Konfuzija [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Konfuzija


ceca78
30-07-2010, 13:54
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2at_04_persida_bosiljcic_hp.42093.2628.gif&res=63&va=&cid=8s0filey10nJ9-u1278595734

aj sad , da vas vidim kako ćete ovo da rastumačite !

gasimetrija
30-07-2010, 14:46
Ceco,da pocenemo od karmicke..

1.12.kuca-uvek opisuje onaj deo karma za koji je dusa ostala vezana u prethodnom zivotu
2.Saturn najdirektnije ukazuje na princip karma:kako si sejao tako ces znjeti,dovodeci osobu u iste one situacije koje je sama drugima cinila
3.Poslednja Meseceva konjukcija- - neposredno opisuje predhodne inkarnacije I glavnu lekciju koju je dusa polagala
ASC u Jarcu-zemljana karma:
Zemljana karma (celijski, odnosno fizicki nivo pamcenja dogadjaja).Ovo je najlaksa karma jer je nastala kao posledica povredjivanja iz “nehata”.

Retro planete:
Retrogradni Pluton-
U aspektu sa licnim planetamaopisuje mundalne dogadjaje,u kojima se osoba nalazi,masovna stradanja,opasnosti,dodir sa samom smrcu.Osoba je u proslosti bila blizu smrti,bilo da je sam acinila opasne stvari,ili da je sticajem okolnosti bila izlozena opasnosti koja je ostavila jak utisak,pa je osoba u stalnom starhu,sto ponovo privlaci opasne situacije.Pluton je najdalja palneta pa opisuje najsire dogadjaje I uglavnom utice na veliki broj ljudi.Dobro aspektovan Pluton,opisuje dobar odnos sa proslim iskustvima,mogucnost da ima se covek priblizi I ponovo ih dozivi.Ovo su ljudi koji prozive klinicku smrt.
Onaj ko bi uspeo da ovlada svojom seksualnoscu I najdubljim nagonima uspeo bi da polozi ispit I oslobodi se energije koja je vezana za retogradnost.

Za retrogradnog Saturna
je tipicno da govori o uzrocima koji vuku korene iz dva zivota pre ovoga, pa sa ovom pozicijom uvek treba obratiti paznju na 11. kucu(kucu koja govori o pretproslom zivotu)vladara 11. kuce,I kucu u kojoj se nalazi Saturn posmatrano od 11. kuceTakodje ovde je vazno uzeti u obzir I drugu poslednju konjukciju.Retro Saturn pokazuje da je u proslom zivotu osoba imala “priliku’da polozi taj ispit,ali da je negde pala, I sada po 3 put pokusava,bivajuci izlozena istim iskustvima u koja se jos davno upetljala.Mnogo je vaznije videti sta u tom veremenu Saturn zivi, jer ce to odrediti dogadjaj koji ce se desiti u ovom zivotu kada za to dodje vreme.Natusu ce biti stvorene iste okolnosti koje je imao u prethodnom zivotu sto ce sada biti izazov za natusa da ponovo nacini istu gresku,pojavice se odredjena prepreka ili problem.Posto Saturn pravi samo polukvadrat sa suncem, osoba je obavezna da nekog pomaze(Sunce simbol oca).Ovde dusa ima potrebu da se vrati u vereme za koje je nekim utiskom jako vezana I ponovo prodje kroz istu situaciju, jer tek tada stice ogromnu stabilnost koja ce zatim biti oslonac njene dalje evolucije.


Retro Jupi-opisuje prostore na kojima je osoba nekada boravila i koje ce osoba ponovo posetiti.Ta prostranstva se nalaze,u bizem ili daljem inostranstvu,a zavise i od konkretne postavke Jupitera(kod tebe na 3 st. Strelca-npr:Spanija,Sumatra,Tajland,Nju Dzersi,kod nas Slavonija,Zagreb...).Na takvom mestu osoba moze da se nadje ,uradi ono sto pozicija Jupija u znaku,kuci i ispaktu zahteva.Ponekad su u pitanju 'nezavrseni racuni"sa ljudima u inostranstvu,a katkad se radi i o novcu koji treba "vratiti" jer je nekad uzet nedozvoljeno.

Mars je retrogradan.
Od svih retogradnih planeta ,retro Mars je najmaleficniji,zato sto je njegova osnovna priroda direktnost, te stoga pokazuje svoju skorpijonsku prirodu,a nikad prirodu ovna.To znaci da umesto pozitivne volje I energije za zivotom (ovan-znak egzaltacije Sunca),on pokazuje svoju negativnu prirodu I zelju za smrcu(skorpija-znak pada Meseca).Zato ovakav Mars pre svega ukazuje na dug po pitanju neke smrti I na besnu osvetu sto sad kroz vreme juri.U najlosijem slucaju ovo je znak prokletstva I znak tajnog neprijatelja I tajne opasnosti koja natusa prati.
Osoba se u ovom zivotu vraca na isto mesto na kome je zlocin pocinjen u prethodnom zivotu,a gde je to reci ce nam kuca ili znak kao I aspect koji Mars obrazuje.Veoma je vazno u ovom slucaju imati dobro postavljen Mesec da bi osoba u ovom zivotu dobro “izmetabolisala”retro Mars.Ako je Mesec veoma dobar,a Mars bez preteskih aflikacija,osoba ce uspeti da plati staru karmu,a da ne mora neminovno proci kroz istu losu situaciju,koju je nekada nekome nacinila,vec ce doziveti unutrasnju transformaciju,sto je konacno cilj svake karmicke lekcije.Upravo se povoljno postavljen retro Mars ponasa”razvijeno skorpionski’,dajuci natusu okultne moci kojima moze neutralisati svaku lose usmerenu energiju,transformisuci je I od nje stvarajuci pozitivnu zivotnu silu.Hiron predstavlja mesto boli, ranjavanja, Ahilovu petu i prabol. To je stara i duboka rana. Pomažući onima kojima je pomoć potrebna, vremenom ćemo naći nekoga ko će biti u stanju da pomogne i nama.

Položaj Hirona u natalnom horoskopu pomaže nam da shvatimo tačnu prirodu svojih blokada, mesta gde smo najranjiviji i gde se odvija najsnažnija unutrašnja patnja i neprijatnost. Znak će definisati prirodu bola, njegov sadržaj i njegovu istoriju, kuća će nam opisati kako će se u svakodnevnom životu manifestovati povređivanje i oblast preko koje će ići. Aspekti i uglovi koje Hiron pravi sa ostalim planetama u horoskopu, govoriće o načinima na koje će vaše rane i blokade uticati na ostale oblasti vašeg života.
CHIRON U 3. KUĆI
Ako nemate braće i sestara, zbog Chirona u ovoj kući mogli biste to smatrati gubitkom i nedostatkom u vašem životu. Ako imate braće i sestre, onda ćete stalno imati neke probleme s njima. Ovo je dobra pozicija za radno mejsto trenera glasa ili terapeuta govora. Možete učiti druge kako da govore bolje nego što vi to možete. Ova pozicija povečava probleme u komunikaciji. Ne garantira problem sa glasnicama, ali problem u tome da drugi ne razumiju tu osobu stoji. Kad osoba naraste, durgi će je slušati, ali bol koju je osoba iskusila kao mala dok je nisu slušali je još uvijek prisutna.
Chiron u Biku

Ranjena osecanja, nikada niste primili ili dobili dovoljno, bilo materijalno, bilo emotivno, mentalno ili duhovno. Vase srce se oseca zapostavljenim i gladnim. Uvek vam se cini da drugi dobijaju vise ili bolje.
Sugestija: Napravite listu svega sto ste primili prvenstveno od strane najblizih, a zatim i od drugih ljudi. Slusajte svoj unutrasnji glas i zagledajte se u sebe sve dok ne dodjete do duboke zahvalnosti i ispunjenosti.
Pouka: Ljubav je kljuc svega i ne poznaje granice. Vi ste zaceti u ljubavi da bi ste je delili.

Juzni cvor u Ovnu,Severni u Vagi
```````````````````````````````````````````````````````````````
a) osobine kojih se treba osloboditi (prepreka ostvarenju karmickog cilja):
- prejak ego i njegov uticaj na sve akcije,prejak identitet i zelja za ocuvanjem integriteta;
- potreba za stalnom aktivnoscu,pokretom,da se ostvari "nesto";
- prejaka licna strana - suvise licno dozivljavanje svega u okolini;
- zajedljivost,ostrina (otresito reagovanje),stalna borba,zivot u "gardu";
- sklonost brzini u svemu (govoru,reagovanju,voznji.....);
b) osobine koje treba forsirati:
- teznja zivotu u zajednici,deljenje sa bliznjima,druzeljubivost;
- sposobnost prevazilazenja medjusobnih razlika;
- osecaj da se ceni ono sto samo po sebi dolazi,a ne zuriti ka cilju ostavljajuci drugo po strani,smanjiti brzinu,pustiti da stvari idu neznije;
- uzivanje u trenutku,ziveti OVDE i SADA ,a ne juce ili sutra,anulirajuci JA u korist MI .
U proslim zivotima ove osobe su bile suvise okrenute sebi i ostvarenju sopstvenih zelja,ideala i ciljeva i malo su vodili racuna o drugima.Zapostavljali su sve sto ima veze sa pojmom zajednistva.Bili su zivahni,nestrpljivi,stalno u pokretu,ali i samovoljni i nagli.Ova inkarnacija upucuje na jacanje saradnje,tolerancije,strpljivosti,osecaja za okolinu,svesti o drugima i njihovim potrebama i razvijanje diplomaticnosti u komunikaciji.Takodje,potrebno je mnogo ucenja o samopozrtvovanju i davanju.Pitanje braka naglaseno je kao jedno od najvaznijih iskustava,jer i preko njega treba popraviti odnos prema drugima.

ceca78
30-07-2010, 14:59
da, ovo je opsta slika bez detaljisanja ok aspekata ali sad, ono što meni nikako nije jasno jeste situacija od sedme do 12 kuće, naročito sedma. Naizgled karta nije komplikovana, bar ja tako mislim , međutim , mene buni ova konjunkcija meseca(vldara sedme ) sa marsom u opoziciji sa suncem (prirodnim vladarem lava koji je progutan u sedmoj kuci) konjunkcija venera i u sve to se uglavio i saturn na samom kraju (skoro krajnjem stepenu 28s53') lava ...pih ... a nije u pitanju zakasneli brak posto sam vec u braku . Taj saturn(r) je na 60s od jupitera (r)...meni je ovo komplikovano.

ako sam dobro videla ovde je saturn na regulusu (sedma kuca -lav)i sve to u sekstilu sa jupiterom retrogradnim(blizanci 5 kuca)
pa sta to znaci -stvarno nemam pojma

thalatte
30-07-2010, 22:14
privlacenje paznje, a i karta istekla..

Svatko za svoju misli da je posebna..a puno je efikasnije kad se navede po cemu to, ne astroloski vec u stvarnom zivotu...

Ovako samo jos jedna karta u nizu, od clana sa 4posta..

ceca78
31-07-2010, 02:13
postovani , hvala ti sto si odgovorio na moj post. Nov sam clan pa nema smisla da odgovorim na isti nacin , imam samo 4 posta i ne mislim da je moja karta posebna. Zelela sam samo malo pomoći oko tumačenja pošto je karta naizgled jednostavna ali ako se pazljivije pogleda nije bas tako.
U svakom slucaju hvala, i izvini sto sam ti oduzela paznju.