Moja karta [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Moja karta


23*
14-08-2010, 01:47
Da se i ja pridruzim. :) Pa, ko hoce da vezba... :)

gasimetrija
01-09-2010, 10:52
23* tvoj raspored planeta u natalu je po matematickim obrascima horoskopa u obliku vedra.
Obrazac u obliku zdele . Sve planete smeštene su na jednoj strani zodijaka i zauzimaju samo polovinu kruga. Ovakav obra¬zac jc još više naglašen kad se javljaju uglovi (podela po ekvatoru ili meridijanu). U idealnom slučaju dve planete koje predstavljaju ivicu kupe treba da su u opoziciji. Osoba koja u horoskopu ima ovakav obrazac jc veoma povučena, potpuno subjektivna i Često zadovoljna sobom. Može imati potrebu da se posveti unapređivanju neke stvari od opšteg značaja ili ispunjenju nekog zadatka. Neispunjen deo horoskopa za njega je izazov—nepoznato koje želi i ima potrebu da razume da bi pravilno delao.

23*
09-09-2010, 13:03
U potpunosti si u pravu g.sutanovac. Jesam povucena, mada se to ne primecuje, imam valjda takav nastup So u Co, Asc u Ar, pa delujem ljudima samouvereno i drustveno Mo u Aq u 11, Ve u Aq u 10 sto, u neku ruku, i jesam, ali, istina, mnogo volim da se osamljujem. Nazalost, kako kazes, dosta subjektivna, mada, sto sam starija, sve vise se trudim da, koliko je moguce, ublazim taj hendikep koji me je dosta kostao. :( Sto se tice zadovoljstva sobom, mislim da je to jedno 80% i da tu pomaze So 120 Asc, Mo 60 Asc, So 60 Mo, ali kad nastupe onih dvadesetak procenata uhhhhhh, za to su najzasluzniji Mo 90 Ur, Mo 150 Sa, So 90 Sa, ali, sreca u nesreci, relativno brzo se vratim u normalu Mo 120 Pl. E, sad dolazim do najlepseg dela tvoje analize - ispunjavanje nekog zadatka od opsteg znacaja. To mi je ogromna zelja i nadam se da cu u tome uspeti. Volela bih da radim u humanitarnoj organizaciji, planiram da, za pocetak, pocnem da volontiram. Inace, vratila sam se, posle sto godina, na studije… Tesim se onim - bolje kasno nego nikad. Hvala ti najlepse na analizi. :4hug:

gasimetrija
09-09-2010, 13:54
Pogledah opet ,i ...zanimljiva ti je karta.
Imas cak 12 kvadrata u aspektima,...u zivotu dosta borbe,truda,rada,napora(uz put ,ja imam cak 17 kvadrata,pa znam sta pricam;) ).
Ukljesten znak bika u 1 kuci,i naravno u 7 znak skorpije(sa uranom u 7 kuci).
Dakle brak maaalo kasnije u zivotu.Partnera upoznajes preko posla jer je vladar 7 kuce u 10-posao.
Sa suncem u 9 -dosta ces putovati,i mislim ipak zavrsiti faks,jer znak jarca u 9 kuci,obrazovanja-daje zastoje.Venera u 10 kuci u vodoliji -daje potrebu i volju za humanitarnim radom.
Mesec u vodoliji-
požrtvovana si, imas brigu za drugog, i pomaže sa velikim nadahnućem. Genijalna mašta. Velika potreba za razmenom osećanja i da budes uključena u društvo. Potreba za emocionalnom nezavisnošću može izazvati otudjenje i ravnodušnost.
Ovo su osobe koje vole udruzenja,vazno im je prijateljstvo.Idealisti su u svakom pogledu,humani i ambiciozni.Zele socijalni napredak i poboljsanje uslova zivota,kako za sebe tako i za sve druge.Mentalno su izuzetno napredni,popularni i dobri prijatelji.
--------------
karmicka:

Poslednja Meseceva konjukcija -sa Jupiterom–
Sa Jupiterom-to nagovestava da je Dusa u protekloj inkarnaciji stekla veliko znanje,mudrost,I da je sirila svoje vidike upoznavanjem strnih kultura,da je zivot cesto providla u inostranstvu I na dalekim putovanjima.Ukoliko je Jupter u vazdusnom znaku osoba je bila visokog intelekta.Kada je ovaj veliki benefik “zadovoljan”(dobro polozen),osoba odise sigurnoscu,jer je polozila ispit iz vere u dobro,pa sad svakako ima osecaj zastite.

Tebi je retro ,od planeta samo Hiron.
Retrogradni Hiron znači da se kroz celi život ponavlja bol - predstavljena poljem+znakom u kome je Hiron

Zodijački znak u kojem se nalazi Hiron govori o obojenosti pojedinačne rane, načinu ispoljavanja, njenom sadržaju, dok se položaj po kućama odnosi na područje života na kojem se najčešće ispoljava te joj daje kontekst u svakodnevnom životu. Aspekti koje Kiron pravi s drugim planetama i kućama kao i obično ukazuju na načine na koji rana igra ulogu u interplanetarnoj dinamici i kako utječe na druge segmente života. Ali isto tako daje smjernice prema liječenju. Jer Hironova rana u sebi sadrži lijek i dar.(Imas i opoziciju Hirona sa Plutonom).

Hiron u Biku
Ranjena osecanja, nikada niste primili ili dobili dovoljno, bilo materijalno, bilo emotivno, mentalno ili duhovno. Vase srce se oseca zapostavljenim i gladnim. Uvek vam se cini da drugi dobijaju vise ili bolje.
Sugestija: Napravite listu svega sto ste primili prvenstveno od strane najblizih, a zatim i od drugih ljudi. Slusajte svoj unutrasnji glas i zagledajte se u sebe sve dok ne dodjete do duboke zahvalnosti i ispunjenosti.
Pouka: Ljubav je kljuc svega i ne poznaje granice. Vi ste zaceti u ljubavi da bi ste je delili.

SMC u 5. kuci-
Natus je u ovom zivotu okrenut kreiranju,njegova je svrha da nesto stvori kako bi mogao da prosperira I da ide dalje.U principu njemu ce u zivotu biti dato da lako stvara sve ono sto ide kroz srecu I zadovoljstvo.Upravo ono sto treba da nauci jeste lakoca stvaranja.Put ga vodi kroz zadovoljstvo ukoliko je vladar SMC dobro postavljen.Osobe sa kojima se natus zabavlja,ljubavnici,njegovi su nesvesni vodici,oni koji mu mogu dati osecaj pravog puta.Ukoliko je vladar JMC bolje postavljen,onda je osoba sama put..Ono sto osoba stvori cesto je put za njenu svrhu.Svoju misiju osoba mora ostvariti kroz lakocu I zadovoljstvo,jer ce konacni nosilac misije biti njeno dete.U zenskom horoskopu je zato vazno da majka bude vrlo srecna,jer ce to njenom potomku omoguciti veliku ulogu I dobru sudbinu.Zato ovaj natus mora nauciti da su lepota I zadovoljstvo znak ispravnog.To je ono sto ce ova osoba moci lakes da uradi nego drugi I da zna da ide ispravnim putem.Njena sposobnost davanja ljubavi uvek ce biti velika,iako ce vise ljubavi davati nego sto ce je dobiti,sto vise bude davala osoba ce biti srecnija I ispunjenija.Ona je u svakom slucaju na svom putu kada daje ljubav,a u meri u kojoj je losa postavka JMC u 11. kuci-upravo u toj meri ce u ovom zivotu,na ime odredjenog karmckog duga,osoba biti uskacena I primanja ljubavi.

JMC u 11. kuci-
Drustvo u kome se osoba krece najcesce nije ono koje ce je izvesti na pravi put.Da bi osoba pronasla sebe,svoju srecu I ljubav,cesto ce biti potrebno da menja prijatelje(da se razocara u njih) ili da ih na neki drugi nacin izgubi.Ovde se nesto duguje nekom prijatelju,I zato je mnogo bolje dobrovoljno dati I odreci se nego razocarati se I imati osecaj gubitka.Natus ovde treba da zna da ce susresti prijatelja kome je karmicki duzan I kome treba nesto da da ,ili da ucini za njega,bez ocekivanja da ce ikada dobiti I rec zahvalnosti.Ovde je sustina uspeha u spremnosti natusa da to cini bez osecaja bola, jer ce upravo tako imati vise srece I zadovoljstva u ljubavi(na sta ce direkto ukazati pozaicija vladara SMC.

Juzni cvor u Ribama,Severni u Devici
``````````````````````````````````````````````````````````````a)osobine kojih se treba osloboditi (prepreke ostvarenju karmickog cilja):
- hipersenzibilnost i preterano naglasena samilost;
- strah od obmana i razocarenja;
- nesposobnost da se kaze NE;
- lako odustajanje;
- sklonost "tragicnim " slucajevima;
- ogromna glad za odanoscu i privrzenoscu;
b) osobine koje treba forsirati:
- realno sagledavanje stvari,a ne kroz emotivnu prizmu;
- dovrsavanje zapocetih poslova;
- kada je potrebno,dokazati ispravnost svojih stavova i reci NE;
- promisljeno biranje prijatelja;
- ne menjati jednom donetu odluku bez preke potrebe;
- glava mora biti jaca od emocija;
- kada se zapocne akcija,nepopustljivo ici do kraja;
- podrobno razmisljanje i priprema pre svake akcije.
Tokom mnogih ranijih zivota stecena je navika zavisnosti spram drugih,a licne potrebe drasticno su potiskivane.Dusa je naucila na konstantno samosazaljenje zbog svega sto nije postigla,a sve to,u ovom zivotu, postaje glavna prepreka za bilo koje ostvarenje.Veoma snazan imperativ da ne sme nikoga da povredi dodatno crpi energiju,donosi konfuziju i otezava ispoljavanje potreba.Cesto se dogodi da te osobe bivaju povredjene i prevarene zbog svoje naivnosti i sazaljivosti na tudje "tuzne price". Moraju nauciti da zive racionalno ,a ne u svom svetu maste.U ovom zivotu vazno je da se usmere prema konkretnim i prakticnim stvarima (skolovanje,posao i sl.), da postanu samostalni i sigurni u sebe.Telo,zdravlje,organizacija i disciplina vazan su deo sudbinske lekcije.Medjutim,ovaj polozaj cvorova daje jednu od najvelicanstvenijih osobina koje covek moze da ima- moc oprastanja.

23*
09-09-2010, 19:03
G.sutanovac, svaka ti cast na ovako iscrpnom izvestaju, nemam reci! Kakva otvorenost i dobronamernost, odlike pravog Mo u Sa.
Sto se kvadrata tice, buduci da si i sama vlasnica dvocifrenog broja :) , mogu samo da konstatujem da nam nikad nije dosadno, podstrekaca imamo za izvoz. :)
Brak ce verovatno da mi bude bas PUUUNO kasnije, ako ga i bude, nesto mi se narocito ne mili ta “ustanova”. :) Ali, nikad ne reci nikad. Volela bih da imam decu, makar i usvojenu, mada, ko zna, mozda zavrsim brinuci o hiljadama dece, recimo u Africi.
So u 9, za sada, ukazuje samo na veliku zelju za putovanjima, nisam putovala onoliko koliko bih zelela, mada sam i sama kriva za to. Vise se odnosi na duhovni segment, istrazivanja o stranim kulturama, jezicima, religijama… A za fakultet, iskreno se nadam da ce biti kako si napisala, uprkos cudnim aspektima koji se odnose na taj segment.
Ve u Aq u 10, kako i sama kazes, ukazuje na veliku potrebu za humanitarnim radom, daje diplomaticnost (uzgred, to i studiram), jos potpomognuta 120 Sa u 6, pa me ljudi posmatraju kao ozbiljnu i odgovornu, bar kad je posao u pitanju, dobro tu je i Ma u Vi i jos zillion planeta u dosadnoj devici i sestoj kuci. Inace, interesantno mi je za tu Ve kako je lepo dosla do izrazaja kad sam, sasvim slucajno, pocela da radim s nekretninama. Uzivala sam radeci taj posao.
Za Mo u Aq je sve onako kako si napisala. Sto se mastovitosti tice, nekad se i zabrinem. :) Ali to je najvise zbog Ne i njegovih aspekata.
Najinteresantniji u tvom postu mi je deo o Hironu. Vidim da je i tebi u prvom polju, pa ne moram nista da ti pricam o potrebi da pomazem i koliko me to ispunjava.
Sto se ose cvorova tice i osobinama koje bi trebalo da izbegavam - jos uvek se borim sa preterano naglasenom senzibilnoscu (zanimljivo, posto imam samo jednu planetu u vodenom znaku, i to generacijski Ur u Sc), a malo sam ublazila problem lakog odustajanja, nekada sam bila ekspert u tome :) , pravi podznak Ovan – sve me zanimalo i sve sam zapocinjala sa ogomnim entuzijazmom, ali, nazalost, jos brze odustajala.
Tvoja poslednja recenica me opisuje u potpunosti – moc oprastanja mi je toliko izrazena da mi ponekad cak i zasmeta, kao npr. kad me neko iznervira, narocito ako je to osoba sa kojom sam u vezi :) , pa me u pocetku bas drzi, ali ubrzo prodje, pa moram da se uzdrzavam da se ne nasmejem i kao i dalje sam uvredjena, a oci mi se smeju… hehehe
Hvaaala ti mnooogo, jos jednom, na ovolikom trudu! :angel:

Uranus_princes
11-09-2010, 01:17
Evo da i ja pokusam da doprinesem svojom analizom...ali prije toga da ti kazem da sam pocetnik,pa da to imas u vidu..:D Ovako,prema ovom sto vidim mogu da kazem da si vrlo humana osoba,da ti tesko pada patnja drugih ljudi,covjecnost,pravednost.Mislim da si osoba sa kojom je ugodno saradjivati,ali ukoliko bilo ko to pokusa da zloupotrijebi,znas da ga upiknes,i tako da se odbranis.Vjerujem da znas kojim putem stremiti ka cilju,vrlo si zutra,sposobna i brza licnost.Sve odradujes temeljno,mozda te ljudi vide kao hirovitu osobu.Ne vjerujem da se puno obazires na tudja misljenja,ti odlicno znas ko si,i tudji stav ne moze poljuljati to u sta vjerujes.Mislim da si idealista,dok nesto radis vise to nesto posmatras u globalu,nego sto se osvrces na detalje.Ima ovdje i brzopletosti,ne volis se dugo zadrzavati na nekim stvarima,djelujes brzo,i to moze da bude tvoja mana.Zatim,hrabrost,optimizam,vjera u bolje sutra,smisao za estetiku,ne trpis autoritete.U djetinjstvu je bila prisutna zivahnost,energicnost,vjerovatno i ekscentricnost i bunt.
Skromno od mene,ali se nadam da sam barem malo doprinijela...bilo bi mi drago da jesam....:)

23*
11-09-2010, 16:53
Draga Uranus princes, tvoj doprinos ne da nije skroman, stavise, bas si lepo opisala moje suprotnosti. S jedne strane jesam humana, izuzetno me pogadjaju nepravda i patnja, ljubazna sam, ugodna za saradnju, druzenje… ali, sa druge, nije lako onome ko mi se zameri, kako kazu, “ubijam” pogledom i recima(Me 90 Ma), cesto nisam ni bila svesna te ubojitosti, a poslednjih godina se istinski trudim da drzim jezik pod kontrolom. :) Okrenula sam se duhovnosti, citam dosta na tu temu i to me smiruje, nekad sam bila kao tempirana bomba. Inace, razmisljam da tu grubu osobinu usmerim ka necemu korisnom, da “lajem” tamo gde treba – protiv neravnopravnosti u raznim segmentima. Idealista jesam, kako si fino zakljucila, u prilog tome ide i moja prethodna recenica. :) Tacno je i da se ne obazirem na tudja misljenja. Naravno, to se ne odnosi na dobronamerne savete. Ali, sve u svemu, tesko me je zaustaviti kad nesto zacrtam. Istina je i da mnogo volim da detaljisem, kad nesto uzmem da proucavam predam se skroz, ali, nazalost, samo dok me intrigira. Cim izgubim interes, sledi nova inspiracija i posvecivanje. Mudro zboris – to jeste moja VELIKA mana. I na ovome radim, za pocetak, vratih se na fakultet… Smisao za estetiku mi je vrlo izrazen. Zatim, ne trpim autoritete, hrabrost i optimizam mi ne manjkaju, sto je narocito bilo izrazeno u detinjstvu. Ekcentricna i buntovna sam bila bas, baaas :) ,igrala se sa decacima, trudila se da im pariram u svemu - fudbal, "tuce"… Ko bi rekao da cu posle toga da predjem na – balet. hehehehe
P. S. U skladu sa tvojim nickom, razdrmala si me i vratila u to smesno vreme. Dobro bi mi doslo da upotrebim makar delic te uspavane, decije energije. Ne kazu uzalud – odrasti znaci prestati rasti. Hvala ti NAAAJLEEEPSE na tome! :4hug: Nije ti slucajno Ur na mom MC-u. :)

Uranus_princes
11-09-2010, 18:14
Xexe,draga,drago mi je da sam doprinijela...pocetnik sam,pa mi znaci tvoj odgovor,da provjerim koliko znam o svemu ovome.Imamo zajednickih osobina..pogotovo to djetinjstvo,bunt,koji npr ja jos imam negdje u sebi,i ispoljavam na mirniji nacin,na svakom koraku bojkotujem predrasude i primitivizam,npr..:D xaxa.S ozbirom na vazduh tvog natala,opisala bih jos tvoj karakter kao tornado koji ne prolazi nezapazeno.Nesto poput vjetra kojim se opusuje Vodolija,ali prodornije,jer ovaj vjetar nosi i tragove pijeska,koji ce zavrsiti u oku protivnika.U dubini sebe,uvijek ces ostati taj nemirni djevojcurak,vjecito mlada duhom i idejom.Xexex,jos malo mog misljenja..:D...Veliki pozdrav :4hug:

23*
12-09-2010, 11:12
Uranska princezice, svidja mi se tvoj pristup, bas je topao i zanimljiv. Koriscenje vetra i peska za opis mog karaktera mi se jako dopao, obozavam slikovite prikaze. :) Najsimpaticnije mi je ovo za nemirnog devojcurka :), mislim da sam i sama svesna toga. Sto se bunta, kao zajednicke osobine, tice mislim da ako se pametno usmeri i dozira moze da donese dobrobit, i to sirih razmera. ;) Jos VEEECIII pozdrav za tebe! :5:

robin
13-09-2010, 00:39
Sjajna intuicija i imaginacija,ti i razmišljaš u slikama...
Nerado ulaziš u partnerstva,česti prekidi u vezama pogotovo kad se previše vežeš,ne voliš sputavanja,ima tu i blokirane seksualnosti.Ne možeš da budeš dugo na jednom mjestu, radoznala si i pomalo nervozna.Neobičan spoj humanih i prijateljskih osobina ali i tog oštrog jezika.Česte selidbe.
Čuvaj se u saobraćaju.

23*
14-09-2010, 09:54
Robine, intuicija i imaginacija su mi dosta izrazene, narocito mastovitost. Iako je ovo predivna osobina, lako se predje u drugu krajnost. A, s obzirom da ne zivim od nje (ako imas neku ideju bicu tvoj veciti duznik :) ),cesto mi i smeta. Ne skodi dok traje - kad se zamislim, neverovatne slike, osecaj… Ma, prelep dozivljaj!
U partnerstvo, istina, nerado ulazim. A kad udjem predugo traju. Saturn 120 Venera su verovatno zakuvali tu corbu. Zamisli osobu koja, sa jedne strane, zeli slobodu vise nego ista, a sa druge, verna, empaticna… Najradije bih da pobegnem kad pocne da me opterecuje, onda kazem sebi, daj, tek je npr. 3 meseca, pa i ti imas mane i sl. A vreme prolazi, tu osobu sve vise pocinjem da gledam kao prijatelja, vezujem se za osobu zbog njegovih kvaliteta, a ne kao ljubavnika (taj zanos me dugo ne drzi, verovatno si na to mislio kao blokiranu seksualnost), vreme jos vise prolazi, nisam srecna, a tek sad mi je problem da prelomim i onda… Molim Boga da prekine tu agoniju. Pocinjem da se povlacim u sebe, patim... Uglavnom mucni, sporazumni raskidi. Koji paradoks, najbolje funkcionisem bez partnera. :D
Zatim, ne da mi je tesko da budem na jednom mestu, nego je to smesno. Npr. kad nekog cekam (sto se, istina, retko desava :D ) spartam gore dole, levo desno, nema sanse da stojim mirno, kako si vec zakljucio ni nervoza mi nije strana. :)
Radoznalost - PRETERANA. :D
Selidba je bilo dosta, narocito u detinjstvu.
Sto se saobracaja tice, da kucnem u drvo, nije bilo nikakvih problema, iako mnogo volim brzinu. :D
Hvala ti NAJLEPSE na trudu. OGROMNI pozdrav za tebe! :)

tori
14-09-2010, 11:30
selidbi dosta, jaka intuicija, jel u planu neko inostranstvo za tebe? Mislim da bi vani bila dosta srecna:)

23*
14-09-2010, 12:38
Da, Tori, selidbi bas puno, dok sam bila mladja, otprilike na svake cetiri godine, kasnije se to malo smirilo. :)
Intuicija vrlo izrazena, ali je cesto ne slusam (verovatno zato sto preovladjuju zemljani znaci). Interesantno mi je i koliko mogu da osetim neciju energiju. Mada me cesto zaboli glava od negativnosti. :D
Planiram da idem u inostranstvo. ;) 2006. zamalo da odem kod ujaka, u Cikago.Predomislila sam se u poslednjem trenutku. Mislim da je presudila fiktivna udaja. :) Ne udaje mi se, pa ni fiktivno. :D Inace, u inostranstvu se fenomenalno osecam. Vezana sam, naravno, za Beograd, sestru, roditelje, prijatelje… ali svuda se osecam kao kod kuce. Volela bih da radim u nekoj humanitarnoj organizaciji, npr. kao delegat Crvenog krsta, da posecujem zatvore sirom sveta, mislim da bi to bio pravi spoj – borba za ljudska prava, inostranstvo i opasnost. :D
Hvala ti PUNO na analizi. VEEELIKI POZDRAV. :)

robin
14-09-2010, 14:09
Pa tu svoju maštu koristi u praktične svrhe, u svemu što radiš jer čak i dosadan posao možeš da "oplemeniš".Nemoj da ju koristiš i koristiš u nepraktične svrhe jer te to iscrpljuje zbog tog kvadrata NE sa vladarom MA, ili tvojim riječnikom kada skočiš gledaj da ti je barem jedna noga na zemlji.
A što se tiče inostranstva, nagodinu u ovo doba počinješ sa pripremama za odlazak a za godinu i po odlaziš.Vidi se i u solaru i u progresijama, ja bih se iznenadio da ne odeš...
Ne možeš ti dugo na jednom mjestu...vuče te nešto tamo negdje...

23*
14-09-2010, 23:19
Odlicno, bas sam tako i planirala za inostranstvo. ;) Robine, hvala puno na ovoj divnoj informaciji! :)