Dileme sa svih strana... [Arhiva] - Astrologija za pocetnike - Astrology For Beginners

PDA

View Full Version : Dileme sa svih strana...


andjelikadepeures
06-06-2010, 05:29
Da li cu i kada zavrsiti fakultet i sta mi to ne dozvoljava da konachno zavrshim?
da li cu se u zivotu baviti tom strukom, posto je doslo do zasicenja, pa me i to muci?
ljubav... na osnovu planeta u sedmom polju i venere u 8. slutim da ce mi muz biti razveden, sa decom, ali me interesuje kada cu ga sresti, cime se bavi?

ako nemate konkretne odgovore, pisite uopsteno, sve sto vidite, sve me interesuje, posto sam u pokusaju da malo vise razumem vezano za astrologiju....

Majana
06-06-2010, 14:51
Pretpostavljam da ti je često jezik brži od pameti i da umeš da budeš oštra u komuniciranju. :)
Studije: vladar IX Merkur je u VII i ima opoziciju sa Saturnom u I ~ što bi značilo odlaganje ili kasniji završetak studija. Čini mi se da je tebi potreban uvek "neko" ko će da ti daje podršku i gura te napred što se tiče studija.
Neptun kao vladar 6 (posao) je odlično postavljen i ima trigon sa vladarem 9. Vladar 10 (karijera) takodje ima sve dobre aspekte i trigon sa Jupiterom, suvladarem 6 tako da ne sumnjam da ćeš biti zadovoljna poslom koji budeš obavljala.
Trebala bi da studiraš prava ili odeš u političare :)
Neaspektovana Venera u Biku u 8 ~ kako ide ljubav? :D

andjelikadepeures
06-06-2010, 15:25
Pretpostavljam da ti je često jezik brži od pameti i da umeš da budeš oštra u komuniciranju.

nisaj kriva ja, kriv je markur u ovnu :) jezik odavde do..... daaaleekooo :)))

Studije: vladar IX Merkur je u VII i ima opoziciju sa Saturnom u I ~ što bi značilo odlaganje ili kasniji završetak studija. Čini mi se da je tebi potreban uvek "neko" ko će da ti daje podršku i gura te napred što se tiče studija.

bolje bi bilo da mi ko visio nad glavom, al'.... valjda cu da finishiram jednom... ( vidi li se nekako kada? )

Neptun kao vladar 6 (posao) je odlično postavljen i ima trigon sa vladarem 9. Vladar 10 (karijera) takodje ima sve dobre aspekte i trigon sa Jupiterom, suvladarem 6 tako da ne sumnjam da ćeš biti zadovoljna poslom koji budeš obavljala.

ma ja sam takva da pevam i dok perem sudove... i u principu mi ide svaki posao kog se prihvatim, al' mozda to i jeste problem, shto ne znam shta bih pre....

Trebala bi da studiraš prava ili odeš u političare

znam :) ipak, odabrala sam arhitekturu. mada videh da imam dosta aspekata ka spisateljstvu i inace drushtvenim naukama, a cini mi se da me i to 7. polje redovno izbacuje u javnost, htela ja to ili ne... a pravne zavrzlame mi dodju kao neki prirodni talenat, pa i kad neobavezno chitam, popamtim zakone i sl.... ali nisam htela da bubam, pa odoh na drugu stranu... mada mislim da cu zavrshiti i prava, mozda u nekim kasnijim godinama...

Neaspektovana Venera u Biku u 8 ~ kako ide ljubav?

nikako!!!
po definiciji biram tipove sa gomilom raznoraznih problema, koji me obichno vishe gledaju kao neko bozanstvo nego kao zenu. mozda tripujem, al' stvarno mi vise muka od svega toga...

sta konkretno znaci to shto je venera neaspektovana? ( za 8. polje mi jasno, poshto mi prilaze ili zauzeti ili razvedeni )
takodje,venera u biku, vezano za novac, tachno je, u principu ga uvek imam, manje ili vise.
al' ljubav... da se samoubijem...
sad sam u nekom "pokusaju", sa jednim bikom ( cenim da mi to pravi mars u biku ), al'i slutim da cu da izgubim strpljenje pre nego shto se on smisli sta ustvari hoce od mene, kao i svaki put do sad, kad bikovi bili u pitanju.
ima li nade za mene?

valjda sunce u 7. polju u ovnu znaci kasniji brak, "procvat" kroz brak, dominantnijeg partnera ( ako takvog nadjem, svaka mi chast! ).

i da... nigde u mojim aspektima, onoliko koliko sam do sad uspela da istrazim, nisam nasla sklonost starijim muskarcima, a chinjenica je da me stariji privlache, bar do sada.....
recimo, kod moje drugarice se jasno vidi u 9. polju drugi brak sa starijim muskarcem, kolegom sa posla ili nekim koga ce da upozna preko posla... i jos par aspekata koji ukazuju na to...

kod mene nema nista na tu temu... ili bar ja ne vidim?

Majana
06-06-2010, 16:03
Venera ti je vladar Asc a neaspektovana pa pitam kako deluje. KAžu da kada je planeta neaspektovana ništa je ne sprečava da iskaže svoju prirodu. Venera je prirodni signifikator ljubavi, novca, lepote...A tebi vlada VIII i Asc. Pa me Venera u VIII asocira na sex, pa zato pitam. Verovatno si izuzetno ženstvena i seksipilna.
Kod tebe je to za partnera kontradiktorno jer Mars kao vladar VII ima aplikacionu konjukciju sa MErkurom (mladji) i apl.opoziciju sa Saturnom (Stariji) :rolleyes: Ali ako će nešto biti onda sigurno mnogo jaka i dominantna ličnost ;)
Venera u Biku - muzika, a neaspektovana = mnogo muzike koje ništa ne sprečava :D

andjelikadepeures
06-06-2010, 16:47
Venera ti je vladar Asc a neaspektovana pa pitam kako deluje. KAžu da kada je planeta neaspektovana ništa je ne sprečava da iskaže svoju prirodu. Venera je prirodni signifikator ljubavi, novca, lepote...A tebi vlada VIII i Asc. Pa me Venera u VIII asocira na sex, pa zato pitam.

pa sta znam... mislim da sam vremenom nauchila kako treba da iskazem sebe u tom smislu.

Verovatno si izuzetno ženstvena i seksipilna.
dugo mi trebalo da sebe pocnem da dozivljavam kao takvu... i sad sam josh na pochetku, ali ce vremenom valjda biti bolje...

Kod tebe je to za partnera kontradiktorno jer Mars kao vladar VII ima aplikacionu konjukciju sa MErkurom (mladji) i apl.opoziciju sa Saturnom (Stariji) Ali ako će nešto biti onda sigurno mnogo jaka i dominantna ličnost

to za Saturn nisam videla, poshto nisam josh toliko "zagazila" u te vode, mada me vuche sve vishe....
a za mladjeg sam naisla par puta, i nije mi imalo logike, jer me ne privlace nikako...

da, bilo bi pozeljno da bude jaka i dominantna lichnost, jer slabice ne poshtujem, a samim tim i ne volim....

ognjenka724
11-02-2011, 23:45
Stavila sam ovdje, a ne na "Opis partnera...", jer je malo šire.

Kod tebe je situacija malo drukčija, nego kod mrvice83, jer ti imaš puno 7. polje.

Sa SO U 7. tvoj cilj je pronaći partnera, iako ti je sam brak malo ili nimalo privlačan i ne žuriš u brak. MO sekstilom pomaže SO u postizanju cilja. Vladar MO - UR120SO, pa ćeš pronaći i cilj i „kako” tj. sredstvo (MO). MO je u 9. (u odnosu na Sunce), pa bi način postizanja cilja (pronalaženja partnera) mogao biti kroz obrazovanje, filozofiju i religiju, neka duhovna uzdizanja ili kroz putovanja. Vladari SO i MO (UR i MA), imaju bQ, a bikvintil je aspekt sreće, i tamo gdje ga imamo se stvari događaju u našu korist (priroda jupitera). Brak ili veza može biti pod utjecajem rođaka i može biti rezultat putovanja, dopisivanja ili oglasa.

U većini slučajeva SO u 7. ukazuje na dominaciju partnera, jer SO nema osećaja za odnos, poznaje samo JA. SO koje je simbol tvojeg partnera ima potrebu da se nameće i pokazuje, nedostaje mu skromnosti, a to je naglašeno sa SO na samom vrhu 7. - neka vrsta nametanja volje. Razmirice će biti sakrivene od očiju javnosti, a ophodit ćete se jedno s drugim s lažnom učtivošću i s dosta formalizma.

Odnos obično nije jako dubok (ME u 7.), a ME ovdje može biti jako oštar naročito jer je u konjukciji s MA. Stalno je prisutna neka rasprava, prepirka, svađa, gunđanje. Vjeruješ da je istina ono za što se ti boriš (7. je uvijek ogledalo 1.), sklona si kritici. Izražavaš se direktno (MA), iako ti dugo treba da se pokreneš i kažeš što te muči (MA u biku). Nervozna si i s malo takta (ME0MA), a i partner je često izazovan i grub (izvlačiš iz njega simboliku MA, čak i ako on po prirodi nije takav). Životna energija (MA) u 7. (prirodno u slabom stanju – MA ne razumije odnose), pa ne možeš zbog drugih ljudi ili zbog partnera pronaći sebe. Teško ti je "umiriti misli" (ME0MA180SA/PL), a teško ti pada i ostati sa samom sobom (ME vlada i 12). MA u 7. mijenja tijek života nakon vjenčanja i stvara teškoće, kvari postojeće uslove i donosi period borbe i prepirke. To nije neobično, jer sve planete u 7. djeluju puno jače nakon što se stupi u zajednicu.

VE, kao drugi vladar, nema glavni aspekt, samo bQ (144) s NE, egzaktno - puno maštaš o ljubavi i sklona si idealizirati partnera. Stvaraš si sliku, a u jednom trenutku možeš shvatiti da se stvarni partner više ne poklapa s partnerom iz tvoje mašte (a i partner može „pomoći“da razbiješ iluzije).
VE je u sjedištu, pa nema dispozitora. NE je dispozitor JU. JU i VE nemaju međusobni aspekt, pa u vezu dolaze preko NE60SA/PL30JU/UR. Dakle, jedino krajnje (PL) obuzdavanje (SA) iluzija (NE), izbjegavanje pretjerivanja (JU) i izbjegavanje odbacivanja obaveza (UR). Ali, VE u 8. teži da se oslobodi obaveze. A ti ćeš biti snažna onoliko (8 je nasuprot 2) koliko daješ.

U stvari si tražila drugara (ME), jer ti si jedan društveni ovan (vaga ASC, MO u vodenjaku), koji voli komunicirati i sklapati neobična i korisna prijateljstva&poznanstva (Sunce iz 7. polja vlada 11., u trigonu s JU/UR). A dobila si vjerojatno nekog tipa kojemu je teško pokrenuti se (MA u biku) i koji vrijeme provodi ugađajući si. Važna ti je ravnoteža u životu (osi ASC/DSC i IC/MC rade gotovo pravilan križ), iako imaš dozu nepredvidljivosti i hirovitosti i iako ti je osobna sloboda važna (SO120UR/JU, VE u 8., SO u ovnu). Tražila si nekog tko ima inicijativu (SO u ovnu), a dobila partnera koji želi dominirati i taj odnos neće biti savršen (a ti tražiš savršenstvo – ASC vaga). S MA 180SA s lakoćom ćeš okriviti partnera za sve teškoće, a tu je i razlog eventualnim problemima u vezi/braku. PL u 1. ima snagu da sam sebe razruši. A doživljavala si ga kroz partnere jer ti je ASC takav da se doživljavaš kroz odnos, a i PL radi opozicije na ME i MA u 7. (partnerstvo).

SA te vjerojatno čini skromnom po pitanju vlastite vrijednosti (konjukcija s vrhom 2) i po pitanju novca, ali pošto dolazi iz škorpiona njegov prikriveni moto mogao bi biti: Što nije moje, neće biti ni tvoje, a može donijeti osjećaj praznine i siromaštva iznutra, osjećaj napuštenosti.

Prevlast vatre/manjak vode – samo SA; u promjenjivim znacima samo neosobne planete – daje manjak fleksibilnosti na način da nisi spremna na osobnu promjenu, teško se prilagođavaš okolnostima, teško mijenjaš (udio fiksne) zadani pravac djelovanja (udio kardinalne). Obrazac karte je lokomotiva i on potvrđuje gore napisano, tj. da je potreban veliki napor da bi se energija pokrenula. Ili zaustavila kada je to potrebno. VE je lokomotiva ove kompozicije i zato je izuzetno važna u tvojoj karti (a i vlada ASC).

Pošto imaš 5 retrogradnih planeta, vjerojatno često imaš osjećaj „deja vu“.

andjelikadepeures
12-02-2011, 01:14
Stavila sam ovdje, a ne na "Opis partnera...", jer je malo šire.

Kod tebe je situacija malo drukčija, nego kod mrvice83, jer ti imaš puno 7. polje.

Sa SO U 7. tvoj cilj je pronaći partnera, iako ti je sam brak malo ili nimalo privlačan i ne žuriš u brak. MO sekstilom pomaže SO u postizanju cilja. Vladar MO - UR120SO, pa ćeš pronaći i cilj i „kako” tj. sredstvo (MO). MO je u 9. (u odnosu na Sunce), pa bi način postizanja cilja (pronalaženja partnera) mogao biti kroz obrazovanje, filozofiju i religiju, neka duhovna uzdizanja ili kroz putovanja. Vladari SO i MO (UR i MA), imaju bQ, a bikvintil je aspekt sreće, i tamo gdje ga imamo se stvari događaju u našu korist (priroda jupitera). Brak ili veza može biti pod utjecajem rođaka i može biti rezultat putovanja, dopisivanja ili oglasa.

tachno, brak kao brak me ne privlachi, ali zelim nekog ko bi sa mnom "i u vatru i u vodu"...U većini slučajeva SO u 7. ukazuje na dominaciju partnera, jer SO nema osećaja za odnos, poznaje samo JA. SO koje je simbol tvojeg partnera ima potrebu da se nameće i pokazuje, nedostaje mu skromnosti, a to je naglašeno sa SO na samom vrhu 7. - neka vrsta nametanja volje. Razmirice će biti sakrivene od očiju javnosti, a ophodit ćete se jedno s drugim s lažnom učtivošću i s dosta formalizma.

razmirica uvek ima, ili sam mozda ja oguglala?
formalizam... pa i nije mi bash svojstven. al' nikako..


Odnos obično nije jako dubok (ME u 7.), a ME ovdje može biti jako oštar naročito jer je u konjukciji s MA. Stalno je prisutna neka rasprava, prepirka, svađa, gunđanje. Vjeruješ da je istina ono za što se ti boriš (7. je uvijek ogledalo 1.), sklona si kritici. Izražavaš se direktno (MA), iako ti dugo treba da se pokreneš i kažeš što te muči (MA u biku). Nervozna si i s malo takta (ME0MA),


mozda se Me vishe odnosi na to da zelim partnera sa kojim mogu da se zabavljam i ludiram, nego na dubinu odnosa?
istina je da cutim, cutim, al' kad ga kazem... qq :)


a i partner je često izazovan i grub (izvlačiš iz njega simboliku MA, čak i ako on po prirodi nije takav).
nije bash uvek tako... mada uzivam i u tim "nemirima".


Životna energija (MA) u 7. (prirodno u slabom stanju – MA ne razumije odnose), pa ne možeš zbog drugih ljudi ili zbog partnera pronaći sebe. Teško ti je "umiriti misli" (ME0MA180SA/PL),


valjda sam u dobroj meri pronashla sebe, mada znam da cu celog zivota imati neka nova interesovanja. a partnri me bash inspirishu i u toj potrazi i inche.


a teško ti pada i ostati sa samom sobom (ME vlada i 12).

naprotiv, volim samocu, zaista :)


MA u 7. mijenja tijek života nakon vjenčanja i stvara teškoće, kvari postojeće uslove i donosi period borbe i prepirke. To nije neobično, jer sve planete u 7. djeluju puno jače nakon što se stupi u zajednicu.

da se ne venchavam ja, a? :)
pa da... meni venchanje i onako izgleda ko prinudno klanje... prosto imam utisak da bi venchanje sve pokvarilo...

VE, kao drugi vladar, nema glavni aspekt, samo bQ (144) s NE, egzaktno - puno maštaš o ljubavi i sklona si idealizirati partnera. Stvaraš si sliku, a u jednom trenutku možeš shvatiti da se stvarni partner više ne poklapa s partnerom iz tvoje mašte (a i partner može „pomoći“da razbiješ iluzije).
VE je u sjedištu, pa nema dispozitora. NE je dispozitor JU. JU i VE nemaju međusobni aspekt, pa u vezu dolaze preko NE60SA/PL30JU/UR. Dakle, jedino krajnje (PL) obuzdavanje (SA) iluzija (NE), izbjegavanje pretjerivanja (JU) i izbjegavanje odbacivanja obaveza (UR). Ali, VE u 8. teži da se oslobodi obaveze. A ti ćeš biti snažna onoliko (8 je nasuprot 2) koliko daješ.

hm... nisam mislila da ide bash tim putem... obichno me prvo zainteresuje nechiji intelekt, da se tu poklopimo, da moze da mi parira... ako to prodje, onda se javi neznost, pa tek na kraju sexualna privlachnost....
ne idealizujem toliko partnera, koliko sam u stanju da mu tolerishem neshto shto nikom drugom ne bih...U stvari si tražila drugara (ME), jer ti si jedan društveni ovan (vaga ASC, MO u vodenjaku), koji voli komunicirati i sklapati neobična i korisna prijateljstva&poznanstva (Sunce iz 7. polja vlada 11., u trigonu s JU/UR).

da... neko s kim mogu sve, a koji me i privlachi. chovek shirokih shvatanja, koji ce razumeti moja ludiranja, podrzati me, ici sa mnom kroz sve i chesto biti i inicijator svega :)A dobila si vjerojatno nekog tipa kojemu je teško pokrenuti se (MA u biku) i koji vrijeme provodi ugađajući si.

nisam dobila josh nishta/nikog konkretnog...
tachnije, postoji jedan koji zaista ugadja sebi, ali nije lenj i inertan, vec svojom energijom pokrece i mene, shto se meni jaako svidja.Važna ti je ravnoteža u životu (osi ASC/DSC i IC/MC rade gotovo pravilan križ), iako imaš dozu nepredvidljivosti i hirovitosti i iako ti je osobna sloboda važna (SO120UR/JU, VE u 8., SO u ovnu).

Da, ja volim da se ludiram, ali ima svemu red i kraj...


Tražila si nekog tko ima inicijativu (SO u ovnu), a dobila partnera koji želi dominirati i taj odnos neće biti savršen (a ti tražiš savršenstvo – ASC vaga). S MA 180SA s lakoćom ćeš okriviti partnera za sve teškoće, a tu je i razlog eventualnim problemima u vezi/braku. PL u 1. ima snagu da sam sebe razruši. A doživljavala si ga kroz partnere jer ti je ASC takav da se doživljavaš kroz odnos, a i PL radi opozicije na ME i MA u 7. (partnerstvo).

da, zelim nekog sa inicijativom. koga cu dobiti, videcemo... nadam se da nece biti neki "penzioner"...SA te vjerojatno čini skromnom po pitanju vlastite vrijednosti (konjukcija s vrhom 2) i po pitanju novca, ali pošto dolazi iz škorpiona njegov prikriveni moto mogao bi biti: Što nije moje, neće biti ni tvoje, a može donijeti osjećaj praznine i siromaštva iznutra, osjećaj napuštenosti.

vlastita vrednost... da bilo je tako dugo, dugo, sad sve vishe volim i poshtujem sebe.
shto se novca tiche, Ve u Biku se brine za taj deo, nemam prava da se zalim.
nisam sebichna, naprotiv, za mene sve shto imam i zaradim ne vredi ako nemam sa kime da podelim, ako drage ljude ne obradujem nechim shto znam da zele...

Prevlast vatre/manjak vode – samo SA; u promjenjivim znacima samo neosobne planete – daje manjak fleksibilnosti na način da nisi spremna na osobnu promjenu, teško se prilagođavaš okolnostima, teško mijenjaš (udio fiksne) zadani pravac djelovanja (udio kardinalne). Obrazac karte je lokomotiva i on potvrđuje gore napisano, tj. da je potreban veliki napor da bi se energija pokrenula. Ili zaustavila kada je to potrebno. VE je lokomotiva ove kompozicije i zato je izuzetno važna u tvojoj karti (a i vlada ASC).

tako nekako.... sushtina se ne menja, ali okolnostima umem da se prilagodim. tachnije, primirim se, cutim i chekam povoljan trenutak da stvari preokrenem da budu kakve ja zelim.

Pošto imaš 5 retrogradnih planeta, vjerojatno često imaš osjećaj „deja vu“.

stalno, ali stalno!


hvala ti :)
dodaj slobodno josh neshto ako vidish :)

ognjenka724
12-02-2011, 10:19
Zašto penzioner?
A taj partner o kojem smo pričale i koji si ugađa uopće ne mora biti lijen, samo mu treba vremena (ME bi ga ubrzao, ali je ME na 29 stupnju) i akcija je ono malo prigušena, to nije tipična MA akcija.

andjelikadepeures
12-02-2011, 14:22
Zašto penzioner?
A taj partner o kojem smo pričale i koji si ugađa uopće ne mora biti lijen, samo mu treba vremena (ME bi ga ubrzao, ali je ME na 29 stupnju) i akcija je ono malo prigušena, to nije tipična MA akcija.

"penzioner", jer me opis podsetio na tipa koji sedi u fotelji, naochare na nosu, chita novine, nosi kutje papuche... :D
jer i meni treba vreme da se pokrenem, shto se chesto bash oduzi... zato i zelim nekog aktivnijeg :)
hedonistu svakako, ali aktivnog :)

sladjana
12-02-2011, 15:45
Tvj sklop planaeta u VII kuci daje ti energiju i takvog muškarac bi ti ali orbisi koje prave sa Saturnom iz tvoje I kućei Platonom moguće da neće biti onakav kakvog bi ti (ali 100% ne postoji nigde) već malo promišljenog i manje brzog muškarca jer takva če ti i odgovorati ...jer Pl u vagi daje disciplinu, malo se dati mučiti a Sa u škorpiji muževan ...

ognjenka724
12-02-2011, 17:41
...jer Pl u vagi daje disciplinu, malo se dati mučiti a Sa u škorpiji muževan ...

Disciplinu?
Ja bih rekla da PL u vagi pregovara, beskrajno, do dna. Želi srušiti granice. A ta granica je SA0PL Želi doći do prihvatljivog dogovora. Pošto je PL u 1. polju, taj prihvatljivi dogovor mora biti prihvatljiv za samu osobu o kojoj se radi.

Dobili smo feedback, pa ja bih ovo povezala s:
vlastita vrednost... da bilo je tako dugo, dugo, sad sve vishe volim i poshtujem sebe.
tj. uspio je srušiti granice i postigao prihvatljiv dogovor sa samim sobom.

sladjana
12-02-2011, 17:55
Disciplinu?
Ja bih rekla da PL u vagi pregovara, beskrajno, do dna. Želi srušiti granice. A ta granica je SA0PL Želi doći do prihvatljivog dogovora. Pošto je PL u 1. polju, taj prihvatljivi dogovor mora biti prihvatljiv za samu osobu o kojoj se radi.

Dobili smo feedback, pa ja bih ovo povezala s:
vlastita vrednost... da bilo je tako dugo, dugo, sad sve vishe volim i poshtujem sebe.
tj. uspio je srušiti granice i postigao prihvatljiv dogovor sa samim sobom.

Pošto je pl u njenoj I kući mislim da je više on povezan za nju....Ima uticaja na druge definitivno a pošto je u Vagi jaka je ličnost , dominira i u tome ume i zna da uživa - moguće da će takav odnos imati sa svojim partnerom...naravno šarm je 100% kao i uživanje u sex-u...mada ima i svoju lošu stranu- opasnost tj opasna može da bude !!!

andjelikadepeures
13-02-2011, 01:57
Disciplinu?
Ja bih rekla da PL u vagi pregovara, beskrajno, do dna. Želi srušiti granice. A ta granica je SA0PL Želi doći do prihvatljivog dogovora. Pošto je PL u 1. polju, taj prihvatljivi dogovor mora biti prihvatljiv za samu osobu o kojoj se radi.

Dobili smo feedback, pa ja bih ovo povezala s:
vlastita vrednost... da bilo je tako dugo, dugo, sad sve vishe volim i poshtujem sebe.
tj. uspio je srušiti granice i postigao prihvatljiv dogovor sa samim sobom.

da, Saturn je davao mnoga ogranichenja i jezivu strogost, narochito prema sebi samoj, medjutim, vremenom sam shvatila da je ustvari najbolji deo mene to shto sam takva kakva jesam. U nekom segmentu se desila potpuna promena lichnosti i sagledavanja sveta. 180 stepeni, neverovatna stvar.
a da je bilo pregovora, razgovora i svadja, shto sa samom sobom, shto sa chovekom koji je sve to inspirisao, bilo je, priznajem.
nefleksibilnost koju Saturn daje prilichno je nezgodna i zadrta...


Pošto je pl u njenoj I kući mislim da je više on povezan za nju....Ima uticaja na druge definitivno a pošto je u Vagi jaka je ličnost , dominira i u tome ume i zna da uživa - moguće da će takav odnos imati sa svojim partnerom...naravno šarm je 100% kao i uživanje u sex-u...mada ima i svoju lošu stranu- opasnost tj opasna može da bude !!!

da, chak i kad uopste ne zelim to (a najcheshtje ne zelim), uvek nekako ispadnem dominantna i u centru paznje.
Pritom sa punom 7. kucom i Pl u 1. chesto privuchem raznorazne nedopravljene budale koje me iz meni totalno nepoznatog razloga smatraju neprijateljem i opasnom osobom, pa chesto dozivim da me napadne neko koga prvi put u zivotu vidim, najcesce verbalno, a par puta i fizichki. Prilikom tih fizichkih napada uvek s ledja, ja koja sam metar i zelja da porastem bih u par sekundi oborila na zemlju i ubila ko slike tipove od 180-190cm visine. Ali se ne secam kako to uradim, totalno pomrachenje svesti. Malo se i plashim toga, iskreno, mada nikad to ne traje predugo da bih nekog ubila. Ali je reflex...
Mislim da tu imaju najveceg udela opozicija Marsa i Plutona.

Isto tako redovno prvuchem dominantne mushkarce, jakog ega, i to, verovatno time shto nemam dlaka na jeziku, a oni nisu navikli da ih neko ne ferma. Prvo se nadju u chudu, pa me posle zgotive :) Prosto najbolje funkcionisem sa jakim ljudima, na neki nachin i motjnim, koji su svesni i sebe i svojih vrednosti.
I nikad mi se nije svideo mushkarac koji nije u stanju da mi se suprotstavi.

sladjana
14-02-2011, 17:15
da, chak i kad uopste ne zelim to (a najcheshtje ne zelim), uvek nekako ispadnem dominantna i u centru paznje.
Pritom sa punom 7. kucom i Pl u 1. chesto privuchem raznorazne nedopravljene budale koje me iz meni totalno nepoznatog razloga smatraju neprijateljem i opasnom osobom, pa chesto dozivim da me napadne neko koga prvi put u zivotu vidim, najcesce verbalno, a par puta i fizichki. Prilikom tih fizichkih napada uvek s ledja, ja koja sam metar i zelja da porastem bih u par sekundi oborila na zemlju i ubila ko slike tipove od 180-190cm visine. Ali se ne secam kako to uradim, totalno pomrachenje svesti. Malo se i plashim toga, iskreno, mada nikad to ne traje predugo da bih nekog ubila. Ali je reflex...
Mislim da tu imaju najveceg udela opozicija Marsa i Plutona.

Isto tako redovno prvuchem dominantne mushkarce, jakog ega, i to, verovatno time shto nemam dlaka na jeziku, a oni nisu navikli da ih neko ne ferma. Prvo se nadju u chudu, pa me posle zgotive :) Prosto najbolje funkcionisem sa jakim ljudima, na neki nachin i motjnim, koji su svesni i sebe i svojih vrednosti.
I nikad mi se nije svideo mushkarac koji nije u stanju da mi se suprotstavi.

Moguće da vučeš iz porodice, sestre ili brata neku vrstu borbe iz detinstva jer imaš Sa60Ne samodisciplna (nekako možda ne daš na sebe išta ...) , ambiciji su ti uvek velike ali pošto je NE u strelcu - vesele si naravi, druželjubiva !!! A sa ti je vladar IV kuce a Ne VI moguće da u porodici prizanaju samo jake , svi ste nekako ambiciozni i odogovrni...to je super za posao čime god da se baviš !!!:rolleyes:
Sviđa mi se so120ur - možes lepo da živiš , ovaj aspekt je srećan , donosi lako novac i bogadstvo , zadovoljstvo kao i intelekt koji ako dobro iskoristiš možes doživeti lep zivot, jos je Uran u II kuci :) ...verujem da te ljudi veoma gotive...:) ...

andjelikadepeures
15-02-2011, 22:09
Moguće da vučeš iz porodice, sestre ili brata neku vrstu borbe iz detinstva jer imaš Sa60Ne samodisciplna (nekako možda ne daš na sebe išta ...) , ambiciji su ti uvek velike ali pošto je NE u strelcu - vesele si naravi, druželjubiva !!! A sa ti je vladar IV kuce a Ne VI moguće da u porodici prizanaju samo jake , svi ste nekako ambiciozni i odogovrni...to je super za posao čime god da se baviš !!!:rolleyes:

ne dam na sebe nikako, kazem bash umem da se branim i verbalno i fizichki.
druzeljubiva jesam, vesela takodje :)
pa da, ima dosta i iz porodice, em je brat shkorpija a ja ovan, znachi vechita borba za prevlast, em sam ja uvek tezila tome da budem neranjiva u bilo kom smislu, pa mozda malo i preterala sa time.


Sviđa mi se so120ur - možes lepo da živiš , ovaj aspekt je srećan , donosi lako novac i bogadstvo , zadovoljstvo kao i intelekt koji ako dobro iskoristiš možes doživeti lep zivot, jos je Uran u II kuci :) ...verujem da te ljudi veoma gotive...:) ...

ili me zaista bash bash gotive ili me mrze, retko neko ostane ravnodushan.
hm.. nisam znala da So120Ur donosi toliko blagodeti, i evo, potvrdjujem dejstvo tog aspekta, bar do sada, a nadam se da ni u buducnosti nece biti loshije. Shto se bogatstva tiche, volela bih da emotivno, zdravstveno i materijalno imaju ravnotezu, ako je ikako moguce, mada s prva dva nabrojana bash i nemam neke srece....

imam jedno pitanje...
kako bi tummachili opoziciju vladara mog 4. i 7. pola... Sa180Ma...

coca
02-02-2012, 09:57
Andjo, mozda ce ti partner cesto biti van kuce...to mi ima logike

ivanam
02-02-2012, 10:03
imam jedno pitanje...
kako bi tummachili opoziciju vladara mog 4. i 7. pola... Sa180Ma...

Kakav ti je odnos sa ocem? Jer imam utisak da ces, iako si prvrzena ocu(Sa u 1.kuci), traziti nekoga potpuno suprotnih karakteristika za brak? A moze da se desi i da se tvojoj porodici bas i ne svidi izbor tvog partnera.

andjelikadepeures
02-02-2012, 10:18
Andjo, mozda ce ti partner cesto bidi van kuce...to mi ima logike

mozda... ne bi me chudilo...Kakav ti je odnos sa ocem? Jer imam utisak da ces, iako si prvrzena ocu(Sa u 1.kuci), traziti nekoga potpuno suprotnih karakteristika za brak? A moze da se desi i da se tvojoj porodici bas i ne svidi izbor tvog partnera.

dobar odnos imam sa ocem, kapiramo se. chak i kad se pokachimo, tome obichno neko drugi kumuje...
da im se nece svideti... moguce... poshto ja naginjem nekonvencionanim tipovima, chiji su stavovi skandalozni za moje.. mada ih polako navikavam :D a tek razlike u godinama, moji bi shlogirali kad bi znali...

nadam se samo da konflikt nece postojati u meni...
tipa da sam nezadovoljna ako je cesto van kuce i sl.

Buby
02-02-2012, 21:58
Andji draga nisam nesto najjasnija ni sebi ovih dana a kamoli da nekom drugom nesto objasnjavam :rolleyes: ..medutim pokusat cu ti reci sta ja osjecam za aspekt koji si pitala. Ma180Sa os 1 I 7-e kuce prica o suprotnosti I potrebi za uskladivanjem. Zato sto 1-a kuca predstavlja tebe I ono sto si po prirodi dok 7-a kuca predstavlja ono sto fali tvojoj prirodi da bi bila potpuna na neki nacin. Sada bi trebalo ici u dubinu I rasclaniti ovog Sa (voda – emocije) I Ma (zemlja – materijalno, prakticnost) a kako na jednom kraju imas Sa0Pl a na drugom Ma0Me moras uzeti u obzir I Pl I Me. Ipak Pl I Me I Ma imaju zajednickog dispozitora neaspektiranu Ve u 8 polju u Biku. Interesiranjem za okultno I ulazenjem u velike zagonetke o svrsi zivota I smrti (8-a kuca), te otvaranjem intelekta za neka nova znanja, sirenjem vidika I zivotne filozofije (smc u 9-oj kuci) prosto otvaranjem uma prema visim duhovnim sferama, prema drugacijim duhovnim, religioznim I etickim stavovima ti moze pomoci u prevladavanju ove opozicije. Djelovanjem na samu sebe, kroz edukaciju I odbacivanjem nekih tradicionalnih ukorjenjenih stavova koje prosto nosis genetikom (4-a kuca) do jednog drugacijeg nacina komunikacije I nacina razmisljanja mozes doci do svog unutrasnjeg mira. Nadam se da je ista iz ovog mog cuspajza donekle razumljivo :o

cesarica
02-02-2012, 22:10
Kakav ti je odnos sa ocem? Jer imam utisak da ces, iako si prvrzena ocu(Sa u 1.kuci), traziti nekoga potpuno suprotnih karakteristika za brak? A moze da se desi i da se tvojoj porodici bas i ne svidi izbor tvog partnera.

Meni isto izgleda kao da se porodici, starijoj dominantnoj licnosti (ocu), nece dopasti tvoj ishitreni ulazak u brak (Ma, Ovan). Ma je u Biku, padu, moguce da ti se partner nece dopasti na prvu loptu, da ce se pre veze dosta truditi oko tebe (Bik) i postupno te osvajati a da ces u brak veoma brzo uci ali opozicija je separaciona a dispozitor vladara sedme u sedistu, sve ce vremenom doci na svoje.

andjelikadepeures
02-02-2012, 23:14
Andji draga nisam nesto najjasnija ni sebi ovih dana a kamoli da nekom drugom nesto objasnjavam :rolleyes: ..medutim pokusat cu ti reci sta ja osjecam za aspekt koji si pitala. Ma180Sa os 1 I 7-e kuce prica o suprotnosti I potrebi za uskladivanjem. Zato sto 1-a kuca predstavlja tebe I ono sto si po prirodi dok 7-a kuca predstavlja ono sto fali tvojoj prirodi da bi bila potpuna na neki nacin. Sada bi trebalo ici u dubinu I rasclaniti ovog Sa (voda – emocije) I Ma (zemlja – materijalno, prakticnost) a kako na jednom kraju imas Sa0Pl a na drugom Ma0Me moras uzeti u obzir I Pl I Me. Ipak Pl I Me I Ma imaju zajednickog dispozitora neaspektiranu Ve u 8 polju u Biku. Interesiranjem za okultno I ulazenjem u velike zagonetke o svrsi zivota I smrti (8-a kuca), te otvaranjem intelekta za neka nova znanja, sirenjem vidika I zivotne filozofije (smc u 9-oj kuci) prosto otvaranjem uma prema visim duhovnim sferama, prema drugacijim duhovnim, religioznim I etickim stavovima ti moze pomoci u prevladavanju ove opozicije. Djelovanjem na samu sebe, kroz edukaciju I odbacivanjem nekih tradicionalnih ukorjenjenih stavova koje prosto nosis genetikom (4-a kuca) do jednog drugacijeg nacina komunikacije I nacina razmisljanja mozes doci do svog unutrasnjeg mira. Nadam se da je ista iz ovog mog cuspajza donekle razumljivo :o

ovo ti je super analiza!!!
Istina je da me bavljenje astrologijom prosvetilo, uchinilo mnogo manje zadrtom, tolerantnija sam...
jesu moji "genetski" stavovi bili jezivo zadrti... sad se to mnogo izmenilo, ali bash mnogo... bash od kad se bavim astrologijom...
e sad, jedan deo mene ipak jeste ostao tradicionalan... i nisam u konfliktu sa sobom, ali sam se bash zato zapitala da li cu biti u konfliktu sa partnerom ako ne budemo bili bash slichni...

Meni isto izgleda kao da se porodici, starijoj dominantnoj licnosti (ocu), nece dopasti tvoj ishitreni ulazak u brak (Ma, Ovan). Ma je u Biku, padu, moguce da ti se partner nece dopasti na prvu loptu, da ce se pre veze dosta truditi oko tebe (Bik) i postupno te osvajati a da ces u brak veoma brzo uci ali opozicija je separaciona a dispozitor vladara sedme u sedistu, sve ce vremenom doci na svoje.

otac jeste stariji, ali ne znam bash koliko je dominantniji... naizgled jeste, ali samo naizgled...
i iskreno, ja zelim da nadjem onog koji ce meni da odgovara, uopste i ne ochekujem da se mojima svidja... tachnije, sigurna sam da im se nece svidjati :)

a velish, ni meni se taj u startu nece svideti... ni to me ne bi chudilo :)

cesarica
02-02-2012, 23:23
Kad je vladar sedme predstavljen planetom u padu dopadljivost nije momentalna nego se vremenom javlja. To tvrde neki astrolozi a i primeri iz prakse su potvrdili.

andjelikadepeures
02-02-2012, 23:34
Kad je vladar sedme predstavljen planetom u padu dopadljivost nije momentalna nego se vremenom javlja. To tvrde neki astrolozi a i primeri iz prakse su potvrdili.

a ha... nisam to znala... hvala ti ;)
mada me to vec malo plashi :D

a koliko ova moja losha postavka vladara 7. polja i njegovi jezivi aspekti mogu da utichu na brak?

Buby
03-02-2012, 00:07
ovo ti je super analiza!!!
Istina je da me bavljenje astrologijom prosvetilo, uchinilo mnogo manje zadrtom, tolerantnija sam...
jesu moji "genetski" stavovi bili jezivo zadrti... sad se to mnogo izmenilo, ali bash mnogo... bash od kad se bavim astrologijom...
e sad, jedan deo mene ipak jeste ostao tradicionalan... i nisam u konfliktu sa sobom, ali sam se bash zato zapitala da li cu biti u konfliktu sa partnerom ako ne budemo bili bash slichni...

mada me to vec malo plashi :D

Andji nemoj se nista plasiti..samim radom na sebi ces lakse i bolje prihvatiti onog nekog nasuprot tebi. Cim sam malo usla u svijet astrologije vec sam shvatila koliko je bitno za sve nas koji imamo naglasenog Sa u karti ili u tezim aspektima pricekati Sa povratak za vezivanje sa nekom osobom.
Ti si Andji vec u Sa povratku jelda? Njegov prelazak preko Pl donosi gubitak kontrole i rusenje starih obrazaca ponasanja ne bi li doslo do transformacije (kod tebe Pl kao vladar II kuce - cak spoznaja o vlastitim vrijednostima, kao i sredivanje financijske situacije). A Sa ti je vladar IV kuce pa ce i u domeni te kuce biti velikih izazova i promjena. Znaci zadatak nam je da uspijemo obuzdati svoju ličnost (Sa u Sco - voda -emocije) i pravilno usmjerimo svoju veliku energiju. Nasi zemaljski Ma traze strpljenje, predan rad i samodisciplinu...tvoj je u VII kuci pa je potrebno obuzdati potrebu za dokazivanjem i dominacijom.
Kazu da je So odraz onoga sto bi mi zeljeli kod partnera i zapravo kakva su nam ocekivanja a Ma kvalitete koje cemo dobiti a obzirom da imas licne planete u VII kuci mislim da cete ipak imati slicnosti.

andjelikadepeures
03-02-2012, 00:25
hm... shta znam, ja sam mnogo pocela da se menjam prelaskom Sa preko AC-a.... sad vec nije nishta dramatichno...
mada sada jesam u fazi ambicija vezanih za karijeru...
i ja se nadam da cemo imati slichnosti :)))

Sad chitam ovu temu, postavljenu "pre sto godina", ili mi bar tako izgleda...

u jeku Sa povratka, umesto da se sve nekako stabilizuje, ja izgleda izgubih i ono shto sam imala.
15 godina borbe da neshto u zivotu stvorim su propale. i to mozda bash zato shto sam igrala fer igru.
ova godina je donela samo probleme, sa svih strana. i poraz, koji josh ne mogu da prihvatim, a moracu. osim ako se ne desi bash neko chudo.

i ne mogu da se ne zapitam, kako je moguce da neko od astrologa napise kako ljudi u chijim kartama nema kvadrata dobiju sve olako, bez borbe. chist idiotluk. celog zivota se borim, i opet nista. ali nista.
kao da me neka muka stalno vraca po nekoliko koraka unazad.

a planete koje imam po razlicitim kucama, one kao da samo zahtevaju, i to bash u simbolici kuca u kojima se nalaze, a nista ne daju.

pokusavam da otkrijem gde je za@eb cele priche, ali mi ne ide.

ognjenka724
01-11-2012, 00:22
Što se desilo?

Mia
01-11-2012, 00:37
Sad chitam ovu temu, postavljenu "pre sto godina", ili mi bar tako izgleda...

u jeku Sa povratka, umesto da se sve nekako stabilizuje, ja izgleda izgubih i ono shto sam imala.
15 godina borbe da neshto u zivotu stvorim su propale. i to mozda bash zato shto sam igrala fer igru.
ova godina je donela samo probleme, sa svih strana. i poraz, koji josh ne mogu da prihvatim, a moracu. osim ako se ne desi bash neko chudo.

i ne mogu da se ne zapitam, kako je moguce da neko od astrologa napise kako ljudi u chijim kartama nema kvadrata dobiju sve olako, bez borbe. chist idiotluk. celog zivota se borim, i opet nista. ali nista.
kao da me neka muka stalno vraca po nekoliko koraka unazad.

a planete koje imam po razlicitim kucama, one kao da samo zahtevaju, i to bash u simbolici kuca u kojima se nalaze, a nista ne daju.

pokusavam da otkrijem gde je za@eb cele priche, ali mi ne ide.

ja ti mogu reci da je sa mnom bilo slicno, to je bhilo maja 2010 god kod mene. . .

mislila sam da imam vec koliko toliko stabilan zivot (zivela sa bratom u iznajmljenom stanu doduse, imala posao na odredjeno koji sam jako volela, momka nnisam imala, ali nisam ni patila zbog toga, imala sam sirok krug prijatelja, tu i tamo izlazila sa nekim. . .) sve u svemu sam bila zadovoljna. . .

a onda maj, ostajem bez posla. . . ne znam na koju cu stranu, posle inicijalnee zbunjenosti, dala sam sebi 10 dana da sre odmorim, potom rekla sebi da cu raditi na sebi i doneti bitne svoje odluke pa kako bude. . .

i evo nakon 2,5 godine stvari sedaju na svoje mesto. . .
ne mogu reci da je bilo lako, ali mogu da ti kazem da sam dosta naucila i da sam bila na dosta mesta i upoznala dosta divnih ljudi, a sve to zaista ne bih da nisam digla glavu sabrala se i donela svoje odluke

budi hrabra i skontaj se, ako to uradis Sa ce te nagraditi, on zaista trazi strpljenje

nouvelle
01-11-2012, 00:44
Sad chitam ovu temu, postavljenu "pre sto godina", ili mi bar tako izgleda...

u jeku Sa povratka, umesto da se sve nekako stabilizuje, ja izgleda izgubih i ono shto sam imala.
15 godina borbe da neshto u zivotu stvorim su propale. i to mozda bash zato shto sam igrala fer igru.
ova godina je donela samo probleme, sa svih strana. i poraz, koji josh ne mogu da prihvatim, a moracu. osim ako se ne desi bash neko chudo.

i ne mogu da se ne zapitam, kako je moguce da neko od astrologa napise kako ljudi u chijim kartama nema kvadrata dobiju sve olako, bez borbe. chist idiotluk. celog zivota se borim, i opet nista. ali nista.
kao da me neka muka stalno vraca po nekoliko koraka unazad.

a planete koje imam po razlicitim kucama, one kao da samo zahtevaju, i to bash u simbolici kuca u kojima se nalaze, a nista ne daju.

pokusavam da otkrijem gde je za@eb cele priche, ali mi ne ide.

Ovo kao da sam ja napisala kad mi je bio Sa povratak, a ni sada nisam daleko...Ali ko zna zasto je sve to dobro i jednostavno mora tako, da bi nam posle bilo lakse da se snadjemo u jos gorim situacijama....Neko to od gore vidi sve :)

andjelikadepeures
01-11-2012, 00:58
Neko to od gore vidi sve :)

@ebem ga coravog onda!!!

hocu da zivim!!! a ne da se mrcvarim ovako!!!

kanon
01-11-2012, 01:50
Sa vladalac tvoje cetvrte, doma, posla, tvojih emocija, majke..... radi konjukciju sa natalnim Sa na vrhu druge kuce i radi opoziciju na Ma, pazi sad :) , vladaoca druge kuce. Pa sve ono sto ti smatras svojim i tebi vrijednim je na zalost, ugrozeno.
Saturn je na zalost strog ucitelj. Ali je pravedan. Za njega kazu da nam uzima sve ono sto imamo a nismo zasluzili i daje nam ono sto ne zelimo jer smo to zasluzili.
Ovo ti je ocito neka skola. Pokusaj shvatiti poruke od nje.

andjelikadepeures
01-11-2012, 02:03
Kanon...
ja nemam nishta... ili skoro nishta...
a i to "skoro nishta" mi uzima...
zvuchi patetichno, ali nije fer, veruj mi

unikatna
01-11-2012, 02:08
Cuti i u zivaj u povratku, sta penish tu! Nemam pa nemam...:D

andjelikadepeures
01-11-2012, 02:20
Cuti i u zivaj u povratku, sta penish tu! Nemam pa nemam...:D

vidi ovako...
nemam posao, nemam novca, krov nad glavom mi izmiche, sve sto pokusam propadne.
chan ni zdravstveno ne stojim uopste dobro.

u cemu da uzivam?

uzivam jedino u sexu, al' mi ni do njega vise nije.

unikatna
01-11-2012, 02:30
vidi ovako...
nemam posao, nemam novca, krov nad glavom mi izmiche, sve sto pokusam propadne.
chan ni zdravstveno ne stojim uopste dobro.

u cemu da uzivam?

uzivam jedino u sexu, al' mi ni do njega vise nije.

Hoces da ti pozajmim? Ali ne nemoj da mi ga raskopas! Treba i meni :D

Paa, sta da ti kazem covece sem da je to normalna pojava, to poradjanje na prazno :rolleyes: tako ti je kad saturn dodje po svoje :D

andjelikadepeures
01-11-2012, 02:56
Hoces da ti pozajmim? Ali ne nemoj da mi ga raskopas! Treba i meni :D

sta da raskopam, ne razumem?


Paa, sta da ti kazem covece sem da je to normalna pojava, to poradjanje na prazno :rolleyes: tako ti je kad saturn dodje po svoje :D

nije njemu prvi puta da "dolazi po svoje", bila sam i u vecim g@vnima, prezivecu i ovo, pa kako god....

unikatna
01-11-2012, 03:00
sta da raskopam, ne razumem?nije njemu prvi puta da "dolazi po svoje", bila sam i u vecim g@vnima, prezivecu i ovo, pa kako god....

Tacno te ne zanima sex vise, primeti se dok me nisi razumela :D a za saturna? Pa rece ti, tako ti je kad se poradjas na prazno :D a da ces da prezivis u to ne sumnjam jer i onako i ovako mesec ti je pod uplivom njega :rolleyes:

andjelikadepeures
01-11-2012, 03:18
ma daaa... josh ni iz 1. nije izasao....
a posle izlaska iz 2. me chekaju sade sati...
bash veselo ima da bude... ko na pogrebu...


Unikatna, hocesh da ti prosledim svoje ljubavnike, do daljnjeg?

super...
valjda ce bar ova nezainteresovanost za sex da me pusti :D
mada me drzi tek par dana...

da bar archim to shto imam

Solarni Asc ti je u Vagi,pa ti sad od oktobra (2012) pocinju desavanja do aprila (2013).;)
Natalne kuce su ti "poklopljene" sa solarnim pa ce biti tu desavanja.:)
Imas Ju u 8k natalnoj,sta se brines za sex..:D Mozda je to nesto prolazno.;)

da, oktobar mi bash "pocheo"... dan pred egzaktni Sa0Sa loodilo...

sta mislish, kako ce dalje da se odvija situacija?
sta ce da se desava?

ne znam... da l' je cela borba uzaludna?

za sad odmakao ceo jedan stepen... valjda ce doneti i neko razresenje u dogledno vreme...

mada mene muchi od kad znam za sebe... kad vratim film, ne znam kad me nije muchio....


Ali ga bar neces tako jako osecati kao sada... da ti i libido pada zbog njega.

ahaahahhahahahaahh bar si me nasmejala sada :)

slichno kroz 12.... tek me pri izlasku iz 12. malo pustio da prodishem... a onda u 1. opet pakao...
u 12. tapkala po mraku, ali nisam bila egzistencijalno ugrozena, to je olaksavajuca okolnost


mada, shta mi je radio kroz 10. i 11. to je za scenario horora i drame.


da, sve mi se skupilo. al' bukvalno.sve se sruchilo. samo shto sad vise nisam toliko mlada i sa toliko entuzijazma kao ranije... pa se pitam ima li bilo kakvog smisla cela muka...

celog zivota radim i trudim se da neshto poboljsham, a na kraju uvek duplo golo... ne znam koliko cu moci da izdrzim tako...

kanon
01-11-2012, 13:12
A ndjelika draga ja bas ne volim kada se na tudju nevolju netko nadoveze svojom pricom po sistemu moje je teze. Znam da ti nije lako al avo moje price.
Prije skoro pet godina (a upozorenja sam imala i prije) sade Sati, Uranov povratak, Sa poharao cetvrtu pa petu. Sve sam izgubila, firmu, muza, odvojila se od djeteta, razboljela se ozbiljno. Jrdino sto mi je ostalo su bili dugovi. Al imala sam barem krov nad glavom. Godinu dana kasnije niti to.
Trazila sam izlaz bilo gdje, psihoterapija, astrologija, akumpunktura i yoga da si povratim zdravlje. Brala sam cvijece i jela ga, sakupljala biljke i priljepke na obali jer doslovce nisam imala sto jesti. Radila sam naj teze poslove kod naj gorih primitivaca. Psihoterapeutkonja mi je cak rekla da u mojim godinama nema sanse da ponovno krenem iz pocetka.
A evo me sada u naj lijepsem gradu na svijetu. Radim posao koji volim, studiram astrologiju na naj boljem univerzitetu u Evropi. I dalje nije sve rijeseno, al bolje je i to puno. Poanta je da se ne predas. Ovo je prolazni period koji te moze slomiti ili te moze ojacati i nagraditi ako ne posustanes.

A sada opet malo o astrologiji. Ja sam negdje proljetos mislila da ce ti se desiti privatan biznis, ali na zalost desilo se obratno. Druga kuca ti je napadnuta i neko vrijeme ti nece biti lako. Izlaz vidim u tvojoj Veneri. Neaspektiranoj, dakle nekontaminiranoj od bilo kakvih utjecaja. Ve u Biku je hajdmo reci mrkva i moze biti inertna jer se osjeca dobro tu gdje jeste, al je u osmoj kuci pa ima i batine koja ce te natjerati na akciju i kreativnost. Kao sto rekoh slobodna je od bilo kakvih utjecaja pa je sve na tebi i tvojoj odluci. Imas slobodu izbora. A pomoc ce ti doci izvana u to sam apsolutno uvjerena.

NOVICSLAVICA
01-11-2012, 14:40
KANON- Bas lepo sa tvoje strane sto Andjeliki na neki nacin ulivas samopouzdanje da sve ovo nece trajati dovjeka.

Od juce mislim na nju.
Znam da u tradicionalnoj astrologiji aspekt Saturn 180* Mars smatraju losim aspektom. I objasnjavaju da ovom konstelacijom osobe povlace brzoplete i nepromisljene poteze koje rezultiraju krahovima na poslovnom ili emotivnom planu.
Tr. Saturn je aktivirao natalnu konstelaciju.
Verujem da si kroz ovo morala da prodjes . Budi strpljiva [Satur vreme] ti si ambiciozna i kad dodje vreme sve ces izgubljeno nadoknaditi.
Cuvaj zdravlje jer ti i ono moze biti osteceno.
Jeste Venera u biku [sediste] ali ne dovoljno dobro prihvacena u 8-moj kuci sve sa Kironom.[bol patnja kroz muskarce jer joj je Mars u biku]
Svako dobro ti zelim [ni jednog trenutka ne pomisljaj da nije iskreno]

A sto Kanon prica ima istine.Ali to ne ide vestacki ,nauceno, savetodavno...Nekako se covek stvarno tako oseca pomireno strpljivo.
Ja sam u zadnjih godinu dana bila flegma u smislu ima para dobro je.. nema opet dobro.I sve tako opusteno.
Dok ranije pre operacije skakala na svaku loptu kao besava i mislila da ce sve propasti bez mene.
E.. Bez svakog se moze... Cuvaj te se...

andjelikadepeures
01-11-2012, 18:08
hvala vam devojke :)

ali ja jesam smirena i zrela, samo shto mi nista shto pokusam, ne ide. prosto uvek bude neki za@eb, da josh izgubim ulozeno. 8. kuca je "crna rupa" mog horoskopa, a Ve i Ju su u njoj, u solaru...

samo shto mi je vise dojadilo da se celog zivota borim, da se vazda dizem iz mrtvih.
i taman malo bude mirno, a ono opet neki uragan zbrise sve shto sam stvarala... i materijalno i zdravstveno. stalno je tako. umorila sam se.

ne vidim da bi za 5 godina, recimo, bilo bolje...

Wicca
02-11-2012, 09:46
Duuusa

ja nisam astrolog, ovako laicki na svom osecaju je da nemas Jarca u karti ( mada ne bi ni to nista znacilo, cista glupost je da oni s aplanetama u Jarcu mogu kao saturn da podnesu bolje ) ni skorpije ( za Plutona ) ti si taj Ovan jel, akcija ,snaga, prvi, i ta Vagica na Asc... doduse kakva ''vagica'' sa Sa i Pl u u 1, malo li je, jaka si kao stena. Jedino sto te Sa bas muci bas zato jer jesi Ovan, primetila sam da oni najteze podnose kad Saturn crpi zivot iz njih, bas zato jer je njihova enegrija sirova, to su ljudi koji su puni vatre, guraju, teraju napred, i njih taj smoreni da tako kazem, saturn ume bas najvise zbog toga da pogodi i izmori, jer nit su naviklli na njegovu energiju, a nit im treba ( Ovnovi su rodjeni da budu prvi i vodje, nisu za dzabe prvi oni u Zodijaku,i kao takvi ta sva gadna tezina Saturna njih samo koci u tom ostvarenju i enpotrebna je ) mada si ti sama po sebi kao covek vodja ,to sve o cemu pricas, ta konstantna borba, teranje napred.
Moj otac je Ovan bio kakvog nema, i preminuo je kad je Sa radio opoziciju na njegovo Sunce i Ve u Ovnu...Kao sto rekoh, vas Ovnove posebno zbog vase enrgije ubije Sa. A konkretno mog oca, dok je bio ziv,je ubijalo bas to, ta tezina, ta sporina, to isisavanje zivota, to da on nema svrhu,da ne moze da radi nesto gde ce biti akcije,gde stvari ici napred, gde moze da usmeri svoju energiju vodje, i izmedju ostalog je govorio kako se ceo zivot samo borio i da ne moze vise.
STo se tice tog rusenja i ostalog, to ti je od Pl ;) I na to ces morati da se naviknes, mi koji ga imamo tu gde ga imamo on nas rusi i podize i tako ce stalno, ali Pluton je pozitivan.. on porusi sve u sekundi i onda imas osecja kao da stojis na nekoj cistini,na nekom polju i sve je novo,i vreme je za novu licnost. Nije engativan, samo se tebi mozda cine njegove promene malo teske jer radi 180 na tvoj Ma a i ti si delimicno taj Ma jer si Ovan, vlada te promene ce uglavnom najvise pogoditi ili tvoje odnose sa drugima ili nesto u tom stilu...

Za Pluton te savetujem kao covek, jer mi je najdominantnija Planeta u natalu,i znamnjegove promene jako dobro.
Sad bih nabila na nos svim kvazi atsrolozima kojima su puna usta ako se jako jako trudis kad je S atranzit da onda dobijas neke nagrade, ti si se satrla od truda pa ti Sa i dalje udara kontru..

Ti ove dve zveri imas u prvoj kuci, htela ne htela oni su ti ugravirani u licnost, i najvise ces sa ova dva velikana da se mucis i njihove lekcije moras da savladas, zato te toliko jako i udara na sve strane, jer ti, kada naucis sve plutonove lekcije i lomove i saturnove, ces trebati da budes vodja drugim ljudima, u slicnim stvarima sa kojima se sada mucis. Ti na kraju treba da postanes ta konjunkcija, taj Sa i Pl u skorpiji :) Kada sve savladas, a ja sam ubedjena da hoces. Zato te toliko ove dve planete kinje,da si im nebitna pustili bi te.

Znam da ti sad nista nemas od tog mog trabunjanja da treba ''savladatio lekcije'' i sotale gluposti kad gubis krov nad glavom kad para nema itd pa prema tome molim astrologe ovde koji znaju astrologiju da malo jednom u zivotu pomere dupe zbog nekog i da ti tumace solar.

I inace, uopsteno, vage, i oni sa podznakom Vage, su bas tesko podneli kad im je Sa prelazio i u 12 i u 1, ne znam zbog cega, valjda bez obzira na sklop natala to je ipak nezniji znak.

Tebi je teze jer ove dve planete kod tebe putuju nekako ruku por ruku, pa uvek kad dodje jedan, ti osetis i drugi.

Inace generalno Sa u 1 je znak velikog i borbe kroz i za zivot, mislim ( samo mislim ) da ja je Mocart imao, ostvario je ogroman uspeh ali uz
jako velike muke i tezak zivot i tezak trud.

jedini savet koji opet, tebi nista ne pomaze sad je samo da prokljuvis Plutona, njegove promene ti se samo cine negativnima ali on je jako pozitivan, i na tvojoj strani je on ( u vagi, znaku tvoje Ve, vladaru asc ) radi za tebe ne protiv.

I prekinite da pricate o sebi na njenoj temi,leba vam.

uranija
02-11-2012, 17:24
draga ANDJI,eto od mora situacija nasih saturn pluton stvari...sve korenite izmene,napredak bih ti ja najavila od 2013.e jula kada pocinje period jupitera i saturna,uspeh kroz hijerarhiju,sistem...5.o polje je polje uspeha profekcioni asc je tu

e sad sta radi saturn koji vlada vodolijom?saturn ce biti iduce godine u ribama a jupiter u ovnu na dsc takodje profekcioni sto znaci posao na ugovor i velika firma,tipa kompanija,partnerstvo u 11.oj je mars u devici sa merkurom u lavu ,zvucna i poznata kompanija ili ime firme...

naredne godine ces se vec i preseliti cini mi se po solaru,solarna peta na veneri uspesni dobici,na solarnom dsc nat sev cvor,dobar ugovor ;) ehej draga jos malo,znam da je tesko :( otkrices neki posao u simbolici 12.e,dobici i pomoc preko nekih prijatelja,kompanija i slicno prikazana je i kroz direkcije jer venera je za 2013 prikazana uz nat sev cvor.posao oko merkur ugovora,merkur u blizancima po direkcijama,a saturn je tada u strelcu po direkcijama i dalje pokazuje iz profekcija u direkcije kakav je razvoj i izgled situacije,mozes se naci na ok polozaju i mestu ,obnove i promene starih ugovora,dakle pravni poslovi sa mesecom i junom u ribama onako u konjukciji u direkciji za 30.u,ili je firma drzavna(nekad bila ali dobro stoji) ili su prosto pravni poslovi i pocetak rada...

andjelikadepeures
03-11-2012, 02:42
Wico, hvala ti puno :)
jeste, i ja mislim da taj Pluton hoce nesto da mi kaze...
samo se razmishljam da l' je to shto hoce da mi kaze ustvari vezano za odlazak iz zemlje? da kupim prnjice i bezim dok josh mogu...? ili nesto drugo? ne kapiram sta hoce... jer pazi, meni ce lakse pshichki biti da zivi van zemlje, nego da zivim sa mojima...
Saturn tek... skot!


Uranija, pomenula si preseljenje... mislish da cu ipak morati da se vratim kod svojih? ili cu samo u drugi stan da predjem?
hoce li to biti u ovom ili narednom solaru?e sad sta radi saturn koji vlada vodolijom?saturn ce biti iduce godine u ribama a jupiter u ovnu na dsc takodje profekcioni sto znaci posao na ugovor i velika firma,tipa kompanija,partnerstvo u 11.oj je mars u devici sa merkurom u lavu ,zvucna i poznata kompanija ili ime firme...

Saturn ce biti u Skorpiji, dalko je od Riba, a Jupiter u Blizancima..
nesto si previdela...

evo narednog solara, pa pogledaj, ako te ne mrzi

http://www.dodaj.rs/f/1W/zQ/vtmUNF2/solar2013.gif

hocu li u ovom solaru ziveti vn zemlje? mozda CG, npr?
rekla bih da ce finansijski biti bolje?

uranija
03-11-2012, 12:23
draga Andji nisam nista previdela to za saturn u vodoliji je po tvojim profekcijama,tu metodu verovatno nisi ucila ili probala i pratila,spada u TA,I PRATI DIREKCIJE! tako da sve sto ti je nelogicno ima veze sa tom metodom ;) znam ja sta radim ;) pogledala sam ja naredni solar i sve ;) i to je zbir vise stvari :) to sto sam ja pisalaa seliti se u narednom solaru,citaj malo pazljivije ,nestrpljiva si... citiracu
naredne godine ces se vec i preseliti cini mi se po solaru

a sad da li kuci ja bih rekla da ces se seliti za poslom,i da ces i u dug uci ako treba samo da ne odes kuci,bice to tesko,ali posle ce se kristalisati,CG,PA LAV ti je dobro postavljen,ako imas tamo prijatelja ili nekog mogla bi dobro proci :) jer je 11.a u lavu ostvarene zelje ;) a bas taj merkur u lavu sto sam pominjala moze te odvesti u CG...Jer vlada i 9.om i 12.om nesto mozda izvedes na dug to preseljenje...ako ne dug onda je to kontakt preko neta...

andjelikadepeures
03-11-2012, 22:46
prevideh profekcije... nisam se time nikad bavila...

da, jedino inostranstvo u koje bio iole rado otisla je CG... imam tamo drushtvo... ne znam sta da kazem... izgleda da mi preseljenje ne gine... samo da nadjem koja je opcija najmanje zlo.

u dug? sami mi josh dugovi fale... i be njih mi dovoljno lose...

moje pitanje je....

Neptun kao vladar moje 6. kuce i Mesec kao vladar moje 10. kuce su dobro aspektovani...
a ja kuburim oko posla do besvesti....
u chemu je problem?

da li problem ustvari bash taj Neptun, koji je u egzaktnoj konjukciji sa Juznim Chvorom? i kako bih to mogla da prevazidjem?

donalea
22-01-2013, 01:30
mislim da ti otezava trenutno Sa koji pravi 90 na Mo,

kada Ju kao prvi vl 6 (po meni) dodje na Mc,u znak svoje egzaltacije,a Sa napravi 120 na Mc krenuce sve na bolje,
trenutno ti i jmc gazi vl asc,a primetila sam i da Ju tranzitom kroz 8 cesto donese da se zivi na racun drugih,da tako kazem,tj nema konstantnog priliva sopstvenog novca

andjelikadepeures
22-01-2013, 01:36
pa sad je Sa90Mo, na jedan stepen udaljenosti od egzaktnog kvadrata
realno, nisam psihichki loshe
da, zivim na rachun mojih, i to poprilichno dobro, na svu srecu. shto je u celoj situaciji prilichno olaksavajuca okolnost
jedino je problem shto ja zelim da ivim na svoj rachun, a to nikako da uspem, ma koliko se trudila

Ju ce na MC tek za dve godine, to je mnogo vremena....

ali mene zanima ovaj JMC.... da li je on kljuch svega?

donalea
22-01-2013, 01:42
draga,ne moras da budes psihicki lose,jer se tebi Mo odnosi i na karijeru jer vlada Mc-om,pa mislim da to sada koci celu pricu,
dalje,Ju ce na Mc u septembru 2013,a ne za dve godine,a mislim da postoji sansa da se i pre toga nesto pokrene,vec u maju,kada Ju napravi 60 na So,mozda nesto preko prijatelja,Ju i So su ti natalno u 120 pa zato mislim da ce ti ovaj 60 raditi,
ja ne mislim da je jmc kljuc,jer bih nekako vise gledala Ju kao vladara,sta znam,
ali jedno znam,a to je da ces uspeti :)

andjelikadepeures
22-01-2013, 01:48
sad pogledah tranzite, ima logike to shto kazesh :)
pokusacu sa jednim drugom neshto da pokrenem... videcemo shta ce ispasti... mada se ne nada previshe...


ja ne mislim da je jmc kljuc,jer bih nekako vise gledala Ju kao vladara,sta znam,
ali jedno znam,a to je da ces uspeti

hvala ti, divna si, stvarno :)
nadam se stvarno da cu uspeti, jer nekako i nemam neku drugu opciju.. ili sve ili nishta...

coca
22-01-2013, 10:24
Andjo draga, taj neptun je na 29 st. strelca,ali gledaj ga kao da je u jarcu...ipak.
Moj je savet da lepo bacis pogled na Lenormand karte i postavis pitanje vezano za posao...fax...brz i tacan odgovor!;-)
link:
http://www.ofercohen.info/content.aspx?pageId=25

ognjenka724
22-01-2013, 10:34
Andjo draga, taj neptun je na 29 st. strelca,ali gledaj ga kao da je u jarcu...ipak.
Moj je savet da lepo bacis pogled na Lenormand karte i postavis pitanje vezano za posao...fax...brz i tacan odgovor!;-)
link:
http://www.ofercohen.info/content.aspx?pageId=25

Ne može se to tako gledati, on je na 29 stijelca pa si ti misli.
Druga stvar je s kućama, jer odabirom nekog drugog sistema kuća planeta padne u drugo područje.

PL u 1. kući solarnog povratka je točka preokreta i želja za pronalaskom novog puta. Podržavaju ga vladar 2. (SA) i vladar 3. (NE). Vladar 2. (SA) nalazi se u 10. kući, a njegov položaj u solarnoj karti baca sjenu na mjesto gdje se nađe, pokazatelj je ograničenja, u 10. donosi ograničenja vezana uz karijeru, odbijanja. Pošto vlada 2., ograničava zaradu. Sretna okolnost je što nema aflikcija, osim retro hoda (ali to mu je i svojstveno).

Druga planeta koja podržava PL je NE, vladar 3. Njegov položaj u 2. kući govori o nestabilnosti i nesigurnim prihodima. Planete iz 3. (kojima NE vlada) sve po redu imaju napeti aspekt na PL. SO u 3. je znak uspjeha (ili neuspjeha) u zahtjevima (i molbama), ima napeti aspekt na (umetnutog) PL u 1. i trigon na JU (u izgonu), pri tome vlada 8. kućom.... itd.

Znam da te nažalost nisam utješila, ali imaš dovoljno astrološkog znanja da i sama možeš procijeniti situaciju.

Santijen
22-01-2013, 11:08
Andji...mislim da u pricu moraju da se ukljuce prirodni vladari kuca posla ,novca i karijere tj 2 6 i 10, merkur venera i saturn...

Licno milsim da ti direkcije prave problem a i tranziti...dir pluton i saturn su u 2 kuci ako se ne varam a kroz 6 ide uran...direktovani merkur je u 8 kuci a natalno ga i mars i pluton cepe a sa venerom nema kontakt....treba pogledati progresivne karte... uletela sam na brzaka, nadovezala se samo na tvoj poslednji post nisam bas citala sve pa ako nisam u toku price ispravi me

a da jmc bi trebao da se odrazi na trecu kucu

andjelikadepeures
22-01-2013, 13:20
Andjo draga, taj neptun je na 29 st. strelca,ali gledaj ga kao da je u jarcu...ipak.
Moj je savet da lepo bacis pogled na Lenormand karte i postavis pitanje vezano za posao...fax...brz i tacan odgovor!;-)
link:
http://www.ofercohen.info/content.aspx?pageId=25

ne verujem da ce mi karte dati bash neki odgovor....

sad moram da idem, kasnije cu se javiti

Rabiosa
22-01-2013, 20:20
ali mene zanima ovaj JMC.... da li je on kljuch svega?

Ne bih rekla, vladar Ketua je dobro postavljem rJu u strelcu, nije aflikovan.
Kod tebe je možda najveći problem Ma180rSa, dispozitor Saturna Mars u izgonu. To je teška karma, učinila si neko zlo u prošlom životu moguće ubistvo i zbog toga se ovaj aspekt ispoljava kroz teškoću delovanja, sabijenu energiju, ti želiš nešto da uradiš ali te blokiraju strahovi, svaka aktivnost koju pokreneš sabotira je neka realna prepreka. Moraš da naučiš da prihvataš odgovornost i da krivicu ne prebacuješ na druge. Za tebe je najteže da prestaneš da se braniš, ali to moraš da prestaneš ako želiš da ideš napred. Kažu da ovaj aspekt blokira prvu čakru koja je vezana za seksualnost. Trebala bi da razvijaš intuiciju i da proširuješ sopstvene vidike jer ti je svrha u ovoj inkarnaciji obeležena Rahuom u 9 kući.

andjelikadepeures
23-01-2013, 00:00
Ne može se to tako gledati, on je na 29 stijelca pa si ti misli.
Druga stvar je s kućama, jer odabirom nekog drugog sistema kuća planeta padne u drugo područje.

da, slazem se da je ipak u Styrelcu

PL u 1. kući solarnog povratka je točka preokreta i želja za pronalaskom novog puta. Podržavaju ga vladar 2. (SA) i vladar 3. (NE). Vladar 2. (SA) nalazi se u 10. kući, a njegov položaj u solarnoj karti baca sjenu na mjesto gdje se nađe, pokazatelj je ograničenja, u 10. donosi ograničenja vezana uz karijeru, odbijanja. Pošto vlada 2., ograničava zaradu. Sretna okolnost je što nema aflikcija, osim retro hoda (ali to mu je i svojstveno).

ja se nada da ce i neku stabilnost da da?


Druga planeta koja podržava PL je NE, vladar 3. Njegov položaj u 2. kući govori o nestabilnosti i nesigurnim prihodima. Planete iz 3. (kojima NE vlada) sve po redu imaju napeti aspekt na PL. SO u 3. je znak uspjeha (ili neuspjeha) u zahtjevima (i molbama), ima napeti aspekt na (umetnutog) PL u 1. i trigon na JU (u izgonu), pri tome vlada 8. kućom.... itd.


uf... necesh verovati, ali kod ene napeti apsekt donose dobre stvari, a dobri aspekti lose stvari....


Znam da te nažalost nisam utješila, ali imaš dovoljno astrološkog znanja da i sama možeš procijeniti situaciju.

ne mogu sebi, nazalost :(
Andji...mislim da u pricu moraju da se ukljuce prirodni vladari kuca posla ,novca i karijere tj 2 6 i 10, merkur venera i saturn...

Licno milsim da ti direkcije prave problem a i tranziti...dir pluton i saturn su u 2 kuci ako se ne varam a kroz 6 ide uran...direktovani merkur je u 8 kuci a natalno ga i mars i pluton cepe a sa venerom nema kontakt....treba pogledati progresivne karte... uletela sam na brzaka, nadovezala se samo na tvoj poslednji post nisam bas citala sve pa ako nisam u toku price ispravi me

a da jmc bi trebao da se odrazi na trecu kucu


da, sve kazem da pogledam sa prirodnim vladarima, ali nikako...
a u direkcije se ne razumem ich :(

Ne bih rekla, vladar Ketua je dobro postavljem rJu u strelcu, nije aflikovan.
Kod tebe je možda najveći problem Ma180rSa, dispozitor Saturna Mars u izgonu. To je teška karma, učinila si neko zlo u prošlom životu moguće ubistvo i zbog toga se ovaj aspekt ispoljava kroz teškoću delovanja, sabijenu energiju, ti želiš nešto da uradiš ali te blokiraju strahovi, svaka aktivnost koju pokreneš sabotira je neka realna prepreka. Moraš da naučiš da prihvataš odgovornost i da krivicu ne prebacuješ na druge. Za tebe je najteže da prestaneš da se braniš, ali to moraš da prestaneš ako želiš da ideš napred. Kažu da ovaj aspekt blokira prvu čakru koja je vezana za seksualnost. Trebala bi da razvijaš intuiciju i da proširuješ sopstvene vidike jer ti je svrha u ovoj inkarnaciji obeležena Rahuom u 9 kući.

ma proshli zivot za proshli zivot... a i da jesam, naplacah se u ovom
ne prebacujem krivicu ni na kog
odgovornija sam od vecine ljudi koje znam
moja sexualnost ne da nije blokirana, nego je.... perfektna :D
intuiciju slusham u principu...

Wicca
24-08-2013, 18:57
Andjela, ako hoces mozes postaviti horar pa cu ti pomoci, mislim da bi jedna horar onako generalno da postavis pitanje uopsteno o zivotu pomoglo dosta,ako hoces mozes i na temi ovde a mogu i preko privatnih poruka da ti rastumacim,kako ti je lakse.

andjelikadepeures
29-09-2015, 13:00
Proslo je vise od dve godine kako je komentarisana ova tema...
U medjuvremenu se nesto kao promenilo ali ja bas i nisam zadovoljna. Tacnije, ne napredujem i to me jako muci.

Interesuje me, ima li neko misljenje o mojoj 3. kuci. U njoj su tri planete, a nikad nisam posebno obratila paznju na njih... Pritom, kad mi sol. AC padne u trecu natalnu, meni bude losa godina....

Tapkam u mestu, jedan napred i dva nazad... Pokusavam da nadjem kljuc svega....

Lahadima
29-09-2015, 13:20
Proslo je vise od dve godine kako je komentarisana ova tema...
U medjuvremenu se nesto kao promenilo ali ja bas i nisam zadovoljna. Tacnije, ne napredujem i to me jako muci.

Interesuje me, ima li neko misljenje o mojoj 3. kuci. U njoj su tri planete, a nikad nisam posebno obratila paznju na njih... Pritom, kad mi sol. AC padne u trecu natalnu, meni bude losa godina....

Tapkam u mestu, jedan napred i dva nazad... Pokusavam da nadjem kljuc svega....

Ne čudi me što si se vratila na ovu temu, kad ti je vladar treće (način razmišljanja) u natalu retro :) U prevodu - vraćaš se na staro da još malo analiziraš hehe.
Treće ti je zanimljivo, tri planete i sve tri su retro, dosta se ti odvrćeš za sobom i svojim postupcima. Neobičan način razmišljanja, uran je tu, ali i jupiter, pa imaš neku svoju "filozofiju", plus i ovaj neptun doneće ti razmišljanje "van šablona" i bez predrasuda. Što se mene tiče, ovo je sasvim lepo postavljena kuća :)

andjelikadepeures
29-09-2015, 13:38
U pravu si za filozofiju i ostalo...

Ipak, tu su vladar 3. 5. I 6. sve tri retro...
Generalno imam previse retro planeta, ali u ovoj kuci najvise...

Pitam se sta me to toliko vuce nazad.... Znas ono, kad sve ucinis da nesto uspe i opet nesto podje naopako i vrati te ne na polaznu tacku vec u minus....

Lahadima
29-09-2015, 13:48
U pravu si za filozofiju i ostalo...

Ipak, tu su vladar 3. 5. I 6. sve tri retro...
Generalno imam previse retro planeta, ali u ovoj kuci najvise...

Pitam se sta me to toliko vuce nazad.... Znas ono, kad sve ucinis da nesto uspe i opet nesto podje naopako i vrati te ne na polaznu tacku vec u minus....

Pa ne znam, mogu biti te retro planete, one inače "usporavaju" ili otežavaju događaj. Ti si ovan, još merkur u ovnu i sva si brza, htela bi što se kaže "sve i odmah" (ne mislim baš bukvalno) i onda ti je sigurno teško da prihvatiš neuspeh, to da nešto ide sporije nego što si zamislila itd. Plus, sama kažeš - tu je i vladar šeste pa može doneti otežane okolnosti na radnom mestu ali i u svakodnevnici... Mada, sve tri planete su lepo postavljene, pa tebi nagrada na kraju dođe, ali uz teškoće. Ono što drugima ide lagano, tebi može ići teže, što ne znači da na kraju neće biti nagrade :)

andjelikadepeures
29-09-2015, 13:59
Da, uglavnom se do sada dobro zavrsavalo... Tacnije, u periodu do pre 4 godine... U kakvu god nevolju da sam se zapetljala bila, izlazila bih bez vecih posledica osim nerviranja u mefjuvremenu
A od 2012. Nevolje se lepe na mene i bez da sam idta zgresila... Ili od muve bude slon u nekom trenutku...

Ne znam vise sta da radim... Ali stvarno...

andjela
29-09-2015, 14:17
Dosta retro planeta,Ve oko algola...Ma opozicija Pl i Ma opozicija Sa...Zaista tesko...Ve plus u 8.konjukcija kiron...
Ja i sa dobrim aspektima kuburim i ne znam kako ni sta...Suvladar 1.je meni u 8.egzaktno na jmc...al nije sada rec o meni...

andjelikadepeures
21-10-2015, 22:54
Devojke, sta mislite, kako bih se snasla u inostranstvu?
U Nemackoj ili Svajcarskoj, recimo?

kosmopolita
22-10-2015, 11:37
Dobro,sigurno, SMC u 9p,Ur i Ju u strelcu,navijam za tebe da odes/vidis...;)

makialele
22-10-2015, 12:17
Sto da ne, smc u 9., onda vl. 9, iako na samom kraju, ipak u Ovnu, u simbolici Nemacke. U 7., da neces da se udajes tamo? :)
Ali, sa Mo u 4., mozda ce ti srce ipak ostati u otadzbini i sa familijom, pa kad udari nostalgija... :rolleyes:
Ovo cu sad da lupim, ali posto je vl. 9 180 Sa, vl. 4, da li bi to moglo da znaci da ce ti teze pasti odvajanje od kuce?

andjelikadepeures
22-10-2015, 13:49
Dobro,sigurno, SMC u 9p,Ur i Ju u strelcu,navijam za tebe da odes/vidis...;)

Na Smc sam potpuno zaboravila, u pravu si!
Cak mislim da bih se tamo mnogo bolje snasla nego ovde

Sto da ne, smc u 9., onda vl. 9, iako na samom kraju, ipak u Ovnu, u simbolici Nemacke. U 7., da neces da se udajes tamo? :)
Ali, sa Mo u 4., mozda ce ti srce ipak ostati u otadzbini i sa familijom, pa kad udari nostalgija... :rolleyes:
Ovo cu sad da lupim, ali posto je vl. 9 180 Sa, vl. 4, da li bi to moglo da znaci da ce ti teze pasti odvajanje od kuce?

Ako je sudeci po mentslitetu, vece su sanse tamo da se udam, nego ovde. Nije mi to prioritet, ali ako sretnem srodnu dusu, necu se buniti ;)

Nisam nostalgicna... Bar do sada nisam bila. Dok redjem granicu manje-vise, posle nikako.
Mozda taj Mo samo koci da odem, jer sam ja uvek zelela da zivim u Srbiji, ali cu valjda prevladati i tu prepreku.
Inace, Mo u 4. je Mesec koji nema dom, tacnije, ima ga svuda gde mu je lepo.

Ovih dana jurim profesora jezika, da pocnem sa ucenjem. Dosta je bilo.

makialele
22-10-2015, 14:10
Sto bas Nemacka/Svajcarska? Zbog jezika?

Valjda se i XII gleda za inostranstvo, tebi u Devici, simbol Svajcarske, vl. IX i XII u Ovnu-Nemacka.

andjelikadepeures
22-10-2015, 14:32
Da, zbog jezika... A i zbog klime. Ne bih heke severne ledene zemlje i za sada ne bih van Evrope

andjela
22-10-2015, 16:30
Ja se slazem za to Mo u 4.-posto imam i ja tu poziciju,i svi bi rekli vezanost za kucu...ali...Primetila sam da se ja lako adaptiram na nova mesta.Prvi put kada sam otisla od kuce,na studije,svi su msilili da necu izdrzati dugo van kuce,jer sam bila stalno tu i kraj svoje mame,kao beba,al ne-ja sam ostala mesecima,i vracala se kuci samo ako nesto zatreba.Svi su odlazili vikendom ili bar mesecno,a ja...otpratim sve kuci i ja ostanem u domu...Volela bih jedino da u stare dane dodjem opet u svoj roditeljski dom...

Ako nije tajna,sta nameravas raditi kada se odselis?
Samo napred,ionako ovde sve izgleda kao u paukovoj mrezi...

Ako gledamo natal,moguce,mada se neces ti tamo zadrzati.Suvladari i 9.i 12.su ti,9.u 4.,12.u 8.(konjukcija chiron) sto ne deluje ohrabrujuce,a vladar 9.jeste u 7.,pa eventualno neki brak sa strancem,ali je to Me,pre brak sa intelektualcem.

andjelikadepeures
22-10-2015, 22:13
planiram da radim svoj posao, arhitekta sam
to mi je prednost za dobijanje papira

dok se adaptiram..... posle cemo da vidimo ;)

kosmopolita
23-10-2015, 09:45
Tebi je Su na 17 ovna i tu je sada Ur,Su vlada 11poljem planova,eto konacno imas lep plan,i drago mi je da si smislila sta ces dalje,i sigurna sam da ces uspeti.

andjelikadepeures
23-10-2015, 10:21
Hvala Kosmo :)

Doteralo cara do duvara, dalje nema, niti vidim sebi buducnost ovde. Ovde nece biyi bolje ni za 30 godina, a ja zelim da zivim zivot, ne da tavorim i prezivljavam.
Od prilike su dve opcije. Jedna da naucim jezik i odem, okvirno oko godinu dana treba za to, a druga da se ubijem, jer necu da zivim ovako

Lahadima
23-10-2015, 11:11
Nisam čitala šta su ostali pisali, ali bih da kažem da mi ima smisla da ćeš u nekom trenutku života živeti u inostranstvu :)
Ako je sudeći po teoriji, Nemačka bi trebalo da bude ovan - tebi su vladar 12-te i 9-te isti, tj. to je merkur u ovnu :) 9tu gledam kao inostranstvo, 12-ta bi takođe trebalo da je to, samo kao daleko inostranstvo, a treća kuća kao putovanja ti je u strelcu - opet ukazuje na neku ino zemlju :)
Mo u četvrtoj, pa još u vodoliji, rekla bih da su ovo generalno česte selibde...

E sad, ono što me buni - prvo, četvrto je u jarcu, saturn je retro - ovo je neko vraćanje domu, porodici, korenima, možda si vezana za svoj dom ili roditelje ili nešto tog tipa. Vladar četvrte je u opoziciji sa marsom, ovo je nemiran dom ili ti imaš potrebu da se stalno seliš, nikako da se smiriš... Lupam :)
Mislim da ćeš ti uspeti, ali ne tako lako, mislim da će tu biti dosta prepreka ili mučenja, otežanih okolnosti, ali verujem u tvoju pobedu :D

andjelikadepeures
23-10-2015, 11:35
Vracanje kuci.... 2013. sam se posle 15 godina samostalnog zivota, vratila kod mojih. Koliko mi je to tesko i danas, bolje da ne pisem.
To nije moj dom i nikad se nissm osecala da tu pripadam.
Jesam se do sada vise puta selila, ali sam u vecini stanova provela po 4 godine
Nisam nikad bila vezana za kucu. Ja dom nosim sa sobom i dvaki prostor u kome sam zivela lici na mene.

Iskreno, iz kuce gde sam sada sam uvek samo zelela da odem. Da se razumemo, to je velika, lepa kuca, lepo i moderno sredjena, ali je atmosfera u njoj guseca, bar za mene. Od kad je S. dosla i L. se rodio, atmosfera je znatno bolja, ali opet, nije meni tu mesto. Niti uopste u ovom okruzenjuMala sredina i losi ljudi....
Imam blizu i drugu kucu, u kojoj isto mogu da zivim, ali nemam cak ni volju da se tamo selim. Mada bih nju komplet renovirala, po mom ukusu, a ako ostanem ovde od toga posla nema nista.

U sustini, nadam se da cu za oko godinu dana savladati jezik i da cu moci da odem bez vecih problema. Diplomu mi i onako priznaju skroz, pa sto da ne pokusam.

Od upisa srednje skole ja imam mogucnost da odem u ino, ali nikad nisam imala preveliku zelju. Sad mi je svega dosta, ne napredujem uopste i vreme je da menjam sredinu.
Uostalom, ovde nikad i nisam videla sebe

andjela
23-10-2015, 12:22
Ja se apsolutno slazem i nekako osecam kao ti...U ovoj mojoj sredini,ja se osecam kao neka baba...Cak neki posao i da imam da valja,nekako to nije mesto za mene...Meni je sa druge strane fortuna u 9.kuci...

Znas kako,baci se na ucenje i daj sve od sebe...

Ja sam n.p.ucila dugo engleski,jer sam htela da savrseno znam jezik i sve sam mislila-trebace mi mozda,moram da znam.Ti uci nemacki i pali! Apsolutno znam kako ti je-ono dodje mi da probijem glavom zid.

NOVICSLAVICA
23-10-2015, 12:26
Andjelika- Pokusaj. Imas sanse da uspes. Za Mesec u vodoliji je istina da moze napraviti novi dom gde god se nadje.
Da li si zavrsila arhitekturu- Visoke gradnje.???

andjelikadepeures
23-10-2015, 12:37
Arhitektura jeste visokogradnja
Gradjevinci imaju smerove visokogradnja, niskogradnja.... Mi ne na taj nacin.

Jedino me malo plasi u kojoj cu meri uspeti da pamtim, posto sam se bas odvikla od ucenja.... Ali znsm da ce to trajati dok ne udjem u fazon

Lahadima
23-10-2015, 12:42
Arhitektura jeste visokogradnja
Gradjevinci imaju smerove visokogradnja, niskogradnja.... Mi ne na taj nacin.

Jedino me malo plasi u kojoj cu meri uspeti da pamtim, posto sam se bas odvikla od ucenja.... Ali znsm da ce to trajati dok ne udjem u fazon

Pamtićeš, veruj mi ;) Sličnih smo godina, isti strah sam imala sad kad sam krenula da učim programiranje tj.web dizajn, činilo mi se da ništa ne mogu da zapamtim... A onda sam skontala da ipak i dalje umem da učim :)

Samo napred!

andjela
23-10-2015, 12:54
Bas tako.Slazem se.Ucenje ne bi trebalo biti problem.

andjelikadepeures
23-10-2015, 13:00
Hvala vam na podrsci devojke!

Popodne treba da se sretnem sa profesorom nemackog, da vidim mozzemo li da se uklopimo za casove...

andjela
23-10-2015, 13:05
Bacaj se odmah na ucenje i samo guraj!

Ne znam,meni barem ucenje uopste tesko ne pada.Rodjena sam za ucenje.Nece ni tebi biti tesko.Srecno.

andjelikadepeures
23-10-2015, 13:09
Meni ucenje teze pada... Ja sam uvek igrala na inteligenciju. Nisam bas neko ko ce da sedne i uci intenzivno, osim ako bas bas moram. Dobro je jedino sto kad sednem, onda stvarno pamtim koliko citam....

Da ostane sacuvano....
29. oktobra je bio moj prvi cas nemackog :)

nesto se mislim, kraj oktobra mi bude bitan... oznacava kraj necega i pocetak neceg drugog

25.10..... moj prvi put :D
27.10...... rodio mi se brat
28.10...... diplomirala
29.10. .... nemacki....

andjela
30-10-2015, 13:42
:)Srecno andjelika! Ima nesto u tome, pa je tako decembar meni bericetan mesec za ljubav ranije bio i to negde polovina decembra,kada sam sretala muskarce koji su obelezili moj zivot.

Srecno sa ucenjem i da obe javljamo pozitivne promene u zivotu.

andjelikadepeures
30-10-2015, 15:19
Hvala ti, Andjela :). Nadam se da ce u dogledno vreme krenuti na bolje kod svih nas

Lahadima
30-10-2015, 15:30
Ohooooo, strava :D
Srećno, javljaj rezultate :) Pazi, saturn ulazi u tvoje treće polje koje može da vlada učenjem jezika, pošto i vlada jezikom, govorom, načinom razmišljanja, pa mi deluje da ćeš ti stvarno ovde da zapneš :)

andjelikadepeures
30-10-2015, 17:20
Hvala :). Svidja mi se tvoje tumacenje :) tacno bi Sa u 3. to mogao da znachi ;)
Nadam se da mi nece biti pretesko ucenje

andjelikadepeures
16-06-2016, 00:35
Okreni obrni, ovde se vracam....

Povremeno "padnem" i izgubim volju, ali generalno imam jaku potrebu da nesto pravim i stvaram. onda obicno restauriram i recikliram nesto staro u nesto novo i prakticno. i obicno se svima svidja to sto uradim. prosto volim da nesto pravim, da "ostavljam tragove". verovatno zato i jesam zavrsila fax koji sam zavrsila...

sad imam jednu poslovnu ideju za koju moram malo da sacekam, da sakupim nesto novca i pocnem je, posto imam druga koji ce to umeti da sprovede u delo.

interesuje me da li bih mogla da uspem u takvom poslu, koji je proizvodnja raznoraznih neobicnih stvarcica, a prakticnih najcesce.... ?

moram nnesto da pravim, ili cu da poludim

CARAPICA
19-06-2016, 22:04
Okreni obrni, ovde se vracam....

Povremeno "padnem" i izgubim volju, ali generalno imam jaku potrebu da nesto pravim i stvaram. onda obicno restauriram i recikliram nesto staro u nesto novo i prakticno. i obicno se svima svidja to sto uradim. prosto volim da nesto pravim, da "ostavljam tragove". verovatno zato i jesam zavrsila fax koji sam zavrsila...

sad imam jednu poslovnu ideju za koju moram malo da sacekam, da sakupim nesto novca i pocnem je, posto imam druga koji ce to umeti da sprovede u delo.

interesuje me da li bih mogla da uspem u takvom poslu, koji je proizvodnja raznoraznih neobicnih stvarcica, a prakticnih najcesce.... ?

moram nnesto da pravim, ili cu da poludim

Gdje ti je prog. mjesec? on bi ti mogao pomoći o vremenu realizacije i kada se otvaraju prilike, mj. u vodnjaku daje neobične stvarčice, originalne, prošlo bi nešto što je drugačije, a i venera ti je u biku, da li
se taj plan povezuje sa 4 poljem, nešto što vezuje posao i dom?

andjelikadepeures
19-06-2016, 23:32
jeste povezano sa kucom, domom, ljuljaske, ali sa necim novim, inventivnim... toliko cudno da se niko do sad nije setio da to uradi... a glupost obicna, ali..... ;)
hedonizam u kuci ;)

valjda su ovo progresije?

http://fotkica.com/thumbs3/1_tmb_73318593_prog2.jpg (http://fotkica.com/slike.php?slika=1_73318593_prog2.jpg)
http://fotkica.com/thumbs3/1_tmb_73318593_prog1.jpg (http://fotkica.com/slike.php?slika=1_73318593_prog1.jpg)