moj natal, svaki komentar dobrodosao [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : moj natal, svaki komentar dobrodosao


dijana819
23-07-2010, 21:43
drage i dragi moji, tek sad videh da postoji i ovaj kutak na forumu, pa rekoh da postavim i moj natal. ko god je raspolozen, znacilo bi mi da kaze svoje misljenje bilo o nekom aspektu, bilo o polozaju planete ili kuci.
recimo, trenutno sto me okupira je posao. iako bi po natalu trebalo da imam uspeha na tom polju, to bas i nije tako. dugi periodi bez posla i vec nekoliko ih imam iza sebe.

spomenka
23-07-2010, 21:55
kolko se ja kužim ti upravo suprotno-ne bi trebala imat uspjeha u polju posla..
6.kuća ti počinje u ovnu, a vladar mars otišao u znak rak, gdje je u padu-mislim da to dovoljno govori za početak-nestabilnosti u vezi posla-čas radiš čas ne i tako.

ne znam neka me ispravi neko ako griješim

jedino ako čemo gledat nastavak šeste kuće-bika- vladar venera u vagi (stabilnost) al ovaj saturn mi se ne sviđa-kao neka kočnica i ne dobivanje pravih prilika.

dijana819
23-07-2010, 21:59
ja pre 10k vezujem za karijeru. u tom smislu, ona pocinje u lavu, vladar je upravo u njoj.

kako ja to vidim, 10 k je analogna jarcu koji je sav okrenut karijeri. 6 k je analogna deivici koja je opet okrenuta zdravlju, tako da se 6k prvenstveno odnosi na zdravlje, navike natusa... u sirem smislu moze oznacavati radno okruzenje... tako sam ja bar skontala, mozda i gresim

spomenka
23-07-2010, 22:02
je da, ali nije u svome sjedištu vladar, već u djevici.. bilo bi super kad bi sunce bilo u lavu...po mome.

opet kažem neka neko još nadopiše pa ćemo vidjet.

dijana819
23-07-2010, 22:04
oki, hvala na komentaru.

ako eventualno vidis neki aspekt koji zelisa da prokomentarises, feel free :-)

spomenka
23-07-2010, 22:06
uhuhuhuhu...

baš sam čekala da neko naleti sa mjesecom u devetoj kući:D

zanima me jel ti majka vezana za inostranstvo, bilo poslom il podrijetlom il voli da putuje?

dijana819
23-07-2010, 22:11
moram ti reci da nije, kod mene tu pre radi znak... u potpunosti je dozivljavam kao lavicu, iako je riba/devica

nedda
23-07-2010, 23:39
Draga dijana,

6. polje se odnosi na posao koji svakodnevno radimo, na koji idemo ujutru i vracamo se posle podne, u smenama...kako god. To je posao na kome mi radimo za nekoga (gazdu, firmu...), i istina je da on opisuje svakodnevnicu u tom smislu. Opisuje o radno okruženje, naravno, a njegov vladar nam dalje govori šta će sa njim biti.
10. polje je nešto drugo. Ono nam govori o ličnoj karijeri, napredovanju u firmi ili izvan nje. Vladar šeste u 10 tako govori o stremljenju ka sopstvenom biznisu, gazdovanju ili visokim ambicijama i šefovanju u okviru neke firme (ili barem težnjama ka tome). Isto tako, vladar 10. u šestoj ukazuje na stalni rad za druge, ućivanje u sitnim, svakodnevnim poslovima, često ga imaju ljudi u tehničkim podrškama, administaciji, ralunovodstvu. Naravno, nije sve tako usko, gledaju se i druge stvari, ali ja, eto, počeh sa ekstremima.
Naime, pokušavam da ti približim celu tu simboliku polja.

Hajde sada to da primenimo na tvoj natal.
Ako hoćeš da se zaposliš u nekoj firmi, a ne počinješ sama posao, prvo moraš gledati 6. kuću.
Vladar mars (energija, borbenost) je otišao u 9. polje (jupitersko - širina, veličina). Kao takav on ima velika očelivanja od posla. Nemoj se začuditi što to nije dobro za njega - mars ne može da vidi nerealnost svojih očekivanja, i puca često "na prazno", pa posle ne zna šta ga je snašlo (svi imamo marsa u nekom polju ;)) A jupitersko polje, poput jupitera, daje široke vidike, ambicije, posebno viđenje onoga šta je pravedno a šta nije. To sve ne bi bilo loše, da mars nije u znaku svog pada. On u raku gubi svoju energiju, njega emocije guše. Mislim da je raskorak upravo u toj tačci - deveto polje daje veliko očekivanje, a rak oduzima energiju. Velika očekivanja su dalje podstaknuta mesecom (kao dispozitorom marsa) koji je takođe u devetom polju, u lavu. On i dalje želi da "zasija".
Iduci dalje, dolazimo i do sunca, koje je dispozitor meseca i vladar 10 polja, u 10, jarcevskom (strogom i ambicioznom) polju. To još jednom ukazuje na visoka stremljenja u karijeri, i želju da se zasija u samostalnom radu. Međutim, sunce je u devici, a devica je prirodan znak 6. kuce - kuće rada za druge, sitnih poslova, u kojima se mic-po-mic dolazi do nečega.

Priča se završava sa merkurom, koji je u svom znaku, pa nema daljeg dispozitora. Od dva merkurovska znaka, devica je zemaljski, pedantniji, ali i sitničariviji. On traži rad, predanost i potčinjavanje u nekom smislu, a u destom polju, svakako i istrajnost (saturnovsko polje-vreme). On nije vetropirast kao merkur u blizancima, i stalno traži sigurnost i uzemljenje.

Kao što neke karte imaju jednog konačnog dispozitora, tako tvoja ima jednog konačnog dispozitora koji se tiče karijere - a to je merkur u devici u 10 polju.

Zbog toga bih rekla da ćeš do uspeha u poslu doći samo ako ispoštuješ zakone tog merkura, ako pedantno, strpljivo, vredno i istrajno radiš za druge, u nekoj većoj firmi najbolje. Merkur u devici je poslušan, ma koliko se to nedopadalo suncu u 10 polju. Ali sunce neće moći da se ispolji bez toga, i tek kroz takav rad, ono će dobiti priliku da zasija.
Kada to uspeš, verovatno će biti prilike i za druge stvari za kojima tvoja ambicija seže.

Još i ovo: kvadrat merkura, kao "konačnog dispozitora" ovog aspekta života sa neptunom - ti nisi uvek u stanju da pravilno proceniš situaciju u kojoj si se našla. Neptun dolazi iz pete (sunčeve) kuće, i nalazi se u drugoj. Moguće je da ne misliš da te vole na poslu, ili da te ne podržavaju finansijski dovoljno. Ali to je neptun, i ma koliko teško uvek bilo (aplikacioni aspekt), pokušaj da to ne zaboraviš kada dođeš u fazu da ti je teško da odeš na posao.
Na svu sreću, kvadrat sunca i urana je separacioni, pa će se i ta neizdrž koja ti remeti sunce u 10. polju vremenom malo smiriti. Ipak, u prvom polju je - znači tvoja (možda ima veze i sa porodicom, poreklom - dolazi iz četvrte kuće), ali ti možeš upravljati njome.

Jeis li razmišljala o nastavku obrazovanja, mislim da bi time puno simbolike ispunila, kada bi mogla da doguraš do doktorata?

dijana819
24-07-2010, 00:02
neddo, jos jednom ti se zahvaljujem. uzivam citajuci tvoje postove na citavom forumu. tvoji opisi su takvi da informacije koje pruzas lako ulaze u glavu sa razumevanjem. :-)

sto se tice doktorata, nemam prosek na osnovnim studijama za to. ipak, nakon osnovnih studija sam upisala specijalizaciju, trenutno radim specijalistiscki rad, tako da i to privodim kraju.

na konto sunca koje zeli da zasija i privatnog biznisa, moram te pitati da li se moze zadovoljiti polozaj u devici, simbolici 6. polja i rada za druge, ako bih se bavila usluznom delatnoscu, konkteno je vrtic u pitanju?

ne znam da li je uopste potrebno da potvrdjujem to sto si napisala, ali ipak hocu jer mislim da je dobro dati povratnu informaciju svakome.
radila sam u velikoj firmi i iako sam imala veliku podrsku predpostavljenog koja me je gurala ka vodecem polozaju, sto mi je odgovaralo, sa vecinom kolega sam bila u korektnim odnosima, ali sam ih u sebi stalno kritikovala i nisam bila zadovoljna njihovim ucinkom i pristupu poslu (sto se moralo osetiti u odnosu). na poslu dajem maximum sebe i bitno mi je da budem prihvacena i priznata. sto se tice placanja, i to je tacno. imam faze kada mislim da nisam dovoljno placena i to utice na motivaciju za rad.

pozz veliki :-)

nedda
24-07-2010, 02:23
Naravno, povratna informacija uvek puno znaci :)

Vidim odakle ta ideja i zelja da imas voje vrtic.

Za rad sa decom uvek mora da se gleda i 5. kuca. Kod tebe jedan vladar, neptun pravi kvadrat sa merkurom o kome smo pricali, a drugi, jupiter pravi sekstil sa mesecom. Sve u svemu - deluje realno. Jedino se treba paziti neptuna, jer on je i idealizacija, pogresno vidjenje stvari...tamo gde se on umesa treba uvek biti svestan da se ne vidi realno (i onda verovati prijateljima, posto ti je stelijum koji lepo aspektira ovu pricu u 11.kuci).

Obarti paznju samo da ti se peta kuca nastavlja ovnom, sto znaci da opet dolazis do lekcije "mars u raku". Ali mi se svakako čini da ćeš u slučaju da sama vodis posao na drugaciji nacin izlaziti na kraj sa njime.

Srecno Dijana :)

dijana819
24-07-2010, 03:10
da, privatni posao kao ideja je i potekla od prijatelja i verovatno bih to radila sa nekim, ne verujem da bih sama usla u to.

hvala jos jednom Neddo :-)

izanalizirasmo mi moje polje posla, ali ostaje tu jos mnogo pitanja, tako da ko je voljan nek izvoli.
npr: 1. zdravlje... mogu vam pomoci pa i reci koji su problemi (mitralni prolaps- aritmije, katastrofalni ligamenti (iako obozavam sport), specificna skolioza veoma izrazena u lumbalnom delu)
2. dominantan strah od samoce (aktiviran zime 2001-2002g), ne samoca u smislu da nemam partnera vec da nisam okruzena osobama ili osobom
3. deca- da li i kada??? da se neko drugi ponasao kao ja do sada bi ih sigurno imao :-P
4. brak- da li, kada, kakav?
5. zasto su vodolije partneri dominantne u mom zivotu?
6. kriticne tacke natala- na cemu treba raditi?
7. trenutni decko- da li je on taj?
njegov natal http://img690.imageshack.us/f/mladen.gif/
sinastrija http://img651.imageshack.us/f/mladenijasinastrija.gif/

unapred hvala :-)