Poroci [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Poroci


piperica
24-09-2010, 22:34
Kako se mogu vidjeti u natalnoj karti sklonosti ka alkoholu,pušenju i ostalim porocima?
Svaka pomoć dobrodošla :15:

nedda
24-09-2010, 22:52
Sesta kuca su navike, stvari koje vsakodnevno radimo, i stvari kojima na neki nacin robujemo.
Jaka veza vladara seste kuce i sunca ili vladara Asc-a ili meseca nam govori o tome da je osoba sklona pravljenju raznih rituala. Sad, u zavisnosti od znaka na vrhu 6. kuce, i dostojanstva planete koja njim vlada mozemo ponesto zakljuciti o prirodi poroka - npr. ovan na vrhu seste, i jak mars u lepom aspektu sa suncem nam daje osobu koja ne moze da zamisli dan bez teretane, trcanja ili vec necega slicnog.

Ako je tu recimo bik, pa je venera postavljena u lavu i pravi lepe aspekte sa suncem/mesecom/vladarom Asc-a dobijamo osobu koja svako jutro izdvoji vreme za ulepsavanje :)
Ali ako je venera postavljena slabije, recimo u skorpiju ili pravi kvadrate mozemo dobiti i osobu koja ima navike hedonizma, prejedanja, neizdrz da mora sve imati....

To su navike, i rituali - nacin na koji ljudi vole da provode dan, a da selepo osecaju. To moze prerasti i u opsesije u nekim periodima zivota, ali ako nema ovih daljih stvari koje cu navesti, nece nastati prave, psihicke zavisnosti.

Da bi neko bio zavisan na dubljem nivou, i da ne bi mogao da se toga oslobodi, moraju biti ukljuceni psiha coveka i nesvesno. Za to gledamo neptuna (najcesci indikator zavisnosti, alkoholizma), zatim vladara 12 kuce (prirodne kuce neptuna, koja opisuje nesvesno), ali i meseca, jer je on vrlo osetljiv.

Ako neptun pravi aspekte recimo sa vladarom horoskopa, a postavljen je jace nego vladar horoskopa, i u kombinaciji je vladar 6. kuce, onda ce gotovo sigurno do nekih zavisnosti doci.

Ima jos kombinacija, ali te planete i kuce su glavne.

Zato se i za odre]ivanje dobrog vremena za prekidanje zavisnosti gledaju tranziti na vladara seste kuce, ili njegovi tranziti na licne planete.

Evo jos malo primera:
-za kockarske zavisnosti bi trebalo da bude umesana peta kuca, jer ono ukljucuje verovanje u srecu.
- za alkohol, opijate, zavisnosti od lekova kljucan je neptun
-za probleme sa ishranom kljucna je venera, ali i bik. Oni nekada imaju veze i sa danas popularnom shopping manijom. Ali obicno ukljucuju i plutona u tom slucaju.
Generalno, kada je pluton umesan, on daje masovnost i impulsivnost koju je tesko kontrolisati u zavisnosti (npr - on moze napraviti razliku izmedju bulimije, gde je ukljucen i anoreksije gde ne mora da bude)
Kada je mesec ukljucen, on daje oscilacije zavisnosti.

Eto za pocetak, vi nastavite...jel imate neki primer?
-

idanaa
24-09-2010, 22:57
ja znam da aspekt So180Ne ili So90Ne oznacavaju tvoj ili ocev alkoholizam,u mom slucaju je bio ocev(So180Ne),ali posto je u mom slucaju opozicija orbisa 7 stepeni i separaciona ,otac vise ne pije:)

zujalica
26-09-2010, 09:53
Ja imam Mo 180 Ne , jos je Ne u 12-tom... ne pusim, ne pijem ( godisnje popijem 2 case vina :) ), nikakve opijate nikada nisam probala, tabletu za smirenje nikada nisam progutala, a i antibiotik popijem samo kada bas moram... Ako Mo gledam kao majku, moja ni kiselu vodu ne pije, a kamoli nesto zestoko...
Ocigledno se ovaj aspekt kod mene trosi na neki drugi nacin...

nedda
26-09-2010, 10:50
Za sve morada postoji vise pokazatelja ;)
A karta je tu da da predispoziciju.

Zujalice, sa saturnom u sestoj kuci, koji je takodje u opoziciji sa neptunom, a mesec egzaltiran ;)

zujalica
26-09-2010, 10:59
Za sve morada postoji vise pokazatelja ;)
A karta je tu da da predispoziciju.

Zujalice, sa saturnom u sestoj kuci, koji je takodje u opoziciji sa neptunom, a mesec egzaltiran ;)
Neddo, bas tako... Hvala dragom Sa sto me je spasao od takvih nedaca ! :)
Cini mi se da ja taj aspek Mo i Ne trosim na porok zvani ples... koliko god htela da pobegnem od njega, ne ide... Mesecko na Neptunovskom stepenu u znaku Venere...