,ako bi gledali drugi dispozitor PL,zar se on ne gleda kad je u pitanju nocno rodjenje?

mirab
27-04-2011, 14:51
supernova, zaista si se potrudila i vrlo detaljno i znalacki protumacila njihove natale; kamo srece da su im natalne karte bile tako znalacki uradjene, sigurno nebi doslo do ove tragedije.Takve stvari se svakako mogu izbeci ukoliko je covek upoznat sa nekim predispozicijama na koje ukazuje horoskop, pa zato je i dobro imati uradjen natal da se svojom slobodnom voljom odredimo i sebi pomognemo.Ne moze se ozbeci samo ono sto nije odredjeno nasom slobodnom voljom , koju nam je dao nas Gospod.

nena peric
27-04-2011, 15:03
Supernova, odlican opis

e hvala ti puno za tumacenje jer lakse mi da ucim tako. kazi mi molim te koji je aspekt porodicnog prokletstva konkretno? kad je vladar 4 u konjukciji sa plutonom ili kada je u 12 polju ?

Kazu da je Pluton u 12.polju teska karma, u njihovom slucaju je on i vladar 12.kuce, a u konjukciji sa marsom (vladar IC-a). Jupiter je u vecini slucajeva prisutan u trenutku smrti ( pogledaj temu "smrt u natalu"). Kada je umro moj otac u karti moje majke je jedino Jupiter bio egzaktno na DC-u (toliko o Jupiteru):rolleyes: Jos jedna stvar na koju mnogi neobracaju paznju ( ni ja), a to je da je u trenutku smrti uvek na neki nacin naglasena 4.kuca (pored 8 ,6 i 12) u njihovom slucaju Asc im izlazi na solarnu 4.kucu, a vladar solarne 4 - pluton 0 karma

Beba977
27-04-2011, 15:10
Tragicno,jadni roditelji :(
Mene me pomalo ova tema plasi,narocito jer je meni i bez sitnica naglaseno da pazim u saobracaju.
A za Supernovu nemam reci,kad ona nesto napise ja trcim da pogledam njen post :)

majabl
27-04-2011, 15:28
a ima li negdje kako se izracunava tacka smrti...ima li na astro com...

supernova
27-04-2011, 16:16
Eto sta ti znace sitnice koje kartu cine :)
Bravo Supernova,detaljno opisano skroz.
Samo mi nesto nije jasno,kako to VE dispozitorom ide u izgon,jer MA je u sco,ali da u 12 kuci,ako bi gledali drugi dispozitor PL,zar se on ne gleda kad je u pitanju nocno rodjenje?

MA je primarni vladar škorpije i brža je planeta, tako da uvijek ima prednost ispred PL, iako su i MA i PL položeni u škorpiji pa koju god da uzmemo, oba veneru vode u izgon.

Medjutim, ima tu još dosta stvari koje se trebaju analizirati a to su planetarne sekte kao tripliciteti i termini.

Na primjer, ovdje je u pitanju dnevno rodjenje. Dnevne planete su SO, JU i SA. SO i JU su dobro postavljeni jer su iznad horizonta i u dnevnim znacima. SA je u noćnom znaku i ispod horizonta (van sekte) tako da nije povoljan za ovu kartu. Takodje, škorpija je noćni znak, MA i VE su noćne planete, ali kako su postavljeni iznad horizonta time nisu povoljne za ovaj horoskop, MA je onda veoma malefičan. Isto tako, MO (noćna planeta) u raku (noćnom znaku) a postavljen iznad horizonta što više odgovara noćnom rodjenju, posebno što mu svjetlost opada, tako da je i on nepovoljan i ne može dati dobre rezultate.

Za procjenu opšteg stanja karte pogledaćemo vladare tripliciteta asc, SO i MO (za dnevno rodjenje):
1. vladari tripliciteta asc su SO,JU i SA
2. vladari tripliciteta SO su SA, ME i JU
3. vladari tripliciteta MO su VE, MA i MO

Pogledaćemo samo prve vladare tripliciteta, s obzirom da oni ukazuju na stanje u prvom periodu zivota.
1. SO je u padu i bez povoljnih aspekata sa beneficima, mada ima taj slab separacioni sekstil sa JU
2. SA je loše postavljen i u kvadratu sa JU
3. VE kao prvi vladar mjesečevog tripliciteta je u izgonu i u padu mjeseca sa kojim je u povoljnom aspektu, ali sam već opisala da ni VE ni MO za ovu kartu nisu povoljno postavljeni.

EDIT: formula za tačku smrti je ASC+vrh 8. kuće-MO

majabl
27-04-2011, 16:27
hvala...nadjoh kao i uvijek sporo kontam...:) :) :)

Beba977
27-04-2011, 16:36
EDIT: formula za tačku smrti je ASC+vrh 8. kuće-MO
Jel moguce da mi je meni na asc :eek: ?
Jesam li dobro izracunala?

supernova
27-04-2011, 16:51
Jel moguce da mi je meni na asc :eek: ?
Jesam li dobro izracunala?

Nije, 29°58' strijelca.

Wicca
27-04-2011, 16:52
Meni je zao sto ne mogu preko slika njihovih nesto da osetim i da tako pomognem temi.

Beba977
27-04-2011, 16:56
Nije, 29°58' strijelca.
Hvala.............. :)Bez calculatora neznam ni koliko je 2+2,a ocigledno je 20+20-10 (grubo)

mirab
27-04-2011, 16:59
supernova, kako sada na 29,58 st.Strelca a rekla si da Asc.+vrh 8.kuce ? Nije mi to jasno?Mislim na Beba977 natal. Kako se to izracunava, nisam imala prilike nigde o tome procitati.

Beba977
27-04-2011, 17:03
supernova, kako sada na 29,58 st.Strelca a rekla si da Asc.+vrh 8.kuce ? Nije mi to jasno?Mislim na Beba977 natal. Kako se to izracunava, nisam imala prilike nigde o tome procitati.

Asc.+vrh 8.kuce-MO
acs 20+vrh8.20-MO.10 ispada 30 grubo,bez minuta.

supernova
27-04-2011, 17:40
supernova, kako sada na 29,58 st.Strelca a rekla si da Asc.+vrh 8.kuce ? Nije mi to jasno?Mislim na Beba977 natal. Kako se to izracunava, nisam imala prilike nigde o tome procitati.

Evo kalkulator
http://www.noendpress.com/pvachier/arabicparts/index.php

Odabereš prvo tačku koju želiš izračunati, uneseš potrebne pokazatelje i to je to.

Acting_Me
28-04-2011, 23:00
Pre svega da izrazim moje najdublje zaljenje zbog ove tragedije!
Pokusacu pogledati u njihove karte: Saobracaj je treca kuca gde se nalazi Saturn u Ribama, gde vec ukazuje na opasnost u saobracaju, narocito nocu, po magli, slaboj vidljivosti. Ne znam kada se to desilo? Kako planeta Uran simbolizuje VOZ a nalazi se u Jarcu tako dispozicijom dolazi u trece polje u znak Riba. Vec ovo ukazuje na opasnost na slabo vidljivim mestima, gde nema naseljenosti (pruga je ipak izolovana od naselja).Sada Uran dispozicijom dolazi u kvadrat sa Jupiterom gde ponovo ukazuje na opasnost u saobracaju. Ovaj aspekt ce ukazati na preteranu sigurnost u sebe zbog koje takodje moze doci do nesrece.Inace Sunce (zivot) je u kvadratu sa Uranom( iznenada,neocekivano) se moze izgubiti zivot. Mislim da je Isidori Vodolija na vrhu 3.kuce pa joj je Uran vladar iste kuce, tako da joj je to bio pokazatelj odakle dolazi opasnost po zivot.. U 12. kuci se nalazi Mars, vladar 4.kuce( kraja) u konjukciji sa Plutonom gde se vidi da moze doci do neke nesrece, tragedije i smrti. Da im je uradjen natalni horoskop bilo bi im receno da izbegavaju sve okolnosti koje mogu da prouzrokuju takvu situaciju.Nazalost moram ovde reci da Mars vlada 4.kucom pa kako se nalazi u konjukciji sa Plutonom da se radi i o porodicnom prokletstvu.Sve to se moglo otkloniti da se znalo. Na sve ovo se nije obracala paznja i jedan trenutak nepaznje doveo je do tragedije.

Stvar je u tome sto niko te stvari ne vidi dok se ne dese, a kad dodje do njih eto kao milion pokazatelja. Koliko ljudi proucava natalne i izradjuje horoskope pa nikad tako nesto ne sazna. Mislim da je pogresno reci da "se sve to moglo otkloniti da se znalo"

ajana
29-04-2011, 23:39
Stvar je u tome sto niko te stvari ne vidi dok se ne dese, a kad dodje do njih eto kao milion pokazatelja. Koliko ljudi proucava natalne i izradjuje horoskope pa nikad tako nesto ne sazna. Mislim da je pogresno reci da "se sve to moglo otkloniti da se znalo"

stvar je toga da je astrologu bukvalno zabranjeno da prica o smrti i svi se uzasavaju ove teme , i kad se vidi nesto lose mnogi astrolozi kazu ne,,, treba gledati pozitivno i tumace odmah drugacije. ima astrologa koji to vide ali se ne usudjuju da kazu zbog osuda, pa normalno je da cute.
i uostalom ovde smo da ucimo teoretski i na primerima.

Acting_Me
30-04-2011, 01:16
Naravno da treba upozoriti, ali je cinjenica da mnogima ove stvari promicu. Kao ovo sa majkom Terezom... vjerujem da su se ljudi interesovali za njen natal i ranije pa nikom nije palo na pamet da je mozda prevarant (nemam formirano misljenje o tome jer me ona apsolutno ne zanima, samo dajem primjer). Mislim da je greska tvrditi da se bilo sta moglo sprijeciti.

Manijasm
30-04-2011, 17:53
Ovo je pretuzno.

Acting_Me
30-04-2011, 17:54
Ovo pisem iz nekoliko razloga, a jedan od njih je taj sto sam procitala na prvoj strani da njihova majka trazi objasnjenje. Ne daj Boze da njoj neko prenese sve se to moglo sprijeciti samo da se pogldala natalna ili tako nesto. Pa ja ne mogu da zamislim kako bi se osjecala.

Wicca
30-04-2011, 18:02
U pravu je Acting Me. Inace,postavila sam horar da li se moglo spreciti i dacu svojoj mentorki :)

ajana
02-05-2011, 02:45
ZA SUPERNOVA
hvala puno , SUPER. ko zeli nesto da nauci ovo je ekstra

U pravu je Acting Me. Inace,postavila sam horar da li se moglo spreciti i dacu svojoj mentorki :)

molim te javi mi cim bude horar. hvala

Ovo pisem iz nekoliko razloga, a jedan od njih je taj sto sam procitala na prvoj strani da njihova majka trazi objasnjenje. Ne daj Boze da njoj neko prenese sve se to moglo sprijeciti samo da se pogldala natalna ili tako nesto. Pa ja ne mogu da zamislim kako bi se osjecala.

interesuje se jadna zena. to joj je jos jedino ostalo, da se pita ... kako ... zasto ?

Acting_Me
02-05-2011, 07:47
Znam, ali je uzasno da sazna (cak i ako je tacno, a ne mozemo biti sto posto sigrni da jeste) da se moglo sprijeciti. Sta onda, da se osjeca krivom i da je to izjeda? Razumijem ja da zelite da protumacite, i to da es ona interesuje, samo smatram da je pogresno reci sta je receno.

Spes
17-05-2011, 14:31
Ako se ne varam mnogi astrolozi smatraju da je potrebno , pre same analizenatala, odrediti kad će osoba skončati.
Bez tog podatka, davaćemo lažne prognoze. Natal i nakon smrti ''živi'', a zamislimo situaciju u kojoj pričamo o braku, deci, sjajnoj karijeri nekom kome će život biti skončan u 12-oj godini.

Ozbiljno je to pitanje.

ochajna domacica
17-05-2011, 16:19
Ako se ne varam mnogi astrolozi smatraju da je potrebno , pre same analizenatala, odrediti kad će osoba skončati.
Bez tog podatka, davaćemo lažne prognoze. Natal i nakon smrti ''živi'', a zamislimo situaciju u kojoj pričamo o braku, deci, sjajnoj karijeri nekom kome će život biti skončan u 12-oj godini.

Ozbiljno je to pitanje.

I dalje je samo "igranje" sa onima koji su ostali nakon poginulih. Zar da je otišla po samom rođenju života dece i on joj dao natalne prognoze i analize, treba da ode i da mu lično sudi, jer se njenoj deci ispunio jedan od mnogih ponuđenih prognoza, a koje i nisu morale imati tu simboliku?

Znam, ali je uzasno da sazna (cak i ako je tacno, a ne mozemo biti sto posto sigrni da jeste) da se moglo sprijeciti. Sta onda, da se osjeca krivom i da je to izjeda? Razumijem ja da zelite da protumacite, i to da es ona interesuje, samo smatram da je pogresno reci sta je receno.Pogrešno je uplitati se na NEGATIVAN način nekom u život, a kada ne postoji stručnost, bar nek postoji predostrožnost prilikom "serviranja" informacija.

mirab
24-05-2011, 16:20
Acting Me, Uverila sam se da analizom horoskopa moze da se uoce mnoga desavanja u nasem zivotu, pa kako onda da se ne cuvamo onog sto nam moze doneti neprilike. Radeci horoskope mnogima sam predocila i neke opasnosti od kojih bi trebali da se cuvaju; sama sebi sam videla sta je to sto nebih trebala ciniti, pa zar onda to nije ono sve se moze izbeci? Mislim da natalni horoskop treba uvazavati i primiti ozbiljno jer tome on i sluzi. Ne znam zasto mnogi astrolozi nece da ukazu na stvari koje treba izbegavati? Verovatno im je lepse pricati lepe stvari klijentu, ja uvek ukazem na sve ono sto smatram da treba pratiti.

NOVICSLAVICA
25-05-2011, 00:16
MIRAB-Slazem se sa tobom da je vaznije ukazati na opasnosti.Ali za to moras biti dobro potkovan znanjem .Nase polu znanje moze biti opasnije od ne znanja .

I verovatno zbog toga vise pricamo o lepim stvarima jer ako i omanemo nije toliko strasno.Pozz

Spes
25-05-2011, 11:51
I dalje je samo "igranje" sa onima koji su ostali nakon poginulih. Zar da je otišla po samom rođenju života dece i on joj dao natalne prognoze i analize, treba da ode i da mu lično sudi, jer se njenoj deci ispunio jedan od mnogih ponuđenih prognoza, a koje i nisu morale imati tu simboliku?


Moj stav je da astrologija može da da vrlo preciznu prognozu. Imala sam kontakt sa takvim astrologom.

To što mi ne umemo, to ne znači da neko drugi ne ume.

Samim tim, mislim da je stav pojedinih astrologa adekvatan - odrediti prvo dužinu života.
Naravno, kad to uradiš i shvatiš da neko ne može da se izvuče, nećeš mu to reći.

ochajna domacica
25-05-2011, 12:23
Moj stav je da astrologija može da da vrlo preciznu prognozu. Imala sam kontakt sa takvim astrologom.

To što mi ne umemo, to ne znači da neko drugi ne ume.

Samim tim, mislim da je stav pojedinih astrologa adekvatan - odrediti prvo dužinu života.
Naravno, kad to uradiš i shvatiš da neko ne može da se izvuče, nećeš mu to reći.

Način smrti sigurno da može da se uoči, pa to dovodi i do zaključka kada smrt može da nastupi, jasno. Ali nisam rekla da neko ne ume, već kada je tako a ne ume da izloži i iznese informaciju na pravi način, a pritom mu je i klijent neko ko nije u stanju da shvati dovoljno ozbiljno, ne može da krivi i sudi astrologu. Ako je prećutao onda se verovatno bojao osude a to jeste ozbiljno, ukoliko si profesionalac(šta god to značilo diploma ne znači već stav).

Spes
25-05-2011, 13:22
Po tom pitanju smo saglasne.
Meni je dat savet od astrologa koji upravo barata do te mere finesama da daje veoma precizne prognoze :''ako vidiš da neko ima dva aspekta koji ukazuju na smrt od voza (baš je dala taj primer) obavezno insistiraj da se osoba ili preseli negde gde nema vozova ili joj striktno podvuci da se ne približava istim. Ako ima tri aspekta, ćuti, jer to je već sudbina''.

ibis
25-05-2011, 13:27
Moj stav je da astrologija može da da vrlo preciznu prognozu. Imala sam kontakt sa takvim astrologom.

To što mi ne umemo, to ne znači da neko drugi ne ume.Slozila bih se sa ovim.
Ali bih dodala da licno ne volim previse da se bavim prognostikom.
Ako blenemo u buducnost ne vidimo sadasnjost.

ochajna domacica
25-05-2011, 14:44
Po tom pitanju smo saglasne.
Meni je dat savet od astrologa koji upravo barata do te mere finesama da daje veoma precizne prognoze :''ako vidiš da neko ima dva aspekta koji ukazuju na smrt od voza (baš je dala taj primer) obavezno insistiraj da se osoba ili preseli negde gde nema vozova ili joj striktno podvuci da se ne približava istim. Ako ima tri aspekta, ćuti, jer to je već sudbina''.

Ili od motora :p od nečeg mora ;)

mirab
25-05-2011, 15:41
Sto se tice Ksenije Pajcin slusala sam astrologa kome se ona obratila; receno joj je da bi bilo dobro da dodje na analizu zbog nekih stvari na koje bi trebala obratiti paznju ali ona nije dosla( verovatno povuceba poslom i obavezama) i posle toga desila se ta tragedija.Verujem da bi joj ta zena( astrolog) skrenula paznju sta je to za nju opasno.
Licno mislim da se u natalu lepo vidi sta je to cega se treba cuvati, izbegavati i promeniti... tako da se mnoge stvari mogu izbeci.Navela sam na temi "Smrt u natalu" slucaj jedne babe kojoj se desilo ubistvo u 85 godini a zamislite da joj je to receno u 25 god. ona bi rekla da su to gluposti, medjutim uvek postoji mogucnost da se nesto sto je u natalu naznaceno i dogodi ali kada se za to sklope kockice tada dodje do ostvarenja.

Spes
25-05-2011, 16:52
Mislim da je bez obzira na broj aspekata eticno je reci i ukazati na takve opasnosti.
Nisam pristalica onoga da se astrolog bojao kako ce klijent ili natus da reaguje.Uvek sam za iskren,konkretan i ovoren pristup pre nego zaobilazan.Istina vredja samo one koji ne zele da je cuju.
Svet bi bio mnogo bolji kada bi ljudi govorili uvek i samo istinu.:)
Mnoge lose stvari bi se izbegle.

Pristalica sam istine, ali ne po svaku cenu.

Etično je ukazati na opasnost, ako postoji mogućnost da se ista izbegne. Ali ako ne postoji, ako natal ukazuje na jednu tešku karmu od koje natus ne može da pobegne koji god put odabrao? Šta bi onda uradila?

ajana
26-05-2011, 00:19
Sto se tice Ksenije Pajcin slusala sam astrologa kome se ona obratila; receno joj je da bi bilo dobro da dodje na analizu zbog nekih stvari na koje bi trebala obratiti paznju ali ona nije dosla( verovatno povuceba poslom i obavezama) i posle toga desila se ta tragedija.Verujem da bi joj ta zena( astrolog) skrenula paznju sta je to za nju opasno.
Licno mislim da se u natalu lepo vidi sta je to cega se treba cuvati, izbegavati i promeniti... tako da se mnoge stvari mogu izbeci.Navela sam na temi "Smrt u natalu" slucaj jedne babe kojoj se desilo ubistvo u 85 godini a zamislite da joj je to receno u 25 god. ona bi rekla da su to gluposti, medjutim uvek postoji mogucnost da se nesto sto je u natalu naznaceno i dogodi ali kada se za to sklope kockice tada dodje do ostvarenja.

miro molim te mozes li meni reci cega treba da se pazim. inace puno putujem , non stop sam u pokretu.

mica11
26-05-2011, 09:23
Da sam ja taj astrolog ja bih tom natusu samo pricala oko te opasnosti i svega loseg sto bi eventualno mogla da izbegne,ako ne moze ja sam svoje uradila,bar sam rekla.Znam da time sto kazem ne moze da se izbegne opasnost ali bar bih mu dala podsticaj da se trudi da tu losu situaciju prevazidje.;)
Samo ko tako radi,nema nijednog klijenta-garantujem...Svi vise vole da slusaju bajke umesto zivota.:D

Bravo, apsolutno podrzavam tvoj stav, ali sam sigurn da su vrlo retki atroslozi koji imaju znanje da predvide sve do najsitnijeg detalja, zaista treba biti srecne ruke pa naci takvog. U tom slucaju verujem da bi se neke stvari mogle preduprediti