Ajde da malo vezbamo :) [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Ajde da malo vezbamo :)


hana lola
28-10-2010, 20:02
Ovo je karta jedne moje mnogo drage osobe.
Ajmo malo da vezbamo; Kakva osoba je? Ljubavni zivot? Zdravlje?

Evo vam i natal http://img841.imageshack.us/f/sefije2as.gif/

I posto sam pocetnik molila bi i ako vam nije problem da objasnite kako vidite ono sto vidite :D

nedda
29-10-2010, 00:05
Hajde da probamo...

Imamo osobu sa cetiri vazne planete postavljene u svoje sediste: Jupiter kao prvi vladar Asc-a je u strelcu, u 12. kuci, koja mu i tradicionalno pripada, zatim saturn kao drugi vladar prve kuce u jarcu, venera kao vladar MC-a i 5. kuce u vagi, i mars kao vladar 11. i 4. u skorpiji.
Ovo nam u startu govori da je u pitanju osoba koja ima dobre osnove i snagu za licni razvoj.

Naglasenost 12. kuce, i njena povezanost sa 4. i 9. ukazuje da je cerovatno imala prilike da putuje.
Ali i pored toga, govori nam o osobi koja je verovatno puno ucila i razvijala se.
Mesec u osmoj, a sunce u 12-oj. Prave trigon...rekla bih da su njeni roditelji, uz osvrt na marsa i veneru bili jake licnosti, ali ovaj kvadrat urana i sunca i marsa kao vladara 10. kuce, uz kvadrat meseca sa neptunom - stvaraju konfuziju u odnosu sa njom kao cerkom. Da li je neko od njih ranije nestao iz njenog zivota?

Kako god bilo, polozaj mesecevih cvorova nam govori da je zadatak osobe bio prevazilazenje svojih korena, licno napredovanje i usavrsavanje, kretanje ka licnom ostvarenju i samoispunjenju.

Bracna situacija....mozda malo nestabilna. Merkur kao vladar 7. kuce, u izgonu, retrogradan i u 12. kuci, koja odgovara ribama, dakle slucajnom padu. Moguce da je njen partner bio slabija licnost, sa vise problema. Vladar sedme i devete isti taj merkur - pa ako je i pokusala da se od njega razidje, mogla bi ponovo biti sa njim, ili nekim slicnim.

Eto toliko za sada....ti reci kako jeste, pa da nastavljamo :)

hana lola
29-10-2010, 17:45
Draga Nedda, rekla si da je naglasena 12 kuca i to vidim, ali i rekla si da je povezana sa 4 i 9 kuca. Jel mozes da mi pojasnis tu povezanost, kako to vidis? :)
Inace, da, ostala je bez oca kad je imala 26 godina. Nazalost, nije puno putovala, nije se ni selila. Samo jedanput je promenila mesto gde zivi, ali to bilo opet u isti grad.
Nije puno ucila, zavrsila srednju skolu i odma pocela da radi. Tek sad kasno upisala visu medicinsku.

Udavala se nije nikad. Imala par veze ali nista ozbiljno. OStala da zivi sa mamom. Jel mozete da mi objasnite gde se to vidi?

A njeno zdravje? Odnos sa sestrom i bracom?

:*

nedda
29-10-2010, 23:18
Vladar cetvrte i dvanaeste je isti - mars, nalazi se nakraju jedanaseste i vrju 12. Vladar devete je u 12. Verovatno sam gledala i ovaj kvadrat sa plutonom iz devetog, al on je bas sirok, mislim da ipak nije trebalo.

Gledamo ovo za selidbe...bas neobicno ovako na prvi pogled....mars kao vladar cetvrte u egz. kvadratu sa uranom...trebalo bi....ali nije.
Hajde da vidimo zasto (ili probamo).
Sto se tice polozaja u znacima, mars je jaci, u sedistu je, za razliku od urana. Po polozaju u kucama - zamenili su se, kao slucajna recepcija. Po tradicionalnim dostojanstvima, uran je u licu marsa, a mars je u terminu i licu venere.
Interesantno je da je akvidistanca izmedju ovih planeta egz. na MC-u. Dispozitor MC-a je opet venera u vagi.
(kad smo kod ekvidistanci, egz. na MC-u je i akvidistanca izmedju neptuna i jupitera...)
Da se vratimo na uran i mars. Jeste da deo simbolike tog kvadrata biva ispunjen smrcu oca (jel bila iznenadna, zbog urana?), ali kvadrat je egzaktan pa bi trebalo da se akitivra jos neki put u zivotu.
Ovako gledano, to bi moglo biti neocekivano ostvarivanje prava na penziju ili neki drugi 'tudj' novac, drustveni, gde spadaju i stipendije (ali ona nije studirala..., i sve slicne stvari - drustveni zbog 11. kuce, tudj-zbog osme, a novac jer je vodolija u ukljestenoj drugoj kuci.
Ali po logici stvari, mogle bi biti i selidbe.
E, sad, posto je mars jak, a on je vladar doma, i u jedanaestoj kuci (humanizma) pod jakim uticajem venere...pri cemu znamo da je ekvidistanca tacka kroz koju osoba moze da smanji uticaj kvadrata...a ona je na MC-u, to moze biti ili kroz karijeru ili kroz odnos sa majkom (posto njoj dodelih 10. kucu). Posto karta ne ukazuje na karijeristu (izuzev ako je imala bas neko nebicno zanimanje), onda moze biti iz jake veze sa majkom. Posto pluton vlada 11. kucom, a neptun 3, njihova ekvidistanca takodje na MC-u moze ukazivati na isti razlog ne putovanja (neptun - kraca putovanja).
U svakom slucaju, trebalo bi da je ostankom dobila priliku da se licno usavrsava, jer se aktiviraju te ekvidistance tacno na MC-u, i na napreduje u svom razvoju.

Njena medicinska skola....sa stelijumom u 12. polju, to je svakao bila prirodna i dobra odluka.
Zbog kvadrata neptuna (prirodnog vladara 12. kuce) i meseca (majke), i trigona koji mesec pravi na sve te planete u 12. kuci, kao i sekstila venere (vladara 10. kuce - opet majke) sa jupiterom, vladarom horoskopa u 12.oj, moguce da je njen izbor skole imao veze i sa majkom.

Hajde da gledamo taj odnos sa bracom i sestrama...
nije mi jednostavno, jer je vladar trece neptun, a drugi vladar jupiter, koji je ujedno i vladar horoskopa.
Zato, ako ona nije putovala, mozda se ovaj kvadrat sa plutonom u devetoj odnosi na njih? Tome u prilog govorilo bi i derivatno deveto polje (deveto od treceg) pa bi rekli da brat/sestra ima potencijal za odlazak.
Inace, i jupiter i neprun su u terminu venere. Jupiter pravi sekstil sa venerom i trigon sa mesecom, ali neptun samo kvadrat.
Ako pretpostavimo da je ona kao jupiter bila u dobrim odnosima sa majkom, onda bi brat/sestra predstavljeni neptunom mogli da budu u napetijem.

Hajde da pogledmo malo i zdravstvenu situaciju, pa da cekamo povratnu ofnormaciju ;)
Vladar prve je jak, vladar seste je venera, takodje jaka, izuzev sto je pod jakim uticajem satruna - u njegovj kuci, u njegovom triplicitetu i licu. To bi moglo da joj da izdrzljivost i neku telesnu zilavost (sto je mozda nasledila), ali posto je venera u kvadratu sa saturnom u prvoj kuci, i probleme koji nastaju usled prevelikog potiskivanja (saturn kvadrat venera), pa u skladu sa zakonima psihosomatike, to bi mogli biti problemi sa ukocenoscu, sa zglobovima, kostima, misicima. Mozda i problemi sa kicmom.
Mesec u osmoj kuci meni uvek povuce na probleme sa reproduktivnim organima, medjutim ona ima neke aspekte zdrave plodnosti kod zena, pa bi to mogle da budu neke manje smetnje, bolne ili izuzetno obilne menstruaicje, vise kao osetljivost reproduktivnog sistema, nego kao pravi problem koji bi sprecio radjanje.
(aspekti plodnosti o kojima govorim su jupiter u sekstilu sa venerom, jupiter u trigonu sa mesecom, i venera u sekstilu sa mesecom - ovaj poslednji nije iscrtan u karti, ali postoji, iako je malo sireg orbisa.
Ako gledamo polje njene dece, vidimo da je vladar petog, venera, otisla u 10. polje. Kvadrat sa saturnom daje ponekad odlaganje radjanja, a nekada i probleme sa plodnoscu. To je kontradiktorno onome sto sam prethodno rekla, pa posto je u pitanju samo jednan aspekt, a pri tome je saturn u prvom polju, rekla bih da je ona (prvo polje) mozda i zbog tradicionalnog sistema vrednosti (tradicionalnog-saturn, drugo polje - sistem vrednosti) odlagala radjanje dece. (Ovaj saturn mogu biti i materijalni problemi....ali posto je jak, ona verujem da bi radila, i stedela, i napravila odgovarajuce okruzenje za decu, da je to bio jedini problem).

Interesantne su mi jos dve stvari: mesec u osmoj kuci i sunce u dvanaestoj - sto daje okrenutost duhovnom razvoju, unutrasnjim desavanjima, neku dozu izolacije i burnog unutrasnjeg zivota i dusevnog previranja...sto se provlaci kroz ceo zivot.
I pored toga, dva vladara prve kuce, oba jaka u svom dostojanstvu su dva opozitna principa - jupiter kao sirenje, i saturn kao sazimanje, skupljanje.
Jupiter je otisao u 12. kucu, kucu nesvesnog, unutrasnjeg, onoga sto je iza zidova, te je njeno sirenje, napredovanje i razvoj dobrim delom ostalo skriveno, iako joj je mozda dalo dosta uspeha i neke vrste priznanja u profesiji (ako radi u bolnici, nekoj instituciji), dok je saturn ostao u prvoj, i mogao joj dati neku vrstu skupljanja, pojavu skromnosti...prosto osobu koja se ni ne primrti u prvom trenutku, vec posle nekog vremena (saturn-vreme).
Kada smo vec kod primecivanja, trebalo bi da nema problema sa tezniom? Iako je venera vladar 6. kuce (svakodnevne navike), ona je u vagi, pa dobijamo uravnotezenost. Jupiter koji daje gojaznost je u toliko jakom dostojanstvu, da ne verujem da je ispoljavao svoje lose strane, a i saturn koji daje mrsavost, i sposobnost samomokontrole je u prvom polju (fizicka pojava).

caruso
04-02-2011, 23:11
E,stvarno neddo svaka ti cast!Toliko se nauci iz tvojih postova:)
Nadam se da ces jednog dana dobiti i feedback od hana lole....
mozda je zaspala....:D